Decemberi asztrológiai előrejelzés 2020

(Asztrológiai tanácsadás, és további írások itt: http://www.barnabeata.com)

A december a végét jelzi egy olyan évnek, ami sokkal inkább hordozta a lezárás(ok), az elengedés, a transzformáció lehetőségét, a magunkért való felelősségvállalás felkarolását, és a saját igazságunk felvállalását, mint más évek az elmúlt időszakban (mindez az erős bolygóállások miatt), s a december a kezdetét is jelzi egy olyan évnek, amiben tovább bonthatjuk, amit elkezdtünk 2020-ban. E hónapban tervezzük tovább, mi felé tartanánk hosszabb távon, mi legyen a jelenünk, mi maradjon meg a múltnak, s, nézzünk rá, hogyan vágyjuk, hogy kibontakozzon előttünk a jövő…

Egy feszült Teliholddal zártuk a novembert, Ikrek jegyében, mely jegy nem a mozdulatlanság jegye, hanem épp az állandó mozgásé, hektikus időszak, sok-sok élmény, sok-sok esetleg zavaró, felkavaró esemény, érzés vagy gondolat, amit fel kell vagy kellett tudnunk dolgozni. A sodrás még mindig erős.

2020: A Múlt, a Jövő és, ami közötte, a Jelen

Mielőtt rátérünk a decemberi energiákra pár gondolat arról, hogy miért beszéltek 2020-ban az asztrológusok annyi sokat arról, hogy, ha lehet, most ne a mozdulatlanság, hanem a változás mellett döntsünk.

2020, bár a felszínen, mintha a távolságtartás éve lett volna, ha figyeltünk, a mélyben, pont a ‘közel’-t lelhettük meg, magunkkal, másokkal…

A nagybolygók nyomása

Az év felütése a Szaturnusz/Plutó együttállással (01.12.) erős volt, ez a tendencia még inkább erősödött, amikor márciusban a Jupiter is melléjük keveredett, hisz innentől a három bolygó egymásnak passzolgatta a saját tematikáját folyamatosan, és főképp azok, akiknek kardinális jegyek (Bak, Kos, Rák, Mérleg) vége felé van bolygója a születési képletben (s ezért a 3 nagybolygó támadta ezen bolygókat a képletükben), azok, kisebb-nagyobb kihagyásokkal azt tapasztalhatták, hogy az egész év egy nagy próbatétel, válság, padló. Sarokba szorítva érezhették magukat, akár olyannyira is, hogy végre változtattak. A Jupiter és a Plutó 3 egzakt együttállása, tavasszal, nyáron és novemberben, a legnagyobb félelmeinket kapcsolhatta be. Ha megküzdöttük, egyértelműen, azt tapasztalhatjuk, többek lettünk. (A Jupiter és Plutó legközelebb 2033-ban fog ugyanilyen együttállást produkálni).

A Jupiter/Plutó együttállások ez évben egyértelműen jelezték a koronavírus újabb és újabb hullámait is, a tetőzést (Plutó=tömegjárványok; Jupiter=ennek tágítása). A vírus pedig kiszakított minket a napi rutinból, a megszokottból, hogy mindent, ami nincs helyén bennünk, az életünkben, átértékeljünk.

A Plutó Bakban, az úthenger

A Plutó Bakban nehéz/nehézkes energia. A Plutó az átlényegülés, az újjászületés jelölőjeként a lezárást és új kezdetet szimbolizálja, s erősen a szélsőségek bolygója.

Ha mellé áll a Karma bolygója, a Szaturnusz, a szélsőségesek kiiktatása a feladat részben, ha a Jupiter is melléjük áll, még eggyel, tágítja a félelmek, a megugrandók sorát, a Jupiter a nagy igazságosztó is, sokmindenről lehullt a lepel ez évben. Szinte nem volt nap, amikor ne szembesültünk fenti bolygók által érintett életterületünkön azzal, hogy nehéz, munkában, párkapcsolatban, gyerekeinkkel, céljainkban, családi témákban, stb… Kinek épp hol. A nehézséget pedig általában az adja, hogy valami hibás működéshez ragaszkodtunk, amit jelen energiák ki akartak ütni belőlünk. (Ráadásul mindenki küzdött valamivel egyénileg, s ezek a külön kis küzdelmek aztán összecsaphattak, vagy konfliktusokat okozhattak kapcsolatainkban is).

Ha hagyjuk, lassan Újba lépünk, ha nem, továbbra is a megszenvedése marad az erős ragaszkodásainknak.

Mivel a Plutó nagyon lassú járású bolygó, és, ahol épp most járt ebben az évben, azokon a fokokon, ott már nem lesz újra ebben a leszületésünkben, egy bizonyos élettémánkban most kinyílt egy kapu, hogy ott lehetett változni. Ezért is volt fontos ez az év. A Plutó mintegy úthengerként söpri ki a régit, s tisztítja meg, nyitja a teret az újnak, ha hagyjuk.

Ebben a folyamatban ez évben, arra volt lehetőség, hogy felismerjük (Plutó=hatalom), hogy micsoda hatalma lehet annak, ha nem kompromisszumokkal éljük az életet, hanem felvállaljuk, még félelmeink ellenére is azt az utat, azokat a megoldásokat, azokat a kapcsolódásokat, amelyek a számunkra mély, igaz, valós minőségek felé visznek.

Év vége – új ciklusok

Ami most év végén asztrológiailag zajlik, ott nem azt tapasztaljuk majd, hogy másnap minden átalakul, mivel lassú bolygók generálják a minőségi váltást, ez egy hosszas lassú folyamat lesz, de nem mindegy, hogyan állunk bele, egyértelműen új megoldásokra nyitottan érdemes, egyéni szinten is, és globális szinten is:

A Jupiter jegyváltása

A Jupiternek jót tesz majd, hogy kilép a Bak jegyéből most év végén: a növekedés bolygója, egy szűkítő, minimalista jegyben azt hozza, amit épp ez évben láttunk, mondjuk a karantént, hogy bezárunk. S ebben a felállásban, kellett fellelnünk a növekedés lehetőségét.

Mivel kifelé nem nagyon tudtunk mozogni, elkezdtünk befelé fordulni, befelé növekedni. Az év egyik nagy ajándéka volt ez.

A Jupiter összefogva a Plutóval és Szaturnusszal nagy ‘igazságosztó’ volt, hiszen sok helyütt derült fény az igazságra vagy igaztalanságra, sok helyzetet kaphattunk arra, hogy mi az, ami már nem illeszkedik a belső igazságunkba, amit nem bír már az igazságérzetünk, ezért hátrahagyandó.

A Szaturnusz jegyváltása

Egy 3 éves új ciklus kezdődik

A Szaturnusz utolsó napjait járja a Bak jegyében ugyancsak. 2017-2020 között e jegyben járt, majd a következő években Vízöntőben fog. Nagy váltás, hisz a Szaturnusz, mint a karma bolygója, lepaktálva a Plutóval és Jupiterrel Bakban ez évben sokkal erősebbeket ütött rajtunk, ha nem tartottuk az irányt. A Szaturnusz úgy ‘tanít’, hogy lekorlátoz minket, ha nem tanulunk a múlt ‘hibáiból’.

Egy 20 éves új ciklus kezdődik

Aztán az is velünk, hogy a Jupiter/Szaturnusz együttállással egy új 20 éves ciklus kezdődik. Kicsit ellep mindent a Vízöntő jegyre jellemző energia, a kísérletezés, hogyan tudunk tovább tartani, az újratervezés, a technológiák új módon való felhasználása, stb…

Egy 200 éves új ciklus kezdődik

Plusz egy 200 éves ciklus fejeződik be, hisz eddig földies jegyekben voltak az együttállásai a Szaturnusz és jupiternek, innentől levegős jegyekben lesznek, 200 évig.

Egy 800 éves új ciklus kezdődik

Ami még említendő, hogy utoljára Vízöntőben ők ilyen egzakt együttállásban 800 éve voltak.

Erős, egyedi, érdekes, állások pettyezik az eget. Egyértelműen ‘arra megy ki a játék’, hogy valami korszakváltás felé tartsunk az elkövetkező években, ami persze nem két nap lesz, ezek mind lassú folyamatok, de tény, hogy más hozzáállással, más realitással, más feltételek között kell továbbtartanunk.

Szerettem ebben az évben, azt, ahogy a figyelmünk elterelődött a Múltról, s a Jövőt is meghagytuk későbbi megfontolásra, s sokan elővettük a Jelent, a jelenlétet.

A múlt felé hajlás, vagy a jövőbe vágyás között, mint tudjuk, könnyen elvész a jelen.

December…

A december szerintem azért is fontos, mert itt mindig hajlamosak vagyunk visszanézni az évre, akár hajlamosak vagyunk arra is, hogy visszacsússzunk a régibe, visszavágyjunk régi működéseinkbe. Ne tegyük ezt. Tartsunk ki abban, amit ez évben megküzdöttünk.

A hónap égi eseményei ebben segíteni fognak. Az erős optimista Nyilas energetika, a Szaturnusz és Jupiter kilépése a Bak jegyéből, s összekapaszkodásuk Vízöntőben, kis levegő, s pár gyors, tünékeny, de mégis simogató fényszög is velünk lesz, s persze az is, hogy egy szép Ünnepre készülünk.

A Merkúr jegyet vált e hónapban kétszer is

A december egy jegyváltással indult, a Merkúr lépett át Nyilasba a hónap első napján (12.01.) Már a Nap is itt, a Nyilas jegyére jellemző pozitívabb, optimistább árnyalatok, a kommunikációnkat és gondolkozásunkat is megfestik. De a Nyilas jegyben, az is benne, hogy tüzesebb, erősebb lehet a kommunikációnk. Legyünk e felé figyelmesek, adjunk magunknak pár másodperc csendet, mielőtt nekirontunk valakinek, elöntjük a meggyőződéseinkkel. Könnyen gubancokat okozhat egy-egy erősebb kirohanás a kapcsolatainkban. Ezen a jegyen gyorsan átfut most a Merkúr, és december 20-án aztán Bak jegyébe lép, ott már hűvösebb, higgadtabb vizekre evezünk.ó, talán jobban tartjuk majd az irányt, leföldeltebbek, józanabbak lehetünk, a gondolataink talán könnyebben navigálhatók e földies jegyben.

A hónap első fele fontos, a nov 30 és dec 14 közötti időszak, a Telihold és Újhold közötti két hét

Az év utolsó Újholdja Nyilas jegyében köszönt be. A Nap és Hold kapcsolódása a fénnyel való játék. Ez az Újhold, a jupiteri témákat hozza fel, elmerengeni majd azon, hogy milyen igazságok nyomán szeretnénk továbbhaladni, és igazi ‘Nyilas’-ként kezünkbe venni az íjat és megcélozni azt, amit hosszabb távon el szeretnénk érni, valami ilyesmi lesz a levegőben. Újhold idején, még egy Vénusz/Jupiter, és Merkúr/Mars szép kapcsolódása is segít nekünk majd, hogy optimistábban nézzünk rá a távlatokra, amik előttünk, és meg is merjük fogalmazni mindazt, ami felé végre tartani szeretnénk.

A Vénusz is jegyet vált, épp az Újhold idején Nyilasba lép

A hó közepe erősen Nyilas jegy érintettségű lesz, mint látjuk. Közben a Jupiter már erősen a jegyváltás felé hajlik. A növekedést erősen támogató energiák lesznek e napokban…

A Szaturnusz (12.17.) és a Jupiter (12.19.) jegyet vált, Vízöntőbe lépnek

Erre már nagyon vártunk. Levegősebb terepre ér a két fenti bolygó, plusz végre a Plutótól távolodnak, s más jegyben lesznek, ez kis távolság, ez kis enyhülés.

A Nap Bak jegyébe lép (12.21.)

Az év ezen időszaka, a lelassulás időszaka. A Nyilas jegy tágítása után, energetikailag szűkítünk ilyenkor jellemzően, visszahúzódunk a családba, az otthonunkba. A téli napforduló, az év legrövidebb napja, a leghosszabb éjszakával. A sötétség és fény játéka velünk. Talán érdemes már karácsony előtt annyi gyertyát gyújtani, amennyit csak tudunk, azokért, akik ez évben elmentek tőlünk, s azokért, akik szeretetben velünk, s kitartóan velünk tartanak.

Szaturnusz/Jupiter együttállás Vízöntőben (12.21.)

Mozgalmas egy nap lesz asztrológiailag. Nos, ezen a napon lesz az, ami 800 éve esett meg utoljára, hogy Vízöntőben együttálltak. Az égen szinte egy fénylő ponttá állnak majd össze. Szép prelűdje lesz a karácsonynak. Sokat merengek azon, hosszabb távon mit hoz az új ciklus… Kollektív átrendeződést bizonyosan… Egyéni szinten pedig új energiákat, új irányokat, amiket felkarolhatunk.

A Plutó és Mars nehéz fényszöge (12.23.)

A Plutó azért még aktív, lesz egy fényszög, ami hozhat a hónapba még szélsőséget, mondják, esetleg, még ekkor tetőzhet a koronavírus, illetve egyéni életünkben jöhetnek olyan helyzetek, amikor könnyen konfliktusokba sodródunk. Legyünk ezért most kifejezetten figyelmesek a karácsony előtti napokban.

A Marsról még annyit hó végén kiér a hátráló időszakának árnyékából. Ezt is érezhetjük majd. A fékek, amiktől, valljuk be, kiborulhattunk szeptember-október folyamán, most kiengednek, plusz, az az erős marsikus jelenlét, hisz itt nagy erőben volt a Mars, is alábbhagy, hogy majd a Mars végre elhagyja a Kos jegyét (2021 elején), ahol iszonyú erővel, a nagybolygók támadásában töltött hosszú heteket, ezzel szította az indulatokat, s folyamatosan abba lökött minket, hogy bár nagyon akartuk, semmi nem haladt igazán. November folyamán Mars még alig mozdult, bár már előre tartott, decemberben elkezd erőteljesebben előre haladni…

Az Uránusz és a december utolsó napjai

Az Uránusz annyi gubancot okozott ősszel, most a hónap utolsó napjaiban Merkúrral, Nappal szépen kapcsolódik majd. Felszabadító érzeteket, vagy beszélgetéseket, vagy felismeréseket hozhat a karácsonyi időszakban (Merkúr/Uránusz trigon – 12.25.; nap/Uránusz trigon – 12.28.).

Telihold Rák jegyében (12.30.)

Ez most olyan Telihold lesz, hogy a saját jegyében a Hold zavartalanul kiadhatja az energiáit. Sokak fogják az év utolsó napjait talán nagyobb jelenléttel megélni, mint az elmúlt években. A család, az otthon, a fészek, az intimitás, ölelés Teliholdja lesz ez.

2020, bár a felszínen, mintha a távolságtartás éve lett volna, ha figyeltünk, a mélyben, pont a ‘közel’-t lelhettük meg, magunkkal, másokkal… 2021-ben folytassuk úgy, hogy mélyüljünk tovább ebben…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s