Szaturnusz/Jupiter együttállás (2020.12.21.)

“Amikor a káosz eléri tetőpontját, új felismerések születnek…” – C.G.Jung

Általában, amikor a Jupiter és a Szaturnusz együtt áll (20 évente), mintegy 1 fokra vannak egymástól, vagy kb. kétszer olyan távra, mint a Hold átmérője (Forrás: space.com). De ma jóval közelebb került a két bolygó egymáshoz, csupán 0.1 fok lett köztük a távolság, ami a Hold átmérőjének az ötöde. Ez ritkaság… 13. században esett meg ilyen utoljára. A következő évet meghatározza ez a jegyváltás, 2021-et…, és az elkövetkező éveinket. Persze, a folyamatok, amelyek kibomlanak előttünk, nem egy-két nap alatt fognak lezajlani.

  • A Vízöntő szilárd jegy, lassan kibontakozó, de, amint megszületik az új, hosszabb távon stabilan beálló struktúrákat eredményezhet. Mivel a két nagy sorsbolygó 2021-ben ebben a jegyben araszol főképp, érezni fogjuk az átrendeződést.
  • A Vízöntő a Levegő elemét képviseli, ami előtérbe helyezi a Szabadság/Újítás/Megújulás tematikáját, mintha egy RESET gombot nyomnánk meg. Míg 2017-től 2020-ig elsősorban a Rend, stabil struktúrák vettek körül minket, ez eloszlik körülöttünk, és beáramlik egy erős uránuszi energia, a maga nyugtalan, kísérletező, modern jellegével. Amikor más fog biztonságot jelenteni, mint eddig. Máshol és máshogy kell keresnünk majd a stabilitást. A régi megoldások majd nem működnek.
  • Járt már Szaturnusz ez évben Vízöntőben (erről írtam itt): https://barnabeata.com/2020/12/16/csendelet-a-szaturnusz-vizontobe-lepett/, de akkoriban, 2020 márciusában egy erős Mars/Szaturnusz együttállás nehezítette az amúgy levegős energiákat, és szorította be az egész planétát egy karanténhelyzetbe. Viszont ott megláthattuk, milyen az, ha az uránuszi energiák megcsapnak minket, vagyis kifordítanak egy perc alatt minket a megszokottból. És meg kell újulnunk.
  • 2021-ben lesz az Uránusszal ‘dolgunk’ (3x áll majd be Szaturnusz/Uránusz kvadrát 2021-ben). De mégis könnyebbnek hathat majd az év. Merthogy a Plutó nehéz, intenzív, mindent átformáló, és bedaráló energiája eltűnik a Szaturnusz mellől hamarosan (ami velünk volt 2019 elejétől, 2020 januártól, pedig halmozottan), és jobban kifejtheti a sorsbolygó a küldetését Vízöntőben, vagyis, hogy ha tesszük a dolgunkat, felelősséget vállalunk magunkért, egy levegősebb, szabadabb időszakot tapasztalhatunk meg. Még, ha még mindig kaotikus is lesz, amíg megjelenik az Új…
  • A zárása ennek az évnek azért felemelő, ahogy ezt oly sok asztrológus taglalta az év során, mert végre a 3 nagybolygó nyomása eltűnik, a Szaturnusz és Jupiter más jegyben már, mint a Plutó, és távolodnak a nagy Átalakítótól, és, mert a Jupiter, ha belekapaszkodik egy másik bolygóba, mint most ma is a Szaturnuszba, ott felnagyítja azt az amúgy is új, és szokatlan energetikát, ami eddig nem volt velünk, vagyis azt, hogy, amit megküzdöttünk, amilyen felismerésekre jutottunk (főképp 2020-ban), amit elértünk az elmúlt években (Szaturnusz Bakban), amiért megdolgoztunk, azt most egy magasabb szintre vigyük (Szaturnusz Vízöntőben), és használhatjuk, másképp, máshogy.

“Az új korszak teljesen más lesz, amint amiben most élünk, hasonlatosan ahhoz, ahogy a 19. szd-tól is erősen különbözött a 20. szd az atomfizika és a pszichológia megjelenésével…” – C.G. Jung a Vízöntő-korszakról…

Ha kérdésed van, ha megakadtál, ha nem látsz tisztán, ha változni vagy változtatni szeretnél, ha nehézségekbe ütköztél és nehezen bogozod ki, ha kutatod vagy gyógyítod a gyökereidet, ha szeretnéd még jobban kibontakoztatni a benned rejlő tehetségeket, ha úgy érzed valamely életterületed lényegében leállt, ha szeretnél aktív önismereti munkát végezni, vagy egy éves előrejelzést kérnél, ….

… és hiszed, hogy a fejlődés lehetősége bennünk lényegében végtelen, akkor jelentkezz be online konzultációra.

https://barnabeata.com/elerhetoseg/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s