Januári asztrológiai előrejelzés 2021

Itt ezen a ponton, ahol most vagyunk, ha visszanézek, a 2017-2020 közötti időszakban a múlttal foglalkoztunk sokat, hogy gyógyuljon a jelen, a 2020-as év a jelennel való szembenézést préselte ki belőlünk, hogy megnyíljon a jövő, míg 2021 épp ezt a jövőt indítja el…

Én optimistán nézek erre az évre, persze, nem szőnyeg alá söpörve azt a tényt, hogy ez az év is csak akkor hoz enyhülést, vagy jó közérzetet, ha kitartóan tartunk tovább abban a folyamatban, hogy

… ne külső erőforrásaink támasszanak minket, hanem dominánsan a belső erőforrásaink.

Ez pedig munka. Minden nap. Azt vettem észre, hogy, amilyen tempóban száll el odakint a világ, s lesz zűrzavaros, bizonytalan, pont olyan tempóban zajlik az a mély és átható folyamat, aminek köze sincs a külvilág zavaraihoz, annál inkább a mi belső átalakulásunkhoz.

Ebben a folyamatban kulcs, az önmagunkkal való őszinte kapcsolódás, a helyes önértékelés, az értékeink, tehetségeink felismerése, a növekedésbe vetett hit, az erőnk, erősségeink hadrendbe állítása, s azok bevetése a hétköznapokban, vagy hirtelen, kihívásokkal teli helyzetekben (mert abból lesz ebben az évben is).

2020 a válságok éve volt, 2021 a kihívások éve lesz…

2020 abban segített, hogy sokak talán átvariálták a fontossági sorrendet az életükben. Ami pedig szöges ellentéte az igazságuknak, azt kidobták az életükből. A jövőt nem várni kell, az nem valami távoli, az az, amit a jelenben nap mint nap megteremthetünk magunknak. Ehhez a bölcsességhez valahogy közelebb vitt minket 2020.

A tavalyi év válságos hangulata, és a sok korlát, szokatlan esemény, esetleg szorongás, vagy konkrét sokk, amely ért minket egyik-másik életterületünkön, már őszre, mondhatjuk megszokottá vált (a pillanatnyi enyhülés után, amit nyáron megéltünk). 2020-ban olyan apró árnyalatokat láthattunk meg, amelyet egy normális évben simán figyelmen kívül hagytunk volna. S egyértelműen, lépésre lépésre vezettek minket a felé, hogy míg egy erős Bak jegy által leuralt időszakban a ‘rendszer’, a struktúra részben megtart (mindenkit) – s ez volt eddig – egy dominánsan Vízöntő időszak beköszöntével (amelyben ráadásul az Uránusz Bika jegyében tolja ki alólunk az anyagot, a matériát) a szokásos fogódzók eltűnnek szép lassan. Újakat kell keresnünk, de, ha figyeltünk az utóbbi hónapokban, arra juthattunk, hogy azok nem odakint vannak sosem, hanem itt bennünk.

A Szaturnusz-Jupiter együttállás, az új minta és az átállás

Amikor a Jupiter és Szaturnusz együtt áll (és ez megtörtént 2020. dec. 21-én), akkor az, mint arról már sokat írtam, egy erősen új ciklus. Fellélegezhetünk kicsit, hisz vége annak az időszaknak, ami 2020-ban kulminálódott, amikor a Szaturnusz erős együttállásba került a Plutóval. A Plutó szerepe enyhül, nem erősíti tovább a kemény szaturnuszi energiákat, és nem mélyíti a válságot, inkább, a felé tartunk, hogy, ha tanultunk tényleg a tavalyi nehézségekből, kifordulva a múlt struktúráiból, újba foghatunk. Persze ez nem lesz annyira könnyű, ha egyik struktúrából a másikba át kell állni, az idő. Főképp, ha a kollektív térre gondolunk. Ez az újba fordulás az ez évi Szaturnusz-Uránusz kvadrátokkal kísérve fog kikristályosodni (amiből 3 lesz az évben, februárban, júniusban, decemberben). Az Uránusz mindig némi nyugtalanságot okoz, akár társadalmi, akár egyéni szintről beszélünk, ez velünk lesz ez évben, és január a nyitánya az uránuszi energiáknak, hisz e hónap közepétől a bolygó már nem hátrál majd, plusz kapcsolatba lép több bolygóval, tehát a szabadság, szabadságunk, felszabadulásunk témája központi lesz.

Az erős Vízöntő energiák azt kívánják tőlünk, huzalozzuk újra az életet. A január már készíti a talajt ehhez…

Ha január, akkor az első bolygó, ami eszembe jut, az a Mars, amely átlép Bika jegyébe

Az elmúlt hónapokban nagyon hosszasan Kosban járó Mars hozott sok huza-vonát, marsikus, robbanékony energiákat, a nagybolygókkal csatározva, hosszú heteket tölthettünk abban a folytonosan lefékezett fékezhetetlenségben, amiben, valljuk be, kissé elfáradtunk. A fékek nem véletlenek. Mint tudjuk. Azért kapjuk őket, hogy figyelmesebbek, kissé alázatosabbak, visszafogottabbak legyünk.

Ez a Mars, amely saját jegyében sokat tett azért 2020-ban, hogy, ha válság, azt mélyen megérezzük, úgymond begyulladjunk szinte, most átlépve a Bika jegyébe, kicsit lassabb tempóra vált. De kavarodásokat okoz még, sokat, hiszen több bolygóval is kapcsolódik e hónapban is, persze az Uránusszal is, erősen. Merkúrral, Szaturnusszal, Jupiterrel, épp azon bolygókkal, amelyek most, ha egy színpadnak képzelném az előttünk álló hónapot, folyamatosan reflektorfényben lesznek. A Mars vet szép fényszöget a Vénuszra is viszont a hó elején, ami nem elhanyagolandó.

Más jegyváltások is lesznek a hónapban:

A Merkúr Vízöntőbe lép, a Vénusz Bakba

Halmozzuk az uránuszi energiákat, a Merkúr ebben a jegyben természetesen hozza magával a Vízöntő analógiákat. Nekem kicsit azt is sugallja, hogy a médiában, amit eddig tapasztaltunk, méginkább elszabadul a sok indulat. Főképp, mert a Merkúr először a Plutóval fog együtt állni (ami tökéletes állás pl. írásra is, mélyenszántó gondolataink lehetnek) és a Marshoz is kapcsolódik egy derékszögű fényszöggel. Egyéni életünkben is figyeljünk, mert könnyen indulatossá válhatunk. Robbanékonyság, mintha nehezebben kezelnénk azt, főképp, ha bárki a szabadságunkba taposna. Ahogy átlép Vízöntőbe, a Merkúr eléri a Szaturnuszt és Jupitert, akik még együtt. S ez az állás, is olyasmi, ami odakint bizonyosan felerősíti a merkúri leckéket (gondolatiság, kommunikáció, mozgás – ami most inkább mozdulatlanság). Amikor a Vízöntőben van a Merkúr, azt mondjuk, érdemes figyelni a gondolatainkra, esetleg kivételesen új, szokatlan ötletek merülhetnek fel bennünk, találékonyabbak lehetünk, mint máskor.

A Merkúr január végén hátrálni kezd, és sokáig ebben a jegyben lesz. A Marssal pedig többször (3x is) nehéz fényszögbe kerül márciusig. Tehát valószínű elég sok indulat lesz a levegőben az év első két hónapjában.

A Vénusz Bakba lép. Ez persze nem éppen túláradó energia. Asztrológiában azt mondjuk egy Bak Vénuszú nő, pl. Jégkirálynő. Jeges hónapot taposunk. A Vénusz Bakban olyan energiát közvetít, amely növeli bennünk a fókuszt, a higgadtságot, és kitartást, bármely vénuszi témában, pl. kapcsolatainkban is.

Újhold Bakban

Lesz egy szép Vénusz/Uránusz trigon 13-án, és ekkor áll be az Újhold Bakban. Mivel a Nap/Plutó együttállás is másnap pontosul be, ez erőteljes Újhold lesz és főképp a felelősségeink, munka, ambíciónk tematikáját dobja fel.

Jupiter/Uránusz kvadrát

Hó közepén is elég erőteljes energiák tehát, eközben a Mars közeledik az Uránusz felé, majd 14-én az Uránusz direkt mozgásba vált, és 17-én beáll a Jupiterrel a nehéz kapcsolódása. Mindenképpen az év egyik legerőteljesebb asztrológiai állása. Valószínűleg kapunk az elkövetkező hetekben is arra leckét, hogy odakint szűkítsünk, bent pedig növekedjünk, bővítsünk. És, hogy ez a kettő hogyan harmonizálható. A Jupiter mindig felnagyít, és az Uránusz szétcsap dolgokat, átfordít, akár hirtelen is. S mivel a Mars már szinte az Uránuszon, ez feszültség. Odakint biztos. Hogy egyéni szinten rendben legyünk. Most nagyon figyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásokba. Még, ha fejünkben, szívünkben ott is a forgatókönyv merre tartanánk, a januárt inkább csendes kontemplációval és tervezéssel tölteném, mint konkrét nagy lépésekkel. Ahogy a Mars ugyanis eléri az Uránuszt, szépen bele is áll először a Jupiter kvadrátjába, majd a Szaturnuszéba. Mars/Szaturnusz fényszöget 2020-ból már ismerjük. Enerváltság, fékek, korlátok feszesség…

A Nap Vízöntőbe lép

A január az ünnepekből való lassú kifordulás időszaka szokott lenni, és mire a Nap a Vízöntőbe lép, talán akkora szoktunk teljesen elfordulni a decembertől, és előre nézni újra. A Nap persze eléri a Jupitert a hónapban azt utolsó héten. Plusz, a Vénusz a Plutót Bakban. Ezek érdekes energiák. Azt hiszem nem lesz eseménytelen a január, még akkor sem, ha ki sem dugjuk az orrunkat otthonról. Vénusz Plutó, az mindig valami mélyre ható, mélyre menő érzet, érzékenység a kötődéseink terén, vagy esetleg félelem. A Nap és Jupitert, majd a Szaturnuszt is eléri. Ezek a napok bizonyosan megvilágítanak majd számunkra olyat, amit nem is gondoltunk volna. Amint látjuk, a Bika jegyben a Mars, Uránusz, és a Vízöntő jegyben a Jupiter/Szaturnusz/Merkúr egymásnak feszül. A Bika jegy az anyag, a matéria, a Vízöntő ezen jóval túl van. Az anyag és a magasabb elvek összecsapása ez.

Azért látjuk, hogy az Uránusz milyen domináns szerepet visz majd ebben a hónapban.

Teliholddal zárul a hónap Oroszlánban

És gyanítom, hogy ez a Telihold erőteljes lesz. Egy nagy T-kvadrát lesz ugyanis az égen. Az Oroszlán-Vízöntő tengelyen. Én és a közösség, az egyén és az emberiség… Ebben a Teliholdban is benne a Mars/Uránusz…

Ne feledjük tart még az az asztrológiai év, ami tavaly márciusban kezdődött, ami ennek az évnek a születési képlete volt. Abban pl a Neptun Halakban, mint most is, és a Merkúr is. Nem szűnik az, hogy igazából nem látunk tisztán mi zajlik.

A kinti bizonytalanságok egy irányba visznek minket. Hogy teremtsük meg a saját bizonyosságainkat.

Én optimistán nézek erre az évre, kellett ez az új ‘levegős’ hozzáállás a világban, ami jön, persze, nem szőnyeg alá söpörve azt a tényt, hogy ez az év is csak akkor hoz enyhülést, vagy jó közérzetet, ha kitartóan tartunk tovább abban a folyamatban, hogy

… ne külső erőforrásaink támasszanak minket, hanem a belső erőforrásaink.
Asztrológiai tanácsadás: Bejelentkezés

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s