Fontos napok az ‘evolúciónkban’

Nagyon mozgalmas most odafent…

Alább pár sor arról, amit most képviselnek a bolygók a kapcsolódásaikkal, s arról, hogyan tudjuk legoptimálisabban megélni, ami jön, s az előttünk kibomló napokba, vagy akár hónapokba beépíteni, azt, amit ez a pár nap most esetleg átüt rajtunk…

Az év megint erős plutonikus felütéssel indult…, még változunk…

2021 első napjai is úgy indultak, hogy a Bak Plutó és a vele társított transzformatív energiák bekúsztak a napjainkba (persze máshogy, mint 2020-ban, hisz a Jupiter és Szaturnusz odébb állt Vízöntőbe, az az eszméletlen nyomás eltűnt, amit a 3 bolygó együtt teremtett egy-egy életterületünkön). Az év első hete a Plutó és a Merkúr kapcsolódásával indult, majd e héten az Újhold került együttállásba a Plutóval. Tavaly sokat változtunk, sokat változhattunk. Ki mennyire használta ki a prést, amiben voltunk, egyedi, de szerintem nem sok esélyünk volt nem változni. Mintha kinyílt volna egy kapu, egy olyan kapu, amin belépve azzal szembesülhettünk, hogy talán nem értékeltük magunkat eléggé, talán nem kapcsolódtunk magunkkal eléggé, vagy nem értékeltük eléggé az adottságainkat, a körülményeinket, a kapu küszöbén talán megláttunk többet abból, ami az igazi terv volt velünk.

A lényeget, a lényegest láthattuk meg a tavalyi lassulásban…

Azt, ami nekünk lényeges, ami persze mindent mozgat. Az már más kérdés, hogy ezek után léptünk-e e minőségek felé. Nem volt könnyű nem lépni, nem lehetett nagyon mozdulatlanul maradni. Ha így is lett, hogy álltunk, tudati szinten ott volt velünk, a nyomás, hogy hol kell változnunk… Ezekben a napokban érdemes visszanézni mennyit változtunk az elmúlt évben, s ezen kicsit merengeni…, mert ez az év is éppolyan mértékben fog nyílni, s ezen év lehetőségei, amilyen nyitottak leszünk a változásra. Sőt, ez az év az erős uránuszi energiákkal sokkal előrébb tud majd vinni minket, meglepően nagyot tudunk változni, ha tudatosak vagyunk, rugalmasak és nyitottak a növekedésre.

Merthogy amiben egy éve vagyunk, az két irányú, egyrészt elindított egy szűkítést, csökkentést, minden téren, főképp a fizikai síkon, és egy erős növekedést, azt pedig éppen bent…, mentális, lelki síkon…

Ami kint az éppúgy bent. Ami bent, az éppúgy kint. A kollektívben egzaktan azok a folyamatok mennek végbe, mint egyéni szinten bennünk, tehát elég csak odakint körülnézni, hogy megértsük mi zajlott 2020-ban, és mi felé tartunk most 2021-ben, kint és bent. A felelőségvállalás kollektív szinten (amit kerültünk jó ideje) ideje eljött, egy betegség mutatta-mutatja meg az utat, a ‘gyógyuláshoz’. A vírus mindenki egyéni életére is hatott, ki volt lényegében centizve, kinek, hol esett szét ezáltal a megszokott rutinja, a megszokottságban meglelt biztonsága, vagy a vélt biztonságának az illúziója.

Ez az energia még velünk januárban, érezhetjük még azt a finom billegést, hogy visszafordulnánk a régibe, de most szerencsére annyira sok bolygó mozdul majd át Vízöntőbe, hogy erre esélyünk sem lesz. A jövőbeli Énünk, ami már nyomokban bennünk, egyszerűen majd nem hagyja. A Jövő türelmetlenül várja, hogy megérkezhessen hozzánk. A Jupiter, Szaturnusz december óta ott, a Merkúr is átlépett január elején és egészen márciusig ott lesz, a Nap 19-én lép át, a Vénusz február elején lép majd át Vízöntőbe. Ezen a héten még azt tapasztalhattuk, extrém mennyiségű bolygó volt föld jegyben, hogy nehéz, hogy ólmos…, mintha nem lennének lehetőségeink, mintha minden beszűkült volna, sötét, diszkomfortos…esetleg. Ez lassan eloszlik az erős, BIKA, BAK dominancia…, a statikusság az égen, s ezt idelent is megérezzük majd.

Ezen a héten a Vénusz Bakban szép fényszöget vetett az Uránuszra és a Marsra, ez még velünk… A Vénusz a kötődéseink és értékeink jelölőjeként a Bika jegyében járó Uránusszal tovább segít minket abban, hogy higgadtan és célirányosan, ambíciózusan tartsunk tovább abban, mi nekünk az érték. S ahhoz is tartsuk magunkat, ne engedjünk abból, amit tavaly talán megláttunk, esetleg meg is szenvedtünk. Új módon tudunk most gondolkozni (Vízöntő Merkúr), új szempontok tűnhetnek fel, amik továbbvisznek.

Az elkövetkező napokban, hetekben mélyebben megérthetjük, magasabbról ráláthatunk arra, hogy valami eszméletlen finomra hangoltan, nemcsak az emberiség evolúciójában fontos ez az időszak most, hanem a mi egyéni evolúciónkban is.

Merthogy az Uránusz teljes gőzre kapcsolt a napokban. Január 14-én irányt váltott a mozgása, újra direkt mozgással halad tovább. A Bika jegy 6. fokán váltott irányt. Ezen a fokon már nem lesz az Uránusz, nem fog többet ide visszahátrálni. (Amikor már egy külső bolygó visszatér fokban ugyanoda, akkor még van lehetőség mégegyszer eggyel magasabbra lépni ugyanabban a témában… )

2019 nyarán és 2020 áprilisában volt ugyanezen a fokon… Idézzük fel miben voltunk akkor… A mintázatban látunk-e a mostani helyzetünkkel párhuzamot. Hol érezzük most, hogy, ha teszünk, tennénk még, megint eggyel levegősebb lenne, könnyebb, felszabadultabb, vagányabb, újszerű, friss?

Az Uránusz mellett ott már a Mars, január 20-án egzakt Mars-Uránusz együttállás, az új hozzáállásaink, az új megértésünk, az új Énünk, türelmetlenül várja, hogy színpadra lépjen… S a Mars ebben segít, dinamizál, ehhez erőt ad…

Mindeközben éppen ma beáll a Jupiter és az Uránusz derékszögű fényszöge (az év egyik sarkalatos pontja ez), ami mélyíti, felnagyíthatja a kinti és a bennünk levő feszültségeket. Legyünk tehát figyelmesek. Amit kint tapasztalunk a napokban, lehet erős, sokminden kifordulhat a megszokottból, szokatlanságok, szokatlan időjárás, hirtelenségek, fordulatok, meglepetések… Akár olyanok, amelyek erős feszültséget okoznak bennünk, vagy megindultságot, a Mars az Uránusz mellett felfokozza az idegrendszer szerepét. Fontos, hogy nagyon tudatosak legyünk most abban, hogy az év e feszült pontján, mégis nyugodtak maradjunk, összeszedettek. Ehhez, ha tavaly kerestünk, találtunk technikákat. Használjuk őket…

Most két jegyből jön a tanítás, a Bika jegyéből, és a Vízöntőből… Az igaz értékeket, a stabilitásunkat, most nem a fizikai sík adja meg, ami most valljuk be, billeg, hanem a belső szilárdságunk, amelynek feltérképezésében (hogy azzal hogyan állunk/álltunk) 2020 sokat segített.

A belső stabilitás egyik pillére a magunkkal való tiszta kapcsolódás, az érzéseinkkel és testünkkel való állandó ‘párbeszéd’ jelenléte.

Ebben is segítenek ezek a napok, amelyek telve vannak elektromos feszültséggel. Továbbfinomítják az érzékenységünket magunk felé…, ami valljuk be, mindennek az alapja… (Vegyünk elő bármely technikát ahhoz, hogy fizikailag és lelkileg rendben legyünk: sport, meditáció, légzés, elmélyülés bármiben, ami flow-t vagy örömöt ad…) Úgy tudunk kihívásokkal szembenézni, úgy tudunk szilárdak, reziliensek, és rugalmasak maradni, s ezzel bontani tovább majd ezt a számos új és szokatlan lehetőséget kínáló évet (amely akadályoktól azért nem lesz mentes) ha az erőnk nem az érzéketlenségükből ered, hanem épp az érzékeinkből és érzékenységünkből nyert új képességeinkből, s ezzel, a kapcsolódás képességéből…

Nyitottság, finomra hangolás, érzékenység, meghintve tudatossággal, belső figyelemmel…

A Vízöntő energia, ami kúszik be a térbe, ehhez még azt is adja/kéri, mintha egy magas hegytetőre mennénk, s onnan lenéznénk, úgy nézzünk rá, arra, ami zajlik bennünk, odakint, mindig vegyük elő a felső tudatosságunkat… Igy tudjuk majd látni a távlatokat… S, így tudnak majd azok jobban nyílni előttünk…

Fotó: BB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s