Februári asztrológiai előrejelzés (2021)

2020-ban sokak merengtek talán azon, hogy milyen lesz 2021. A tavalyi lefékezett, letompított, de eközben erős nehézségekkel és akadályokkal tűzdelt hónapok után, ez az év tudtuk, más lesz. De hogy hogyan lesz más, azt csak talán most kezdtük érzeni a bőrünkön, akár ezekben a napokban, amelyek mögöttünk, s majd fogjuk ezekben a hetekben, amik előttünk.

A február ugyanis az év egyik legerősebb hónapjának ígérkezik. Különleges bolygóállások és fényszögek az égen. Elérkezünk például az év egyik fő vonulatát adó Szaturnusz/Uránusz kvadráthoz, február közepén. Tudjuk, mindenkinek egyéni képlete határozza meg, hogy miben van. Az biztos, hogy akinek üti a Mars vagy Uránusz így vagy úgy a születési képletben szereplő bolygóit, vagy akinek szilárd jegyekben vannak bolygói, az most kipördült a komfortzónából, és talán erősen küzd, az elemekkel. Aki nem annyira érintett, talán az is figyel, és meghökken olykor, hogy merre tart a világ, vagy épp saját egyéni élete. Mert igazából nehéz most megjósolni merre tart a világ. Kissé utópisztikus a hangulat, és a bizonytalanság, a ködösség egyértelműen velünk. Tehát, egyéni, ki miben most, de az általánosan jellemző, hogy ritka, hogy 6 bolygó levegős és szilárd Vízöntő jegyében sorakozzon, s az is, hogy az Uránusz és Mars a földies Bikában piszkálja ezeket a bolygókat egymás után, nap mint nap. És most ez zajlott az elmúlt hetekben, és fog most még februárban.

Tavaly, ki melyik életterületén erős krízisbe kerülhetett, ott, ha figyelt, megértette, mi a teendő a jövőre nézve. Az erős Bak energiákkal az volt a fő üzenet, hogy hagyjuk hátra, ami nem szolgál minket, tanuljunk a múltból, ha nem hagytuk hátra, elvették tőlünk, ha még mindig velünk a nehezék, ez az év bizonyosan lecsapja rólunk. Tehát igazából erős gyógyító folyamban evezünk. Kifelé idejétmúlt ragaszkodásainkból, befelé egy minőségbe, aminek lényegét lehet még nem tudjuk megfogalmazni, csak azt tudjuk, hogy vissza már nem lehet és nem érdemes.

A Szaturnusz és Jupiter Vízöntőbe lépésével decemberben, elindult az a tendencia, hogy akkor most már végre vegyük le a fókuszt a múltról, és forduljunk a jövő felé. Persze ez nem könnyű, mert a növekedés, a változás, más gondolkodásmódot és hozzáállásokat kíván meg, mint amivel eddig működtünk. Nyitottságot. Hogy ne tartsunk az újtól. És egyértelműen egy nagy adag merészséget.

Ez az év, s ennek nyitánya, a február elkezdi ütköztetni erősen a hátrahagyni érdemes minőségeket az életünkben, de most az Uránusz szélsőséges, hirtelen energiáival. A Szaturnusz/Uránusz kvadrát analógiája is épp ez: a Múlt és Jövő ütközése, a Hagyomány és az Innováció, a Megszokott és a Szokatlan, a Konformista és az Egyedi, a Korlát és a Szabadság, a Struktúra és a Káosz, a Komfortzóna és az Új ellentéte, és még sorolhatnánk hosszasan…

A Nap, Vénusz, Merkúr, Szaturnusz, Jupiter Vízöntőben, és a Hold is ott lesz, amikor majd lassan elérkezünk az Újholdhoz. Gondoljunk csak bele, azok a kicsik, kisbabák, akik ezekben a napokban születnek, és ennyi bolygójuk a születési képletben Vízöntőben lesz. Milyen különlegesek lesznek.

Mert, mi a Vízöntő jegy analógiája:

 • A jövő
 • minden, ami nem konvencionális
 • új szemléletmód
 • egy magasabb tudatosság
 • kozmikus intelligencia
 • új technológiák
 • innováció
 • upgrade
 • újraprogramozás.
Valami olyan van most a levegőben, hogy akkor most lapozzunk végre, és nyissunk egy új fejezetet.

Egy olyat, ami sokkal inkább a miénk. Közhelynek tűnhet, de aki figyelt eddig, és figyel a napokban, az érti. Hihetetlen sok segítő energia jön felénk, hogy akár olyan fordulatot is megéljünk, amit sose gondoltunk volna. Persze, nem könnyen kapjuk az újat, úgy érkezhet meg hozzánk, ha elengedjük a megszokott fogódzókat, ami eddig a biztonságunk volt.

A tavalyi év tényleg sokat segített az önismeretben. Hiszen az új helyzetek új fényben láttattak meg dolgokat helyzeteket, kapcsolódásokat, embereket. Most a régi helyzetekből kell kiemelkedni. Relatíve gyorsan. És úgy, hogy még ködös, mi lesz az Új (természetesen ugyanaz zajlik mind a kollektívben, mind egyéni megéléseinkben).

És hát ebben a sok Vízöntő bolygó most februárban erősen segít. Plusz, az Uránusz, plusz a Mars. Ki mennyit vállal az átalakulásból, ki mennyit vállal fel magából, attól függ milyen sebességre kapcsol az élete. Mivel a Merkúr hátrál most egészen február 20-áig, ezért akadozhat a sebesség most, és akadályok merülhetnek fel, és lehet bennünk erős türelmetlenség ennek nyomán, de az érzet már ott van, hogy (újra) átalakulásban vagyunk, most másként mint tavaly.

A február főbb asztrológiai eseményei

A Merkúr hátráló mozgásban, avagy ahhoz, hogy előre lépj, most eggyel hátra kell lépned
(fókusz a gondolkozásmódunkon, az önkifejezésünkön, a kommunikációnkon: hogyan újulnánk meg ezeken a területeken?)

Január 30-án a Merkúr hátrálni kezdett, Vízöntőben. Olyan napokat, heteket élünk, amikor, ahhoz egyébként, hogy továbblépjünk, hátra kell kicsit lépni, átgondolni mi volt, mi működött, mi nem, majd úgy továbbhaladni. Egészen márciusig ebben a jegyben lesz a Merkúr, 20-a után direkt mozgásba vált. Most feltörhetnek új gondolatok, ötletek, innovatívak, új utak lehetősége, másként gondolkozás. Jegyzeteljünk. Érdemes a retrográd időszak alatt merengeni, tervezni, majd, amikor elindul újra előre a Merkúr, a hó végén elindulni, … belevágni az új projektekbe, az új hozzáállásokba.

Ebben a hónapban egy fényszöget kiemelnék, ha Merkúr, mégpedig a hó közepén (02.14.) beálló Merkúr/Jupiter együttállást. A Jupiter, mint tudjuk a Nagy Jótevő, hozhat némi optimizmust, adhat erőt a terveinkhez.

Lehetnek merkúri témákban nehezebb napok, pl 02.10-én a Mars a Merkúrt támadja, ez erős feszültséget okozhat, gondolataink túlpöröghetnek, kiboríthatnak minket. Ezt csak úgy tudjuk mederben tartani, ha jelen vagyunk, épp abban, amiben vagyunk, és mindig a jelen lépést figyeljük, abban mélyülünk, hogy az megalapozza az összes további lépésünket.

Az nehéz most, hogy a sok vizionárius bolygó Vízöntőben, tolna minket tovább, hogy növekedjünk, hogy továbbszőjük a víziót, ami felé tartunk, de a földies Bikában levő Mars, úgymond, mint egy rosszfiú, leránthat minket nap mint nap, hogy ne olyan sebesen, előbb alapozd meg a fizikai síkon, előbb légy stabil, előbb rendezd el a praktikus teendőket körülötte, plusz az Uránusz ugyancsak Bikában, erős feszültséget kelthet ugyancsak a fentiek nyomán. Tehát egész hónap közepéig-végéig, amíg ennyi bolygó Vízöntőben, az idealista részünk menne tovább, lebegne, a Bikában levő két bolygó viszont ezt még nem engedi. Épp azért is, hogy, ami elindul majd, az már stabil legyen, vagy megalapozott, a lényegünk.

A Vénusz Vízöntő jegyében, avagy most kifordulhatunk vagy könnyen kifordítanak minket régóta cipelt struktúrákból kapcsolódásainkban, értékrendünkben, anyagiakban, stb.
Ez a bolygó Vízöntőben tehát ugyancsak azt üzeni most: más megközelítés kell. Máshogy kell működnünk, mint eddig. Az Uránusszal kapcsolódva, hirtelen események is elindíthatják a változást.

A hónap első napján lépett át a Vénusz Vízöntőbe, ezzel csatlakozva az ún. vonathoz, amit az 5-6 bolygó képvisel most ebben a jegyben. A vénuszi témák is új megközelítéseket igényelnek. Az anyagiak, értékeink, értékrendünk, és párkapcsolat terén, akár nagyon éles fordulatot, szemléletváltást élhetünk meg ezekben a napokban, hetekben, ami aztán kihathat az egész évre, és tovább.

Február első hetében (02.05.) a Vénusz/Szaturnusz együttállás, az Uránusszal nehéz fényszöget zár majd be. Ez mindenképpen olyan energia, hogy változtassunk eddig megszokott mintáinkon, hogy hogyan kapcsolódunk másokkal, az anyaggal, anyagiakkal, hogyan értékeljük magunkat, másokat. Akiknek képlete ebbe belegabalyodik, ebbe az állásba, azok akár hirtelen olyan fordulatot élhetnek meg ezen a téren, olyat, ami pár hete akár elképzelhetetlen lett volna számukra.

Ebben a hónapban a Vénusz aztán a Jupiterrel is együtt fog állni, épp Újholdkor, 11-én, ami az év egyik talán legfontosabb napja lesz (erről alább és egy új posztban részleteiben írok.). A Kis Jótevő és a Nagy Jótevő együtt egymásnak adva az erejét, megint optimizmus, plusz a Nap/Merkúr is együtt áll ekkor (02.07.-02.08.). Meglátjuk, tisztábban, eddig mit tanultunk. Figyeljünk milyen felismerések érnek minket ezekben a napokban és használjuk azokat a továbbiakban tevékenyen. Ne hagyjuk elillanni őket. Hangsúlyozom: Február második hetében 6 bolygó lesz Vízöntőben, megújulásban vagyunk. Ne gátoljuk ezt régi beidegződésekkel, vagy félelmekkel (ha vannak, mert ezekkel az állásokkal, nagy félelmek is lehetnek, nézzünk rájuk, dolgozzunk velük), ne lassítsuk a folyamatot, ha tudjuk, hanem induljunk el.

A Vénusz február 6-án az Uránusszal kerül nehéz fényszögbe, ugye, ez most minden Vízöntőben sorakozó bolygóval megtörténik. Elengedés. Átrendeződés, és az ebből fakadó feszültség. Ez a fényszög is az újrahuzalozás energetikáját hordozza, a lényeged nyomán dönteni, lépni, tartani tovább. Eggyel felszabadultabban kapcsolódni magaddal, másokkal, az anyaggal. Újraértékelés. Újratervezés. Új módokon való kapcsolódás…

A Vénusz majd a hónap végén (02.25.) átlép az ábrándosabb Halak jegyébe.

A Nap Vízöntőben, avagy fel tudjuk vagy akarjuk vállalni az egyediségünket, és ha igen, hogyan?
A Nap állásai ebben a hónapban segítenek, hogy meglásd, milyen új módokon tapasztalhatod meg az új önmagad…

A Nap február 18-áig Vízöntőben, aztán átlép majd Halakba. Ezzel megbontja majd a stelliumot Vízöntőben, viszont a hónap első felében, ő is főszereplő lesz, hisz, ahogy fentebb említettem, lesz egy Újhold, február 11-én, amikor a Hold és a Nap Együtt fog állni. Pont a fent említett megújuláshoz vezető úton, egy mérföldkő lesz ez az Újhold. Figyeljünk a körülötte levő napokban.

Február 18-án átlép a Nap majd Halak jegyébe, ami mindig hoz egy kissé álmodozóbb időszakot, személyes bolygóként halad tovább más jegybe gyorsan. Tehát, fontos, hogy, ami most a napokban és február első felében, az már a hó végén nem lesz. Kifejezetten figyeljük mi zajlik most a hónap első felében, mert ilyen bolygócsoportosulás nem minden nap van Vízöntő jegyében.

Ezekben a napokban és február folyamán akár olyan gondolatokra is juthatunk, hogy meglepődünk azon, hogy soha ilyen fényben nem láttam magam, soha nem gondoltam volna, hogy ez és ez is vagyok, ezt és ezt is tudom képviselni az életemben. Hogy mindezt meglássuk most, és továbbfűzzük, ahhoz bátorság kell. És, akik most nehézségben, azoknak jó idegrendszer, és bizalom, hogy minden úgy alakul, ahogy őket az majd legjobban szolgálja.

2021-ben végig velünk az az energia, hogy teljesen rendben van az, ha más vagy, mint a többiek. Ha más döntéseket hozol, mint a tömeg odakint. Lényeg, hogy te irányíts. Teljesen változó, hogy kinél ez milyen volumennel történik, valaki csak kisebb rutinjain változtat, van, aki teljes életmódot, van, aki régi mintáit veti le.

A Szaturnusz, avagy hogyan segít Vízöntőben ő, saját jegyében tartani az irányt, és meglelni azokat az új struktúrákat, amelyek a jövőben egyengetik egyre az utat előttünk

A Szaturnusz, ami most Vízöntőben, saját jegyében, ehhez azzal ad segítséget most és a továbbiakban, hogy mindig meg kell azt is néznünk, hogy mi tartható, mi működik, milyen struktúra reális az új meglátásaink közül. Február 5-én a Vénusz/Szaturnusz együttállás pl egy ilyen energia, megerősít minket abban, hogy, vegyük számba, mi kell ahhoz, hogy amibe beleengedjük magunkat, az hosszabb távon is működjön majd.

A Szaturnusz-Uránusz kvadrát, a fényszög, ami egész évben ott lebeg majd felettünk

(erről lesz külön posztom a napokban).

Azt tudnunk kell, bármi, ami e hónapban történik velünk, előremozdulás egyes életterületünkön, azt visszük témaként magunkkal egész évben. Ha visszafelé lépnénk, azt tapasztalhatjuk, diszkomfort, ha előre, levegős, bár mindannak az érzetével, hogy majd nem mindig tudjuk mi lesz az ajtó mögött, amin belépünk. Emiatt kell a belső figyelem, a magunkkal való folyamatos kapcsolódás érzelmi testi, szellemi szinten. Hogy minden lépés minket szolgáljon.

A változásban fontos tényező természetesen a biztonságunk, s mivel az Uránusz Bikában, és onnan támadja a Szaturnuszt, egész évben velünk az a libikóka, az a tematika, hogy Uránusz lebontana erővel, gyorsan, Szaturnusz fékez… Nézzük csak meg mi zajlik a világban, sok-sok tüntetés a fennálló struktúrák ellen, közben a hatalom újabb és újabb eszközökkel igyekszik, beszorítani egy szűkebb és szűkebb térbe a kilógókat, akik nem követnék, hanem kiszakadnának a rendből, rendszerből. Ez velünk egész évben.

Hisz a Szaturnusz/Uránusz kvadrát beáll most 02.17-én, majd még kétszer, nyáron és december végén. 2020 a lassulás éve volt, a 2021 a gyorsulásé. Legyen technikánk arra, hogy hogyan kezeljük, ha úgy véljük túl gyors a változás.

Az Újhold Vízöntőben, avagy nemcsak 2021-ben, de hosszabb távon is kihat, amiben most vagyunk és ahogy azt kezeljük, értékeljük

Lesz most egy nap 1-2 napon belül, amikor 6 bolygó egymás mellett Vízöntőben, és ekkor áll be a Nap/Hold együttállás, ráadásul megszínezve egy pozitív, jótékony hatással, egy Vénusz/Jupiter együttállással (majd napokon belül egy Merkúr/Vénusz együttállás, és egy Merkúr/Jupiter együttállás Vízöntőben, dolgoztat, nyit, minket, visz minket az új megoldások felé.)

A Vízöntő jegy 23. foka most mindent visz. Itt fog beállni az Újhold, érdemes megnézni, mely életterületen van ez a pont a képletünkben, merthogy hosszabb távra ott fog elindulni egy folyamat, ami az átalakulásunkat leginkább szolgálja. (Ha érdekel, hol ez a pont a képletedben, hol tudsz leginkább növekedni az elkövetkező hónapokban: Bejelentkezés tanácsadásra itt)

Az Újhold, abban mutat új kezdetet, ahol az elmúlt években új megoldásokat találtunk. A Bak Szaturnusszal 2017 óta tanultunk, A Bak Plutó a Szaturnusszal együtt akár krízist is okozott az elmúlt egy évben. Ezen a ponton, ott a lehetőség, hogy mindazzal, amink van, amink lett, kitaláljuk, az Új énünket, mi a fontos nekünk, mi ad nekünk integritást és erőt. Minden bolygó, ami most az Újholdkor ott a Nap és a Hold mellett hozzáadja a saját erejét, a Jupiter a hitet, bizalmat, a Szaturnusz a kitartást,erőt, ambíciót, a Vénusz a kapcsolódást magunkkal az értékeink nyomán haladva, a Merkúr az új ötleteket, új gondolkozásmódot… A Nap megvilágít ilyenkor dolgokat, ami máskor esetleg sötétben.

Azt tudni kell, hogy a Jupiter ezen a ponton ebben az évben háromszor áthalad (Vízöntő 23. foka) – segít a növekedésben, a Szaturnusz pedig ugyancsak háromszor 2023-ig bezárólag – segít tartani az irányt. Tehát a Vízöntő terület a képletünkben nagyon aktív lesz, és onnan indulhat ki nagy áthuzalozás. Az Újholdról részletesebben egy külön posztban a napokban olvashattok).

Telihold Szűzben, avagy kis földelés és praktikum

Hó végén lesz egy Telihold, Szűzben, ami földies, praktikus jellegével, hozhat kis stabilitást a hónap túlnyomóan Vízöntő és Bika jegyben járó bolygóinak csatározása után… Merkúri jegy, és a Merkúr már itt direkt mozgásban, ekkoriban, ha terveztünk új projektet vagy vállalást, érdemes elindulni, nekivágni. A Szűz jegy ereje főképp abban is áll, hogy itt könnyebben meglátjuk a részleteket. Analitikusabban tudunk hozzáállni a dolgokhoz.

Ki mennyit vállal az átalakulásból, ki mennyit vállal fel magából, attól függ milyen sebességre kapcsol az élete. A február egy gyújtópont ebben a folyamatban a különleges bolygóállások miatt.

(Persze ne feledjük a kollektívben zajló folyamatok is velünk, tehát az egyéniben taposott út, mindig kicsit alárendelődik a kollektívnek, erre is legyünk figyelmesek. A Múlt és Jövő ütközése, a Hagyomány és az Innováció, a Megszokott és a Szokatlan, a Konformista és az Egyedi, a Korlátozás és a Szabadság, a Struktúra és a Káosz, a Komfortzóna és az Új odakint most erősen és erővel ütközik…)

Ha szeretnél minél többet kihozni ebből ez évből, és továbbgondolnád hogyan tudnád új módokon megtapasztalni magad, mert ez az év minden lesz, csak nem megszokott, akkor jelentkezz be tanácsadásra:

(Bejelentkezés):

 • Éves előrejelzés
 • Egy konkrét témát/problémát kibontó konzultációs folyamat a születési képlet segítségével
 • Párkapcsolati elemzés
 • Gyermek születési képlete
 • Általános képletelemzés

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s