Újhold Vízöntőben (2021. február 11.)

https://barnabeata.com/elerhetoseg/

Ezekben a szokatlanságokkal teli napokban, állt be az Újhold, Vízöntőben. Az Újhold nyit egyrészt egy kb 29,5 napos ciklust. És mindig egy új 6 hónapos ciklust is jelez, tehát 6 hónap múlva a Telihold Vízöntőben fog beállni. Nézzünk rá, miben vagyunk most, írjuk le miben szeretnénk lenni fél év múlva. Majd nézzünk vissza júliusban, amikor a ciklusnak vége, s a Vízöntő Telihold beáll, hogy sikerült-e, amit bevállaltunk.

Ezt az Újholdat az újító, lázadó, régit kisöprő Uránusz uralja, s a 11-es ház tematikáját is hordozzák ezek a napok és az előttünk álló hetek:

hosszú távú tervek, vágyak, stratégiák, valamint a közösségeink, hálózataink.

Ránézni most arra, hogy mi felé tartanánk, mi a vágyunk, s mitől el; milyen döntésekkel tudnánk a jövőben egyre inkább felvállalni az egyediségünket; mik azok a beidegződések, amiket elhagynánk, s már csak korlátoznak.., milyen új és szokatlan tervek nyomán haladnánk tovább, mindezt úgy, hogy amerre lépünk, az mennyiben szolgálná a közösséget, amiben élünk, akikkel érintkezünk, akikért teszünk. Merthogy a Vízöntő jegy analógiája az is, hogy hozzáadunk valamit a világhoz, s ezzel jobbá tesszük. Hihetetlen mennyi kezdeményezés zajlik a social médiában jelenleg, hogy egyrészt kiváltsuk a távol(ság)tartást, és közelítsünk egymáshoz, másrészt, hogy egymást segítsük (ez a blog is ezért jött létre pár egy-két éve).

Ezt az Újholdat megemeli, hogy egy Vénusz/Jupiter együttállás is van az égen, s rájuk mindig úgy tekintünk, mint ‘akik’ segítők, jótevők. Plusz, a Merkúr is közel a Holdhoz, merjük leírni legszokatlanabb gondolatainkat, ötleteinket is. Mert valami olyan van a levegőben, hogy most bátran kell, s kreatívan.

Sokszor bélyegzünk meg embereket vagy eseményeket, helyzeteket, hogy ez normális vagy éppen az ellenkezője, nem normális, elüt a megszokottól. Most ne tartsunk attól, hogy nem illik bele a megszokottba, amit érzünk, amit tervezünk, vagy amerre lépünk. Üzeni az Újhold azt is: ne a tömeggel tartsunk, hanem halljuk ki a saját hangunkat, s végre használjuk azt.

Plusz, a Vízöntő energia mindig kicsit az is, hogy hátralépünk, vagy, felmegyünk a hegy tetejére, és onnan nézünk le: értve ez alatt, hogy ott nyílik ki igazán a nagyobb távlat, vagy ott látjuk meg igazán önmagukért, és önmagukban a dolgokat, ahogy vannak. Ezt a hátralépést az éppen retrográd Merkúr is támogatja, vizsgáljuk meg a dolgainkat másként, új szemmel.

És az is velünk, hogy mivel a Vízöntő jegy ura a Szaturnusz és az Uránusz is, a Szaturnusszal tegyünk minden döntés mögé munkát és felelősséget, az Uránusszal pedig valami újat és olyat, ami fordulatot hozhat az életünkben.

S ne feledjük, ekkor a Vénusz, a Nap, a Hold és a Merkúr nehéz fényszögben van még a Marssal (ami Bikában). A Vízöntő jegyben sorakozó ideák, magasabb tudatosság felé vivő energetikát támadja a gyakorlatias, földies Bika Mars. Húzza le. Ez feszültség.

És ugyancsak pár nap és beélesül a Szaturnusz/Uránusz kvadrát, először ebben az évben (02.17.), ami a kollektívben hozhat fordulatokat, szokatlan eseményeket. Ezzel is kell ‘dolgoznunk’ mindeközben. Plusz, akinek képletét erősen érinti, az egyéni életében is tapasztalja, hogy a régen bevált struktúrák az életünkben mintha hirtelen nem működnének. Változtani kell.

Azt mindenki érzi, hogy különleges napokat élünk. Azt hiszem mindenki egyéni szinten beletehet. Hogy ne egy lefelé, hanem egy felfelé emelkedő spirálba kerüljön az emberiség. Tudom, ez így nagyon idealista elképzelésnek tűnik, de épp erről szól ez az Újhold.

Elérhetőség – Barna Beáta (barnabeata.com)

  • Éves előrejelzés
  • Egy konkrét témát/problémát kibontó konzultációs folyamat a születési képlet segítségével
  • Párkapcsolati elemzés
  • Gyermek születési képlete
  • Általános képletelemzés
Forrás: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s