Szaturnusz-Uránusz kvadrát (2021.02.17.)

Elérhetőség – Barna Beáta (barnabeata.com)

Elérkeztünk az év első egzakt Szaturnusz-Uránusz kvadrátjához. Erről pár szót írni kell. Mert erősen meghatározza az évet a két bolygónak a kapcsolódása (nyáron is beáll ez a fényszög és decemberben is, tehát ez évben háromszor).

Először is, ezt itt idézném egy hírportálról, tegnapi hír:

“Az Etna ébredését több tíz kilométeres távolságban is hallható mély morajlás kísérte. A vulkán dél-keleti kráteréből először hamufelhő emelkedett fel, amely száz kilométeres távolságban is látható volt. Majd a kráterből lávafolyam tört fel: ennek nyomására a hegynyílás egy része beomlott, és izzó lávarögök repültek tűzijátékszerűen a levegőbe. “

Az olasz országos geofizikai és vulkanológiai intézet adatai szerint évek óta nem volt tapasztalható ilyen erejű kitörés.

Amikor ezt a hírt olvastam ma este, arra gondoltam, nahát, pont így készültem leírni a folyamatot, amelyet a két bolygó kapcsolódása jellemzően beindít, beindíthat ez évben, ahogy a mélyben rejtett tartalmak kifakadnak, s az Új tűzijátékszerűen kiszakad a levegőbe, s a Régi beomlik/leomlik.

Mert mi is zajlik?

Egyre több cikk jelenik meg abban a témában, hogy kire hogyan hatott és hat a tavaly március óta tartó COVID-helyzet. Van, aki szorong, van, aki veszteséget élt meg, van, aki létbizonytalanságban, van, aki csak szenved a bezártságtól, van, aki kiégett az egy éve tartó erőltetett, feszes rutinban, és sorolhatnánk.

Tudjuk, hogy a kinti járvány mintegy gyújtópontja volt annak a szemünk előtt kibomló folyamatnak, amelynek lényege, hogy átalakul a valóságunk. S átalakulunk ebben erősen mi is.

Mert mit is ‘tesz’ a Szaturnusz Vízöntőben?

A Szaturnusz Vízöntőben a működéseinkre mutat rá, a struktúrákra, amelyek összetartják a valóságunkat. A Szaturnusz korlátoz, szoktuk mondani, ott, ahol valami nem stimmel, ahol elavult szisztémák szerint élünk. Általában nagyon egzaktan érezzük, hogy hol van korlát az életünkben, mi nem működik már, mire nem jók már a régi megoldásaink, automatizmusaink.

Nézzünk rá új szemmel az életünk struktúrájára, üzeni a Vízöntő Szaturnusz, hol érett meg már a változás? Hol szükséges áthangolás épp azért, hogy kellően felelősséget vállalhassunk magunkért, s a csak ránk jellemző egyedi utunkért?
Hogyan ‘segít’ az Uránusz Bikában?

Nehéz fényszöggel kapcsolódik az Uránusz a Szaturnusszal tehát, mégpedig Bika jegyében, jegyéből. A Bika jegyéből a fő üzenet:

Nézzünk rá mennyire találjuk értékesnek magunkat? Mennyit szeretnénk ennek nyomán felvállalni magunkból a jövőben? A Bika jegye a stabilitás jelölője: mit kell tennünk ahhoz, hogy a talajt a talpunk alatt, a stabilitást ne kint keressük, hanem találjuk meg önmagunkban? Mit kell ahhoz ‘(le)tenni’, hogy megteremtsük saját belső biztonságunkat?

Az Uránusz azt adja hozzá a folyamatokhoz, hogy szétcsapja a korlátokat, hirtelen ledönt struktúrákat, ezzel felszabadít, elmossa a határokat, akár káoszt is keltve visz egy magasabb tudatosság felé.

Régről hozott sérülések, minták, automatizmusok odabent, a Szaturnusz/Uránusz kapcsolódás egy olyan energiát hoz, amelyben olyan hirtelen fordulatok, helyzetek kelhetnek, amelyekben muszáj másként döntenünk, másként reagálnunk, másként, középpontunkból válaszolnunk. Ha nem így tesszük, az erős szaturnuszi energia erős diszkomfortot, vagy szorongást kelthet, erősen megszenvedhetjük, hogy nem rugalmasan és nyitottan, hanem mereven, múltba fordulva reagáltunk. Az uránuszi energia nem hagyja, hogy ne változzunk. Kicsap a megszokottságainkból.

Azt láthatjuk, amit még egy éve fontosnak véltünk, az szinte ködbe veszett, másként értékeljük a valóságunkat. Az is átalakulóban, mi nekünk a biztonság. Mi adja a belső biztonságunkat, a stabilitásunkat.

A magunkkal való kapcsolódás kerül a fókuszba, olyan részeinkre merünk ránézni most majd, amire eddig talán nem mertünk, olyan térbe merünk vagy kényszerülünk lépni, ahol eddig nem jártunk.

Amit eddig nem fogadtunk el magunkban, azt akár fel is karoljuk. Amire esetleg rá sem mertünk nézni, mert éreztük, munka, arra most ránézünk. Az uránuszi (Vízöntő jegy = Jövő) energiák nem engedik, hogy visszafelé tartsunk.

A két bolygó mindeközben szilárd jegyekben űzi azt a játékot velünk, hogy nyílna egy vízió, a jövőnk, a jövőbeli Énünk türelmetlenül várja, hogy belépjünk abba a térbe, ami már tényleg söpri ki a Régit, de mindeközben fél lábbal a komfortzónánkban lennénk még, a megszokottban, gondolván, hogy kell még annak a biztonsága.

Ebben az évben az a csavar, hogy csak akkor érjük el az önmagunk által teremtett fent említett belső biztonságot (ami valljuk be most nagyon kell a kollektívben tapasztalt bizonytalanság miatt), ha felvállaljuk a jövőbeli Énünk, akit már nem korlátoznak a régi struktúrák, aki már nem tart attól, hogy elüt másokétól az útja, aki nem fél, aki úgymond bátor, bátrabb, aki bár fogalma sincs mibe lép, de lép, s megérti, hogy épp ez a terv. Hogy úgy mozduljunk és fejlődjünk, hogy mindeközben bízunk. De nem úgy, hogy mindig a közelben egy kapaszkodó.

Bármiben is vagyunk most, biztos érezzük, hogy egyéni életünkben hol van fókusz, vagy nyomás, feszültség, hogy ott váltani vagy változni kell. A februári érzetek nyílnak majd tovább, a februári helyzetekből tartunk tovább. Innen bomlik ki, a fent említett furcsa dinamika.

Az Uránusz hozhat hirtelen fordulatokat, meglepetéseket, figyeljünk, bármi is ér minket, mert az odakinti történések most olyan mély és átható belső gyógyulást lehetőségét hordozzák, ami kivételes, ennek az évnek az irányát meghatározhatják, az elkövetkező éveinket megszínezhetik.

Ha a képleted segítségével szívesen ránéznél, hogyan használhatod ki az ez évi energiákat, jelentkezz be online tanácsadásra…

Elérhetőség – Barna Beáta (barnabeata.com)

  • Éves előrejelzés
  • Egy konkrét témát/problémát kibontó konzultációs folyamat a születési képlet segítségével
  • Párkapcsolati elemzés
  • Gyermek születési képlete
  • Általános képletelemzés

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s