Telihold Szűz jegyben (2021.02.27.)

Telihold Szűz jegyben
2021.02.27.

A testen keresztül a lélek gyógyítása, az elme csendesítése

Ezeket a napokat, órákat betölti a Szűz Telihold fénye.

A Nap és a Hold szembenállása a Telihold. A Hold Szűzben, a Nap Halak jegyében. A két jegy minőségei keverednek ebbe a Teliholdba, ezekkel dolgozunk. A Szűz jegy földies, zárt, praktikus, feladatorientált, produktív oldala feszül neki a Halak jegyére jellemző elvonulással, csendesedéssel eszképizmussal, érzékenységgel, intuícióval, nyitottsággal, sodró áramlással.
A Merkúr már direkt mozgásban, és az összes többi bolygó is. Érezhetjük azt, hogy, ami februárban stagnált, az a napokban elindult, s tennünk kell, listát írni a teendőkről, s már nemcsak továbbgondolni, hanem tevékenyen tenni is kell mindazért, ami felé tartani szeretnénk az elkövetkező időszakban.
A Halak jegyében együttálló Vénusz és Nap azt üzeni: húzódj vissza, tölts kis időt önmagaddal, csendesedj el, adj magadnak szusszanásnyi időt, figyelj az érzékeidre, érzéseidre, megérzéseidre.
A Nap az Uránusszal szép fényszöget zár be, támogat ebben, de a Hold is trigonban most az Uránusszal, tehát a tevékeny, praktikus oldalunknak is jön támogatás, és a pihenni vágyónak is.
A kettőt együtt valahogy úgy tudjuk harmonizálni, ha a Szűz jegyre jellemző testtudatosságunkat elővéve, figyeljük testünk jelzéseit, mert most a Halak/Szűz tengelyen a Telihold olyanban segít, hogy energetikailag sokkal érzékenyebb fokozatra kapcsolhatunk. Ha pihennénk, engedjük meg magunknak, mindeközben erős intuitív megéléseink lehetnek, hiszen 3 bolygó Halakban, ami nyitottság, ami érzékenység, ami minden felé nyit, ami lelkiség, finomság, árnyaltság. Lényegében magunk felé nyit mindig a Halak hónap.
A Szűz energia testünk testi egészségünk felé viszi a fókuszt, mindeközben szépen jelezheti hol szükséges energetikai áthangolás bennünk.
Közben a Merkúr lényegében még együtt áll a Szaturnusszal, és a Jupiterrel is lassan. A túlgondolkozás, az újító gondolatok ereje velünk. Az erős Halak energia odafent segít a lazításban. A Szűz Hold a fókuszban.
A Szaturnusz/Uránusz kvadrát velünk mindeközben. Mi tart vissza attól, hogy megéljük, vagy jobban megértsük önmagunkat, s ezáltal ez évben megújuljunk.
Ennek a folyamatos áthangolásnak egyik mérföldköve ez a Telihold.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s