Márciusi asztrológiai előrejelzés (2021)

Márciusban áthangolódunk, kissé megnyújtózunk a finom Halak energiákkal, hogy majd a hó vége felé már a Kosba lépő Nappal és Vénusszal kissé erősebben beleálljunk ennek az évnek a további hívásaiba, kihívásaiba.

Januárban, januártól a Vízöntő és Bika jegyek domináltak, ebben a hónapban több bolygó beér változó jegybe, és ez megváltoztatja a dinamikát. Februárban egy halom bolygó szilárd jegyben volt, most az energiák kissé szétszóródnak, talán pozitívabb események és érzetek jönnek, mozgékonyabbnak érezzük majd magunkat, mármint egyéni szinten, hogy mi lesz odakint, azt a Szaturnusz és Uránusz párbeszéde még tartja.

Ami nagyban megy odakint, vagyis, hogy zajlik a nagy áthuzalozás (mennyi korlátot bírunk el, amíg majd elindulunk a szabadságunk irányába), az épp úgy zajlik egyéni életünkben is. Ezt talán érezzük.

A testi-lelki jóllét

A február egy Szűz Teliholddal zárult, ami elsősorban a testi-lelki jóllétünk felé vitte a fókuszt.

Az egészségünk, ezekben az odakint meglehetősen terhelt hetekben, kulcs a kiegyensúlyozott napokhoz, és az optimizmushoz. Hogy bármit tapasztalunk odakint, mi attól megtartsuk, azt, ami minket egyben tart, dinamizál, harmonizál, éltet, tölt, most prioritás.

A Szaturnusz és a korlátaink

A Szaturnusz az Uránusszal kapcsolódva, arra navigál minket, hogy épp azoknak a korlátoknak a felmutatásával, amikbe még kapaszkodunk, megmutassa, hogy mik ezen életünk azon “témái”, amiben esetleg még esetlenek vagyunk…

Senki nem oldja meg helyettünk a saját megoldatlanságainkat, csak mi felelünk azért, miben vagyunk, mi felé tarthatunk, mi ad nekünk tartást. Felelősséget kell vállalni magunkért. Üzeni a Szaturnusz mindig. Most kicsit másként, mint 2017 és 2020 között (Bak Szaturnusz), amikor odakint kellett helyt állnunk.

Most a Vízöntő Szaturnusz azt kéri, hogy ne a kinti céloknak rendelődjünk alá, hanem a belső folyamatainkra figyeljünk: a stabilitást keressük magunkban, ne odakint, ha lehet, magasabbról nézzünk rá, miben vagyunk, döntsük el milyen elvek nyomán haladnánk tovább, és a belső erőforrásainkat állítsuk hadrendbe, hogy hosszabb távon belső erőforrásaink pozitívba forduljanak, és azok adhassák azt a belső tartást, ami kinti helyzetekben is segít.

Ha korlátot érzünk az életünkben, nézzünk rá, és lássuk be, hogy a korlátot mi tartjuk fenn, hogy azt el is lehetne egyébként engedni. Kérdés, hogy mennyire vagyunk merészek. Merthogy ahhoz, hogy ez megtörténjen, lehetséges, hogy át kell alakítanunk pár szokásunkat, le kell tenni pár félelmünket, neki kell menni pár nehéz helyzetnek, bele kell lépni egy olyan mezőbe, ami ismeretlen. Ez téma lesz ez évben kisebb-nagyobb kihagyásokkal, hisz a Szaturnusz az Uránusszal kapcsolódva, arra navigál minket, hogy épp azoknak a korlátoknak a felmutatásával, amikbe még kapaszkodunk, megmutassa, hogy mik ezen életünk azon “témái”, amiben esetleg esetlenek vagyunk, ahol nem megy a kiteljesedés, ahol erősen szorongunk. Azt kellene lebontani, helyére Újat álmodni.

A Mars és a mozgás

A március egyik nagy jegyváltása a Mars átlépése Ikrek jegyébe március 4-én. Ikrek kettős jegy: sokak azt vehetik észre, hogy két ellentétes irányba kell figyelniük. S ez megdolgoztatja őket. Okozhat feszültséget, fáradékonyságot, nyugtalanságot. És adhat hihetetlen inspirációt is új ötletekhez.

Sokat írtam tavaly is a Marsról, nem véletlen, nagyon aktív volt, gondoljunk bele, amikor tavaly március végén leállt a világ, a Mars együtt állt a Szaturnusszal. Megfagyott a világ. Aztán nyáron átlépett Kos jegyébe, kb hat hónapig ott haladt és hátrált, saját jegyében, erőben, és támadta a három nagybolygót, Jupitert, Szaturnuszt és Plutót. Egész évben a Mars fékezhetetlen energiái szinte elviselhetetlen fékeket tettek a világra, és erős gyulladást, lángolást, izzást okoztak. Ami egyéni életünkben is egyes életterületeken épp ilyen tünetekkel járhatott.

Januárban Bikába lépve, azért volt még nála mindig a stafétabot, mert támadta a Szaturnuszt és Jupitert, plusz együtt állt az Uránusszal, hirtelen helyzeteket tudott ez az állás is produkálni erősen, a Bika Mars találkozva a Vízöntő levegős energiáival, két hitrendszer ütközése, az anyag és az anyagiak feletti, a megszokott és az ismeretlen, a rend-szer és a káosz, az intézmény és az egyén, ezek a témák pörögtek felettünk.

És ez még azért most sem áll le. De a Mars egy levegős jegyben mindenképpen mást hoz. Április végéig ebben a jegyben lesz. Hova megy a fókusz a dinamikánkban?

  • Hogyan kommunikálunk?
  • Hogyan gondolkozunk (magunkról, másokról, a világról?)
  • Mit tanulunk, vagy mit tanulnánk még?
  • Hogyan tudnánk megmozgatni magunkat energetikailag, még?

Mindenképpen egy gyorsabb, sebesebb energetika az, amikor Mars Ikrekben, sokfelé figyelünk, egyszerre esetleg több dolgot viszünk, az internetes kommunikáció még nagyobb sebességre kapcsolhat. Mindenki beszél, sok a beszéd, sokfelé szakadunk. Erre mindenképpen érdemes figyelni, hogy tartsuk a fókuszt.

Hó végén kapcsolódik majd a Jupiterhez és Szaturnuszhoz a Mars, valószínű akkor majd már mindenki ugrásra készen várja a nyitást, és még nem tudjuk lesz-e. Hó végén bizonyosan mozdulnánk, mozognánk, indulnánk, lesz egy erős feszültség a levegőben, ha megtörténik a nyitás, ha nem.

Fontos, mindeközben ‘nyitottnak’ maradnunk, mert a Vízöntő bolygók még akkor is azt üzenik, hogy most valami nagyobb épül, mint gondolnánk.

A levegő (Ikrek jegy) mindig mozgás, semmiképpen nem lecövekelés, vagy változatlanság. Mozogjunk. Szó szerint is, és mentálisan is, de legyünk figyelemmel arra, hogy hűtsük a gondolatokat, lassítsuk a tempót, inkább csak rövid távra nézzünk, az orrunk elé. A figyelmünket vigyük mindig, ha lehet egy felé. S ne messzire, inkább közelre. A szétszórtságot, nyugtalanságot elkerülendő.

A Merkúr és a fókusz

A Merkúr is jegyet vált e hónapban (átlép Halakba), illetve direkt mozgásban, mint minden bolygó most.

Március első hetében a Jupiterrel áll együtt. A Jupiter mint Nagy Jótevő, segít. Esetleg jobban rálátunk a lehetőségeinkre, könnyebben megfogalmazódik bennünk mit akarunk ‘tanulni’, mi nekünk a növekedés, hozhat aha-élményeket, hogy igen, ezt akarom, jobban kikristályosodhat, mi felé tartanánk. Hozhat ez az állás jó híreket is. Ez a hónap egyik legjótékonyabb fényszöge.

A Merkúr aztán átlép majd Halakba. És, itt is erősen figyelnünk kell majd, hogy tartsuk a fókuszt, mert a Halak jegynek a fókusz nem sajátja. Plusz, 03.23-án a Marssal áll be nehéz fényszöge. Azokban a napokban ne szálljunk be ‘szócsatákba’.

Nap – Neptun -Vénusz Halakban

Márciusban a Halak jegy nyitottsága, finomsága által jobban megérezhetjük, hogyan tudnánk lebontani azokat a korlátozó hiedelmeket, amelyek gátak abban, egységben legyünk önmagunkkal, és szinkronban legyünk az érzéseinkkel.

A Nap a Neptunnal 03.10-én áll együtt, közel egymáshoz a három bolygó, s a hónap első felét ez megszínezi. Finomítja az energiákat. Érzékennyé tehet. Jó értelemben is. Esetleg pihenni vágyunk többet, mint máskor. Vegyük észre, hogy ez is mélyülés magunkban, hisz magunkért tesszük. Ezen a héten kicsit lazítsunk, kicsit legyünk engedékenyebbek magunkkal, magunk felé.

Illetve, merengjünk kicsit azon, hogy hogyan lehetnénk még elfogadóbbak, kedvesebbek, megbocsátóbbak magunkhoz. A Halak jegy a fizikai síktól el, a spirituális sík felé visz. Ismerjük fel, hogy az élet több, mint, amit itt lent tapasztalunk. S mennyi mindent nyithatnánk fel még magunkban, magunkért. A Halak jegy a 12, utolsó jegy is, ezzel a lezárás, befejezés jegye is. Bármi, ami ‘fogva tart’ minket olyan helyzetben, ami negatív érzéseket kelt bennünk, töredezettséget vagy törést, áldozatiságot vagy negatív értelemben vett önfeladást okoz az életünkben, kezeljünk. Nézzünk rá, tudjuk-e engedni.

Márciusban a Halak jegy nyitottsága, finomsága hozzásegít tehát, hogy egységben legyünk önmagunkkal, és szinkronban legyünk az érzéseinkkel.

Nap – Vénusz Kosban

A Vénusz aztán majd átlép Kosba, és a Nap is, március 20-a körül kicsit felgyorsulhatnak az események. Indul az asztrológiai újév.

Plusz, a kos Vénusz a Nappal együtt fog állni egzaktan (03.25.). Ami adhat olyat, hogy a vágyainkhoz, ami felé tartanánk, kapunk kellő információt, töltést, tudatosságot. Indíttatást.

Újhold Halakban (03.13.) és Telihold Mérlegben (03.28.)

Ez az Újhold szép lesz, erről még írok. A Nap, a Hold, a Neptun és a Vénusz együttállásában telik majd. A Vénusz is megemeli ezt az Újholdat, hisz Halakban szeret időzni. Itt a hónap ezen pontján a legjobb lenne mindenkinek pihenni. Lazítani.

A Telihold Mérlegben vénuszi jegyben mindig a kapcsolódásaink, párkapcsolatok felé viszi a fókuszt. Az egyensúly bennünk és az egyensúlyozás másokkal.

A március mindig hoz pozitivitást az életünkben, mert a tél után itt a tavasz, de talán érezzük, hogy ez sem olyan tavasz, mint, amit az elmúlt években megszoktunk. Sok múlik azon, hogyan állunk a belső erőforrásainkkal, mennyi pozitivitást tudunk belevinni a napjainkba, még ha nehézségben is, mennyire tudunk rugalmasak lenni, és nyitottak, erősek, de egyben érzékenyek is a saját igényeink felé.

Az asztrológiai képlet sokat segíthet abban, hogy felismerjük az erősségeinket, amelyek pont ezt a pozitivitást segítik életünk szerves részévé tenni, amellyel, úgy tudunk haladni előre, hogy, ha hajlunk is olykor, semmiképpen ne törjünk.
(Bejelentkezés):
  • Éves előrejelzés
  • Egy konkrét témát/problémát kibontó konzultációs folyamat a születési képlet segítségével
  • Párkapcsolati elemzés
  • Gyermek születési képlete
  • Általános képletelemzés

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s