Újhold Halak jegyében (2021.03.13.)

A mai Újhold abban kivételes, hogy Hold, Nap, Neptun, Vénusz egymást mellett szorosan, ritka az ilyen. És a Plutóval is kapcsolódnak, ami mindig mélyít, ‘magasít’. Pihenőidő. Szép, hogy épp hétvégére esik. Figyeljük az álmainkat. S bármit érzünk, érzékelünk, nézzünk a mélyére.
Elönt minket ebben a változó jegyben a három bolygóra jellemző tematika: érzékenység, érzelmesség, mint a szivacs, úgy engedjük esetleg be a minket körülvevő energiákat. Talán ezért is, hiába ez egy kivételesen szép állás, jobban kitűnik számunkra, hol vagyunk még sérülékenyek. Ezért talán sokak úgy érzik, hihetetlen nehéz most. Ez benne van a levegőben. Változékony lehet a hangulatunk, amin persze segít az enyhülés odakint, és az évszakváltás. Pár perc merengés egy napsütötte padon, segít.

Az enyhülést meghozhatja a belső megéléseinkbe a napokban ez a sok finom Halak energia, de, amiben vagyunk, szerintem most erős (s, ki mennyire erős, úgy éli meg). Varázslat, mert változunk. De kemény munka is, mert a változáshoz tevékenyen változtatnunk kell a hozzáállásainkon.

Esetleg azt tapasztaljuk, hogy lépnénk az új önmagunk felé, mert szorít, amiben vagyunk (ez lehet akár parányi lépés is, de akár sorsfordító nagy váltás is) vagy növekednénk, de iszonyatosan félünk, szorongunk, vagy nincs elég hitünk, nem hisszük el, hogy ez lehetséges, hogy lesz Új, pedig, ha a Régi megy, annak a helyén mindig szokott lenni Új.

Esetleg nem nagyon látjuk mi felé tartunk. A fejünkben van egy forgatókönyv, hogy lehetne, a filmet, ami pereg előttünk persze olyan előző élmények képei adják, amit ismerünk. Ez az év valahogy ezt dönti ki mellőlünk, azt, hogy lineárisan zajlik majd minden, s belátható lesz az út. Kiszámítható lesz. Valahogy most nem ez a terv. Újat tanulunk.

Minap egy nekem fontos tanító azt adta át, hogy a tanulás azt jelenti, újat tanulunk. Ha mindig ugyanazt akarjuk tanulni  az ismétlés, az nem tanulás, attól nem leszünk többek. Az megszokás, az komfort, az ‘nyugalom’, az mozdulatlanság. Az Új, az, hogy nem a megszokott, s az is, hogy talán azt sem tudjuk milyen lesz, ami megérkezik hozzánk.

Ami adott, hogy mi kik vagyunk épp most, mi felé szeretnénk tartani, mire van szükségünk,  s mire már nem. Hát ebben most lehet kavarodás (a Neptun mint tudjuk káoszt is kelthet, nehéz tisztán látni). Használjuk az intuíciónkat, a megérzéseinket a napokban. Merjük használni az érzéseket, amik kelnek bennünk. A Nap és Neptun évente csak egyszer állnak együtt. Most a Vénusz is velük. Plusz a Hold😉. Mindez az erősen spirituális Halakban. Mintha kinyílna ilyenkor egy máskor zárt kapu. Jobban megérthetjük az érzekenységünket. S, hogy mi nekünk az integritás, az érték, s érzelmileg mire van szükségünk.  A cél, belássuk, milyen értékesek vagyunk. És egyediek. Mind.

Ezek az érzelmes napok merengővé tehetnek minket, puhává, hátradőlni most ér. Március végén tűnik majd a Halak dominancia az égen,   s akkor már más lesz a tempó. Indul az új asztrológiai év: a kezdet, a Kos jegy energiáival.

Azért ehhez a mai naphoz annyit… Kocogtam a télből ki- és a tavaszba át-forduló erdőben,  s egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egy sárga pillangó röpdös körülöttem. Nem. Ezt nem álmodtam. Ez így volt. Szóval, azért figyeljetek ma, mert ilyesmi megeshet, ha a Vénusz, Hold, Nap, Neptun összeölelkeznek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s