Az erőnk és az erősségeink (Mars-Szaturnusz trigon – 03.20.)

Jellemzően ez évben a Szaturnusz a karmester az égen. Vízöntő jegyében, uralomban van, nagy erőben, ezért tisztán hozza a jegyre jellemző minőségeket. Ami két irányú, A) felelősség, szorgalom, keret, cél, kitartás; B) szabadság, merészség, eredetiség, újítás, magasabb szellemiség, humánum. Bár az év nagy részét az Uránusszal való nehéz fényszöge lengi be (Szaturnusz/Uránusz kvadrát), az épp ma beálló tavaszi napéjegyenlőség, úgy érkezik, hogy a Szaturnusz a Marssal támogató kapcsolatba kerül.

Ez jó hír, mert azért a fentebb jelzett uránuszi kapcsolat olykor alapvető biztonságérzetünket rengetheti meg. A fényszögeknek olykor nagyon konkrét analógiái elevenülnek meg a szemünk előtt. Amikor február 17-én beállt először egzaktan a Szaturnusz-Uránusz kvadrát, reggel kinyitottam a laptopomat, és azzal szembesültem, hogy a laptop képernyőjének az üvege szétpattant. Ez pl konkrétan a fenti fényszög pontos analógiája. A fenti példát azért hoztam, mert, ami most fent, az kicsit ilyen, ha nem figyelünk, törünk, ha magasabb tudatossággal kezelünk eseményeket, megéléseket, élményeket, akkor csak hajlunk.

Az Ikrekben járó Mars abban segít, hogy mozgékonyak legyünk, nem, nemcsak a fizikai síkon, hanem tudati szinten is. Nem nagyon tudunk mozogni, mégis, egyértelmű, hogy nagyon oda kell figyelnünk, hogy ennek ellenére, tudatosan mozogjunk, hogy ezzel is erősítsük az immunrendszerünket, ezzel is erősödjünk (Mars = erőnk, vitalitásunk). Nem mindegy most, hogy hogyan gondolkozunk, magunkról, másokról, a világról. Belemerevedünk-e megszokott, automatizált gondolkozásmódunkba, vagy ki tudunk szakadni belőle, és tudunk dinamikusan gondolkozni, vagyis alkalmazkodni a körülményekhez, és változni az akár naponta beálló szokatlanságokhoz. Tudunk-e úgy navigálni, hogy ne is essünk szét, vagy essünk ki a rendszerekből, keretekből, de közben ne is merevedjünk bele olyanba, ami korlát…

Ebben segít most az elkövetkező időszakra is érvényes Mars-Szaturnusz kapcsolódás, hisz a Szaturnusz megadja a Marsnak azt a fajta erőt, kitartást, tudatosságot, ami ahhoz kell, hogy bármennyire is korlátoznak minket, mi maradjunk levegősek, mozgékonyak, rugalmasak, találékonyak. Ezt most nem adják ingyen. Ha Szaturnusz a karmester, ott mindig feldobja a rendszer azt a szót, karma.

Amire fókuszálsz, azt kapod.

A Szaturnusz jele a kereszt és a félkör = “az anyag keresztje a lélekre nehezedik”. Mivel a Nap átlép Kos jegyébe, majd a Vénusz is. A fókusz az álmodozós, lágy Halak jegyből (ami teli volt érzékenységgel) áthelyeződik a Kos önérvényesítő, kezdeményező, tüzes jegyére.

Ahol a fő kérdés, amit érdemes feltenni magunknak:

KI VAGY TE MOST?

A következő kérdés lehetne az: Azzal, aki te vagy most, mi felé akarsz tartani? Mi mellett kötelezed el magad? Ami most szép szerintem, hogy az új elkötelezettségeink, az Új Énünk épp annak nyomán rajzolódik majd ki idővel, amit most esetleg úgy érezzük, erősen megszenvedünk.

Ebben az évben nagy szerepet kapnak az erősségeink, gyengéink. Ha alapvetően az erősségeink nyomán navigálunk, akkor jobban meg tudjuk élni az erőnket, jobb döntéseket hozunk, könnyebben nekimegyünk kihívásoknak, nagyobb lehet a vitalitásunk.

Tisztában vagy az erősségeiddel, és a gyengéiddel? El tudod választani a tanult képességeidet, ami olykor automatizmus, attól, ami igazán veled született erősség? Az asztrológiai képlet ebben segít.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s