Neptuni napok

A március utolsó napjait kicsit tovább színezi, hogy a Merkúr és a Neptun a Halak jegy 21. fokán együtt állnak. Mi is ez?

Merkúr-Neptun együttállás

A Merkúr március folyamán átlépett ebbe a változó, ‘folyékony’ jegybe, ahol neki nem komfortos. A gondolkozásunkért és kommunikációnkért felelős bolygó a Halak jegyében elúszik… Ezt még tetézi, ha a Neptun közelébe kerül. És most épp ebben vagyunk. Pontos analógiája ennek az állásnak a kismamák kígyózó sora az oltásért a hétvégén, s, hogy milyen félreértések, félrekommunikálás, ködösség vezetett a helyzethez. Vagy épp az, hányfajta információnk van most az ún. ‘nyitásról’. Vagy az, hogy sokak írnak FB-n arról, hogy kicsit szoronganak, indulnak oltásra, de nem százszázalékosan nyugodtak, hogy mi lesz vagy mi van, vagy azt sem tudják melyik vakcinával oltják őket. Ködösség, egyfajta bizonytalanság. Neptun…

A napokban ezzel az állással lehetünk jóval érzékenyebbek, mint máskor, vagy feszültek, esetleg szorongók. Az is jellemző, hogy esetleg képtelenek vagyunk a megszokott koncentrációra a munkában, vagy nehezünkre esik a precizitás, részletek felett legszívesebben elsiklanánk, persze nem lehet, emiatt érhet minket stressz.

Amikor a Neptun a Merkúr közelében, akkor tehát a gondolkozásunk esetleg nem olyan éles, mint máskor, nem olyan tiszta. Azt is érezhetjük, nem vagyunk olyan hatékonyak, mint szeretnénk. Kisiklanak a dolgok a kezünkből, vagy a gondolatok folyama teljesen elönt minket és nehéz ebben is a kontrollt tartani. Érdemes a napokban a fentiekre vonatkozó elvárásainkat kicsit félretenni, és megengedőnek lenni magunkkal szemben.

A pozitív vetülete a fenti állásnak az valami ilyesmi: a március 4-én beállt Merkúr/Jupiter együttállás folyományaként (ami a hónap egyik legszebb fényszöge volt: és, akkoriban esetleg kivételesen kreatívnak érezhettük magunkat, új ötletek merülhettek fel bennünk), most érdemes továbbgondolni, ami esetleg akkor felötlött bennünk. A februári sokadalom Vízöntőben sokakban azt okozta, hogy újba fognak. A Neptun és Merkúr együtt hozhat emelkedett, expanzív gondolatokat, kivételes ötleteket.

S, hogy mire jó ez az állás még? Az elvonulásra, az álmodozásra, aki teheti, tegye meg. Merengjen, és engedje el a bizonyosságokat… Merítkezzen meg ebben a neptuni energiában…

Merkúr/Plutó szextil

Csütörtökön még ehhez jön, hogy a Merkúr a Bak Plutóval szép fényszögbe kerül, ami jó a kreatív vagy mélyenszántó gondolatoknak, beszélgetéseknek, további ötletek kidolgozásához.

A Merkúr átlép Kosba

A hét végén aztán a Merkúr át fog lépni Kosba. Az hoz egy új dinamikát egyértelműen. Egyrészt, majd sokak, a korlátozások ellenére, azért is kimennek, utaznak. Impulzívabbak lehetnek odakint az emberek, türelmetlenek. Vagy mi is… Egy fokkal frissebbnek érezhetjük magunkat gondolati síkon, kalandvágyónak. Gyors döntéseknek kedvez ez az állás, szenvedélyes beszélgetéseknek. Már nem a leheletfinom Halak jegy vezérli a pörgős Merkúrt majd, hanem a marsikus Kos jegy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s