Vénusz Bikában (2021.04.14.)

A napokban pár bolygó átlép majd Bika jegyébe, köztük a Vénusz. Amikor jegyváltások történnek, akkor azt érezni a levegőben. És épp a Vénusz jegyváltását méginkább, hisz itt a bolygó erejében van. Kinyílnak jobban az érzékeink, és felerősödik annak az érzete is, hogy hogyan navigáljunk úgy a mindennapokban, hogy harmóniákat teremtsünk inkább, mint diszharmóniákat. Feminin energia, főképp nőknek jót tesznek azon időszakok az évben, amikor a Vénusz Mérlegben vagy Bikában jár.

Ekkor tudatosabban hozzuk le a szépet, szépséget, kellemet a megéléseinkbe, plusz, a Bika jegyében erős stabilitást lelhetünk abban, ha rátapintunk, hogyan érezhetjük a lehető legjobban magunkat. Mit emeljünk be a napokba, hogy azok értékesek legyenek és tükrözzék az értékeinket, értékrendünket.

Mint tudjuk Vénusz római istennő (görög megfelelője Aphrodité). A szerelem és szépség istennője. Talán ősi időkben azért nevezték el így a bolygót, mert ez volt az égen a Napon és Holdon kívül a legfényesebb jelenség. 

A Vénusz azon öt bolygók egyike (a Mars, Jupiter, Szaturnusz, Merkúr mellett), amelyet már 1000 évekkel ezelőtt is ismertek. És már a komoly csillagászati módszerek megjelenése előtt tüzetesen vizsgáltak. I.e. előtt 3000-ben a babilóniaiak már említik, és Ishtar istennővel azonosították. De kínai, közép-amerikai, egyiptomi és görög forrásokban is találunk rá utalást.

A Vénusz csillagászatilag a második belső bolygó, vagyis a pályája a Föld pályája és a Nap közé esik (akárcsak a Merkúré). A második legközelebbi bolygó tehát a Naphoz, égen reggel is és este is látható szabad szemmel.

900px-Venus_globe_-_transparent_background

A Vénusz bolygóval kapcsolatos fogalmak az asztrológiában a következők: szépség, harmónia, balansz, érzelem, érték, szerelem, nőiesség, művészet… Az örök nőt is képviseli, és a fizikai érzetekben meglelt élményt, szépséget. 
 
Nem véletlen, hogy köve a rózsakvarc és a jade. Színe pedig a rózsaszín és a kék.
 
venus-de-milo-statue-9
Méloszi Aphrodité (i.e. 2. szd-ból.) – Mílosz szigetén találták 1820-ban, most a Louvre-ban, Párizsban
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s