Skorpió Telihold

Mert az út most fontosabb, mint a cél és a ‘hogyan’ fontosabb, mint, a ‘mit’ és a ‘mikor’ jutok oda…

A Skorpió Telihold mindig belső munkára hív. Ez a mai méginkább. A két uralkodó bolygója: a Plutó épp elkezd hátrálni, ilyenkor általában erősen belassulhatnak dolgaink (persze mindez értünk, bármennyire is kínzó, ha akadnak a dolgaink, de tény, ilyenkor figyelmesebbek leszünk magunk felé), a Mars átlépett Rák jegyébe, ahol neki diszkomfortos, érezhetjük azt, dinamizmusunk kissé alábbhagyott. Lassan mozdulunk…

Ebbe a Teliholdba belekeveredik a Vízöntőben araszoló Szaturnusz is, egy T-kvadrátot formázva az égen. ‘Aki’, mint tudjuk, a nagy időzítő, jelzi, mikor léphetjük át a küszöböt, és azt is, meddig még nem.

Az év nagy témája, hogy lépjünk egyet az autentikus énünk felé. Hogy felkaroljuk egy új, újonnan felfedezett részünket, olyan új, egyedi utat vagy hozzállást, ami megdobogtatja a szívünket, ami lelkesít, ami csak a miénk, amit már nem engednénk el semmiképpen.

4 bolygó Bikában szemben a Skorpió Holddal Nap, Uránusz, Vénusz, Merkúr. Van feszültség.
Bika-Skorpió párbeszéd mindig az, mélyülj még tovább abban, hogy milyen értékek nyomán haladnál tovább a fizikai síkon. És teremtsd meg kint, ami mélyen bent rezonál benned.

Szóval, mélyülésre hív ez a Telihold… Semmiképpen nem a kinti mozgalmasságot sugallja, hanem a belsőt. Mindeközben egyre tisztul(hat) mi felé tartunk… De meg kell küzdeni magunkkal, akár a félelmeinkkel mindeközben.

Ez a hét hozhat meglepetést, fordulatot vagy újabb információkat, ami abban segít(het) minket tovább, hogy bár lehet folyamatos kiigazításokkal, s nem épp olyan tempóban és úgy, ahogy elsőre elképzeltük, de mindig lépjünk egyet-kettőt előre annak tekintetében, kik vagyunk most, mi fontos nekünk, és mit, milyen értékeket szeretnénk képviselni a továbbiakban…

Az út talán azért fontosabb, mint a cél, mert az úton leljük meg azokat a képességeket, növesztjük fel azt a hitet, amivel aztán működtetni tudjuk az Újat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s