Út az érzéseinkhez (Ikrek-Halak diskurzus odafent)

Az univerzumban nem lineárisan történnek a dolgok, épp azért, hogy utat találjunk magunkhoz. Ezért van, hogy ismeretlenbe lépünk, ezen a terepen csak az érzéseink vezethetnek. Engedjük meg, hogy ez megtörténjen.

Nap mint nap szembesülhetünk esetleg azzal az életünkben, hogy bármi erős zajlik, tudni akarjuk mi lesz a végkifejlet, de azt is folyamatosan, mi lesz a következő lépés, nem nyugszik az elme, ő az irányítónk, a kapaszkodónk, nem hagy teret a spontán, személyiségünkből kinyíló megoldásoknak, ezzel nem tudunk ténylegesen olyan döntéseket hozni, ami érzelmi beállítottságainknak megfelelő, ami testhez álló.

Ha válságban vagyunk, egyfolytában agyalunk, hogyan oldjuk meg, mi lesz, mindeközben talán eszünkbe se jut, hogy van velünk született intuíciónk, vannak érzéseink. Nem kell tudni, mindig mi lesz, érezni kell, hogy miben (miért) vagyunk és mi bomlik ki, s, ami kibomlik, ha kapcsolatunk magunkkal kellően szoros, az épp az lesz, ami nekünk igaz, igazságunk…

Odafent a Nap, a Merkúr és a Vénusz Ikrekben (és a felszálló holdcsomópont). A Neptun és Jupiter Halakban. A napokban, s elkövetkező hetekben is erősen velünk a fenti tematika, mivel ezek nehéz fényszögekben egymással.

A Halak jegy a megengedés, elengedés, feladás, az egység jegye, az Ikrek az elme, a kommunikáció, a gondolkozás, a tanulás jelölője…

Az iskolában (ami az Ikrek életszakasz egyik jelölője, ha végignézünk a zodiákus ‘életvonalán’) tanultunk, s akkor kaptunk pozitív feedbacket, ha okosak voltunk. Mindig a mentális képességeinket tesztelték, az érzelmit sokkal kevésbé, vagy soha.

Sokak küzdünk azzal, hogy nehéz hozzáférni az érzéseinkhez.

Ha mindig megmagyarázzuk, átgondoljuk, túlagyaljuk, olyan forgatókönyveket gyártunk, amelyek gátolnak az igaz megoldásokban.

Mindig akkor történtek igazán felemelő fordulatok az életemben, ha ráhagyatkoztam az érzéseimre, intuíciómra. Nézz végig az életen, talán te is erre a konklúzióra jutsz…

Jeleztem már sokszor a Bika Uránusz, ami most fent, főképp ez évben a Szaturnusszal nehéz fényszögben, nyakig abban vagyunk, hogy keressük a talajt a lábunk alatt, újratanuljuk, hogy mi nekünk a biztonság. Azt tapasztalhatjuk, hogy eddig megszokott fizikai síkon kelt biztonságaink, eltűnnek a lábunk alól, és egy olyanba kell átlépnünk, ami belőlünk fakad. Köze sincs a kinthez. Ez munka. Mert hogyan is tudnánk érzelmi biztonságba kerülni, ha nincs kapcsolatunk az érzéseinkkel.

Az univerzumban nem lineárisan történnek a dolgok, épp azért, hogy utat találjunk magunkhoz. Engedjük meg, hogy ez megtörténjen.

Elkövetkező időszakban a Merkúr és a Neptun, egészen szinte július elejéig kvadrátban, plusz Merkúr hátrálni fog május végétől: ne lepődjünk meg, ha jönnek olyan helyzetek, amikor fogalmunk sincs mibe lépünk, de már azt sem bírjuk feldolgozni, hogy mindig megmagyarázzuk, miért nem mozdulunk, a kettő között feszülünk… Ezért akár végre el is indulunk, el is indulhatunk…

Ha úgy érzed, a képleted segítségével szívesen elindulnál azon az úton, hogy közelebb kerülhess az érzéseidhez, jelentkezz be tanácsadásra: Elérhetőség – Barna Beáta (barnabeata.com)

Fotó: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s