A Mars Oroszlánba lépett (2021.06.11.)

Ez előtt Rák jegyében nem volt erőben, az Oroszlán jegy tüze jót tesz a marsikus energiáknak.

A Mars a vitalitásunk, a dinamikánk, az erőnk, az ösztöneink, a harcos bennünk, a fizikai erőnlétünk, az immunitásunk, a legutóbbi vizes Rák jegyében lassabb, olykor erőtlen, s nagyon érzékeny, vagy sérülékeny Mars, most átvált valamibe, ami sokkal dinamikusabb, vitalizáló, örömöt, földi örömöket rejtő energia.

(Ha odakintre nézünk, most mindenki nyitott, jön-megy (Nap Ikrekben), kirajzottunk, valahogy hamarabb kezdődik a nyaralási szezon is, az emberek sokkal jobban értékelik a szabadidejüket, a szabadságukat, s a Napot, a napfényt, hisz talán érezzük, érzik, hogy bármikor újra visszaállhatnak a korlátok, korlátozások, be kell gyűjteni a napot, a fényt, a napfényt, az Oroszlán Mars időszaka ebben most segít).

Az Oroszlán jegy uralkodója a Nap. A Nap a ‘fényünk’, az önbizalmunk, a szívünk, a tudatosságunk felé viszi a fókuszt. Olyan hetek jönnek, egészen július 29-ig (amikor Szűz jegyébe lép majd a Mars, hogy akkor majd rendezhessük sorainkat) mint, amikor kiléphetünk a reflektorfénybe, elindíthatunk projekteket, olyat, amibe a szívünket beletesszük, nagyvonalúság, az uralom az életem, s a helyzeteket ereje, a vezetés (s ezzel a vezetettség), az elszántság, mindezek a fogalmak jutnak eszembe.

Ezek mind velünk, amikor a Mars a maga tüzes vonásaival tüzes jegyben jár. Az elkövetkező hetekben július végéig az Oroszlán Mars fényszögkapcsolatba fog kerülni Szaturnusszal (szembenállás), Uránusszal (kvadrát), Jupiterrel (szembenállás). Ezek mind kihívásokkal teli kapcsolódások, tehát készüljünk arra, hogy lesznek olyan helyzetek, amikor az erőnk tesztelve lesz viszont. A magunkba vetett hit is, és esetleg akadályokba ütközünk. Mindezekre úgy tekintsünk, hogy épp az erőnket sokszorozza majd meg hosszú távon, ha nem rettenünk meg tőlük. Azt az erőt nyerjük ki ezekből, amely ahhoz szükséges ez évben, hogy lebontsuk az olyan struktúrákat az életünkben, amelyek gátolnak minket személyes történetünkben.

Személyes történetünk alatt értve azt, hogy minden percben ott van közelünkben nyitva egy ajtó, amin csak rajtunk áll, hogy be merünk-e lépni. Sőt, nem is egy. S, ha nyitva nincs is, van rajta kilincs, s azt simán lenyomhatjuk.

Persze mindez csak akkor tud megtörténni, ha bízunk magunkban, hogy, ha benyitunk, lesz annyi erőnk, lesz annyi tűz bennünk, s annyi öröm, s vezetés, vezetettség, hogy megbirkózzunk, az új mező, az új tér, az új Énünk meglepően új helyzeteket hozó új minőségeivel.

#MarsOroszlánban Kép: Anne Marie Zilberman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s