Szaturnusz/Uránusz kvadrát (2021.06.14.)

Amikor februárban az Uránusz ‘átvette’ az irányítást a képletem és az ‘életem’:) felett, arra gondoltam, ha most nem merek változtatni, akkor most jött el az ideje annak, hogy a) összecsomagoljam az asztrológiai  tárgyú könyveimet és bevigyem egy antikváriumba, mind, b) hogy lezárjam a blogom, és abbahagyjam az írást, c) plusz, minden olyan tevékenységet feladjak, ami arra irányul, hogy segítsek másoknak változni, hisz, ha én magam nem tudok irányt váltani, kifordulni a régiből és megújulni, akkor ezzel hitelét is veszti minden erre vonatkozó ténykedésem.

Aztán, ahogy beállt a februári ez évi első Szaturnusz/Uránusz kvadrát (02.17.), és, ami akkor előállt helyzet, abban az ismeretlen, soha addig nem tapasztalt mezőben, rájöttem, ha akarnék se lehet vissza. És most visszanézve, ez épp így volt jó(l).

Ennek a két bolygónak a dinamikája, azt hozza, hogy, valami hihetetlen erők fognak össze értünk, hogy egyes életterületeinken rendet tegyünk, egyes életterületeinken felszabaduljunk, és átstrukturáljuk most már úgy, hogy felvállaljuk eddig fel nem vállalt részeinket, olyat, ami egy ponton levált rólunk, így vagy úgy, de nélkülük nem vagyunk teljesek, egészek, nem lehetünk szabadok. A két bolygó huza-vonája, azt is hozza, hogy, ha nem vagyunk rugalmasak, és ellenállóak, akkor törünk, mialatt törik körülöttünk, ami elmúlt, ami régi. Átrendeződik arra vonatkozó tudáésunk, hogy mi nekünk a biztonság. Egészen 2023-ig velünk ez, hogy folyamatos kiigazításokkal, most megugorhatunk olyat, ami növekedést hoz és felszabadulást.

Ez a két abszolút nem kompatibilis bolygó, ha nehéz fényszöggel kapcsolódik, akkor bizonyosan omlik a régi struktúra, bizonyosan erős szorongással engedjük csak el a régi kapaszkodókat, de el kell, mert a régi egyszerűen, azt érezzük a múltunkká vált, kifordult belőlünk, tarthatatlan, és nem tudunk benne már se szabadon, se önazonosan mozogni, korlátok közé szorítva érezzük magunkat. Lényegében már akkor ott a küszöbön az Új Énünk, aki, tényleg édesen, türelmesen vár, amíg megküzdjük az összes félelmünket, amíg számot vetünk azzal, hogy mi nekünk adott ponton az érték, amíg kisakkozzuk, hogy mi az, amit már nem engedünk meg magunknak (másoknak), s mi az, amire végre engedélyt tudunk adni az életünkben. Ne feledjük viszont, a Szaturnuszt úgy is nevezik, a Küszöb őre, csak akkor léphetjük át a küszöböt, ha mindezt felelősséggel, kitartással, ambícióval vállaljuk.

Sokak vannak most A és B között, akár év eleje óta (vagy évek óta), és csak rajtuk múlik, hogy billen-e az életük B felé vagy sem.  

Az Új Énünk – velünk ellentétben – tudja, hogy az út A-ból B-be nem lineáris, ezért nem türelmetlen, a Régi Énünk még mindig azt hiszi, hogy lineáris a fejlődés, vagyis logikai alapon le lehet vezetni, hogy mi lesz a végkifejlet, ezért nagyon nyugtalan, nagyon türelmetlen, és feszült, irányítani akar minden áron. Az az igazság, ebben az évben ez nem megy. Az Uránusz tesz róla, hogy kicsússzon a lábunk alól a talaj, a megszokott, vélt biztonságunk eltűnjön a szemünk elől. Mindezt azért ‘teszi’, hogy megértsük (jópár próbán és akadályon keresztül), hogy mi a mi igazi biztonságunk. A kollektívben zajló kalamajka erre még rátesz, hisz nem úgy tűnik, hogy onna várhatunk bármit erre vonatkozóan, a biztonság érzete most bentről tud fakadni. Az pedig csak úgy, ha teszünk.

Tehát A-ból B-be nem egyenes az út. Kacskaringós. Mégis, ha az ember visszanéz, azt érzi, hogy minden egyes élmény kellett ahhoz, ami lett, hogy épp úgy bomoljon ki a változás, ami minket szolgál. Nagy öröm látni, hogy sokak erős változásban. És sokak már annak felismerésében, hogy mindez jó, s előre visz.

Sokak eltörnek most, mert a sok bizonytalanság kihúzza a lábuk alól a talajt.

Olyan kép jött fel, arra vonatkozóan, amiben vagyunk, mint, amikor kislányként ‘beküldtek’ az Elvarázsolt kastélyba, a Tükörútvesztőbe, a Szellemvasútra a Vidámparkban, főképp az a kép maradt meg, amikor a lábunk alatt a mozgó lépcsőn vagy talajon kellett egyensúlyban maradni, hogy úgy tudtál csak, ha minden másodpercben kiigazítottad az egyensúlyodat erre vagy arra, kicsit most ez van, mintha mindenki ebbe lenne, új módon kell kitapogatni a lábunk alatt a talajt, plusz, mindeközben annyi módon látjuk magunkat a tükörben, s a tükrökben igaz természetünket keressük, plusz, a szellemvasút, ami akkor egy rémületnek tűnt, a ‘gyorsasága’, s, hogy, amíg végig nem mész rajta, nincs megállás, félelmekkel kell megküzdeni. Emlékszem arra az érzésre is, amikor kijöttem végül, azzal az érzéssel, megemelt adrenalinszinttel, hogy túléltem. És most jó, jobb.

Tehát, te, aki most a változás epicentrumában vagy, ne félj, de, ha félsz, azt tekintsd jó jelnek, mert a félelmeid a jelző lámpák, hogy merre tarts. S honnan ki. Keresd a biztonságod a változásban, ezt úgy lehet most, ha belül keresed. Kérj segítséget, baráttól, ismerőstől, rokontól, olyantól, aki veled tart ebben, de legalábbis követ, és figyel rád, aki ismer.

Te, aki az elmúlt hónapokban már ennek sodrásában, és részben Újban vagy, méltasd magad, azért ami lett, s azért, hogy, ami kinyílt benned, Új, azokat mind te küzdötted meg, a félelmeid ellenére.

A Vízöntő energiák most segítenek minket a hálózatépítésben, szép látni, ahogy kirajzolódik mindenki körül egy hálózat a hasonlóan érző, gondolkozó emberekből, akiknek hiába fogják megmondani, hogy maradj otthon és tartsd a távolságot, nem fogják, mert nem kell ahhoz mindenképpen találkozni, hogy kapcsolódjunk.

Ebben az évben Újat tanulunk, Újba fordulunk, ez nem mindig könnyű, mert húzna vissza minket a Múlt. Új mezőbe kell lépni. Ami sokszor ismeretlen. Az ez évi Neptuni energiák, elfedik a jövőt, és úgy kell belelépnünk, hogy a belső bizonyosságaink lehetnek csak az útjelzők.

A belső bizonyosság megszerzése erős belső munka, sport, tréning, gyakorlás, tudatosság, ‘mindfulness’ kell, hogy áthassa a napokat.  

A júniusi Szaturnusz/Uránusz kapcsolódás abban más, mint a februári, hogy most az Uránusz dominánsabb, mert a Szaturnusz hátrál, az Uránusz direkt. Gyorsan történik minden. Erős merkúri energiák, gyors, gyors. Ha jobbat akarsz, vagy mást, aznap lépj. Ne halogass, mert, ha lépsz, vagyis megújulsz (még, ha kicsit is elsőre), akkor az uránuszi felszabadító energiákat érezheted, ha megtorpansz, vagyis félsz, és mozdulatlanságba dermedsz, akkor a szaturnuszi korlátokat.

Ne feledd, AMI TÖRTÉNIK, NEM VELED TÖRTÉNIK, HANEM ÉRTED…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s