Jól gondoskodsz magadról? Nézz rá…

A Nap Rák jegyébe lép – Jól gondoskodsz magadról? Nézz rá…

Az út, amit járunk senkiéhez nem hasonlítható, egyedi, a mi lényünk hív elő minden egyes élményt, helyzetet, találkozást, kapcsolódást, ő dönt minden válaszútnál, ő torpan meg, ha félelmek érik. Az év azon részében, amikor a Nap Rák jegyében jár, az öngondoskodás témája előtérbe kerül:
… vagyis adjunk sokat annak, hogy mire van szükségünk leginkább ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat, kipárnázva annak erejével, hogy kapcsolódunk, és épp úgy, ahogy nekünk az jó, de ahhoz, hogy másokkal tudjunk, jól, előbb a magunkkal való kapcsolatban kell kellő bizonyosságot és biztonságot lelni.

Ehhez a napokban kapunk erőt a Marstól, ami Oroszlánban jár, annak tüzes erejével vitalizál minket. Kapunk energiát a Vénusztól, amely most ugyancsak Rák jegyében, mint a Nap lesz, s viszi a fókuszt arra, hogy hogyan értékelem magam, hogy mire van szükségem, ahhoz, hogy értékesnek véljem az életem…. A Vénusz és Jupiter között beáll egy trigon (a Jupiter mozgása irányt vált), ami kicsit a csoda fényszöge, megemelheti ezeket a napokat, plusz a Neptunnal is, finom, léleksimogató energiák. Plusz, a Nap is kapcsolódik így majd a Jupiterrel, szokatlan pozitivitást élhetünk meg, ami az elmúlt hónapok sodrása után nagyon jóleső lehet.

A Vénusz és a Plutó között feszült fényszög, hozhat drámát, felhozhat félelmeket, vagy olyan erős benyomást, ami épp azt az utat kövezi, amely magunk mélyebb, tisztább megértéséhez vezet.

Mert ne feledjük az ez évi döntően Vízöntős energiák azt akarják átütni rajtunk, hogy merjünk egyediek lenni, leljünk rá ennek az évnek az ideges és szokatlan energiájában, a saját utunkra, még, ha az el is tér attól, ami megszokott, ami kitaposott. Mindeközben abban a térben, ami ezzel nyílik, ha vállaljuk önmagunkat, tegyük le a régi megfeleléseket. Az egyedüli viszonyítási alap az legyen, hogy hol nem éreztem magam helyemen előzőleg, s ott, korrigáljak, erősen, úgy, ahogy azt csak én tudom, ami csak rólam szól, az én biztonságomat szolgálja, és az én érzelmeimet táplálja, oly módon, ami tisztán, csak az enyém…

Gyönyörű napok…
Nap Rákban
Vénusz Rákban
Mars Oroszlánban
Vénusz/Jupiter trigon, Vénusz/Neptun trigon, Vénusz/Plutó szembenállás
Nap/Jupiter trigon
Retrográd Jupiter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s