Újhold Rák jegyében (2021.07.10.)Mivel a személyes bolygók Rák és Oroszlán jegyében sorakoznak, ez olyan időpillanat, amikor a figyelem, az döntően erős belső, s elsősorban a szívünkből, érzékenységünkből fakadó figyelem, egyrészt, másrészt, ha ez meg van, annak külső megnyilvánulása erősen velünk, ami kivételes vitalitást, örömöt adhat, s annak érzetét, hogy köszönöm, ha olykor meg is billenek, de lényegében uralom az életem.


A Rák Újhold mindig az érzelmeink felé viszi a fókuszt, s egyben a sérülékenységünk felé is.

A család, az otthon tematikája felerősödhet. A Nap Rák jegyében, nem véletlen talán ekkor megyünk legtöbben családdal nyaralni, hazaérkezés, megpihenés a mieinkkel… Nekem olyan érzet, mint, amikor hazaértem még a régiéletemben a munkából (amikor, még nem volt home office), és ledőltem a kanapéra, azzal az érzettel, hazaérkeztem. Ismerős talán nektek az a finom elengedés, akár, ha csak pillanatokra…, az ellazulás érzete, hogy hátradőlök, megengedem, magamnak.
Ilyenkor velünk az is, hogy visszahúzódnánk a saját mezőnkbe, ami csak a miénk, el a külső eseményektől, mert olyan finomra hangoltság vesz körül minket, amit a külső zajok csak, úgy érezhetjük, megzavarnak.
Az Újhold gyors tranzit, de mint tudjuk, ősidők óta, a Hold hatásait nem szabad alábecsülni, hisz akár óceánokat is megmozgat a Hold víz eleméből fakadó ereje…, s mondják, mivel testünk nagy százaléka víz, mi is része annak az univerzális áramlásnak, amelyet a Holdciklusok keltenek egyre.
Mivel elég gyors és impulzív év közepén járunk, a belső figyelem és érzékenység, ha még elsőre nem is tűnik fontosnak, adja az erőnket, ha helyén…Azt tapasztalom egyszerre van jelen ezekben az időkben a gyorsulás és lassulás energiája. Értve ezen azt, hogy, amin 2-3 éve simán átsiklottunk belül, azt most egyre inkább nem lehet figyelmen kívül hagyni. Erős zaklatottságot élhetünk meg, ha érzelmileg labilisan navigálunk ebben az évben, keressük a biztonságot, másként, máshogy, hisz a körülöttünk levő világ, s mindenki körülöttünk változásban. Ebben együtt haladunk, ki nagyobb, ki kisebb léptekkel.
Ez az Újhold kapcsolódik a Bak Plutóval, épp szemben áll vele. Ha változtunk is sokat, lehet olyan érzet, hogy régi énünk küldi a jeleket, tesztel, hogy mennyire épült be ténylegesen mindaz, amit megszenvedtünk, megforgattunk, átalakítottunk az utóbbi időben, lehet kis libikóka bennünk ebben.De ne feledjük a Vénusz/Mars Oroszlánban lényegében ezekben a napokban már együttállásban, segít, hogy ne essünk vissza a régibe, fogadjuk be ezt az upgrade-t az életünkben, aminek a közepén vagyunk, lehet ez furcsa, szokatlan, diszkomfortos érzet is akár, mert újszerű, ismeretlen, és ezzel kissé bizonytalan, mibe fordul, mit hoz a változás – bennünk, s ezzel odakint.
Plusz segít, hogy trigont, szép fényszöget vet az Újhold a Neptunra Halakban, amely erős lelkiséget visz ebbe az Újholdba. Visz el a fizikai síktól, megintcsak magunk felé.

A Rák jegy, s a Rák Újhold, abban erős, hogy fényt vet arra, hogyan állunk a befogadással.

Rátok bízom, hogy ez a szó, életetek ezen pontján mit jelent számotokra.

*Nap/Hold együttállás Rákban (Újhold)*Plutó/Hold szembenállás*Nap/Plutó szembenállás*Neptun/Hold trigon*Neptun/Nap trigon


Fotó: BB (Venezia – 2017)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s