Nap-Jupiter szembenállás (2021.08.19.)

A Nap még Oroszlánban egy-két napig, Jupiter Vízöntőben hátráló mozgásban. Ők most szemben egymással. Az egész évben ma lesz a legfényesebb a Jupiter az égen emiatt, 13 havonta kerül szembe a Nappal.

Egyrészt érdemes feltekinteni az égre alkonyatkor.

Másrészt, a Nappal együttállásban, január 28-án volt Vízöntőben a Jupiter. Esetleg nézzetek rá, hogy annak tekintetében kik vagytok most, és kik voltatok akár pár hónapja, éreztek-e erős elmozdulást, és hol érzitek leginkább? Mi váltotta ki? Valaki odaállt eléd, vagy te generáltad a váltást, változást?

A sok Vízöntő és uránuszi energia miatt ez évben még az is változik, aki nagyon nem akar. S nagyot. Vegyük észre, hogy ezek a változások, olyanok, új, eddig nem látott vizekre evezünk. S ez még külön jó, mert új vizeken nehéz látni mi a következő lépés. Van a levegőben egy nagymértékű sejtelem, s a biztos talaj hiánya. A biztosat csak magunkban tudjuk meglelni. Észre sem vesszük, hogy, ahogy nap mint nap építjük magunkban a biztosat, vagyis erőforrásainkat tisztán látva, erősödünk, ahogy ebben, változunk, mintákat váltunk, s egy ponton új elemek, energiák, emberek, jelennek meg előttünk, s ahogy telnek a hónapok, és visszanézünk, elámulunk, hogy igenis ki tudtunk fordulni olyanból, amiből azt gondoltuk, talán sose sikerül.

Még pár napig Oroszlánban a Nap. Az Oroszlán jegy utolsó fokait járja, utána dominánsan Szűz jegy energiájával teli hetekbe futunk. Merkúr és Mars együtt áll Szűz jegyben, és Uránuszra kapcsolódva mindketten, ami épp ma átfordul retrográdba majd. Sok támogató energia ahhoz, hogy tegyünk, mondjuk ki, lépjünk, akár teljesen máshogy, mint mondtuk volna, vagy léptünk volna korábban.

Merjünk másként működni, ott, ahol azt érezzük az eddigi stratégiáink csődöt mondtak, vagy épp, amit már végképp végre elengedtünk, hagyjuk menni, s élvezzük, az új érzete velünk. S mindezt úgy, hogy az igazságunk, igazságaink nyomán lépdeljünk. Arról a nyomvonalról már ne térjünk le. A Nap-Jupiter kapcsolata az égen ennek is kicsit analógiája, elég nagy feszültséget tud okozni, ha visszafelé szeretnénk pedálozni, úgy, hogy az ellene megy az igazságunknak, annak, akik most vagyunk, akiért, valljuk be, erősen megküzdöttünk.

Érezhetjük úgy most, mint, amikor egy sziklamászó egyik lába még egyik ponton, a másik már jóval fentebb, s ő kifeszítve a kettő között. Kell egy nagy levegő, kis erőfeszítés, és koncentráció, és bátorság, hogy felhúzza magát a következő pontra.

De a jelen Nap-Jupiter kapcsolódás jó érzet is. A növekedés konkrét élménye is…

Gyorsulnak az energiák…

*Nap-Jupiter szembenállás

*Mars-Merkúr együttállás

*Mars-Uránusz trigon

*Merkúr-Uránusz trigon

*Uránusz irányváltásban

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s