Merkúr/Neptun szembenállás (2021.08.24.)

Merkúr Szűzben, saját jegyében, Neptun Halakban, ugyancsak nagy erőben, saját jegyében.

A neptuni energia, minden, amit elmosunk, amit nem látunk, ami illuzió akár, ami elfedi előlünk a realitást (amikor betör mégis a realitás, hirtelen rálátunk, s az olykor csalódást okoz), a Merkúr Szűzben viszont ennek ellentéteként tolja ránk a realitást, a láthatót, a kézzelfoghatót.

A kettő feszült fényszöge nekem olyat üzen, hogy olyan leszek, mint a szivacs, és sokkal erősebben hatnak rám a kinti tényezők, hatások, esetleg, nem látok tisztán mi miért történik, ki miért támad, ki miért vesz elő.

Vagy éppen én érzem azt, hogy mások nem látják be, hogy hol a határ, vagy nincsenek olyannal tisztában, ami nekem olyan tiszta és egyértelmű lenne.

Fenti gondolataim kapcsán talán érezhető, olyan energetika fent, amikor épp ezek miatt nagyon könnyen belecsúszhatunk olyan helyzetekbe, ami kínos, ami feszült, ami épp azért áll elő, mert vagy én néztem be valamit, vagy a másik.

A Szűz Merkúrrral sokak lehetnek most jóval kritikusabbak mint máskor, és az is megtörténhet, hogy én szedem szét magam egy tematikában, ami bennem kelt nehéz érzeteket.

Ezért, hát, lélegezzünk:)

Reagáljunk lassabban arra, amit kint tapasztalunk, s arra is, amit odabent. Ha szétvet minket a feszültség, vezessük le bölcsen, ne támadjunk rögtön, se a másik, se nem magunk felé.

Ez a fényszög úgy csatornázható be abszolút pozitívan, ha már pozitív asztrológia csoportban vagyunk, hogy írunk, zenét hallgatunk, kreatívkodunk, lakberendezünk, stb… keressük a szépet, és valamilyen formában ki is fejezzük. Aztán belesüppedünk annak érzetébe, ami lett, hogy de jó, hogy ezt most épp így, ilyen finoman és árnyaltan, de kifejeztük…

*Merkúr-Neptunusz szembenállás

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s