Nap-Szaturnusz kapcsolódás (2021.08.31.)

Amikor Napot lefékezi a Szaturnusz, az a Mit akarok? és a Mit tehetek most meg?, s a kettő erős ütközése.

Pontos analógiája ennek a fényszögnek a mai iskolakezdés, illetve az, hogy sokunk visszatért szabiról, és bele kell állni a hétköznapokba. Kemény. Mindig azt hisszük, hogy fel vagyunk készülve rá, de nem:)

A döntően Oroszlán energiával teli július-aug-i hetek után (kényelem, élmények, napfény, meleg, a szívünk-lelkünk ritmusának követése), most a személyes bolygók (s azok nagybolygókkal való kapcsolódása: Neptun, Szaturnusz, Plutó) teljesen más energetikát közvetít, Nap és Mars Szűzben, Vénusz és Merkúr Mérlegben: úgy kell balanszíroznunk, hogy most már esetleg teli a határidőnaplónk, és időre kell mennünk, s az összes családtagunknak, rendnek kell lennie, mert, ha nem, ellep minket a káosz, és borul a balansz, ha borul a balansz, borulnak a napok, borulunk mi, és, akik körülöttünk, s a lelki egyensúlyunk.

A Nap és a Szaturnusz nehéz kapcsolódását, s annak analógiáit lent, úgy tudjuk legjobban kezelni, ha most tényleg oda visszük a fókuszt, hogy igen, lehet, hogy most megterhelőnek tűnik, a sok feladat vagy felelősség, de igenis bele fogunk rázódni, másrészt, miért ne használnánk ezt az új energetikát arra, hogy teszteljük az erőnket, a rezilienciánkat, hogy mit bírunk, hogy hogyan állunk helyt feszes helyzetekben. Lehet annyi is, hogy csak valaki megszólít minket és úgy, hogy azzal fékez minket, de lehet az is, hogy olyan munkamennyiséget kapunk, amit alig tudunk kezelni.

Lényeg, hogy szaturnuszinak kell most lennünk, vagyis tartani a fókuszt, az irányt, betartani a szabályokat.

Tartani az irányt, úgy, hogy most fel kell adni a belső szabadságunkból, de, ahogy fentebb írtam, abban meglelhetjük ezt az elvesztett szabadságot, ha mindeközben figyeljük erőnket, és ezt gyakoroljuk, önfejlesztésre használjuk ezeket a napokat, persze nem feledkezünk meg arról, hogy azért be lehet csenni a napjainkba olyan perceket is, amelyek csak rólunk szólnak, még, ha sokkal nagyobb kreativitást igényel is, hogy ezt most hogyan.

Ami csavar, hogy épp ez a bolygóállás, azt is ‘okozhatja’, hogy épphogy nem erősnek, hanem gyengébbnek érezzük magunkat, vagy feszültnek. Monitoringozzuk az egészségünket. Szedjünk vitaminokat, vagy mozogjunk, hogy oldjuk mindezt…

A Szűz Mars a Halak Neptunnal épp szemben. Az is azt a tendenciát erősíti, hogy menekülnénk a mindennapi ‘csaták’ elől, de most nem lehet. Bele kell állni. S ez most megdolgoztatja a lelket.

Bár már tágan, de a Mérleg Vénusz is nehéz fényszögben még a Bak Plutóval, egyensúlyozzunk, épp azért, hogy elkerüljük a nehéz, vagy intenzív, megterhelő helyzeteket.

*Nap-Szaturnusz kvinkungsz

*Mars-Neptunusz szembenállás

*Vénusz-Plutó kvadrát

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s