Szaturnusz Vízöntőben

Ne feledjük a Szaturnusz kb 3 évente vált jegyet, és 2020 decemberében átlépett Vízöntőbe.

A Szaturnusz azért felel, hogy lehozzon minket a fizikai síkra, és felelősséget vállaljunk azért, ami mellett elköteleződünk, amiben vagyunk.Jellemzően 2017-2020 között a kinti ambícióinkon dolgoztunk, megláttuk, mi működik, mi nem, mindeközben. A Bak életterületünkön ment végig a bolygó. És egyre kérte a kiigazításokat, hol nem elég érett a hozzáállásunk. Ott nőjünk kicsit fel.

A jegyváltás után (2020 decemberében a Szaturnusz átlépett Vízöntőbe) azzal, amit az előző ciklusban megtanultunk, ez a kérdés: mit viszünk a jövőnkbe, milyen új megoldásokat új szemléletet, struktúrát. Most a Vízöntő életterületünkön jár a Szaturnusz.

Ebben az évben besegít az Uránusz is a Szaturnuszra vetett kvadrátájával, hogy ne érezzük biztos talajnak már azt, ami egykor az volt (mert már nem az), mintha mozgó jégtáblákon haladnánk, amelyek egyre törnek szét alattunk, és tovább kell lépnünk a következő jégtáblára, egy olyanra, ami megtart, ami jelen felállás(unk)ban, nekünk nagyobb biztonságot ad. Azt keressük. A biztonságot. S azon túl, a jövőt. Hogy az hogyan legyen.

Ahhoz, hogy tisztán lássuk mit szeretnénk a jövőnkben, tisztában kell lenni azzal, hogy most a jelenben miben vagyunk.

Mi nem működik már. Ami nem működik és magunkkal vonszoljuk, azt korlátként éljük meg a jövőnkben.

A Vízöntő jegyben járó Szaturnusz hangsúlyozza, hogy az egyediségünket végre lássuk meg, s vállaljuk fel. Mert miért is akarnánk olyanok lenni, mint bárki más? Akkor tudunk energikusan élni, ha hozzánk illő, nekünk komfortos, és minket vitalizáló energiákkal dolgozunk nap mint nap.

Ez akkor történik meg, ha van önismeretünk.

(Ha szilárd jegyben van bolygód – Bika, Oroszlán, Skorpió – ami kapcsolódik Szaturnusszal, akkor te most nagyobb leckében, fékek, korlátok és késleltetés, hogy felismerd, hol fékezed, korlátozod magad.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s