Mérleg Újhold (2021.10.06.)

Mérleg Újhold nyitja be az októberi energiákat, amely nem mindennapos, mert a Nap és a Mars is épp együtt áll (ez két évente esik meg).

Tehát, Nap, Mars, Hold Mérlegben egymásba kapaszkodva.

A szokásos Mérleg Újhold olyan lebegős, levegős, ez itt most nem, benne van az irritáció, vagy a feszengés lehetősége, valamiféle lökés, a Mars, ugye Mérlegben szuper-erőtlen, a Nap Mérlegben is, … Újhold, s mindeközben a Plutó épp ma vált irányt.

Nekem, amikor egy nagybolygó irányt vált, lelassul, ‘leáll’, mindig olyan érzésem van, mintha megállna a levegő, egy pillanatra, mintha egy nagy ólmos, nehéz Vaskaput nyitnánk, de, még éppen nem látjuk, mi van a kapu mögött. S hogy mit érzünk, ahogy nyílik, azon múlik az elmúlt hónapokban figyeltünk-e a belső folyamatainkra. Ami, mivel Plutó Bakban, jellemzően, a működésünk, a karma, az időzítés, a felelősség, az elköteleződéseink kérdései. S, hogy hol próbáltuk hasztalan irányítani az irányíthatatlant.

Mivel Mérleg Újhold, az egyensúly, egyensúlyunk (figyeljük mi szív le minket, mi harmonizál, mi dinamizál), a kötődéseink, másokkal való kapcsolódásunk témái a levegőben, s ezen belül, erősen a párkapcsolat…

A párkapcsolatunk, de bármely más kapcsolódásunk is egzaktan mutatja, hogyan értékeljük magunkat.

*Újhold Mérlegben

*Plutó irányt vált

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s