Bika Telihold


Bika Telihold + Holdfogyatkozás
…Karold fel, amilyen valójában vagy…

Teliholdkor a Nap és a Hold oppozícióban, szemben állnak egymással, ha megfogyatkozik a Hold, az azért, mert a Hold a Föld árnyékába kerül.

A Bika Teliholdról ugye mindig azt kell tudni, hogy a Vénusz uralja. Ami most Bakban, már az árnyékidőszakában a majd decemberben beálló hátráló időszaknak.

A Teliholddal egyidőben a Vénusz mind a Plutóra, mind az Uránuszra szép fényszöget vetett, és ez még most is velünk. Az érték, mint olyan, a napokban ebben mélyülhetünk…

Nem tudom volt-e ilyen élményetek a napokban, amikor olyan helyzetek, élmények jöttek, hogy az értéketek, önértékelésetek témája került erősen reflektorfénybe. Én ezt a napokban megerősödni éreztem.

Merthogy ahogy kulminálódott ez a Telihold, s a Vénusz szép kapcsolódásai is beálltak, megeshetett, hogy olyan érzetek jöttek, új érzetek, fordulatok, hogy, amibe az elmúlt hónapok hullámvasútjában tettünk, amiben mélyültünk, aminek elköteleződtünk, magunkért, ott új módon látjuk magunkat, új módon működünk, nőtt az önbecsülésünk, értékesnek, erősebbnek, stabilabbnak érezzük magunkat, mintha egy szeletet visszanyertünk volna magunkból, amit sokáig nem hoztunk ki a fényre, rejtettünk, de sejtettük mindvégig, nem maradhat rejtve, mert részünk, az is hozzáad az autentikus énünkhöz, az utunk része, a miénk.

Van itt most egy kapu ebben a tematikában. A Telihold mindig feszültség, kulminálása az energiáknak. A Bika jegyben a Hold, az, hogy merem lehozni fizikai síkra azt, hogy megleljem a stabilitást, az értéket, a szépet, az örömöt, magamban, az utamban. Mert megérdemlem, nem kell senkitől engedély erre, csak magamtól. A Skorpióból a Nap pedig abba húz, hogy, ami az enyém, ami nekem igaz, azt viszem, ami nem, az menjen.

Így esik meg, hogy ha most figyelsz, növekedsz és változol, és nyílsz. Mindig az értéke(se)t keresed, és látod meg, a kapcsolataidban, a céljaidban, a tapasztalásaidban, ami nem épít, annak búcsút mondasz. Tudod, érzed, éled, hogy mindezt megérdemled, a Jót, mert értékes vagy, éppen, ahogy vagy.

És ez adja majd a biztonságodat, mert ebből az érzésből, ha kell, majd mindig meríthetsz.

*Bika Telihold
*Vénusz-Uránusz trigon
*Vénusz-Plutó szextil

Fotó: AstroFalls

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s