A Merkúr hátrálni kezd

Február 3-ig tart az év első retr. Merkúr időszaka. Ebben a jegyben a technológia, technológiák, amiket használunk esetleg furcsa dolgokat produkálhatnak. Kommunikáció, közlekedés, gondolkozásmód, ezen a 3 fő területen majd figyeljünk, mert könnyen megkeveredhetnek a dolgaink.

Nekem ezekben az időszakokban gépek romlanak el a háztartásomban szinte mindig, plusz az autóm is ilyenkor jelez gyakorta, hogy most már figyelj rám, s valami gubanc van azzal. Vagy nem tudok belépni alkalmazásokba a munkahelyemen csak sok küzdelem árán. Érdemes figyelni jobban milyen emailt küldünk ki, vagy sms-t, többször átolvasni, mert a figyelem, a gondolkozásunk is kusza lehet ilyen merkúri hatásnál.

Akadozás, félreértések, késleltetés…, lemondások, átszervezés, mindeközben muszáj ránézni másként a dolgainkra, magunkra. Ez a nagy hozadéka mindig ennek az időszaknak. Tanulunk, pl. azt, hogyan kezeljük azt, ha másként alakulnak a dolgok, dolgaink, mint gondoltuk.

Én valahogy azt érzem 2022 is teszteli majd a rugalmasságunkat. Ha rugalmasak tudunk maradni, viszont, nem törünk.

Jellemzően ilyen időszakban azt mondjuk, ha lehet ne fogjunk újba, csak tervezzünk…, s, ha elindul előre a Merkúr, akkor fogjunk bele a megvalósításba.

*Retrográd Merkúr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s