Pár szó a Szaturnuszról

(felettünk a napokban épp Nap/Szaturnusz együttállás – fék, fékek, tartás, megtartó erő, csakis bennünk, épp azért, hogy tartsuk az irányt, határok, határaink és a felelősség magunkért még mindig, és mindig is aktuális témák)

Ha érdekel, neked melyik életterületeden a Szaturnusz a képletedben, és ebben a pillanatban hol tanít téged, és hogyan, jelentkezz be asztrológiai tanácsadásra:


https://barnabeata.com/elerhetoseg/
https://barnabeata.com/2022/01/22/konzultaciok-2022/

Szaturnusz a születési képletben, a születés pillanatában:
A Szaturnusz a Nagy Tanító. Ahol a születési képletünkben áll, ott, azon az életterületen, bénázunk, sokszor azt érezhetjük, ott valami hiányzik belőlünk. Ez a hiányérzet aztán felbukkanhat konkrét helyzetekben az élet során. Mint egy sorompó, ami nem enged tovább, ami gátol, ami korlát, ami szorongásokat kelt. Ahogy haladunk előre az életben, és sokasodnak a tanítások itt, úgy leszünk egyre ügyesebbek abban, hogy azon az életterületen kellő felelősséget vállaljunk magunkért. Az egyre ismétlődő, de szemmel láthatóan enyhülő leckék mutatják, ebben mennyit haladtunk. Ahol a Szaturnusz a születési képletünkben, ott lelhetjük meg idővel azt a legmarkánsabb megtartó erőt, ami hozzájárulhat a belső stabilitásunkhoz (ami aztán elhozhatja a külső a stabilitást is). Ahol a Szaturnusz, ott küzdhetünk például a Múlttal is erősen, az Idővel, a karmikus lenyomatokkal. Ha a Szaturnuszt más bolygó támadja a képletben, akkor méginkább.

Szaturnusz éppen melyik életterületen jár a születési képletedben, most:
Az aktuális helyzete a Szaturnusznak, vagyis, hogy az ebben a pillanatban égen járó Szatunusz képleted melyik területén halad, s, hova vetülnek a leckéi, azt legfőképp azt mutatja, hogy hol érzed azt, hol kell nagyobb felelősséget vállalnod most már, és erősen figyelned a határokra, a határaidra, Ott általában megjelenhet sorompó, ha valamit túltolsz. És, tanító helyzet, vagy személy, ha nem tudod tartani az irányt.

Születési képlet, a Szaturnusz házhelyzete:

 1. ház
  Elsősorban a személyiségünk belső megélése, és a kifelé mutatott maszk szenvedhet hiányt. A Ki vagyok én? kérdését sokszor feltesszük az életben, és, ahogy a sorompó felenged, úgy fogadjuk el leginkább és éljük meg magunkat, teljesebben.
 2. ház
  Az anyag, az anyagiak és az értékek, értékeink házában, lehet korlátozó hiedelmünk, ami gátol abban, hogy meglássuk a valós értékeinket, vagy az értékeket, vagy, hogy elfogadjuk és megéljük a bőséget.
 3. ház
  A gondolkozásunk és kommunikáció terén tanuljuk, hogy ne szorongjunk attól, ha ki kell valamit mondani, és jellemzően ezzel az állással a mindset és gondolkozásmód lesz leckéztetve. Ki kell és érdemes bújni a dobozból. A mozgékonyságunk korlátozott, gondolatilag, az kell, hogy lazuljon.
 4. ház
  A család és otthon házában, és a gyökerek területén, valószínűleg a családban élünk meg hiányt, az otthont vágyjuk, vagy a gyökereinket keressük. Itt nehezedhet ránk a Múlt.
 5. ház
  Az életörömök házában nem vagyunk ügyesek. Nehezen éljük meg a kreativitásunkat, ez az állás nehezíti a gyermekvállalást, főképp, ha a bolygó támadott. Nehezen találunk utat az élet örömeihez. Nem engedjük meg magunknak a kényelmet vagy luxust.
 6. ház
  Az egészségünk és munka, napi rutin terén kell az élet során navigálnunk abban, hogy tartsuk az irányt, ne essünk szélsőségekbe, a tapasztalásaink segítenek abban, hogy mindig eggyel jobb felállás valósuljon meg, ami hozzáad a napjainkhoz, testi egészségünkhöz, s, ahhoz, hogy a munka a mit űzünk, ne teher legyen, hanem támasz.
 7. ház
  A párkapcsolatban és külvilággal való kontaktban éljük meg a korlátokat. Itt jönnek a leckéztetők, és világítak rá arra, hogy a kezdeti szorongásainktól hogyan szabadulhatunk meg, és élhetjük meg a kapcsolódást másokkal.
 8. ház
  Skorpió ház, a mélyülés, a mélyen bennünk zajló folyamatok, a vátozástól való félelem, plusz a szexualitás és titkok, titkaink házában lehet nehézkes, és ha figyelünk, bomolhat ki egy olyan út, amiben egy ponton majd merünk változni és merünk mélyülni.
 9. ház
  Ebben a házban a bő értelemben vett tanulás és a világnézetünk, eszméink, eszményeink, szenvedhetnek a korláttól bennünk. Az élet hoz olyan élményeket, amikor annyira feszes, ha nem változunk a korlátozó hitrendszerünkben, hogy egyszercsak megnyílik előttünk a növekedés útja, és nem félünk bölcsebbé válni, és meglátjuk a lehetőségeket, a reményt, a pozitív forgatókönyvet, ami lerombolhat aztán minden sorompót előttünk.
 10. ház
  Céljaink házába vonakodunk teljes erővel beleállni abba, ami felé tartanánk. Szorongást itt élhetünk meg a jövővel kapcsolatban, ami sokszor múltbeli negatív tapasztalásokból ered. Kellő kitartással és fegyelemmel az élet során megtanuljuk, hogy a célok, belőlünk fakadnak, és felelősséget kell vállalnunk értük, és kellő elkötelezettséget kell tanúsítanunk ahhoz, hogy a nekünk leginkább gyümölcsöző irányt vegyen az életünk. A félelem a bukástól, nehéz lecke itt, ezt kell áttörni.
 11. ház
  Barátok irányából jöhetnek a tanítások, pártfogóktól sokszor, plusz, abban, erősen, hogy, ha nem tudjuk jól belőni mi az igaz vágyunk, a víziónk, akkor csak töredékét éljük majd meg azoknak.
 12. ház
  Ebben a házban a Szaturnusz nem könnyű állás, de ha jól használjuk, hatalmas erő, belső, mert míg a többi házban kintról is jöhetnek segítők, akik hozzák a leckét, és besegítenek, itt magunkra vagyunk hagyva. Szerzetesi állás. Az ilyen egyén szeret egyedül lenni, és az élet számos pontján kell egyedül megküzdenie azon korlátaival, ami a belső harmóniáját, erejét, lelki biztonságát fenyegeti.

http://www.barnabeata.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s