Supply shock

Mi van az égen, és mi van lent…

‘Supply shock’, olvastam ma a Wall Street Journal egyik cikkében (sokk, fennakadások a kínálatban, ellátásban), s világgazdasági válság, amit a most zajló háború tovább fokoz = egzakt Uránusz a Bikában analógia…

Az Uránusz 84 éves ciklusokban dolgozik, egy jegyben kb 7 évig van.

2018-2026 között halad most az Uránusz Bikában, és ráz fel minket a születési képletünk Bika területén, hogy változzunk. Hirtelen váltások, fordulatok húzhatják ki a talajt a lábunk alól, főképp azokat érinti ez erősen, akinek Bikában vagy szilárd jegyekben van születési bolygója. Előző ‘lábunk alatt a talaj’ ki…, s új talaj kitapogatása.

Az Uránusz egy levegős jegy uralkodójaként (Vízöntő) idegenben jár Bikában, ami egy Föld jegy, s a stabilitás, az élelem, a komfort jelölője, az anyagi biztonságé. Az Uránuszi energia káoszt teremt, hirtelen változásokat generál épp az anyagban, váratlan fordulatokat, sokkot, hogy mint, ahogy az sajátja a jegynek, változzunk. Felfogásunkban, szemléletünkben. Ennek a folyamatnak a közepében vagyunk a kollektívben is.

Bikában az Uránusz legutóbb az 1930-as években járt (1934-41).

Talán, akik követtek, tudjátok, hogy az egyénire fókuszáltan szeretek dolgozni. Mert, a kollektívre, hiszem, hogy is így tudunk hatni. Ami a kollektívben, káosz, az belőlünk is fakad. Minél nagyobb rend bennünk, az odakint is kivetül.

De persze, s ez szomorú, sokszor a kollektívben zajló események felülírják az egyéni utakat. És elsöprik azokat. És az emberiség nem, vagy csak minimálisan tanul előző tapasztalásokból.

Ezért, mi, akik tudunk még szabadon ebben haladni, az egyéni utunkon, s még semmi fenyegetés és fenyegetettség nem sötéti el az utat, nekünk feladatunk az, hogy kitapogatva a következő biztonságunkat, nap mint nap összerakva az erőforrásainkat, a belsőt, képviselve az erőnket, a fényünket, adjunk belőle azoknak,
akiknek most nincs remény, vagy kevés.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s