Halak Újhold 2022.03.02.

Újfajta erő, belső, megtartó, s ezzel új remény, amelyet az érzékenységünkből, az érzéseinkből fakadó együttérzés táplál, együttérzés másokkal és nem utolsósorban, magunkkal…

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az elmúlt hónapok nagyon erősek voltak, s, mintha ezekben a napokban kulminálna az érzés.

Kivételes, ami most van az égen….

Az, amit elkezdtünk tavaly, amikor a Vénusz belépett Bak jegyébe, a folyamat, ami arra ment ki, hogy elköteleződjünk magunk iránt új módon, szerintem működött. Sokat változtunk.

Három jegy dominanciája az égen: Bak, Vízöntő, Halak.

  • Bak jegyben a Vénusz, Mars és Plutó:

Tudjátok, hogy Mars-Plutó együttállás Bakban már nem lesz ebben az életöltőnkben? Történelmi időket élünk. A Mars Bakban nagy erőben, épp azon a ponton most, mint volt 2020 januárjában, amikor, emlékeztek, a mindent átütő Szaturnusz-Plutó együttállás beállt (akkor indult a covid, s az első hírek Kínából). Ez a két bolygó összeadja az erejét, és kifordítja a világot kicsit a sarkából. Mély transzformáció. Kemény, a Bak jegy minden realitásával. A Vénusz, a Mars és a Plutó, most már teljes együttállásban. A Vénusz már kilépett a hátrálás árnyékidőszakából, értékválságot éltünk meg szerintem az elmúlt évtizedekben, szerintem, most minden átalakul, átértékeljük, mi nekünk az érték.

  • Vízöntő jegyben a Merkúr és a Szaturnusz:

Ők is együttállásban, tehát összeadják az energiáikat.
A Merkúr hátráló időszakában, át- és újragondolhattunk annyi mindent, a Szaturnusz besegít, hogy tisztán lássunk, hogy merjünk új módon gondolkozni vagy kommunikálni, úgy, ahogy az nekünk jó, elköteleződve magunk felé.

  • Halak jegyében a Hold, a Nap, a Jupiter és a Neptun:

Na, és itt a mai csoda. Újhold. Nap-Hold együttállás, egzakt, plusz 2 foknyira a Jupiter, pár foknyira a Neptun. A Halak jegy a 12. jegye a zodiákusnak, mindig jelez egy lezárást, egy ciklus végét, egy újnak a kezdetét. Valamit lerakhatunk, átéreztünk, megfejlődtünk, esetleg megszenvedtünk, s már velünk az Egy-ség érzete, s intuitívan érezzük hol kell változnunk ahhoz, hogy autentikusan haladjunk a továbbiakban is. A Jupiter Halakban saját jegyében a nyitást, nyitottságot, és a növekedést jelöli, s annak érzetét adja hozzá ehhez az Újholdhoz.

Mindeközben, zajlik a kollektívben is valami, ami teljesen új. Érzitek?

Az, ami most történik a világban, egyszerre félelmetes és egyszerre csoda, és kiemelten Mo-on is, azért csoda, mert az emberek felismerték, hogy ezekben a kitett időkben, nem az az erő, ha belefagyunk egy helyzetbe, és megszilárdulunk, ha félrenézünk, hanem az az erő, és erős, aki mer érzékeny lenni, s együttérző. A döntően fogyasztói társadalom, amiben éltünk, s az erős individualizmus, amit ez eredményezett, halványul, s, átfordulunk észrevétlenül, magunkért, másokért felelősséget vállaló egyénekké, közösséggé. Ez nem menne, ha nem lennénk érzékenyek. Az internet feltalálása óta pedig talán először teljesíti be úgy a feladatát, amire ki volt eredetileg találva, hogy az emberiség egy hálózatban, network támogatásában éljen, egy közösségben, ahol tudunk egymásról, s, ha kell, tudjunk is egymáson segíteni.

Ezekben a napokban, olyan, mintha mindenki szerte a világon, átérezné, mi az, embernek lenni, annak minden csodájával és nehezékével.

Ezek a jupiteri és neptuni érzetek velünk lesznek egészen áprilisig, tehát bármi nehézség jön, most ez a két nagybolygó, ennek ellenére megfesti. Lelkiséggel teli hetek jönnek, és ilyen napokat is élünk. Érzitek ezt a kettősséget, az ólmosságát a realitásnak, és a világ jelen állásának veszélyeit, hogy merre billen, plusz, hogy mintha átélnénk mindahányan az összes kitett ember szenvedését most, s a másik oldalt, azt az emelkedettséget, ami a feltétel nélküli szeretetből fakad, ami épp a Halak jegy analógiája.

Erő és lágyság van ebben az Újholdban, épp, mint bennünk.

Egy újfajta lelkiség kezdete ez talán, amelynek része már a hightech, a Twitter, az okostelefon, amin nézem a BBC-t, a Facebook-csoport, amely percről percre, segíti a menekülteket (csatlakozzatok)… Segítségnyújtás – Ukrajna, Kárpátalja: https://www.facebook.com/groups/994143548136400), Elon Musk és a Starlink, ebben a korban kiemelkedik az egyén szerepe és felelőssége, de a közösségé is.

Vízöntő-kor. Welcome…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s