A Jupiter közelít a Neptunhoz Halak jegyében

Év elején, amikor megosztottam azt a vicces grafikát, amin seprűnyéllel merték csak kinyitni az 2022-re nyíló ajtót az emberek, talán emlékeztek.

Nagyon uránuszi, vagyis fordulatokkal teli év…

De bizonyos mintázatok teljesen tiszták voltak már akkor is. Például, hogy elszabadulnak az árak. Hogy miért és hogyan, az most bomlik ki előttünk. Es, hogy ennyire, és ilyen gyorsan, ki gondolta volna.

A Jupiter lassacskán elér majd április elejére a Neptunhoz, ami azért izgalmas, mert ilyen bolygóállás ebben a leszületésünkben már soha nem lesz ez után. Once in a lifetime. Figyeljünk.

Akkor év elején még nem lehetett tudni mennyire, de az árak emelkedése, infláció egyik analógiája ennek az állásnak.

Még csak most fordult ki a világ a sarkából, és nap mint nap jönnek a hírek, mi miért lesz drágább.

Új hozzáállást kíván tőlünk, ez is. Tényleg olyan, mintha az elmúlt évtizedekre jellemző fogyasztói társadalom és lét, szép lassan eltűnne a süllyesztőben.

Épp minap beszéltem anyukámmal, aki mesélte, hogy, ahogy cseperedett és figyelte a nagyszüleit, akik átmentek a 20. század összes viharán, soha semmit nem cseréltek le a házukban, az életükben semmit, minden megjavítottak, semmi nem lett kidobva. Ott 80 évig semmi nem változott.

Neptun-Jupiter – nincs plafonja annak, mennyire szállhatnak el az árak… A Halak jegy határtalan, végtelen, Jupiter túlzásokat okoz…

.*Jupiter-Neptun együttállás felé haladunk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s