Vénusz Vízöntőben

Új kapcsolat magunkkal, másokkal, a Másikkal

A személyes bolygók jegyváltásait egyéni szinten is megérezzük. Vénusz Marssal egyetemben átlépett Vízöntőbe. Nekem tömören ez: azt vonzzuk be, aminek energiát adunk. Ebben a jegyben járva az üzenetük: kísérletezz, hogyan tudod egyben tartani magad, és hogyan tudsz magaddal a legoptimálisabban kapcsolódni, energiádat kezelni ahhoz, hogy mederben tarts mindent, s ne veszítsd el az egyensúlyt.

Mars a dinamizmusunk, vitalitásunk, energiánk, Vénusz a vonzalmaink, kapcsolatunk magunkkal, másokkal, értékrendünk, értékítéletünk.

Tegnap Orvos-Tóth Noémi épp azzal kezdte az előadását, ha mondjuk egy éve, bejelentették volna a maszkviselés elengedését (ami egyébként Vízöntő Vénusz analógia), micsoda öröm söpört volna végig az országon, most ennek nyoma sincs, alig hallottuk meg, mert felülírja a pattanásig feszült helyzet itt Európában, s azon túl, ezt.

Haladnunk kell tovább, s ezekben a napokban, s egész márciusban, főképp sok-sok változással kell számolnunk, ami lehet furcsa, szokatlan, tőlünk új hozzáállást igénylő helyzet. Lehetnek most sokkal erősebben olyan érzeteink, haladnunk kell tovább. De teli fordulattal, csak rugalmasan lehet.

Azzal, hogy Mars/Vénusz hetekig együttállásban volt, van, ritka, ez annak volt köszönhető, hogy a Vénusz hátráló mozgása miatt lassabban mozog. Legközelebb 2024-ben állnak újra együtt. Új ciklust nyitnak most tehát elkövetkező két évre.

Új kapcsolat magunkkal, másokkal.

Nem adjuk fel azt, akik vagyunk, csak azért, hogy kapcsolódhassunk. Hátralépünk, bármilyen helyzetbe sodródunk, s számolunk kettőig és kicsit másként reagálunk. Olyat, amiben szabadon megélhetjük, azt, akik vagyunk.

Könnyen érzékelhetünk magunkon rebellis, lázadó hangulatokat. A Vagyok, aki vagyok. Újfajta önbizalom, s új, erősebb magunkba vetett hit. Ami aztán, azt hozza, hogy csak önazonosan, autentikusan akarunk és tudunk mozogni a világban. Minden olyat, ami a bennünk levő egységet, integritást megbontja, kipakolnánk rögtön az életünkből. Legyen így😉.

A Mars most besegít szegény kis Vénusznak, aki ebben a jegyben egyáltalán nincs a helyén. Majd lesz, áprilisban, amikor Halakba lép.

Most tehát, ha lehet húzzunk be új tapasztalatokat, engedjük meg a változást, kísérletezzünk, hogyan újíthatjuk meg a kapcsolatot,

magunkkal,

másokkal,

s a Másikkal.

*Vénusz Vízöntőben

Fotó: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s