Szűz Telihold


Építsd be a mindennapi rutinodba, azt, aki most vagy…/lettél…

Minden hónapban van egy pont, amikor a Hold és a Nap szemben áll egymással, vagyis Telihold van. A szembenállás mindig feszültség. Aki pl Teliholdkor született, az egész életében viszi magával azt a dinamikát, hogy harmonizálnia kell időről időre azt, hogy egálban legyen az, amit akar, és amit érez.

Ez a Telihold azért klassz, mert a halmozottan Halak elúszó energiát, ami felettünk felülírja a Szűz praktikus, földies, leföldelő, rendszerező, rendszerető, tervezős energiája. Merkúr, Jupiter, Neptun, Nap, Halakban, könnyen érezhettük azt, hogy menekülnénk a feladataink elől, de legalábbis leheverednénk időről időre a kanapéra úgy, hogy nem tervezünk, nem szervezünk, és nem fókuszálunk. Sokan ezt meg is tettük:)

Ez a Telihold azért érdekes, mert, ahogy lent látjátok egy nagy trigon is az égen, amibe belekeveredik a Hold, és egy Sárkány alakzat, ami, ahogy itt lent röviden majd leírom, még komplexebbé teszi azt az érzetet, hogy valaminek a végére érünk lassan, amin dolgoztunk (ki min), és kezd felsejleni valami új hozzáállás bennünk, amivel új döntéseket hozhatunk és új érzetek jönnek magunkkal kapcsolatban.

Ha Szűzben a Hold, akkor a napi rutin, a testi érzeteim, az egészségem, ahogy kezelem az energiáimat a mindennapokban, ahogy érzem ezáltal magam, erre nézzünk rá. Merthogy, mi alakítjuk azt ki, mint látjuk a Vízöntőben még ott figyel a Vénusz, a Mars, és a Szaturnusz, a magunkkal való kapcsolaton dolgozunk erősen, és húzzuk a határokat ott ahol szükséges, ahhoz, ebben lehet a legnagyobb megújulás.

A Hold Nagy trigonja: (kapcsolódik a Plutóhoz és Felszálló holdcsomóponthoz) hogy készen állhatunk az átváltozásra, ott, egy új rutint indíthatunk, emiben már nyakig benne az az érzet, az az Új Verziónk, amiért megküzdöttünk.

A Hold Szűzben húz ebbe, a Halak Nap és a többi Halakban járó bolygó pedig húzna egyrészt a ‘semmittevésbe’, hogy ne földeljünk még semmit le, s ebben áll ennek a Teliholdnak a feszültsége.

Ami mind a Halak és mind a Szűz jegyé, az az, hogy olyannal (s olyanokkal) utazzunk tovább, ami gyógyító, támogató, ami nekünk jó.

Plusz, ami a Sárkány alakzatot kiteljesíti: egy teremtő fényszög, amit kihasználhatunk (Plutó-Nap; Nap_Felszálló holdcsomópont között).

Tehát ez Telihold abban erős, hogy a HALAK/SZŰZ tengelyt aktivizálja, vagyis most fókuszálj arra, ami előtted, amit tudsz, élj meg már abból, aki vagy, a mindennapjaidban, amit szeretnél, szervezd át, praktikusan, mindeközben a bízz abban, hogy bármi átláthatatlan most vagy bizonytalan, azt hagyd, hogy úgy legyen, mert az is visz valahová, s azt is be fogod húzni a mindennapjaidba egy napon, amit az alatt tanulsz, amin most átmész, ködön.

És akkor megszólal bennem az egyik pólus: Péntek:)….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s