Mérleg Telihold

Csodás Tarot-kártyám “Mérleg” lapja, az Egyensúly …

A Mérleg Telihold, az Vénusz uralt (a Nap Kosban, az pedig Mars…). Mind a Mars, mind a Vénusz most Halakban, erős nyitottság, árnyalatok, érzetek, megérzések, flow lehetősége, ha harmonizálni tudod, azt, amit akarsz és azt, amit érzel, akkor balansz…, ha nem, feszültség…

Ez a Telihold kapcsolódik a Plutóval, ami épp még Bakban: mi a lényeged, mi a lényeges neked, s mi lenne, ha mind érzelmileg, mind akaratodban arra hangolódnál, hogy a felé változz, ami neked fontos?

A Vénusz Halakban, s a Halak jegy bolygói a Jupiter/Neptun most együtt azon, hogy ha most
a) lelkileg magadra hangolódsz
b) átérzed mi az esszenciád, s az a szikra, ami azzá tesz, aki vagy, aki nem hasonlatos senki máshoz egyébként (Vízöntő Szaturnusz trigonnal kapcsolódik most a Holdhoz, és a Halak Mars is)
c) s átérzést követően, még, ha félelmeid is kelnek, lépsz, változtatsz, ami lehet nehéz, mert nem tudhatod mit vonzol be, de lehet könnyű, mert, ha rá vagy hangolódva magadra, csak olyat fogsz bevonzani, ami neked jó…

A Kos Nap és a Mérleg Hold között feszülő kapcsolat most ott adhat sokat, hogy felismerd nem a cél a fontos, hanem a folyamat (amiben vagy), ahogy tartasz felé, hisz abban kell helytállnod, az teremt helyzeteket, érzéseket, kihívást, ha csak a célra figyelsz, elveszted a kapcsolatot magaddal, az úttal. Az utat te járod, s az út épp úgy tud nyílni előtted, hogy járod.

A pillanatban van a kulcs…, s a kapcsolódáson, hogyan kapcsolódsz magaddal és másokkal. Erős téma a Mérleg Teliholdkor a párkapcsolat is.

Amire vágysz, kapcsolat, azért akkor nem kell küzdened, ha összhangban vagy magaddal. Mert, ha ez így van, simán épp az a pasi, vagy nő pottyan eléd, aki jó neked. Nem kell se érte, se ellene harcolnod. Mert ő majd belesimul abba, aki vagy.

*Nap-Plutó kvadrát
*Hold-Plutó kvadrát
*Hold-Nap szembenállás

  • Hold-Szaturnusz trigon
  • Hold-Mars trigon
    *Nap-Mars szextil
    *Nap-Szaturnusz szextil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s