A Nap átlépett Bikába

Ez itt Magyarországon a legszebb…
Megmutatja magát a ternészet, a maga szépségében, s mi gyönyörködhetünk benne.

A Bika hónap mindig a stabilitás hónapja, amikor megnézzük mink van, s azzal gazdálkodunk. Szilárd jegy. Szeretjük érezni a talajt a lábunk alatt. A világ most nem erről szól, mintha rengene a világ, s a világrend, s bármelyik nap átfordulhatna másba.

Emiatt nagyon fontos, és ez a Bika jegy nagy témája is, hogy tudjuk mi nekünk az érték, mivel tudunk dolgozni, milyen erőforrrásaink tudnak adni stabilitást, hogy épp a kinti bizonytalant is nap mint nap ellensúlyozzuk.

Lassú jegy, de erős abban, hogy, ha befogadod, elfogadod, mi neked a jó, az érték, s azt használod a magad javára, akkor senki ki nem mozdíthat a bizonyosságból, hogy bármi jön a következő percben, te azt kezelni tudod.

A Bika jegy az alapok, amit eszel, amit iszol, amivel táplálod magad, ami a szemed előtt, ami jó érzéseket kelt. Szóval tartsatok e felé, hogy ezt a zivataros tavaszt kellő stabilitással es tisztánlátással éljétek meg.

…műveljük kertünket…

“Pangloss ezután is gyakran elmondta Candide-nak: »A lehető legjobb világban az események mindég szorosan kapcsolódnak egymásba, mert végre is ha Kunigunda iránt érzett szerelmed miatt nem űztek volna el a kastélyból sűrű farbarúgások között, ha nem kerültél volna az inkvizíció kezébe, ha nem jártad volna be fél Amerikát, ha nem döfted volna át a bárót, ha nem vesztetted volna el Eldorádóból, ebből a kitűnő országból hozott összes kosodat, akkor nem ehetnél itt befőtt cédrust és cukros mandulát.

– Igazad van, mondá Candide, de most fogjunk munkához: műveljük kertünket.”

(Voltaire: Candide vagy az optimizmus).

*A Nap Bikában

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s