Bika Újhold

Válasz szét a számodra értékest, a már számodra értéktelentől…, és hozd le ide, amire jutottál…

Az van, a Halak Holdammal én bírom a lebegést, a tenger hullámzását, a megfoghatatlant, a látható mögötti érzeteket, de az elmúlt egy hónap eget elöntő erős Halak energiája még nekem is kicsit sok(k) volt. A napi rutint, volt, hogy hirtelen elengedtem úszni a semmibe, a háztartás nem is egyszer elúszott, mert azt éreztem van, ami fontosabb, nemigen emlékeztem hétfő van vagy szerda, máskor szigorúan vett feladataimat dobtam sutba, idő és tér sokszor kicsúszott a lábam alól, de a realitásba is bekúszott jópár elem, ami neptuni, pl a fogyasztói árak elúszása, s olyan érzése volt/van az embernek, mintha két nap alatt kihúzták volna a lábunk alól a talajt, újra kell tervezni, a készleteinket. Letisztulni látszott ezen időszak alatt az is, mi zárult le végérvényesen, és mi felé visszahajolni nem tudok és nem lehet már (a Halak mint zodiákus utolsó jegye, egy ciklus vége).

Sok(k) volt, de nem volt hiábavaló (s ne feledjük most még 4 bolygó mindig Halakban), mert annyiszor tudtam új módon, sokkal érzékenyebben kapcsolódni magammal, ami kivételes. Ez most velem, nem engedem, s viszem magammal a következő fejezetekbe is. Az érzékenységet magam felé.

Kb ezt akarta talán átütni rajtunk, az életünkben csak most egyszer tapasztalható Jupiter-Neptun együttállás Halakban, hogy ne az elme, és a gondolatok irányítsanak mindig minket, hanem a megérzéseink, a megengedés. Mint, ahogy, amikor világra jövünk, elsősorban érzetek navigálnak minket, és érzéseink kifejezése segít az anyával való kapcsolat kikövetelésén, vagy akár alapvető szükségleteink kinyilvánításán, úgy, felnőttként is, a lélek-test kapcsolata lényegében az érzelmeinkből táplálkozik. Ha átugorjuk az érzést, elvihet minket a gondolat, másfelé, s mennyi sokszor, olyan gondolat, ami akár nem is igaz.

Már januárban jeleztem, hogy az év két nagy szereplője a Vénusz és az Uránusz lesz. Az év első felütése, és az első három hónap abban telt, hogy megértsük (Bak Vénusz), a fókuszt magunkra kell helyezni, ahhoz, hogy az élet, életünk ne szóródjon szét, hanem középpontunkból tudjunk működni, aminek lényege az, hogy bármi kint, vissza tudunk találni magunkhoz, merthogy ott bent stabil. Ehhez adott kis támogatást az a három Vénusz/Plutó együttállás, amiben az volt szép, hogy a Plutó rámutatott, hol veszíthetjük el a hatalmat magunk felett, ha nem vigyázunk, de egyben azt is, hogy lelhetjük meg azt az erőt, amivel az igazat, csakis az igazat… (képviseljük az életünkben).

A tegnap este beállt Újhold és részleges Napfogyatkozás egyrészt tetőpontja ennek a folyamatnak, amit megéltünk az éve első hónapjaiban, másrészt gyújtópontja annak, ami jön, azzal, amink van most (amit elmúlt hetekben megéreztünk), elindulhatunk a felé, amire igazán vágyunk.

Miért olyan különleges ez az Újhold?

2022-ben két részleges Napfogyatkozásunk van, az első most, április 30-án, a másik október 25-én.

Az elkövetkező 6 hónapod energetikáját nagyban meghatározza majd, hogy az Újhold energiáját hogyan használod… (mert egy 6 hónapos portál nyílik most).

Fő témája, mit kell most stabilizálni az életedben, annak nyomán, ahogy az értékrended változott az elmúlt időszakban? Témák: párkapcsolat, szerelem, harmónia, harmóniánk, belső egyensúlyunk, szépség, kreativitás, pénzügyeink.

Bika, tehát Vénusz uralt, a Bika jegy 10. fokán áll be a Nap és Hold együttállása, s tág együttállásban az Uránusszal (Bika jegy 14. fok), zajlik ez az Újhold. De számtalan szép fényszög színezi.

Egyrészt a Vénusz most lubickol az expanzív, pozitív energiákban, a Vénusz és a Jupiter nem mindennap produkál egzakt együttállást az égen, tegnap egymás mellé álltak. Még a Neptunnal is tágan együtt áll a Vénusz. Aki most megérzi mi a vágya, mit akar (és mit nem akar), és nem nyomja el az ezzel kapcsolatos érzéseit, az most vagy képes lett lezárni olyat, amit már nem akar és nem vágyik, vagy olyanba fordul át, ami a vágyaival kompatibilis, mert könnyen kapcsolódik, azzal, aki ő most. Mert nem akarja azt már azt elveszíteni, veszni hagyni, ami lett.

Ami erős most, hogy a Vénusz/Jupiter a Plutóval és kapcsolódik, ami épp most fordult hátráló mozgásba, nyomaték, azon, hogy mi nekem a lényeges, ha az életemben megnyilvánuló szépségről, kreativitásról, szerelemről van szó, mit akarok bevonzani, mi nekem az érték. Azt értjük, ugye, hogy, ami bennünk meg van, csak arra tud rákapcsolódni kintről hasonló. Amire vágyunk, azt magunkban kell. Tehát kint nem kell semmit elrendeznünk, magunkban kell előbb megvágynunk és megteremtenünk, meglelni azt, ami nélkül már nem tartanánk tovább.

Nagyon érdemes most leírni mire vágyunk (Merkúr Ikrekben már, ötletelni érdemes), mit szeretnénk köv. fél évben ténylegesen lehozni ide. Hiszen a Bika jegyben az ez Újhold, azt akarja átütni, hogy ne már csak álmodozzunk róla, hanem építsük be az életünkbe lent. S azzal megint eggyel stabilabb lenni odabent, ez fogja megalapozni eljövendő biztonságainkat.

Van valami olyan energia most, hogy mintha sokáig féltünk volna megmutatni a szívünket. Bénáztunk abban, ahogyan szerettünk, és nem tudtuk belőni, hogyan lenne jó nekünk szeretve lenni.

Ez az időszak ebben nagyon sok támogatást ad/adott, hogy merjünk nyitni ebben is. És bízni abban, ha arra navigálunk, ami nekünk jó, akkor mindig az kerül az utunkba, amire/akire éppen szükségünk van.

Szét kell most válogatni, a szemeket, mi neked az érték most, és mi neked nem érték már. Ha értékeink nyomán élünk, nem mások értékei nyomán, vagy olyan nyomvonalakon, ami már nem hordoz nekünk értéket, amely megterhel minket, akkor nem lehet baj. Szóval, most tényleg szanáljuk ki az életünkből, ami nem rezonál már velünk, adjunk helyet másnak. Ami a miénk.

Mivel az Uránusz is benne ebben az Újholdban, fordulat, felrázó események, vagy elég erős elektromos energia a levegőben, hogy mozduljunk, a Halak bolygók pedig egyre küldik nekünk, hogy nyugodtan bízzunk, ne féljünk, olyan nem eshet meg velünk, ami nem minket szolgál.

És még nincs vége, mert a Halak Marssal is kapcsolódik ez az Újhold. Halakban, szegény Mars, nem éppen erős, de abban igen, hogy üzeni, lélekszinten lépj, de ott lépj.

Tehát, Vénusz uralt, értékek, tehát Bika, beültetni a fizikai valóságunkba, tehát Uránusz, változni merészen, benne a Jupiter, tehát növekedés, a Plutó, tehát a lényeglátás, a Neptun, az álmaink, a Nap, a tudatosságunk, a Hold, az érzéseink, a Mars, a mit akarok, az én vagyok energiája.

Megosztás

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s