A forgóajtó és az asztrológiai jegyek

Képzeljük el, hogy egy csapat, akik ez esetben az asztrológiai jegyek, át kell, hogy jusson egy forgóajtón, mi történik?

Kos

Elsőnek megy be a forgóajtón, a cél, az, hogy minél előbb átjusson, egyértelműen. Mindenkit hátrahagy, és olyan erővel megy neki, hogy az utána következőknek esélye sincs percekig bejutni, mert az ajtó egy darabig csak pörög-pörög, és pörög…

Bika

Szereti a forgóajtót, úgy érzi, kényelmes, nem kell lenyomni a kilincset, plusz, nem megy be az épületbe a hideg, de mielőtt elindul, azért jól megnézi, hogy elég biztonságos-e. Ahogy bejut, felméri, hogy a századfordulón beépített aranyozott, szecessziós forgóajtó mennyit érhet ma. Nem sieti el. De lassan átjut…

Ikrek

Viccekkel szórakoztatja a többieket, mindenki csak nevet és nevet, például elmondja a többieknek, hogy tudják-e, hogy 1888-ban találta fel egy amerikai kutató a forgóajtót, és a legenda szerint azért, hogy a lovak ne juthassanak be az épületekbe. Persze, ez csak vicc.., jelzi aztán. Szereti, hogy gyorsan pörögnek a forgóajtó szárnyai. Egy pillanat, és már bent van…

Rák

Kicsit érzékenyen érinti, hogy annyian tolonganak a forgóajtónál, és besértődik, hogy nem engedték előre, először, óvatosan hátra is lép, úgy dönt, hogy inkább marad a hagyományos ajtóknál, és be nem megy, de, ahogy látja, hogy mindenki átjutott, nem akarja őket cserben hagyni. Átmegy ő is. De ragaszkodik ahhoz, hogy egyszerre mehessen a többiekkel, nem egyedül.

Oroszlán

Mielőtt ő maga belépne, összeszedi a csapatot, és elmondja, ő megy be elsőként, mindenki csak utána, nem érdekli ki mit gondol, ez így van és kész, csak ő tudja, hogy mindezt, azért, mert odabent az épületben, a forgóajtón túl, meglepetés várja a többieket… Mindenki engedelmeskedik, nem kérdez senki, ő pedig elsőnek lép oda a forgóajtóhoz.

Szűz

Oké, hogy forgóajtó, és, hogy egyszerre többen beférnek egy szárnyba, de megkéri a többieket, hogy ha lehet, ne legyen tumultus, egyedül akar bemenni és csak utána jöjjenek a többiek. Vagyis legyen ennek az egésznek valami rendje, listát is írna, hogy milyen sorrendben és ki menjen be. A többiek leszavazzák. Ettől ő kicsit kiborul, de aztán úgy dönt, alkalmazkodik a többiekhez, és elindul a forgóajtó felé.

Mérleg

Ahogy a forgóajtóhoz ér, kéri a többiek türelmét, mert nem biztos még abban, hogy át akar menni, elindul, aztán visszakozik, ezt többször megteszi, majd úgy dönt, inkább előreengedi a többieket. Neki végülis mindegy, mikor jut át. Mindeközben észreveszi, hogy milyen gyönyörű a forgóajtó maga, szecessziós, s az élmény, a hangulatok, a szépség, végül, elsodorják, és átjut mégis a másik oldalra.

Skorpió

Először kicsit csapdának éli meg a forgóajtót, fél, hogy beragad, aztán összegyűjti minden erejét, és rájön, hogy az ajtó négy eleme, mint szárnyak, s micsoda transzformatív élmény is lehet ez, egy misztérium, amint ez átfordul benne, senki nem tudja leállítani, átmegy, erővel és szenvedéllyel.

Nyilas

Kicsit gondja van azzal, hogy pár pillanatra ott a két üveg között azért eléggé zárt, ezért tiltakozik, de aztán optimizmusa reményteljessé teszi, a forgóajtó üvegén megcsillan a napfény, ez is tetszik neki, ezután már lelkesen navigálja aztán át a többieket is. És azon filozofál, hogy egy forgóajtó igazán sosincs zárva, mindig benne a nyitás lehetősége, s ez tetszik neki. Átjut.

Bak

Nem akar először bemenni, mert nem ehhez szokott. A többiek noszogatják, hogy induljon már el. Elindul, de keresi a kilincset. Nincs. Erős klausztrofóbiája van, amint halad át. Amikor átér, csak akkor nyugszik meg igazán. Viszont, ő a legfegyelmezettebb, nem hisztizik, és megtartja közben a többieket, akik kissé szanaszét. Amikor már teljes lenne a káosz, akkor ennyit mond: Haladjunk. És mindenki katonasorba áll.

Vízöntő

Ahogy odaér a forgóajtóhoz, közli a többiekkel, hogy szerinte ez az emberiség legcsodálatosabb találmánya, merthogy benne az enter és az exit lehetősége is, beszáll, de csak akkor száll ki, amikor már újra az épületen kívül lehet. A többiek legnagyobb megrökönyödésére.

Halak

Hosszasan mereng, azon, milyen csodálatos, hogy nem egy sima ajtó ez, amin csak belépsz, és ennyi, vége, hanem benne rejlik a végtelen lehetősége, hisz körkörös, emiatt aztán utolsónak ér oda a forgóajtóhoz, és egyértelműen utolsónak ér át rajta, ha egyáltalán, átér, és nem marad benne az örök körforgásban…

BB

#pozitívasztrológia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s