Ikrek Újhold

Mi van az égen?

Épp most, áll be, Ikrek jegy 9. fokán, a Hold és a Nap egy és ugyanazon a fokon áll. Az együttállásuk, az Újhold. Azért is mondjuk, hogy Új kezdet energiája, mert a Nap, az AKAROM, és a Hold, az ÉRZEM, egyazon jegy minőségeiben… Tehát, nagyobb eséllyel indítunk el valamit, mert esetleg nincs bennünk annyi disszonancia.

De persze, ebben az Újholdban is több van, mint, csak a Nap és Hold kapcsolata.

Az Ikrek jegy a gondolkozásunk, az ötleteink, a mentális folyamataink, az, amit kimondunk, kikommunikálunk, illetve a közvetlen környezetünk, a mozgékonyságunk, akár kint a világban, akár szellemileg, odabent.

Mint tudjuk, most épp hátráló Merkúr időszakban vagyunk, még pár napig, ezért ez az Ikrek Újhold egy kissé lassabb energia most, mint szokott. Általában, ilyenkor jellemző, hogy sokat beszélünk, vagy sokat akarunk kimondani, sokmindent csinálunk egyszerre, vagy párhuzamosan, vagyis nagy a pörgés, sokat gondolkozunk.

A Merkúr, ennek az Újholdnak az uralkodója, most már visszahátrált BIkába, tehát, egy kissé olyan ez, mintha az lenne a levegőben, légyszi, gondold át újra, ami foglalkoztat, ne siesd el, menj vissza az alapvetésekhez, hogy tisztuljon, hogy jó következtetésekre juss.

A születési képletben, ahol most a Nap és Hold, az az életterület lehet fókuszban. Tehát, ahol Ikrek 9 fok van a képletedben….

Mi ad még hozzá ehhez az Újholdhoz, hát, az mindenképpen, hogy a Merkúr és Szaturnusz között van egy nehéz fényszög, visszaránthatnak minket energiában régi, vagy negatív gondolatok, érezhetjük azt, hogy valamire még várakoznunk kell, nem jött el az ideje, és ez türemetlenné tehet minket. Már haladnánk.

Főképp, mert a Mars-Jupiter együttállás Kosban lökne minket előre.

Van most fent ez a fura dinamika, hogy Ikrekben-Kosban bolygók gyorsítanának minket (de, ahogy mondtam a hátráló Merkúr miatt, az sem most teljesen megszokottan gyors), a Bikában levő bolygók-elemek (Vénusz, Uránusz, Felszálló Holdcsomópont) pedig azt üzenik, nézz rá, tuti jó megoldások, vagy konklúziók felé haladsz-e, ami az értékrendednek megfelelő.

Jellemző annak a kettőssége is, hogy igen, túlgondolnánk, de a Merkúr most a Neptunnal és Plutóval szép kapcsolatban, ezzel, ott van annak az érzete, nem is kell itt annyit gondolkozni, zsigerből, érzésből talán bölcsebb, illetve bízzunk, ne akarjuk tudni. Ez is ott…

Pár bolygó saját jegyében jár, s mint tudjuk, ilyenkor teljesen tudják hozni a minőségeket, amit képviselnek: Vénusz Bikában = élet-öröm; Neptun Halakban = megengedés; Szaturnusz Vízöntőben = megújulás, régi működések lebontása; Mars Kosban = akarom, harcolok magamért. Ez azt adhatja most nekünk, hogy egyes dolgok könnyebbnek tűnnek…, van bennük Flow. Persze, ha nem gondoljuk túl:)

Hold-Nap együttállás
Neptun-Merkúr szextl
Plutó-Merkúr trigon
Merkúr-Szaturnusz kvadrát

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s