2021. okt. 4.-okt. 10.

A Merkúr hátrál. Ez a hátráló időszak azért lesz kicsit talán nehezebb, mert úgy áll be, hogy a Merkúrt támadja a Plutó, tehát már alapból terhelt szegény Merkúr, s mivel most hátrál, aztán majd direkt mozgásba vált, ez a plutós kapcsolódás most velünk lesz jódarabig. Lényegében október végéig. Ilyenkor nem érdemes komoly szerződéseket aláírni, a papírügyeinkre nagyon oda kell figyelni, új projektekbe kezdeni nem ilyenkor kell, várjuk meg, amíg direktbe vált a Merkúr, elektronikai eszközöket vásárolni sem most, figyelmesen kell közlekedni, és kétszer is gondoljuk meg mielőtt valamit kimondunk, mert ilyenkor félremehet, ugyancsak olvassuk el az e-maileinket inkább kétszer, mint egyszer sem, hogy nehogy hibát vétsünk.

A Mars és a Merkúr is még Mérlegben. A reflektor fénye most a kapcsolatainkra vetődik, legyen az barátság, szerelem vagy család, hogyan szeretnénk kapcsolódni, hogyan már semmiképpen nem, balanszírozás, mi a jó nekem, s mi a másiknak, témában. A Mérleg jegy bolygója, a Vénusz a szélsőséges Skorpióban, nem épp, harmonikus, és nyugodt energetika, s a Merkúr a hónap első három hetében hátrál, ezzel szoktuk mondani: hátráltat, tehát érezhetjük azt, hogy megakadtunk, vagy feszít, főképp, mert a Merkúrt a Plutó csapdossa egy nehéz fényszöggel még hetekig, ólmosabb gondolataink kelhetnek, mint szokásos, mélyremenőek, amikből nehéz kimászni, vagy olyan párbeszédbe keveredhetünk, ami mélységesen lehúz, vagy épp titkokat hoz a felszínre, vagy olyan eddig számunkra rejtett információ birtokába juthatunk, ami továbbvisz, ha akarjuk, ha nem. Október 2-án, a Merkúr a Jupiterre kapcsolódva erősíti azt bennünk, hogy ne adjuk fel annak keresését, hogy miben rejlik a mi igazságunk, mind benső utunkon, mind a külvilágban képviseljük azt.

Ezt a fentit erősíti az is, hogy 6-án egy Mérleg Újhold nyitja be az októberi energiákat, amely nem lesz mindennapos, mert éppen akkor, a Nap és a Mars épp együtt áll (ez két évente esik meg). Tehát, Nap, Mars, Hold Mérlegben egymásba kapaszkodva. A szokásos Mérleg Újhold olyan lebegős, levegős, ez itt most nem, benne van az irritáció, vagy a feszengés lehetősége, valamiféle lökés, a Mars, ugye Mérlegben szuper-erőtlen, a Nap Mérlegben is, … Mégis, mivel Újhold, s a Plutó épp akkor vált direkt mozgásra, még a hátráló Merkúr ellenére is, mintha akár hozhatna Újat, akkor, ha a régi biztonságunk helyett az Új mellett voksolunk.