A Merkúr hátrál(július 12-ig)

Mindjárt vége ennek, ha gondjaink akadtak adminisztrációval, kommunikációban, közlekedésben, a hátráló merkúri időszakok jellemzően ilyenek. Elmúlik.

A Mars a Kos jegyébe lépett (06.28.)

A Mars a saját jegyében nagy erő. Egyéni utunkon nagy dinamizmust adhat, hisz ez a Harcost szimbolizálja, a Céljainkat, az azokért való kitartó küzdelmet. Globális szinten is hathat, erősebb események, amelynek a Harc a gyújtópontja, a harc a hatalom ellen, harc magunkért, harc a függetlenségünkért. Ezek a tendenciák felerősödhetnek. Későbbi hátráló mozgása miatt a Mars most kivételesen hosszú ideig, 6 hónapig lesz a Kos jegyében. Fordulatokkal teli hónapok előttünk, hisz majd ősszel a Mars még a nagybolygókkal is kapcsolódik.

Mars nehéz fényszögben Merkúrral (július 8-tól)

A július egyik eleme, amire érdemes tudatosan figyelni, hogy a Merkúrral nehéz fényszögbe kerül. S ez velünk lesz a hónap utolsó hetéig. Főképp a július 12-éig terjedő időszakban, amikor egyébként még a Merkúr hátrál, hozhat nehézségeket, nehezebb kommunikálni másokkal, elszabadulhatnak az indulatok, illetve magunkon is azt vehetjük észre, hogy kimondunk dolgokat, amit máskor nem, ezzel felkavarjuk az állóvizet. Ha valakit környezetünkben elsodor az indulat-osság, vegyük elő a jó-indulatunkat, és segítsük át őt a nehézségen, ezzel magunkat is. Egy kedvenc asztrológusom, így definiálta a Merkúr-Mars kvadrátot, ami most majd jön: A szó, mint fegyver.

Bak Teliholddal zárult az előző hét

Nézzünk rá, hogy a belső utunkon nem tértünk-e le esetleg arról az útról, amit igazán vágynánk. Szükséges-e korrekció, ha azt nézzük merre tart a hajónk. A Bak jegy a célok, önmegvalósítás, ambíció jelölője, a Telihold a Rák-Bak jegy tengelyén, ezt a tematikát köti össze a Rák jegy ellentétes minőségeivel: család, gyökerek, intuíció, érzelmek. Ránézhetünk, van -e kettő között kellő egyensúly.

A Merkúr elindul előre (06.12.)

Eggyel kevesebb hátráltatás…

Nap-Neptun trigon és Vénusz-Hold szextil

Jótékony fényszögek a hétvégén, tegyük Szépbe.

 

 

 

%d bloggers like this: