+

Ha változnál, változtatnál…

Mennyire vagy rugalmas, vagy kész a változásra?

Bármennyire is kerülnénk sokszor ezt a tényt, az élet egy bizonyosan állandó eleme: a változás.

A változás sokszor azért visel meg minket, mert nem használjuk igaz(i) természetünkből fakadó erősségeinket.

Ha szívesen dolgoznál velem, s haladnál a ‘virágzásod’ felé, egy olyan folyamatban, ahol nap mint nap apró lépésekkel, de annál nagyobb fókusszal tennél tevékenyen a változásért…

Ha nem vagy tisztában az erősségeiddel és feltérképeznéd velem, hogy innentől azokat felkarolva változtass. Ha nem leled a kapcsolódást magad felé, mert sok volt az elmúlt időszakban a gubanc az életedben. Ha nem leled az erőd, pedig egy ponton még meg volt.

Ha olyan problémád van, amit nem tudsz jóideje megoldani, ha kérdésed van, ha megakadtál, ha nem látsz tisztán, ha változni vagy változtatni szeretnél, ha nehézségekbe ütköztél és nehezen bogozod ki, ha kutatod vagy gyógyítod a gyökereidet, ha szeretnéd még jobban kibontakoztatni a benned rejlő tehetségeket, ha úgy érzed valamely életterületed lényegében leállt, ha párkapcsolati problémád van, ha szeretnél aktív önismereti munkát végezni, … és hiszed, hogy a fejlődés lehetősége bennünk lényegében végtelen…

A konzultációk online vagy személyesen (Velencei-tónál) – heti 1x (első körben, 6 alkalom – amiből bármikor kiszállhatsz, ha arra jutsz, nem tudsz vagy nem akarsz változni mégsem, vagy más technika jobban fekszik neked), majd 7. alkalom egy ingyenes ülés, ahol visszanézünk meddig jutottunk, s kávézunk egyet online vagy offline.

S, ha továbbra is dolgoznál velem azon a ponton is, tartunk tovább…

Csak abban az esetben érdemes jelentkezni, ha minden nap kész vagy tenni a növekedésért, a változásért.

😉Kicsit…, abból lesz a nagy.

Használom a születési képleted a folyamat során, s számos feladatot kapsz majd, hogy a lelked mindig eggyel rugalmasabb lehessen…, s ezzel nyitott(abb) a váltásra, változásra.

Ha felkeltette az érdeklődésed ez a folyamat, kereshetsz itt:

https://barnabeata.com/elerhetoseg/
E-mail: barnabeata242@gmail.com
Vagy facebookon jelölj be és keress messengeren… (Beáta Barna)

+

Alec Baldwin és a cold gun

Mi van az égen, fent/mi lent?

Ez itt Alec Baldwin képlete. Pontos képlete nincs. Tehát aszcendenst nem tudjuk, így a születési uralkodóját sem. De…

2021.10.21.
Beélesül a Mars-Plutó kvadrát az égen, amikor, ő átvesz egy fegyvert a kellékestől a Rust c. western forgatásán, aki azt kiáltja neki, ‘Cold gun’. Kiderül, hogy nem, nem, ‘Hot gun’. Ez annyira Marsikus, és annyira Plutós sztori. Illetve, amolyan neptuni íze is van ennek a balesetnek. Amikor ennyire benézünk valamit… A képletében van neki Neptun/Merkúr/Uránusz T-kvadrát. Kicsit ennek az esetnek az analógiája ez a bolygóállás, ami uralja a képletét is amúgy.

Kos pasas (Kos Nap). Teliholdkor született (Nap/Hold szembenállás). S jópár furi fényszög volt az égen, amikor született (Merkúr/Uránusz és Jupiter-Neptunt összekötő T-kvadrát; Uránusz/Mars szembenállás; Vénusz/Plutó szembenállás)

Biztos nehéz lehet(ett) uralkodnia az érzésein. Baromi impulzív ember lehet. Olyan, aki akár egy pillanat alatt úgy elszállhat, hogy le is puffanthat valakit. Ugye?

Furcsa módokon tanít olykor minket az élet. Ezt a Kos pasit most ez az eset bizonyára örök életére megfékezte/megfékezi….

+

Mérleg Újhold (2021.10.06.)

Mérleg Újhold nyitja be az októberi energiákat, amely nem mindennapos, mert a Nap és a Mars is épp együtt áll (ez két évente esik meg).

Tehát, Nap, Mars, Hold Mérlegben egymásba kapaszkodva.

A szokásos Mérleg Újhold olyan lebegős, levegős, ez itt most nem, benne van az irritáció, vagy a feszengés lehetősége, valamiféle lökés, a Mars, ugye Mérlegben szuper-erőtlen, a Nap Mérlegben is, … Újhold, s mindeközben a Plutó épp ma vált irányt.

Nekem, amikor egy nagybolygó irányt vált, lelassul, ‘leáll’, mindig olyan érzésem van, mintha megállna a levegő, egy pillanatra, mintha egy nagy ólmos, nehéz Vaskaput nyitnánk, de, még éppen nem látjuk, mi van a kapu mögött. S hogy mit érzünk, ahogy nyílik, azon múlik az elmúlt hónapokban figyeltünk-e a belső folyamatainkra. Ami, mivel Plutó Bakban, jellemzően, a működésünk, a karma, az időzítés, a felelősség, az elköteleződéseink kérdései. S, hogy hol próbáltuk hasztalan irányítani az irányíthatatlant.

Mivel Mérleg Újhold, az egyensúly, egyensúlyunk (figyeljük mi szív le minket, mi harmonizál, mi dinamizál), a kötődéseink, másokkal való kapcsolódásunk témái a levegőben, s ezen belül, erősen a párkapcsolat…

A párkapcsolatunk, de bármely más kapcsolódásunk is egzaktan mutatja, hogyan értékeljük magunkat.

*Újhold Mérlegben

*Plutó irányt vált

+

Októberi asztrológiai előrejelzés (2021)

Egy kis bevezető, mielőtt belevágok. Szerintem ez az az év, amikor tényleg képtelenség mozdulatlanul maradni, s egy az egyben a régi módon működni. Hogy miért? Mert azt fogjuk érezni, hogy az nem biztonságos, mármint a régi működés. Állandó bizonytalanságot kelt bennünk, ha nem újítunk, ha nem alakítjuk át a működésünket abba, amit felismertünk, nekünk most egyértelműen jobb. Alapvetően a Vízöntő életterületünk, ahol a Szaturnusz halad, az van fókuszban annak tekintetében, hogy átstrukturálás, s főképp azoknak erős, akiknek szilárd jegyekben (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő) áll bolygója, mert a Szaturnusz azokat könnyen ütheti ez évben, s akár kiütheti a megszokott talajt is a lábuk alól.

Arról, hogy ez a hónap alapvetően Mérleg hónap, s 23-án vált majd a Nap át Skorpióba

A Mars és a Merkúr is még Mérlegben. A reflektor fénye most a kapcsolatainkra vetődik, legyen az barátság, szerelem vagy család, hogyan szeretnénk kapcsolódni, hogyan már semmiképpen nem, balanszírozás, mi a jó nekem, s mi a másiknak, témában. A Mérleg jegy bolygója, a Vénusz a szélsőséges Skorpióban, nem épp, harmonikus, és nyugodt energetika, s a Merkúr a hónap első három hetében hátrál, ezzel szoktuk mondani: hátráltat, tehát érezhetjük azt, hogy megakadtunk, vagy feszít, főképp, mert a Merkúrt a Plutó csapdossa egy nehéz fényszöggel még hetekig, ólmosabb gondolataink kelhetnek, mint szokásos, mélyremenőek, amikből nehéz kimászni, vagy olyan párbeszédbe keveredhetünk, ami mélységesen lehúz, vagy épp titkokat hoz a felszínre, vagy olyan eddig számunkra rejtett információ birtokába juthatunk, ami továbbvisz, ha akarjuk, ha nem. Október 2-án, a Merkúr a Jupiterre kapcsolódva erősíti azt bennünk, hogy ne adjuk fel annak keresését, hogy miben rejlik a mi igazságunk, mind benső utunkon, mind a külvilágban képviseljük azt.

Ezt a fentit erősíti az is, hogy 6-án egy Mérleg Újhold nyitja be az októberi energiákat, amely nem lesz mindennapos, mert éppen akkor, a Nap és a Mars épp együtt áll (ez két évente esik meg). Tehát, Nap, Mars, Hold Mérlegben egymásba kapaszkodva. A szokásos Mérleg Újhold olyan lebegős, levegős, ez itt most nem, benne van az irritáció, vagy a feszengés lehetősége, valamiféle lökés, a Mars, ugye Mérlegben szuper-erőtlen, a Nap Mérlegben is, … Mégis, mivel Újhold, s a Plutó épp akkor vált direkt mozgásra, még a hátráló Merkúr ellenére is, mintha akár hozhatna Újat, akkor, ha a régi biztonságunk helyett az Új mellett voksolunk.

A Nap 23-án lép át Skorpióba, ismerjük az év ezen időszakát. Kicsit sötétebb, kicsit ólmosabb energiák. Én kezdem megszeretni. Pedig fiatalon sokat szenvedtem ettől az időszaktól. Az van, hogy ilyenkor tényleg alászállunk. De mikor máskor nem, ha épp akkor, amikor már a Mérleg időszak lejárt, mérlegeltünk annyi mindent, kapcsolódtunk annyi módon, s láttuk magunkat kapcsolódásaink fényében, így jöhet egy pár hét, amely abban telik, hogy kicsit talán jobban bezárunk.

Arról, hogy 4 bolygó is irányt vált a hónapban, s ezzel valami elindul…

Október 6-án a Plutó, október 10-én a Szaturnusz, október 18-án a Jupiter és a Merkúr. Ez nagy dolog, hónapokig hátráló mozgásban a Plutó, Szaturnusz és Jupiter. Azt szoktuk mondani, ebben az időszakban nem kint, hanem odabent bennünk zajlottak a változások, ott volt teendő, s, amikor direktbe váltanak újra ezek a nagyok, akkor, azzal, amit tanultunk, felismertünk, odakintre is kivetül, ami átfordult bennünk. Szóval ki tudja, lehet, ez a hónap hoz most mást…, új lehetőségeket. Azoknak, mindenképpen, akik ez évben mertek kockáztatni, s átrendeztek ezt-azt. Főképp, amikor a Plutó vált, irányt, addigra, nagy eséllyel abszolút letisztul, minek kell mennie, és minek kell maradnia. A Plutó, mint tudjuk szélsőségesen ezt kérdezi: Ki vagy te most? S az lesz, amilyen választ adsz. Ha bízol a magad mélységében, igazában, és kimondod, az lesz, ha nem, vagy más választ adsz, az valósul meg. A Plutót úthengerhez is szoktuk hasonlítani. Ami megy, az tényleg, megy, s nem tér vissza, ami marad, azzal tartunk tovább. A Plutó most a Bak 24 fokon vált irányt, ahol egyébként 2020 februárjában járt, s ide már nem tér vissza. Nézzünk rá, hogy múlt év februárjától mi mindenen mentün keresztül… Hát… erős volt…

Arról, hogy a Vénusz jegyet vált, s ezzel egy kicsit fellélegezhetünk

Baromira kínlódik a Vénusz Skorpióban, mint tudjuk, neki a Mérleg jegy volt a terepe, amit szeptemberben hátrahagyott. Pénzügyek, párkapcsolat, kötődéseink, vonzalmaink, vágyaink tekintetében nem könnyű most. Sokat bíbelődhetünk azzal, hogy hogyan szeressük magunkat. Ez egy nehéz téma. S minden kapcsolódásunkat is ez befolyásolja. Ha a Vénusz Skorpióban, akkor itt is mélyebbre ereszkedés zajlik, mint máskor. S bekapcsolhatnak félelmek.

Október 7-én átlép Nyilasba a Vénusz, s ez azért hoz egy kis optimizmust. Hó közepén a Szaturnusszal kapcsolódik harmonikusan (Vénusz-Szaturnusz szextil – 10.13.), s a Merkúrral (Vénusz-Merkúr szextil – 10.16.), majd hó végén a Jupiterrel (Vénusz-Jupiter szextil – 10.20.). Talán azt érezhetjük majd, hogy könnyebb a kapcsolódás a hónap második felében, könnyebben megértjük, mi kell nekünk ahhoz, hogy szeretve legyünk.

Arról, hogy lesz egy Kos Telihold, ami bemozdíthat ezt-azt

Tehát a Hold Kosban, amely jegyet a Mars uralja, a Mars még hozzátapadva a Naphoz, Mérlegben. nekem az jut eszembe erről, amikor nagyon befelé élek, vagy fordulok, és magamra figyelek, mert erre nagy szükségem van, majd valaki hozzám szól, és ebből se szó, se beszéd, kiránt. Dráma, lehet. Mert az van, lesz, hogy aznap, amikor beáll a Telihold egy Mars-Plutó kvadrát is lesz az égen. Plusz, ne feledjük, a fent említett bolygók (Jupiter, Szaturnusz, Merkúr), és a Plutó is már előre haladnak. Bemozdulnak a dolgok.

Arról, hogy azzal, hogy a Szaturnusz elindul előre, újra közelebb leszünk egy szorosabb Szaturnusz-Uránusz kapcsolódáshoz

Amit már annyiszor említettünk ez évben, tehát erről csak egy mondatban. A Szaturnusz Vízöntőben már direkt mozgásban, az Uránusz Bikában még hátrál. Igy a Szaturnusz az erősebb most, ebben a hónapban majd a váltás után. A Szaturnusz korlát. Az Uránusz Bikában, felszabadít minket az egykor megszokott biztonságainktól, s Újat mutat, azaz mutatja az utat az Új felé. Ahol korlátozzuk magunkat, az feszíthet minket már annyira, hogy lépjünk. Az új biztonságunk felé. Ami, nem könnyű, hisz nem tudjuk mibe lépünk. Egyet biztosan tudunk, hogy miből kell ki. Talán ez ad most elég lökést.

Arról, hogy a Mars jegyet vált október végén, Skorpióba lép, s ez majd erősen meghatározza az év utolsó szakaszát…

A Mars Skorpióban erőben, nekem van egy fiam, akinek Skorpió Marsa van, én csak úgy hívom, a harcos. A Mars saját jegyében mozogva, épp ilyen. Legyőzhetetlen. S azzal, hogy erre a terepre lép, az is vele jár, hogy a Szaturnusz-Uránusz kvadrátot majd beaktiválja, ebből a jegyből kapcsolódik majd velük.

Volt már két olyan pont, amikor, február és júniusban, a Szaturnusz és Uránusz fényszöge beállt, viszont most a Mars is belekeveredik ebbe a játékba. A Mars fog most irányítani, csak másodsorban a Szaturnusz. A november már így fog beütni. Másfajta éberséget kíván majd meg. De arról majd bővebben november elején…

+

Merkúr-Plutó kvadrát

Ami most meghatározó, s már említettük a napokban, hogy a Merkúr hátrál, október 18-ig ez a felállás.

Ami megtekeri a merkúri energiákat még (gondolkozás, kommunikáció, közlekedés) erősen ebben a három hétben (is), hogy ott feszül a Merkúr/Plutó kvadrát az égen.

A Plutó, mint tudjuk csigalassúan halad Bakban, épp a napokban fog irányt váltani.

Milyen analógiákat sorolhatnánk a fenti kapcsolódás kapcsán (Merkúr/Plutó)?

  • Könnyen olyan igazságokra lelhetsz, ami a tiéd, amit úgy sikerült felismerned, hogy mélyre mentél (mondjuk az elmúlt retrográd időszakban, az elmúlt hónapokban), s ez változást hozott, erős transzformációt…
  • Könnyen abba a hibába eshetsz, hogy a gondolataid olyan irányba mennek, hogy levisznek mélyre, de annyira, hogy alig tudsz visszakapaszkodni a fényre/fénybe… – Könnyen megtörténhet, hogy erős konfliktusokba keveredsz…
  • Könnyen megeshet, hogy mint vulkán kitörsz, ha valaki úgy kommunikál veled, ami mélyre megy, vagy erősen betalál….
  • Könnyen olyan helyzetekbe sodródhatsz, amibe manipuláció, leuralás, vagy kontroll témái keverednek…
  • Könnyen azt láthatod magad körül, itt-ott, közlekedésben, social media felületeken, hogy az emberek nagyon dühösek, feszültek, hirtelen haragúak…
  • Könnyen azt érezheted, hogy kiborít az, hogy vannak dolgok, emberek, helyzetek, akiket, amiket nem irányíthatsz, ha beleszakadsz, akkor sem.

Merkúr Mérlegben, vénuszi jegyben, a Vénusz SKORPIÓ-ban, a végletek dominálnak inkább a merkúri témákban, mint a diplomácia most. Holott, milyen érdekes, Mérleg hónapot taposunk, épp az lenne a feladat, hogy balanszírozzunk.

Ne feledjük, mindig támaszkodhatunk az érzéseinkre, oda kéne visszatalálni, s azt se, ha a gondolatainkat helyezzük az előtérbe, s nem az érzéseinket, könnyen megeshet, hogy amit gondolunk, elvisz, oda, ahol nincs is semmi keresnivalónk.

Előbb érezzük át a helyzetet, aztán társítsunk hozzá gondolatokat.

Ha szívesen dolgoznál velem, s haladnál a ‘virágzásod’ felé, egy olyan folyamatban, ahol megnéznénk, hogyan tudnál erősebben kapcsolódni az érzéseiddel, hogy véletlenül se ugord át azokat, s ezzel ne juss olyan következtetésekre, ami nem is a tiéd. Ha olyan problémád van, amit nem tudsz jóideje megoldani, ha kérdésed van, ha megakadtál, ha nem látsz tisztán, ha változni vagy változtatni szeretnél, ha nehézségekbe ütköztél és nehezen bogozod ki, ha kutatod vagy gyógyítod a gyökereidet, ha szeretnéd még jobban kibontakoztatni a benned rejlő tehetségeket, ha úgy érzed valamely életterületed lényegében leállt, ha párkapcsolati problémád van, ha szeretnél aktív önismereti munkát végezni, … és hiszed, hogy a fejlődés lehetősége bennünk lényegében végtelen…

Akkor az alábbi elérhetőségeken, megtalálsz:

https://barnabeata.com/elerhetoseg/

E-mail: barnabeata242@gmail.com

+

Mars-Szaturnusz trigon (09.25.2021.)

Mi van az égen? Mars-Szaturnusz trigon

A mai világban, ha nem fókuszálunk, könnyen szétszóródik a figyelmünk. És az nem hatékony, sem nem mély, úgy csak mintha a felszínt kapargatnánk, komfortos, de erős stresszt is okozhat. Az energiavesztés lényegében garantált.

Fókuszálni arra a dologra, feladatra, emberre, aki épp előtted, vagy arra a helyzetre, amiben épp vagy, azt jelenti, hogy átadod magad a pillanatnak, mersz jelen lenni, beleengeded magad abba az élménybe, mélységesen, amibe csöppentél, vagy figyelsz arra, fókuszálsz arra, akivel épp kapcsolódsz.

A fókusz szó latin eredetű, jelentése: tűz, tűzhely. Az a hely, ahol otthon vagy, az otthon közepe, ahova ez emberek gyűltek, ahova hazaérkeztek. Szép, nem?

A 17. században a tudomány aztán elkezdte használni a focus szót, más módon (pl. Newton), ami abba futott, hogy ma ezt jelenti számunkra főképp: “egy központi pont, a figyelem középpontja, egy tevékenység középpontja”.

A Marsra rákapcsolódik most a Szaturnusz Vízöntőben. Fókuszálj most másként, és gyakorold a jelenlét művészetét. Ez most erősen dinamizálhat ezekben az őszbe átforduló napokban, ami sokaknak, valljuk be kicsit energiavesztés, kicsit talány, hogy hogyan navigáljanak el az elkövetkező hónapok során a tavaszig úgy, hogy minden napra meg legyen a kellő energia.

Használd a benned levő Marsot, hogy legyen erőd, hogy légy erős.
+

Szaturnusz Vízöntőben

Ne feledjük a Szaturnusz kb 3 évente vált jegyet, és 2020 decemberében átlépett Vízöntőbe.

A Szaturnusz azért felel, hogy lehozzon minket a fizikai síkra, és felelősséget vállaljunk azért, ami mellett elköteleződünk, amiben vagyunk.Jellemzően 2017-2020 között a kinti ambícióinkon dolgoztunk, megláttuk, mi működik, mi nem, mindeközben. A Bak életterületünkön ment végig a bolygó. És egyre kérte a kiigazításokat, hol nem elég érett a hozzáállásunk. Ott nőjünk kicsit fel.

A jegyváltás után (2020 decemberében a Szaturnusz átlépett Vízöntőbe) azzal, amit az előző ciklusban megtanultunk, ez a kérdés: mit viszünk a jövőnkbe, milyen új megoldásokat új szemléletet, struktúrát. Most a Vízöntő életterületünkön jár a Szaturnusz.

Ebben az évben besegít az Uránusz is a Szaturnuszra vetett kvadrátájával, hogy ne érezzük biztos talajnak már azt, ami egykor az volt (mert már nem az), mintha mozgó jégtáblákon haladnánk, amelyek egyre törnek szét alattunk, és tovább kell lépnünk a következő jégtáblára, egy olyanra, ami megtart, ami jelen felállás(unk)ban, nekünk nagyobb biztonságot ad. Azt keressük. A biztonságot. S azon túl, a jövőt. Hogy az hogyan legyen.

Ahhoz, hogy tisztán lássuk mit szeretnénk a jövőnkben, tisztában kell lenni azzal, hogy most a jelenben miben vagyunk.

Mi nem működik már. Ami nem működik és magunkkal vonszoljuk, azt korlátként éljük meg a jövőnkben.

A Vízöntő jegyben járó Szaturnusz hangsúlyozza, hogy az egyediségünket végre lássuk meg, s vállaljuk fel. Mert miért is akarnánk olyanok lenni, mint bárki más? Akkor tudunk energikusan élni, ha hozzánk illő, nekünk komfortos, és minket vitalizáló energiákkal dolgozunk nap mint nap.

Ez akkor történik meg, ha van önismeretünk.

(Ha szilárd jegyben van bolygód – Bika, Oroszlán, Skorpió – ami kapcsolódik Szaturnusszal, akkor te most nagyobb leckében, fékek, korlátok és késleltetés, hogy felismerd, hol fékezed, korlátozod magad.)

+

Halak Telihold (2021.09.21.)

“… a jövő szilárdan áll, mi ellenben a végtelen térben mozgunk…”

Ma éjszaka, a Halak jegy 28. fokán helyezkedik szembe a Hold a még Szűzben járó Nappal. Szűz-Halak párbeszéd, mi is lehetne, mint a realitás, s a kézzelfogható dolgaink, a praktikum, s az, ami épp nem az, nem tapintható, nem látható, hanem, ami a fizikai síkon túli. A kettő egymásnak feszülése.

Mivel a Hold nem sokkal a Telihold beállta előtt a Neptunra is rááll, még nő a varázslat, amit egyébként a Halak Teliholdhoz mindig társítunk, merthogy finom tud lenni, éteri. De a Telihold feszültséget is hoz, mi van a szemed előtt, mi tud megvalósulni most, és mi van, vagy lehetne azon túl?

Nézz vissza, fél évvel ezelőtt miben voltál (2021.03.13. – Halak Újhold)? Hol változtál leginkább? Miben? Hol érzed az újat? Melyik (lélek)részed reagál most másként, mint annak előtte?

A finom, Halak energia hozhat erős megérzéseket, furcsa álmokat, esetleg jeleket, amiket most nem tudsz nem észrevenni… A Halak Hold, maga a határtalanság, a nyitottság… A Halak jegy, mint a zodiákus utolsó jegye, egy ciklus befejezését is jelzi, egy új kezdetét.

Valami begyógyult, emiatt továbbléphetünk…

Gazdagítja ezt a Teliholdat az a nagy trigon, ami a Merkúr, a Jupiter és a Felszálló Holdcsomópont között van most az égen. MIndegyik levegős jelben, az ez évi kiadott leckéhez, hogy lépjünk Újba, ad némi optimizmust és tisztánlátást…

Pár gondolat Rilkétől ehhez a Teliholdhoz….(R. M. Rilke: Levelek egy ifjú költőhöz – 8. levél)

1904. aug. 12.

“… a jövő szilárdan áll, mi ellenben a végtelen térben mozgunk…”

… és egyre inkább e felé tart majd fejlődésünk –, hogy semmi se történjék velünk, ami idegen, hanem csak az, ami régóta hozzánk tartozik…

…az ismeretlentől való félelem nemcsak az egyes ember életét tette szegényebbé, hanem korlátozta az emberek egymáshoz való viszonyát is, mintha végtelen lehetőségek folyamágyából puszta partra emelte volna ki, ahol semmi sem történik. Mert nemcsak a lustaság teszi egyedül, hogy az emberi viszonyok olyan kimondhatatlanul egyhangúak és megújulás nélkül esetenként ismétlődnek, hanem a visszariadás is az új, beláthatatlan élménytől, amelyre nem érezzük magunkat elég erősnek….

Aki azonban el van szánva mindenre, aki semmit sem zár ki az életéből, még a legtalányosabbat sem, az tudja csak kiaknázni létét és a másokhoz való kapcsolatát eleven valóságként élni át. Mert ha az egyesnek ezt a létét úgy képzeljük el, mint kisebb vagy nagyobb helységet, akkor kitűnik, hogy ennek a helységnek a legtöbb ember csak egy sarkát ismeri, egy ablakmélyedést vagy egy sávot belőle, amelyen fel s alá járkál. Így valamennyire biztonságban érzi magát.

…. Az életbe úgy helyeztettünk, mint a nekünk legmegfelelőbb elembe… Semmi okunk sincs rá, hogy világunkkal szemben bizalmatlanok legyünk, mert nem ellenünk irányul.

Ezért nem szabad megrémülnie, kedves Kappus úr, ha valami soha nem látott, nagy szomorúság merül fel Önben, ha kezein és tettein nyugtalanság fénye, vagy hős árnyéka suhan át.

Gondoljon arra, hogy valami fontos történik, hogy az élet nem felejtkezett el Önről, a kezében tartja és nem engedi lezuhanni.

Miért akarna életéből valami nyugtalanságot, fájdalmat vagy nehézséget kirekeszteni, amikor nem tudhatja, hogy az ilyen állapotok mivel járulnak az Ön alakításához? Miért űzeti magát azzal a kérdéssel, hogy honnan jön mindez, és hová igyekszik? Hiszen jól tudja, hogy ez csak átmeneti állapot és semmit sem kíván jobban, minthogy megváltozzék.

Ne nagyon figyelje önmagát. Ne vonjon le elhamarkodott következtetéseket abból, ami történik Önnel; hagyja csak egyszerűen megtörténni.

“Kép: Corinna Luyken:

+

Ha változtatnál, de nem megy…

… A hozzáállásainkon, szemléletmódunkon, attitűdünkön múlik minden, ha az nem mozdul, és beáll, rögzül, akkor nem mozdulunk.

Ha úgy érzed, berögzült:) És segítségre lenne szükséged, hogy kimozdulj, a képleted és erősségeid feltérképezésével tudok segíteni, egy folyamatban, konzultációkon, hogy fordítsuk át a gondolkozásmódod dinamikusabba, olyanba, ami rugalmassá, magad és mások felé esetleg érzékenyebbé, s egyben erőss(ebb)é tesz. Hogy az új helyzetekben a lehetőséged lásd meg… S a változásban a fejlődést.

Elérhetőség: https://barnabeata.com/elerhetoseg/

+

Útban egy Halak Telihold felé

Őszi gereblyézés közben jönnek a gondolatok, így gyorsan eldobtam a gereblyét és bejöttem a kertből, hogy a gőzöldő KV-m mellett leírjam, hogy, amikor egy Halak Telihold felé tartunk, akkor bizonyosan megérzékenyülünk, érzékenyülünk, elérzékenyülünk, a szenzoraink eggyel kifinomultabbak lesznek, s jöhetnek olyan megérzések, és megélések, aminek nyomán leesik, hogy mibe gabalyodtunk esetleg már megint bele, olyanba, ami felesleges fájdalommal jár.

Valljuk be, az egónk az elmúlt 1-2 hétben nem sok táplálékot kapott…

esetleg tapasztalhattátok, hogy másként alakulnak, dolgok, mint, ahogy az jólesne, még ha árnyalatnyival is, az is erős indulatokat kelthetett bennünk (Mérlegben a Mars most, nem tudunk nekimenni fejjel a falnak, bár mennénk), ez akkor folyamatában nem jött le nekem sem. De most tisztul, hogy nem, most nem az lesz, amit akarunk, most az lesz, ami jó lesz nekünk.

És épp azért, mert az elmúlt hónapok sodrásában, igenis figyeltünk magunkra, és lehet, hogy bekapcsolt újra a régi lemez, a régi félelmek, a régi vágyak felé mennénk, sodródnánk, de nem hagyják, kik? Az elemek, azok az emberek, akik minket szeretnek, az univerzum nem hagyja most, s mi magunk sem hagyjuk most, hogy elismételjük újra azt, ami egykor esetleg megrekesztett, vagy fájdalmakat okozott, más szemmel nézünk a dolgainkra.

Nagyon erős napok ezek, a személyes bolygók, a Nap, a Hold, a Mars, a Vénusz, a Merkúr, folyamatosan kapcsolódásban, egyik nap így, másik nap úgy, a Nagyokkal (Jupiter, Plutó, Neptun, Szaturnusz), kifejezetten nehéz, mozgalmas, napok, amiben nehéz meglelni a stabilitást, ha mi magunk nem vagyunk stabilak a meggyőződéseinkben.

Hogy mit engedünk be/meg, ezen a ponton, és mit már nem….

Figyeljetek most nagyon, mi fordul át bennetek, vagy milyen jelek, üzenetek jönnek, s kik jönnek szembe, milyen üzenettel, ne feledjük a Szaturnusz és Jupiter Vízöntőben, folyamatosan azon, hogy menjünk fel egy magasabb platóra, fennsíkra, nézzünk végre onnan le, másként, mint eddig, és lássuk meg/be, hogy felül lehet emelkedni dolgokon, a káoszon, be lehet engedni egy új Rendet, el lehet engedni a Múltat, fel lehet karolni a Jövőt, a Jövőnket (ami csak rajtunk áll, hogy mi lesz), és fel lehet lélegezni, mert amint el merjük engedni az elavult kapaszkodókat, amik már csak korlátaink, akkor új tér nyílik, s ott egy fokkal megint levegősebb lesz.

Szép napokat nektek…

Ebben a pillanatban ezek fent, kiemelném a Merkúr/Jupiter trigont, ami jótékony energia, a gondolkozásunk áthuzalozására, vagy olyan beszélgetésekre, amelyekben benne a növekedés lehetősége.

*Nap/Plutó trigon*Nap/Neptun szembenállás*Nap/Mars együttállás*Hold/Merkúr trigon*Hold/Jupiter együttállás*Hold/Uránusz kvadrát*Merkúr/Jupiter trigon*Merkúr/Plutó kvadrát*Vénusz/Szaturnusz kvadrát*Vénusz/Uránusz szembenállás*Mars/Szaturnusz trigon*Neptun/Plutó szextil

+

Életek: Elizabeth Holmes

….és a Varázslat, az Álmok, a Zsenialitás vs a Megtévesztés, a Manipuláció, és a Bukás…

1984. 02. 04.

Washington DC

A születési képlet egy életterv, egy mandala, tartalmazza a személyiség megannyi árnyalatát…

Az ő képletét azért hoztam most, mert Vízöntő és mert a Szaturnusz nagyon erősen jelen a képletében, ebben az évben sokat látunk a Szaturnusz működéséből, hogyan navigál minket, csapdos, hogy tartsuk az irányt. Elizabeth Holmes pontos adatai nem állnak rendelkezésre, így délre van beállítva a képlet, ami itt alább. Viszont a bolygók állása sokat elmond arról, hogyan eshetett meg, hogy egyik nap még USA legfiatalabb és leggazdagabb self-made női milliárdosaként volt számontartva, majd másnap nem sikerek, hanem épp a bukása miatt került címlapra (2015). A FORTUNE címlapja szuper analógiája, egy Vízöntőnek, aki éppen megváltja a világot. Forradalmat hoz. A zseni…Miért nem jött mégse össze neki?

Theranos nevű cégével meg akarta forradalmasítani a vérdiagnosztikát, a technológia, amit a cég kifejlesztett, laboratóriumi vérdiagnosztikai tesztek százait váltotta volna ki, egyetlen tűszúrással, az Edison nevű szerkentyűvel. 2015-ben a Wall Street Journal egy újságírója, elkezdte kutatni a cég tevékenységét, és kiderült, hogy a technológia nem állja meg a helyét, és nem pontos, és, hogy Holmes lényegében mindenkinek hazudottn az évek során, sokakat félrevezetett, titkolódzás, megvezetés jellemezte a cég napi működését is. A bukás abban állt, hogy egy nap alatt a 9 milliárd USD-t érő cégét a Forbes lefokozta nulla, azaz nulla USD-t érő céggé, és elkezdődött 2015-ben a perek sora.

Egy Vízöntő, egy vizionárius amelyet még fokoz, hogy Uránusza Nyilasban, a Neptunja pedig együttáll Jupiterrel. Vagyis, már gyermekként, valami hihetetlen vágy fűtötte, hogy valami olyat tegyen, amivel az egész világot megválthatja, megmentheti. Neptun és Jupiter együtt, az valami nagyon tág, amikor nincs keret, nincs határ. Egy fantáziavilágot képzeld maga köré, ami mögött aztán a realitás, nem, vagy csak részben szűrődött át (pl. a bukás után Holmes úgy tett, mintha mi sem történt volna még évekig, miközben a cége lényegében alatta megszűnt, és az alkalmazottai szép lassan elmentel, mert olyan munkamorál lett és lehetetlen körülmények, amiben nem tudtak már dolgozni). Merthogy, visszanézve, a bukást nem egy esemény hozta el, hanem folyamatos kisebb-nagyobb csalások, hazugságok özöne az évek során, plusz állandó titkolózás, főképp, amikor már talán világos volt Holmes-nak is, hogy a diagnosztikai eljárás, amit alkalmaz, nem pontos. Aki erről kérdezett volna a laboratóriumában, vagy kételkedett, azokat lényegében, kirúgta.

A Vízöntő két szélsősége: POZITíV: A MESSIÁS; NEGATíV: A SZÉLHÁMOS. Egy időgépen dolgozott már 7 évesen, és telejegyzetelt füzeteket. Nap/Uránusz szextilje van. A feltaláló. A szülei ebben támogatták, már középiskolában indított egy kisebb céget, egy szoftvert árult, ami kínai kódokat alakított át knai iskoláknak. Apja, az Enronnál volt igazgató (érdekes, hogy az Enron is a Bukás szimbóluma lett USA-ban egy ponton, s ez persze kihatott a család anyagi helyzetére is), édesanyja egy kormányzati szervnél dolgozott. Sokat utaztak. Mandarin nyelven is megtanult.

Mivel jól tanult, felvételt nyert a Stanford Egyetemre, s itt elsőévesként kereste meg egyik professzorát, és győzte meg, hogy indítsanak egy céget, és támogassa a kutatásokat, ami a fent említett vérdiagnosztikai eljárásra fókuszál. 19 évesen indította a Theranos-t. Az egyetemet végül Homes nem fejezte be. Sokak azt nem értik az életútján, hogyan lehetséges, hogy az évek során minden tudományos képzettség nélkül USA legnagyobb politikusait, és pénzembereit tudta meggyőzni arról, hogy fektessenek pénzt a cégébe, vagy épp csatlakozzanak a cég igazgatóságába, pl. board tagok: Henry Kissinger, George Schultz. A válasz, nem volt köztük egy sem, aki tudományos berkekből jött volna, és értett volna a kutatásokhoz.

Bakban van Holmes-nak 4 bolygója: Merkúr, Vénusz, Neptun, Jupiter. Ez azért nem mindennapos. A Bak jegy az asztrológiában a kor, a tekintély jelölője is. Holmes például, sokak állítása szerint, szándékosan más hangon beszélt, mint a természetes hangja, sokkal mélyebben, azért, hogy komolyan vegyék a Nagyok, plusz, volt egy nézése, állandóan hatalmasra meresztette a szemeit, ezzel (ld fotó) valahogy mindenki elhitte, hogy amit, mond, az megalapozott, és, amit kimond, azt tudja is (Bak Merkúr, Szaturnusz Skorpióban: manipuláció).

Holmes úgy reklámozta magát, mint a női Steve Jobs a Szilikon-völgyben, még a jellegzetes fekete magasnyakút is hordta, ami annyira jellemző volt Jobs-ra. Luxuséletet élt, magánrepülőgéppel utazott, és a cég épületének havi bérleti díja 1 milllió USD volt átlagosan. Fenntartotta a látszatot, még akkor is, amikor már számára egyértelmű volt, hogy nem működik a diagnosztika, ahogy tervezte. Azt állította, hogy az Edisonnal, 250 laboratóriumi tesztet váltanak ki, egy tűszúrással. Ami utóbb kiderült, hogy nem állta meg a helyét, sőt titokban a cég, hagyományos labóratóriumi tesztelést használt, hogy pontosabb legyen a teszt. Sokak úgy vélik, nem volt rossz ez a startup ötlet, csak egy hiba volt vele, hogy még sokáig kellett volna kutatni, hogy a koncepció készen legyen.

Mivel Vízöntő Holmes, és annyi bolygó Bakban, a Szaturnusz nagyon domináns a képletében. A Vízöntő Nap támadott a Skorpió Szaturnusz által. Ez mindig olyan lecke, hogy a személyiség állandó teszt alatt van, mit vagy hajlandó megtenni a sikerért? Iszonyú kemény munkával éri el az egyén a célját, ezt még fokozza, hogy a Napot a Mars is támadja Skorpióból. Ami pedig, amiatt nehéz, mert állandóan olyan nyomás, ha nem vagy bátor, ha nem vagy kemény, ha gyengének bizonyul, akkor elbuksz. Holmes, 7/24-ben dolgozott, soha nem volt magánélete, soha nem nyaralt például, az a hír járta róla. Ezzel a fenti állással, olyan érzete lehetett, bármennyit küzd is, bármit is elér, nincs megállás, mert bizonyítania kell folytonosan. Kemény munka, s azzal egy ponton, a realitással való kapcsolat is elveszett.

Mars Skorpióban saját jegyében tehát, plusz a Plutó is, ami egyébként a születésekor éppen irányt váltott, ami nagy nyomaték. Erős Skorpiós lenyomat is rajta, és a manipuláció, mint olyan jelen volt az életében. A Mars/Szaturnusz együttállás Skorpióban ugyancsak nehéz, mert mélyremenő küzdelem, bármi ambíció, talán ezért is, hogy egy fantáziavilágot épített maga köré egy ponton, s, amikor már minden omlott, azt sem látta meg. Érdekes, hogy míg a Szilikon-vögyben sokak megúsztak mindenféle csalást, jogi herce-hurcát (pl. Elon Musk, Zuckerberg), mintha ott nem lennének érvényesek a törvények, addig Holmes-nak minden omlott, a vizsgálat után. És most úgy néz ki 20 éves börtönbüntetésre számíthat.

A Jupiter Bakban, a képletének egyik leggyengébb pontja, mert ott a Jupiter szenved, az már jelzi, hogy a Bukás, mint olyan, azzal dolgoznia kell ebben az életben.Bak Vénuszú nő, rájuk szoktuk mondani, hogy Jégkirálynő. Nézzünk csak rá. De ott a Skorpió Szaturnusz lenyomata is a női energiáján, valami furcsán mély is a tekintetében, sokak vélik úgy, hogy igazából pszichopata, ami érdekes. És, ahogy mondtam, nagy igyekezettel próbálta mindig eladni magát mint férfi, vagy mint nő (idős) férfiak között próbált otthonosan mozogni és tudott is, nagyon fiatalon. A BAK benne….

Bakban és Skorpióban sorakoznak a bolygói tehát, aszcendenst, bolygó pontos jegyét nem tudjuk. De találgathatunk…. Lehet, hogy Halak aszcendens? Vagy csak a Holdja Halak? Mindenesetre a Neptun biztos, hogy nagyon dominás nála, mert az, hogy hosszú évekig tudta tartani a látszatot, hogy megvezetett kormányzati szerveket, nagybefektetőket, másként nem tudott volna megvalósulni, így, hogy a technológia nem volt valid, csak úgy, hogy valami varázslatot hintett az emberek szemébe. Plusz, átlépett egy határt, s az ilyen szaturnuszi embereknek nem szabad, mert annak következményei lesznek.

A Vízöntő egyik legnagyobb értéke, az őszinteség, s abban meglelt szabadság is, s az évek során a hazugságok hálójában épp ez is odaveszett. S átbillent a Megváltóból a Szélhámosba. Plusz, ott is volt hiba, hogy Holmes a Szilikon-völgy IT cégeit követte abban, hogy “fake it until you made it” (vagyis tegyél úgy, hogy működik, akkor is, ha még nem állt össze), ami a startupokra jellemző, de egészségügyi témában ez nem használható, míg egy tech cég a bugokat kiszűrheti idővel, és fejleszt, addig egy diagnosztikai cég nem hibázhat, nem állhat ki félkész termékkel. A szándék jó volt, de nem volt készen a koncepció, s ezt Holmes tudta, és csak ő (vagy, aki rájött, azt megfenyegette, elhallgattatta), emiatt aztán megállíthatatlan volt a Bukás felé menetelés.

Érdekes, hogy pont 30-31 évesen omlott be neki minden, amikor a Szaturnusz épp a születési pozícióba került újra, a nagy Szaturnuszi Váltáskor. Egy Vízöntőnek még fontosabb, hogyan áll a felelősség kérdésével. ha nem jól, akkor nincs a helyén.

Az mindenkinek olyan pont, amikor így vagy úgy felelősséget kell vállalni. Másként, mint addig. Ez lehet sokkoló, de lehet szép átmenet is, ha a helyünkön vagyunk és tartjuk/tartottuk az irányt.

+

Mi van az égen? Tűzijáték…

Nagy mozgolódás van az égen, s mint tudjuk, ami fent, az lent.

A személyes bolygók most minden nap rákapcsolódnak valamilyen módon a nagybolygókra, ‘akikkel’ ez évben tanulunk (Szaturnusz, Uránusz, Plutó, Jupiter).

Ezért ne csodálkozzunk, ha most gyorsul…

Egyik nap fent, másik nap lent… A fent és lent, ha ennek az érzetében vagy, akkor az azt is mutatja, és ez jó jel, hogy kapcsolódsz az érzéseiddel, érzékeiddel. Itt ez a cél.

Alább pár ötlet, s pár kérdés, amit feltehetsz magadnak ezekben a napokban…, s talán segít.

Hol/hogy tehetsz még magadért, hogy felszabadulj, s egyre kevesebb korlátot érzékelj magad körül? Vedd számba ezeket. Legyen stratégiád hogyan tovább, magadért… *Szűz Nap-Bika Uránusz trigon

Mit és kinek kell még kimondanod ahhoz, mit kell átgondolnod, és átértékelned ahhoz, hogy tartsd a határaidat, és megtartsd ezzel magad, s az irányt, és ennek nyomán mások is tiszteletben tartsák a határaidat? Kiadod a szabályokat, hogy veled hogyan lehet, hogyan nem? Ird le, mondd ki, fejezd ki, ami egyensúlytalanságot okoz neked, s ezzel tarts vissza az egyensúlyodba. Az új egyensúlyodba… *Mérleg Merkúr-Vízöntő Szaturnusz trigon

Mersz-e hinni a csodákban? Mersz-e hinni abban, hogy a kapcsolódás számodra is lehetséges? S meg is érdemled? Vedd észre, hogy minden percben megnyilvánulnak előtted a csodák. Meglátod őket? *Mérleg Vénusz-Vízöntő Jupiter trigon

Mitől félsz? Hol akarod feleslegesen irányítani a dolgokat, épp azért, mert azt érzed, ha nincs kontroll egy sötét veremben kötnél ki. Mi lenne, ha most megfigyelnéd, hogy miben nem mered átengedni az irányítást, az univerzumnak. Mondd ki: legyen, aminek lennie kell. *Mérleg Vénusz- Bak Plutó kvadrát

Hol vagy illúzióban? Hol nem látsz tisztán, és szerinted miért? Hol érzed, hogy épp e miatt nem tudsz lépni, úgy, ahogy az neked előrevivő lenne? *Szűz Mars-Halak Neptun szembenállás

Mi okoz neked aha-élményt, milyen lépések, érzetek, visznek le a mélységeidbe? *Szűz Mars-Bak Plutó trigon

Fotó: Dagg Maga

+

A halogatásról

… mert most nem érdemes…🙂

Ami az enyém, azt messzeségben látom,

s mi eltűnt, az lesz valóságom.

Goethe: Faust

Imádom ezt a fentit Goethe-től.

Azok a szakaszok az életünkben, ahol halogatunk (akár évekig) nem hagynak olyan mély nyomot. Azok az időszakok, ahol léptünk, lépünk az újba, fókuszáltan, eltökélten, életünk intenzívebb időszakait jelölik, amire mindig emlékezünk. Nyomot hagynak, mélyet. Merthogy, azokon a pontokon valahogy belelépünk a saját belső igazságunkba.

Azt érezzük a gyomrunkban, vagy másutt, ha halogatunk.

Nem lehet elbújni előle. Annak külön érzete van. Nem összetéveszthető semmivel. Ha halogatunk, akkor hagyjuk, hogy egy részünk el-hal-jon, eltávolodjon tőlünk, hagyjuk, hogy leváljon rólunk.

Hogy miért halogatunk?

Mert félünk. A félelem, ha nem kezeljük, egy ponton fékez, olyat is, amiben egyébként haladnánk. Leállunk. Lefagyunk. Automata üzemmódra kapcsolunk, mert azt gondoljuk, az biztonságos. Ha automata, az azt is jelenti, leválunk az érzéseinkről.

Amit halogatunk hosszasan (vágyat, tervet, álmot, találkozást, kapcsolódást, lépést, megoldást vagy feloldást), az egy ponton tényleg eltávolodik tőlünk, s végképp lehetetlenné válik.

Lépjünk…

*Mars-Plutó trigon

+

Nap-Szaturnusz kapcsolódás (2021.08.31.)

Amikor Napot lefékezi a Szaturnusz, az a Mit akarok? és a Mit tehetek most meg?, s a kettő erős ütközése.

Pontos analógiája ennek a fényszögnek a mai iskolakezdés, illetve az, hogy sokunk visszatért szabiról, és bele kell állni a hétköznapokba. Kemény. Mindig azt hisszük, hogy fel vagyunk készülve rá, de nem:)

A döntően Oroszlán energiával teli július-aug-i hetek után (kényelem, élmények, napfény, meleg, a szívünk-lelkünk ritmusának követése), most a személyes bolygók (s azok nagybolygókkal való kapcsolódása: Neptun, Szaturnusz, Plutó) teljesen más energetikát közvetít, Nap és Mars Szűzben, Vénusz és Merkúr Mérlegben: úgy kell balanszíroznunk, hogy most már esetleg teli a határidőnaplónk, és időre kell mennünk, s az összes családtagunknak, rendnek kell lennie, mert, ha nem, ellep minket a káosz, és borul a balansz, ha borul a balansz, borulnak a napok, borulunk mi, és, akik körülöttünk, s a lelki egyensúlyunk.

A Nap és a Szaturnusz nehéz kapcsolódását, s annak analógiáit lent, úgy tudjuk legjobban kezelni, ha most tényleg oda visszük a fókuszt, hogy igen, lehet, hogy most megterhelőnek tűnik, a sok feladat vagy felelősség, de igenis bele fogunk rázódni, másrészt, miért ne használnánk ezt az új energetikát arra, hogy teszteljük az erőnket, a rezilienciánkat, hogy mit bírunk, hogy hogyan állunk helyt feszes helyzetekben. Lehet annyi is, hogy csak valaki megszólít minket és úgy, hogy azzal fékez minket, de lehet az is, hogy olyan munkamennyiséget kapunk, amit alig tudunk kezelni.

Lényeg, hogy szaturnuszinak kell most lennünk, vagyis tartani a fókuszt, az irányt, betartani a szabályokat.

Tartani az irányt, úgy, hogy most fel kell adni a belső szabadságunkból, de, ahogy fentebb írtam, abban meglelhetjük ezt az elvesztett szabadságot, ha mindeközben figyeljük erőnket, és ezt gyakoroljuk, önfejlesztésre használjuk ezeket a napokat, persze nem feledkezünk meg arról, hogy azért be lehet csenni a napjainkba olyan perceket is, amelyek csak rólunk szólnak, még, ha sokkal nagyobb kreativitást igényel is, hogy ezt most hogyan.

Ami csavar, hogy épp ez a bolygóállás, azt is ‘okozhatja’, hogy épphogy nem erősnek, hanem gyengébbnek érezzük magunkat, vagy feszültnek. Monitoringozzuk az egészségünket. Szedjünk vitaminokat, vagy mozogjunk, hogy oldjuk mindezt…

A Szűz Mars a Halak Neptunnal épp szemben. Az is azt a tendenciát erősíti, hogy menekülnénk a mindennapi ‘csaták’ elől, de most nem lehet. Bele kell állni. S ez most megdolgoztatja a lelket.

Bár már tágan, de a Mérleg Vénusz is nehéz fényszögben még a Bak Plutóval, egyensúlyozzunk, épp azért, hogy elkerüljük a nehéz, vagy intenzív, megterhelő helyzeteket.

*Nap-Szaturnusz kvinkungsz

*Mars-Neptunusz szembenállás

*Vénusz-Plutó kvadrát

+

Merkúr/Neptun szembenállás (2021.08.24.)

Merkúr Szűzben, saját jegyében, Neptun Halakban, ugyancsak nagy erőben, saját jegyében.

A neptuni energia, minden, amit elmosunk, amit nem látunk, ami illuzió akár, ami elfedi előlünk a realitást (amikor betör mégis a realitás, hirtelen rálátunk, s az olykor csalódást okoz), a Merkúr Szűzben viszont ennek ellentéteként tolja ránk a realitást, a láthatót, a kézzelfoghatót.

A kettő feszült fényszöge nekem olyat üzen, hogy olyan leszek, mint a szivacs, és sokkal erősebben hatnak rám a kinti tényezők, hatások, esetleg, nem látok tisztán mi miért történik, ki miért támad, ki miért vesz elő.

Vagy éppen én érzem azt, hogy mások nem látják be, hogy hol a határ, vagy nincsenek olyannal tisztában, ami nekem olyan tiszta és egyértelmű lenne.

Fenti gondolataim kapcsán talán érezhető, olyan energetika fent, amikor épp ezek miatt nagyon könnyen belecsúszhatunk olyan helyzetekbe, ami kínos, ami feszült, ami épp azért áll elő, mert vagy én néztem be valamit, vagy a másik.

A Szűz Merkúrrral sokak lehetnek most jóval kritikusabbak mint máskor, és az is megtörténhet, hogy én szedem szét magam egy tematikában, ami bennem kelt nehéz érzeteket.

Ezért, hát, lélegezzünk:)

Reagáljunk lassabban arra, amit kint tapasztalunk, s arra is, amit odabent. Ha szétvet minket a feszültség, vezessük le bölcsen, ne támadjunk rögtön, se a másik, se nem magunk felé.

Ez a fényszög úgy csatornázható be abszolút pozitívan, ha már pozitív asztrológia csoportban vagyunk, hogy írunk, zenét hallgatunk, kreatívkodunk, lakberendezünk, stb… keressük a szépet, és valamilyen formában ki is fejezzük. Aztán belesüppedünk annak érzetébe, ami lett, hogy de jó, hogy ezt most épp így, ilyen finoman és árnyaltan, de kifejeztük…

*Merkúr-Neptunusz szembenállás

+

Mars/Merkúr együttállás Szűz jegyében

Mars és Merkúr együttállásban, és szép fényszöget vetve az Uránuszra, a nagy átalakítóra, amely azon van, hogy itt lent fizikai s síkon is rendezzük át, rendeződjünk át, úgy, hogy erőnk, erőforrásaink tekintetében kicsit bölcsebben, letisztultabban, felszabadultabban mozogjunk fizikai síkon.

Ez a bolygóállás klassz. Eszembe juttatja egykori asztrológusom egykori tanítását, miszerint: “Amit leírok, az úgy is lesz.” Irjak. Ez persze, azért, mert az én képletem ekkép, ezen az úton navigál… Az írás, mint olyan, a bioritmusom része. A papír és a toll, és a kettő egymásra hatása mindig is lenyűgözött. Kicsi lánykoromtól kezdve naplót írtam, és szigorúan tollal, papírrral dolgoztam.

Érdekes, ahogy fordul ki az emberiség a kézírásból. A gyerekeim még tanulják a kézírást, de kérdés, meddig érdemes ezt erőltetni. Lassan eltűnik a kézírás lehetősége, ami részben jó, mert kevesebb papírt fogyasztunk, részben furcsa, mert 2-3 évtized alatt, az a merkúri, kommunikációs forma, ami évezredekig velünk volt, egy pillantás alatt eltűnik. Az asztrológusom azt is mondta, ne gépbe írjak, ha írok, hanem ragadjak tollat. Hogy miért? Mert a tárgyak is lehetnek egy bolygó analógiái, és a toll, a Mars. A toll hegyes, marsikus, segít a megküzdésben, ha kell, mintha kardoznánk, hegyes, karcol, nyomot hagy a papíron. Tett, erősíti a tetterőt bennünk. Nekem mindig ott egy toll a táskámban és egy füzet, ha nincs nálam toll, vagy kifogy:), pánikba esek:) Persze, én, halmozottan Szűz vagyok. Szűz/Ikrek sajátosság, hogy a kommunikáció, az írás, a beszéd, egyik legerősebb kifejezése formánk.

1.Ennél a bolygóállásnál, amit most leírsz, az erősen felszabadít(hat), segít, tisztázni, tisztítani a dolgokat benned, amit most kibeszélsz, átbeszélsz másikkal, azzal most tiszta vizet önthetsz a pohárba, összeszedettség, új stratégiák. Amit most kigondolsz, az működhet. A gondolatok, kommunikáció terén, ha most mozgékony, vagy innovatív vagy, aktív, az most fókusz. Erő.

IRJÁTOK KI, MONDJÁTOK KI, GONDOLJÁTOK KI, MIT AKARTOK.

Persze, most mindezt miért ne kicsit máshogy, mi történhet, ha változtatunk a rutinunkon?

2.A másik, ami merkúri téma, és, ha viszünk oda fókuszt, dinamizálhat minket, a fizikai mozgás, a sport. A sport kicsit küzdelem, magunkat teszteljük, magunkkal harcolunk, amikor egy mozgás kapcsán célt tűzünk ki magunk elé, magunkat győzzük le. S mikor megtettük, erősítjük az önbecsülésünket, erősítjük az immunrendszerünket.

MILYEN SPORT AZ, vagy mozgás (akár egy séta), AMELYET ŰZNÖD KELL, AHHOZ, HOGY, A MINDENNAPOKBAN HELYT ÁLLJ, VAGY, HOGY TARTSD AZ IRÁNYT, MERTHOGY BÁRMI MOZGÁS, AMI A TIÉD, ERŐSíT, VITALIZÁL, HARMONIZÁL. NÉZZ RÁ.

Mind mentálisan, mind fizikailag érdemes mozdulni, … s kimozdulni … a megszokottból.

*Nap még Oroszlánban*Nap-Jupiter szembenállás*Merkúr-Mars együttállás Szűzben*Merkúr-Mars trigon Uránusszal

*2021, új fényben láthatod magad

+

Nap-Jupiter szembenállás (2021.08.19.)

A Nap még Oroszlánban egy-két napig, Jupiter Vízöntőben hátráló mozgásban. Ők most szemben egymással. Az egész évben ma lesz a legfényesebb a Jupiter az égen emiatt, 13 havonta kerül szembe a Nappal.

Egyrészt érdemes feltekinteni az égre alkonyatkor.

Másrészt, a Nappal együttállásban, január 28-án volt Vízöntőben a Jupiter. Esetleg nézzetek rá, hogy annak tekintetében kik vagytok most, és kik voltatok akár pár hónapja, éreztek-e erős elmozdulást, és hol érzitek leginkább? Mi váltotta ki? Valaki odaállt eléd, vagy te generáltad a váltást, változást?

A sok Vízöntő és uránuszi energia miatt ez évben még az is változik, aki nagyon nem akar. S nagyot. Vegyük észre, hogy ezek a változások, olyanok, új, eddig nem látott vizekre evezünk. S ez még külön jó, mert új vizeken nehéz látni mi a következő lépés. Van a levegőben egy nagymértékű sejtelem, s a biztos talaj hiánya. A biztosat csak magunkban tudjuk meglelni. Észre sem vesszük, hogy, ahogy nap mint nap építjük magunkban a biztosat, vagyis erőforrásainkat tisztán látva, erősödünk, ahogy ebben, változunk, mintákat váltunk, s egy ponton új elemek, energiák, emberek, jelennek meg előttünk, s ahogy telnek a hónapok, és visszanézünk, elámulunk, hogy igenis ki tudtunk fordulni olyanból, amiből azt gondoltuk, talán sose sikerül.

Még pár napig Oroszlánban a Nap. Az Oroszlán jegy utolsó fokait járja, utána dominánsan Szűz jegy energiájával teli hetekbe futunk. Merkúr és Mars együtt áll Szűz jegyben, és Uránuszra kapcsolódva mindketten, ami épp ma átfordul retrográdba majd. Sok támogató energia ahhoz, hogy tegyünk, mondjuk ki, lépjünk, akár teljesen máshogy, mint mondtuk volna, vagy léptünk volna korábban.

Merjünk másként működni, ott, ahol azt érezzük az eddigi stratégiáink csődöt mondtak, vagy épp, amit már végképp végre elengedtünk, hagyjuk menni, s élvezzük, az új érzete velünk. S mindezt úgy, hogy az igazságunk, igazságaink nyomán lépdeljünk. Arról a nyomvonalról már ne térjünk le. A Nap-Jupiter kapcsolata az égen ennek is kicsit analógiája, elég nagy feszültséget tud okozni, ha visszafelé szeretnénk pedálozni, úgy, hogy az ellene megy az igazságunknak, annak, akik most vagyunk, akiért, valljuk be, erősen megküzdöttünk.

Érezhetjük úgy most, mint, amikor egy sziklamászó egyik lába még egyik ponton, a másik már jóval fentebb, s ő kifeszítve a kettő között. Kell egy nagy levegő, kis erőfeszítés, és koncentráció, és bátorság, hogy felhúzza magát a következő pontra.

De a jelen Nap-Jupiter kapcsolódás jó érzet is. A növekedés konkrét élménye is…

Gyorsulnak az energiák…

*Nap-Jupiter szembenállás

*Mars-Merkúr együttállás

*Mars-Uránusz trigon

*Merkúr-Uránusz trigon

*Uránusz irányváltásban

+

A Vénusz Mérlegben (2021.08.16.)

Nézz rá, hol vagy túlzó, s azt is hol épp a másik véglet…

Szép, ha épp ez a bolygó a saját jegyében halad. Ráadásul, pár napja a Plutóval került építő kapcsolódásba (a Plutóval a teremtés a téma, a régi bomlik, s annak nyomán bomlik ki az Új), és most a Szaturnusszal kerül a napokban szép fényszögbe (a Szaturnusszal, a tartás, tartom magam, megtartom a határaimat, kitartok magam, az értéke(i)m mellett).

Női energiáknak kiemelten jó időszak ez a 3 hét, ami most jön. Hogy megfigyeljük, nőként mi elengedhetetlen a harmóniánkhoz.

Mivel a Vénusz az értékeink, értékrendünk, saját értékünk, anyagiak, vonzalmaink, vonzódásaink jelölője, itt ebben a jegyben most három hétig, érdemes ezeken a területeken körülnéznünk, mert az egyre erősödő Szűz jegy dominanciája az égen (Mars és Merkúr már Szűzben és pár nap múlva a Nap is átlép), hozhat olyat, hogy épp ezekben a témákban könnyebb lesz megtalálni a balanszt, az egyensúlyt, Vénusz Mérlegben = könnyebben kinyílhatunk a szépre, a kapcsolódásra, kapcsolódásokra, legyen az romantikus kapocs vagy más, pl. barátokkal való találkozók és események, könnyebben megleljük a harmóniákat, de mindezt úgy most, hogy mivel Jupiter és Szaturnusz a megújulás, az új igazságaink felé visz Vízöntőben járva, új módokon vállalhatunk felelősséget magunkért, annak nyomán, amit megláttunk, újat, ez évben, a Szűz jegyben járó bolygók erejével most könnyebb lehet tervezni, új terveket szőni, új rutint kiépítenünk, újraszervezni pár dolgot az életünkben, precízen, átszabni, ha kell, amely új minőségek akár mind azt szolgálhatják, hogy nagyobb legyen bennünk a harmónia, könnyebben megleljük az egyensúlyunkat.Folyamatosan egyensúlyozunk, de ilyen időszakokban, amikor épp ez a bolygó a Mérleg jegyében, ez méginkább velünk.

Az egyensúlyunkhoz van, hogy NEM-eket kell mondanunk. Megtesszük ezt? Merjük felvállalni, hogy nemcsak Másokat, a Másikat tartjuk meg az egyensúlyában, hanem önmagunkat is?

Jó időszak tisztázó beszélgetésekre, objektív, de saját egyensúlyunkat támogató változások bevezetése most mindenképpen a levegőben.

Plusz, a hátunk mögött egy szívet megdolgoztató Oroszlán Újhold (08.09.). Nyitás, persze, nem a külvilágban, hanem annak kapcsán, amilyen változásban vagyunk, odabent, érzelmi szinten.

Egyre több emberrel találkozom, aki az elmúlt időszakban megértette, hogy a belső békéje sokkal fontosabb minden külső célnál, vagy ambíciónál, hisz az mozgat mindent. Ha bent nyugalom, akkor kint is ez jön szembe. Ha odabent egyensúlytalanság, akkor rendre egyensúlytalanságokba rohanunk bele a külvilágban s olyan emberekbe, akik kibillentenek minket az egyensúlyunkból. Ne feledjük, ennek az évnek a legfontosabb tanítása, hogy saját egyensúlyunkért mi felelünk, tehát csak mi korrigálhatunk. Senki más helyettünk.

Nézz rá, hol vagy túlzó, s azt is hol épp a másik véglet, hogy épp alulteljesítesz, ahhoz képest, amit az értéked, értékrended diktálna. S korrigálj…

*Vénusz Mérlegben*Vénusz-Szaturnusz trigon*Vénusz-Plutó trigon

Ha dolgoznál a női energiádon, ezekben a hetekben, jelentkezz be konzultációra.

18Pé Er, Barbara Forró és további 16 ember1 hozzászólás2 megosztás

+

Oroszlán Újhold (2021.08.08.)

… a szív nyílik, ha hagyjuk, hogy nyíljon…

Most úgy áll be az Újhold, hogy kapcsolódik az Uránusszal (amely pár napon belül hátráló mozgásból vált, és ‘megáll’, majd irányt vált, tehát minőséget vált, s új területre téved, az Uránusz elért a Bika jegy felező pontjához, Bika jegy 14. foka, és tart majd tovább onnan, fellélegezhetnek azok, akiknek szilárd jegy első felében vannak bolygóik a születési képletükben, s rákészülhetnek azok a változásra, akiknek a második felében, plusz, akiknek szilárd jegy 14 fok körül van bolygója, azoknak ez az Újhold sokat adhat). Az Uránusz, mint tudjuk, bár most tágan, de rákapcsolódva a Szaturnuszra.

Az állandó tematika velünk most is, mint egész évben, és egészen 2022 tavaszig,… hogyan használjam az erőforrásaimat úgy, olyan új struktúrában, olyan új módokon, amely segíti a felszabadulásomat, hogyan rendezzem át, szabadság, de mellette a felelősségvállalás, a kitartás, az ambíció, miért félek a változástól, mi tart vissza, merek-e kimenni a komfortzónámból, ami amúgy annyira nem komfortos már nekem…

Az uránuszi energia úgy dolgozik:- Vagy belülről jön egy impulzus, hogy váltanom kell (ez a jobbik)- Vagy kívülről jön egy hirtelen esemény, személy, fordulat, amire reagálnom kell – rögtön (ez az olykor megterhelőbb felállás)

A.) Oroszlánban a Hold és a Nap, és az Uránusz is minőségi váltásban, még tágan, de a Merkúrral is közelségben a Hold és a Nap. – Mersz kreatív lenni? Most kicsit másként? *friss gondolatok, *friss érzések, *új ötletek

B.) Az Oroszlán Hold szemben a Szaturnusszal- Minek adsz? A félelmeidnek és bezársz, vagy most megpróbálod másként? Nyitni, nyílni?- A szívedre hallgatsz, és akként is cselekszel?- Ki tudsz jönni az elszigeteltségedből, amibe a szorongásod kényszerít?*a szív navigáljon, ne a félelmeid

C.) Hold és Nap kvadrátban az Uránusszal: – Ki mered nyitni a szíved, lelked a változás felé?- Meg mered lépni, hogy másként reagálsz most, akkor is, ha nem tudod mi lesz a lépésed kimenetele? – Mersz változni belül, érzelmileg megnyílni, és odakint aztán ennek nyomán lépni tovább?*ki a komfortzónából új érzetek felé, *merd új fényben látni önmagad, *neféljaváltozástól

D.) Chiron/Nap és Chiron/Hold trigon: – Mersz-e ott másként lépni, épp abban, ahol a legsérülékenyebbnek érzed magad? *levetni a tökéletesség álcáját, *felvállalni magad ahogy vagy, *s ezzel épp azt gyógyítani (be), erősíteni, amiben leggyengébb voltál/vagy

AZ OROSZLÁN JEGYÉBEN KEL AZ ÚJHOLD, ÉS AZ EZ ÉVI KIVÉTELES FÉNYSZÖGEKKEL SZíNEZVE,…ÖRÖM: NEKED MI AD ÖRÖMÖT?; VITALITÁS: NEKED MI ADJA MEG LEGINKÁBB A VITALITÁS ÉRZETÉT?; A SZíV EREJE: NEKED MI MELEGíTI FEL A SZíVED, ÚGY IGAZÁN?; URALOM AZ ÉLETEM: NEKED MI ADJA MEG LEGINKÁBB A MAGADBAN MEGLELT STABILITÁS ÉRZETÉT, AMIVEL ÚGY ÉRZED MINDEN OLYAN KEREK:)?

Szerintem ez most nagyon erős, ami fent. S ez éppúgy lent. Érzitek?

* Nap/Hold együttállás* Nap és Hold kvadrátban Uránusszal* Nap és Hold trigonban Chironnal* Nap és Hold szemben Szaturnusszal

+

Esettanulmány (Az olimpiáról)

Nap-Uránusz kvadrát…. (08.07.)

Bírom az asztrológiát, sok munkája volt sokaknak abban, az elmúlt 1-2 ezer évben, hogy megérthettük, ami fent, az éppúgy lent….

Nyugtalanság, ego harcok, hirtelen (düh)kitörések, elektromos készülékek hibásodhatnak meg, szokatlanul erős szabadságvágy, hirtelen események, erős késztetés a változásra, innovatív ötletek…

Hogyan kezelheted ezt a pár napot? Rugalmassággal, nyitottsággal, lazasággal, erős kreativitással… Ja, és humorérzékkel…Az Oroszlán Nap kapcsolódik a Bika Uránusszal, az Oroszlán jegy nagyívű minősége, és a Bika jegy földies, praktikus jellege, plusz az Uránusz hirtelensége ebben, s az, hogy mi ebben hol vagyunk, hogyan definiáljuk magunkat. Hirtelen helyzetekből bizonyosan mindannyian kaptunk ez évben. Ezek a napok is erősek ebben. Elektromosság van a levegőben. Plusz, én azt tapasztalom, szinte elviselhetetlen, ha valaki most korlátozni akar a szabadságunkban.

Bírom az asztrológiát, sok munkája volt sokaknak abban, az elmúlt 1-2 ezer évben, hogy megérthettük, ami fent, az éppúgy lent:)

https://telex.hu/…/saint-boy-megmozdulni-sem-akart-az…

Na, pl. ez a tegnapi olimpiai esemény, Saint Boy nyergében Annika Schleu. Ez a lovacska, egzaktan produkálta a Nap/Uránusz kvadrát minőségét, a Nap/Szaturnusz szembenállást, a Szaturnusz/Uránusz kvadrátot, ami egy giga nagy T-kvadrátot formáz most az égen. Annika Schleu hiába hisztizett, és kapott idegösszeomlást az egész világ szeme láttára, Saint Boy, nem volt hajlandó betörni… Ennek a T-kvadrátnak csodás analógiája, mert Annika nem esett le a lóról, végig kellett csinálnia Saint Boy-jal ezt az egészet, ha már rajta ült, és nem adta fel. A szabadság megélésének, az egók harcának tökéletes példája. Saint Boy rendre döntött le mindent, ami az útjába került. Irányíthatatlanná vált. Annika bepörgött, pedig csak annyit kellett volna tennie, hogy leszáll a lóról, és belátja, ez ma nem fog menni.

Ha van egy percetek, nézzétek meg a linken a videót, ha esetleg nem láttátok. Ha ‘fentről’ nézitek vicces, ha ‘lentről’ dráma…

*Nap/Uránusz kvadrát

+

A Bikában járó Uránusz és a biztonságunk

2018-2026
Az Uránusz a Bika jegyén megy keresztül

Mindenki keresi a biztonságot, a biztonságát. Viszont abban nem tudjuk meglelni, ami pár éve esetleg még működött, mert talán épp az csúszott vagy csúszik éppen ki alólunk (az uránuszi energia jellemzően az, hogy, a legváratlanabb helyzetekben a legmeglepőbb dolgokba futunk, így mozdulni kell). Beszélek sokakkal, és azt tapasztalom, hogy ebben az évben nem kevesen fordultak ki helyzetekből, s lelték vagy lelik meg a biztonságukat másban, mint eleddig. S máshogy.

A Szaturnusz nevelő fényszöge rákapcsolódva a Bika Uránuszra a Vízöntő jegyéből, viszont velünk, most az új biztonság érzete nem pottyan az ölünkbe, s nem is könnyed olykor, minden nap tenni kell érte. Tartani kell ebben az új biztonságban az irányt, nem visszaesni a régi vélt biztonságunkba.

Ha sikerül, a jutalmunk a felszabadulás érzete, ha nem, akkor szorongás, s a bizonytalanság érzete velünk, vagy hirtelen helyzetek küldenek emlékeztetőt, hogy nem jó az irány.

Talán már te is érzed, hogy kezded másban meglelni a biztonságodat, hogy kissé átalakul(t) az életed, hogy fordulatban vagy, s át is fogsz fordulni az Újba, amint engedélyt adsz rá magadnak.

Transzformatív időszak. Használd ki és változz, változtass.

Plusz, másnak (a Másiknak) más jelenti a biztonságot, ha ezt megérted, akkor megenged majd Neki és mindenkinek, hogy járja a saját útját, nem akarod elrendezni Helyette/helyettük, nem akarod irányítani azt, ami irányíthatatlan, nem akarod a saját biztonságod ráerőltetni másokra (a Másikra).

Mindenki útja egyedi. Sugallja a sok Vízöntő energia, ami felettünk egész évben…

A Napot jelenleg támadja az Uránusz. Ha kis lépésekkel is, de tarts a felszabadulásod felé.

*Uránusz Bikában
*Szaturnusz/Uránusz kvadrát
*Jupiter Vízöntőben
*Szaturnusz Vízöntőben
*Vénusz/Uránusz trigon
*Nap/Uránusz kvadrát

Fotó: Pinterest*

+

Mi van az égen? T-kvadrát…

A Merkúr és a Nap egymás mellé ‘állt’, mégpedig Oroszlán jegyében. Ki vagy te, és hogyan tudod és hogyan szeretnéd kifejezni magad leginkább. Meglátni és megérteni ki vagy te igazán, milyen lenyomatot akarsz hagyni, nap mint nap. Új ötletek, amelyek vitalizálnak, továbbvisznek, jöhetnek. Annak érzete, te szeretnél lenni a reflektorfényben. Mindazonáltal a Nap/Merkúr éppen szemben a Szaturnusszal, és ezzel belekeverednek a Szaturnusz/Uránusz kvadrátba, T-kvadrát az égen. Lényegében, ahogy júliusban a Mars és a Vénusz is belkeveredett ebbe. Tehát, ezek a napok lehetnek feszültséggel teltek, merthogy…

Jöhetnek olyan helyzetek, amelyben úgy érzed, épp a fenti terveidet üti keresztbe más, vagy mások, vagy benned magadban konflikt (az érzet, nem bírod a korlátot, korlátokat). Ami korlát, neked, vagy káoszt kelt, benned, akadályoz, feltörhet… Téged pillanatokra megtörhet… Ami szerintem jó, mert rákapcsol az érzéseidre.

Amikor a Nap és a Szaturnusz kapcsolódik, akkor kapunk egy adag realitást, tisztábban láthatjuk miben vagyunk. Ez pedig azért jó, mert tisztább fejjel léphetünk újabb döntésekbe, folyamatos kiigazítás, újragondolás, újratervezés ez az év. Amikor a Nap és az Uránusz kapcsolódik, ott a felszabadulás, szabadság tematikája is porondon. Egész évben, és ezek a napok is ebben nagyon hasznosak, láthatjuk, megláthatjuk, mi a reális, és mi, ami leginkább minket kifejez(ne). A realitásunkat egyik oldalon, a másikon az Új minőségek, amelyeket behoznánk az életünkbe, a vágyott Új Én. A kettő között balanszírozunk. Ez évben esetleg kissé erősebb amplitúdókkal, mint máskor.

*Nap/Merkúr együttállás
*Nap/Uránusz kvadrát
*Merkúr/Uránusz kvadrát
*Nap/Szaturnusz szembenállás
*Merkúr/Szaturnusz szembenállás

+

A Vénusz Szűz jegybe lép (2021.07.22.)

22-én hajnalban a Vénusz jegyet vált. A Vénusz Szűz jegyében ún esésben van, nem olyan komfortos itt neki. De lássuk csak, miben hozhat jót nekünk az augusztus 16-ig terjedő időszakban, amikor is végighalad ezen a jegyen.

Minden olyan kérdésben, ami vénuszi analógia, mint anyagiak, pénzügyek, értékrend, szerelem, párkapcsolat, szépség, vonzalmaink, vonzódásaink, vágyaink, földiesebb hozzáállás kapcsol be most.

Oroszlánban, plusz együtt a Marssal, kissé akár el is szállhattunk, de mindez jó, mert az elmúlt év bezártsága után, ezt talán megérdemeltük. A drámai és kissé hedonista Oroszlán jegyéből a Vénusz kilép tehát, és egy olyan terepre téved, ahol az óvatosság és a praktikum, valamint az erős kritikai érzék kap teret. Plusz, a részletek, amin eddig esetleg átsiklottunk.

Kapcsolatok

Szuper időszak arra, hogy most kicsit józanabb fejjel és szívvel nézzünk rá, kiknek adjunk energiát, kikkel kapcsolódjunk, kikkel jó nekünk, ki ad értéket az életünkhöz. Vagyis rakjunk rendet e téren. A Szűz energia a határkijelölés kérdésköréhez is kapcsolódik.

Ki nem tiszteli a határaimat, vagy én hol nem tisztelem a határaimat?

Ha most hetekig az erős Oroszlán energiák hatására, lazultunk, nézzük meg praktikusan, listázzuk, akár, írjuk le, hogy hogyan állunk a kapcsolódásainkkal, amelyek közül legfontosabb persze a magunkkal való kapcsolat. Van-e bármi olyan érzetünk, hogy valahol feszít, épp azért, mert ott nincs rend.

A kritikai érzékünk ilyenkor felerősödhet. A kritikus hozzáállásaink, ítéleteink olykor ellehetetlenítik a kapcsolódást másokkal, vagy a Másikkal. Akár önmagunkkal is. Nézzünk rá, hol vagyunk esetleg túl kemények magunkhoz, vagy másokhoz/a Másikhoz.

A Szűz jegy, mivel merkúri jegy, a gondolatokra is fényt vet… hol agyaljuk túl a dolgokat, ahelyett, hogy utat találnánk az érzéseinkhez inkább, ami jóval erősebb lehetőség az önmagunkkal, való kapcsolódásra. Mivel a Merkúr szemben a Plutóval igyekezzünk szóváltásokba, hatalmi harcokba most ezekben a napokban ne belefutni, (plusz magunkat se szedjük szét feleslegesen) mert ezzel a vénuszi/merkúri állással, egy jólirányzott mondattal leteperhetünk bárkit, erősen megbánthatunk, szétszedhetünk. Tartózkodjunk ettől.

Az anyagiak

Az augusztus 16-ig terjedő időszak jó arra is, hogy ránézzünk kicsit reálisabban a pénzügyeinkre, lássuk be/meg, hogy hol költünk túl, hol nem reális a hozzállásunk, és korrigáljunk.

A szépség

Mint vénuszi téma, ha Szűzben a Vénusz, a szépség, a harmónia, olyan tekintetben érdemes ránézni, hogy a mindennapi rutinban, a teendőink közepette, hogyan tudjuk újra és újra megélni a harmóniát, olyat, ami tölt, amivel pozitivitást szerzünk, amivel erősítjük az immunrendszerünket, amivel egészségesek maradunk, ami karban tart minket. Praktikusan ránézni mi harmonizál minket…

Vágyaink

Hogy mit akarunk bevonzani, és aztán mit tudunk, az jórészt mindig rajtunk múlik. A Vénusz az önértékelésünk, önszeretetünk irányába úgy visz, hogy vegyük számba, listázzuk mi fontos nekünk, mi nem. Használjuk ennek az évnek a formabontó Vízöntő energiáit, és ne adjuk fel a megújulás lehetőségét, haladjunk tovább ezen az úton. A megújulás egyik kulcsa, hogy jól bánunk a belső erőforrásainkkal. A Nap most lép át Oroszlánba, a tudatosságunkon sok múlik, üzeni az Oroszlán Nap majd. Csak mi tudjuk tevékenyen irányítani az életünket, ne adjuk át másnak az irányítást. Kár volna…

Tisztában vagy azzal, hogy milyen belső erőforrások állnak rendelkezésedre egy esetleges változáshoz, váltáshoz?

Ha nem, jelentkezz be asztrológiai konzultációra, és nézzünk rá.

https://barnabeata.com/elerhetoseg/

vagy

e-mail: barnabeata242@gmail.com

+

Rólam…

Pár szó arról, hogyan találkoztam az asztrológiával, mert talán vannak olyanok köztetek, akik követnek, de még nem ismernek engem.

Continue reading “Rólam…”
+

Újhold Rák jegyében (2021.07.10.)Mivel a személyes bolygók Rák és Oroszlán jegyében sorakoznak, ez olyan időpillanat, amikor a figyelem, az döntően erős belső, s elsősorban a szívünkből, érzékenységünkből fakadó figyelem, egyrészt, másrészt, ha ez meg van, annak külső megnyilvánulása erősen velünk, ami kivételes vitalitást, örömöt adhat, s annak érzetét, hogy köszönöm, ha olykor meg is billenek, de lényegében uralom az életem.

Continue reading “Újhold Rák jegyében (2021.07.10.)”
+

Új fényben láthatod magad…

Mi van az égen?

2021.07.08.

A Vénusz közelít a Marshoz Oroszlán jegyében, ezzel beleszaladt a Szaturnusz/Uránusz kapcsolódásba ő is…, intenzív napok…

ÚJ FÉNYBEN LÁTHATOD MAGAD

Continue reading “Új fényben láthatod magad…”
+

2021.07.07. T-kvadrát…

Mi van az égen?

Egy nagy T-kvadrát…

Kíváncsi lennék ki miben van, milyen érzetekben, milyen helyzetekbe sodródik, mit szűr le belőlük, mit tanul, milyen fordulatokat él meg? Mi üti ki nála a biztosítékot? Ugyanis a napokban olyasmi van az égen, ami ritka, a meglehetősen violens Oroszlán Mars rákapcsolódott egyrészt a Szaturnuszra, másrészt az Uránuszra, ezzel biztosítja nekünk, hogy a július se teljen eseménytelenül.

Continue reading “2021.07.07. T-kvadrát…”
+

A Vénusz Oroszlán jegyébe lép


Kifejezetten nekünk Nőknek, csodás tranzit…

Mert, mit is jelképez az Oroszlán jegye az asztrológiában? A fényünket, az önmagunkba vetett bizalmat, azt, hogy büszkék vagyunk arra, amit eddig megéltünk, elértünk, és ami tapasztalásaink során részünkké vált, akik tapasztalásaink nyomán részünkké váltak, ha most már távol is, velünk mind, arra, ahogy uraljuk az életünket, s arra, ahogy, ha csak tehetjük, a szívünk nyomán lépünk, hisz kivételes adottságunk az intuíciónk, a megérzések, a finomra hangoltság. Jelenti az életörömöt, az életben meglelt örömöt, s az erre való rálazulást, vagy képességet. Az Oroszlán jegy jelöli a Pompa tematikáját is. A pompa, értve ezen a szépség beengedését, megengedését…, bármilyen életterületünkön is érezzük fontosnak ennek megélését.

Continue reading “A Vénusz Oroszlán jegyébe lép”
+

A Merkúr irányt vált (2021.06.23.)

2021.06.23.
A Merkúr befejezi hátráló mozgását…

A Merkúr saját jegyében, Ikrekben hátrált az elmúlt 3 hétben. Az ilyen időszakokban kommunikáció, gondolkozásunk terén futhatunk akadályokba, lassító tényezők, bosszantó félreértések, késleltetés, mivel saját jegyében történt mindez, talán nem volt ez a retrográd időszak olyan nehéz, mint máskor…

Continue reading “A Merkúr irányt vált (2021.06.23.)”
+

Jól gondoskodsz magadról? Nézz rá…

A Nap Rák jegyébe lép – Jól gondoskodsz magadról? Nézz rá…

Az út, amit járunk senkiéhez nem hasonlítható, egyedi, a mi lényünk hív elő minden egyes élményt, helyzetet, találkozást, kapcsolódást, ő dönt minden válaszútnál, ő torpan meg, ha félelmek érik. Az év azon részében, amikor a Nap Rák jegyében jár, az öngondoskodás témája előtérbe kerül:
… vagyis adjunk sokat annak, hogy mire van szükségünk leginkább ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat, kipárnázva annak erejével, hogy kapcsolódunk, és épp úgy, ahogy nekünk az jó, de ahhoz, hogy másokkal tudjunk, jól, előbb a magunkkal való kapcsolatban kell kellő bizonyosságot és biztonságot lelni.

Continue reading “Jól gondoskodsz magadról? Nézz rá…”