+

Vénusz Bikában (2021.04.14.)

A napokban pár bolygó átlép majd Bika jegyébe, köztük a Vénusz. Amikor jegyváltások történnek, akkor azt érezni a levegőben. És épp a Vénusz jegyváltását méginkább, hisz itt a bolygó erejében van. Kinyílnak jobban az érzékeink, és felerősödik annak az érzete is, hogy hogyan navigáljunk úgy a mindennapokban, hogy harmóniákat teremtsünk inkább, mint diszharmóniákat. Feminin energia, főképp nőknek jót tesznek azon időszakok az évben, amikor a Vénusz Mérlegben vagy Bikában jár.

Ekkor tudatosabban hozzuk le a szépet, szépséget, kellemet a megéléseinkbe, plusz, a Bika jegyében erős stabilitást lelhetünk abban, ha rátapintunk, hogyan érezhetjük a lehető legjobban magunkat. Mit emeljünk be a napokba, hogy azok értékesek legyenek és tükrözzék az értékeinket, értékrendünket.

Mint tudjuk Vénusz római istennő (görög megfelelője Aphrodité). A szerelem és szépség istennője. Talán ősi időkben azért nevezték el így a bolygót, mert ez volt az égen a Napon és Holdon kívül a legfényesebb jelenség. 

A Vénusz azon öt bolygók egyike (a Mars, Jupiter, Szaturnusz, Merkúr mellett), amelyet már 1000 évekkel ezelőtt is ismertek. És már a komoly csillagászati módszerek megjelenése előtt tüzetesen vizsgáltak. I.e. előtt 3000-ben a babilóniaiak már említik, és Ishtar istennővel azonosították. De kínai, közép-amerikai, egyiptomi és görög forrásokban is találunk rá utalást.

A Vénusz csillagászatilag a második belső bolygó, vagyis a pályája a Föld pályája és a Nap közé esik (akárcsak a Merkúré). A második legközelebbi bolygó tehát a Naphoz, égen reggel is és este is látható szabad szemmel.

900px-Venus_globe_-_transparent_background

A Vénusz bolygóval kapcsolatos fogalmak az asztrológiában a következők: szépség, harmónia, balansz, érzelem, érték, szerelem, nőiesség, művészet… Az örök nőt is képviseli, és a fizikai érzetekben meglelt élményt, szépséget. 
 
Nem véletlen, hogy köve a rózsakvarc és a jade. Színe pedig a rózsaszín és a kék.
 
venus-de-milo-statue-9

Méloszi Aphrodité (i.e. 2. szd-ból.) – Mílosz szigetén találták 1820-ban, most a Louvre-ban, Párizsban

 
 
+

A Kos Újhold margójára

Egyszer, néhány éve, az egyik pici fiam egy beszélgetésünk során azt mondta (amikor még csak éppen sejtette egyes szavak mögött mi lehet, arra referálva, túlzottan gondoskodom, s ezzel ‘szétszórom’ magam). “Az a baj, anya, hogy nem vagy egoista. Légy egoista.” Ezeket az édes, és tűpontos bölcsességeket leírtam a vonalas füzetembe mindig, s milyen jó. Mert éppen eszembe jutott, a mai Kos Újhold kapcsán. Itt épp ez a feladat.

Most légy ezekben a napokban ‘egoista’. Hogy meglásd, megértsd, azzal, amid lett, amid van, mi nyílhat ez évben előtted.

A posztom:

https://barnabeata.com/2021/04/12/kos-ujhold-2021-04-12/

https://barnabeata.com/elerhetoseg/

+

Kos Újhold (2021.04.12.)

Ki vagy most, és ki már nem vagy egyáltalán?

Az asztrológiai újév első Újholdja, ezzel egy új, egyéves ciklus kezdete, melynek során arra kaphatunk választ (arra alapozva, amit az elmúlt években megdolgoztunk, megértettünk magunkkal kapcsolatban az erős Bak energiák hatására, valamint a tavaly decemberi Jupiter/Szaturnusz együttállás óta az erős Vízöntő energiák hatására), fel merjük-e vállalni azon részeinket, amelyek mindvégig ott voltak velünk, de nem integráltuk, nem karoltuk fel, nem mertünk hinni benne, nem tudtuk behívni az energiamezőnkbe.

Vénusz, Merkúr, Nap, Hold Kosban egymás mellett

Ahol most ezek a bolygók az egyéni képletünkben, ott most van lehetőség, máshogy, másként lépni tovább, másként élni, más megoldásokba fogni, egyáltalán újba fogni. Ezzel épp azt a folyamatot támogatva, amely ezen év témája, hogy vállaljuk fel egyediségünket. Ami minket dinamizál. Önmagunkat. A Kos jegy az Én vagyok. A Kos jegy az Új kezdet. A Kos jegy egy új ciklus kezdetének jelölője. Egy új fejezeté.

A Kos Vénusz, Nap, Hold a Vízöntő Jupiterre vet szép fényszöget

… hiszek az értékeimben, hiszek az értékeim nyomán kibontakozó (akár) csodákban, hiszek az igazságomban, s, ami ennek nyomán nyílik az életemben, hiszek egy újfajta jövőben, ami az Új énemből fakad, és harcolok is érte.

… bízom magamban, és az érzéseimben…

… bármely nehézségben is vagyok most, tudom, hogy az univerzumban Rend van, és az a kapu nyílik felém, ami engem szolgál, és az zárul be, ami már nem…

A Kos Merkúr a Vízöntő Szaturnuszra vet szép fényszöget

… már tisztul, mi miért ért, átlátom, már tudom, mit kell tennem, ahhoz, hogy az Új megérkezzen hozzám…

A február-márciusi jellemzően Halak jegy által uralt hetekben erős belső folyamatokon mehettünk át, erős leckéket élhettünk meg. Talán érezzük, ezek nem voltak hiábavalók. Mintha szép lassan válnának le rólunk olyan részeink, amelyek nem engednek közel minket az autentikus énünkhöz. Az olyan rezgésű élmények, kapcsolódások, emberek, amelyek lehúztak minket energiában, most szinte tolerálhatatlanná váltak, és, talán nagyrészt le is szakadtak rólunk. Ott most tér lett, mint egy új színpad, amelyet most berendezhetünk újra.

Az Ikrek Mars a Vízöntő Jupiterre vet szép fényszöget

… mibe fognék, ami új, új projekt, új ötlet, új megoldás, melyik utat választom? A-t vagy B-t? Ami felé most nyitok, az az út elkezd nyílni előttem…

Az Ikrek Mars energiája gyors, aktív, impulzív, levegős. Mivel a Merkúr, amely uralkodója Kosban, recepcióban vele, most érdemes feljegyezni az ötleteinket újra, és a Kos jegy erős energiáival elvetni a magjait bármely új tervnek, projektnek, amit be szeretnénk emelni az életünkbe.

S mindeközben egy Vénusz/Plutó kapcsolódás az égen

Hogy ne legyen azért olyan könnyed, a Vénusz és a Plutó között épp odafent egy nehéz fényszög most, ami tolhatja még fel azokat a félelmeket, amelynek nyomán keresnénk a régi kapaszkodókat. A Régi Énünk hív vissza. De az Új is ott már. Melyiket választjuk, a régi megszokásainkat, vagy, ami még előttünk ismeretlen bár, de új, motiváló, inspiratív út, mert Új, megküzdött énünkből fakad. Meg tudunk-e küzdeni a félelmeinkkel, amelyek még velünk, s, amelyek akadályként jelennek meg az akaratunk, vágyaink terveink tekintetében?

Amint látjuk számos támogató fényszög fent. A Nap és Hold egymás mellett mindig egymáshoz teszi a magunkba vetett bizalom (Nap), és az ezekhez társuló érzetek (Hold) erejét. A Jupiter és Szaturnusz Vízöntőben kapcsolódva a személyes bolygókkal, hív a jövőbeli énünk felé. S, hogy kimondjuk, ez az enyém, ezért szeretnék küzdeni, ezt már nem engedem el, ezt be akarom emelni az életembe, a napjaimba.

Amikor Újba fogunk, az hoz(hat) új helyzeteket, ismeretleneket, ott feladat lesz erősen az is, hogy bízzunk, minden jól alakul. Ehhez az évhez kell egy erős nyitottság, a növekedésbe vetett hit, senki nem tud helyettünk hinni (Jupiter Vízöntőben), és kell ugyancsak a realitásérzék, s, azt megérteni, hogy a saját utunkért, mi felelünk, senki nem tud értünk felelősséget vállalni (Szaturnusz Vízöntőben). A Szaturnusz és az Uránusz kapcsolódása ez évben szépen navigál majd minket, hogy (be)lássuk, hol korlátozzuk (még) magunkat, s ezzel, hol veszíthetjük el könnyen a szabadságunkat (akár nap mint nap), ezzel az érzelmi biztonságunkat, amire, most nagy szükség van, a kollektívben zajló folyamatok miatt.

Ennek nyomán, amiben vagyunk, nem mindig könnyed, hanem jellemzően erős belső munka. Hisz a sérülékenységünk, erőtlenségünk mutatja az utat az erőnk, az erősségeink, az autentikus énünk felé.

Ez az Újhold azt üzeni, hogy hagyjuk kibomlani, ami nyílna előttünk, Új. Új érzet, új élmény, új megoldás, új értékek, új gondolatok vagy ötletek. A Kos Újhold a merészséget, a kezdeményezést, a tetterőt szimbolizálja… S mindazzal a sok erős kapcsolódással, amit a többi bolygó hozzátesz, kivételes bolygóállás.

Készíts egy listát, és tedd meg az első lépést: Mi felé akarsz tartani a jövőben, mibe akarsz energiát fektetni, mi energetizál téged, miért tudsz lobogni, mi adja neked a szenvedélyesség érzetét…
Ha ezt a listát a képleted segítségével szeretnéd, jelentkezz be tanácsadásra, és írjuk meg együtt…

Elérhetőség – Barna Beáta (barnabeata.com)

+

Mi felé tartasz, mi felé tartanál? (2021.04.10.)

Merkúr-Szaturnusz  és Vénusz-Jupiter kapcsolódik az égen

Vénusz, Merkúr Kosban… A Szaturnusz és Jupiter Vízöntőben…

….ezzel jöhetnek olyan érzetek, információ, megélés, ami továbbvivő, ami nagyobb megértést hoz annak tekintetében: Mi felé akarunk tartani, mi energetizál minket, mibe akarunk fektetni, miért tudunk lobogni,  mi adja nekünk a szenvedély-esség érzetét…

A személyes bolygók most magunk felé navigálnak. A Kos hónap mindig erről szól. De most talán méginkább, hiszen immár egy éve nem az eddig megszokott életünket éljük, hanem egy sarkából kifordítottat. Sokszor érezhetjük, hogy ‘küzdelem’. Vagy azt, valami újszerű, és percről percre magunk felé navigáló belső munka tudja csak megtartani a napjainkat. Kint bizonytalanság, tehát bizonyosságainkat magunknak kell megteremteni. És ez most jóval nagyobb tudatosságot kíván meg tőlünk, annál, mintha a megszokott mederben folynának dolgaink. A lelki és testi ellenállóképességünk fókuszban.

Mi is a Kos jegy? Épp ez, az erőnk, a dinamikánk, az életerőnk, a rezilienciánk jelölője, hogy mennyire tudunk küzdeni magunkért. Ezek a napok fontosak, mert egy támogató Újhold lesz egy-két napon belül. És most a Merkúr és Vénusz Kosban rákapcsolódnak a két nagybolygóra, Szaturnuszra és Jupiterre, Vízöntőben💙, ezzel jöhetnek olyan érzetek, információ, megélés, ami továbbvivő, ami nagyobb megértést hoz annak tekintetében: Mi felé akarunk tartani, mi energetizál minket, mibe akarunk fektetni, miért tudunk lobogni,  mi adja nekünk a szenvedély-esség érzetét…

Miért fontos most ez? Épp azért, mert minden lehetséges technika, ami megemeli az energiaszintünket, most megemeli a napjainkat is. És az most prioritás. Egyrészt…

Másrészt, ez az év, erről szól, hogy folyamatos kiigazításokat végezzünk ott, ahol nem képviseljük magunkat eléggé, vagy nem minket szolgáló megoldásaink vannak. Ne feledjük, a Jupiter és Szaturnusz Vízöntőben, az az energia, hogy akár meglepő módon is megújulhatunk, meglepő fordulatokat is vehet az életünk, ha merünk elég innovatívak, nyitottak lenni. Nem könnyű, mert ‘előző életünk’ maradványai még húzhatnak minket vissza kétségekbe, kérdésekbe, amelyek lassíthatnak, egy lépés előre kettő hátra.

Ezek a napok fontosak, sok információ lejöhet annak tekintetében, hogy mi felé tartsunk. Új kezdet energiája. Valakinek apró dolgokban, van, akinek akár életcéljaiban is fordulatot hozhatnak ezek a hetek, vagy ez az év  s abban lehet mérföldkő az, ebben a hónapban mire jut. Apró most nincs amúgy, bármi, amit változtatunk  magunkért, magunkon, fontos.

Érdemes visszanyúlni a februári élményeinkre, ott milyen információk jöttek le nekünk? Hat bolygó volt Vízöntőben… kivételes energiák voltak…

Most a Vénusz és a Merkúr Kosban behívja a Jupiter és Szaturnusz Vízöntőben. Menjünk fel megint a hegytetőre. S gondoljuk át mi felé tartunk, tartanánk.

Érdekes ez az év. Nem könnyű… Az Uránusz energiája, össze-vissza csapkodja a napjainkat, hirtelenségek történnek, szokatlan események, nem nagyon érezzük a talajt a lábunk alatt, úgy semmiképpen, ahogy megszoktuk, és épp ezek az érzetek szorítanak minket arra, hogy másként reagáljunk most mindenre.

Annak nyomán, ami a lényünkből, lényegünkből ered. Abból lesz erő. Abból lesz tett. Legyetek figyelmesek magatok felé a napokban…

Ha szívesen dolgoznál az asztrológiai képleteden keresztül azzal, hogy mi felé tarts most, mibe tegyél energiát, milyen erősségek nyomán lépdelj, miért harcolj, s miért már ne…, jelentkezz be tanácsadásra…

+

Mars/Neptun kvadrát

Mars/Neptun kvadrát

Ha azon merengsz miért írnak az asztrológusok arról a napokban, milyen erős Kos energiák most, új kezdet, új ciklus, de te mégis azt érzed nem éred utol magad, és nem is igazán akarod vagy tudod… Ha enyhe (vagy erős) zsibbadtságot, fáradékonyságot, eszképizmust tapasztalsz magadon. Az épp analógiája annak, ami fent most, vagyis, hogy Mars ütközik a Halak Neptunnal. A Mars a pörgős Ikrek jegyében, akár több, de legalább két projekten ‘dolgozna’, haladna, szakadna sokfelé, de a lélek nem hagyja ezt, húz vissza minket a március elejére jellemző elvonultságba, csendbe, csendünkbe a neptuni energia…

Mintha az időjárás is épp ekkép működne most, törne ki a tavasz, de fordulna is egyúttal vissza a télbe.

Minden tapasztalás és érzet, akár a fáradtság érzete is fontos. Mert belőlünk fakad.

Ez most aztán pár nap múlva egy kivételes Újholdba fut, ahonnan kapunk majd támogatást, hogy végre átéljük jobban a Kos jegy új ciklust hozó érzetét.
És a tavaszt…

Kép: Rafel Olbinski

+

Áprilisi asztrológiai előrejelzés 2021

Erős jegyváltások, a személyes bolygók aktívan motiválnak minket, hogy tartsunk előre, ami volt, az már nincs, a Szaturnusz és Uránusz kvadrát minősége újra felerősödik a térben: destabilizálódás, melyből (ki)nyerhetünk, ha tudatosak vagyunk, egy újfajta stabilitást…

A személyes bolygók (Nap, Merkúr, Vénusz) e hónapban nagyon aktívak lesznek, jegyet váltanak, a jegyváltásukat egyéni szinten megérezzük, Kosból Bika jegyébe sorolnak át a fenti bolygók, ráadásul az Uránusszal kapcsolódnak majd a hó vége felé, és ez hozhat újdonságokat, meglepetést, hirtelen fordulatot, égzendülést, plusz földindulást, és ugyancsak kiemelendő, hogy a hónap végén aktivitásukkal a Szaturnusz és Uránusz kvadrátját is újra kissé bekapcsolják. A Mars is jegyet vált, a Rák jegyébe lép át Ikrekből, érzelmes időszakot élünk mindenképpen, ebben a jegyben a dinamikánkra, hangulatainkra majd erősebben hathat az a hullámvasút, amit a napjainkban megélünk.

A Plutó Vénusszal fog leckézni, ami fokozhatja az intenzitást, kötődéseink terén. A Plutó mindeközben majd hátrálni kezd április végén, tehát vége ‘a minden bolygó direkt mozgásban’ időszakának. Amikor a Plutó irányt vált, az mindig nyomaték. A hó utolsó napjai tehát bizonyosan hoznak majd olyat, ami tanulságos lesz, vagy olyan üzenet, érzet, ami esetleg mélyre megy. Úgy mélyre, hogy akár fájhat is. De ezt az elmúlt időszakban megszoktuk. És tudjuk, bármi átég rajtunk, az nem haszontalan. A Telihold (Skorpióban) és az Újhold (Kosban) is Mars uralt lesz e hónapban, lesz belső munka, nem fogyunk ki a feladatokból.

Annyi pozitivitást igyekezzünk betölteni a napjainkba, amennyit csak tudunk. Vegyünk elő minden lehetséges technikát, ami megemelheti napjaink rezgését.

1. hét

Személyi bolygók nagy része Kosban, a kezdet energetikája, az Én a fókuszban, a Vénuszt betámadja a Plutó, kötődéseink, vágyaink, s az azokkal kapcsolatos félelmek mélyülhetnek…

A Vénusz és a Nap Kosban, s átlép ebbe a marsikus jegybe a Merkúr is a hónap első napjaiban. A március utolsó napjai kicsit annak a jegyében teltek, hogy a Halak Merkúr, ami amúgy is egy furcsa elúszó energetika együtt állt a Neptunnal, kicsúszhattak a napok a kezünkből, nehezebb lehetett a koncentráció, a fókusz, a gondolkozásunk esetleg sokszor elvitt minket a realitástól, jellemző lehetett az eszképizmus, legszívesebben kiszálltunk volna a mókuskerékből. A Plutóval alkotott szép fényszöge, segíthetett, hogy megfogalmazzunk olyat, ami nekünk fontos, vagy leírjunk, lejegyezzünk, vagy kifejezzünk, olyat, ami foglalkoztat minket.

A Merkúr jegyváltása amiatt jó, hogy ebből az álomszerű állapotból kikerülhetünk gondolatilag és kommunikációban. A Kos Merkúr fókuszált, célorientált, kezdeményező energiába húz át minket.

Igy már három bolygó a Kos jegyében. A március végét megfűszerezte, hogy a Vénusz és Nap együtt állt, és a Chironnal is, amely aszteorida arról híres, hogy eredendő sérüléseinket szimbolizálja. Március utolsó napjaiban, ha figyeltünk eshettek meg velünk olyan események, lehettek olyan napjaink, amikor erős gyógyító energiákat érezhettünk, sokszor a gyógyulás úgy érkezik, hogy átég rajtunk még és még olyan, amit nem nem tudunk kezelni, ami fáj. A sérülékenységünk jobban kitűnhetett.

A Kos jegy mindig magunk felé viszi a fókuszt. Mi mit akarunk? Mi mi felé akarunk tartani? Mi kik vagyunk? A Kezdet energiája. A cselekvés energiája. A tetterőé. Az akaraté.

A március végén beállt Mérleg Telihold erős feszültséget hozhatott fel annak terén, hogy mi az igényünk, és azt hogyan harmonizáljuk a másokéval. Hogyan kapcsolódunk magunkkal, s, hogyan kapcsolódunk mindeközben másokkal.

A hónap első hetében egy szép Mars/Vénusz szextil, egy ‘pillanat’, amikor vágyak/tettek, a női/férfi princípium egyensúlya leképezve az égen. Használjuk. Klassz nap lehet romantikus találkákra is…

A hét második felében a Mars a Neptunnal kapcsolódva okozhat megint zsibbadtságot, energetikailag leszívhatnak minket a mindennapok, nem mindegy hogyan reagáljuk le azt, ami szembejön velünk. Mivel még a Mars Ikrekben, és jellemzően ez a szétszórtság energetikája is. Igyekezzünk, ha lehet egyszerre egy dologra figyelni, és szűkíteni a tevékenységeinket. A figyelmünket ne szórjuk sokfelé, mert kifulladhatunk. Érdemes ugyancsak józanul mozogni a ‘világban’, a Neptun hozhat kisebb-nagyobb csalódást, vagy hitvesztést, vagy ködöt, vagy megtévesztést. Gyors tranzit, de hathat ránk energetikailag.

A hétvége úgy köszönt be, hogy a Kos Merkúr kap jó fényszöget a Vízöntő Szaturnusztól, kreatív ötlet elindítása, stratégia kidolgozása, gondolataink papírra vetése, fókusz, tervezés, tanulás.

Illetve, épp szombaton a Vénusz és a Jupiter, a Kis és Nagy Jótevő kapcsolódik. Az ilyen állás mindig hoz kellemeset. Ilyenkor azt is szoktuk mondani, vegyünk lottót. Szerencse…, a csoda fényszöge. Ha van olyan, akit megajándékoznánk, mert fontos nekünk, tegyük meg.

A hét végén abba futunk, hogy a Vénusz és Plutó kapcsolódik, erős, intenzív érzetek, esetleg párkapcsolatban leckék, a Plutó mindig azért lép a színre, hogy változzunk.

Ez a hónap egyik fontos fényszögkapcsolata. Üzenete: ha olyan párkapcsolati mintákban vagyunk benne, ami nekünk nem jó, akkor ideje mintát törni. Nem visszaesni, visszatérni a régihez, hanem megújulni ezen a téren is. Mindig tanuljunk abból, ami megesett, és legközelebb eggyel jobb megoldásokat válasszunk.

2. hét

A személyi bolygók nagyon aktívak, pörgős napok, hitünk tesztelve, erőnk, erőnlétünk is. Tudatosan kell irányítanunk az energiáinkat. A Vénusz átlép saját jegyébe, Bikába.

Az április második hete az Újholddal kezdődik Kosban. Elég erős nap lesz, hisz a Nap/Merkúr/Vénusz, Hold Kos jegyében fog sorakozni, így áll be az Újhold. Egyéni utunk, egyéni érdekeink, egyéni céljaink. Egy marsikus Újhold. Még a Mars is vet egy fényszöget a Napra eközben. Ez az energia lehet nagyon kényelmetlen is. Viheti a fókuszt a Vénusszal való együttállás miatt erősen a vágyainkra, a kapcsolódásainkra, kaphatunk esetleg valami lökést a felé, hogy, ha még lenne olyan beégett kötődési nehézségünk, ami gátol a szeretetteljes, kölcsönös kapcsolódásban, akkor újra igazítsunk a hozzáállásunkon. Vegyük észre, hogy mennyit változunk, 2020 januárja óta.

Beláthatjuk, hogy az elmúlt év eseményei kapcsán, sokkal jobban rálátunk most arra, kik vagyunk, s ködösen, de érezzük azt is, mi felé szeretnénk tartani. Egyszerűen energetikailag nem fér bele olyan már az életünkbe, amely toxikus, amely nem méltó, amely alapértékeink ellen hat. Transzformatív, nehéz, az igazságunk, a lényegünk felé hajtó év van mögöttünk.

S a változás nem áll le, itt áprilisban is zajlik tovább elég nagy intenzitással az újraprogramozás.

Épp a hónap közepén, 15-én a Nap és a Jupiter vet szép fényszöget egymásra. Majd egy nappal később a Plutóval kapcsolódik. Tudatformáló napok…

Majd 17-én a Merkúr esik bele a Plutó kvadrátjába, itt figyeljünk, hogy ne küldjünk magunk felé bántó gondolatokat, se ne támadjunk másra. Se ne essünk hatalmi játszmákba. A Merkúr ezen a napon a Jupiterrel és a Marssal szép fényszögben segít abban, hogy a plutó transzformatív energiáit inkább saját terveinkbe toljuk célirányosan. Ne szedjük szét magunkat energetikailag. tartsuk a fókuszt.

A Mars Jupiterrel beállt trigonja segíthet abban, hogy amibe fogunk, abban higgyünk, annak sikerében annak pozitív kimenetélben. A siker fényszöge. Érdemes ezekben a napokban kezdeményezni, nem megrettenni, kezünkbe venni az irányítást. Hinni, hogy, amibe fektetünk, annak lesz gyümölcse.

3. hét

Jegyváltások. Mars Rák jegyébe. A Vénusz után a Nap és a Merkúr átlép Bikába, s ezek mind közelednek az Uránuszhoz, hogy majd őt beérjék az április második felében, és ezzel egy nyomatékot adjanak az Uránusz és Szaturnusz kapcsolódásának.

Ahogy látjuk ezen a héten 4 bolygó lesz a Bika jegyében. Földies energia, s ezek a személyes bolygók besorolva az Uránusz mellé, csatlakoznak az év fő témájához, vagyis, hogy menjenek azok a sémáink, mintáink, amelyek gátolnak minket a belső stabilitásunkban, ami ne lepődjünk meg, ha teljesen más alapokon fog nyugodni, ha elérünk oda, mint, a mit valaha gondoltunk volna.

A Mars jegyet vált, a kissé hektikus Ikrek jegyéből Rák jegyébe, a hangulatiság jobban áthatja majd a dinamikánkat, amíg ebben a jegyben araszol.

Az Uránusz ugyanis sokszor úgy tesz, lebont egy minőséget, és épp az ellentétét teremti meg számunkra, s az lesz az új realitásunk. Lényeg az Uránusznál, hogy a status quo-t megbontja.

A Szaturnusszal kapcsolódva egész évben feszegeti a határainkat. Hol kell még kiigazítás, hogy megteremtsd a belső biztonságodat.

4. hét

A Plutó elkezdi hátráló mozgását. Intenzitás ezzel is fokozódik. Mivel Skorpió Teliholddal is szolgál ez a hét. Készüljünk erős belső munkára, se féljünk elmerülni esetleg félelmekben, minden minket szolgál.

Merkúr/Vénusz együttállás Bikában, nekem olyat mond, hogy merjük kifejezni a szépre való hajlamunkat, merjünk kimondani fontos dolgokat, ha szükséges a kapcsolódásainkban, s nekünk nőknek, merjük kifejezni a bennünk rejlő Szépet.

A Telihold Skorpióban úgy áll be, hogy a Nap szorosan együtt áll az Uránusszal. Erős feszítő energiák, a Hold Skorpióban szemben. Minek kell még omlani bennünk, hogy előbukkanjon az Új? Az Uránusz, s az önmagunk felvállalásának tematikája benne lesz ebben a Teliholdban erősen.

Mindeközben a Plutó épp ekkor kezdi el a hátráló mozgását. A Plutó mindig nagy erőket mozgat. Bak jegy 26. foka körül, ha van bolygónk, akkor ezt az irányváltást erősen megérezhetjük.

Ha volt intenzitás ezekben a napokban, akkor ezzel az még csak fokozódik.

A Merkúr vet egy szép fényszöget a Neptunra a hónap utolsó napján. Az kicsit olyan lesz szerintem, mint egy lágy simogatás, ez után a mozgalmas hónap után, ami főként főként érzelmileg lesz intenzív. Első fele dominánsan Kos energetika, céljaink, majd átcsap a földies Bika jegyébe, az értékeink mezsgyéjére…

Tudatosan kell terveznünk a napokat, a célokat, a helyünket a világban, céljaink helyét a napjainkban, az emberek helyét az életünkben, építő kapcsolatokba tenni. Ha akarjuk, ha nem, ebben az évben, valamelyik életterületünkön be fog állni változás, hogy milyen mértékű, az csak a mi felelősségünk, az csak rajtunk áll. A növekedés éve ez, ha jól használjuk az energiákat. A fókuszt tartani, még, ha olykor ki is billennünk, és figyelni az érzéseinket, testi jeleket, érzeteket, melyek mutatják mi nekünk a jó és mi nem, s ezzel navigálnak minket egy teljesebb, autentikus énünk, s út felé.

Ez az út nem rajtunk kívül fut, hanem bennünk. S belőlünk is fakad.

+

Neptuni napok

A március utolsó napjait kicsit tovább színezi, hogy a Merkúr és a Neptun a Halak jegy 21. fokán együtt állnak. Mi is ez?

Merkúr-Neptun együttállás

A Merkúr március folyamán átlépett ebbe a változó, ‘folyékony’ jegybe, ahol neki nem komfortos. A gondolkozásunkért és kommunikációnkért felelős bolygó a Halak jegyében elúszik… Ezt még tetézi, ha a Neptun közelébe kerül. És most épp ebben vagyunk. Pontos analógiája ennek az állásnak a kismamák kígyózó sora az oltásért a hétvégén, s, hogy milyen félreértések, félrekommunikálás, ködösség vezetett a helyzethez. Vagy épp az, hányfajta információnk van most az ún. ‘nyitásról’. Vagy az, hogy sokak írnak FB-n arról, hogy kicsit szoronganak, indulnak oltásra, de nem százszázalékosan nyugodtak, hogy mi lesz vagy mi van, vagy azt sem tudják melyik vakcinával oltják őket. Ködösség, egyfajta bizonytalanság. Neptun…

Continue reading “Neptuni napok”
+

Telihold Mérlegben (2021.03.28.)

Vénusz uralta Telihold, mégpedig úgy, hogy a Vénusz épp együtt áll a Nappal Kosban, a Hold szemben velük, a Kos (ÉN) és Mérleg (A MÁSIK/MÁSOK) jegy diskurzusa. Jópár bolygó támogató kapcsolódása fent…

Tisztában vagyok az értékeimmel, a sérülékeny részeimmel, azzal, mit tanulok, egyre tisztább milyen kapcsolatokat szeretnék szolgálni, mit nem… Tisztában vagyok azzal, hogy mi nekem az egyensúly, és mi csap ki az egyensúlyomból… Ezért az egyensúlyomért teszek, minden nap, minden percben… S nem másoktól várom a megoldásokat. Teszek…
Continue reading “Telihold Mérlegben (2021.03.28.)”
+

A Vénusz és ezek a napok (2021.03.25)

Kivételes bolygóállás odafent, s mint tudjuk, ami odafent, az idelent…

A Vénusz és a Nap egzakt együttállásban…

Most, mivel annyian vagyunk mi nők, most erős helyzetekben, ez a poszt nekünk…

Mi történik, ha a Nap a Vénusz mellé ‘áll’? A Vénusz Kosban, ami neki kicsit erős, mármint a lágy vénuszi energiák ellentéte ez a tüzes marsikus jegy, tehát itt a Vénusz gyenge. Sokak osztják meg velem, hogy most nőként extrém nehézségeket élnek meg akár a hétköznapi rutinban, kapcsolódásaikban, akár minden erejüket felőrlő leckékben éppen, akár érzelmileg, akár fizikailag.

A Nap is Kosban, ő itt erejében…

Continue reading “A Vénusz és ezek a napok (2021.03.25)”
+

Az erőnk és az erősségeink (Mars-Szaturnusz trigon – 03.20.)

Jellemzően ez évben a Szaturnusz a karmester az égen. Vízöntő jegyében, uralomban van, nagy erőben, ezért tisztán hozza a jegyre jellemző minőségeket. Ami két irányú, A) felelősség, szorgalom, keret, cél, kitartás; B) szabadság, merészség, eredetiség, újítás, magasabb szellemiség, humánum. Bár az év nagy részét az Uránusszal való nehéz fényszöge lengi be (Szaturnusz/Uránusz kvadrát), az épp ma beálló tavaszi napéjegyenlőség, úgy érkezik, hogy a Szaturnusz a Marssal támogató kapcsolatba kerül.

Continue reading “Az erőnk és az erősségeink (Mars-Szaturnusz trigon – 03.20.)”
+

Újhold Halak jegyében (2021.03.13.)

A mai Újhold abban kivételes, hogy Hold, Nap, Neptun, Vénusz egymást mellett szorosan, ritka az ilyen. És a Plutóval is kapcsolódnak, ami mindig mélyít, ‘magasít’. Pihenőidő. Szép, hogy épp hétvégére esik. Figyeljük az álmainkat. S bármit érzünk, érzékelünk, nézzünk a mélyére.
Elönt minket ebben a változó jegyben a három bolygóra jellemző tematika: érzékenység, érzelmesség, mint a szivacs, úgy engedjük esetleg be a minket körülvevő energiákat. Talán ezért is, hiába ez egy kivételesen szép állás, jobban kitűnik számunkra, hol vagyunk még sérülékenyek. Ezért talán sokak úgy érzik, hihetetlen nehéz most. Ez benne van a levegőben. Változékony lehet a hangulatunk, amin persze segít az enyhülés odakint, és az évszakváltás. Pár perc merengés egy napsütötte padon, segít.

Continue reading “Újhold Halak jegyében (2021.03.13.)”
+

Nap/Neptun együttállás Halakban (2021.03.10.)

Nap/Neptun együttállás Halak jegyében
(03.10.)

A Halak energia nyitás, nyitottság felfelé, ezzel növekedés. És a befejezés energiája is, mint a 12., utolsó jegy a zodiákusban. Ezzel új ciklus ígérete is.

Még ott a bolygók Vìzöntőben, az Új hozzáállások támogatva vannak egész évben. Az új Énünk.

Continue reading “Nap/Neptun együttállás Halakban (2021.03.10.)”
+

Márciusi asztrológiai előrejelzés (2021)

Márciusban áthangolódunk, kissé megnyújtózunk a finom Halak energiákkal, hogy majd a hó vége felé már a Kosba lépő Nappal és Vénusszal kissé erősebben beleálljunk ennek az évnek a további hívásaiba, kihívásaiba.

Januárban, januártól a Vízöntő és Bika jegyek domináltak, ebben a hónapban több bolygó beér változó jegybe, és ez megváltoztatja a dinamikát. Februárban egy halom bolygó szilárd jegyben volt, most az energiák kissé szétszóródnak, talán pozitívabb események és érzetek jönnek, mozgékonyabbnak érezzük majd magunkat, mármint egyéni szinten, hogy mi lesz odakint, azt a Szaturnusz és Uránusz párbeszéde még tartja.

Ami nagyban megy odakint, vagyis, hogy zajlik a nagy áthuzalozás (mennyi korlátot bírunk el, amíg majd elindulunk a szabadságunk irányába), az épp úgy zajlik egyéni életünkben is. Ezt talán érezzük.

Continue reading “Márciusi asztrológiai előrejelzés (2021)”
+

Telihold Szűz jegyben (2021.02.27.)

Telihold Szűz jegyben
2021.02.27.

A testen keresztül a lélek gyógyítása, az elme csendesítése

Ezeket a napokat, órákat betölti a Szűz Telihold fénye.

A Nap és a Hold szembenállása a Telihold. A Hold Szűzben, a Nap Halak jegyében. A két jegy minőségei keverednek ebbe a Teliholdba, ezekkel dolgozunk. A Szűz jegy földies, zárt, praktikus, feladatorientált, produktív oldala feszül neki a Halak jegyére jellemző elvonulással, csendesedéssel eszképizmussal, érzékenységgel, intuícióval, nyitottsággal, sodró áramlással.
A Merkúr már direkt mozgásban, és az összes többi bolygó is. Érezhetjük azt, hogy, ami februárban stagnált, az a napokban elindult, s tennünk kell, listát írni a teendőkről, s már nemcsak továbbgondolni, hanem tevékenyen tenni is kell mindazért, ami felé tartani szeretnénk az elkövetkező időszakban.
A Halak jegyében együttálló Vénusz és Nap azt üzeni: húzódj vissza, tölts kis időt önmagaddal, csendesedj el, adj magadnak szusszanásnyi időt, figyelj az érzékeidre, érzéseidre, megérzéseidre.
A Nap az Uránusszal szép fényszöget zár be, támogat ebben, de a Hold is trigonban most az Uránusszal, tehát a tevékeny, praktikus oldalunknak is jön támogatás, és a pihenni vágyónak is.
A kettőt együtt valahogy úgy tudjuk harmonizálni, ha a Szűz jegyre jellemző testtudatosságunkat elővéve, figyeljük testünk jelzéseit, mert most a Halak/Szűz tengelyen a Telihold olyanban segít, hogy energetikailag sokkal érzékenyebb fokozatra kapcsolhatunk. Ha pihennénk, engedjük meg magunknak, mindeközben erős intuitív megéléseink lehetnek, hiszen 3 bolygó Halakban, ami nyitottság, ami érzékenység, ami minden felé nyit, ami lelkiség, finomság, árnyaltság. Lényegében magunk felé nyit mindig a Halak hónap.
A Szűz energia testünk testi egészségünk felé viszi a fókuszt, mindeközben szépen jelezheti hol szükséges energetikai áthangolás bennünk.
Közben a Merkúr lényegében még együtt áll a Szaturnusszal, és a Jupiterrel is lassan. A túlgondolkozás, az újító gondolatok ereje velünk. Az erős Halak energia odafent segít a lazításban. A Szűz Hold a fókuszban.
A Szaturnusz/Uránusz kvadrát velünk mindeközben. Mi tart vissza attól, hogy megéljük, vagy jobban megértsük önmagunkat, s ezáltal ez évben megújuljunk.
Ennek a folyamatos áthangolásnak egyik mérföldköve ez a Telihold.

+

Plutó/Mars trigon

https://barnabeata.com/elerhetoseg/

Plutó-Mars trigon

A Plutó és a Mars kapcsolódik az égen, erős Skorpiós energia, ami mindig a változás tematikáját dobja fel. Mivel 2020-at úgy zártuk, ők támadták egymást, s valljuk be az év végét inkább kicsit elengedtük, hogy majd lépünk a felé vagy továbbgondoljuk azt, ami tavaly lelassult, megakadt, 2021-ben. Maradtunk sokan a komfortzónánkban. Itt most érdemes megmerítkezni a két bolygó stabil erejében, mert ez egy jótékony kapcsolódás. Mindketten földies jegyben segítenek belső transzformatív folyamatok fizikai síkon való megélésében. A Mars az immunrendszerünk is, tudatosan kapcsoljuk a testet a lélekhez, a szellemhez a napokban. Ne szakítsuk le egyiket a másikról, mert ezek mindig is összetartoztak, és most is összetartoznak.
Ez az év bár erős tudatossággal kezelve, de a lehetőségek éve, főképp a belső átalakulásra való potenciál nagy most, a napokban a két bolygó ehhez ad támogatást.
Bármi terhel, terhelt, most aktív és tudatos odafigyeléssel, jelenléttel, gyógyul, gyógyulhat.
Minden bolygó direkt mozgásban.
Vénusz átlép Halakba, segít árnyaltabban látni, megélni a kapcsolódást magunkkal, másokkal. Segít harmonizálni.
A stabilitást magunkban meglelni úgy lehet, ha minden percben ápoljuk a kapcsolódást magunkkal. Az erőnk, mint tudjuk, belülről fakad. S a testünk jelzi az egyensúlytalanságokat. Figyeljünk a napokban a jelzéseire.
Talán érzitek, hogy a kinti ambíciókról 2020-as paradigmaváltás óta áthelyeződött a hangsúly a belső erőforrásainkra, s hogy azokat hogyan kezeljük, egyáltalán felismerjük-e. Csak magunkon keresztül tud megvalósulni bármi odakint, olyan forgatókönyvvel, ami minket bizonyosan szolgál.

A Mars és a Plutó ennek felismerésében, kezelésében segít a napokban.

+

A Merkúr direkt mozgásba vált (2021.02.21.)

Kicsit változik a dinamika odafent. Először is a Nap átlépett Halak jegyébe a héten, a Vénusz is lassan átlép, illetve a Merkúr elindul előre. Január 30 óta hátráló mozgásban volt, mentálisan megdolgoztathatott minket ez az időszak. Hiszen, ahogy jeleztem nem mindennapi kapcsolódásokat produkált a február. A Merkúr lényegében együtt állt Jupiterrel, Szaturnusszal, Nappal, Vénusszal mindeközben Vízöntőben: esetleg jöhettek olyan szokatlan gondolatok, helyzetek, aminek kapcsán most erős változásban gondolkozunk vagy (irány)váltásban. Ezek a bennünk kifakadó gondolatok a Merkúr irányváltásával odakinti lépésekbe, elhatározásokba, szándékokba futhatnak.
Azzal, hogy vége a Merkúr retrográd időszaknak, minden bolygó direkt mozgásban van most az égen (egészen április közepéig), ezzel a hátráltatások szűnnek, kicsit magasabb sebességre kapcsolhatnak a dolgaink. Persze, ha a belső szándék tényleges külső lépésekbe fut, akkor.
A Szaturnusz/Uránusz kvadrátja velünk: mi marad, és mi menjen, mert mennie kell. A Halakba lépett Nap, és majd a Halakba lépő Vénusz a napokban tovább finomítja a megérzéseket, megéléseket, s ez további segítség a tisztánlátáshoz, s ahhoz mikor mennyit, merre lépjünk az elkövetkező napokban, hetekben.
A Mars és Plutó szépen kapcsolódik a napokban, a Bika Mars (rá)segít, hogy akár tavalyi évben már megszenvedett nehézségek tanulságai nyomán továbblépjünk. A Plutó a félelmeink nyomán feltörő tartalmak révén navigál minket, hogy merjünk mélyre menni ebben.
Az erős uránuszi energia miatt azt érezhetjük hogy minden nap teli ‘elektromossággal’. Minden nap más. Ezzel sokat kell beletenni tudatosan a jóllétünkbe.
A lassan bekúszó, fent említett Halak energia segít(het) az elcsendesedésben, a befelé irányuló figyelemben/figyelésben.

+

Szaturnusz-Uránusz kvadrát (2021.02.17.)

Elérhetőség – Barna Beáta (barnabeata.com)

Elérkeztünk az év első egzakt Szaturnusz-Uránusz kvadrátjához. Erről pár szót írni kell. Mert erősen meghatározza az évet a két bolygónak a kapcsolódása (nyáron is beáll ez a fényszög és decemberben is, tehát ez évben háromszor).

Először is, ezt itt idézném egy hírportálról, tegnapi hír:

“Az Etna ébredését több tíz kilométeres távolságban is hallható mély morajlás kísérte. A vulkán dél-keleti kráteréből először hamufelhő emelkedett fel, amely száz kilométeres távolságban is látható volt. Majd a kráterből lávafolyam tört fel: ennek nyomására a hegynyílás egy része beomlott, és izzó lávarögök repültek tűzijátékszerűen a levegőbe. “

Az olasz országos geofizikai és vulkanológiai intézet adatai szerint évek óta nem volt tapasztalható ilyen erejű kitörés.

Amikor ezt a hírt olvastam ma este, arra gondoltam, nahát, pont így készültem leírni a folyamatot, amelyet a két bolygó kapcsolódása jellemzően beindít, beindíthat ez évben, ahogy a mélyben rejtett tartalmak kifakadnak, s az Új tűzijátékszerűen kiszakad a levegőbe, s a Régi beomlik/leomlik.

Mert mi is zajlik?

Egyre több cikk jelenik meg abban a témában, hogy kire hogyan hatott és hat a tavaly március óta tartó COVID-helyzet. Van, aki szorong, van, aki veszteséget élt meg, van, aki létbizonytalanságban, van, aki csak szenved a bezártságtól, van, aki kiégett az egy éve tartó erőltetett, feszes rutinban, és sorolhatnánk.

Tudjuk, hogy a kinti járvány mintegy gyújtópontja volt annak a szemünk előtt kibomló folyamatnak, amelynek lényege, hogy átalakul a valóságunk. S átalakulunk ebben erősen mi is.

Mert mit is ‘tesz’ a Szaturnusz Vízöntőben?

A Szaturnusz Vízöntőben a működéseinkre mutat rá, a struktúrákra, amelyek összetartják a valóságunkat. A Szaturnusz korlátoz, szoktuk mondani, ott, ahol valami nem stimmel, ahol elavult szisztémák szerint élünk. Általában nagyon egzaktan érezzük, hogy hol van korlát az életünkben, mi nem működik már, mire nem jók már a régi megoldásaink, automatizmusaink.

Nézzünk rá új szemmel az életünk struktúrájára, üzeni a Vízöntő Szaturnusz, hol érett meg már a változás? Hol szükséges áthangolás épp azért, hogy kellően felelősséget vállalhassunk magunkért, s a csak ránk jellemző egyedi utunkért?
Hogyan ‘segít’ az Uránusz Bikában?

Nehéz fényszöggel kapcsolódik az Uránusz a Szaturnusszal tehát, mégpedig Bika jegyében, jegyéből. A Bika jegyéből a fő üzenet:

Nézzünk rá mennyire találjuk értékesnek magunkat? Mennyit szeretnénk ennek nyomán felvállalni magunkból a jövőben? A Bika jegye a stabilitás jelölője: mit kell tennünk ahhoz, hogy a talajt a talpunk alatt, a stabilitást ne kint keressük, hanem találjuk meg önmagunkban? Mit kell ahhoz ‘(le)tenni’, hogy megteremtsük saját belső biztonságunkat?

Az Uránusz azt adja hozzá a folyamatokhoz, hogy szétcsapja a korlátokat, hirtelen ledönt struktúrákat, ezzel felszabadít, elmossa a határokat, akár káoszt is keltve visz egy magasabb tudatosság felé.

Régről hozott sérülések, minták, automatizmusok odabent, a Szaturnusz/Uránusz kapcsolódás egy olyan energiát hoz, amelyben olyan hirtelen fordulatok, helyzetek kelhetnek, amelyekben muszáj másként döntenünk, másként reagálnunk, másként, középpontunkból válaszolnunk. Ha nem így tesszük, az erős szaturnuszi energia erős diszkomfortot, vagy szorongást kelthet, erősen megszenvedhetjük, hogy nem rugalmasan és nyitottan, hanem mereven, múltba fordulva reagáltunk. Az uránuszi energia nem hagyja, hogy ne változzunk. Kicsap a megszokottságainkból.

Azt láthatjuk, amit még egy éve fontosnak véltünk, az szinte ködbe veszett, másként értékeljük a valóságunkat. Az is átalakulóban, mi nekünk a biztonság. Mi adja a belső biztonságunkat, a stabilitásunkat.

A magunkkal való kapcsolódás kerül a fókuszba, olyan részeinkre merünk ránézni most majd, amire eddig talán nem mertünk, olyan térbe merünk vagy kényszerülünk lépni, ahol eddig nem jártunk.

Amit eddig nem fogadtunk el magunkban, azt akár fel is karoljuk. Amire esetleg rá sem mertünk nézni, mert éreztük, munka, arra most ránézünk. Az uránuszi (Vízöntő jegy = Jövő) energiák nem engedik, hogy visszafelé tartsunk.

A két bolygó mindeközben szilárd jegyekben űzi azt a játékot velünk, hogy nyílna egy vízió, a jövőnk, a jövőbeli Énünk türelmetlenül várja, hogy belépjünk abba a térbe, ami már tényleg söpri ki a Régit, de mindeközben fél lábbal a komfortzónánkban lennénk még, a megszokottban, gondolván, hogy kell még annak a biztonsága.

Ebben az évben az a csavar, hogy csak akkor érjük el az önmagunk által teremtett fent említett belső biztonságot (ami valljuk be most nagyon kell a kollektívben tapasztalt bizonytalanság miatt), ha felvállaljuk a jövőbeli Énünk, akit már nem korlátoznak a régi struktúrák, aki már nem tart attól, hogy elüt másokétól az útja, aki nem fél, aki úgymond bátor, bátrabb, aki bár fogalma sincs mibe lép, de lép, s megérti, hogy épp ez a terv. Hogy úgy mozduljunk és fejlődjünk, hogy mindeközben bízunk. De nem úgy, hogy mindig a közelben egy kapaszkodó.

Bármiben is vagyunk most, biztos érezzük, hogy egyéni életünkben hol van fókusz, vagy nyomás, feszültség, hogy ott váltani vagy változni kell. A februári érzetek nyílnak majd tovább, a februári helyzetekből tartunk tovább. Innen bomlik ki, a fent említett furcsa dinamika.

Az Uránusz hozhat hirtelen fordulatokat, meglepetéseket, figyeljünk, bármi is ér minket, mert az odakinti történések most olyan mély és átható belső gyógyulást lehetőségét hordozzák, ami kivételes, ennek az évnek az irányát meghatározhatják, az elkövetkező éveinket megszínezhetik.

Ha a képleted segítségével szívesen ránéznél, hogyan használhatod ki az ez évi energiákat, jelentkezz be online tanácsadásra…

Elérhetőség – Barna Beáta (barnabeata.com)

 • Éves előrejelzés
 • Egy konkrét témát/problémát kibontó konzultációs folyamat a születési képlet segítségével
 • Párkapcsolati elemzés
 • Gyermek születési képlete
 • Általános képletelemzés
+

Újhold Vízöntőben (2021. február 11.)

https://barnabeata.com/elerhetoseg/

Ezekben a szokatlanságokkal teli napokban, állt be az Újhold, Vízöntőben. Az Újhold nyit egyrészt egy kb 29,5 napos ciklust. És mindig egy új 6 hónapos ciklust is jelez, tehát 6 hónap múlva a Telihold Vízöntőben fog beállni. Nézzünk rá, miben vagyunk most, írjuk le miben szeretnénk lenni fél év múlva. Majd nézzünk vissza júliusban, amikor a ciklusnak vége, s a Vízöntő Telihold beáll, hogy sikerült-e, amit bevállaltunk.

Ezt az Újholdat az újító, lázadó, régit kisöprő Uránusz uralja, s a 11-es ház tematikáját is hordozzák ezek a napok és az előttünk álló hetek:

hosszú távú tervek, vágyak, stratégiák, valamint a közösségeink, hálózataink.

Ránézni most arra, hogy mi felé tartanánk, mi a vágyunk, s mitől el; milyen döntésekkel tudnánk a jövőben egyre inkább felvállalni az egyediségünket; mik azok a beidegződések, amiket elhagynánk, s már csak korlátoznak.., milyen új és szokatlan tervek nyomán haladnánk tovább, mindezt úgy, hogy amerre lépünk, az mennyiben szolgálná a közösséget, amiben élünk, akikkel érintkezünk, akikért teszünk. Merthogy a Vízöntő jegy analógiája az is, hogy hozzáadunk valamit a világhoz, s ezzel jobbá tesszük. Hihetetlen mennyi kezdeményezés zajlik a social médiában jelenleg, hogy egyrészt kiváltsuk a távol(ság)tartást, és közelítsünk egymáshoz, másrészt, hogy egymást segítsük (ez a blog is ezért jött létre pár egy-két éve).

Ezt az Újholdat megemeli, hogy egy Vénusz/Jupiter együttállás is van az égen, s rájuk mindig úgy tekintünk, mint ‘akik’ segítők, jótevők. Plusz, a Merkúr is közel a Holdhoz, merjük leírni legszokatlanabb gondolatainkat, ötleteinket is. Mert valami olyan van a levegőben, hogy most bátran kell, s kreatívan.

Sokszor bélyegzünk meg embereket vagy eseményeket, helyzeteket, hogy ez normális vagy éppen az ellenkezője, nem normális, elüt a megszokottól. Most ne tartsunk attól, hogy nem illik bele a megszokottba, amit érzünk, amit tervezünk, vagy amerre lépünk. Üzeni az Újhold azt is: ne a tömeggel tartsunk, hanem halljuk ki a saját hangunkat, s végre használjuk azt.

Plusz, a Vízöntő energia mindig kicsit az is, hogy hátralépünk, vagy, felmegyünk a hegy tetejére, és onnan nézünk le: értve ez alatt, hogy ott nyílik ki igazán a nagyobb távlat, vagy ott látjuk meg igazán önmagukért, és önmagukban a dolgokat, ahogy vannak. Ezt a hátralépést az éppen retrográd Merkúr is támogatja, vizsgáljuk meg a dolgainkat másként, új szemmel.

És az is velünk, hogy mivel a Vízöntő jegy ura a Szaturnusz és az Uránusz is, a Szaturnusszal tegyünk minden döntés mögé munkát és felelősséget, az Uránusszal pedig valami újat és olyat, ami fordulatot hozhat az életünkben.

S ne feledjük, ekkor a Vénusz, a Nap, a Hold és a Merkúr nehéz fényszögben van még a Marssal (ami Bikában). A Vízöntő jegyben sorakozó ideák, magasabb tudatosság felé vivő energetikát támadja a gyakorlatias, földies Bika Mars. Húzza le. Ez feszültség.

És ugyancsak pár nap és beélesül a Szaturnusz/Uránusz kvadrát, először ebben az évben (02.17.), ami a kollektívben hozhat fordulatokat, szokatlan eseményeket. Ezzel is kell ‘dolgoznunk’ mindeközben. Plusz, akinek képletét erősen érinti, az egyéni életében is tapasztalja, hogy a régen bevált struktúrák az életünkben mintha hirtelen nem működnének. Változtani kell.

Azt mindenki érzi, hogy különleges napokat élünk. Azt hiszem mindenki egyéni szinten beletehet. Hogy ne egy lefelé, hanem egy felfelé emelkedő spirálba kerüljön az emberiség. Tudom, ez így nagyon idealista elképzelésnek tűnik, de épp erről szól ez az Újhold.

Elérhetőség – Barna Beáta (barnabeata.com)

 • Éves előrejelzés
 • Egy konkrét témát/problémát kibontó konzultációs folyamat a születési képlet segítségével
 • Párkapcsolati elemzés
 • Gyermek születési képlete
 • Általános képletelemzés
Forrás: Pinterest
+

Hat bolygó Vízöntőben

Most értünk oda, hogy hat bolygó Vízöntő jegyében sorakozik (Hold, Nap, Merkúr, Vénusz, Jupiter, Szaturnusz). Holnap itt az Újhold, ugyancsak ezzel a felállással. Gondoljunk bele tavaly december végéig sehol nem volt ez a Vízöntő dominancia az égen. Aztán belépett a Szaturnusz és Jupiter, és ezzel elindult egy minőségi váltás, aminek gyújtópontja ez a holnapi Újhold lesz részben.

Mivel az egymás mellett sorakozó bolygók, mind az Uránusszal, mind a Marssal kapcsolódtak az elmúlt napokban, hetekben, vagy kapcsolódnak, és egyesek fognak kapcsolódni még többször ez évben (pl Szaturnusz, Jupiter). A tematika túlnyomóan az most, hogy a tavaly elindult dominóként felborulni látszó rendszerek, széthulló struktúrák tovább bomlanak, most másképp, akár hirtelen, ezzel szemben elindul egy tudatosodás, egy új nézőpont, amely már tevékeny (hisz a Vízöntő egy szilárd jegy) odakint. És természetesen egyéni szinten is ez zajlik.

Keressük a biztonságot, de most ennek fogalma, minősége részben átalakul. Megértjük, hogy az a legnagyobb biztonságunk, ha lényegünket adjuk vagy a szerint tudunk élni, haladni. Tükörbe nézés. Kilépés a komfortzónából. Változás, aminek sokszor ellenállunk (nem hisszük, hogy ez mindig is velünk volt, pedig igen), kifordít, átalakít, új felismeréseket hoz, elengedésre kényszerít egy-egy helyzet, s a felé tol, hogy, ami 2018-ban elindult finoman, az Uránusz Bikába lépésével, vagyis, hogy átalakul az anyagi síkon minden, s a stabilitás lényegében más értelmet nyer. A stabilitást, integritást csak mi tudjuk megteremteni magunknak. Abból tudunk erőt nyerni aztán, azzal tudunk hozzáférni a belső erőforrásainkhoz. A stabilitás megteremtése saját felelősségünk (a Szaturnusz Vízöntőben még mindig előtérben tartja az egyéni felelősség leckéit). Átalakul a biztonság fogalma a bolygón is. Új megközelítések, új technológiák születnek, új mozgalmak. Átalakulhat most egyes életterületünk.

Most sokaknak kell magukból táplálkozniuk új helyzetekben, s bízni, minden rendben lesz. Bármi esik meg mostanában, ami szokatlan és új, a fenti bolygóállásokkal, az átrendeződés, upgrade. Értünk. Univerzálisan is változásban vagyunk, és egyéni szinten is. Látunk sokakat, akiknek épp most ért be az elmúlt évek munkája, és már léphettek/léphetnek magasabb szintre, vannak, akik még munkában, és nem tiszta mi lesz az új minőség, vannak, akik a komfortzónát választják, és óvatosabbak, azoknak lassabb lesz a változás vagy elenyésző.

Ami most fent, a felé visz minket, hogy megújuljunk. Van, akinek ez fájdalommentesen sikerül, van, akinek ez most erős nehézséget okoz. Merthogy vannak esetleg témák, vagy érzékeny pontok a lélek fejlődésében, ami még nem engedi, hogy betörjön az Új, de már nagyon fájdalmas tartani a Régit. Ez az év segít leszakítani rólunk a Régit. Az lesz a legnagyobb biztonságunk, ha önmagunk lehetünk, ha az igazságunkat képviselhetjük (ez persze nem könnyű téma, hisz állandó kapcsolódást kíván meg magunkkal, érzéseinkkel).

Tavaly indult el, hogy váljunk le az illúziókról, ez évben, ez bomlik tovább…

Érdemes most sokat merengeni azon, hogy milyen életet szeretnénk a jövőben.

Vegyünk elő egy A4-es papírt, és ezeket a napokat töltsük brainstorminggal. Jegyezzünk fel bármit, ami lényegünket adja, adná, a jövőben. Ötleteljünk.

2021 végére hogyan látnánk szívesen az új önmagunkat?

Ha szeretnél minél többet kihozni ebből ez évből, és továbbgondolnád hogyan tudnád új módokon megtapasztalni magad, mert ez az év minden lesz, csak nem megszokott, akkor jelentkezz be tanácsadásra:

(Bejelentkezés):

 • Éves előrejelzés
 • Egy konkrét témát/problémát kibontó konzultációs folyamat a születési képlet segítségével
 • Párkapcsolati elemzés
 • Gyermek születési képlete
 • Általános képletelemzés

+

Februári asztrológiai előrejelzés (2021)

2020-ban sokak merengtek talán azon, hogy milyen lesz 2021. A tavalyi lefékezett, letompított, de eközben erős nehézségekkel és akadályokkal tűzdelt hónapok után, ez az év tudtuk, más lesz. De hogy hogyan lesz más, azt csak talán most kezdtük érzeni a bőrünkön, akár ezekben a napokban, amelyek mögöttünk, s majd fogjuk ezekben a hetekben, amik előttünk.

A február ugyanis az év egyik legerősebb hónapjának ígérkezik. Különleges bolygóállások és fényszögek az égen. Elérkezünk például az év egyik fő vonulatát adó Szaturnusz/Uránusz kvadráthoz, február közepén. Tudjuk, mindenkinek egyéni képlete határozza meg, hogy miben van. Az biztos, hogy akinek üti a Mars vagy Uránusz így vagy úgy a születési képletben szereplő bolygóit, vagy akinek szilárd jegyekben vannak bolygói, az most kipördült a komfortzónából, és talán erősen küzd, az elemekkel. Aki nem annyira érintett, talán az is figyel, és meghökken olykor, hogy merre tart a világ, vagy épp saját egyéni élete. Mert igazából nehéz most megjósolni merre tart a világ. Kissé utópisztikus a hangulat, és a bizonytalanság, a ködösség egyértelműen velünk. Tehát, egyéni, ki miben most, de az általánosan jellemző, hogy ritka, hogy 6 bolygó levegős és szilárd Vízöntő jegyében sorakozzon, s az is, hogy az Uránusz és Mars a földies Bikában piszkálja ezeket a bolygókat egymás után, nap mint nap. És most ez zajlott az elmúlt hetekben, és fog most még februárban.

Tavaly, ki melyik életterületén erős krízisbe kerülhetett, ott, ha figyelt, megértette, mi a teendő a jövőre nézve. Az erős Bak energiákkal az volt a fő üzenet, hogy hagyjuk hátra, ami nem szolgál minket, tanuljunk a múltból, ha nem hagytuk hátra, elvették tőlünk, ha még mindig velünk a nehezék, ez az év bizonyosan lecsapja rólunk. Tehát igazából erős gyógyító folyamban evezünk. Kifelé idejétmúlt ragaszkodásainkból, befelé egy minőségbe, aminek lényegét lehet még nem tudjuk megfogalmazni, csak azt tudjuk, hogy vissza már nem lehet és nem érdemes.

A Szaturnusz és Jupiter Vízöntőbe lépésével decemberben, elindult az a tendencia, hogy akkor most már végre vegyük le a fókuszt a múltról, és forduljunk a jövő felé. Persze ez nem könnyű, mert a növekedés, a változás, más gondolkodásmódot és hozzáállásokat kíván meg, mint amivel eddig működtünk. Nyitottságot. Hogy ne tartsunk az újtól. És egyértelműen egy nagy adag merészséget.

Ez az év, s ennek nyitánya, a február elkezdi ütköztetni erősen a hátrahagyni érdemes minőségeket az életünkben, de most az Uránusz szélsőséges, hirtelen energiáival. A Szaturnusz/Uránusz kvadrát analógiája is épp ez: a Múlt és Jövő ütközése, a Hagyomány és az Innováció, a Megszokott és a Szokatlan, a Konformista és az Egyedi, a Korlát és a Szabadság, a Struktúra és a Káosz, a Komfortzóna és az Új ellentéte, és még sorolhatnánk hosszasan…

A Nap, Vénusz, Merkúr, Szaturnusz, Jupiter Vízöntőben, és a Hold is ott lesz, amikor majd lassan elérkezünk az Újholdhoz. Gondoljunk csak bele, azok a kicsik, kisbabák, akik ezekben a napokban születnek, és ennyi bolygójuk a születési képletben Vízöntőben lesz. Milyen különlegesek lesznek.

Mert, mi a Vízöntő jegy analógiája:

 • A jövő
 • minden, ami nem konvencionális
 • új szemléletmód
 • egy magasabb tudatosság
 • kozmikus intelligencia
 • új technológiák
 • innováció
 • upgrade
 • újraprogramozás.
Valami olyan van most a levegőben, hogy akkor most lapozzunk végre, és nyissunk egy új fejezetet.

Egy olyat, ami sokkal inkább a miénk. Közhelynek tűnhet, de aki figyelt eddig, és figyel a napokban, az érti. Hihetetlen sok segítő energia jön felénk, hogy akár olyan fordulatot is megéljünk, amit sose gondoltunk volna. Persze, nem könnyen kapjuk az újat, úgy érkezhet meg hozzánk, ha elengedjük a megszokott fogódzókat, ami eddig a biztonságunk volt.

A tavalyi év tényleg sokat segített az önismeretben. Hiszen az új helyzetek új fényben láttattak meg dolgokat helyzeteket, kapcsolódásokat, embereket. Most a régi helyzetekből kell kiemelkedni. Relatíve gyorsan. És úgy, hogy még ködös, mi lesz az Új (természetesen ugyanaz zajlik mind a kollektívben, mind egyéni megéléseinkben).

És hát ebben a sok Vízöntő bolygó most februárban erősen segít. Plusz, az Uránusz, plusz a Mars. Ki mennyit vállal az átalakulásból, ki mennyit vállal fel magából, attól függ milyen sebességre kapcsol az élete. Mivel a Merkúr hátrál most egészen február 20-áig, ezért akadozhat a sebesség most, és akadályok merülhetnek fel, és lehet bennünk erős türelmetlenség ennek nyomán, de az érzet már ott van, hogy (újra) átalakulásban vagyunk, most másként mint tavaly.

A február főbb asztrológiai eseményei

A Merkúr hátráló mozgásban, avagy ahhoz, hogy előre lépj, most eggyel hátra kell lépned
(fókusz a gondolkozásmódunkon, az önkifejezésünkön, a kommunikációnkon: hogyan újulnánk meg ezeken a területeken?)

Január 30-án a Merkúr hátrálni kezdett, Vízöntőben. Olyan napokat, heteket élünk, amikor, ahhoz egyébként, hogy továbblépjünk, hátra kell kicsit lépni, átgondolni mi volt, mi működött, mi nem, majd úgy továbbhaladni. Egészen márciusig ebben a jegyben lesz a Merkúr, 20-a után direkt mozgásba vált. Most feltörhetnek új gondolatok, ötletek, innovatívak, új utak lehetősége, másként gondolkozás. Jegyzeteljünk. Érdemes a retrográd időszak alatt merengeni, tervezni, majd, amikor elindul újra előre a Merkúr, a hó végén elindulni, … belevágni az új projektekbe, az új hozzáállásokba.

Ebben a hónapban egy fényszöget kiemelnék, ha Merkúr, mégpedig a hó közepén (02.14.) beálló Merkúr/Jupiter együttállást. A Jupiter, mint tudjuk a Nagy Jótevő, hozhat némi optimizmust, adhat erőt a terveinkhez.

Lehetnek merkúri témákban nehezebb napok, pl 02.10-én a Mars a Merkúrt támadja, ez erős feszültséget okozhat, gondolataink túlpöröghetnek, kiboríthatnak minket. Ezt csak úgy tudjuk mederben tartani, ha jelen vagyunk, épp abban, amiben vagyunk, és mindig a jelen lépést figyeljük, abban mélyülünk, hogy az megalapozza az összes további lépésünket.

Az nehéz most, hogy a sok vizionárius bolygó Vízöntőben, tolna minket tovább, hogy növekedjünk, hogy továbbszőjük a víziót, ami felé tartunk, de a földies Bikában levő Mars, úgymond, mint egy rosszfiú, leránthat minket nap mint nap, hogy ne olyan sebesen, előbb alapozd meg a fizikai síkon, előbb légy stabil, előbb rendezd el a praktikus teendőket körülötte, plusz az Uránusz ugyancsak Bikában, erős feszültséget kelthet ugyancsak a fentiek nyomán. Tehát egész hónap közepéig-végéig, amíg ennyi bolygó Vízöntőben, az idealista részünk menne tovább, lebegne, a Bikában levő két bolygó viszont ezt még nem engedi. Épp azért is, hogy, ami elindul majd, az már stabil legyen, vagy megalapozott, a lényegünk.

A Vénusz Vízöntő jegyében, avagy most kifordulhatunk vagy könnyen kifordítanak minket régóta cipelt struktúrákból kapcsolódásainkban, értékrendünkben, anyagiakban, stb.
Ez a bolygó Vízöntőben tehát ugyancsak azt üzeni most: más megközelítés kell. Máshogy kell működnünk, mint eddig. Az Uránusszal kapcsolódva, hirtelen események is elindíthatják a változást.

A hónap első napján lépett át a Vénusz Vízöntőbe, ezzel csatlakozva az ún. vonathoz, amit az 5-6 bolygó képvisel most ebben a jegyben. A vénuszi témák is új megközelítéseket igényelnek. Az anyagiak, értékeink, értékrendünk, és párkapcsolat terén, akár nagyon éles fordulatot, szemléletváltást élhetünk meg ezekben a napokban, hetekben, ami aztán kihathat az egész évre, és tovább.

Február első hetében (02.05.) a Vénusz/Szaturnusz együttállás, az Uránusszal nehéz fényszöget zár majd be. Ez mindenképpen olyan energia, hogy változtassunk eddig megszokott mintáinkon, hogy hogyan kapcsolódunk másokkal, az anyaggal, anyagiakkal, hogyan értékeljük magunkat, másokat. Akiknek képlete ebbe belegabalyodik, ebbe az állásba, azok akár hirtelen olyan fordulatot élhetnek meg ezen a téren, olyat, ami pár hete akár elképzelhetetlen lett volna számukra.

Ebben a hónapban a Vénusz aztán a Jupiterrel is együtt fog állni, épp Újholdkor, 11-én, ami az év egyik talán legfontosabb napja lesz (erről alább és egy új posztban részleteiben írok.). A Kis Jótevő és a Nagy Jótevő együtt egymásnak adva az erejét, megint optimizmus, plusz a Nap/Merkúr is együtt áll ekkor (02.07.-02.08.). Meglátjuk, tisztábban, eddig mit tanultunk. Figyeljünk milyen felismerések érnek minket ezekben a napokban és használjuk azokat a továbbiakban tevékenyen. Ne hagyjuk elillanni őket. Hangsúlyozom: Február második hetében 6 bolygó lesz Vízöntőben, megújulásban vagyunk. Ne gátoljuk ezt régi beidegződésekkel, vagy félelmekkel (ha vannak, mert ezekkel az állásokkal, nagy félelmek is lehetnek, nézzünk rájuk, dolgozzunk velük), ne lassítsuk a folyamatot, ha tudjuk, hanem induljunk el.

A Vénusz február 6-án az Uránusszal kerül nehéz fényszögbe, ugye, ez most minden Vízöntőben sorakozó bolygóval megtörténik. Elengedés. Átrendeződés, és az ebből fakadó feszültség. Ez a fényszög is az újrahuzalozás energetikáját hordozza, a lényeged nyomán dönteni, lépni, tartani tovább. Eggyel felszabadultabban kapcsolódni magaddal, másokkal, az anyaggal. Újraértékelés. Újratervezés. Új módokon való kapcsolódás…

A Vénusz majd a hónap végén (02.25.) átlép az ábrándosabb Halak jegyébe.

A Nap Vízöntőben, avagy fel tudjuk vagy akarjuk vállalni az egyediségünket, és ha igen, hogyan?
A Nap állásai ebben a hónapban segítenek, hogy meglásd, milyen új módokon tapasztalhatod meg az új önmagad…

A Nap február 18-áig Vízöntőben, aztán átlép majd Halakba. Ezzel megbontja majd a stelliumot Vízöntőben, viszont a hónap első felében, ő is főszereplő lesz, hisz, ahogy fentebb említettem, lesz egy Újhold, február 11-én, amikor a Hold és a Nap Együtt fog állni. Pont a fent említett megújuláshoz vezető úton, egy mérföldkő lesz ez az Újhold. Figyeljünk a körülötte levő napokban.

Február 18-án átlép a Nap majd Halak jegyébe, ami mindig hoz egy kissé álmodozóbb időszakot, személyes bolygóként halad tovább más jegybe gyorsan. Tehát, fontos, hogy, ami most a napokban és február első felében, az már a hó végén nem lesz. Kifejezetten figyeljük mi zajlik most a hónap első felében, mert ilyen bolygócsoportosulás nem minden nap van Vízöntő jegyében.

Ezekben a napokban és február folyamán akár olyan gondolatokra is juthatunk, hogy meglepődünk azon, hogy soha ilyen fényben nem láttam magam, soha nem gondoltam volna, hogy ez és ez is vagyok, ezt és ezt is tudom képviselni az életemben. Hogy mindezt meglássuk most, és továbbfűzzük, ahhoz bátorság kell. És, akik most nehézségben, azoknak jó idegrendszer, és bizalom, hogy minden úgy alakul, ahogy őket az majd legjobban szolgálja.

2021-ben végig velünk az az energia, hogy teljesen rendben van az, ha más vagy, mint a többiek. Ha más döntéseket hozol, mint a tömeg odakint. Lényeg, hogy te irányíts. Teljesen változó, hogy kinél ez milyen volumennel történik, valaki csak kisebb rutinjain változtat, van, aki teljes életmódot, van, aki régi mintáit veti le.

A Szaturnusz, avagy hogyan segít Vízöntőben ő, saját jegyében tartani az irányt, és meglelni azokat az új struktúrákat, amelyek a jövőben egyengetik egyre az utat előttünk

A Szaturnusz, ami most Vízöntőben, saját jegyében, ehhez azzal ad segítséget most és a továbbiakban, hogy mindig meg kell azt is néznünk, hogy mi tartható, mi működik, milyen struktúra reális az új meglátásaink közül. Február 5-én a Vénusz/Szaturnusz együttállás pl egy ilyen energia, megerősít minket abban, hogy, vegyük számba, mi kell ahhoz, hogy amibe beleengedjük magunkat, az hosszabb távon is működjön majd.

A Szaturnusz-Uránusz kvadrát, a fényszög, ami egész évben ott lebeg majd felettünk

(erről lesz külön posztom a napokban).

Azt tudnunk kell, bármi, ami e hónapban történik velünk, előremozdulás egyes életterületünkön, azt visszük témaként magunkkal egész évben. Ha visszafelé lépnénk, azt tapasztalhatjuk, diszkomfort, ha előre, levegős, bár mindannak az érzetével, hogy majd nem mindig tudjuk mi lesz az ajtó mögött, amin belépünk. Emiatt kell a belső figyelem, a magunkkal való folyamatos kapcsolódás érzelmi testi, szellemi szinten. Hogy minden lépés minket szolgáljon.

A változásban fontos tényező természetesen a biztonságunk, s mivel az Uránusz Bikában, és onnan támadja a Szaturnuszt, egész évben velünk az a libikóka, az a tematika, hogy Uránusz lebontana erővel, gyorsan, Szaturnusz fékez… Nézzük csak meg mi zajlik a világban, sok-sok tüntetés a fennálló struktúrák ellen, közben a hatalom újabb és újabb eszközökkel igyekszik, beszorítani egy szűkebb és szűkebb térbe a kilógókat, akik nem követnék, hanem kiszakadnának a rendből, rendszerből. Ez velünk egész évben.

Hisz a Szaturnusz/Uránusz kvadrát beáll most 02.17-én, majd még kétszer, nyáron és december végén. 2020 a lassulás éve volt, a 2021 a gyorsulásé. Legyen technikánk arra, hogy hogyan kezeljük, ha úgy véljük túl gyors a változás.

Az Újhold Vízöntőben, avagy nemcsak 2021-ben, de hosszabb távon is kihat, amiben most vagyunk és ahogy azt kezeljük, értékeljük

Lesz most egy nap 1-2 napon belül, amikor 6 bolygó egymás mellett Vízöntőben, és ekkor áll be a Nap/Hold együttállás, ráadásul megszínezve egy pozitív, jótékony hatással, egy Vénusz/Jupiter együttállással (majd napokon belül egy Merkúr/Vénusz együttállás, és egy Merkúr/Jupiter együttállás Vízöntőben, dolgoztat, nyit, minket, visz minket az új megoldások felé.)

A Vízöntő jegy 23. foka most mindent visz. Itt fog beállni az Újhold, érdemes megnézni, mely életterületen van ez a pont a képletünkben, merthogy hosszabb távra ott fog elindulni egy folyamat, ami az átalakulásunkat leginkább szolgálja. (Ha érdekel, hol ez a pont a képletedben, hol tudsz leginkább növekedni az elkövetkező hónapokban: Bejelentkezés tanácsadásra itt)

Az Újhold, abban mutat új kezdetet, ahol az elmúlt években új megoldásokat találtunk. A Bak Szaturnusszal 2017 óta tanultunk, A Bak Plutó a Szaturnusszal együtt akár krízist is okozott az elmúlt egy évben. Ezen a ponton, ott a lehetőség, hogy mindazzal, amink van, amink lett, kitaláljuk, az Új énünket, mi a fontos nekünk, mi ad nekünk integritást és erőt. Minden bolygó, ami most az Újholdkor ott a Nap és a Hold mellett hozzáadja a saját erejét, a Jupiter a hitet, bizalmat, a Szaturnusz a kitartást,erőt, ambíciót, a Vénusz a kapcsolódást magunkkal az értékeink nyomán haladva, a Merkúr az új ötleteket, új gondolkozásmódot… A Nap megvilágít ilyenkor dolgokat, ami máskor esetleg sötétben.

Azt tudni kell, hogy a Jupiter ezen a ponton ebben az évben háromszor áthalad (Vízöntő 23. foka) – segít a növekedésben, a Szaturnusz pedig ugyancsak háromszor 2023-ig bezárólag – segít tartani az irányt. Tehát a Vízöntő terület a képletünkben nagyon aktív lesz, és onnan indulhat ki nagy áthuzalozás. Az Újholdról részletesebben egy külön posztban a napokban olvashattok).

Telihold Szűzben, avagy kis földelés és praktikum

Hó végén lesz egy Telihold, Szűzben, ami földies, praktikus jellegével, hozhat kis stabilitást a hónap túlnyomóan Vízöntő és Bika jegyben járó bolygóinak csatározása után… Merkúri jegy, és a Merkúr már itt direkt mozgásban, ekkoriban, ha terveztünk új projektet vagy vállalást, érdemes elindulni, nekivágni. A Szűz jegy ereje főképp abban is áll, hogy itt könnyebben meglátjuk a részleteket. Analitikusabban tudunk hozzáállni a dolgokhoz.

Ki mennyit vállal az átalakulásból, ki mennyit vállal fel magából, attól függ milyen sebességre kapcsol az élete. A február egy gyújtópont ebben a folyamatban a különleges bolygóállások miatt.

(Persze ne feledjük a kollektívben zajló folyamatok is velünk, tehát az egyéniben taposott út, mindig kicsit alárendelődik a kollektívnek, erre is legyünk figyelmesek. A Múlt és Jövő ütközése, a Hagyomány és az Innováció, a Megszokott és a Szokatlan, a Konformista és az Egyedi, a Korlátozás és a Szabadság, a Struktúra és a Káosz, a Komfortzóna és az Új odakint most erősen és erővel ütközik…)

Ha szeretnél minél többet kihozni ebből ez évből, és továbbgondolnád hogyan tudnád új módokon megtapasztalni magad, mert ez az év minden lesz, csak nem megszokott, akkor jelentkezz be tanácsadásra:

(Bejelentkezés):

 • Éves előrejelzés
 • Egy konkrét témát/problémát kibontó konzultációs folyamat a születési képlet segítségével
 • Párkapcsolati elemzés
 • Gyermek születési képlete
 • Általános képletelemzés

+

Oroszlán Telihold (2021. 01.28.)

Hamar elszaladt a január, de az utolsó napok is tartogatnak erős asztrológiai állásokat. Ezek egyike a ma beálló Oroszlán Telihold. Hatalmas feszültség, feszület az égen, merthogy a Marssal (s kissé Uránusszal) mind a Nap, mind a Hold kvadrátban mindeközben. Plusz, a Nap éppen együtt áll a Jupiterrel. A Telihold erejét sokasítva.
Tavaly ugye toporogtunk, nem sokat tudtunk haladni a dolgainkkal. Ez az év más lesz. Kulcsszó egész évben a változás, a gyorsulás. Olyan jellegű energiák velünk, hogy visszafelé nem, csak előre tudunk. Ami persze hordozhat magában kellő feszültséget is. Amit tanultunk az elmúlt évek erős Bak energiáival, azt most kénytelenek vagyunk/leszünk használni, s mint egy vadvízi evezésen, csak tartani előre, és mindeközben mindig gyorsan dönteni, de a döntéseinknek most már hordoznia kell azt a tudást, ami birtokunkban, avagy, hogy bízzunk magunkban, és abban, amit talán most már érzünk, hogy mi lényeges nekünk, mi a lényegünk.
Ez a Telihold azzal, hogy a Marssal is kapcsolódik, ami tudjuk, beaktivál könnyedén bármit, a jövőbeli énünk felé lök tovább minket. Ezekben a napokban ez velünk. Komfortzónából ki, ismeretlenbe be. A Bika Mars persze nem egy Kos Mars, lehet nem két nap alatt, de átüti rajtunk, hogy lépjünk, változzunk, erővel…
A Jupiter-Nap Vízöntőben kihangsúlyozza a témát (12 évben egyszer van így, hogy ebben a jegyben állnak együtt), hogy meglássuk, megértsük miben vagyunk egyediek, s elő is vegyük, és mindenáron képviseljük.
A Hold Oroszlánban a Szív területét is aktiválja. Ott most lehet erős…

+

Fontos napok az ‘evolúciónkban’

Nagyon mozgalmas most odafent…

Alább pár sor arról, amit most képviselnek a bolygók a kapcsolódásaikkal, s arról, hogyan tudjuk legoptimálisabban megélni, ami jön, s az előttünk kibomló napokba, vagy akár hónapokba beépíteni, azt, amit ez a pár nap most esetleg átüt rajtunk…

Az év megint erős plutonikus felütéssel indult…, még változunk…

2021 első napjai is úgy indultak, hogy a Bak Plutó és a vele társított transzformatív energiák bekúsztak a napjainkba (persze máshogy, mint 2020-ban, hisz a Jupiter és Szaturnusz odébb állt Vízöntőbe, az az eszméletlen nyomás eltűnt, amit a 3 bolygó együtt teremtett egy-egy életterületünkön). Az év első hete a Plutó és a Merkúr kapcsolódásával indult, majd e héten az Újhold került együttállásba a Plutóval. Tavaly sokat változtunk, sokat változhattunk. Ki mennyire használta ki a prést, amiben voltunk, egyedi, de szerintem nem sok esélyünk volt nem változni. Mintha kinyílt volna egy kapu, egy olyan kapu, amin belépve azzal szembesülhettünk, hogy talán nem értékeltük magunkat eléggé, talán nem kapcsolódtunk magunkkal eléggé, vagy nem értékeltük eléggé az adottságainkat, a körülményeinket, a kapu küszöbén talán megláttunk többet abból, ami az igazi terv volt velünk.

A lényeget, a lényegest láthattuk meg a tavalyi lassulásban…

Azt, ami nekünk lényeges, ami persze mindent mozgat. Az már más kérdés, hogy ezek után léptünk-e e minőségek felé. Nem volt könnyű nem lépni, nem lehetett nagyon mozdulatlanul maradni. Ha így is lett, hogy álltunk, tudati szinten ott volt velünk, a nyomás, hogy hol kell változnunk… Ezekben a napokban érdemes visszanézni mennyit változtunk az elmúlt évben, s ezen kicsit merengeni…, mert ez az év is éppolyan mértékben fog nyílni, s ezen év lehetőségei, amilyen nyitottak leszünk a változásra. Sőt, ez az év az erős uránuszi energiákkal sokkal előrébb tud majd vinni minket, meglepően nagyot tudunk változni, ha tudatosak vagyunk, rugalmasak és nyitottak a növekedésre.

Merthogy amiben egy éve vagyunk, az két irányú, egyrészt elindított egy szűkítést, csökkentést, minden téren, főképp a fizikai síkon, és egy erős növekedést, azt pedig éppen bent…, mentális, lelki síkon…

Ami kint az éppúgy bent. Ami bent, az éppúgy kint. A kollektívben egzaktan azok a folyamatok mennek végbe, mint egyéni szinten bennünk, tehát elég csak odakint körülnézni, hogy megértsük mi zajlott 2020-ban, és mi felé tartunk most 2021-ben, kint és bent. A felelőségvállalás kollektív szinten (amit kerültünk jó ideje) ideje eljött, egy betegség mutatta-mutatja meg az utat, a ‘gyógyuláshoz’. A vírus mindenki egyéni életére is hatott, ki volt lényegében centizve, kinek, hol esett szét ezáltal a megszokott rutinja, a megszokottságban meglelt biztonsága, vagy a vélt biztonságának az illúziója.

Ez az energia még velünk januárban, érezhetjük még azt a finom billegést, hogy visszafordulnánk a régibe, de most szerencsére annyira sok bolygó mozdul majd át Vízöntőbe, hogy erre esélyünk sem lesz. A jövőbeli Énünk, ami már nyomokban bennünk, egyszerűen majd nem hagyja. A Jövő türelmetlenül várja, hogy megérkezhessen hozzánk. A Jupiter, Szaturnusz december óta ott, a Merkúr is átlépett január elején és egészen márciusig ott lesz, a Nap 19-én lép át, a Vénusz február elején lép majd át Vízöntőbe. Ezen a héten még azt tapasztalhattuk, extrém mennyiségű bolygó volt föld jegyben, hogy nehéz, hogy ólmos…, mintha nem lennének lehetőségeink, mintha minden beszűkült volna, sötét, diszkomfortos…esetleg. Ez lassan eloszlik az erős, BIKA, BAK dominancia…, a statikusság az égen, s ezt idelent is megérezzük majd.

Ezen a héten a Vénusz Bakban szép fényszöget vetett az Uránuszra és a Marsra, ez még velünk… A Vénusz a kötődéseink és értékeink jelölőjeként a Bika jegyében járó Uránusszal tovább segít minket abban, hogy higgadtan és célirányosan, ambíciózusan tartsunk tovább abban, mi nekünk az érték. S ahhoz is tartsuk magunkat, ne engedjünk abból, amit tavaly talán megláttunk, esetleg meg is szenvedtünk. Új módon tudunk most gondolkozni (Vízöntő Merkúr), új szempontok tűnhetnek fel, amik továbbvisznek.

Az elkövetkező napokban, hetekben mélyebben megérthetjük, magasabbról ráláthatunk arra, hogy valami eszméletlen finomra hangoltan, nemcsak az emberiség evolúciójában fontos ez az időszak most, hanem a mi egyéni evolúciónkban is.

Merthogy az Uránusz teljes gőzre kapcsolt a napokban. Január 14-én irányt váltott a mozgása, újra direkt mozgással halad tovább. A Bika jegy 6. fokán váltott irányt. Ezen a fokon már nem lesz az Uránusz, nem fog többet ide visszahátrálni. (Amikor már egy külső bolygó visszatér fokban ugyanoda, akkor még van lehetőség mégegyszer eggyel magasabbra lépni ugyanabban a témában… )

2019 nyarán és 2020 áprilisában volt ugyanezen a fokon… Idézzük fel miben voltunk akkor… A mintázatban látunk-e a mostani helyzetünkkel párhuzamot. Hol érezzük most, hogy, ha teszünk, tennénk még, megint eggyel levegősebb lenne, könnyebb, felszabadultabb, vagányabb, újszerű, friss?

Az Uránusz mellett ott már a Mars, január 20-án egzakt Mars-Uránusz együttállás, az új hozzáállásaink, az új megértésünk, az új Énünk, türelmetlenül várja, hogy színpadra lépjen… S a Mars ebben segít, dinamizál, ehhez erőt ad…

Mindeközben éppen ma beáll a Jupiter és az Uránusz derékszögű fényszöge (az év egyik sarkalatos pontja ez), ami mélyíti, felnagyíthatja a kinti és a bennünk levő feszültségeket. Legyünk tehát figyelmesek. Amit kint tapasztalunk a napokban, lehet erős, sokminden kifordulhat a megszokottból, szokatlanságok, szokatlan időjárás, hirtelenségek, fordulatok, meglepetések… Akár olyanok, amelyek erős feszültséget okoznak bennünk, vagy megindultságot, a Mars az Uránusz mellett felfokozza az idegrendszer szerepét. Fontos, hogy nagyon tudatosak legyünk most abban, hogy az év e feszült pontján, mégis nyugodtak maradjunk, összeszedettek. Ehhez, ha tavaly kerestünk, találtunk technikákat. Használjuk őket…

Most két jegyből jön a tanítás, a Bika jegyéből, és a Vízöntőből… Az igaz értékeket, a stabilitásunkat, most nem a fizikai sík adja meg, ami most valljuk be, billeg, hanem a belső szilárdságunk, amelynek feltérképezésében (hogy azzal hogyan állunk/álltunk) 2020 sokat segített.

A belső stabilitás egyik pillére a magunkkal való tiszta kapcsolódás, az érzéseinkkel és testünkkel való állandó ‘párbeszéd’ jelenléte.

Ebben is segítenek ezek a napok, amelyek telve vannak elektromos feszültséggel. Továbbfinomítják az érzékenységünket magunk felé…, ami valljuk be, mindennek az alapja… (Vegyünk elő bármely technikát ahhoz, hogy fizikailag és lelkileg rendben legyünk: sport, meditáció, légzés, elmélyülés bármiben, ami flow-t vagy örömöt ad…) Úgy tudunk kihívásokkal szembenézni, úgy tudunk szilárdak, reziliensek, és rugalmasak maradni, s ezzel bontani tovább majd ezt a számos új és szokatlan lehetőséget kínáló évet (amely akadályoktól azért nem lesz mentes) ha az erőnk nem az érzéketlenségükből ered, hanem épp az érzékeinkből és érzékenységünkből nyert új képességeinkből, s ezzel, a kapcsolódás képességéből…

Nyitottság, finomra hangolás, érzékenység, meghintve tudatossággal, belső figyelemmel…

A Vízöntő energia, ami kúszik be a térbe, ehhez még azt is adja/kéri, mintha egy magas hegytetőre mennénk, s onnan lenéznénk, úgy nézzünk rá, arra, ami zajlik bennünk, odakint, mindig vegyük elő a felső tudatosságunkat… Igy tudjuk majd látni a távlatokat… S, így tudnak majd azok jobban nyílni előttünk…

Fotó: BB

+

Bak Újhold (2020.01.13.)

Nem akármilyen Újhold ez most. Teli van eseménnyel odafent…

És, mint sokszor már, visszautalnék 2020 januárjára, amikor éppen ezen a fokon, a Bak jegy 23. fokán állt a Szaturnusz-Plutó együttállás, ami a tavalyi transzformatív energiák gyújtópontja volt. A Plutó már a 24. fokon áll. De együttállásban van az év első Újholdjával. Újhold új kezdet, mint tudjuk, de a Plutóval együtt ez méginkább nyomatékosan igaz.

Ugye, a Plutó az, amely nem finoman, hanem erős, drámai eszközökkel hozza meg a változást, ebből kaptunk a tavalyi évben sokat. Ebből az újba átfordító energiából tehát sokat hordoz ez az Újhold, olyan pont ez most amikor (talán mondani sem kell, hisz mindenki érzi), erősen velünk, hogy mit tanultunk a tavalyi extrém energiák közepette, az abban meglelt értékek nyomán hogyan tartsunk tovább, ez most nagyon fontos, ennek adjunk energiát.

A Plutó egyik leckéje volt, mit kell elhagynom, elengednem ahhoz, hogy áthuzalozhassam, az életem, s olyanba lépjek végre, ami tükrözi a lényegem, mi volt a ‘terv’ velem. Ebben segít ez az Újhold erősen. Erről majd még részletesen írok a blogomon, hogy mi zajlik még, mert ne feledjük mindezzel párhuzamosan, az Uránusz/Mars már aktívan társalog a Szaturnusz/Jupiterrel, vagyis hogyan tudok egy magasabb tudatosságba lépni, úgy, hogy konkrét lépéseket teszek, minden eszközzel a felé, hogy ezen a pontján az életemnek mit érek, s mi nekem az érték.

Nem könnyű energetika ez most, de szép lassan az elkövetkező hetekben kibomlik…, hova visznek még az erős Vízöntő energiák, a kifelé a komfortzónánkból még mindig a levegőben… Ez az Újhold ebben segít. Ne vissza, hanem előre tartsunk mindenáron…, bármi is jön szembe, ez most egy nagyon progresszív időszak.. Legyünk mi is azok…

+

Januári asztrológiai előrejelzés 2021

Itt ezen a ponton, ahol most vagyunk, ha visszanézek, a 2017-2020 közötti időszakban a múlttal foglalkoztunk sokat, hogy gyógyuljon a jelen, a 2020-as év a jelennel való szembenézést préselte ki belőlünk, hogy megnyíljon a jövő, míg 2021 épp ezt a jövőt indítja el…

Én optimistán nézek erre az évre, persze, nem szőnyeg alá söpörve azt a tényt, hogy ez az év is csak akkor hoz enyhülést, vagy jó közérzetet, ha kitartóan tartunk tovább abban a folyamatban, hogy

… ne külső erőforrásaink támasszanak minket, hanem dominánsan a belső erőforrásaink.

Ez pedig munka. Minden nap. Azt vettem észre, hogy, amilyen tempóban száll el odakint a világ, s lesz zűrzavaros, bizonytalan, pont olyan tempóban zajlik az a mély és átható folyamat, aminek köze sincs a külvilág zavaraihoz, annál inkább a mi belső átalakulásunkhoz.

Ebben a folyamatban kulcs, az önmagunkkal való őszinte kapcsolódás, a helyes önértékelés, az értékeink, tehetségeink felismerése, a növekedésbe vetett hit, az erőnk, erősségeink hadrendbe állítása, s azok bevetése a hétköznapokban, vagy hirtelen, kihívásokkal teli helyzetekben (mert abból lesz ebben az évben is).

2020 a válságok éve volt, 2021 a kihívások éve lesz…

2020 abban segített, hogy sokak talán átvariálták a fontossági sorrendet az életükben. Ami pedig szöges ellentéte az igazságuknak, azt kidobták az életükből. A jövőt nem várni kell, az nem valami távoli, az az, amit a jelenben nap mint nap megteremthetünk magunknak. Ehhez a bölcsességhez valahogy közelebb vitt minket 2020.

A tavalyi év válságos hangulata, és a sok korlát, szokatlan esemény, esetleg szorongás, vagy konkrét sokk, amely ért minket egyik-másik életterületünkön, már őszre, mondhatjuk megszokottá vált (a pillanatnyi enyhülés után, amit nyáron megéltünk). 2020-ban olyan apró árnyalatokat láthattunk meg, amelyet egy normális évben simán figyelmen kívül hagytunk volna. S egyértelműen, lépésre lépésre vezettek minket a felé, hogy míg egy erős Bak jegy által leuralt időszakban a ‘rendszer’, a struktúra részben megtart (mindenkit) – s ez volt eddig – egy dominánsan Vízöntő időszak beköszöntével (amelyben ráadásul az Uránusz Bika jegyében tolja ki alólunk az anyagot, a matériát) a szokásos fogódzók eltűnnek szép lassan. Újakat kell keresnünk, de, ha figyeltünk az utóbbi hónapokban, arra juthattunk, hogy azok nem odakint vannak sosem, hanem itt bennünk.

A Szaturnusz-Jupiter együttállás, az új minta és az átállás

Amikor a Jupiter és Szaturnusz együtt áll (és ez megtörtént 2020. dec. 21-én), akkor az, mint arról már sokat írtam, egy erősen új ciklus. Fellélegezhetünk kicsit, hisz vége annak az időszaknak, ami 2020-ban kulminálódott, amikor a Szaturnusz erős együttállásba került a Plutóval. A Plutó szerepe enyhül, nem erősíti tovább a kemény szaturnuszi energiákat, és nem mélyíti a válságot, inkább, a felé tartunk, hogy, ha tanultunk tényleg a tavalyi nehézségekből, kifordulva a múlt struktúráiból, újba foghatunk. Persze ez nem lesz annyira könnyű, ha egyik struktúrából a másikba át kell állni, az idő. Főképp, ha a kollektív térre gondolunk. Ez az újba fordulás az ez évi Szaturnusz-Uránusz kvadrátokkal kísérve fog kikristályosodni (amiből 3 lesz az évben, februárban, júniusban, decemberben). Az Uránusz mindig némi nyugtalanságot okoz, akár társadalmi, akár egyéni szintről beszélünk, ez velünk lesz ez évben, és január a nyitánya az uránuszi energiáknak, hisz e hónap közepétől a bolygó már nem hátrál majd, plusz kapcsolatba lép több bolygóval, tehát a szabadság, szabadságunk, felszabadulásunk témája központi lesz.

Az erős Vízöntő energiák azt kívánják tőlünk, huzalozzuk újra az életet. A január már készíti a talajt ehhez…

Ha január, akkor az első bolygó, ami eszembe jut, az a Mars, amely átlép Bika jegyébe

Az elmúlt hónapokban nagyon hosszasan Kosban járó Mars hozott sok huza-vonát, marsikus, robbanékony energiákat, a nagybolygókkal csatározva, hosszú heteket tölthettünk abban a folytonosan lefékezett fékezhetetlenségben, amiben, valljuk be, kissé elfáradtunk. A fékek nem véletlenek. Mint tudjuk. Azért kapjuk őket, hogy figyelmesebbek, kissé alázatosabbak, visszafogottabbak legyünk.

Ez a Mars, amely saját jegyében sokat tett azért 2020-ban, hogy, ha válság, azt mélyen megérezzük, úgymond begyulladjunk szinte, most átlépve a Bika jegyébe, kicsit lassabb tempóra vált. De kavarodásokat okoz még, sokat, hiszen több bolygóval is kapcsolódik e hónapban is, persze az Uránusszal is, erősen. Merkúrral, Szaturnusszal, Jupiterrel, épp azon bolygókkal, amelyek most, ha egy színpadnak képzelném az előttünk álló hónapot, folyamatosan reflektorfényben lesznek. A Mars vet szép fényszöget a Vénuszra is viszont a hó elején, ami nem elhanyagolandó.

Más jegyváltások is lesznek a hónapban:

A Merkúr Vízöntőbe lép, a Vénusz Bakba

Halmozzuk az uránuszi energiákat, a Merkúr ebben a jegyben természetesen hozza magával a Vízöntő analógiákat. Nekem kicsit azt is sugallja, hogy a médiában, amit eddig tapasztaltunk, méginkább elszabadul a sok indulat. Főképp, mert a Merkúr először a Plutóval fog együtt állni (ami tökéletes állás pl. írásra is, mélyenszántó gondolataink lehetnek) és a Marshoz is kapcsolódik egy derékszögű fényszöggel. Egyéni életünkben is figyeljünk, mert könnyen indulatossá válhatunk. Robbanékonyság, mintha nehezebben kezelnénk azt, főképp, ha bárki a szabadságunkba taposna. Ahogy átlép Vízöntőbe, a Merkúr eléri a Szaturnuszt és Jupitert, akik még együtt. S ez az állás, is olyasmi, ami odakint bizonyosan felerősíti a merkúri leckéket (gondolatiság, kommunikáció, mozgás – ami most inkább mozdulatlanság). Amikor a Vízöntőben van a Merkúr, azt mondjuk, érdemes figyelni a gondolatainkra, esetleg kivételesen új, szokatlan ötletek merülhetnek fel bennünk, találékonyabbak lehetünk, mint máskor.

A Merkúr január végén hátrálni kezd, és sokáig ebben a jegyben lesz. A Marssal pedig többször (3x is) nehéz fényszögbe kerül márciusig. Tehát valószínű elég sok indulat lesz a levegőben az év első két hónapjában.

A Vénusz Bakba lép. Ez persze nem éppen túláradó energia. Asztrológiában azt mondjuk egy Bak Vénuszú nő, pl. Jégkirálynő. Jeges hónapot taposunk. A Vénusz Bakban olyan energiát közvetít, amely növeli bennünk a fókuszt, a higgadtságot, és kitartást, bármely vénuszi témában, pl. kapcsolatainkban is.

Újhold Bakban

Lesz egy szép Vénusz/Uránusz trigon 13-án, és ekkor áll be az Újhold Bakban. Mivel a Nap/Plutó együttállás is másnap pontosul be, ez erőteljes Újhold lesz és főképp a felelősségeink, munka, ambíciónk tematikáját dobja fel.

Jupiter/Uránusz kvadrát

Hó közepén is elég erőteljes energiák tehát, eközben a Mars közeledik az Uránusz felé, majd 14-én az Uránusz direkt mozgásba vált, és 17-én beáll a Jupiterrel a nehéz kapcsolódása. Mindenképpen az év egyik legerőteljesebb asztrológiai állása. Valószínűleg kapunk az elkövetkező hetekben is arra leckét, hogy odakint szűkítsünk, bent pedig növekedjünk, bővítsünk. És, hogy ez a kettő hogyan harmonizálható. A Jupiter mindig felnagyít, és az Uránusz szétcsap dolgokat, átfordít, akár hirtelen is. S mivel a Mars már szinte az Uránuszon, ez feszültség. Odakint biztos. Hogy egyéni szinten rendben legyünk. Most nagyon figyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásokba. Még, ha fejünkben, szívünkben ott is a forgatókönyv merre tartanánk, a januárt inkább csendes kontemplációval és tervezéssel tölteném, mint konkrét nagy lépésekkel. Ahogy a Mars ugyanis eléri az Uránuszt, szépen bele is áll először a Jupiter kvadrátjába, majd a Szaturnuszéba. Mars/Szaturnusz fényszöget 2020-ból már ismerjük. Enerváltság, fékek, korlátok feszesség…

A Nap Vízöntőbe lép

A január az ünnepekből való lassú kifordulás időszaka szokott lenni, és mire a Nap a Vízöntőbe lép, talán akkora szoktunk teljesen elfordulni a decembertől, és előre nézni újra. A Nap persze eléri a Jupitert a hónapban azt utolsó héten. Plusz, a Vénusz a Plutót Bakban. Ezek érdekes energiák. Azt hiszem nem lesz eseménytelen a január, még akkor sem, ha ki sem dugjuk az orrunkat otthonról. Vénusz Plutó, az mindig valami mélyre ható, mélyre menő érzet, érzékenység a kötődéseink terén, vagy esetleg félelem. A Nap és Jupitert, majd a Szaturnuszt is eléri. Ezek a napok bizonyosan megvilágítanak majd számunkra olyat, amit nem is gondoltunk volna. Amint látjuk, a Bika jegyben a Mars, Uránusz, és a Vízöntő jegyben a Jupiter/Szaturnusz/Merkúr egymásnak feszül. A Bika jegy az anyag, a matéria, a Vízöntő ezen jóval túl van. Az anyag és a magasabb elvek összecsapása ez.

Azért látjuk, hogy az Uránusz milyen domináns szerepet visz majd ebben a hónapban.

Teliholddal zárul a hónap Oroszlánban

És gyanítom, hogy ez a Telihold erőteljes lesz. Egy nagy T-kvadrát lesz ugyanis az égen. Az Oroszlán-Vízöntő tengelyen. Én és a közösség, az egyén és az emberiség… Ebben a Teliholdban is benne a Mars/Uránusz…

Ne feledjük tart még az az asztrológiai év, ami tavaly márciusban kezdődött, ami ennek az évnek a születési képlete volt. Abban pl a Neptun Halakban, mint most is, és a Merkúr is. Nem szűnik az, hogy igazából nem látunk tisztán mi zajlik.

A kinti bizonytalanságok egy irányba visznek minket. Hogy teremtsük meg a saját bizonyosságainkat.

Én optimistán nézek erre az évre, kellett ez az új ‘levegős’ hozzáállás a világban, ami jön, persze, nem szőnyeg alá söpörve azt a tényt, hogy ez az év is csak akkor hoz enyhülést, vagy jó közérzetet, ha kitartóan tartunk tovább abban a folyamatban, hogy

… ne külső erőforrásaink támasszanak minket, hanem a belső erőforrásaink.
Asztrológiai tanácsadás: Bejelentkezés
+

Konkrét problémára fókuszáló konzultáció

Ha konkrét kérdésed van, amelyet meg szeretnél vitatni egy asztrológussal a születési képlet segítségével…

Ha kérdésed van, ha megakadtál, ha nem látsz tisztán, ha változni vagy változtatni szeretnél, ha nehézségekbe ütköztél és nehezen bogozod ki, ha úgy érzed valamely életterületed lényegében leállt, … és hiszed, hogy a fejlődés lehetősége bennünk lényegében végtelen, akkor jelentkezz be konzultációra.

Az elemzéshez előzetesen kérném a születési adatokat (hely, év, hónap, nap, óra, perc).

Az ülésről kérésre MP3 hangfájlt készítek és a konzultáció után elküldöm e-mailben. 

Az online vagy személyes konzultáció 60 perces.

A konzultáció díja: 12.000,- ft

Elérhetőség

Bejelentkezés itt a honlapon: Jelentkezés asztrológiai tanácsadásra

E-mailen: barnabea224@gmail.com

Facebook oldalamon: Barna Beáta asztrológus

Általános tudnivalók

Ha hiszed, hogy a fejlődés lehetősége bennünk végtelen…

Online és személyes konzultáció

Az elemzéshez előzetesen kérném a születési adatokat (hely, év, hónap, nap, óra, perc). A képlet pontosítását is elvégzem, ha nem volt még pontosítva. A további részleteket a jelentkezés után egyeztetjük.

Ha bármi speciális kérdés merülne fel egy témában vagy a képlettel kapcsolatban a konzultációt megelőzően, azt kérném szépen az ülés előtt elküldeni, vagy az ülés kezdetén jelezni. Az ülést követően sajnos nem tudok majd további kérdésekre válaszolni. 

Az ülésről kérésre MP3 hangfájlt készítek és a konzultáció után elküldöm e-mailben. 

Árak

A 90 perces általános képletelemzés díja: 15.000,-

A 60 perces konzultációk díja (Éves előrejelzés, Párkapcsolati elemzés, Konkrét problémára fókuszáló konzultáció, Gyermek születési képlete, A Vénusz benned):  12.000,-

Helyszín

A személyes tanácsadás helyszíne: a Velencei-tónál, Gárdony-Agárd.

Elérhetőség

Amennyiben bejelentkeznél, azt megteheted a honlapon: Jelentkezés asztrológiai tanácsadásra

E-mailen: barnabea224@gmail.com

Facebook oldalamon: Barna Beáta asztrológus

+

Általános képletelemzés

“A születési horoszkóp a lenyomata vagy magja mindannak, amit az ember személyisége tartalmaz a teljes tudatosság és a személyiség teljes érettségének állapotában… Az asztrológia célja tehát, hogy kifejezésre juttassuk az életünkben mindazokat az energiákat, amelyeket a születési képlet szimbolizál.” (L. Greene)

Az önismeretben az asztrológia és a születési képletünk nagy segítséget nyújthat. A képletünk kicsit olyan, mint egy útiterv. Az általános képletelemzés keretein belül átbeszéljük az összes életterületet, és megnézzük, hogy a születés időpontjában az égen éppen beállt bolygóállások hogyan színezik meg az egyén személyiségét.

A tanácsadás keretein belül többek között az alábbi témákat érintjük:

 • a születési képletben foglalt 12 életterület lehetőségei, kihívásai
 • a születési képletből kiolvasható tehetségek, adottságok vizsgálata
 • ez életben nehézséget, negatív gondolati vagy érzelmi mintákat, blokkokat okozó fényszögek kiemelése
 • Aszcendens, mint a külvilág felé felvett maszk, s a személyiség fő jelölője
 • ez életbeli fő életfeladat
 • aktuális bolygóállások hatása az egyénre
 • karrier és életcélok
 • párkapcsolat területe
 • családminták
 • pénzügyek, jólét, és a bőség jelölői a képletben
 • gyermekek és a termékenység
 • lelki és testi egészség

Ránézünk arra, hogy a képleted szerint mi a ‘lényeged’, s hogyan érdemes navigálni, hogy minél teljesebben megélhesd azt, aki vagy. 

Ha bármi speciális kérdésed van (a fenti témákkal vagy képlettel kapcsolatban), azt kérném szépen az ülés előtt elküldeni, vagy az ülés kezdetén jelezni. Az ülést követően sajnos nem tudok majd további kérdésekre válaszolni. 

Az általános képletelemzés során az előttünk álló évben jelentkező főbb tendenciákról is beszélünk, és rövidebb előrejelzést is adok. A konzultáció 90 perces.

A konzultáció díja: 15.000,- ft

Az ülésről kérésre MP3 hangfájlt készítek és a konzultáció után elküldöm e-mailben. 

Elérhetőség

Amennyiben bejelentkeznél, azt megteheted a honlapon: Jelentkezés asztrológiai tanácsadásra

E-mailen: barnabea224@gmail.com

Facebook oldalamon: Barna Beáta asztrológus

+

Telihold Rák jegyében (2020.12.30.)

Ha Telihold Rák jegyében, akkor emlékeztetni szeretnélek benneteket, hogy 2020 egy Teliholddal indult ugyanebben a jegyben (01.10.). Amiben más most ez a Telihold végre, hogy mivel a Szaturnusz kilépett Bakból, ezért az a tendencia, miszerint, ha Rákban a Telihold, Szaturnusz által támadott, és korlátozva az ereje, annak vége. Tehát ez a Telihold, most ennek terhét nem cipeli.

A Telihold mindig feszes pontja a hónapnak (29.5 naponta áll be Telihold), amikor a Hold és a Nap szemben áll egymással (180 fokra).

Mindig kicsit az egyensúlytalanságainkra vetülhet ilyenkor fény. Ez okozhat kisebb-nagyobb feszültséget, érzelmi megindultságot vagy érzelmi bizonytalanságot.

Talán egyetértetek, hogy a Rák jegy témáiban, mint gyökerek, család, otthon, az érzelmi biztonságunk, ez az év sok tapasztalattal szolgált. Talán sokak ismerték fel, hogy amit érzelmi biztonságnak hittek, az nem is az, és változtattak. Új helyzetekben kellett helytállnunk, plusz az otthon mint bázis, mint fészek szerepe nagyon felerősödött. Hetekig voltunk négy fal közé zárva. Ami hozott aztán mindent. Jellemzően azt is, amit a BAK-RÁK jegy tengelye mindig hoz mint leckét, hogy tudom-e a kinti céljaimat, a munkámat, a karrieremet harmonizálni a családdal. Helyt tudok-e állni mindkét terepen.

Hogy lelkiséggel teli-e az otthonunk, vagy nem, az központi szerepet kapott ez évben. Ha nem így volt, megszenvedhettük.

Hisz be voltunk zárva. Erre rátett, hogy kint nem sok bizonyosság volt ez évben.

A Hold Rák jegyében nagyon komfortosan érzi magát, talán sokak még szabadságon, és épp abban, hogy kihasználva az év utolsó napjait, töltekezzenek az otthonukban, a családdal.

Milyen kérdéseket tennék fel magamnak a Telihold kapcsán most:

 • Hogy állok a gondoskodással? Itt értve ez alatt, nemcsak azt, hogy másokról, hanem magamról hogyan gondoskodom nap mint nap?
 • Mi nekem ez után a szélsőségekkel teli év után, az érzelmi biztonság? Milyen értékek nyomán haladnék tovább ebben?
 • Képes vagyok-e kötődésre, vagy még mindig menekülök előle? Mert ez is egyfajta biztonság, hogy nincs kapcsolat…, nincs érzelem, nincs elköteleződés, nincs apály/dagály…, csak kiszámíthatóság.
 • Az otthonomba hogyan tudnék több lelkiséget, meleget vinni? Itt értve ez alatt azt, hogy nekem miben kell változnom, hogy az otthoni energiák felfelé íveljenek, ne lefelé, s hogyan tudom a családom minden tagjának biztosítani az érzelmi stabilitást, vagy legalábbis segíteni őket ebben.
 • Ha egyedül élek, hogyan tudom körbevenni magam az otthon melegével, hogy egyébként ez részemmé váljon olyannyira, hogy az lehet a biztonságom egyik legfontosabb pillére?
 • Hogyan tudnám a munkát és az otthont a jövőben harmonizálni, hogy egyik se szenvedjen csorbát a másiktól? S ne legyek állandóan feszült?
 • Tudok-e előre nézni, tartani, vagy mindig hátra nézek, ami hamis reménnyel, vagy nosztalgiával lengheti be a napokat, ezzel könnyen kiveszik a napjaimból a jelen ereje?
 • Hagyom-e, hogy az intuíció vezessen, vagy úgy érzem örökre elveszett a megérzéseim felé vezető út, mert esetleg nehezen találom az utat feléjük?
 • A napjaimat dominánsan pozitív érzések töltik be, vagy sok a negatív érzelem, ami akár a jóllétemre is erősen kihat?
 • A negatív érzéseket mik keltik bennem? Milyen félelmek vannak bennem, amelyek rendre bedöntik az érzelmi biztonságomat?
Ezt a Teliholdat még megtámasztja, hogy az Uránusszal egy szép fényszöget alkot, az Uránusz, mint megszoktuk, mindig a felszabadulás felé visz…

… érzelmi téren, ez a Telihold erőben van, és segíthet, harmonizálni, persze csak akkor, ha merünk változtatni, újítani, újba fogni, tanulni abból, amit a közelmúltban megtapasztaltunk, s feljebb vinni mindazt, amit megértettünk…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ha kérdésed van, ha megakadtál, ha nem látsz tisztán, ha változni vagy változtatni szeretnél, ha nehézségekbe ütköztél és nehezen bogozod ki, ha kutatod vagy gyógyítod a gyökereidet, ha szeretnéd még jobban kibontakoztatni a benned rejlő tehetségeket, ha úgy érzed valamely életterületed lényegében leállt, ha szeretnél aktív önismereti munkát végezni, vagy, ha csupán egy általános elemzést kérnél, ha megismernéd a gyermeked asztrológiai képletét, s ezzel segítenéd őt, ha párkapcsolati problémád van, ha szeretnél tudatosabban élni, ha bármibe botlasz odakint, annak a tanítását szeretnéd jobban kezelni és beépíteni, …. és hiszed, hogy a fejlődés lehetősége bennünk lényegében végtelen, akkor jelentkezz be online konzultációra.

http://www.barnabeata.com

+

Szaturnusz/Jupiter együttállás (2020.12.21.)

“Amikor a káosz eléri tetőpontját, új felismerések születnek…” – C.G.Jung

Általában, amikor a Jupiter és a Szaturnusz együtt áll (20 évente), mintegy 1 fokra vannak egymástól, vagy kb. kétszer olyan távra, mint a Hold átmérője (Forrás: space.com). De ma jóval közelebb került a két bolygó egymáshoz, csupán 0.1 fok lett köztük a távolság, ami a Hold átmérőjének az ötöde. Ez ritkaság… 13. században esett meg ilyen utoljára. A következő évet meghatározza ez a jegyváltás, 2021-et…, és az elkövetkező éveinket. Persze, a folyamatok, amelyek kibomlanak előttünk, nem egy-két nap alatt fognak lezajlani.

 • A Vízöntő szilárd jegy, lassan kibontakozó, de, amint megszületik az új, hosszabb távon stabilan beálló struktúrákat eredményezhet. Mivel a két nagy sorsbolygó 2021-ben ebben a jegyben araszol főképp, érezni fogjuk az átrendeződést.
 • A Vízöntő a Levegő elemét képviseli, ami előtérbe helyezi a Szabadság/Újítás/Megújulás tematikáját, mintha egy RESET gombot nyomnánk meg. Míg 2017-től 2020-ig elsősorban a Rend, stabil struktúrák vettek körül minket, ez eloszlik körülöttünk, és beáramlik egy erős uránuszi energia, a maga nyugtalan, kísérletező, modern jellegével. Amikor más fog biztonságot jelenteni, mint eddig. Máshol és máshogy kell keresnünk majd a stabilitást. A régi megoldások majd nem működnek.
 • Járt már Szaturnusz ez évben Vízöntőben (erről írtam itt): https://barnabeata.com/2020/12/16/csendelet-a-szaturnusz-vizontobe-lepett/, de akkoriban, 2020 márciusában egy erős Mars/Szaturnusz együttállás nehezítette az amúgy levegős energiákat, és szorította be az egész planétát egy karanténhelyzetbe. Viszont ott megláthattuk, milyen az, ha az uránuszi energiák megcsapnak minket, vagyis kifordítanak egy perc alatt minket a megszokottból. És meg kell újulnunk.
 • 2021-ben lesz az Uránusszal ‘dolgunk’ (3x áll majd be Szaturnusz/Uránusz kvadrát 2021-ben). De mégis könnyebbnek hathat majd az év. Merthogy a Plutó nehéz, intenzív, mindent átformáló, és bedaráló energiája eltűnik a Szaturnusz mellől hamarosan (ami velünk volt 2019 elejétől, 2020 januártól, pedig halmozottan), és jobban kifejtheti a sorsbolygó a küldetését Vízöntőben, vagyis, hogy ha tesszük a dolgunkat, felelősséget vállalunk magunkért, egy levegősebb, szabadabb időszakot tapasztalhatunk meg. Még, ha még mindig kaotikus is lesz, amíg megjelenik az Új…
 • A zárása ennek az évnek azért felemelő, ahogy ezt oly sok asztrológus taglalta az év során, mert végre a 3 nagybolygó nyomása eltűnik, a Szaturnusz és Jupiter más jegyben már, mint a Plutó, és távolodnak a nagy Átalakítótól, és, mert a Jupiter, ha belekapaszkodik egy másik bolygóba, mint most ma is a Szaturnuszba, ott felnagyítja azt az amúgy is új, és szokatlan energetikát, ami eddig nem volt velünk, vagyis azt, hogy, amit megküzdöttünk, amilyen felismerésekre jutottunk (főképp 2020-ban), amit elértünk az elmúlt években (Szaturnusz Bakban), amiért megdolgoztunk, azt most egy magasabb szintre vigyük (Szaturnusz Vízöntőben), és használhatjuk, másképp, máshogy.

“Az új korszak teljesen más lesz, amint amiben most élünk, hasonlatosan ahhoz, ahogy a 19. szd-tól is erősen különbözött a 20. szd az atomfizika és a pszichológia megjelenésével…” – C.G. Jung a Vízöntő-korszakról…

Ha kérdésed van, ha megakadtál, ha nem látsz tisztán, ha változni vagy változtatni szeretnél, ha nehézségekbe ütköztél és nehezen bogozod ki, ha kutatod vagy gyógyítod a gyökereidet, ha szeretnéd még jobban kibontakoztatni a benned rejlő tehetségeket, ha úgy érzed valamely életterületed lényegében leállt, ha szeretnél aktív önismereti munkát végezni, vagy egy éves előrejelzést kérnél, ….

… és hiszed, hogy a fejlődés lehetősége bennünk lényegében végtelen, akkor jelentkezz be online konzultációra.

https://barnabeata.com/elerhetoseg/

+

A Jupiter átlép Vízöntőbe (2020.12.19.)

A Jupiterről nekem leginkább a Bőség fogalma jut eszembe. 2019 decemberétől egy éven át Bakban járó Jupiter, furcsa csavart hozott az életünkbe. Míg az elmúlt évtizedek kifelé fókuszáló életmódjában a Bőség jórészt az anyagi jóllét szinonimája volt, addig ennek az évnek a végére eljuthattunk oda, hogy a Bőséget nem odakintre helyezzük, vagy nem kint keressük, hanem főképp bent, mert talán felismertük, hogy az érzelmi biztonságunk épp olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az anyagi. A tavaszi leállás idején végképp volt időnk elmélyülni abban, ‘mink van’, de igazából az egész évben velünk volt az a lecke, hogy, ha csupán a kint elért eredményeinket látjuk, tapasztaljuk, értékeljük, tekintjük mérvadónak, akkor könnyen pánikba eshettünk, hisz épp a kinti struktúrák billentek be, épp az anyagi síkon kelt bizonytalanság, ott, ahol eddig természetesnek vettük, hogy Bőség vesz körül minket.

Continue reading “A Jupiter átlép Vízöntőbe (2020.12.19.)”