+

A Vénusz Szűz jegybe lép (2021.07.22.)

22-én hajnalban a Vénusz jegyet vált. A Vénusz Szűz jegyében ún esésben van, nem olyan komfortos itt neki. De lássuk csak, miben hozhat jót nekünk az augusztus 16-ig terjedő időszakban, amikor is végighalad ezen a jegyen.

Minden olyan kérdésben, ami vénuszi analógia, mint anyagiak, pénzügyek, értékrend, szerelem, párkapcsolat, szépség, vonzalmaink, vonzódásaink, vágyaink, földiesebb hozzáállás kapcsol be most.

Oroszlánban, plusz együtt a Marssal, kissé akár el is szállhattunk, de mindez jó, mert az elmúlt év bezártsága után, ezt talán megérdemeltük. A drámai és kissé hedonista Oroszlán jegyéből a Vénusz kilép tehát, és egy olyan terepre téved, ahol az óvatosság és a praktikum, valamint az erős kritikai érzék kap teret. Plusz, a részletek, amin eddig esetleg átsiklottunk.

Kapcsolatok

Szuper időszak arra, hogy most kicsit józanabb fejjel és szívvel nézzünk rá, kiknek adjunk energiát, kikkel kapcsolódjunk, kikkel jó nekünk, ki ad értéket az életünkhöz. Vagyis rakjunk rendet e téren. A Szűz energia a határkijelölés kérdésköréhez is kapcsolódik.

Ki nem tiszteli a határaimat, vagy én hol nem tisztelem a határaimat?

Ha most hetekig az erős Oroszlán energiák hatására, lazultunk, nézzük meg praktikusan, listázzuk, akár, írjuk le, hogy hogyan állunk a kapcsolódásainkkal, amelyek közül legfontosabb persze a magunkkal való kapcsolat. Van-e bármi olyan érzetünk, hogy valahol feszít, épp azért, mert ott nincs rend.

A kritikai érzékünk ilyenkor felerősödhet. A kritikus hozzáállásaink, ítéleteink olykor ellehetetlenítik a kapcsolódást másokkal, vagy a Másikkal. Akár önmagunkkal is. Nézzünk rá, hol vagyunk esetleg túl kemények magunkhoz, vagy másokhoz/a Másikhoz.

A Szűz jegy, mivel merkúri jegy, a gondolatokra is fényt vet… hol agyaljuk túl a dolgokat, ahelyett, hogy utat találnánk az érzéseinkhez inkább, ami jóval erősebb lehetőség az önmagunkkal, való kapcsolódásra. Mivel a Merkúr szemben a Plutóval igyekezzünk szóváltásokba, hatalmi harcokba most ezekben a napokban ne belefutni, (plusz magunkat se szedjük szét feleslegesen) mert ezzel a vénuszi/merkúri állással, egy jólirányzott mondattal leteperhetünk bárkit, erősen megbánthatunk, szétszedhetünk. Tartózkodjunk ettől.

Az anyagiak

Az augusztus 16-ig terjedő időszak jó arra is, hogy ránézzünk kicsit reálisabban a pénzügyeinkre, lássuk be/meg, hogy hol költünk túl, hol nem reális a hozzállásunk, és korrigáljunk.

A szépség

Mint vénuszi téma, ha Szűzben a Vénusz, a szépség, a harmónia, olyan tekintetben érdemes ránézni, hogy a mindennapi rutinban, a teendőink közepette, hogyan tudjuk újra és újra megélni a harmóniát, olyat, ami tölt, amivel pozitivitást szerzünk, amivel erősítjük az immunrendszerünket, amivel egészségesek maradunk, ami karban tart minket. Praktikusan ránézni mi harmonizál minket…

Vágyaink

Hogy mit akarunk bevonzani, és aztán mit tudunk, az jórészt mindig rajtunk múlik. A Vénusz az önértékelésünk, önszeretetünk irányába úgy visz, hogy vegyük számba, listázzuk mi fontos nekünk, mi nem. Használjuk ennek az évnek a formabontó Vízöntő energiáit, és ne adjuk fel a megújulás lehetőségét, haladjunk tovább ezen az úton. A megújulás egyik kulcsa, hogy jól bánunk a belső erőforrásainkkal. A Nap most lép át Oroszlánba, a tudatosságunkon sok múlik, üzeni az Oroszlán Nap majd. Csak mi tudjuk tevékenyen irányítani az életünket, ne adjuk át másnak az irányítást. Kár volna…

Tisztában vagy azzal, hogy milyen belső erőforrások állnak rendelkezésedre egy esetleges változáshoz, váltáshoz?

Ha nem, jelentkezz be asztrológiai konzultációra, és nézzünk rá.

https://barnabeata.com/elerhetoseg/

vagy

e-mail: barnabeata242@gmail.com

+

Rólam…

Pár szó arról, hogyan találkoztam az asztrológiával, mert talán vannak olyanok köztetek, akik követnek, de még nem ismernek engem.

Continue reading “Rólam…”
+

Újhold Rák jegyében (2021.07.10.)Mivel a személyes bolygók Rák és Oroszlán jegyében sorakoznak, ez olyan időpillanat, amikor a figyelem, az döntően erős belső, s elsősorban a szívünkből, érzékenységünkből fakadó figyelem, egyrészt, másrészt, ha ez meg van, annak külső megnyilvánulása erősen velünk, ami kivételes vitalitást, örömöt adhat, s annak érzetét, hogy köszönöm, ha olykor meg is billenek, de lényegében uralom az életem.

Continue reading “Újhold Rák jegyében (2021.07.10.)”
+

Új fényben láthatod magad…

Mi van az égen?

2021.07.08.

A Vénusz közelít a Marshoz Oroszlán jegyében, ezzel beleszaladt a Szaturnusz/Uránusz kapcsolódásba ő is…, intenzív napok…

ÚJ FÉNYBEN LÁTHATOD MAGAD

Continue reading “Új fényben láthatod magad…”
+

2021.07.07. T-kvadrát…

Mi van az égen?

Egy nagy T-kvadrát…

Kíváncsi lennék ki miben van, milyen érzetekben, milyen helyzetekbe sodródik, mit szűr le belőlük, mit tanul, milyen fordulatokat él meg? Mi üti ki nála a biztosítékot? Ugyanis a napokban olyasmi van az égen, ami ritka, a meglehetősen violens Oroszlán Mars rákapcsolódott egyrészt a Szaturnuszra, másrészt az Uránuszra, ezzel biztosítja nekünk, hogy a július se teljen eseménytelenül.

Continue reading “2021.07.07. T-kvadrát…”
+

A Vénusz Oroszlán jegyébe lép


Kifejezetten nekünk Nőknek, csodás tranzit…

Mert, mit is jelképez az Oroszlán jegye az asztrológiában? A fényünket, az önmagunkba vetett bizalmat, azt, hogy büszkék vagyunk arra, amit eddig megéltünk, elértünk, és ami tapasztalásaink során részünkké vált, akik tapasztalásaink nyomán részünkké váltak, ha most már távol is, velünk mind, arra, ahogy uraljuk az életünket, s arra, ahogy, ha csak tehetjük, a szívünk nyomán lépünk, hisz kivételes adottságunk az intuíciónk, a megérzések, a finomra hangoltság. Jelenti az életörömöt, az életben meglelt örömöt, s az erre való rálazulást, vagy képességet. Az Oroszlán jegy jelöli a Pompa tematikáját is. A pompa, értve ezen a szépség beengedését, megengedését…, bármilyen életterületünkön is érezzük fontosnak ennek megélését.

Continue reading “A Vénusz Oroszlán jegyébe lép”
+

A Merkúr irányt vált (2021.06.23.)

2021.06.23.
A Merkúr befejezi hátráló mozgását…

A Merkúr saját jegyében, Ikrekben hátrált az elmúlt 3 hétben. Az ilyen időszakokban kommunikáció, gondolkozásunk terén futhatunk akadályokba, lassító tényezők, bosszantó félreértések, késleltetés, mivel saját jegyében történt mindez, talán nem volt ez a retrográd időszak olyan nehéz, mint máskor…

Continue reading “A Merkúr irányt vált (2021.06.23.)”
+

Jól gondoskodsz magadról? Nézz rá…

A Nap Rák jegyébe lép – Jól gondoskodsz magadról? Nézz rá…

Az út, amit járunk senkiéhez nem hasonlítható, egyedi, a mi lényünk hív elő minden egyes élményt, helyzetet, találkozást, kapcsolódást, ő dönt minden válaszútnál, ő torpan meg, ha félelmek érik. Az év azon részében, amikor a Nap Rák jegyében jár, az öngondoskodás témája előtérbe kerül:
… vagyis adjunk sokat annak, hogy mire van szükségünk leginkább ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat, kipárnázva annak erejével, hogy kapcsolódunk, és épp úgy, ahogy nekünk az jó, de ahhoz, hogy másokkal tudjunk, jól, előbb a magunkkal való kapcsolatban kell kellő bizonyosságot és biztonságot lelni.

Continue reading “Jól gondoskodsz magadról? Nézz rá…”
+

Gondolatok a szabadságról

*Szaturnusz/Uránusz kvadrát”…

A Szaturnusz és Uránusz kapcsolódásának logikáját kezdjük megérteni. Tanuljuk a szabadságot, szabadságunkat másként. ….”

Ebben az évben semmi nem úgy alakul, ahogy várjuk, vártuk, ami ad ennek az évnek egy alaprezgést, ami nem a stabilitás, hanem a labilitás, nem a lazulás, hanem a fókusz, és nem a hátradőlés, hanem a munka, és nem a természetesnek veszem, hogy jár nekem, hanem a más aspektusból nézek rá a régen bevett dolgokra, és ezzel másként kezdek működni.

Continue reading “Gondolatok a szabadságról”
+

Szaturnusz/Uránusz kvadrát (2021.06.14.)

Amikor februárban az Uránusz ‘átvette’ az irányítást a képletem és az ‘életem’:) felett, arra gondoltam, ha most nem merek változtatni, akkor most jött el az ideje annak, hogy a) összecsomagoljam az asztrológiai  tárgyú könyveimet és bevigyem egy antikváriumba, mind, b) hogy lezárjam a blogom, és abbahagyjam az írást, c) plusz, minden olyan tevékenységet feladjak, ami arra irányul, hogy segítsek másoknak változni, hisz, ha én magam nem tudok irányt váltani, kifordulni a régiből és megújulni, akkor ezzel hitelét is veszti minden erre vonatkozó ténykedésem.

Continue reading “Szaturnusz/Uránusz kvadrát (2021.06.14.)”
+

A Mars Oroszlánba lépett (2021.06.11.)

Ez előtt Rák jegyében nem volt erőben, az Oroszlán jegy tüze jót tesz a marsikus energiáknak.

A Mars a vitalitásunk, a dinamikánk, az erőnk, az ösztöneink, a harcos bennünk, a fizikai erőnlétünk, az immunitásunk, a legutóbbi vizes Rák jegyében lassabb, olykor erőtlen, s nagyon érzékeny, vagy sérülékeny Mars, most átvált valamibe, ami sokkal dinamikusabb, vitalizáló, örömöt, földi örömöket rejtő energia.

Continue reading “A Mars Oroszlánba lépett (2021.06.11.)”
+

Újhold Ikrekben (2021.06.10.)

Az élet folyását néha lehetetlen megállítani

(P. Coelho: Az alkimista)

Újhold Ikrekben… mert a változás közepette is biztonságban vagy, s a változás, az arra való (új) képesség(ed) (lehet) a legnagyobb biztonságod.

Avagy az egyetlen állandó, az állandóság a belső erőforrásainkban legyen, hogy azokkal tisztában legyünk, hogyan tudjuk őket használni, s amúgy adjunk teret a változásnak, adjunk engedélyt magunknak a változásra. Merthogy ennek az évnek ebben áll az ereje.

Continue reading “Újhold Ikrekben (2021.06.10.)”
+

A Vénusz Rák jegyébe lépett (2021.06.03.)


Jegyet váltott a Vénusz és ennek a hónapnak a végéig Rák jegyében araszol…

Ez a hónap vénuszi témákban erős lesz, hiszen, ahogy halad előre, kapcsolódni fog Jupiterrel, Szaturnusszal, Plutóval, Marssal… Jöhetnek élmények, amelyek kifejezetten a párkapcsolat, férfi-női témák területén okozhatnak kihívásokat.

Continue reading “A Vénusz Rák jegyébe lépett (2021.06.03.)”
+

Életek: Edith Eva Eger

Életek… 1#
Edith Eva Eger (1927.09.29. – Kassa)

E. E. Eger azt vallja, hogy vannak pillanatok az életben, amikor dönteni kell, mégpedig az intuíciónk, érzéseink nyomán, egy pillanat alatt, gyorsan, agyalás nélkül, csak lépni, be egy mezőbe…, ezek a pillanatok bontják ki magunk felé az utat…, ez a túlélésünk záloga…, ő ezt szó szerint is megélte Auschwitz-ban… (Nap/Mars együttállás szembenállásban a Jupiter/Uránusz együttállással a képletében).


Sokszor futok abba, hogy megnézem olyan emberek képletét, akik valamiben kitűntek, kitűnnek, akiknek az életútja nem (volt) szokványos. Eddig csak magamnak jegyzeteltem ilyenkor, hogy tanuljak ezekből az életutakból, de úgy döntöttem miért ne osszam meg itt is, a gondolataimat, Róluk, Nektek?

Continue reading “Életek: Edith Eva Eger”
+

A Merkúr elkezdi hátráló mozgását (2021.05.30.)

Ez évben másodszor… Legutóbbi retrográd Merkúr időszak 2021 februárjában volt.

Continue reading “A Merkúr elkezdi hátráló mozgását (2021.05.30.)”
+

Út az érzéseinkhez (Ikrek-Halak diskurzus odafent)

Az univerzumban nem lineárisan történnek a dolgok, épp azért, hogy utat találjunk magunkhoz. Ezért van, hogy ismeretlenbe lépünk, ezen a terepen csak az érzéseink vezethetnek. Engedjük meg, hogy ez megtörténjen.

Nap mint nap szembesülhetünk esetleg azzal az életünkben, hogy bármi erős zajlik, tudni akarjuk mi lesz a végkifejlet, de azt is folyamatosan, mi lesz a következő lépés, nem nyugszik az elme, ő az irányítónk, a kapaszkodónk, nem hagy teret a spontán, személyiségünkből kinyíló megoldásoknak, ezzel nem tudunk ténylegesen olyan döntéseket hozni, ami érzelmi beállítottságainknak megfelelő, ami testhez álló.

Continue reading “Út az érzéseinkhez (Ikrek-Halak diskurzus odafent)”
+

A Vénusz és ezek a napok

A Vénusz aktív odafent a napokban, figyeljünk magunkra😉, másokra, a kapcsolódásainkra

http://www.barnabeata.com
Asztrológia, önismeret, élmény

Avagy hogyan értékelem magam, s elhiszem, hogy megérdemlem?

Azt vonzzuk be az életünkbe, amire érdemesnek tartjuk magunkat. Az önértékelés, önbecsülés tehát kulcs a tapasztalásainkhoz.
S hogy hogyan alakul, mi esik meg velünk, mire adunk engedélyt. Ugyancsak…

A Vénusz e héten támogató kapcsolódásaival viszi a fókuszt e kérdéskör felé.

Continue reading “A Vénusz és ezek a napok”
+

Bika Újhold (2021.05.11.)

A Bika jegy 21. fokán áll együtt a Hold és a Nap.

A Hold Bikában pozitív energia, emelkedettség, a Bika jegyben járó bolygók kapnak stabilitást, talajt, kiszámíthatóságot, bizonyosságot, ezzel biztonságot… Ami fent, az lent is megnyilvánul bennünk…

Continue reading “Bika Újhold (2021.05.11.)”
+

A Merkúr elérte az egyik Holdcsomópontot

A Merkúr elérte az egyik Holdcsomópontot…

Ikrekben, saját jegyében, erőben, ezekben a napokban érezhetünk erősebb inspirációt, új ötletek, új meglátások, újszerű gondolkodás. Jöhet olyan hír, ami továbbvisz minket, s akár leválaszt a múlt korlátairól.

Érdemes a napokban nyitottan járni-kelni, kommunikálni, ötletelni…

Continue reading “A Merkúr elérte az egyik Holdcsomópontot”
+

Skorpió Telihold

Mert az út most fontosabb, mint a cél és a ‘hogyan’ fontosabb, mint, a ‘mit’ és a ‘mikor’ jutok oda…

A Skorpió Telihold mindig belső munkára hív. Ez a mai méginkább. A két uralkodó bolygója: a Plutó épp elkezd hátrálni, ilyenkor általában erősen belassulhatnak dolgaink (persze mindez értünk, bármennyire is kínzó, ha akadnak a dolgaink, de tény, ilyenkor figyelmesebbek leszünk magunk felé), a Mars átlépett Rák jegyébe, ahol neki diszkomfortos, érezhetjük azt, dinamizmusunk kissé alábbhagyott. Lassan mozdulunk…

Continue reading “Skorpió Telihold”
+

Új fényben láthatjuk magunkat

http://www.barnabeata.com
Asztrológia, önismeret, élmény

Új ‘fényben’ láthatjuk magunkat…
(Vénusz-Uránusz együttállás – 04.23.)

Jönne az új, de ez csak úgy tud, ha mindeközben bennünk ott már az a belső stabilitás, mely az új, az újonnan felvállalt Részünkből fakad, és megtart minket, még akkor is, ha, amibe lépnénk, számunkra ismeretlen …

A Vénusz ma az Uránusz mellé állt, ezzel belesimul az Uránusz és Szaturnusz kvadrátjába is.

Continue reading “Új fényben láthatjuk magunkat”
+

Nem két nap lesz de zajlik – ezek a napok…

Ezek a napok…
…kapunk segítséget ahhoz hogy felkaroljuk az ismeretlent, vagyis arra lépjünk, oda, s úgy, ahova, s ahogyan eddig sosem léptünk, … nem két nap lesz, de zajlik…
(még mindig a korlátok az útjelzők a (fel)szabadulásunkhoz)

Continue reading “Nem két nap lesz de zajlik – ezek a napok…”
+

Vénusz Bikában (2021.04.14.)

A napokban pár bolygó átlép majd Bika jegyébe, köztük a Vénusz. Amikor jegyváltások történnek, akkor azt érezni a levegőben. És épp a Vénusz jegyváltását méginkább, hisz itt a bolygó erejében van. Kinyílnak jobban az érzékeink, és felerősödik annak az érzete is, hogy hogyan navigáljunk úgy a mindennapokban, hogy harmóniákat teremtsünk inkább, mint diszharmóniákat. Feminin energia, főképp nőknek jót tesznek azon időszakok az évben, amikor a Vénusz Mérlegben vagy Bikában jár.

Continue reading “Vénusz Bikában (2021.04.14.)”

+

Kos Újhold (2021.04.12.)

Ki vagy most, és ki már nem vagy egyáltalán?

Az asztrológiai újév első Újholdja, ezzel egy új, egyéves ciklus kezdete, melynek során arra kaphatunk választ (arra alapozva, amit az elmúlt években megdolgoztunk, megértettünk magunkkal kapcsolatban az erős Bak energiák hatására, valamint a tavaly decemberi Jupiter/Szaturnusz együttállás óta az erős Vízöntő energiák hatására), fel merjük-e vállalni azon részeinket, amelyek mindvégig ott voltak velünk, de nem integráltuk, nem karoltuk fel, nem mertünk hinni benne, nem tudtuk behívni az energiamezőnkbe.

Vénusz, Merkúr, Nap, Hold Kosban egymás mellett
Continue reading “Kos Újhold (2021.04.12.)”
+

Mi felé tartasz, mi felé tartanál? (2021.04.10.)

Merkúr-Szaturnusz  és Vénusz-Jupiter kapcsolódik az égen

Vénusz, Merkúr Kosban… A Szaturnusz és Jupiter Vízöntőben…

….ezzel jöhetnek olyan érzetek, információ, megélés, ami továbbvivő, ami nagyobb megértést hoz annak tekintetében: Mi felé akarunk tartani, mi energetizál minket, mibe akarunk fektetni, miért tudunk lobogni,  mi adja nekünk a szenvedély-esség érzetét…

Continue reading “Mi felé tartasz, mi felé tartanál? (2021.04.10.)”
+

Mars/Neptun kvadrát

Mars/Neptun kvadrát

Ha azon merengsz miért írnak az asztrológusok arról a napokban, milyen erős Kos energiák most, új kezdet, új ciklus, de te mégis azt érzed nem éred utol magad, és nem is igazán akarod vagy tudod… Ha enyhe (vagy erős) zsibbadtságot, fáradékonyságot, eszképizmust tapasztalsz magadon. Az épp analógiája annak, ami fent most, vagyis, hogy Mars ütközik a Halak Neptunnal. A Mars a pörgős Ikrek jegyében, akár több, de legalább két projekten ‘dolgozna’, haladna, szakadna sokfelé, de a lélek nem hagyja ezt, húz vissza minket a március elejére jellemző elvonultságba, csendbe, csendünkbe a neptuni energia…

Mintha az időjárás is épp ekkép működne most, törne ki a tavasz, de fordulna is egyúttal vissza a télbe.

Minden tapasztalás és érzet, akár a fáradtság érzete is fontos. Mert belőlünk fakad.

Ez most aztán pár nap múlva egy kivételes Újholdba fut, ahonnan kapunk majd támogatást, hogy végre átéljük jobban a Kos jegy új ciklust hozó érzetét.
És a tavaszt…

Kép: Rafel Olbinski

+

Áprilisi asztrológiai előrejelzés 2021

Erős jegyváltások, a személyes bolygók aktívan motiválnak minket, hogy tartsunk előre, ami volt, az már nincs, a Szaturnusz és Uránusz kvadrát minősége újra felerősödik a térben: destabilizálódás, melyből (ki)nyerhetünk, ha tudatosak vagyunk, egy újfajta stabilitást…

Continue reading “Áprilisi asztrológiai előrejelzés 2021”
+

Neptuni napok

A március utolsó napjait kicsit tovább színezi, hogy a Merkúr és a Neptun a Halak jegy 21. fokán együtt állnak. Mi is ez?

Merkúr-Neptun együttállás

A Merkúr március folyamán átlépett ebbe a változó, ‘folyékony’ jegybe, ahol neki nem komfortos. A gondolkozásunkért és kommunikációnkért felelős bolygó a Halak jegyében elúszik… Ezt még tetézi, ha a Neptun közelébe kerül. És most épp ebben vagyunk. Pontos analógiája ennek az állásnak a kismamák kígyózó sora az oltásért a hétvégén, s, hogy milyen félreértések, félrekommunikálás, ködösség vezetett a helyzethez. Vagy épp az, hányfajta információnk van most az ún. ‘nyitásról’. Vagy az, hogy sokak írnak FB-n arról, hogy kicsit szoronganak, indulnak oltásra, de nem százszázalékosan nyugodtak, hogy mi lesz vagy mi van, vagy azt sem tudják melyik vakcinával oltják őket. Ködösség, egyfajta bizonytalanság. Neptun…

Continue reading “Neptuni napok”
+

Telihold Mérlegben (2021.03.28.)

Vénusz uralta Telihold, mégpedig úgy, hogy a Vénusz épp együtt áll a Nappal Kosban, a Hold szemben velük, a Kos (ÉN) és Mérleg (A MÁSIK/MÁSOK) jegy diskurzusa. Jópár bolygó támogató kapcsolódása fent…

Tisztában vagyok az értékeimmel, a sérülékeny részeimmel, azzal, mit tanulok, egyre tisztább milyen kapcsolatokat szeretnék szolgálni, mit nem… Tisztában vagyok azzal, hogy mi nekem az egyensúly, és mi csap ki az egyensúlyomból… Ezért az egyensúlyomért teszek, minden nap, minden percben… S nem másoktól várom a megoldásokat. Teszek…
Continue reading “Telihold Mérlegben (2021.03.28.)”
+

A Vénusz és ezek a napok (2021.03.25)

Kivételes bolygóállás odafent, s mint tudjuk, ami odafent, az idelent…

A Vénusz és a Nap egzakt együttállásban…

Most, mivel annyian vagyunk mi nők, most erős helyzetekben, ez a poszt nekünk…

Mi történik, ha a Nap a Vénusz mellé ‘áll’? A Vénusz Kosban, ami neki kicsit erős, mármint a lágy vénuszi energiák ellentéte ez a tüzes marsikus jegy, tehát itt a Vénusz gyenge. Sokak osztják meg velem, hogy most nőként extrém nehézségeket élnek meg akár a hétköznapi rutinban, kapcsolódásaikban, akár minden erejüket felőrlő leckékben éppen, akár érzelmileg, akár fizikailag.

A Nap is Kosban, ő itt erejében…

Continue reading “A Vénusz és ezek a napok (2021.03.25)”