+

Augusztusi asztrológiai előrejelzés 2020

Ez az év

2019 februárjától, amikor a Szaturnusz és Plutó közel kerültek egymáshoz, sokak írtak már arról, hogy micsoda erőt adhat, és milyen nehézségeket is okozhat, ha ez a két bolygó összeadja majd az erejét. 2020 januárjában ez meg is történt, mármint a pontos együttállás (01.12.) (és bár akkor még nem esett le senkinek, konkrétan mi bomlik majd ki), ha olvastunk híreket, már érezhettük, hogy erős átrendeződés kezdődhet olyan témákban, mint hatalom, uralom, struktúrák, és az addig bevett Rend és rendszerek (azt nem is álmodtuk, hogy lesz kicentizve a lecke, amely mindenkit megállásra tud majd kényszeríteni, s elmélyülésre, hogy más szemszögből is megnézzük az életet, életmódunkat, vagy a kapcsolódásunkat másokkal, magunkkal és a minket körülvevő világgal).

Talán sokan megerősítik, hogy január környékén vagy már 2019 végén egyéni életükben is beütött a változás szele, így vagy úgy, amely aztán ez év során szétrobbanthatta a megszokott struktúrákat vagy a biztonság illúzióját (természetesen mindenkinek egyéni képlete határozza meg mennyire érintett ebben a folyamatban).

Lényegében a nagybolygók összeadott erejével (amihez a Jupiter is csatlakozott április elején) eljött annak az ideje, hogy abba a sarokba is benézzünk, ahova eddig nem mertünk, vagy nem akartunk, ahol erősen halogattunk. Az a tapasztalásom, ahol megoldatlanság volt az életünkben, épp abba a sarokba állítottak minket most, ez évben, a Plutó válságba sodort, a Szaturnusz erős hiányokat, vagy szorongásokat kelthetett bennünk.

Mintha az, ahol a legnagyobb félelmeink voltak, épp az a terület aktivizálódott volna be az elmúlt hónapokban, oly mértékben, hogy ha még tovább tartanánk makacsul a Régit, akkor már egy lélegzetnyi levegőnk sem marad, egy lépésnyi mozgástér sem. Ránk zárul(t) kissé mozdulatlanságunk ólmos vasajtója.

Miért tűnhet olyan nehéznek ez az időszak?

Miért rejtőzöl a csönd kagylójába? Tán szégyelled a jóságodat, kedvességedet és okosságodat? Erényeid mégis, ellenedre is, tündökölnek.

(A. Huxley)

Alább a listám:

 • mert egyszerre kell nyomni a gázt és a féket
 • mert, ha van egy belső meggyőződésed, igazságod, aminek nyomán szeretnél fejlődni, és tovább építkezni, lehetséges, hogy odakint egy-egy tényező még nem enged, beszorulva érzed magad
 • mert bárkit okolnál ezért, mármint az akadályok miatt, mindig abba fogsz futni, hogy az akadályok, gátak benned vannak, s abba a felismerésbe, hogy a te kezedben is lehetne az irányítás
 • mert, ha nem te irányítasz, akkor most téged irányítanak, s az nehéz
 • mert meg kellene tenned a következő lépést magad felé, és esetleg félsz még
 • mert nem lehet ez évben besöpörni semmit a szőnyeg alá
 • mert a 3 nagy sorsbolygó, valamint a Mars furcsa fényszögei velük, és az Uránuszé, Neptuné, stb, most mindent felfednek, szimpla hazugságokat, vagy teljes élethazugságokat, mindenféle elkenést, magyarázkodást, halogatást, önáltatást
 • mert nem csak te lehetsz nehézségben, hanem sokan mások is, emiatt azzal is meg kell küzdened, hogy ők nincsenek esetleg középpontjukban, téged is kibillentenek bármikor
 • mert bár lehet, tagadjuk, de igenis hat ránk a kinti káosz és bizonytalanság, és félelmeket kelthet bennünk
 • mert, ha nem tereljük mederbe a tengernyi impulzust, amit kintről kapunk, a félelem kivet a biztonságunkból
 • mert mindenki kicsit érzékenyebb most, s indulatosabb
 • mert mi nyugati társadalmakban élők kicsit most meghökkentünk, hogy, amit eddig természetesnek vettünk, az nem is az, sőt
 • mert azt gondoljuk, hogy minden ugyanúgy visszaáll, ahogy volt a vesztegzár előtt, de igazából mélyen érezzük, hogy sosem lesz már semmi ugyanaz…
 • mert a szokatlanságokban kell a szokott dolgainkat végezni
 • mert, mintha a fejünkben peregne a megélt valóságunk mellett még egy forgatókönyv, a ‘mi lehet, mi jöhet’ forgatókönyve, s ez most valahogy mindig velünk
 • mert azt érezhetjük, hogy nagy erőket kell mozgósítanunk minden nap csupán csak a napjaink mederben tartásáért, és nem sok jön vissza cserébe
 • mert egyre több korlát között kényszerülünk élni odakint
 • mert itt a pillanat, amikor elő kell vennünk, ha eddig nem tettük, a szolidaritást, és azok mellé kell állni, akik már tettek értünk, és a szabadságunkért.

Mert valahogy itt most ez dől el, az egyéni szabadságunk és a közösségben megélt szabadságunk sorsa. Hogy ‘falak nélküli börtönben’ élünk tovább, ahogy Aldous Huxley megírta 1931-ben, vagy falak nélkül, börtön nélkül, szabadon. 

Az augusztus

Végre nem új próbatételen vagy, hanem emelkedő utad kikövezését végzed… (Varga Csaba)

Ennyit arról, hogy bezárulás, és fallal szembe, és sarokba szorítva, mert ha ismertek, tudjátok, épp az ellenkezőjéről szeretek írni: a kinyílásról, a falak lebontásáról, az egyre nagyobb önismeret okán bennünk kibomló szabadság ízéről, és arról, hogy minden percben dönthetünk úgy, hogy a bőséget látjuk meg az életünkben, és nem a (bénító) hiányt.

Az elmúlt hónapok lényegében megmutatták, hol vagyunk leginkább sérülékenyek. És ez jó. Mert oda került épp a fókusz, ahol erősödnünk kell. Ezzel és ezzel dolgunk van, üzenték a nagybolygók, és az aktuális bolygóállások (és üzenik még most is), nap mint nap. Ez nem szűnik augusztusban sem, csak épp a Nap Oroszlánban (amiben most fürdünk) mindig napfény, életöröm, töltődés, ezért a napokban lehet könnyebb, a hónap nagy része, viszont szerintem ennek ellenére éberséget követel meg tőlünk. Még mindig. Feltűnik a színen az Uránusz e hónapban aktívabban, mint az elmúlt hónapokban, s hozhat hirtelen helyzeteket is, mivel az Uránusz jótékony is tud lenni, előrevivő, akár pozitív fordulatot is hozhat ez a hónap.

A Vénusz jegyet vált (Ikrekből Rák jegyébe), ezzel kicsit átfordít minket abban hogyan viszonyulunk a dolgokhoz, hogyan értékelünk eseményeket. Inkább a stabilitást keressük majd, és érzelmileg próbáljuk majd helyére rakni a kintiek hatását, nem szakadunk majd annyi felé talán, csak azért, hogy kapcsolódjunk.

A hónap második felében a Szűzbe lépő Nap és Merkúr, segít majd rendszerezni, logikusan és analitikusan helyre rakni azt, ami nincs helyén. Hogy ne küzdelemként éljük meg majd, ami jön, hanem úgy nézzünk egyes olykor minket megterhelő, de szükséges lépéseinkre, mint pusztán egy téglára a kezünkben, amivel tovább építkezhetünk.

A hullámok

Az élet nem csupán a felszínen zajlik, hanem a mélyben is. Minél helyesebben értelmezem tulajdon mélységeimet, annál áttetszőbbé válik számomra az életem. Annál kevésbé érzem úgy, hogy értetlenül állok előtte, hogy sötétben botorkálok.

(K. Wilber)

Ha jön hullám, az legyen más hullám, mint az első (itt a hullámon nem(csak) azt értem, amiről a hírekben olvasunk, hanem épp, amilyen hullámot lovagolsz épp az életedben, azt is, másként kezelheted, ha másként nézel szembe vele most, másként kezeled). A márciusi, teljes váratlansággal ért minket, ami most készül, arra felkészülhetünk.

Mint, ahogy egy szörfös meglovagolja a hullámokat, és azok emelik őt, de mindeközben minden izma megfeszül, kicsit ilyenben vagyunk. Nagyon kell tartani az irányt, és kicsit meg is kell feszülnünk ebben, alattunk a tenger, felettünk az ég, s, hogy fennmaradjunk, nem engedhetünk a folyamatos figyelemből, jelenlétből, éberségből.

Van egy csavar most az energetikában: a Mars Kosban erő, de erőszakosság is. Könnyen belecsúszhatunk olyan helyzetekbe, hogy pl. amikor fejjel mennénk a falnak, de majd látjuk, főképp aug. 24-étől, amikor a Szaturnusz rákapcsolódik a Marsra, lecsapnak minket, ha túlzottan megindulunk. Fékeznek minket. Azért az indulat ott lesz bennünk, azt kezelni kell. Olyan technikákkal élni, amelyek higgadtabb mederbe terelik azokat. Egyrészt, hogy kint gyérüljenek a konfliktusaink, másrészt, hogy tartogassuk az erőnket, más időkre. Tehát, most jobb hátralépni. Tartalékolni.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek van legalább egy életterülete most, ahol KÜZD. Gondoljuk el, ha mindenki valahol küzd, plusz a vírus okozta bizonytalanságok is körülöttünk, akkor ez mit okoz, talán érzékelitek is mit. Sok feszültséget. Ezt kell most nagyon tudatosan kezelnünk. Sok-sok belső munkával. Hogy ne sodorjanak el minket a az események.

Már sokszor leírtam mennyire átlényegülés ez az év. Egyik eleme az átváltozásnak az, hogy tudatosabban éljünk, tudatosabban kezeljük azokat a helyzeteket, amelyekbe csöppenünk. Halljuk ki az üzenetét minden eseménynek.

Az átlényegülés persze főképp az, hogy levetjük a Régit, fogadjuk az Újat. 

A HOLD

Telihold (08.03.) Vízöntő jegyében

A Hold mozgásának mindig is különös figyelmet szenteltek az emberek, hisz az volt leginkább szemmel látható az égen. A hónap azzal indul, hogy augusztus 2-án együtt áll mindhárom nagy sorsbolygóval a Hold, változékony lehet a hangulatunk. Ehhez hozzá tehet még másnap augusztus 3-án a Telihold, ami a Nap és Hold egymásnak feszülése, Vízöntő jegyében. A Telihold megvilágosodás, erős felismeréseket hozhat. Hol nem érezzük magunkat szabadnak? Hol szeretnénk még változni? Érdemes mélyülni ebben. Ez a Telihold olyat is hozhat, ami meglepő, hirtelen, ami meglepetés, ami fordulat.

Mielőtt beáll a Telihold, a Nap az Uránusszal, épp a Vízöntő jegy uralkodójával kerül fényszögkapcsolatba augusztus 2-án, ez egy erős nap, intenzív, akár hullámvasút, a Hold a nagybolygókkal összetekeredve, a Merkúr szemben velük, ez a tény a fent említett tendenciákat még inkább erősíti.

Azt mondják ez a Telihold kicsit megmutatja majd, hogy milyen lesz a 2021-es Vízöntő világ, ami majd decemberben már nyomokban megvalósul. Legyünk figyelmesek.

A Telihold havonta egyszer mindig kiváló alkalom/időpont a változásra. 

Újhold (08.19.) Oroszlán jegyében

Az Újhold  e hónapban Oroszlánban lesz. Mivel ennek az Újholdnak a Nap az uralkodója és nincs támadva más bolygók által, ez egy ereje teljében levő Újhold. Segíthet sokat. A tudatosságunk, fényünk, hogy merre szeretnénk ezek után navigálni, mit akarunk, merre akarunk tartani. Hogy uralni tudjuk az életünket, ahhoz az irányítást a kezünkbe kell venni, plusz látnunk kell magunk előtt a célt.

Ha nem én uralom/irányítom az életem, akkor uralja/irányítja majd más.  

A NAP

A Nap Oroszlánban a hónap első felében, majd 22-én Szűz jegybe lép. A hónap első felében tapasztalt fényesség, életöröm, vitalitás, lazaság, átvált egy sokkal fegyelmezettebb struktúrába majd. Augusztus 20-a körül tényleg megváltoznak mindig a fények. Beszűrődik a realitás, felvesszük a fonalat itt, ott, összeszedjük a nagymamáktól a gyerekeket, rendszert igyekszünk vinni újra a napokba. Lélekben készülünk az őszre.

Érdemes az egészségünkre figyelni, itt hangsúlyoznám, hogy nem csak vitaminokkal, hanem más technikákkal, és nem csak a fizikai egészségre gondolva, hanem főképp a lelkire.

A Napnak lesz jó kapcsolódása a Marssal hó közepén, ez nagyon klassz (Nap-Mars trigon), mert ez a fényszög végre erőt ad, nem elvesz (08.16.)

A MERKÚR

A Merkúr is jegyet vált, és ezt is megérezzük, július vége úgy záródott, hogy a Merkúr feszült fényszögben volt a Jupiterrel, Szaturnusszal, Plutóval, plusz júliusban ott volt a Marssal való nehéz kapcsolódása is.

A Merkúr Oroszlánba lép (08.05.) a hónap első hetében. S mivel a Nap uralja, kicsit segít minket abban, hogy tisztában legyünk a lehetőségeinkkel, és úgy is viselkedjünk, úgy kommunikáljunk, úgy mozogjunk a világban. Mondjunk ki mindent, önbizalommal telve.

A Merkúr átlép aztán Szűzbe (08.20.), hogy jobban figyeljünk az utána következő hetekben a részletekre, rakjunk helyre dolgokat, rendszerezzünk.

A VÉNUSZ

A Vénusz is jegyet vált, Rák jegyébe lép (08.07.), hihetetlen mennyiségű hetet töltött Ikrek jegyében a hátráló mozgása miatt. Áprilistól ott jött-ment. Kissé hektikussá téve a szerelmi életünket, kapcsolódásainkat, viszonyulásainkat, amit tetézett még a Neptunnal való kapcsolódása. Egy vizes jegyben kissé lelassul az energetika. Mivel a Vénusz mindig azt mutatja hogyan viszonyulunk dolgokhoz, innentől inkább az érzelmi stabilitást keressük majd, s inkább befelé, s nem kifelé törekszünk.

Amit megtettünk magunkért a hosszú Ikrek jegyében töltött hónapok alatt vénuszi témákban, azt most szépen beépíthetjük érzelmileg és stabilizálhatjuk.

AZ URÁNUSZ

Az Uránusz is hallat magáról e hónapban, mert elkezdi hátráló mozgását (08.15.) Egészen 2021 januárjáig hátrál a Bika jegyében, azt mondjuk a lassú járású bolygók hatása nem direkt, hanem a háttérben zajlik le, és, ha visszanézünk majd hónapok múlva, akkor vesszük észre a változást, amin átmentünk. Azt is mondják, ha irányt vált az Uránusz, a világ a feje tetejére áll, de mivel az Uránusz, nem rossztevő bolygó, ezért, csak olyat hoz majd nekünk, ami szükséges a fejlődésünkhöz.

Plusz, az Uránusz hátráló időszak természetesen arról is szól, hogy minden olyat, ami akadályoz még a szabadságunkban, szép lassan iktassunk ki az életünkből. Az elkövetkező hónapokban, ez megint csak egy lehetőség a további felszabadulásra.

A nagybolygók és a Mars

A Mars Kosban, és eddig csak beszéltünk róla, vajon milyen lesz, most e hónapban meg is történik, hogy nehéz fényszögbe kerül a Jupiterrel (08.04.), a Plutóval (08.13.), majd a Szaturnusszal. És,ők fognak kis gubancot okozni. És miattuk, ez az augusztus azért kicsit erősebb lesz, mint mondjuk a tavalyi. Mindenképpen egy felkészülés a szeptemberi erősebb energiákra, amikor a Mars fogja, és hátráló mozgásba is kezd, és hosszú hetekig tartja a nehéz fényszöget a nagybolygókkal, lényegében novemberig.

Ami még fontos,  hogy a 3 nagybolygó mindeközben nem mozdulatlan, megint beélesül majd novemberre a Jupiter-Plutó együttállás, és a Szaturnusz-Plutó is nagyon közel egymáshoz. Emiatt megint jöhet olyan élmény, hogy vesztegzár alatt érezhetjük magunkat (itt most nem tudni, hogy ténylegesen, vagy csupán egyéniben egy életterületen, de azért azt érezzük, hogy a kollektívben tapasztalható folyamat sem áll le).

Sok hozománya lesz ennek az évnek. Sokkal erősebben, tudatosabban és teljesebben keveredhetünk ki belőle, ha élünk a hosszú hónapok során ennek a kivételes, és kivételesen átformáló időszaknak a lehetőségeivel. Az augusztus is fontos mérföldkő lesz ebben.

b436e8702b4283751a9a02db3aa2e226

Asztrológiai tanácsadás:

http://www.barnabeata.com

 

 

 

 

 

+

Az út, ami teli van Veled

 

Pár éve egy gyönyörű eldugott kis helyen, a Kerekerdőben, egy csendes elvonuláson vettem részt. 

Viharos napokat éltem. Akkor még nem értettem, nemhogy a mások, hanem a saját működésemet sem.  Csak azt  éreztem, hogy rendre úgy kelek, hogy nincs bennem egyensúly, annak ellenére, hogy sokat tettem akkoriban is magamért, változtattam, átértékeltem, átrendeztem, újba léptem, sőt ismeretlenbe, de azt akkor nem ismertem fel, hogy lehet, a színpad változott, s a szereplők is, de épp én, ha váltottam is, lényegében nem sokat változtattam a hozzáállásaimon. Százával húztak még a Régi felé a régi beidegződéseim.

Egyszerűen nem voltam a sok változás ellenére sem szabad, nem leltem önmagam.

A fent említett elvonuláson, az egyik napon azt adták ki nekünk, hogy menjünk fel egy hegyre, majd jöjjünk le onnan. A hegy aljából indultunk, választanunk kellett egy párt, akinek bekötöztük a szemét, s mi kísértük fel őt. Egészen a hegytetőig. Mivel ő semmit sem látott, ránk volt bízva, de az is ránk volt bízva, hogy mindezt hogyan.

Persze, első  reakcióm az volt, hogy megnéztem, hogy a másik mire ad engedélyt, mi komfortos neki a mászás során, illetve, mi neki a biztonság. Ezt pár pillanat leforgása alatt meg is láttam, letapogattam az érzékelőimmel, milyen karakter. Mivel Nőből vagyok, az erős intuíció vezetett ebben. És meg lett. A hátát fogtam meg, amit meg is engedett, és elindultunk.

Az út a hegyen fel, nem volt egyenletes. Sár is volt, sok kis gödör, kátyú, szúrós bokrok, az őszi erdőben haladtunk felfelé a hegyoldalon. Én a másik minden rezdülésére figyeltem, biztonságban volt. A hátát, ahogy megértettem a mozgását, és lépteit, egyre kevésbé tartottam, egy ponton, csak érintettem szinte, de, ahogy jött egy akadály, újra erősen tartottam.

Iszonyúan elfáradtam, de nem is abban, hogy másztuk a hegyet, hanem egy idő után azt vettem észre, hogy miközben a másik teljes biztonságban, és komfortban, én rendre belelépek a kátyuba, hogy neki ne kelljen, belegabalyodtam a szúrós bokrokba, hogy őt megkíméljem ettől, és sáros lettem, hogy az ő bakancsa tiszta maradhasson. Végig tartottam a hátát, ha lazult is olykor, és vezettem, nem engedtem el.

Az ő lépései vitték el minden figyelmem. Alig láttam az erdőt. 

De ez a lelki gyakorlatnak csak az egyik fele volt.

Aztán jött a hegyről le.

A feladat itt az volt, hogy a te szemed kötik be és téged vezetnek.

A párom, ahogy lent a hegy alján én is tettem, jó érzékkel megértette, hogy hogyan segíthet. Ő a vállam fogta meg, és így indultunk neki. Jó volt ráhagyatkozni, de egyben félelmetes is. Ahogy haladtunk lefelé, éreztem, ahogy a vállamat egyre gyengébben fogja, majd már egy idő után csak érinti, a lépéseim a hegytetőn még bizonytalanok, majd később egyre biztosabbak lettek, ezt ő mind érezte, és egyre kevésbé tartott, aztán már tényleg csak épp érintett, mégis biztonságban voltam. Igy lépkedtünk tovább.

Aztán egyszer csak teljesen elengedett engem, mellettem haladt, de nem irányított, nem segített. Tudtam, hogy mellettem van,  hisz éreztem a lélegzetét, de nem fogott, nem tartott, jött mellettem szabadon. Ezzel én is ugyanígy, lépdeltem mellette, megengedésben.

És már nem csak az erdőt érzékeltem (bár be volt kötözve a szemem), hanem jóval többet annál.

A talaj mintha kiegyenesedett volna ebben a megengedésben. Az út másként nyílt előttem, már nem volt véges, kézzel tapintható, hanem végtelen, lelkiséggel teli, és szabad.

Nem éreztem magam egyedül, sem nem irányítva, a lépteimre kezdtem figyelni, a saját lélegzetemre, a kinti úthoz adódott egy másik út is, egy belső, ami teli volt velem. 

pexels-photo-927414

 

 

 

 

 

 

 

 

+

A kapcsolódásokról és a Vénuszról

 

 

Azt tapasztalom, sok párkapcsolat ott billen ki, hogy a két fél nem járja ugyanazt az utat, kinti útjuk megtörik, mert belső útjuk elfut egymás mellett. Egy ponton lényegében elkerülik egymást. 

Furcsa kettősséget látok magam körül a világban:

A) Vannak azok, akik komfortosan mozognak a mindennapokban, de e mellett simán járnak egy belső utat. Belső út alatt értve egyfajta nyitottságot arra vonatkozóan, hogy bármi éri őket, arra úgy tekintenek, mint a lelki folyamataik egyfajta megnyilvánulására odakint, ezért nem a külvilágban hadakoznak, hanem magukban, s ott is oldják meg, és ott is fejtik fel, ha vannak, a megoldatlanságokat. Még akkor is, ha ez nem mindig kellemes, sőt olykor félelmes. Belső egyensúlyukon nap mint nap keményen dolgoznak. Ők szabadok.

B) S vannak azok, akik nem hajlandók befelé figyelni, a külső utat ismerik csak, életük állandó megfelelés, megfeszülés, kifelé. Külképük, image-ük megtartása az egyetlen cél, minden napjukat erre a fonálra fűzik fel. Nem csoda, hogy náluk gyakorta elszakad a cérna. S, ha elszakad, bántanak. Nem magukat, másokat. Hisz befelé továbbra sem figyelnek, csak kifelé. Másokat használnak fel arra, hogy egyensúlyban maradjanak, ilyen-olyan eszközökkel, sokszor hatalmi harcokkal. Egyedül megteremteni a belső egyensúlyt nem tudják. Ők nem igazán szabadok.

A Halakban járó Neptun most sokakat kisegít a pusztán külső útról. ‘Felkarol’ és ‘átsegít’ a belső útra. Ez az év részben erről szól. És ez nagyon jó.

És sokan szerintem lassan felismerik, felismerték, hogy csak az igaz belső út tud hiteles külső utat eredményezni.

A párkapcsolatok sorsa sokszor azon múlik, hogy egyik vagy másik fél, hol jár éppen. Kint vagy bent? Ha a két fél ebben nem egyezik, egyik kint, másik bent, akkor egy idő után nem tudnak egymással tartani. Hisz más utat járnak. Messziről szemlélik csak egymást. S a közös út elfogy.

fa43e7fe74413e47ccef8299a150c14c

A Vénusz ez évben elég aktív volt, s 1-2 nap múlva hátráló mozgásának (ami extrém hosszú volt: 6 hét) árnyékából is kiér, ezzel párkapcsolati ‘gyötrelmeink’, ha voltak, ez évben megoldódhatnak, kioldódhatnak.

Persze mindez csak akkor, ha az elmúlt hónapokban léptünk, tettünk, ha kimondtuk, ha megtörtük a csendet, ha beismertük, hogy ha nem megy, nem megy, ha átbeszéltük, vele, ha mertünk a szemébe nézni, annak, akivel kibillent, s a legnagyobb félelmünknek is, hogy esetleg elveszítjük épp őt, ha tisztáztuk már százszor, de mégsem mentek úgy a dolgok, ahogy méltó lenne vagy lett volna, ha ezerszer átöleltük, de nem érezte át, mert nem értette a mélységét és a lehetőségét a kapcsolódásnak, vagy, ha mertünk megújulni a kapcsolódásban, ő is, te is, mindketten, és változtatni a régi beidegződéseken, s kiderült, hogy még van közös út…

Tehát, ha léptünk, tettünk, kimondtuk, megtörtük, beismertük, elengedtük, és emiatt most épp egyedül, vagy épp magasabb szintre emeltük a kapcsolódást vele, egymásra néztünk másképp, és megfogtuk végre egymás kezét, és együtt: beláthattuk, mindennek a lényege, ha vele, ha nélküle, hogy a kapcsolódást magunkkal soha, de soha el ne veszítsük.

 

A Vénusz ez évi hatásairól írtam még itt…

A Férfi, a Nő és a közös út

és itt…

Szemfényvesztés

és itt…

A Vénusz megkezdi hátráló mozgását

 

 

 

 

 

 

 

 

+

Az Oroszlán jegyébe lép a Nap

 

 

Az Oroszlán jegyébe lép a Nap július 22-én. 

56847f89d1065e69cce987cd04b0dfad--lion-sculpture-art-sculptures

Uralom az életem, és szembenézek a saját magam által teremtett kihívásokkal.

A Nap energiája ebben az időszakban nagyban hat ránk, nagyobb (ön)bizalommal nézhetünk a világra. Tüzes és szilárd jegy révén ebben az időszakban gyúrhatunk az “ön-erőnkre”, erősíthetjük “ön-bizalmunkat”. Hagyjuk, a Nap melege töltsön fel minket, s a tüzét vigyük be, lélekszinten raktározzuk el és vegyük majd elő, ha szükséges, későbbiekben.  Az Oroszlán jegy színe az aranysárga. Féme az arany, köve a gyémánt. Érdemes ‘belenézni’ egy Oroszlán szemébe, és ellesni tőle, az önuralmat, az erőt, a tüzet, amit áraszt. Vagy, ha közelünkben van egy Oroszlán jegyű ember, és jól éli Oroszlán jellegét, lessük el tőle céltudatosságát, optimizmusát, büszkeségét, nagyvonalúságát, szabadságszeretetét, akareterejét, a pompára való hajlamát, cselekvő énjét.

A Nap bennünk, az, amivé válni akarunk, amiért ide leszülettünk, amilyen eszközökkel (amilyen jegy minőségeivel) tartunk céljaink felé.

Alább milyen minőségek születhetnek meg bennünk, ha a Napunk legfelsőbb szintjét meg tudjuk élni. Ha beteljesítjük, amiért ide érkeztünk.

Kos: másokért harcol és a saját elveiért, legfelsőbb szinten, a vértanú

Bika: biztonságát a hitében találja meg, a hitőrző

Ikrek: önmagából ad, az életével tanít, az igehirdető

Rák: képes alárendelni akaratát egy gyengébb akaratnak, a gondoskodó

Oroszlán: uralkodik, az emberek felnéznek rá, a főpap

Szűz: megérti, hogy minden tökéletes, a hittudós

Mérleg: önmagát teljes mértékben felvállalja, nem akar megfelelni, az egyházatya

Skorpió: úgy éli életét és teremt és transzformál, hogy nem vár visszajelzést, a remete

Nyilas: megérti, minden érte történik, a megvilágosult

Bak: mások céljait segíti, a beavatott 

Vízöntő: mindig képes másokért tenni, a megváltó

Halak: az egység megteremtéséért küzd szakadatlan, az egyesítő

….

 

 

 

 

 

 

+

Újhold Rák jegyében (07. 20.)

A Hold saját jegyében, a Nap is Rákban, így sodródnak mai nap folyamán egymás mellé ők ketten, a Nap és a Hold. A Hold asztrológiailag az érzelmeink jelölője. Ugyancsak, a női oldalunk, az anyaság, a gyökerek, a család, a gondoskodás szimbóluma.

cropped-black_and_white_wedding_photography_kent_0022-e1560593329152.jpg

Érdemes ránézni, újból és újból, és az Újhold idején most főképp: mi elengedhetetlen az érzelmi biztonságunkhoz. Tajtékos napok, szokatlansággal színezett hónapok, újfajta nyomatékokkal teli év: könnyen megeshet, hogy az elmúlt hónapok során, az érzelmi biztonságra való igényünk, és az ahhoz való hozzáállásunk, átalakult bennünk. Gondoljuk át, hogyan változtunk, s ennek nyomán újítsunk.

Amikor a Nap és a Hold egy és ugyanazon ponton áll, és ugyanazon jegyben, ott kinyílik egy kapu. Az Újhold napja ezért fontos. Mivel jelenleg a Nap szemben a nagy sorsbolygókkal, és holnap feszít majd az égen a Szaturnusz-Nap szembenállás is, ez most nem könnyed Újhold, hanem feszültségekkel teli is lehet. De épp azért, hogy, ‘ahol a probléma, ott a megoldás’, ahol feszít, oda kell épp tekintenünk, ott kell új megoldásokat felkarolnunk.

Az esti órákban a Hold átlép majd Oroszlánba, ami tüzes jegyként segít minket tovább a tudatosításban.

Nem tagadhatjuk, hogy ennek az évnek a nagy témája az öngondoskodás és a biztonságunk (nem csupán a fizikai síkon megélt biztonság ez, hanem nagyrészt az érzelmi).

Ez az Újhold ennek a folyamnak, folyamatnak egy sarkalatos pontja, ahogy volt a júniusi Újhold is, ami ugyancsak Rák jegyében telt.

 

 

+

Gyermekek születési képlete

Minden gyermek más. Talán ezt látjátok saját gyermekeiteken is. Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy a gyermekeim születési képletének ismerete sokat segít nekem a közös úton, hisz a szülő és gyermek kéz a kézben (persze egy ponton a fizikai síkon távolodva, elengedésben, de talán örök ölelésben) halad. A gyermekeink személyisége (főképp tinédzserként, amikor éppen túl a második szaturnuszi váltáson, 14-15 éves kor körül és után), mint egy rügy kipattan, s ekkor nem mindegy, hogyan értékeljük egyes vonásaikat,  reakciójukat, vagy válaszukat a világban tapasztaltakra: megértéssel fordulunk feléjük vagy teljes értetlenséggel.
A fentiekből kiindulva, ha ismerjük a gyermekeink születési képletét, az nemcsak nekünk segítség, hanem nekik is.
Olykor olyan szép, ahogy kibomlanak az események fizikai síkon tükrözve a személyiségük legértékesebb, legjellemzőbb vonásait.
Legnagyobb fiam nyári munkát keresett. Sokáig nem talált ezekben a nehéz időkben, majd egyszer csak lett. A Velencei-kilátóban lett mindenes, egy hegytetőn csodálatos panorámával. Ő visz mindent ott, nyit-zár, jegyeket árusít.
Nyilas aszcendensével világéletében úgy érzett és gondolkozott, pici gyermekkora óta, mintha egy hegy tetején ülne, és nézné mi zajlik odalent a hegy lábánál, némi értetlenséggel, miért nem értik odalent az emberek az élet magasságait, miért nem tágítják ki  a horizontot, úgy, mint ő, miért nem jönnek fel a ‘hegyre’.
Minap álldogáltam mellette, amint jegyet szedett a hegytetőn a kilátó bejáratánál, hihetetlen tömeg, annyi impulzus, ő a legnagyobb nyugalommal reagál mindenre és mindenkire. Hömpölyögnek a tömegek a hegy aljából, és ő engedi fel őket a magaslatra.
A rozoga pénzes doboz mellett a kedvenc könyve, ami persze tömény filozófia (Y.N. Harari: Sapiens), arra a pár csendes percre, amikor nincs senki a hegyen. Amióta felhozta a könyvet a hegyre, mondja, már nem csak jegyszedő, annál sokkal több.
Van, akikkel komoly filozófiai vitába keveredik a könyv kapcsán, kinyílnak felé azok, akik ismerik a művet, és csak azután mennek fel a kilátóba, miután átbeszélték vele, épp mi felé tart az emberiség, vagy honnan indult.
Van, hogy a tó másik partján ülök, és épp rálátok a kilátóra, a Bence-hegyre a messzeségben, ahol, a fiam tölti most a napjait.. És nagyot mosolygok… Igazi Nyilas…
Szeretem figyelni, ahogy a gyermekeim személyisége a hosszú évek során lassan kibomlik a szemem előtt…

…. ha kíváncsi vagy a gyermeked születési képletére, mert szívesen segítenéd ezzel is az úton…, keress meg és nézzünk rá.

110016231_2214091355403345_2463868821019372090_o
+

Szűzrepülés

 

Ma a Nap és Plutó kapcsolódik feszes fényszögben. A szembenállásnál mindig dönthetünk, merre billenünk, a Plutó jellemzően az átalakulás és átlényegülés jelölője, a Nap, az, ahogyan járjuk az utat, ahogyan használjuk az úton megszerzett tudást, ahogy élünk a tudatosságunkkal. Continue reading “Szűzrepülés”

+

A Nap és a tudatosságunk

A Nap és a július közepe

A hét úgy kezdődik, hogy a Nap (ami most  Rák jegyében van) kedvező fényszöget vet a Neptunra. A Neptunról ez évben sokat írtam, hogyan segítenek a Neptun más bolygókra vetett fényszögei abban, hogy hirtelen kavarodást, káoszt teremtve, ne legyen esélyünk se tovább tapogatózni a ködben, hanem elinduljunk és kitisztázzuk azt az életterületünket, ahol nem láttunk tisztán, ahol illúziókban ringattuk eddig magunkat.

Ez évben a Neptun tehát a tisztánlátásban segít. A Neptun amiatt is fontos, mert saját jegyében Halakban haladva, bomlik ki előttünk az a belső út, amely a nagyobb belső egység felé vihet minket. Egységen értve azt, hogy önmagunkkal egyre nagyobb egységben, önazonosan haladjunk az úton.

A Nap nemcsak a Neptunra vet fényszöget a napokban, hanem a nagy sorsbolygókra is. Mégpedig szembenáll majd velük: a Plutóval, Jupiterrel, majd a Szaturnusszal. Talán, ha olvastok, akkor már érzitek is, hogy, ha egy bolygó kapcsolódik a fenti 3 bolygóval, ott lesz feladat, érdemes az energiáját ennek a feszült fényszögnek nem megszenvedni, hanem kihasználni. Continue reading “A Nap és a tudatosságunk”

+

A Te igazságod, és a Másik igazsága

Olyan napokat élünk, amikor nap mint nap jelennek meg leleplező cikkek, könyvek, derül fény az igazságra itt-ott, amikor olyan bírósági tárgyalások folynak, döntések születnek, amelyekről erős társadalmi vita indul, a hírek azzal tele, hogyan sértik meg egyesek mások igazságát. Felbolydult a világ. Continue reading “A Te igazságod, és a Másik igazsága”

+

A párbaj (Mars/Merkúr kvadrát)

 

(Már a Mars Kosban, a Merkúrral kapcsolódva, olyan időminőségben vagyunk, amellyel jóval erősebb helyzetekbe sodródhatunk, mint egyébként).

Van, hogy odakint elénk áll valaki kivont karddal és párbajra hív. Hiszem, semmi más nem történik ilyenkor, mint, hogy egy lélekrészünk testesül meg előttünk. A megoldás, a feloldás ilyenkor mindig mélyen bennünk. A pillanat hevében nehéz ezt észrevenni, hisz egy ilyen helyzet teli van erővel, erőszakkal, indulattal, egóval.

Nehéz azt felismerni, hogy bármilyen konfliktus ér odakint, ott te magad vagy konfliktusban magaddal, és te bántod magad valahogy erősen. Continue reading “A párbaj (Mars/Merkúr kvadrát)”

+

A ‘nehéz’ és a ‘könnyű’ – Júliusi asztrológiai előrejelzés

 

“Minél nehezebb a teher, annál közelebb kerül életünk a földhöz, annál valóságosabb és igazabb. Ezzel szemben a teher teljes hiánya azt okozza, hogy az ember könnyebbé válik a levegőnél, immár csak félig valóságos, s bár mozdulatai szabadok, semmi jelentőségük nincs.” (M. Kundera)

Ha azzal nyitunk egy hónapot, hogy a Mars éppen Kosba lépett, saját jegyébe, ezzel hatalmas erőt képviselve az égen, valamint, a Jupiter és Plutó egzakt együttállásban van Bakban, akkor az a hónap bizonyosan nem fog eseménytelenül eltelni. 

Continue reading “A ‘nehéz’ és a ‘könnyű’ – Júliusi asztrológiai előrejelzés”

+

A Neptun, és az egység élménye

A Neptun hátráló mozgásba kezdett (2020. 06. 23.)

Odafent most 5 bolygó van hátráló mozgásban: Merkúr, Jupiter, Plutó, Szaturnusz és a Neptun.

A Neptun az, amely minden évben egyébként fél évig hátrál, most novemberben fog váltani direkt mozgásba. Continue reading “A Neptun, és az egység élménye”