+

A forgóajtó és az asztrológiai jegyek

Képzeljük el, hogy egy csapat, akik ez esetben az asztrológiai jegyek, át kell, hogy jusson egy forgóajtón, mi történik?

Kos

Elsőnek megy be a forgóajtón, a cél, az, hogy minél előbb átjusson, egyértelműen. Mindenkit hátrahagy, és olyan erővel megy neki, hogy az utána következőknek esélye sincs percekig bejutni, mert az ajtó egy darabig csak pörög-pörög, és pörög…

Bika

Szereti a forgóajtót, úgy érzi, kényelmes, nem kell lenyomni a kilincset, plusz, nem megy be az épületbe a hideg, de mielőtt elindul, azért jól megnézi, hogy elég biztonságos-e. Ahogy bejut, felméri, hogy a századfordulón beépített aranyozott, szecessziós forgóajtó mennyit érhet ma. Nem sieti el. De lassan átjut…

Ikrek

Viccekkel szórakoztatja a többieket, mindenki csak nevet és nevet, például elmondja a többieknek, hogy tudják-e, hogy 1888-ban találta fel egy amerikai kutató a forgóajtót, és a legenda szerint azért, hogy a lovak ne juthassanak be az épületekbe. Persze, ez csak vicc.., jelzi aztán. Szereti, hogy gyorsan pörögnek a forgóajtó szárnyai. Egy pillanat, és már bent van…

Rák

Kicsit érzékenyen érinti, hogy annyian tolonganak a forgóajtónál, és besértődik, hogy nem engedték előre, először, óvatosan hátra is lép, úgy dönt, hogy inkább marad a hagyományos ajtóknál, és be nem megy, de, ahogy látja, hogy mindenki átjutott, nem akarja őket cserben hagyni. Átmegy ő is. De ragaszkodik ahhoz, hogy egyszerre mehessen a többiekkel, nem egyedül.

Oroszlán

Mielőtt ő maga belépne, összeszedi a csapatot, és elmondja, ő megy be elsőként, mindenki csak utána, nem érdekli ki mit gondol, ez így van és kész, csak ő tudja, hogy mindezt, azért, mert odabent az épületben, a forgóajtón túl, meglepetés várja a többieket… Mindenki engedelmeskedik, nem kérdez senki, ő pedig elsőnek lép oda a forgóajtóhoz.

Szűz

Oké, hogy forgóajtó, és, hogy egyszerre többen beférnek egy szárnyba, de megkéri a többieket, hogy ha lehet, ne legyen tumultus, egyedül akar bemenni és csak utána jöjjenek a többiek. Vagyis legyen ennek az egésznek valami rendje, listát is írna, hogy milyen sorrendben és ki menjen be. A többiek leszavazzák. Ettől ő kicsit kiborul, de aztán úgy dönt, alkalmazkodik a többiekhez, és elindul a forgóajtó felé.

Mérleg

Ahogy a forgóajtóhoz ér, kéri a többiek türelmét, mert nem biztos még abban, hogy át akar menni, elindul, aztán visszakozik, ezt többször megteszi, majd úgy dönt, inkább előreengedi a többieket. Neki végülis mindegy, mikor jut át. Mindeközben észreveszi, hogy milyen gyönyörű a forgóajtó maga, szecessziós, s az élmény, a hangulatok, a szépség, végül, elsodorják, és átjut mégis a másik oldalra.

Skorpió

Először kicsit csapdának éli meg a forgóajtót, fél, hogy beragad, aztán összegyűjti minden erejét, és rájön, hogy az ajtó négy eleme, mint szárnyak, s micsoda transzformatív élmény is lehet ez, egy misztérium, amint ez átfordul benne, senki nem tudja leállítani, átmegy, erővel és szenvedéllyel.

Nyilas

Kicsit gondja van azzal, hogy pár pillanatra ott a két üveg között azért eléggé zárt, ezért tiltakozik, de aztán optimizmusa reményteljessé teszi, a forgóajtó üvegén megcsillan a napfény, ez is tetszik neki, ezután már lelkesen navigálja aztán át a többieket is. És azon filozofál, hogy egy forgóajtó igazán sosincs zárva, mindig benne a nyitás lehetősége, s ez tetszik neki. Átjut.

Bak

Nem akar először bemenni, mert nem ehhez szokott. A többiek noszogatják, hogy induljon már el. Elindul, de keresi a kilincset. Nincs. Erős klausztrofóbiája van, amint halad át. Amikor átér, csak akkor nyugszik meg igazán. Viszont, ő a legfegyelmezettebb, nem hisztizik, és megtartja közben a többieket, akik kissé szanaszét. Amikor már teljes lenne a káosz, akkor ennyit mond: Haladjunk. És mindenki katonasorba áll.

Vízöntő

Ahogy odaér a forgóajtóhoz, közli a többiekkel, hogy szerinte ez az emberiség legcsodálatosabb találmánya, merthogy benne az enter és az exit lehetősége is, beszáll, de csak akkor száll ki, amikor már újra az épületen kívül lehet. A többiek legnagyobb megrökönyödésére.

Halak

Hosszasan mereng, azon, milyen csodálatos, hogy nem egy sima ajtó ez, amin csak belépsz, és ennyi, vége, hanem benne rejlik a végtelen lehetősége, hisz körkörös, emiatt aztán utolsónak ér oda a forgóajtóhoz, és egyértelműen utolsónak ér át rajta, ha egyáltalán, átér, és nem marad benne az örök körforgásban…

BB

#pozitívasztrológia

+

ONLINE ESEMÉNY: A Jupiter Kosba lép

Facebook Live

Vasárnap 18:00

Mivel a Jupiter kb évente vált jegyet, nem mindegy épp mely életterületünket tapossa. Mivel most Kosba lép, a születési képletünk Kos területét fogja érinteni elköv. egy évben.

A Jupiter tágít, túloz, a növekedés lehetőségét hordozza, és konkrétan új lehetőségeket hozhat, ha nyitottak vagyunk.

A Kos jegy, ami az AKAROM, a bátorság, a tettek, a kezdeményezés jegye, és a Jupiter együtt…. Nem rossz…

Erről is beszélek majd, izgalmas arra is ránézni, hogy legutóbb 2010/11-ben volt Kosban a Jupiter…

LINK:

Facebook Live

https://www.facebook.com/events/2951546181802625?ref=newsfeed

+

A Merkúr hátrálni kezd

Mi van az égen?

Ez évben 4x is lesz benne részünk, ez most a 2. kör. A Merkúr a leggyorsabb bolygó, Ikrek jegy ura, ez évben Levegő jegyből indul majd, és Föld jegybe érkezik.

Ikrek jegyéből hátrál most vissza Bikába. Merkúr szeret itt lenni, Ikrekben, a mentális folyamataink fókuszban, amikor itt, a kommunikációnk másokkal, a gondolataink, gondolatiságunk reflektorfényben….

A Bikába visszahátrálva, a fizikai síkra navigál minket, és az alapokhoz a mostani hátráló időszak. Plusz, erős nyomaték azon, hogy olyan nyomvonalon haladjunk, amely értékrendükkel, saját értékünkkel korrelál, passzol hozzánk, ami olyan, amit vágyunk teremteni itt lent is, érezni, tapintani, látni, kihallani a lenti élményeinkből, tehát az érzékeinkkel konkrétan megtapasztalni szeretnénk.

Ez a hátráló időszak azért különleges, mert a Merkúr mindeközben kapcsolódik a Plutóval, támogató fényszöggel. 3x is, beáll(t) a Merkúr és a Plutó trigonja egzaktan május-júniusban. Tágan pedig végig velünk. Most, mint tudjuk a Plutó is hátrál, tehát olyan gondolati sémáink, mintáink, amelyek nem engedtek tovább, amelyek nem engedtek minket úgy működni, amiben önmagunk lehettünk volna ténylegesen, most azzal, hogy a Merkúr hátrál, és lassít, gondolati síkon, egyben mélyít, a Plutóval együtt, hogy nézzünk a felszín alá, és nagyobb tudatossággal definiáljuk, hol változnánk, változtatnánk. Abban segíthet ez az időszak, hogy megértsük azt, hogy mi az alapvető szükségletünk, s milyen lépések fontosak ahhoz, hogy azt elérjük.

Jótanács erre a retrográd időszakra: ne féljünk a félelmeinktől, használjuk őket (önismeretre). Jellemzően attól félünk, ami már megtörtént velünk. Azt gondoljuk (kiemelem, …. gondoljuk, sokszor tévesen), hogy ugyanaz fog megtörténni velünk újra. Emiatt sokszor ugyanúgy reagálunk adott helyzetre, mint legutóbb, nem korrigálunk, hogy más történjen, ezzel aztán bebizonyjtjuk magunknak, hogy csak ugyanaz tud megtörténni velünk. Ha huzamosabb ideig ebben, akkor ismétlünk, nem fejlődünk, akár évekre befagyaszthatunk egyes életterületeinket. Nem jó.

Mi lenne, ha ebben az évben azért is másként reagálnánk helyzetekre, azokra, amiktől leginkább félünk (ezt most a Skorpió aszcendensem mondatja velem).

A hátráló időszakok mindig az újragondolás, újratervezés, időszakai, jellemzően, lehetnek akadályok, vagy akadályozó tényezők, s amikor akadály előttünk, az azért jó, mert ilyenkor kénytelenek vagyunk lelassulni, és megnézni miért akadtunk meg.

Nekem a januári hátráló Merkúr időszak, pl nagyon kiemelten arról szólt, hogy kényszeresen haladtam volna, s szaladtam volna előre, de ilyenkor van a levegőben ténylegesen valami, ami nem enged minket gyorsan, és arra jutottam, hogy átgondoltam másként, a terveimet, hogy az alapokat kell rendbetenni, amire majd építhetek, de légbe nem lehet építeni, tisztában kell lennünk, mi ad nekünk stabilitást most, elsősorban belsőt, de, ez a hátráló időszak, mivel Bikába hátrál, akár az anyagi stabilitásunkat, a pénzügyeinket is reflektorfénybe hozhatja, akár.

A fentiek általános észrevételek, természetesen a Merkúr most valahol éppen a születési képletedben, Ikrekből Bikába hátrál majd, amely életterületen most neked, az kiemelten fontos, ott lehet erős újrakalibrálás, gondolati akadályozó sémákból való kipördülés, ha megengeded…

Ha érdekel neked hol, keress meg és nézzünk rá. Ha érdekelne egy

folyamat, amiben Jelzed, mit szeretnél elérni, vagy mit lebontani, s mit szeretnél a helyére, elkezdünk nagy erőkkel dolgozni azon, hogy olyan ‘kapcsolatba’ kerülj magaddal, amivel könnyedén megléped majd a vágyott változást…., keress meg és dolgozzunk együtt, a gondolati sémák átkalibrálásán. Részletek itt lenti linken:

+

A Plutó hátrálni kezd

2022.04.30.

Eddig minden bolygó direkt mozgásban, most Plutó indítja a retrográd bolygók sorát.

Októberig hátrál, s 2-3 fokot vissza fog mozdulni Bak jegyében. Éppen olyan fokokig, amit 2020 eleje óta bejárt. Tehát ne lepődjünk meg, ha újra elő kell vennünk még az elmúlt két év témáit azon az életterületein, ahol épp a Plutó jár. Hogy aztán ősztől újra direkt mozgásban, majd 2023 tavaszán átlépjen Vízöntőbe, de még ott is visszahátrál majd kicsit Bakba, hogy 2024 aztán, csakis Vízöntő életterületeinket transzformálja.

2008 óta jár Bakban, az egy erős év volt…

A Bak Plutó alapvető struktúráink újrarendezésében nagyon hasznos, beomlás, majd újratervezés… Na meg abban, hogy ne csak a felszínt kapargassuk, hanem mélyüljünk, s addig ne nyugodjunk, míg meg nem leljük mi nekünk a lényeges, mi nekünk az igaz.

Erről is beszélek a vasárnapi FB Live-ban pár percet, ha van kedved, csatlakozz mindenképpen.

https://facebook.com/events/s/a-pluto-es-2022/353076726669378/

+

Jupiter-Vénusz együttállás

Az asztrológus, akitől tanultam mindig azt hangsúlyozta, ha ők ketten összeadják, amit tudnak (s most főképp, Jupiter saját jegyében, Vénusz Halakban emelten) akkor a csoda garantált.., persze, ha hiszünk a csodákban… (s ne feledjük a Neptun sincs tőlük távol, vele is tág együttállásban a Jupiter és Vénusz, ad ehhez még lebegést).

A Kis Jótevő és a Nagy Jótevő kapcsolódása volt a belépő a tegnap este beállt Újholdhoz… ( ami azért klassz, mert az Bikában, Föld jegyben, az Újhold, tehát fizikai síkra is lehozható, amit a Halak jegyében járó bolygók lebegtettek az elmúlt hetekben, vagy, amiben lebeg(t)ünk, amit lebegtettünk, de még nem markoltuk meg igazán és hoztunk le).

+

Bika Újhold

Válasz szét a számodra értékest, a már számodra értéktelentől…, és hozd le ide, amire jutottál…

Az van, a Halak Holdammal én bírom a lebegést, a tenger hullámzását, a megfoghatatlant, a látható mögötti érzeteket, de az elmúlt egy hónap eget elöntő erős Halak energiája még nekem is kicsit sok(k) volt. A napi rutint, volt, hogy hirtelen elengedtem úszni a semmibe, a háztartás nem is egyszer elúszott, mert azt éreztem van, ami fontosabb, nemigen emlékeztem hétfő van vagy szerda, máskor szigorúan vett feladataimat dobtam sutba, idő és tér sokszor kicsúszott a lábam alól, de a realitásba is bekúszott jópár elem, ami neptuni, pl a fogyasztói árak elúszása, s olyan érzése volt/van az embernek, mintha két nap alatt kihúzták volna a lábunk alól a talajt, újra kell tervezni, a készleteinket. Letisztulni látszott ezen időszak alatt az is, mi zárult le végérvényesen, és mi felé visszahajolni nem tudok és nem lehet már (a Halak mint zodiákus utolsó jegye, egy ciklus vége).

Sok(k) volt, de nem volt hiábavaló (s ne feledjük most még 4 bolygó mindig Halakban), mert annyiszor tudtam új módon, sokkal érzékenyebben kapcsolódni magammal, ami kivételes. Ez most velem, nem engedem, s viszem magammal a következő fejezetekbe is. Az érzékenységet magam felé.

Kb ezt akarta talán átütni rajtunk, az életünkben csak most egyszer tapasztalható Jupiter-Neptun együttállás Halakban, hogy ne az elme, és a gondolatok irányítsanak mindig minket, hanem a megérzéseink, a megengedés. Mint, ahogy, amikor világra jövünk, elsősorban érzetek navigálnak minket, és érzéseink kifejezése segít az anyával való kapcsolat kikövetelésén, vagy akár alapvető szükségleteink kinyilvánításán, úgy, felnőttként is, a lélek-test kapcsolata lényegében az érzelmeinkből táplálkozik. Ha átugorjuk az érzést, elvihet minket a gondolat, másfelé, s mennyi sokszor, olyan gondolat, ami akár nem is igaz.

Már januárban jeleztem, hogy az év két nagy szereplője a Vénusz és az Uránusz lesz. Az év első felütése, és az első három hónap abban telt, hogy megértsük (Bak Vénusz), a fókuszt magunkra kell helyezni, ahhoz, hogy az élet, életünk ne szóródjon szét, hanem középpontunkból tudjunk működni, aminek lényege az, hogy bármi kint, vissza tudunk találni magunkhoz, merthogy ott bent stabil. Ehhez adott kis támogatást az a három Vénusz/Plutó együttállás, amiben az volt szép, hogy a Plutó rámutatott, hol veszíthetjük el a hatalmat magunk felett, ha nem vigyázunk, de egyben azt is, hogy lelhetjük meg azt az erőt, amivel az igazat, csakis az igazat… (képviseljük az életünkben).

A tegnap este beállt Újhold és részleges Napfogyatkozás egyrészt tetőpontja ennek a folyamatnak, amit megéltünk az éve első hónapjaiban, másrészt gyújtópontja annak, ami jön, azzal, amink van most (amit elmúlt hetekben megéreztünk), elindulhatunk a felé, amire igazán vágyunk.

Miért olyan különleges ez az Újhold?

2022-ben két részleges Napfogyatkozásunk van, az első most, április 30-án, a másik október 25-én.

Az elkövetkező 6 hónapod energetikáját nagyban meghatározza majd, hogy az Újhold energiáját hogyan használod… (mert egy 6 hónapos portál nyílik most).

Fő témája, mit kell most stabilizálni az életedben, annak nyomán, ahogy az értékrended változott az elmúlt időszakban? Témák: párkapcsolat, szerelem, harmónia, harmóniánk, belső egyensúlyunk, szépség, kreativitás, pénzügyeink.

Bika, tehát Vénusz uralt, a Bika jegy 10. fokán áll be a Nap és Hold együttállása, s tág együttállásban az Uránusszal (Bika jegy 14. fok), zajlik ez az Újhold. De számtalan szép fényszög színezi.

Egyrészt a Vénusz most lubickol az expanzív, pozitív energiákban, a Vénusz és a Jupiter nem mindennap produkál egzakt együttállást az égen, tegnap egymás mellé álltak. Még a Neptunnal is tágan együtt áll a Vénusz. Aki most megérzi mi a vágya, mit akar (és mit nem akar), és nem nyomja el az ezzel kapcsolatos érzéseit, az most vagy képes lett lezárni olyat, amit már nem akar és nem vágyik, vagy olyanba fordul át, ami a vágyaival kompatibilis, mert könnyen kapcsolódik, azzal, aki ő most. Mert nem akarja azt már azt elveszíteni, veszni hagyni, ami lett.

Ami erős most, hogy a Vénusz/Jupiter a Plutóval és kapcsolódik, ami épp most fordult hátráló mozgásba, nyomaték, azon, hogy mi nekem a lényeges, ha az életemben megnyilvánuló szépségről, kreativitásról, szerelemről van szó, mit akarok bevonzani, mi nekem az érték. Azt értjük, ugye, hogy, ami bennünk meg van, csak arra tud rákapcsolódni kintről hasonló. Amire vágyunk, azt magunkban kell. Tehát kint nem kell semmit elrendeznünk, magunkban kell előbb megvágynunk és megteremtenünk, meglelni azt, ami nélkül már nem tartanánk tovább.

Nagyon érdemes most leírni mire vágyunk (Merkúr Ikrekben már, ötletelni érdemes), mit szeretnénk köv. fél évben ténylegesen lehozni ide. Hiszen a Bika jegyben az ez Újhold, azt akarja átütni, hogy ne már csak álmodozzunk róla, hanem építsük be az életünkbe lent. S azzal megint eggyel stabilabb lenni odabent, ez fogja megalapozni eljövendő biztonságainkat.

Van valami olyan energia most, hogy mintha sokáig féltünk volna megmutatni a szívünket. Bénáztunk abban, ahogyan szerettünk, és nem tudtuk belőni, hogyan lenne jó nekünk szeretve lenni.

Ez az időszak ebben nagyon sok támogatást ad/adott, hogy merjünk nyitni ebben is. És bízni abban, ha arra navigálunk, ami nekünk jó, akkor mindig az kerül az utunkba, amire/akire éppen szükségünk van.

Szét kell most válogatni, a szemeket, mi neked az érték most, és mi neked nem érték már. Ha értékeink nyomán élünk, nem mások értékei nyomán, vagy olyan nyomvonalakon, ami már nem hordoz nekünk értéket, amely megterhel minket, akkor nem lehet baj. Szóval, most tényleg szanáljuk ki az életünkből, ami nem rezonál már velünk, adjunk helyet másnak. Ami a miénk.

Mivel az Uránusz is benne ebben az Újholdban, fordulat, felrázó események, vagy elég erős elektromos energia a levegőben, hogy mozduljunk, a Halak bolygók pedig egyre küldik nekünk, hogy nyugodtan bízzunk, ne féljünk, olyan nem eshet meg velünk, ami nem minket szolgál.

És még nincs vége, mert a Halak Marssal is kapcsolódik ez az Újhold. Halakban, szegény Mars, nem éppen erős, de abban igen, hogy üzeni, lélekszinten lépj, de ott lépj.

Tehát, Vénusz uralt, értékek, tehát Bika, beültetni a fizikai valóságunkba, tehát Uránusz, változni merészen, benne a Jupiter, tehát növekedés, a Plutó, tehát a lényeglátás, a Neptun, az álmaink, a Nap, a tudatosságunk, a Hold, az érzéseink, a Mars, a mit akarok, az én vagyok energiája.

Megosztás

+

A Nap átlépett Bikába

Ez itt Magyarországon a legszebb…
Megmutatja magát a ternészet, a maga szépségében, s mi gyönyörködhetünk benne.

A Bika hónap mindig a stabilitás hónapja, amikor megnézzük mink van, s azzal gazdálkodunk. Szilárd jegy. Szeretjük érezni a talajt a lábunk alatt. A világ most nem erről szól, mintha rengene a világ, s a világrend, s bármelyik nap átfordulhatna másba.

Emiatt nagyon fontos, és ez a Bika jegy nagy témája is, hogy tudjuk mi nekünk az érték, mivel tudunk dolgozni, milyen erőforrrásaink tudnak adni stabilitást, hogy épp a kinti bizonytalant is nap mint nap ellensúlyozzuk.

Lassú jegy, de erős abban, hogy, ha befogadod, elfogadod, mi neked a jó, az érték, s azt használod a magad javára, akkor senki ki nem mozdíthat a bizonyosságból, hogy bármi jön a következő percben, te azt kezelni tudod.

A Bika jegy az alapok, amit eszel, amit iszol, amivel táplálod magad, ami a szemed előtt, ami jó érzéseket kelt. Szóval tartsatok e felé, hogy ezt a zivataros tavaszt kellő stabilitással es tisztánlátással éljétek meg.

…műveljük kertünket…

“Pangloss ezután is gyakran elmondta Candide-nak: »A lehető legjobb világban az események mindég szorosan kapcsolódnak egymásba, mert végre is ha Kunigunda iránt érzett szerelmed miatt nem űztek volna el a kastélyból sűrű farbarúgások között, ha nem kerültél volna az inkvizíció kezébe, ha nem jártad volna be fél Amerikát, ha nem döfted volna át a bárót, ha nem vesztetted volna el Eldorádóból, ebből a kitűnő országból hozott összes kosodat, akkor nem ehetnél itt befőtt cédrust és cukros mandulát.

– Igazad van, mondá Candide, de most fogjunk munkához: műveljük kertünket.”

(Voltaire: Candide vagy az optimizmus).

*A Nap Bikában

+

Asztrológiai tanácsadás 2022

Asztrológiai tanácsadás

Hétfő, kedd és csütörtök délután tudok kozultációkat tartani. Online VAGY személyesen a Velencei-tónál.

 • Komplex általános képletelemzés (90 perc – 20.000,-) általános képletelemzés, és jelenlegi bolygóállások potenciális hatásai

 • Konkrét problémára fókuszáló konzultáció (60 perc – 15.000,-), vagy folyamat, amiben Jelzed, mit szeretnél elérni, vagy mit lebontani, s mit szeretnél a helyére, és elkezdünk nagy erőkkel dolgozni azon, hogy olyan ‘kapcsolatba’ kerülj magaddal, amivel könnyedén megléped majd a vágyott változást…. (60 perces ülések – Ár: 10.000,-/ülés)

 • A Vénusz benned (60 perc) – 15.000,- (női energiákon dolgozunk a képlet segítségével)

 • Éves előrejelzés (60 perc) – 15.000,-

 • Párkapcsolati elemzés (60 perc) – 20.000,- (a másik fél beleegyezésével a két képlet összevetése)

Időpontok 2022. május:

05.16. 17h, 18:30h, 20h hétfő

05.17. 17h, 18:30h, 20h kedd

05.19. 17h, 18:30h, 20h csütörtök

05.23. 17h, 18:30h, 20h hétfő

05.24. 17h, 18:30h, 20h kedd

05.26. 17h, 18:30h, 20h csütörtök

05.30. 17h, 18:30h, 20h hétfő

+

Jupiter-Neptune együttállás FB live

Jupiter-Neptun együttállás Halakban (előadás)

Vágatlan, legelső LIVE adás, a bakikat nézzétek el….

Remélem tudtok belőle “meríteni”…. (ha már úszunk az erős Halak energiákban)…

Bent növekedés, kint szűkítés…, minden energia, figyeljünk, milyen energiákat engedünk be…

Jupiter-Neptun együttállás = spirituális növekedés annak nyomán, amit a lelkünk diktál…

Két gondolatot emelnék ki abból, amit meséltem (2022-ben ezt ér képviselni, mert növekedést és virágzást hozhat az életünkbe), ha gondoljátok merengjetek rajta:

“Nem kell (egyáltalán) elrejtenem, aki vagyok….”
“Olyat viszek csak magammal, ami/aki a lelkemnek való…”

link:

https://facebook.com/events/s/jupiter-neptun-egyuttallas-hal/341768601311754/

+

Mérleg Telihold

Csodás Tarot-kártyám “Mérleg” lapja, az Egyensúly …

A Mérleg Telihold, az Vénusz uralt (a Nap Kosban, az pedig Mars…). Mind a Mars, mind a Vénusz most Halakban, erős nyitottság, árnyalatok, érzetek, megérzések, flow lehetősége, ha harmonizálni tudod, azt, amit akarsz és azt, amit érzel, akkor balansz…, ha nem, feszültség…

Ez a Telihold kapcsolódik a Plutóval, ami épp még Bakban: mi a lényeged, mi a lényeges neked, s mi lenne, ha mind érzelmileg, mind akaratodban arra hangolódnál, hogy a felé változz, ami neked fontos?

A Vénusz Halakban, s a Halak jegy bolygói a Jupiter/Neptun most együtt azon, hogy ha most
a) lelkileg magadra hangolódsz
b) átérzed mi az esszenciád, s az a szikra, ami azzá tesz, aki vagy, aki nem hasonlatos senki máshoz egyébként (Vízöntő Szaturnusz trigonnal kapcsolódik most a Holdhoz, és a Halak Mars is)
c) s átérzést követően, még, ha félelmeid is kelnek, lépsz, változtatsz, ami lehet nehéz, mert nem tudhatod mit vonzol be, de lehet könnyű, mert, ha rá vagy hangolódva magadra, csak olyat fogsz bevonzani, ami neked jó…

A Kos Nap és a Mérleg Hold között feszülő kapcsolat most ott adhat sokat, hogy felismerd nem a cél a fontos, hanem a folyamat (amiben vagy), ahogy tartasz felé, hisz abban kell helytállnod, az teremt helyzeteket, érzéseket, kihívást, ha csak a célra figyelsz, elveszted a kapcsolatot magaddal, az úttal. Az utat te járod, s az út épp úgy tud nyílni előtted, hogy járod.

A pillanatban van a kulcs…, s a kapcsolódáson, hogyan kapcsolódsz magaddal és másokkal. Erős téma a Mérleg Teliholdkor a párkapcsolat is.

Amire vágysz, kapcsolat, azért akkor nem kell küzdened, ha összhangban vagy magaddal. Mert, ha ez így van, simán épp az a pasi, vagy nő pottyan eléd, aki jó neked. Nem kell se érte, se ellene harcolnod. Mert ő majd belesimul abba, aki vagy.

*Nap-Plutó kvadrát
*Hold-Plutó kvadrát
*Hold-Nap szembenállás

 • Hold-Szaturnusz trigon
 • Hold-Mars trigon
  *Nap-Mars szextil
  *Nap-Szaturnusz szextil
+

Jupiter-Neptun együttállás

Mi van az égen?
Jupiter-Neptun együttállás Halakban

Gondolatok helyett az érzések navigáljanak, a félelmeid helyett az ‘álmaid’, a bezárkózás helyett a nyitottságot válaszd, az akadályok helyett a lehetőségeket lásd meg, a felé tarts, ami a lelkednek való, nem a felé, ami az egódat táplálja, ha valami/valaki letör, azt engedd el, ne veszítsd el a reményt, sőt tápláld, minden nap, a megérzéseidet ne ugord át, ha túl sok az érzelem, vonulj vissza, ha fáradékony vagy, pihenj le, ha túl nagy a sodrás kint, te azért is lassíts, fordulj együttérzéssel magad felé, és fogadd el, fogadd be, amit eddig tanultál magadról, légy érzékeny magad felé, mert, ahol eltörtél, ott lehetsz erős, ott érhet el ez évben a növekedés csodákkal meghintett élménye.

Egy videó fent a facebook-csoportomban, amiben erről beszélek:

https://fb.me/e/3av7Z3RMU

+

Újhold Kosban

Kezeket fel, aki azt érzi mostanában, hogy épp, ahol egy ponton szétcsapta egy élethelyzet, egykor, egy nehézség, egy téma, ott abban, most fordul ki a sarkából valami
(ami erős belső munka, mert újat hoz, ott a levegőben, és benne a gyógyulás lehetősége…)

Ez az év mindent visz.
Nagyon különleges bolygóállások vannak.

Önmagában véve egy Kos Újhold nagy erő, merthogy a Nap és a Hold, amikor egymás mellett állnak, az az, hogy amit akarok és, amit érzek, az összecseng. Kosban pedig ehhez jön az, hogy lépek, teszek, mint, amikor egy filmrendező elkiáltja magát a csapóval a kezében, hogy ‘Action’.

De a mostani Újhold nemcsak ennyi üzenetet hordoz, mellette áll ugyanis a Chiron, amely most évekig Kosban, közvetíti azt, hogy merjünk szembenézni azokkal a sérüléseinkkel, amelyeket a múltban kaptunk, s olyan mélyre mentek, hogy sokáig számunkra kezelhetetlenek voltak azok az életterületek, ahova becsapott a nehézség, s a félelmek, amik keltek, állandó falat emelve közénk és a vágyaink közé (értve ezen a vágyon azt, akik, érezzük, hogy vagyunk, s, akikké, érezzük, hogy válni akarunk, mert amúgy nem lenne teljes az életünk).

Erre még jön az hogy a Merkúr sem akar kimaradni ebből az Újholdból, ő is együtt áll a fenti hárommal. És ami erős, mindezt úgy, hogy a 4 égitest tisztán adja össze erejét, nem kapnak fényszöget sehonnan.

Nézd meg a képletedben hol van ez a halmazat most. Kosban. Hogy, ha most nem bújunk el, nem dőlünk hátra, nem rettenünk meg szembenézni a fájdalmainkkal, félelmeikkel, s átütni azokon merészen, átjuthatunk, egy új térbe. Ami a miénk.

Az van, sokakat látok most abban, hogy fordulóponton, hogy kiborultak ( a régi működéseiktől), jó értelemben, s olyanokat tesznek, amit sose tettek meg magukért eddig (ez nagyon jó) megújulásban, nem könnyű, mert nagy para, hogy mi fogad minket, ha átérünk a túlpartra a témában, ami nekünk most fontos.

Ez az Újhold abban segít, ennek ellenére tartsunk tovább. Hogy küzdjünk magunkért. S, azért, akik, egyértelműen érezzük, hogy vagyunk. Egy erősen gyógyító Új kezdet energiáját hordozó pont ez a mai és a 4 hetes ciklus ezzel, ami jön. Arról nem is beszélve épp ebben a 4 hétben lesz a Neptun/Jupiter együttállás, a varázslat erejével… Nem mindennapi hónapba csapunk most.

+

Mi van az égen?


Vénusz-Szaturnusz kapocs Vízöntőben (egymás mellett állnak, ezzel az energiájuk erősen összeadódik)

Mi vonz, mit szeretnél bevonzani, mi ad neked egyensúlyt, milyen új elemeket, élményeket, embereket, társat húznál be a teredbe, olyat, ami/aki neked jó, ami harmonizál.

Minek/kinek köteleződnél el szívesen?

Akkor könnyebb ezt kibogozni, ha szuperjó a kapcsolatod magaddal, vagyis magadba nézel, s most engedélyt adsz magadnak arra, hogy meglásd mi szolgál téged, s mi, ami már nem.

A Vénusz az asztrológiai hagyományban a Kis Jótevő, azért van velünk😉, hogy a szépség, harmóniák, érzések, kötődések, társas kapcsolatok terén jól navigáljunk, s bevonzzuk a szépet, a jót.

A Vízöntő Szaturnusz azt kéri, vállalj felelősséget magadért, döntsd el, minek vagy kiknek, kinek akarsz elköteleződni, ezzel engedd el, azt, aminek már nem akarsz. Fókuszálj. Legyenek határaid. Épp azért, hogy a határtalanság ne teremtsen olyan helyzeteket, ami neked nem jó. S kivet az egyensúlyodból.

A Vénusz itt most nem saját természete szerint tanul/tanít, Vízöntőben, neki ez hideg, plusz a Szaturnusz mellette, hát, nem a feloldódás, hanem épp a koncentrált jelenlét energiája, hogy elszakadok a múlttól, és a jövő(m) felé tekintek, de mindeközben jelen vagyok testemben-lelkemben, hogy ne ismételjek, és visszanyúljak vagy essek a Régibe, hanem átadjam magam az új vonzalmaknak, új érzeteknek, az új kapcsolódásnak, magammal, másokkal, és a Másikkal, akiket/akit szeretek, vagy szeretnék bevonzani…..

Mivel erős Halak energia odafent most, nem sok infót kapunk arra vonatkozóan, hogy, ha most változunk, változtatunk, mi hogyan esik majd meg😇, de semmi baj, hisz a belső tartás, a Rend, ami bennünk, megtart minket, megtartjuk magunkat, még, ha bármi is történik. Azt azért kiemelem, hogy jelen Jupiter-Neptun együttállás közepette, ha nyitottak vagyunk az Újra, könnyen belefuthatunk az ismeretlenben, csodás fejleményekbe. Ehhez az kell, hogy meglássuk azt, ne menjünk el mellette .., ehhez kell a jelenlét és a nyitottság… S akkor, mint a mágnes, bevonzzuk azt könnyen, ami nekünk jó.

Figyeljünk az elköv. hetekben…🪐🌙

*Vénusz-Szaturnusz együttállás Vízöntőben

+

Visszajelzések a konzultációkról

 • Bea asztrológiai rálátása az életemre más szemszögbe helyezte az aktuális nehézségeimet, és így segített kívülről jobban rálátni azokra. Nagyon lelkiismeretes, alapos elemzést kaptam, emberi jó szavak és női bölcsessége, együttérzése kíséretében. Dóra
 • Tudom, hogy nincsenek véletlenek. Mint ahogy az is sokszor bebizonyosodott már, hogy az emberek akkor és úgy érkeznek az életünkbe, amikor nekünk arra a legnagyobb szükségünk van. Beát nagyon régóta ismerem, amikor a legnagyobb szükségem volt rá, lépett közbe, karolt fel és segített át a pozitív pszichológia segítségével életem egyik legnehezebb szakaszán. Bármi is történik ezután, velem maradnak a tanácsai, a gyakorlatok és az élmény, hogy valaki igazán figyelt rám és őszintén segíteni akart. Ildikó
 • Az elemzést teljesen magaménak éreztem így, hogy a beszélgetésünk alatt meséltem az életemről, minden a helyére került. Azokra a kérdéseimre is választ kaptam, hogy miért is így történtek a dolgaim, mik azok a tulajdonságok, amik engem jellemeznek, és hogyan tudom ezeket a mindennapi életemben használni. A konzultáció sok mindenben megerősített, elgondolkodtatott és útmutatást adott, pontos, korrekt képet kaptam önmagamról, a képességeimről. Amit őszintén köszönök neked, és hálás vagyok érte. Beáta
 • Először az ismerőseimtől hallottam Beáról… Aztán jött a karantén, és Bea nagyon kedvesen, emberségesen felajánlotta asztrológiai szolgáltatásait arra az esetre, ha valaki úgy érzi, hogy segítséget szeretne kérni a karantén során felmerült problémáival kapcsolatban. Ekkor beszéltem először vele… Rögtön megfogott a kedvessége, és mivel már számtalan helyen voltam asztrológiai elemzésen, Bea tudását is rögtön értékelni tudtam. Mondhatom csillagos ötös! Azóta már kétszer voltam nála személyesen is elemzésen, nagyon sokat segített, együtt bogoztuk ki kérdéseim hátterét… Ő biztatott például arra, hogy kezdjem el a hangtálas kezeléseket. Elkezdtem. Működik. Hálásan köszönöm finom energiáidat és magas szintű asztrológiai tudásodat. Ilona
 • Azért kerestem fel Beát, mert szükségem volt visszacsatolásra, hogy jó-e az irány, ami felé elindultam. Ő megerősített ebben. Nyugodt, higgadt, érzelmekkel teli beszélgetés lett a kettőnk találkozásából. Későbbiekben sokszor felidéztem az elhangzottakat. S vittem magammal. Olvasom Bea írásait is. Nagyon jó önigazolásnak, mert én is érzem a hullámokat, az energiákat, amelyeket az egyes bolygóállások keltenek. Rita
 • Bea asztrológiai elemzése háttértámogatást tud nyújtani a saját személyiségünk mélyebb megismeréséhez, az abból fakadó feladataink, időszakos leckéink áttekintéséhez. Segít eligazodni az aktuális nehézségeink útvesztőjében és rámutat arra, hogy mely területeinken szükséges fejlődni a számunkra legjobb megoldás érdekében. Ha szeretnéd jobban megismerni önmagadat, a mozgatórugóidat, szeretettel ajánlom Beát. Andrea

 • Szeptemberben jártam nálad egyedül, és a párommal is, három ülésen keresztül követtél minket. Most sokkal több bennem az életenergia, öröm, remény, önbizalom, kapcsolódási szándékl!!!!! Sokkal kevesebbet foglalkozok a nagybetűs VILÁG-gal, hogy végleg minden elcsesződött, vagy még “megmenthető”, hogy ez az én dolgom-e, vagy sem… Apró, hétköznapi megélésekre, tapasztalásokra, cselekvésekre igyekszem fókuszálni, amik abból fakadnak, hogy törekszem spontán reagálni arra, amit érzek belül és tapasztalok a külvilágban. Erősödik bennem, hogy minél teljesebben odaadjam magam bármilyen helyzetnek, ami jön, mert rádöbbentem, hogy nem a tökéletessé válás a cél, hanem, hogy akár tökéletlenül is, de lehetőleg önazonosan létezzek…, és így lépkedjek előre, jobbra, vagy balra, esetleg hátra, (megengedve a “hibákat”), de nem bezárkózni, lebénulni, halogatni, kevesebbet ragaszkodni, kibírni a hullámzást türelemmel…, nem beleragadni a múltba és nem túlaggódni a jövőt. Hogy itt tartok/tartunk most, abban kétségtelenül komoly hatása volt a veled megélt 3 hetes közös időszaknak, mindannak amit szerettem/szerettünk volna és megkaptam/megkaptunk, amire nem is számítottam/számítottunk és megadatott és persze, annak is, ami ott nem érkezett még meg… Emlékszem, mennyi információt zúdítottál rám/ránk. Jegyzeteltem is, mint egy szorgos kisdiák! Azóta jónéhányszor vissza is olvastam és időről-időre összeállt a fejemben vmi…De ennél sokkal-sokkal mélyebb élményt és több muníciót adott: -hogy engedted a közös folyamatunkat olyan módon koreografálni, amire nekünk is volt ráhatásunk (külön-külön, majd együtt); – hogy egyenrangú kapcsolódást tettél lehetővé, nem vmiféle külső szakmai presztízshez ragaszkodtál, és korrigáltál, ha olyan visszajelzést adtunk (pl. az én aszcendensem módosítása); hogy megtartottad a biztonságos teret számunkra, amikor együtt voltunk nálad; hogy arra fókuszáltál, hogyan fogadjuk be a másik legmélyebb valódiságát, tudatosítsuk, érezzük át, ki is ő valójában és így próbáljunk kapcsolódni egymáshoz; és hogy hagytál bennünk annyi “hiányérzetet” is, hogy mi magunknak kelljen önállóan tovább vinnünk a folyamatunkat… Szabolcs

+

Gyorsulás kint és bent…


Figyeljük erősen mi jelenik meg a radarunkon😉

Erős napok…
Múlt héten ugye indítottunk egy Szűz Teliholddal. Kaptunk kis földies energiát ebben az erős Halak jegy uralta időszakban.

Ezt a földelést fokozza, hogy a Nap 20-án átlépett Kosba. Új év, új ciklus, új szikrák, friss energiák, új célok akár, aminek alapját az adja, hogy bízunk az erőnkben, az energiáinkban, felvállaljuk azokat, figyelünk magunkra, küzdünk azért, akik vagyunk vagy, akik lenni szeretnénk.

Hú, azért most nagy kavarodás odafent, ezt érezhetjük idelent is, mert Halak jegyben ott sokasul a Merkúr/Jupiter/Neptun egymásba kapaszkodva, nem könnyű sokszor kibogozni mi zajlik, akár odakint a világban, akár bennünk, ez okozhat szorongást, félelmeket kelthet, érzékenyen érinthet minket a sok információ, dezinformáció… Ha most nem vagyunk tudatosak, és nem szűrjük az információkat, ami ér minket, könnyen bepánikolhatunk. Tartsuk a fókuszt. Ne peregjünk szét. Ebben segít most a Kos hónap, ami előttünk. Az ‘én vagyok’ energiája.

Ami még fontos most, hogy a Mars és Vénusz még mindig baromi aktív, most épp Uránusszal kapcsolódva. A feminin és maszkulin elv átformálódása zajlik, te mint Nő, ki vagy most, s te mint Férfi ki vagy, s kivé akarsz válni?

S mivel ők most Vízöntőben együtt, s a Vízöntő jegy olyan tematika, hogy magasabb szinten való megértés, új információ, tudás, ezért nagyon figyeljünk a napokban, milyen hirtelen jel, üzenet, fordulat az, ami megjelenik a radarunkon, számunkra is sokkoló, meglepő jelek jöhetnek. Olyan, amit eddig nem vállaltál, elnyomtál magadban esetleg, újra megmutatkozik, hogy az igenis részed, vágyad, a tiéd. Karold fel…, bármennyire is még idegen, szokatlan eddigi működéseidhez képest, s új.

Ezzel együtt az is kiugorhat mint felismerés mit vagy kész elengedni, épp azt, ami már nem működik benned, s nem ad kellő biztonságot.

Jellemző egyfajta gyorsulás is most, a Mars nagyon aktív. A biztonsági öveket bekötni😉 …

Ilyenkor robban a tavasz is, a rügyek, új év indul… Tegyük bele magunkat.

*Nap Kosba lépett
*Vénusz-Mars együttállás Vízöntőben
*Vénusz-Uránusz kvadrát
*Mars-Uránusz kvadrát

Fotó: BB

+

Jupiter-Merkúr-Neptun együttállás


A bizonytalanban rejlő biztonságunk (merthogy, ha bizonytalan, éberebbek vagyunk)

A napokban ez velünk.
A Jupiter bármely bolygó mellé áll, sokasítja a hatását.
Merkúr-Neptun együtt, és a Jupiter, az ‘egy a biztos, hogy semmi sem biztos’, vagy nem annak látszik, ami, vagy nem látható még valami, amit már nagyon látnál, a nagyon félremegy (pl a kommunikáció), a nagyon félresiklik a gondolatmeneted valamiben, és alig bírsz visszakapaszkodni, mondjuk, a realitásba, a sok igazság pörgése feletted, ennek zavaró kaotikussága, a miben hiszek, mit hiszek el és mit nem leckéje, a mit hiszek el magamról, a mennyi ismeretem van magammal kapcsolatban, mennyire látom magam tisztán…, vagy az engem most körülvevő helyzeteket.

Sorolhatnám még az analógiákat. Ki, hogy kezeli a bizonytalant, most ránézhet. Mert lehet most zavaros, épp kinek, hol a képletében hat …

Kicsit olyan, mintha, besétálnánk a tengerbe, és giga nagy hullámok lennének, és dobálnak minket ide-oda, s az se jó, ha ellenállunk, az sem, ha hagyjuk, hogy elsodorjon az ár. Bárhol zavaros most, mint a tenger vize ilyenkor, ha megleljük a hullámok ritmusát, akkor nem sodor el minket a víz.

Húzd vissza az energiákat, ha most bárhol ködös, és zavaros, vagy félsz, biztasd magad, hogy minden rendben, és rendben lesz. És fókuszálj a magad előtt levő dolgokra, apró dolgokra, hogy el ne ‘ússz’. Légy jelen.

A Kosba lépett tegnap a Nap, ez talán segít. Hogy aktivitással, sporttal, cselekvéssel most kihúzd magad a bizonytalanságaidból. S megleld a bármily bizonytalan közepette, azt, ami benned biztos. 😉

*Jupiter-Merkúr-Neptun együttállás Halakban

+

Mi van az égen?


Vénusz-Mars immár egy hónapja le sem szakad egymásról, és az Uránusszal most kapcsolódásban.

Zajlik az áthangolódás, a magunkkal való kapcsolat terén, amit leraktunk, mert terhelt, az most még pillanatokra kivethet minket a harmóniánkból, szoknunk kell, a változást, ami bennünk.

(Uránusz Bikában, a Vénusz jegyében a Vénusz Vízöntőben, az Uránusz jegyében úgy mondjuk recepcióban egymással – ez erős, ha meg tudod fogalmazni és le is mered hozni a fizikai síkra, ami a vágyad, akkor kis döccenőkkel esetleg még, mert tanulsz, de már láthatod jeleit a vágyaidnak, a mindennapi tapasztalásaidban is.)

Két mondatban, esetleg ti is ezt tapasztaljátok: jön egy helyzet (akár hirtelen helyzetek, uránusziak), vagy ember, megnyom rajtad egy gombot, azért tudja megnyomni, mert ott voltál egykor totál sérülékeny. Összeomlasz egy pillanatra, kicsit. De csak egy pillanatra. Mert aztán elmosolyodsz, és azt mondod, hogy igen, így működtem régen, de ez már a múlt, s előveszed azt, aki most vagy. S megköszönöd annak a helyzetnek, embernek, hogy erre emlékeztetett téged.

S teszed a dolgod tovább.

 • Vénusz-Mars együttállás
 • Vénusz-Uránusz kvadrát
 • Mars-Uránusz kvadrát
+

Ha Halak a Napjegyed, az Aszcendensed, vagy Holdad

A Halak hogyan éli meg alsó szinten a jegy analógiáit (vagyis, ha rosszul éli meg a jegy minőségeit):

 • elbújik, elfut, a menekülést választja, és könnyen bele is eshet élete következő egzisztenciális válságába
 • a testéből lényegéből kiszáll, nem találja a kontaktot a realitással, a helyét a világban, erősen fárasztják a világ dolgai
 • “túl érzékeny vagyok erre a világra, ezt nem tudom kezelni, túl sok ez nekem…” érzete
 • kimerült a kinti dolgoktól, energiaszint alacsony, emiatt nem nagyon tesz a kinti dolgaiba, csak, amit muszáj, az örök szemlélő…

Halak hogyan éli meg felső szinten a jegy analógiáit (vagyis, ha jól éli meg a jegy minöségeit):

 • “soha nem vagyok egyedül, a természet, s a lélek mindig körülvesz engem” érzete
 • “minden belőlem, a lelkiségemből fakad, ami odakint” megtapasztalása
  -“a lábaimmal szilárdan a földön, de az égre nézve, nyitott szívvel mindig erősnek érzem magamat” élménye
 • “minden sejtem az intuíciómból és inspirációból táplálkozik, állandó kiapadhatatlan forrás ez bennem” sejtelme…
+

Szűz Telihold


Építsd be a mindennapi rutinodba, azt, aki most vagy…/lettél…

Minden hónapban van egy pont, amikor a Hold és a Nap szemben áll egymással, vagyis Telihold van. A szembenállás mindig feszültség. Aki pl Teliholdkor született, az egész életében viszi magával azt a dinamikát, hogy harmonizálnia kell időről időre azt, hogy egálban legyen az, amit akar, és amit érez.

Ez a Telihold azért klassz, mert a halmozottan Halak elúszó energiát, ami felettünk felülírja a Szűz praktikus, földies, leföldelő, rendszerező, rendszerető, tervezős energiája. Merkúr, Jupiter, Neptun, Nap, Halakban, könnyen érezhettük azt, hogy menekülnénk a feladataink elől, de legalábbis leheverednénk időről időre a kanapéra úgy, hogy nem tervezünk, nem szervezünk, és nem fókuszálunk. Sokan ezt meg is tettük:)

Ez a Telihold azért érdekes, mert, ahogy lent látjátok egy nagy trigon is az égen, amibe belekeveredik a Hold, és egy Sárkány alakzat, ami, ahogy itt lent röviden majd leírom, még komplexebbé teszi azt az érzetet, hogy valaminek a végére érünk lassan, amin dolgoztunk (ki min), és kezd felsejleni valami új hozzáállás bennünk, amivel új döntéseket hozhatunk és új érzetek jönnek magunkkal kapcsolatban.

Ha Szűzben a Hold, akkor a napi rutin, a testi érzeteim, az egészségem, ahogy kezelem az energiáimat a mindennapokban, ahogy érzem ezáltal magam, erre nézzünk rá. Merthogy, mi alakítjuk azt ki, mint látjuk a Vízöntőben még ott figyel a Vénusz, a Mars, és a Szaturnusz, a magunkkal való kapcsolaton dolgozunk erősen, és húzzuk a határokat ott ahol szükséges, ahhoz, ebben lehet a legnagyobb megújulás.

A Hold Nagy trigonja: (kapcsolódik a Plutóhoz és Felszálló holdcsomóponthoz) hogy készen állhatunk az átváltozásra, ott, egy új rutint indíthatunk, emiben már nyakig benne az az érzet, az az Új Verziónk, amiért megküzdöttünk.

A Hold Szűzben húz ebbe, a Halak Nap és a többi Halakban járó bolygó pedig húzna egyrészt a ‘semmittevésbe’, hogy ne földeljünk még semmit le, s ebben áll ennek a Teliholdnak a feszültsége.

Ami mind a Halak és mind a Szűz jegyé, az az, hogy olyannal (s olyanokkal) utazzunk tovább, ami gyógyító, támogató, ami nekünk jó.

Plusz, ami a Sárkány alakzatot kiteljesíti: egy teremtő fényszög, amit kihasználhatunk (Plutó-Nap; Nap_Felszálló holdcsomópont között).

Tehát ez Telihold abban erős, hogy a HALAK/SZŰZ tengelyt aktivizálja, vagyis most fókuszálj arra, ami előtted, amit tudsz, élj meg már abból, aki vagy, a mindennapjaidban, amit szeretnél, szervezd át, praktikusan, mindeközben a bízz abban, hogy bármi átláthatatlan most vagy bizonytalan, azt hagyd, hogy úgy legyen, mert az is visz valahová, s azt is be fogod húzni a mindennapjaidba egy napon, amit az alatt tanulsz, amin most átmész, ködön.

És akkor megszólal bennem az egyik pólus: Péntek:)….

+

Vision board – asztrológiai tanácsadás

Asztrológiai tanácsadás

Egy héten belül új asztrológiai év indul, amikor a Nap majd Kosba lép.


Ennek apropóján március-áprilisban egy új tanácsadás a listámon, amit 2 éve csináltam és bevált💫. Itt alább: Készítsük el a motivációs tábládat erre az évre.

Bejelentkezés itt:
https://barnabeata.com/elerhetoseg/
Vagy itt: barnabeata242@gmail.com
Vagy messengeren: Beata Barna

Ezen a linken az időpontok listázva, és a konzultációk:
https://barnabeata.com/2022/01/22/konzultaciok-2022/

+

Mi van az égen?


A Plutó egy fokkal előrelépett
A Nap és Neptun együtt áll

Vedd magad körbe rád nézve finom, biztonságot adó és gyógyító energiákkal, a lelkiséged, a magaddal és másokkal való együttérzés tarthat most meg…

Legyen az, hogy azokkal vagy, akiket szeretsz, akikkel a lelked együtt rezonál, legyen az egy szép gyertya, amit meggyújtasz magadért, s azokért, akik most nehézségben, lehet az egy könyv, ami elvisz kissé a realitástól, ami most valljuk be az, hogy késhegyen táncol az emberiség, lehet az egy szép séta az erdőben, ahol már nyomokban ott a tavasz.

Ez a hét még a Halak Nappal túlnyomóan ennek a jegynek a sajátosságait viseli, érzékenyek lehetünk, (be)bújósak, egyfajta eszképizmus (menekülési vágy) is felléphet bennünk a valóságtól, valóságunktól (milyen jó, hogy 4 napig ki sem kell most ‘mozdulnunk’, letehettük a napi rutint), úszunk az árral, inkább álmodoznánk, mint tennénk, inkább elvonulnánk, mint harcolnánk… Pár nap és itt Kos Nap hónap, akkor változni fog ez az energetika. Marsikus. Erős lesz. Indul az új asztrológiai év március 21-én.

A Nap most tehát nem egyedül, hanem a Neptunra kapcsolódva… Sok szinten meg lehet ezt élni, pl sokan mondják Putyin elvesztette a kapcsolatát a realitással, ez ránk persze nézve nem jó hír. Plusz, belőhetetlen mi van és mi lesz. Nem látunk tisztán.

A kinti események mindenkire hatnak, mégpedig úgy, hogy magába kell néznie. Merthogy, ha kint háború, bennünk is az. Hol vagyunk eltörve még? Hol nem vagyunk egységben magunkkal? Hol vagyunk emiatt aztán sérülékenyek?

Az elmúlt napokban, akinek üti képletét, erre kaphatott helyzeteket, amikor esetleg csalódott, s magába kellett néznie jobban, mert azt érezhette mindez azért, mert nem látott, vagy nem látta magát tisztán, a helyzetet, vagy a Másikat.

A Plutó a napokban egy fokot megint előrelépett. A Plutó, ha lép, az egy új fok az evolúciónkban. Ne nézzünk hátra, bízzunk a már megtett lépéseink erejében, hisz most olyan erős lehet az intuíciónk, érzékelésünk, hogy zsigerileg érezzük, mi nekünk a jó.

Annyi, ha elkenjük, ha nem merünk ránézni, ha illúzióban tartjuk magunkat, ha átugorjuk az intuitív érzetet, azért az most erősen visszaüt.

*Plutó a Bak 28. fokára lépett
*Neptun-Nap együttállás Halakban

Fotó: pinterest

+

Mi van az égen?


Nem látunk vagy nem látunk tisztán…, vagy túllátunk azon, ami van (itt lent), messze, ezért nem látjuk, ami a szemünk előtt… én is beleestem…😉

Kaptam jópár megkeresést az elmúlt 2 napban, hogy mi van most fent, mert nehéz…

Álmodozásra ez tökjó állás, de a feszes hétköznapokra kemény🙊🙉🙈

Nézzétek, a Nap beszorulva a Neptun és Jupiter közé. Együtt állnak.

Nem látunk tisztán.

A Neptuni hatás belepi a tudatunkat, tudatosságunkat, vagyis a köd, amit még a Jupiter sokasít. Nehéz tisztán látni. Merkúr is Halakban, nehéz fókuszáltan gondolkozni, közlekedni, kommunikálni… Szétesünk, ebben…

Plusz tegnap a Hold úgy haladt Ikrekben, hogy betámadta szép lassan a nap folyamán mindhárom fent említett bolygót. Érzelmileg is bevonódhattunk. Főképp, ha túlagyaltunk dolgokat.

S ne feledjük, bár lazul, de a Vénusz, Mars és Plutó még együtt áll. Hirtelen üthetnek rajtunk nagyot érzetek, amik még hátramaradtak korábbi sérüléseinkből, s ha ütnek, most mélyre mennek. Persze, mindez értünk.

Aludjunk sokat, s lazítsunk, amennyit csak lehet. Ugyancsak engedjünk el minden olyat, vagy mindenki olyat, aki/ami feszít, vagy fáraszt.

+

A Merkúr Halakba lép

2022.03.09.

Intuíció, álmok, álmodozás, érzékenység köd

Vízöntőben volt két hónapig, végre olyan jegybe lép, ami finom és enyhén spirituális, nem olyan penge és hektikus, mint a Vízöntő volt. Plusz, eléri majd a Jupitert a hónap során és a Neptunt a Merkúr, és hát, az okozhat már cunamit is érzésekben, érzékenységben. És ködöt.

A Merkúr a gondolkozásunkért és kommunikációnkért felelős bolygó, elveszhetünk például a hírek özönében. S fogalmunk sem lesz majd mi zajlik, nehéz lesz kibogozni.

Ebben az időszakban a művészi vagy kreatív oldalunk is szárnyalhat… menjünk a neptuni élmények után, ami a zene, a tánc, a hangulatok, minden, ami szép.

Ma volt egy Halak Merkúr Egy(ség)élményem. Rajzszakkörön voltam, és élő modellel dolgoztunk. Ebben az elmerült állapotban azért beszélgetünk is, jókat.

Ma arra jutottunk, mindegy ki ül modellként előttünk, igazából mindenki önmagát rajzolja🙏.

*A Merkúr Halak jegyébe lép

+

A Jupiter közelít a Neptunhoz Halak jegyében

Év elején, amikor megosztottam azt a vicces grafikát, amin seprűnyéllel merték csak kinyitni az 2022-re nyíló ajtót az emberek, talán emlékeztek.

Nagyon uránuszi, vagyis fordulatokkal teli év…

De bizonyos mintázatok teljesen tiszták voltak már akkor is. Például, hogy elszabadulnak az árak. Hogy miért és hogyan, az most bomlik ki előttünk. Es, hogy ennyire, és ilyen gyorsan, ki gondolta volna.

A Jupiter lassacskán elér majd április elejére a Neptunhoz, ami azért izgalmas, mert ilyen bolygóállás ebben a leszületésünkben már soha nem lesz ez után. Once in a lifetime. Figyeljünk.

Akkor év elején még nem lehetett tudni mennyire, de az árak emelkedése, infláció egyik analógiája ennek az állásnak.

Még csak most fordult ki a világ a sarkából, és nap mint nap jönnek a hírek, mi miért lesz drágább.

Új hozzáállást kíván tőlünk, ez is. Tényleg olyan, mintha az elmúlt évtizedekre jellemző fogyasztói társadalom és lét, szép lassan eltűnne a süllyesztőben.

Épp minap beszéltem anyukámmal, aki mesélte, hogy, ahogy cseperedett és figyelte a nagyszüleit, akik átmentek a 20. század összes viharán, soha semmit nem cseréltek le a házukban, az életükben semmit, minden megjavítottak, semmi nem lett kidobva. Ott 80 évig semmi nem változott.

Neptun-Jupiter – nincs plafonja annak, mennyire szállhatnak el az árak… A Halak jegy határtalan, végtelen, Jupiter túlzásokat okoz…

.*Jupiter-Neptun együttállás felé haladunk

+

Vénusz Vízöntőben

Új kapcsolat magunkkal, másokkal, a Másikkal

A személyes bolygók jegyváltásait egyéni szinten is megérezzük. Vénusz Marssal egyetemben átlépett Vízöntőbe. Nekem tömören ez: azt vonzzuk be, aminek energiát adunk. Ebben a jegyben járva az üzenetük: kísérletezz, hogyan tudod egyben tartani magad, és hogyan tudsz magaddal a legoptimálisabban kapcsolódni, energiádat kezelni ahhoz, hogy mederben tarts mindent, s ne veszítsd el az egyensúlyt.

Mars a dinamizmusunk, vitalitásunk, energiánk, Vénusz a vonzalmaink, kapcsolatunk magunkkal, másokkal, értékrendünk, értékítéletünk.

Tegnap Orvos-Tóth Noémi épp azzal kezdte az előadását, ha mondjuk egy éve, bejelentették volna a maszkviselés elengedését (ami egyébként Vízöntő Vénusz analógia), micsoda öröm söpört volna végig az országon, most ennek nyoma sincs, alig hallottuk meg, mert felülírja a pattanásig feszült helyzet itt Európában, s azon túl, ezt.

Haladnunk kell tovább, s ezekben a napokban, s egész márciusban, főképp sok-sok változással kell számolnunk, ami lehet furcsa, szokatlan, tőlünk új hozzáállást igénylő helyzet. Lehetnek most sokkal erősebben olyan érzeteink, haladnunk kell tovább. De teli fordulattal, csak rugalmasan lehet.

Azzal, hogy Mars/Vénusz hetekig együttállásban volt, van, ritka, ez annak volt köszönhető, hogy a Vénusz hátráló mozgása miatt lassabban mozog. Legközelebb 2024-ben állnak újra együtt. Új ciklust nyitnak most tehát elkövetkező két évre.

Új kapcsolat magunkkal, másokkal.

Nem adjuk fel azt, akik vagyunk, csak azért, hogy kapcsolódhassunk. Hátralépünk, bármilyen helyzetbe sodródunk, s számolunk kettőig és kicsit másként reagálunk. Olyat, amiben szabadon megélhetjük, azt, akik vagyunk.

Könnyen érzékelhetünk magunkon rebellis, lázadó hangulatokat. A Vagyok, aki vagyok. Újfajta önbizalom, s új, erősebb magunkba vetett hit. Ami aztán, azt hozza, hogy csak önazonosan, autentikusan akarunk és tudunk mozogni a világban. Minden olyat, ami a bennünk levő egységet, integritást megbontja, kipakolnánk rögtön az életünkből. Legyen így😉.

A Mars most besegít szegény kis Vénusznak, aki ebben a jegyben egyáltalán nincs a helyén. Majd lesz, áprilisban, amikor Halakba lép.

Most tehát, ha lehet húzzunk be új tapasztalatokat, engedjük meg a változást, kísérletezzünk, hogyan újíthatjuk meg a kapcsolatot,

magunkkal,

másokkal,

s a Másikkal.

*Vénusz Vízöntőben

Fotó: Pinterest

+

Halak Újhold 2022.03.02.

Újfajta erő, belső, megtartó, s ezzel új remény, amelyet az érzékenységünkből, az érzéseinkből fakadó együttérzés táplál, együttérzés másokkal és nem utolsósorban, magunkkal…

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az elmúlt hónapok nagyon erősek voltak, s, mintha ezekben a napokban kulminálna az érzés.

Kivételes, ami most van az égen….

Az, amit elkezdtünk tavaly, amikor a Vénusz belépett Bak jegyébe, a folyamat, ami arra ment ki, hogy elköteleződjünk magunk iránt új módon, szerintem működött. Sokat változtunk.

Három jegy dominanciája az égen: Bak, Vízöntő, Halak.

 • Bak jegyben a Vénusz, Mars és Plutó:

Tudjátok, hogy Mars-Plutó együttállás Bakban már nem lesz ebben az életöltőnkben? Történelmi időket élünk. A Mars Bakban nagy erőben, épp azon a ponton most, mint volt 2020 januárjában, amikor, emlékeztek, a mindent átütő Szaturnusz-Plutó együttállás beállt (akkor indult a covid, s az első hírek Kínából). Ez a két bolygó összeadja az erejét, és kifordítja a világot kicsit a sarkából. Mély transzformáció. Kemény, a Bak jegy minden realitásával. A Vénusz, a Mars és a Plutó, most már teljes együttállásban. A Vénusz már kilépett a hátrálás árnyékidőszakából, értékválságot éltünk meg szerintem az elmúlt évtizedekben, szerintem, most minden átalakul, átértékeljük, mi nekünk az érték.

 • Vízöntő jegyben a Merkúr és a Szaturnusz:

Ők is együttállásban, tehát összeadják az energiáikat.
A Merkúr hátráló időszakában, át- és újragondolhattunk annyi mindent, a Szaturnusz besegít, hogy tisztán lássunk, hogy merjünk új módon gondolkozni vagy kommunikálni, úgy, ahogy az nekünk jó, elköteleződve magunk felé.

 • Halak jegyében a Hold, a Nap, a Jupiter és a Neptun:

Na, és itt a mai csoda. Újhold. Nap-Hold együttállás, egzakt, plusz 2 foknyira a Jupiter, pár foknyira a Neptun. A Halak jegy a 12. jegye a zodiákusnak, mindig jelez egy lezárást, egy ciklus végét, egy újnak a kezdetét. Valamit lerakhatunk, átéreztünk, megfejlődtünk, esetleg megszenvedtünk, s már velünk az Egy-ség érzete, s intuitívan érezzük hol kell változnunk ahhoz, hogy autentikusan haladjunk a továbbiakban is. A Jupiter Halakban saját jegyében a nyitást, nyitottságot, és a növekedést jelöli, s annak érzetét adja hozzá ehhez az Újholdhoz.

Mindeközben, zajlik a kollektívben is valami, ami teljesen új. Érzitek?

Az, ami most történik a világban, egyszerre félelmetes és egyszerre csoda, és kiemelten Mo-on is, azért csoda, mert az emberek felismerték, hogy ezekben a kitett időkben, nem az az erő, ha belefagyunk egy helyzetbe, és megszilárdulunk, ha félrenézünk, hanem az az erő, és erős, aki mer érzékeny lenni, s együttérző. A döntően fogyasztói társadalom, amiben éltünk, s az erős individualizmus, amit ez eredményezett, halványul, s, átfordulunk észrevétlenül, magunkért, másokért felelősséget vállaló egyénekké, közösséggé. Ez nem menne, ha nem lennénk érzékenyek. Az internet feltalálása óta pedig talán először teljesíti be úgy a feladatát, amire ki volt eredetileg találva, hogy az emberiség egy hálózatban, network támogatásában éljen, egy közösségben, ahol tudunk egymásról, s, ha kell, tudjunk is egymáson segíteni.

Ezekben a napokban, olyan, mintha mindenki szerte a világon, átérezné, mi az, embernek lenni, annak minden csodájával és nehezékével.

Ezek a jupiteri és neptuni érzetek velünk lesznek egészen áprilisig, tehát bármi nehézség jön, most ez a két nagybolygó, ennek ellenére megfesti. Lelkiséggel teli hetek jönnek, és ilyen napokat is élünk. Érzitek ezt a kettősséget, az ólmosságát a realitásnak, és a világ jelen állásának veszélyeit, hogy merre billen, plusz, hogy mintha átélnénk mindahányan az összes kitett ember szenvedését most, s a másik oldalt, azt az emelkedettséget, ami a feltétel nélküli szeretetből fakad, ami épp a Halak jegy analógiája.

Erő és lágyság van ebben az Újholdban, épp, mint bennünk.

Egy újfajta lelkiség kezdete ez talán, amelynek része már a hightech, a Twitter, az okostelefon, amin nézem a BBC-t, a Facebook-csoport, amely percről percre, segíti a menekülteket (csatlakozzatok)… Segítségnyújtás – Ukrajna, Kárpátalja: https://www.facebook.com/groups/994143548136400), Elon Musk és a Starlink, ebben a korban kiemelkedik az egyén szerepe és felelőssége, de a közösségé is.

Vízöntő-kor. Welcome…

+

Mi van az égen és mi van lent


Plutós intenzitás kint és bent

Míg régen a reakció, válaszlépés, szankció egy agresszív katonai cselekményre, fenyegetésre, akár heteket, hónapokat is igénybe vett. Meglepő, hogy most percek, órák alatt alakulhat ki egy új világrend. Mivel van ‘világháló’… Érzitek? Ilyen még biztos nem volt, amiben most vagyunk. S mivel ilyen közeli, mivel percenként követhetjük, ki mit lép, mond, vagy tesz, ezért ránk is nagyobb erővel hat. Ez a plutós intenzitás.

Bár a sok lehetséges forgatókönyv közül az valósulna meg, amivel az emberiség lelkiségben, emberségben most előreléphetne… Merthogy, ha magasabbról nézzük, most ezt tanuljuk, Halakban jár a Neptun egy ideje és fog még (2011-2026), globálisan egy erős spirituális átalakulásban átrendeződésben vagyunk.

*Plutó-Mars-Vénusz Bakban együttállásban
*Merkúr-Szaturnusz együttállás
*Neptun Halakban

+

Supply shock

Mi van az égen, és mi van lent…

‘Supply shock’, olvastam ma a Wall Street Journal egyik cikkében (sokk, fennakadások a kínálatban, ellátásban), s világgazdasági válság, amit a most zajló háború tovább fokoz = egzakt Uránusz a Bikában analógia…

Az Uránusz 84 éves ciklusokban dolgozik, egy jegyben kb 7 évig van.

2018-2026 között halad most az Uránusz Bikában, és ráz fel minket a születési képletünk Bika területén, hogy változzunk. Hirtelen váltások, fordulatok húzhatják ki a talajt a lábunk alól, főképp azokat érinti ez erősen, akinek Bikában vagy szilárd jegyekben van születési bolygója. Előző ‘lábunk alatt a talaj’ ki…, s új talaj kitapogatása.

Az Uránusz egy levegős jegy uralkodójaként (Vízöntő) idegenben jár Bikában, ami egy Föld jegy, s a stabilitás, az élelem, a komfort jelölője, az anyagi biztonságé. Az Uránuszi energia káoszt teremt, hirtelen változásokat generál épp az anyagban, váratlan fordulatokat, sokkot, hogy mint, ahogy az sajátja a jegynek, változzunk. Felfogásunkban, szemléletünkben. Ennek a folyamatnak a közepében vagyunk a kollektívben is.

Bikában az Uránusz legutóbb az 1930-as években járt (1934-41).

Talán, akik követtek, tudjátok, hogy az egyénire fókuszáltan szeretek dolgozni. Mert, a kollektívre, hiszem, hogy is így tudunk hatni. Ami a kollektívben, káosz, az belőlünk is fakad. Minél nagyobb rend bennünk, az odakint is kivetül.

De persze, s ez szomorú, sokszor a kollektívben zajló események felülírják az egyéni utakat. És elsöprik azokat. És az emberiség nem, vagy csak minimálisan tanul előző tapasztalásokból.

Ezért, mi, akik tudunk még szabadon ebben haladni, az egyéni utunkon, s még semmi fenyegetés és fenyegetettség nem sötéti el az utat, nekünk feladatunk az, hogy kitapogatva a következő biztonságunkat, nap mint nap összerakva az erőforrásainkat, a belsőt, képviselve az erőnket, a fényünket, adjunk belőle azoknak,
akiknek most nincs remény, vagy kevés.

+

Mi van az égen, és mi van lent?

A Plutó megint átveszi az irányítást, hatalom és hatalmaskodás, fenyegetés és fenyegetettség, Merkúr-Uránusz kapocs: (hirtelen) nyílt háború, mint a kommunikáció új módja

A Mars azon analógiája, hogy agresszió, most párosul, a Plutó úthengerszerű energiájával, leuralás, térdre kényszerítés.

Reméltem, hogy nem ilyen jellegű kollektívba becsapó plutonikus hatás lebeg majd felettünk, amikor hó elején arról beszéltem, ha ők hárman összeérnek (Vénusz, Mars, Plutó), hogy dolgozni kell majd a félelmekkel. Újra háború van Európában.

Térdre kényszerítése egy országnak, (villám)háború, amelynek során alapszolgáltatást nyújtó erőműveket is támadnak és elfoglalnak. Hogy leálljon, ha lehet, minden. S egy olyat is, Csernobilt, ami már túlnyúl ezen is…, merész…

*Merkúr-Uránusz kvadrát
*Plutó-Mars együttállás
*Mars-Vénusz együttállás

+

A zene támadás

Mi van az égen?
Vénusz/Mars kézenfogva szép kapcsolódásban Neptunnal

NYITÁS, NYITOTTSÁG A SZÉPRE, A FINOMRA, A HANGULATOKRA

Bakban a két személyes bolygó, Vénusz/Mars még mindig azon, hogy kapcsolatunk magunkkal, s ebből kifolyólag a Másikkal egy új síkon folytatódhasson, amiben vannak határok, elköteleződés magunk és a belső egyensúlyunk, egyensúlyaink felé.

Ők most Neptunra kapcsolódva, vegyük észre a szépet, az ‘éppenalig’ megnyilvánuló, finom árnyalatokban, hangulatokban kibomló lelkiséget.

Halljuk ki a még túlnyomóan borús reggelekből a tavaszi madárhangokat…

A gondolatokat, ha szépet érzékelünk, kapcsoljuk ki és feküdjünk rá a hullámokra.

Remélem elég neptuni voltam ma reggel😉…

Ez most ideillik….

A Neptun a zene:
“Tolsztojnak igaza volt, a zene a legnagyobb kerítő, a legveszedelmesebb csábító. Az értelem szűkülni kezd, amikor zenét hall. Nem megérteni akar, mint az értelem, hanem szétáradni, feldúlni, lefegyverezni, elcsábítani, megérinti bennünk a titkosat és a fájdalmasat, feltárja azt, amit oly gondosan elrejtettünk magunk elől, minden eszközzel fegyelmeztünk – olyan, mint a tavaszi vadvíz…Ahová a zene kiárad, ott az értelem törvényei nem érvényesek többé.
A zene támadás. “
Márai Sándor

*Vénusz-Neptun szextil
*Mars-Neptun szextil

Kép: Pinterest