+

Októberi asztrológiai előrejelzés 2020

Az október egy erőteljes Kos Teliholddal robbant be, amiről itt olvashattok: https://barnabeata.com/2020/10/01/kos-telihold/

És a folytatás is izgalmas lesz. Mind odakint (hisz tombol a világban a mindenféle bizonyosságot nélkülöző bizonytalanság), mind odabent, egyéni életünkben, hisz leválni nem nagyon tudunk a kollektívben zajló folyamatokról, illetve mindenkinek valamely életterülete erős átalakulásban van.

A napokban azt vettem észre (s ebben segített a legtöbbet ez az év), hogy mindent, amit túlzottan akartam, … feladtam, egyszerűen kiveszett belőlem az akarat. Pontosabban megfogalmazva:

… az az akarat veszett ki belőlem, ami mindig vakvágányra vitt, el, messze a valós szükségleteimtől.

Olyan lett most őszre az energetika, mint, amikor kisgyerekként a 70-es évek játszóterein hintáztunk, és a másik fogta, és összecsavarta a hinta láncait, ameddig csak bírta. Majd fogta és elengedte, és mi csak pörögtünk-pörögtünk, egy ponton minden kontroll veszett, s a vashinta erősen jobbra-balra kilendült a végén, mi meg csak hagytuk. Legyen, aminek lennie kell.

Akkor most a konkrétumok:

Mint tudjuk, a Szaturnusz és a Jupiter már direkt mozgásba váltott így októberre. Ez jó, tart a két bolygó a Vízöntő jegye felé, amit majd decemberben érnek el, s kissé levegősebb tematikát hoznak be, kicsit elbúcsúzhatunk majd a Szaturnusz 2017 óta tartó Bak jellegű üzeneteitől, mint strukturáld át az életed, tartsd az irányt, vállalj felelősséget az életedért, a tetteidért, ez a folyamatos Ki mint vet, úgy arat…, amibe, valljuk be, kissé már belefáradhattunk. A Jupiter Bakban ez évben a felé vitt minket, hogy legyünk kissé alázatosabbak, ne gondoljuk, hogy minden jár nekünk, és vegyük számba precízen mink van, azt ápoljuk…, azért tegyünk, azért legyünk hálásak, mindeközben egyre szűkítsünk…

A Plutó még ma épp hátrál, de holnap elindul (okt. 4.), kimozdulhatnak a dolgaink, elsősorban odabent, de akár odakint is, azon életterületen, ahol a 3 bolygó halad.

Persze ők hárman nehéz kapcsolódásban most a Marssal, ami ad egy folyamatos izzást az elkövetkező heteknek. A Mars ezzel lassít minket, nem adja meg, amire vágyunk, amit akarnánk, még, mintha még erősödnünk kellene a konkrét lépésekhez, s ez így is van. A hónap ugyancsak fontos eseménye lesz, a Merkúr irányváltása hó közepén, s az, hogy most e hónapban az Uránusz is erős szerephez jut. S tudjuk, ha ő belép, s kapcsolódik ezzel-azzal a bolygóval, ott mindig káosz lesz, vagy hirtelenség, vagy fordulat, mindez megint csak értünk, hogy kiforduljunk a megszokottságból, és meglássuk a dolgoknak akár másik oldalát, vetületét is.

1. hét

Ezen a héten sokminden történik asztrológiai szempontból, a 3 nagybolygó direkt mozgásban már a hét végére, nézzük meg, mennyit változtunk ez évben, a Mars erőteljes kvadrátban a nagybolygókkal, izzó energiák…, amelyet enyhít, hogy a Vénusz átlép Szűz jegyébe… Érdemes a lelki és testi egészségünket, mint értéket, magasabb polcra helyezni…

Október 1. Telihold Kosban

Kardinális jegyekben járó bolygók uralták ezt a Teliholdat, és persze a Mars. Október 1-én, a Kos Mars még mindig hátrált, még mindig támadta a Szaturnuszt, Plutót (és a Jupitert is tágan), bent és kint, kicsit azt érezhetjük, hogy olyan erőkkel harcolunk, amelyek jóval nagyobbak nálunk.

Túl vagyunk rajta, de, a hónap felütését megadta ez a Telihold, ami elsősorban: a fent említett AKAROM tematikáját bolygatta, vagyis, amit akarok, az tényleg jó nekem vagy már rég meghaladtam, és igazából feledhető…

Október 02. A Vénusz Szűz jegybe lép

A Vénusz mielőtt majd saját jegyébe Mérlegbe lép, időz kicsit ebben a földies jegyben. A Vénusz a vágyaink, kötődéseink, értékrendünk jelölője, ebben a jegyben járva hoz kis hűst, kis realitást, kis lassulást vénuszi témákban… De ez a szó, hogy lassulás már meg se kottyan nekünk, az év lényegében erről szól.

Október 04. A Plutó direkt mozgásba vált

A Bak jegy 22. fokán, de már 2 héttel előtte is érezhető egy ilyen nagy bolygó irányváltása, ő így a 3. bolygó, amely irányt vált, hónapok hátrálása után, ezt érezni fogjuk. Azt mutatja meg a most következő időszak, hogy az elmúlt évben mit fejlődtünk meg, ha visszanézünk bizonyára azt látjuk, hogy főképp a születési képlet Bak területén átformálódtunk. Amikor a Plutó elindul ezzel az új setuppal indulunk tovább, amit elértünk.

A 3 nagybolygó tehát direkt mozgásba vált, mindeközben a Marssal még nehéz kapcsolódásban, azt érezhetjük, hogy a hosszú távú céljaink már tiszták, azt nem kell magyarázni mi felé szeretnénk tartani, de a mindennapokban, jelenleg még mindez akadozik, mintha nem haladnánk előre. Mindez november közepéig bizonyosan velünk, amíg a Kos Mars hátrál. Már kezdenénk egy új ciklust ezzel a marsikus energiával, de a nagybolygók nyomása nem hagyja, hogy ez még megtörténjen.

2019 februárjában érte el a Plutó a Bak jegy 22. fokát. A Plutó nagyon lassú mozgású bolygó. És egy terület felett, többször áthalad, ahogy mozdul előre vagy hátrál, ott, valami meghal bennünk azon az életterületen, amit érint, s ezzel születik egyben majd valami új. Tehát a Plutó lényegében teret nyit valami újnak (az asztrológiatanárom megfogalmazásában a Plutó egy úthenger). Ha van bolygó a képletünkben a kardinális jegyek, vagyis Kos, Mérleg, Bak, Rák jegy 21-23 fokán, akkor még intenzívebb hatással lehetett ránk a Plutó mozgása 2019 tavaszától kezdve. Hiszen azóta ezen fokok között mozgott.

Ahogy ellép innen a Plutó, már nem fog többet ide visszatérni 21-23 fokra Bakban ebben az életöltőben.

(EZ NAGYON FONTOS, ezért is olyan kiemelt ebben az évben a változás, mert a Plutó mellett álló Jupiter és Szaturnusz még rátett, hogy erősödjünk, 3 nagybolygó együtt(állva) nem minden évben van). Épp ezen a fokon állt együtt januárban a Szaturnusz és Plutó. Januártól sokminden változott. Érdemes visszanézni januárig. Mi változott azóta életünkben. A Plutó év végéig eljut a Bak jegy 24 fokáig.

2. hét

Itt már tesztelve lesz erősen a rugalmasságunk. Hozzá kell edződnünk esetleg új helyzetekhez, újfajta korlátokhoz, amelyek akár egy pillanat alatt beállhatnak. A Mars és nagybolygók a nyílt harctéren egymásnak feszülve… És mindeközben lesz egy vasárnapunk, amit érdemes kihasználni, kimozdulni, oldódni, mert a Vénusz/Uránusz kapcsolódása ezt támogatja.

Október 7. Merkúr/Uránusz szembenállás

Az Uránusz augusztus óta hátrál, “ő” is alattomosan azon van, hogy, ha majd elindul újra 2021 elején, akkor, ha visszanézünk, lássuk (be), hogy egy-egy életterületen igazából jóval szabadabbak lettünk. Hátrahagytunk minket gátló, helyzeteket, embereket, leckéket.

Ebben a hónapban a Merkúrral kapcsolódva az Uránusz okozhat fennakadásokat kommunikációban, közlekedésben…, történhetnek hirtelenségek. Főképp, amikor a Merkúr hátrálni is kezd majd 14-én, akkor ez talán még erőteljesebb lehet.

Október 9. Mars-Plutó kvadrát

Itt lesz egzakt a Marssal való kapcsolódása a Plutónak. Ha erős félelmek törnek ránk. Tekintsük régi énünk jelzéseinek, hogy hol kell még bíznunk, nyílnunk, gyógyulnunk. Változnunk.

Október 11. Vénusz-Uránusz trigon

Ezen a napon beáll egy szép kapcsolat Vénusz és Uránusz között. Barátokkal való találkozás vagy a szerelmünkkel, vagy valami szépben való megmerítkezés, ilyesmi támogatott ilyenkor…

3. hét

Ezen a héten az Újhold Mérlegben és a Merkúr irányváltása mindent visz… Talán fokozódik a kinti káosz, merthogy az Uránusz még mindig a Merkúrra tekeredve. Mélyülünk bele az októberbe… Én úgy készülök erre, hogy megfogadtam, csak rugalmasan, rugalmasan…, és sok belső munkával…, hogy a kinti ‘munkát’ is elbírjuk. Tehát inkább a megtartás, mint újba ugrás most a feladat ezen a héten, hiába futunk bele az Újholdba a hét folyamán, ami normális viszonyok között új kezdet.

Október 12. Jupiter-Neptun szextil

Szép fényszög, erősen spirituális, ez jó, mert a Bak Jupiteri komor, szigorú energetikába csen kis varázslatot a Neptun. Én ezt úgy képzelem, hogy ezekben a napokban jóval több ember ismeri fel, hogy még, ha terheltek is a mindennapok így vagy úgy, de az élet szép.

Október 12. Merkúr-Vénusz szextil

Mielőtt a Merkúr irányt vált a Vénusszal megszületik ez a kapocs. Jó nap, mondjuk beszélgetésekre a párunkkal, kötődős, érzelmes, fontos, akár tisztázó beszélgetésekre.

Október 14. Merkúr Skorpióban és irányt vált, hátrálni kezd

És akkor itt kezd hátrálni. Itt kell számítani fennakadásokra közlekedésben, kommunikációban… Amit még tetéz, hogy az Uránusz is rajta csüng a Merkúron, és zavarokat okoz.

Október 16. Újhold Mérlegben

Általában azt mondjuk a Mérleg Újhold az nagyon jó és harmonizáló hatású. Ez most itt kicsit más lesz, mert a Marssal feszült kapcsolatban lesz mindeközben, egyrészt, illetve ennek kapcsán egy jó nagy T-kvadrát lesz az égen. (Mars kvadrálja a Jupiter, Plutót, Szaturnuszt – Ezek mind a Napot és a Holdat – s a Hold és a Nap a Marsot.) Ez nem az a tipikus új kezdet energetikájú Ujhold. Inkább esetleg még tekeri újra azokat az energiákat bennünk, ami főképp a kapcsolódásainkat, kötődéseinket érinti. Ez az Újhold inkább arról szól, hogy tartsuk bent a levegőt, hogy, ha elül ez a vihar újra nagy levegőt vehessünk.

Október 18. Vénusz-Neptun szembenállás

Ha Vénusz-Neptun között feszültség, akkor oda kell figyelnünk a realitásra a kapcsolatainkban vagy az anyagiakban. Ha ez meg van, akkor nagy gubanc nem lehet. Forgassuk ezt a feszült energiát abba, hogy mondjuk jó filmeket nézünk ebben az őszi elcsendesülésben, mert a Neptun az is (mármint a film).

4. hét

Ezen a héten, mivel a Merkúr már hátrál megint beélesül az Uránusszal a kvadrátja, szóval a káosz valószínű még nem tisztul ezen a héten sem. A Nap átlép Skorpióba Mérlegből, mélyülünk bele az év elvonulós időszakába…

Október 21. Vénusz-Plutó trigon

Ha jó hatás éri a nagybolygókat, annak örülünk, e héten ez megtörténik. Ha Vénusz és Plutó kapcsolódik, az pl. jó párkapcsolatilag, lényegében a szenvedély fényszöge…, még egy analógia, ha olyanra költünk (pénzt), ami a szenvedélyünk.

Október 23. A Nap Skorpióba lép

A Skorpió időszak mindig kicsit komornak tűnik, de én szeretem, mert ilyenkor tényleg elindulunk ‘befelé’.

Október 24. Vénusz-Szaturnusz trigon

Ez a kapcsolódás pedig a megtartó, és stabilitást segítő kapcsolódás, párkapcsolatainkban, kötődéseinkben vagy akár az anyagiakban.

5. hét

Hosszú hónap… A hó végén egy Teliholdba futunk bele…, mégpedig vénuszi jegyben, Bikában…, de ez sem lesz mindennapos Bika Telihold, alább miért.

Október 28. A Merkúr és a Vénusz Mérleg jegyébe lép

Nem szűnik az, hogy kardinális jegyekben sorakoznak a bolygók (aminek asztrológiai jelentősége az, hogy a cselekvés, a tett, az erő(teljesség) dinamikája fent. A Merkúr és Vénusz egy napon vált jegyet. A Vénusz a saját jegyébe lép, Mérlegbe. Egy bolygó a saját jegyében nagy erő. Vénuszi területeinken, érdemes sokat harmonizálni: szerelem, anyagiak, lakberendezés, szépítkezés, kreativitás, stb.

Október 31. Telihold Bikában

A Bika jegyében kiteljesedő Teliholdat intenzívebbé teszi, hogy az Uránusszal együtt fog állni a Hold. A Nappal pedig szemben. Valami olyan energetika, hogy itt lent fizikai síkon is nyílik, hogy milyen új minőségek érkeznek meg hozzánk lassacskán, és hogy ehhez készítsük a teret. Gondolván itt arra, hogy a 2026-ig Bikában járó Uránusz lehasít rólunk minden feleslegeset itt lent. Ezzel együtt egy újfajta bőséget teremt számunkra.

Intenzív hónap, rugalmasságunkat próbára tevő, az ez évre oly jellemző erősen átalakító napok előttünk továbbra is…

+

Kos Telihold (2020.okt.01.)

2020. október 01.

Kardinális jegyekben járó bolygók uralják ezt a Teliholdat, és persze a Mars

Október 1-én, a Kos Mars még mindig hátrál, még mindig támadja a Szaturnuszt, Plutót (és a Jupitert is tágan), kicsit a fenti kép hangulata lengi be a világot, valami furcsa gyulladt, izzó történet közepén vagyunk. Kint. És bent.

Continue reading “Kos Telihold (2020.okt.01.)”
+

Szeptemberi asztrológiai előrejelzés II. (2020.09.18.-09.30.)

A hónap eleje azért volt nagyon támogató, mert a sok földies jegyben álló bolygó és azok kapcsolódása növelhette bennünk a fókuszt, az ambíciót, esetleges új életstratégiánk lefektetését, a rendrakást, és a Rend felismerését minden kinti eseményben.

A hónap második felében jópár diszkomfortos fényszög lesz az égen, amit egyéni szinten gátlás-ként vagy gátként élhetünk meg. Tehát, ha lépünk is, vagy változtatunk mostanában, az most valahogy nem lesz egyáltalán lineáris és egyértelmű.

Continue reading “Szeptemberi asztrológiai előrejelzés II. (2020.09.18.-09.30.)”
+

Szűz Újhold

Az Újhold Szűz jegyben köszönt ránk (09.17.)

Ahogy jeleztem előző írásaimban a földies jegyekben járó bolygók hónapját éljük, ami fókusz, ami gyakorlatiasság, lényeglátás, és a mindennapjainkat, a rutint, az egészségünket tolja az előtérbe a fenti energetika…

Continue reading “Szűz Újhold”
+

A növekedés és a Jupiter

A Jupiter direkt mozgásra vált (09.13.)

A 4 hónapig tartó revízió után, most a jupiteri témák elől elgördülhetnek az akadályok, ha figyelmesek voltunk magunk felé az elmúlt hónapokban, esetleg kivételes növekedést, tágulást élhetünk meg egyes életterületeinken.

Ebben az évben két irányú igyekezet támogatott, sokkal erőteljesebben, mint más években:

Odabent, lélekszinten a növekedés a feladat, de egy csavarral, hogy mindeközben leljünk végre fókuszt, találjunk rá a lényegre, hagyjuk el a lényegtelent, építsünk fel új struktúrákat, hagyjuk el hitrendszerünkből, ami, úgy érezzük, már nem a mi igazságunk (Szaturnusz, Plutó, Jupiter Bakban).

Odakint, fizikai síkon az a feladat, hogy szűkítsünk (Uránusz Bikában). A kevesebb több. Amúgy sem bírnánk a sokat, mert olyan nagy nyomaték van esetleg egy-egy életterületünkön most, hogy az pont elég.

Continue reading “A növekedés és a Jupiter”
+

Szeptemberi asztrológiai előrejelzés I. (2020.09.01.-09.17.)

Nem járhatsz az úton, amíg te magad nem váltál az úttá…

(Buddha)

Szerintem erről fog szólni a szeptember.

Sokat beszélgetek másokkal arról, hogy milyen a megélésük ezzel az évvel, ezekkel a hetekkel kapcsolatban, s kivétel nélkül mindenki azt mondja, hogy azt gondolták ők nem fognak változni, de, ahogy visszanéznek az elmúlt hónapokra, egyszerűen ez most kikerülhetetlen. Átlényegülnek olyan életterületek az életükben, ahol hosszú ideig mozdulatlanok voltak, és diszkomfortot éreztek.

Rendhagyó módon most a szeptember első feléről írnék csak, s majd két hét múlva a másodikról, mert így talán jobban kiugrik, hogy ezekben, és az elkövetkező napokban erős támogatás jön fentről, hogy amit eddig nem tudtunk megfogalmazni, megtegyük, amit nem tudtunk higgadtan meglátni, meglássuk, amit nem tudtunk szavakba önteni, most öntsük bátran, amit nem tudtunk belátni, azt most lássuk be.

Lesz egy-két nap, amikor szinte a csoda fényszögei jelennek meg az égen, s most azért különleges ez az elkövetkező 2 hét, mert sok-sok földies energia társul ezekhez a felemelő energiákhoz, ami segít nekünk a belül megélt változásra hajló pillanatainkat, érzéseinket, szándékainkat végre lehozni fizikai síkra.

Continue reading “Szeptemberi asztrológiai előrejelzés I. (2020.09.01.-09.17.)”
+

Telihold Halakban (09.02.)

A Szűzben járó Nap áll szemben a Halakban járó Holddal.

Szűz-Halak tengely: Realitás, rend, lényeg(es) vs határtalanság, spiritualitás, lélek. A Halak Telihold mindig hordoz magában finomságot. Ez a mostani Nap/Hold kapcsolódás különleges, mert több más hatás is fenn az égen, ami miatt nem egyértelműen egyet érzünk, hanem tengernyi módon tengernyit érzékelhetünk.

A Hold, ha teli, … fényével megvilágíthat olyat, amit máskor esetleg nem látunk meg.

A Halak Hold a lelkiség jelölője. Lássunk túl a fizikain, és keressük a megoldásokat attól elrugaszkodva, azon túllépve. Ezt még tetézi, hogy a Hold átöleli a Neptunt Halak jegyében a nap folyamán.

A Neptun közben szembenáll a gondolkozásunkért, kommunikációért felelős Merkúrral. A Merkúr erőben van Szűz jegyben, segít lélekszinten elrendezni, helyrerakni olyat, ami nincs helyén, ami feszít, ami már nem lényeges. Megértést hozhat ez a Telihold. Mélyebbet, mint máskor, olyat, ami a lélek mélyéig hatol.

De itt még nincs vége, hisz mindeközben az Uránusz, ami a hirtelen, felszabadító energiákért felelős bolygó teremtő kapcsolatban van a Nappal, s a Telihold beálltakor a Holddal is. Inspiráció. Új lendület. Fordulat lehetősége. Mindez megtámasztva a Szűz energiával az égen, ami most annyit segít nekünk, hogy meglássuk a lényegest. Leföldel mindent, aminek engedélyt adunk.

Amire viszont utaltam odafent, hogy nem csak lebegés és a határtalan Halak érzet lesz ebben a Teliholdban, azt arra alapoztam, hogy jelenleg egy ún. T-kvadrát (nehéz, feszült fényszögekkel kapcsolódik 3 bolygó egymáshoz) az égen kardinális jegyekben (kardinális = cselekvés, kezdeményezőerő). A Vénusz, a Mars és a Szaturnusz kapcsolódik.

A Kos Mars hatását egyre inkább érezhetjük, hisz lassul, hogy majd szeptember 10-én ‘megálljon’, és irányt váltson. Amikor egy bolygó irányt vált, ott mindig nagy nyomaték van. A Kos Mars mit mond? Akarom. A Szaturnusszal kapcsolódva, a Mars beakad, hiába akar, nem tudja erejét megmutatni. Fékeznie kell.

A Vénusz, ami most Rák jegyében érzékennyé tehet minket, főképp azzal kapcsolatban, amit esetleg vágyunk, de még nem valósult meg az életünkben. A Merkúr (Vénusz/Merkúr szextil) segít ebben is, hogy megfogalmazzuk mi is az, ami felé tartanánk értékek nyomán. A Vénusz a Marssal nehéz fényszögben a Yin és Jang balanszírozása. A női energiák vs férfi energiák harmonizálása bennünk, s odakint is, a párkapcsolatainkban.

Ezek a diszharmonikus kapcsolódások hozzáadnak a Teliholdhoz. Nem nagyon dőlhetünk hátra. Sok gondolat vagy érzés futhat át rajtunk.

A szeptember fontos hónap lesz, ez a Telihold a nyitánya kicsit annak…

hogy főképp a sok Szűz energia (s az erejében levő Merkúr) segít nekünk majd fizikai síkon is megteremteni, elrendezni esetleg azt, amit eddig nem mertünk vagy nem tudtunk.

Ha nem láttuk, vagy láttuk be, vagy nem értettük, most megnyilvánulhat a megoldás e hónapban, olyan életterületünkön főképp, amit ezek a fenti kardinális jegyben álló bolygók érintenek. Ahol nehézségben vagyunk, ahol fejlődni vágyunk.

Hogy amit vágy(unk) beteljesedjen, ahhoz konkrét lépések kellenek viszont:

felelősségvállalás, tett és erő.

Ez a hónap ebben lesz erős, hogy ezeket követeli ki tőlünk, cserébe kapunk új megoldásokat, új látásmódot, új minőségeket. Épp ott, ahol leginkább vágyjuk ezeket.

De erről bővebben majd a szeptemberi előrejelzésben, ami készül, és 1-2 napon belül fent lesz, itt, a blogomon…

+

A hónap legszebb kapcsolódása az égen

A Vénusz és a Neptun kapcsolódik ma az égen. A Vénusz/Neptun trigon a finomság, a nyugalom, az oldás, oldódás, az álmok, álmodozások, a szerelem fényszöge. Plusz, a Bakban járó Hold és a Szűzben járó Nap is teremtő fényszöget vet egymásra ma, ami ad kis földelést és realitást a fenti végtelennek. És nyújt erőt a további lépéseinkhez, hisz most volt Újhold pár napja, talán valami Újba léptünk.

Ezen a napon, még, ha csak egy is volt ez a nap a sok hétköznap között, érdemes megélni a bennünk rejlő végtelent valamilyen formában. Ha csak pár percre is. Ha szerelmünk velünk, vele. Ha nincs éppen életünkben a ‘szó szoros értelme szerinti’ szerelem, leljük meg a szerelmet másban. Egy finom vacsorában, egy szép naplementében, a gyerekeink kacajában, egy jó filmben, vagy izgalmas könyvben, egy jóbaráttal/barátokkal eltöltött estében. A Neptun a zene is. A meditáció. Abba is takarózhatunk.

A Vénusz, a szépség és a művészet jelölője, épp az érzelmes Rák jegyében jár. A Neptun, a feltétel nélküli szeretet jelölője, a határtalan Halakban.

Zárjuk el egy fiókba ma egy időre, ami feladat és korlát, és vegyünk ki egy másik fiókból, olyat, ami az életünkben a szépség és határtalanság,

… az áramlás érzetét adja.

+

Újabb mérföldkőnél vagyunk

Az elmúlt hónapokra jellemző átlényegülés most még gyorsabb fokozatra kapcsolhat, ha figyelmesek vagyunk…

Az elmozdulás és az új elhatározások

Ma áll be a Mars Szaturnuszra vetülő teremtő fényszöge. Én úgy értékelem, abban vagyunk, hogy most még rásegítenek. Hogy mire?

Március végén, április elején-közepén volt egy nagy lehetőség. Egy átjáró, hogy egyéni szinten, változzunk. Ha ott legalább csak egy kicsit elmozdultunk, elindult a lavina, a lavina sebessége csakis attól függ-függött, hogy mennyire merészen és mennyit korrigáltunk korábbi meggyőződéseinken. Azokon, amelyek mást nem, csak már szenvedést okoztak nekünk, s amelyek szembementek a szeretet alapvető szabályaival.

Érdemes év végéig elhatározni dolgokat, hogy mi felé szeretnénk tartani, és tartani a felé rendületlenül.

A nyomás

Ha változtattunk, a folyamatos ‘nyomás’, amely jelen van tavasz óta, bizonyosan kimozdított minket a status quo-ból, és belevetett minket újabb helyzetekbe. Az újabb helyzetek persze hoztak újabb élményeket, újabb leckéket, akár nehézségeket. Olykor azt hihettük, ez kibírhatatlan, akár a talajt is elveszthettük a lábunk alól. A krízis, mint tudjuk azért jön, hogy a padlóról nézve, más szemszögből is ránézzünk dolgainkra. S az abból merített erőt, ne a félelmeink táplálására fordítsuk, hanem arra, hogy végre lépjünk. Előre. Talán érzitek, mintha valaki lökdösne minket, hogy ne állj meg, ne lépj vissza, ne ijedj meg, ne nézz hátra. Összegezve, eddig ez az év, igazi kihívás. Mindez egyértelműen értünk.

A rásegítés

Azt gondolom, most jön az a része az évnek, amikor megértjük, mi miért esik vagy esett meg velünk, de nem csak ennyi. Tolnak minket tovább. Kik? Mi magunk változunk, ez tükörben odakint is megtörténik. A belső változás behív embereket, újakat, vagy ugyanazokat, de más leckékkel. Akiknek most a szemébe kell néznünk, és ki kell olvasni a szemükből mit üzennek. Jönnek új helyzetek, amelyekben helyt kell állnunk. Ez mind ‘immunerősítés’. Ez ad majd további erőt, a további átlényegüléshez. Aki januárban járt a 2020-as előadásomon, tudja, azt főképp arra a fonalra fűztem rá, hogy alkímia, átlényegülés, ez jön. Mint, ahogy az alkimisták zsonglőrködtek a 4 elemmel, s hitték, hogy van egy Materia Prima, úgy értjük majd meg mi is, hogy minden Egy (tőről fakad). Hogy van egy Forrás, amihez mindenkinek van ‘hozzáférése’. Csak ezt időközben elfelejtettük. Mindegy, hogy hívjuk: szeretet?

Értem már…

Valamelyik nap úgy keltem: Már értem…, hogy mindazon reakciók, válaszok, amelyeket kaptam, feszültségek, amelyeket megéltem az elmúlt hónapokban, hetekben, s nagyban megviseltek, mind-mind azért estek meg velem, hogy végre higgyem el. Hogy mit? Hogy minden Értem van.

Másként nézünk rá…

Igy másként nézek azokra is, akik azt hittem, első körben, hogy bántottak-bántanak, holott csak segítettek és segítenek a megoldatlanságaimban.

Lassan elcsendesülünk…

Igy lassan elcsendesülünk, tesszük a dolgunkat, higgadtan kezeljük, ha odakint valaki szembeáll velünk, és a Kos Mars rettentő erejét (amit tetéz a nagybolygókkal való kapcsolódása is ezekben a hetekben) nem arra fogjuk innentől használni, hogy visszacsapjunk, harcoljunk, odakint, hanem, hogy erősödjünk odabent, s átéljük végre teljes szívünkből annak az üzenetét, hogy a Forráshoz mindenki odaférhet, mi is, hogy ez mind (ami most zajlik) segítség, hogy erősödjünk, hogy mondjunk búcsút meghaladott helyzeteknek, kapcsolódásoknak, beállítódásoknak…

….akivel/amivel dolgunk van, az úgyis benne az életünkben, akivel/amivel nincs dolgunk, az nincs.

+

Térképeink

A Merkúr (08.20.) és a Nap (08.22.) Szűz jegybe lép

Miért jó ez nekünk az év ezen pontján?

A héten volt egy Újhold Oroszlánban, ami döntően azt az üzenetet hordozta, hogy ne engedjem, hogy más uraljon le, inkább én uraljam az életem. Uraljam magam. Uraljam a helyzeteket. Merthogy most jönnek helyzetek, hisz erős változásban vagyunk, s mondják, ….

… ha készen vagyunk a tanításra, megjelenik a tanító…

Merően új helyzetekbe csöppenhetünk, mivel az Uránusz is e hónapban váltott irányt, akár váratlanságok is előállhatnak, ahol igenis használnunk kell az erőnket. De nem a külső marsi erőt, mert az összecsapást eredményez, hanem inkább azt a belső erőt kell használnunk, amivel bármibe sodródunk, meg tudjuk őrizni a lélekjelenlétünket. S valljuk be, ez most nem könnyű. Talán azért, mert most mindenki más is erősen tanul, s mindenki hívja be magához a tanítót.

Oroszlánból a Szűzbe

Az augusztus első fele, ahogy jeleztem a pihenés ideje volt részben, de hiába mentünk el nyaralni, a leckék attól nem szűntek, azok is ott voltak a poggyászunkban.

Amikor Szűzbe lép a Nap, akkor mindenki hazatér kicsit, a hétköznapokba, újra elkezdi a munkát, átnézi a teendőket, amelyek ősszel várnak rá, rendet rak, gyűjtöget, tervez.

Szűz jegyű lévén arra bátorítalak benneteket, használjátok most a Szűz jegy minőségeit az elkövetkező hetekben, mert nagyban segíthetnek a Szűz jegy analógiái, abban hogy végre meghaladjunk idejétmúlt dolgokat, illetve, hogy kezelni tudjuk a nap mint nap felmerülő kihívásokat.

A ‘meghaladni és megőrizni’ elve

Mert ez az év a meghaladásról szól, ahogy szól a megőrzésről is.

Egyetértek Ken Wilberrel, aki azt vallja, hogy szintváltásoknál (és mi most mind egyéni, mind kollektív szinten ebben vagyunk), a ‘meghaladni és megőrizni’ elve érvényesül. Tehát, ha lépünk egyet a létra fokán, az nem jelenti azt, hogy ami volt, az odaveszett. A következő fok magában foglalja az addigi fokok minőségét is. Sokszor azért nem adjuk át magunkat az átlényegülésnek, a fejlődésnek, mert azt gondoljuk, ha lépünk, ami volt, elvész. Ez félelmeket kelt. És megfagyunk.

A magasabb szint magában foglalja az alacsonyabb szinteket. A magasabb szintek nem létezhetnének az alacsonyabb szintek nélkül, mondja Wilber.

Miért fontos tétel épp ez most? Mert bármi is esett meg velünk, beláthatjuk, hogy minden szükségszerű volt a fejlődésünkhöz: minden találkozás, minden esemény, minden fordulat, vagy negatív lecke. Ha ezt belátjuk, akkor azt is megértjük, hogy Rend van körülöttünk.

Az integrál szemlélet kidolgozója, Ken Wilber azt írja a felnövés és felébredés során, megesik, hogy egy alacsonyabb tudatszinten feszültségek kelnek bennünk, ellentmondásokat élünk meg, s annak a szintnek a térképe hirtelen elavultnak látszik, ekkor megjelenik egy fejlettebb térkép lehetősége. Az egyén elkezd távolodni az alacsonyabb szinttől, az alacsonyabb szint szűk lesz, és a régi térképpel már egy nagy adag dolgot nem tud megmagyarázni, ezzel megszűnik az alacsonyabb szinttel megélt azonosságérzet, s felbukkan a magasabb szint térképe.

De a fejlődés nem(csak) ennyi, vallja Wilber, a szintváltás az integrációval ér véget. Tehát nem elég elhatárolódni a régi térképtől, s az sem elég, hogy az újat befogadjuk. Fontos, hogy a régi térkép elemeit tudatosítsuk. Vagyis azokból semmit ne tagadjunk meg, vagy fojtsunk el. Merthogy, ahogy odafent jeleztem, a következő szint magában hordozza az előző térképét is, ha abból valami elvész, az ott hiányozni fog. Meghaladni és megőrizni…

Amikor fejlődünk és a létra következő fokára lépünk, akkor az egyén korábbi önmagára “tárgyként” tekint. A fejlődés = egy szint alanya a következő szint alanyának tárgyává lesz (R. Kegan).

Mit tanulhatunk a Szűz jegyűektől most?

A Szűz jegy minősége tökéletes segítség az év ezen szakaszában, hogy régi térképeink lecserélése során, vizsgálódjunk. A Szűz ebben jó. A Szűz rendszerez, megfigyel, rendet rak, gyakorlatias, tervez. Most a Merkúr is Szűzben: rendezzük a gondolatainkat.

A Szűz az a jegy, ami hordozza annak minőségét, hogy az anyagi világot összeköti a szellemivel (s most erre nagy szükségünk van, hogy se ne csak itt, se ne csak ott legyünk). Mindkettő felé kell, hogy jusson most figyelem. Ha csak a fizikai síkon mozgunk, a felé figyelünk, könnyen pánikba eshetünk, ha fél szemmel a szellemi síkon, akkor tudjuk, hogy nincs baj.

1. A korlátok, a biztonság és a személyes akarat

A Szűz sokszor fut abba bele, hogy fel kell adni személyes akaratát (kollektívben most erre lesz sok példa ősszel), aki Szűz jegyű, ezt mélyen át tudja élni, hogy ez nem könnyű. S könnyen abba futhat bele, hogy minden és mindenki őt akadályozza. Látja a korlátokat, és szenved tőlük. Keresi a biztonságot odakint, de egyre azt látja, hogy odakint sok-sok változás, minden változik körülötte, és ez bizonytalanságba taszítja. Ezért mit tesz egy Szűz: rendet rak, mert úgy érzi ezzel megkímélheti magát a bizonytalanságtól. Hát innen a Szűz nagy rendszeretete.

Mindaddig szenved attól, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ő elképzeli, vagy tervezi, amíg fel nem ismeri, hogy mindennek helye volt az életében, a pozitív és negatív tanításoknak is. Épp ott, épp úgy. Ha ezt megérti, akkor megnyugszik.

S akkor már arra is lesz ereje, hogy ezt a tudást másoknak is átadja. Lehozza odafentről az üzenetet, intellektusával precízen megfogalmazza, s közvetítse a világban.

2. A tervezés

A Szűz tehetséges abban, hogy megtervezi a jövőjét, minden eshetőségre szeret felkészülni, nem bíz semmit a véletlenre. A Szűz jegy ezen minőségét a Szűzben járó Nappal és Merkúrral érdemes most kihasználni, az előttünk álló hónapok előtt jót tesz, ha tervezünk, kicsit másképp, mint máskor, óvatosabban.

3. Az anyagi és a szellemi összekapcsolása

Amit ugyancsak érdemes most a Szűz jegyűektől elcsenni, az ez:

A Szűz egyszerre képes elsajátítani a leghétköznapibb anyagi tudást és a legmagasabb szellemiséget.

Ez most fontos. Hogy bármi ér, annak mindig nézzük meg a tanítását. S adjunk magunknak kis időt, azt átértékelni, szellemi szintre emelni. Aki most csak lent él, s csak a hétköznapokat éli, s nem figyel fentre és belülre mindeközben, az könnyen nehézségbe kerülhet.

4. A lényeges és a lényegtelen

A Szűz remek analitikus képességével könnyedén elválasztja a lényegest a lényegtelentől. Erre most nagy szükségünk van, ezekben a hetekben szeptember közepéig, foglalkozzunk ezzel, akár írjuk le, hogy életünk jelen pontján, mi a fontos, s mi, ami lényegtelen.

A nagybolygók és a Mars

Augusztus 24-én a Marsnak beáll a Jupiter és a Plutó után a Szaturnusszal is a teremtő fényszöge (kvadrát). A külvilágban sokasodnak majd a korlátok. Ez a korlátozás, ami közben a Marssal való kapcsolódás miatt igazán tűlfűtött energiát eredményez, nem csak 1-2 hétig lesz velünk, hanem novemberig.

Vegyük kölcsön a Szűz jegyűek fent említett képességeit, amikor most az alábbiakat tapasztaljuk:

a) hogy igen, most el kell fogadni, hogy részben fel kell adnunk a személyes akaratunkból

b) azt is, hogy korlátok odakint

c) azt is, hogy az előttünk álló hónapok kicsit kiszámíthatatlanok, hogy nem nagyon tudunk tervezni

d) azt is, hogy mindeközben minden változik át körülöttünk, s ebbe nekünk bele kell állni, ha akarjuk, ha nem

e) hogy úton-útfélen erős leckékbe futunk

f) hogy félelmeink kelhetnek, erősebbek, mint máskor

g) hogy azt érezzük, vissza nem, már csak előre tarthatunk, de előre még alig bírunk

Mivel tudjuk ezeket leginkább kezelni az elkövetkező hetekben?

a) azzal, hogy rendet rakunk a gondolatainkban

b) azzal, hogy beismerjük, a világban Rend van, s bármi megesik, az, a mi fejlődésünket szolgálja

c) azzal, hogy fontossági sorrendet állítunk fel, mi lényeges, mi nem

d) azzal, hogy az anyagi világban megélt tapasztalásokat mindig összekötjük azzal, ami bent, és ott kitartóan, nap mint nap rendet teszünk.

MINAP EZT ÁLMODTAM:

Egy csónakban ‘eveztem’ valakivel, egy segítővel, aki éreztem jóindulattal van felém. Az evezők a csónakra helyezve, nem használtuk, csak sodródtunk a vizen. Kezemben egy teliírt papiros. Nem engedtem ki a kezemből. A másik egyre figyelt. Majd hirtelen kikapta a kezemből a négyrét hajtott papírt, amit már egy ideje ott szorongattam, és ami miatt evezni sem tudtam. Fogta, galacsinná gyúrta, és bedobta a tó közepére. A galacsin még fent a vizen, de szép lassan szétterült, eggyé vált a tóval.

Én sírva fakadtam, megragadtam az evezőket és a könnyeimmel küszködve odairányítottam a csónakot a tó közepére. Majd fogtam és kihalásztam az evezővel a csuromvizes papírt. A másik csak figyelt, szeretettel.

Ahogy kibontottam a csuromvizes papirost, már láttam, hogy a teliírt papíron a tinta mindenütt összefolyt, olvashatatlan. A könnyeimen keresztül pláne összefolyt minden. Elveszett, gondoltam. Dühösen néztem a csónakban ülő Másikra.

Aki ekkor rámmosolygott, kezembe adott egy tollat, és ennyit mondott:

– Szárítsd meg, és írd újra teli…

+

Fény a vizen

Izgalmas hetet taposunk. Az elkövetkező két napban két fontos asztrológiai esemény is lesz: a Mars és Plutó kihívásokkal teli kapcsolódása (08.13.), és az Uránusz irányváltása (08.15.).

Talán érzitek, hogy kettős ez az év, egyrészt felemelő, mert változunk, és elég a kanapénkon is ülni otthon ahhoz, hogy azt érezzük, kaland, felfedezés.

Másrészt, nap mint nap újabb kihívásokba ütközünk, mert a legapróbb átrendezés, átalakulás, átszervezés (amit ez évben megtettünk magunkért) újabb és újabb változásokat generál, s ezzel bármely pillanatban új leckékkel vagy leckéztetőkkel kerülhetünk szembe. Continue reading “Fény a vizen”

+

A halogatás

Ami az enyém,

azt messzeségben látom,

s mi eltűnt,

az lesz valóságom.

Goethe: Faust

Olyan év ez, amikor nehéz eldönteni, hogy most akkor a féket tapossuk, vagy a gázt.

Mindkettő feladat. Continue reading “A halogatás”

+

Augusztusi asztrológiai előrejelzés 2020

Ez az év

2019 februárjától, amikor a Szaturnusz és Plutó közel kerültek egymáshoz, sokak írtak már arról, hogy micsoda erőt adhat, és milyen nehézségeket is okozhat, ha ez a két bolygó összeadja majd az erejét. 2020 januárjában ez meg is történt, mármint a pontos együttállás (01.12.) (és bár akkor még nem esett le senkinek, konkrétan mi bomlik majd ki), ha olvastunk híreket, már érezhettük, hogy erős átrendeződés kezdődhet olyan témákban, mint hatalom, uralom, struktúrák, és az addig bevett Rend és rendszerek (azt nem is álmodtuk, hogy lesz kicentizve a lecke, amely mindenkit megállásra tud majd kényszeríteni, s elmélyülésre, hogy más szemszögből is megnézzük az életet, Continue reading “Augusztusi asztrológiai előrejelzés 2020”

+

Az út, ami teli van Veled

Pár éve egy gyönyörű eldugott kis helyen, a Kerekerdőben, egy csendes elvonuláson vettem részt. 

Viharos napokat éltem. Akkor még nem értettem, nemhogy a mások, hanem a saját működésemet sem.  Csak azt  éreztem, hogy rendre úgy kelek, hogy nincs bennem egyensúly, annak ellenére, hogy sokat tettem akkoriban is magamért, változtattam, átértékeltem, átrendeztem, újba léptem, sőt ismeretlenbe, de azt akkor nem ismertem fel, hogy lehet, a színpad változott, s a szereplők is, de épp én, ha váltottam is, lényegében nem sokat változtattam a hozzáállásaimon. Százával húztak még a Régi felé a régi beidegződéseim. Continue reading “Az út, ami teli van Veled”

+

A kapcsolódásokról és a Vénuszról

Azt tapasztalom, sok párkapcsolat ott billen ki, hogy a két fél nem járja ugyanazt az utat, kinti útjuk megtörik, mert belső útjuk elfut egymás mellett. Egy ponton lényegében elkerülik egymást.  Continue reading “A kapcsolódásokról és a Vénuszról”

+

Az Oroszlán jegyébe lép a Nap

Az Oroszlán jegyébe lép a Nap július 22-én. 

56847f89d1065e69cce987cd04b0dfad--lion-sculpture-art-sculptures

Uralom az életem, és szembenézek a saját magam által teremtett kihívásokkal. Continue reading “Az Oroszlán jegyébe lép a Nap”

+

Újhold Rák jegyében (07. 20.)

A Hold saját jegyében, a Nap is Rákban, így sodródnak mai nap folyamán egymás mellé ők ketten, a Nap és a Hold. A Hold asztrológiailag az érzelmeink jelölője. Ugyancsak, a női oldalunk, az anyaság, a gyökerek, a család, a gondoskodás szimbóluma.

cropped-black_and_white_wedding_photography_kent_0022-e1560593329152.jpg

Érdemes ránézni, újból és újból, és az Újhold idején most főképp: mi elengedhetetlen az érzelmi biztonságunkhoz. Tajtékos napok, szokatlansággal színezett hónapok, újfajta nyomatékokkal teli év: könnyen megeshet, hogy az elmúlt hónapok során, az érzelmi biztonságra való igényünk, és az ahhoz való hozzáállásunk, átalakult bennünk. Gondoljuk át, hogyan változtunk, s ennek nyomán újítsunk. Continue reading “Újhold Rák jegyében (07. 20.)”

+

Gyermekek születési képlete

Minden gyermek más. Talán ezt látjátok saját gyermekeiteken is. Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy a gyermekeim születési képletének ismerete sokat segít nekem a közös úton, hisz a szülő és gyermek kéz a kézben (persze egy ponton a fizikai síkon távolodva, elengedésben, de talán örök ölelésben) halad. A gyermekeink személyisége (főképp tinédzserként, amikor éppen túl a második szaturnuszi váltáson, 14-15 éves kor körül és után), mint egy rügy kipattan, s ekkor nem mindegy, hogyan értékeljük egyes vonásaikat,  reakciójukat, vagy válaszukat a világban tapasztaltakra: megértéssel fordulunk feléjük vagy teljes értetlenséggel.
A fentiekből kiindulva, ha ismerjük a gyermekeink születési képletét, az nemcsak nekünk segítség, hanem nekik is.

Continue reading “Gyermekek születési képlete”

+

Szűzrepülés

 

Ma a Nap és Plutó kapcsolódik feszes fényszögben. A szembenállásnál mindig dönthetünk, merre billenünk, a Plutó jellemzően az átalakulás és átlényegülés jelölője, a Nap, az, ahogyan járjuk az utat, ahogyan használjuk az úton megszerzett tudást, ahogy élünk a tudatosságunkkal. Continue reading “Szűzrepülés”

+

A Nap és a tudatosságunk

A Nap és a július közepe

A hét úgy kezdődik, hogy a Nap (ami most  Rák jegyében van) kedvező fényszöget vet a Neptunra. A Neptunról ez évben sokat írtam, hogyan segítenek a Neptun más bolygókra vetett fényszögei abban, hogy hirtelen kavarodást, káoszt teremtve, ne legyen esélyünk se tovább tapogatózni a ködben, hanem elinduljunk és kitisztázzuk azt az életterületünket, ahol nem láttunk tisztán, ahol illúziókban ringattuk eddig magunkat.

Ez évben a Neptun tehát a tisztánlátásban segít. A Neptun amiatt is fontos, mert saját jegyében Halakban haladva, bomlik ki előttünk az a belső út, amely a nagyobb belső egység felé vihet minket. Egységen értve azt, hogy önmagunkkal egyre nagyobb egységben, önazonosan haladjunk az úton.

A Nap nemcsak a Neptunra vet fényszöget a napokban, hanem a nagy sorsbolygókra is. Mégpedig szembenáll majd velük: a Plutóval, Jupiterrel, majd a Szaturnusszal. Talán, ha olvastok, akkor már érzitek is, hogy, ha egy bolygó kapcsolódik a fenti 3 bolygóval, ott lesz feladat, érdemes az energiáját ennek a feszült fényszögnek nem megszenvedni, hanem kihasználni. Continue reading “A Nap és a tudatosságunk”

+

A Te igazságod, és a Másik igazsága

Olyan napokat élünk, amikor nap mint nap jelennek meg leleplező cikkek, könyvek, derül fény az igazságra itt-ott, amikor olyan bírósági tárgyalások folynak, döntések születnek, amelyekről erős társadalmi vita indul, a hírek azzal tele, hogyan sértik meg egyesek mások igazságát. Felbolydult a világ. Continue reading “A Te igazságod, és a Másik igazsága”

+

A párbaj (Mars/Merkúr kvadrát)

 

(Már a Mars Kosban, a Merkúrral kapcsolódva, olyan időminőségben vagyunk, amellyel jóval erősebb helyzetekbe sodródhatunk, mint egyébként).

Van, hogy odakint elénk áll valaki kivont karddal és párbajra hív. Hiszem, semmi más nem történik ilyenkor, mint, hogy egy lélekrészünk testesül meg előttünk. A megoldás, a feloldás ilyenkor mindig mélyen bennünk. A pillanat hevében nehéz ezt észrevenni, hisz egy ilyen helyzet teli van erővel, erőszakkal, indulattal, egóval.

Nehéz azt felismerni, hogy bármilyen konfliktus ér odakint, ott te magad vagy konfliktusban magaddal, és te bántod magad valahogy erősen. Continue reading “A párbaj (Mars/Merkúr kvadrát)”

+

A ‘nehéz’ és a ‘könnyű’ – Júliusi asztrológiai előrejelzés

 

“Minél nehezebb a teher, annál közelebb kerül életünk a földhöz, annál valóságosabb és igazabb. Ezzel szemben a teher teljes hiánya azt okozza, hogy az ember könnyebbé válik a levegőnél, immár csak félig valóságos, s bár mozdulatai szabadok, semmi jelentőségük nincs.” (M. Kundera)

Ha azzal nyitunk egy hónapot, hogy a Mars éppen Kosba lépett, saját jegyébe, ezzel hatalmas erőt képviselve az égen, valamint, a Jupiter és Plutó egzakt együttállásban van Bakban, akkor az a hónap bizonyosan nem fog eseménytelenül eltelni. 

Continue reading “A ‘nehéz’ és a ‘könnyű’ – Júliusi asztrológiai előrejelzés”

+

A Neptun, és az egység élménye

A Neptun hátráló mozgásba kezdett (2020. 06. 23.)

Odafent most 5 bolygó van hátráló mozgásban: Merkúr, Jupiter, Plutó, Szaturnusz és a Neptun.

A Neptun az, amely minden évben egyébként fél évig hátrál, most novemberben fog váltani direkt mozgásba. Continue reading “A Neptun, és az egység élménye”

+

A nagy fordulat

 

 

“A nagy fordulat egy ember életében:
‘nekem mi jut?’ helyett: mi fakad belőlem?’
S ez elég ahhoz, hogy a bentről-fakadó
fényes legyen és folyton tisztuló.

(Weöres S.)

Egy olyan évet taposni, aminek a végén lesz egy Szaturnusz/Jupiter együttállás Vízöntőben, amellyel egy 200 éves földies ciklust fejezünk be, és egy levegős 200 éves ciklust kezdünk majd, élmény. Continue reading “A nagy fordulat”

+

A segítők, s a megengedés szabadsága

Azt vettem észre, hogy minél többet foglalkozom önismerettel, minél inkább mélyülök önmagam elfogadásában, értelmezésében, minél közelebb kerülök ahhoz, ki is voltam egykor és ki vagyok most, minél nagyobb bennem az elköteleződés a saját egyedi utam iránt, annál több Segítő jelenik meg az utamon.

A Segítők, mint egy zseblámpával a sötétben oda világítanak, ahol, azt érzem, csak egy kis jelre lenne szükségem, hogy a mozdulatlanságomból kimozduljak. Hogy, ahol szűk(ös), ott tágítsak, ahol homályos, ott tisztábban lássak. Ők ezt hozzák. Valahogy, önzetlenül.

Van, aki az egész életre jön, s nem tágít ‘mellőlem’ sosem. Van, aki egy-két pillanatra nyilvánul meg az életemben, csak azért, hogy azt, amiben épp vagyok, megértsem. Van, aki hosszú évekig velem, majd egy nap furcsa módon ködbe vész. Continue reading “A segítők, s a megengedés szabadsága”

+

A Kapu, s az időminőség, amiben vagyunk

 

Ha végignézek az életen, akkor azok a lépéseim tettek azzá, aki vagyok, ahol olyat léptem, hogy az ismeretlenbe léptem. Nagyot léptem. Szokatlant. Olyat, ami semmiképpen nem a komfortzónám felé, hanem éppen onnan el-navigált.

Január 12-e óta, amikor az első Szaturnusz/Plutó együttállás megvalósult, van valami a levegőben, mind a kollektívben, de meglepően pontosan ugyanúgy egyéni szinten is, mint egy KAPU, amin most (írnám, hogy könnyedén, de ez itt most nem az) átléphetünk. Január óta alapstruktúráink rendülhettek meg (Szaturnusz = struktúra; Plutó = “megrendülés”): számunkra fontosakat engedtünk el, minket éltető illúziók vesztek a távolba, pillanatokra elveszthettük a biztonságunkat, esetleg kicsúszott a lábunk alól a talaj, megélhettünk olyan szokatlanságot, ami hirtelen kifordított az érzelmi biztonságunkból (Uránusz Bikában), átélhettük a beszorultság érzetét, ott, ahol addig nem tettünk rendet.

Furcsa időminőségben vagyunk most. Olyan évet élünk, amiben az átalakulás lehetősége a szokottnál jóval erősebben adott. Continue reading “A Kapu, s az időminőség, amiben vagyunk”

+

A Férfi és a Nő, és a Közös Út

 

 

 

“Úgy hiszem, annyi rétegben nyílik egy nő egy férfinak, ahány rétegét a férfi befogadni képes.” (Tisza Kata)

 

A Nő és a Férfi bennünk

Az elmúlt időszakban (talán a retrográd Vénusz időszaka hozta ki belőlem, amiben épp vagyunk, sőt biztos) sokat gondolkoztam azon, hogy a Férfi és Nő közötti közös út minőségét, erejét, vagy egyáltalán azt, hogy létrejön-e a két fél között, mi határozza meg.

A Nőben ott a Vénusz egyrészt, a tisztán Nő, a szerelem, az odaadás, az önátadás, a Nő, mint a vágy tárgya, és ott a Hold ereje is, amiben ott már akár az anyaság minősége is, a befogadás, az állandó apály és dagály, az érzelem, az intuíció.

A Férfiban ott a Mars, a tisztán Férfi, a harcos, és ott a Nap, ami a teremtés, a megtartás, a tudatosság, a saját belső igazságának felvállalásából fénylő Férfi ereje. Continue reading “A Férfi és a Nő, és a Közös Út”

+

Cserepek

(Nap/Neptun kvadrát (06.11.)-Mars/Neptun együttállás (06.13.)

Ez évben a változás nem annyi, hogy kicsit, hanem, hogy nagyon (Szaturnusz/Plutó/Jupiter együttállás), és épp ott, ahol jó sokáig mozdulatlanok voltunk.

Azt tapasztalom, hogy ez az év abban erős a nagybolygók kitartó együttállása miatt, hogy, ha fejtjük fel és nem fedjük el, ha változunk, változtatunk régi beidegződéseken és álláspontjainkon, ragaszkodásainkon, és keressük az igazat, és az egyre igazabbat, más szóval az igazunkat (még, ha veszteséggel és fájdalommal is jár), az olyan helyzeteket hoz, olyan minőségek bomlanak ki, olyan hirtelen felismerések születhetnek bennünk most, amelyek nyomán könnyen értelmet nyer minden eddigi. Máshogy. Mint eddig. S olyat ismerhetünk fel, amit eddig sose, de sose gondoltunk volna. Amit sok évig nem láttunk, azt most könnyedén meglátjuk. Mindez azért, mert megküzdöttünk érte.

A Nap a Neptunnal kapcsolódik ma. Fényét adja a ködös Neptunnak. Segít a tudatosságban.

A Mars (megküzdés, a harcos bennünk) nagyon aktív ez évben, most a Neptun mellett áll a napokban. A Mars, amikor egy nagybolygóval kapcsolódik, ott valami begyullad, kifakad. Ezzel ki is tisztul. A Neptun az elmúlt hetekben kitartóan rámutatott arra, hol voltunk illúzióban.

A Neptun az egység élményének jelölője.

Ha most figyelünk, ha nem nyomjuk el magunkban az érzéseinket, érzékelésünket, ha merjük használni az intuíciót, s ezzel együtt kifordulunk idejétmúlt helyzetekből, struktúrákból, akkor az olyan energiát szül most, mint, amikor ülünk a nappaliban a szőnyegen egy csendes esős délutánon, és a szőnyegre kiterítjük a lelkünk egykor ripityára tört darabjait, s, ha meg is könnyezzük, hogy mikor mi és ki veszett az úton, nagy levegőt veszünk, és elkezdjük összerendezni a darabokat, s addig rendezzük, amíg össze nem áll, újra, az egész.

És akkor, de csak akkor, ha az utolsó cserép is a helyére kerül, akkor nyer értelmet minden addigi tapasztalás. Akkor megláthatjuk, akár azt is, ami előlünk eddig teljesen rejtve volt…

+

Az első lépés (Jupiter/Plutó együttállás)

2020. JÚNIUS 30. (JUPITER/PLUTÓ EGYÜTTÁLLÁS)

Ha tanácsadásra érkeznek hozzám, sokak azért keresnek, mert nem tudják megtenni az ‘első lépést’. Continue reading “Az első lépés (Jupiter/Plutó együttállás)”