+

Mi van az égen?

Nyomaték

Az van, hogy sokszor túlagyaljuk a dolgokat, ugye? Pedig baromira csak azt kellene figyelnünk, hogy milyen érzést üt át rajtunk egy hangulat, egy helyzet, egy ember, egy válság, egy találkozás, fordulat, egy mérföldkő, egy mondat…

Most, a Mérleg Nap és a Merkúr úgy fonódik össze, hogy a Merkúr épp Mérlegből lép át Szűzbe, visszalép az előző jegybe. Revízió, rácsekkolunk újra, mi az egészséges, mi a nekünk való. A Merkúr mintegy rásegít arra, hogy saját jegyében újra, jobban megértsük magunkat, a motivációinkat, azt, amit igazán akarunk, feltérképezzük. S megértsük azt, hogyan szeretnénk igazán megmutatni magunkat a világban.

Aug. 24-25 körül felmerült témák, újra megpörgethetnek minket.

A Nap harmonizáló ereje, Mérlegben, s a Merkúr penge intellektusa, adja egymásnak erejét. Megváltozhat akár a véleményed ebben-abban. S nagyobb megértésre juthatsz, magaddal kapcsolatban….

 • Merkúr-Nap együttállás
 • Fotó: Pinterest
+

Sun-Pluto trine

The week opened with a supportive trine between the Virgo Sun and Capricorn Pluto, SUN-PLUTO, always attuned to our strength, our power, our potentials… Both planets in earth signs, an energy that brings this strength to the physical. Daring to look deep, and go deep. Into places, which might seem fearful.

In the midst of so many retrograde planets, I find myself repeating situations. Also, the ones I was inherently afraid of.

But, because I’ve changed (there’s no avoiding it this year), it is not the same. And the slowing down of energies around us helps us recognize the subtle nuances of how we have become different in past months.

At the same time, Venus and Uranus also “met” yesterday (with a trine) for a dance. It’s also a liberating connection that is especially good for feminine energies. But in general, to finally fall in love with ourselves enough to face the day with a vitality that keeps us strong, we never know what lessons the 24 hours ahead may hold, but if we validate ourselves at the end of the day, all fall into place.

*Venus-Uranus trine

*Nap-Pluto trine

+

Mi van az égen?

In English

A hét azzal nyitott, hogy a Szűz Nap és Bak Plutó között beállt egy támogató kapcsolódás, NAP-PLUTÓ, az mindig az erőre, erőnkre, hatóerőnkre való ráhangolódás… Mindkét bolygó Föld jegyben, a felé hajló energia ez, hogy húzd ide le, és merd megélni a benned rejlő erősségeket. Merj mélyre nézni, olyan helyekre is bevilágítani, ami esetleg félelmes, de, aminek felfejtésével, erősebb leszel. Vagy éppen önmagad leszel.

Hatni fogsz, azzal, aki vagy. Azzal, ami fontos neked. Tényező leszel.

A saját életedben, és másokéban.

Ennyi hátráló bolygó közepette, én azt veszem észre, hogy ismétlődnek velem a helyzetek. Azok, is akár, amiktől eredendően féltem. S anno kifektetett.

De, mivel változtam (ebben az évben ezt elkerülni nem lehetett), mégsem ugyanaz semmi. S a lassulás, amiben vagyunk, engedheti meg, hogy felismerjük ezeket az apró árnyalatokat, amiben mások lettünk.

Ezzel egy időben a Vénusz és Uránusz is tegnap “összeállt” (egy trigonnal), egy táncra. Kifejezetten női energiánknak is kedvező, felszabadító kapcsolat ez. De úgy általában, a beleszerelmesedni végre magunkba annyira, hogy bárhogy fordul odakint, a lesz, ami lesz energiájával, derűvel álljunk neki a napnak, ami, mint tudjuk, alakulhat így vagy úgy, sose tudhatjuk, milyen leckéket rejteget az előttünk álló 24 óra.

De, ha ismerjük és elismerjük, amink van, s, akik vagyunk, akkor minden sokkal simább és könnyebb, ugye?

*Vénusz-Uránusz trigon

*Nap-Plutó trigon

_______________________

HA OLYAN PROBLÉMÁD VAN, AMIT NEM TUDSZ JÓIDEJE MEGOLDANI,

ha kérdésed van, ha megakadtál, ha nem látsz tisztán, ha változni vagy változtatni szeretnél, ha nehézségekbe ütköztél és nehezen bogozod ki, ha kutatod vagy gyógyítod a gyökereidet, ha szeretnéd még jobban kibontakoztatni a benned rejlő tehetségeket, ha úgy érzed valamely életterületed lényegében leállt, ha párkapcsolati problémád van, ha szeretnél aktív önismereti munkát végezni, … és hiszed, hogy a fejlődés lehetősége bennünk lényegében végtelen…

Bármennyire is kerülnénk sokszor ezt a tényt, az élet egy bizonyosan állandó eleme: a változás. A változás sokszor azért visel meg minket, mert nem használjuk igaz(i) természetünkből fakadó erősségeinket.

HA SZÍVESEN DOLGOZNÁL VELEM EGY OLYAN FOLYAMATBAN, AHOL NAP MINT NAP APRÓ LÉPÉSEKKEL, DE ANNÁL NAGYOBB FÓKUSSZAL TENNÉL TEVÉKENYEN A VÁLTOZÁSÉRT…

Ha nem vagy tisztában az erősségeiddel és feltérképeznéd velem, hogy innentől azokat felkarolva változtass. Ha nem leled a kapcsolódást magad felé, mert sok volt az elmúlt időszakban a gubanc az életedben. Ha nem leled az erőd, pedig egy ponton még meg volt.

A konzultációk online heti/kéthetente 1x (első körben, 6 alkalom – amiből bármikor kiszállhatsz, ha arra jutsz, nem tudsz vagy nem akarsz változni mégsem, vagy más technika jobban fekszik neked), majd 7. alkalom egy ingyenes ülés, ahol visszanézünk meddig jutottunk, s kávézunk egyet online.

S, ha továbbra is dolgoznál velem azon a ponton is, tartunk tovább…

Csak abban az esetben érdemes jelentkezni, ha minden nap kész vagy tenni a növekedésért, a változásért.

😉Kicsit…, abból lesz a nagy.

HASZNÁLOM A SZÜLETÉSI KÉPLETED A FOLYAMAT SORÁN, S SZÁMOS FELADATOT KAPSZ MAJD, HOGY A LELKED MINDIG EGGYEL RUGALMASABB LEHESSEN…, S EZZEL NYITOTT(ABB) A VÁLTÁSRA, VÁLTOZÁSRA.

Ha felkeltette az érdeklődésed ez a folyamat, kereshetsz itt:

https://barnabeata.com/elerhetoseg/
E-mail: barnabeata242@gmail.com
Vagy facebookon jelölj be és keress messengeren… (Beáta Barna)

+

Sun and Neptune clashes

What is in the sky?
2022.09.16.


…. Easy to be lost or be insecure, or misjudge things, situations, we can be more sensitive than usual…., better to let go of what we can’t control, rather than getting caught up in it…


Virgo Sun battles Pisces Neptune. Two opposing qualities, reality and beyond reality, collide.
We may be more tired, feel numb, we may want to part with our daily routine, but we can’t.


Taking a break for a day or two, is wise now, to recharge, to escape, to get away, to relax. September is always more stressful in that we have to pay more attention to details. From one day to the next, our tasks really can multiply. And, if we’re not careful, we can easily get exhausted.


When exhausted, we find it harder to notice the obvious.


Meanwhile, Venus in Virgo also collides with Mars in Gemini. Watch your balance, when triggered, look generously away. Do not collide.


Mercury retrograde now in Libra…, communication may become difficult, our diplomatic sense may be needed strongly in these days.


*Sun-Neptune opposition
*Venus-Mars square

+

Mi van az égen? Elvágyódás…

In English

Olyan most, amikor könnyű benézni a dolgokat, amikor érzékenyebbek lehetünk a szokásosnál…., amikor jobb elengedni az olyat, amit nem tudunk irányítani, és hagyni menni azt a maga útján, inkább, mint, hogy megfeszüljünk benne…

A Szűz Nap csatázik a Halak Neptunnal. Két ellentétes minőség, a realitás és az azon túli ütközik.

Lehetünk fáradtabbak, vagy zsibbadtabbak, a napi rutint legszívesebben a sarokba vágnánk, de nem lehet.

Tegyünk azért, hogy el tudjunk vonulni elköv 1-2 napban, töltődni magunkban, ámodozni, kiszakadni, magunkért. A szeptemberi hónap mindig talán abban kicsit megterhelőbb, hogy sokkal inkább kell figyelnünk a részletekre. Egyik napról a másikra megsokasodnak a feladataink. S, ha nem figyelünk, könnyen kifulladhatunk.

Ha kifulladunk, nehezebben veszünk észre nyilvánvaló dolgokat.

Elvágyódás a rutinból, visszavágyódás a nyárba… Nem könnyű most….

Legyünk most magunk felé elnézőek, épp úgy, ahogy egy Halak érdekeltségű szülött tenné, adjuk meg magunkat annak, hogy igen, lehet, hogy nem ma fogjuk lehozni a csillagokat az égről, mi történhet?

Eközben, a Szűz Vénusz is ütközik az Ikrek Marssal. Figyeljünk az egyensúlyunkra, ha gombokat nyomogatnak rajtunk, nézzünk nagyvonalúan félre. Semmint, hogy dühbe guruljunk. Változó jegyekben mindezek a fenti bolygók, kevesebb a stabil a lábunk alatt, mint szokásos. Balanszírozzunk….

*Nap-Neptun szembenállás

*Vénusz-Mars kvadrát

In English

+

Sun-Uranus trine

There is a supporting aspect between the Sun in Virgo and Uranus in Taurus.

Virgo is a sign that has an eye for details, spots what’s not in place, what annoys her/him on a daily basis, she rearranges, corrects, his/her daily routine, daily work, his/her physical and mental health is essential to remain in balance.

It is worthwhile now to allow change in the above, even if only a little. Because in the long term, of course, if one small piece is moved, other pieces might also move with time. Life is constant evolution. Life is constant change.

We have to become masters of transformation. Not just on a general level, but in our daily operations.

Uranus in Taurus invites us to make adjustments for the sake of our inner/outer stability.

Our days are filled with practices of resource management…

How much energy we have, depends very much on how we master self-care and attention to ourselves on a daily basis.

+

Nap-Uránusz trigon

In English

A Szűzben járó Nap és a Bikában Uránusz között állt be támogató fényszög.

A Szűz jegy sajátja az, hogy meglátjuk a kis részleteket is, kiszúrjuk, ami nincs rendben, ami idegesít minket, napi szinten, ami munkánkban, napi rutinunkban, szolgálatban, diétánkban, testi-lelki egészségünkben billeg.

Érdemes most, ha picit is, de változtatni ezeken. Mert hosszabb távon persze, ha egy kis kocka elmozdul, mozdul idővel a többi is. Fejlődünk. Az élet változás. Annak mesterévé kell válnunk. Az Uránusz Bikában járva, abba hív, hogy a külső/belső stabilitásunk érdekében, korrigáljunk.

Erőforrás menedzsment lényegében minden napunk.

Hogy mennyi erőnk van, belső, az attól függ milyen energiákkal dolgozunk. S az pedig attól, hogy mit teszünk magunkért nap mint nap. Másként, ha kell.

* Nap-Uránusz trigon

#pozitívasztrológia

In English

+

Halak Telihold

Mi van az égen?

Oldódás, hullámzás, érzelmek áradata és erős lelkiség jellemzi azt, és érzékenység, aki Halak Holddal születik.

A Halak Hold most tranzitban szembenáll a Szűz Nappal. Farkasszemet néznek egymással. A Nap megvilágítja ilyenkor azt, ami rejtve máskor.

Jelen esetben a praktikus, földies Szűz jegyben a Nap, azt, ami még érzékenyen érint minket, ami talán nem gyógyult még be. Amit még rendbe kellene tennünk. Ami nem enged hozzá minket az Egy-ség érzetéhez

A napokban legyünk figyelmesek az érzéseinkre. Arra a hullámzásra, ami mindig velünk, de, ami most jobban kitűnhet, és feszültségbe csaphat át. A Hold továbbtart Halakban és a Neptunt is el fogja érni. Ami álomszerűbbé teheti a napokat…, álmosak lehetünk, a temérdek feladatunk dacára. Hátradőlnénk…

Ha most fáradtabbak vagytok, elcsigázottak, engedjetek az érzeteknek és dőljetek csak hátra…
Legyetek figyelmesek arra, mi zajlik bennetek.

Az érzékeink kiélesedhetnek Teliholdkor olyannyira, hogy olyat is ‘megláthatunk’, ami mellett máskor elsétálnánk.

Merüljetek el a hullámokban, amit ti magatok keltetek…

Szép lelkiséggel teli napokat…🌙✨️

+

Mi van égen?

Épp most, épp ma a Mars és Jupiter között egy szép kapcsolat…

Mint tudjuk a Jupiter most Kosban, Mars uralt jegyben támogat, hogy küzdjünk (kicsit jobban) azért, amit igazán akarunk.

(Ha meghallgatnád a videómat a Kos Jupiterről: https://facebook.com/events/s/a-jupiter-jegyet-valt-kosba-le/2951546181802625/.)

A pár napja Ikrek jegyébe lépett Mars, a Jupiterrel összefonódva, hozhat új ötleteket, lendületet, gondolatokat, amelyek új lehetőségek felé navigálhatnak minket. Amely lehet egy fontos mérföldkő akár a növekedésünkhöz is. Az öröm és optimizmus bolygója és az akarat, tetterő együtt, …. érezhetjük magunkat produktívabbnak esetleg. Gyors tranzit, elillan, de most velünk…

*Mars-Jupiter szextil

+

Telihold Vízöntőben

Mi van az égen?

Vízöntő Telihold, s egy Nagy Kereszt…

(a jövőbeli énünk, az a vágyott, valahol a horizonton előttünk, tudjuk, hogy össze fog jönni, de még előtte van feladat, te tudod mi kell, hogy legyen az első lépés a vágyott változás(od) felé? ha nem, ma ülj le és végre fogalmazd meg, holnap pedig lépd meg, nem kell sokat, csak az első lépést)

A Nagy kereszt az asztrológiában az, amikor 4 bolygó, mint itt lent, épp most, úgy kapcsolódik, szembenállásban (180°) is, vagyis feszültség közöttük, és szét is kvadrálják egymást (90°), vagyis támadják erősen. Nem egy csendességet és zent jelző energetika. Dinamikus, intenzív, feszült. Gyors lenne, ha a Szaturnusz nem nyomná be a féket…

A Telihold önmagában is a Nap és Hold egymásnak feszülése. De ma itt most csupa szilárd hegyekben, nézzétek hány bolygó vesz részt ebben a mai Teliholdas hangolódásban, amelynek Vízöntő Telihold esetén az az üzenete, hogy vagy-e elég bátor ahhoz, hogy felkarold azt, aki vagy, még, ha ki is lógsz, még, ha mások másfelé is húznak, még, ha ezernyi felelősséged is, amelyben helyt kell állnod másokkal, vagy másokért.

A Nap nagy erőben Oroszlánban, növekedés lehetősége annak tekintetében, hogy ki vagy te valójában, mit akarsz megmutatni magadból, vagy megélni, ami további örömöt hozna az életedbe. Ami nem könnyű, mert esetleg régi beidegződések visszahúznak. Szóval megy a huza-vona.

Ha csak a Nap és Hold diskulrálna, ahogy egy szokásos Telihold esetében, akkor ezeken merenghetnénk.

De…

A Hold, amikor beáll a Telihold, eléri a Szaturnuszt. A Szaturnusz mit szokott tenni? Kapunk egy jó kis Reality check-et, hogy tuti ezt akarod, vagy tuti, hogy így? Elég érett hozzáállás ez? Biztos, hogy érzelmileg biztos a talaj a lábad alatt? Lassulj, mondja a Szaturnusz, akár állj is le, nyugi, lélegezz. Nincs itt még az idő, mondják most sokaknak, de hidd el, eljön.

De nemcsak ennyi, mert tudjuk, hogy a Szaturnusz már az Uránusz kvadrátjában. 2021-és témák köszönhetnek vissza, tavaly nagyrészt ezzel a fényszöggel küzdöttünk. Mi az a működésedben, ami baromira korlátoz már, annyira, hogy szétvet szó szerint az ideg😉?

Plusz, az Uránusz a Bika karmikus jelölőre tapadva, ennek itt most súlya van, hogyan haladunk. Szemben a Skorpióban a másik jelölő, hogy arra ne, vissza, hanem előre új megoldásokkal. Tapogass ki a lábad alatt egy talajt, ami ténylegesen biztonság neked. Légy őszinte…

Ha nem hadakozol az előre energiájával, hanem belesimulsz, akkor az uránuszi energiák, amelyek hozhatnak fordulatot, sokkot, meglepetést, és szokatlant, kevésbé lephetnek meg. Ha erős vagy, akkor megrázod magad és megérted miért fordult ki ez a nap a sarkából, és megköszönöd, hogy ez most nagyon ott volt. Értem. Változnom kell. És lépsz…

Ne feledjük a jövőben a reziliens emberek tudnak majd nem eltörni, hanem hajlani. Változtatni, ha kell, vagy korrigálni. Gyorsan. Vagyis az erősek, de az erősek ereje nem fizikai csupán, sőt, egyáltalán, hanem lelki. S abból a tényből táplálkozik ez az erő, hogy jó kapcsolatban, szoros kapcsolatban vannak magukkal, napjuk minden percében, s így a döntéseik olyan vizekre viszik őket, ahol tudják, nem vesznek el. Sőt, egyre inkább meg tudják élni azt, akik.

•Vízöntő Telihold

○○○•••••○○○

Bármennyire is kerülnénk sokszor ezt a tényt, az élet egy bizonyosan állandó eleme: a változás. A változás sokszor azért visel meg minket, mert nem használjuk igaz(i) természetünkből fakadó erősségeinket.

Ha szívesen dolgoznál velem egy olyan folyamatban, ahol nap mint nap apró lépésekkel, de annál nagyobb fókusszal tennél tevékenyen a változásért…
Ha nem vagy tisztában az erősségeiddel és feltérképeznéd velem, hogy innentől azokat felkarolva változtass. Ha nem leled a kapcsolódást magad felé, mert sok volt az elmúlt időszakban a gubanc az életedben. Ha nem leled az erőd, pedig egy ponton még meg volt.

A konzultációk online heti/kéthetente 1x (első körben, 6 alkalom – amiből bármikor kiszállhatsz, ha arra jutsz, nem tudsz vagy nem akarsz változni mégsem, vagy más technika jobban fekszik neked), majd 7. alkalom egy ingyenes ülés, ahol visszanézünk meddig jutottunk, s kávézunk egyet online.

S, ha továbbra is dolgoznál velem azon a ponton is, tartunk tovább…

Csak abban az esetben érdemes jelentkezni, ha minden nap kész vagy tenni a növekedésért, a változásért.

😉Kicsit…, abból lesz a nagy.

Használom a születési képleted a folyamat során, s számos feladatot kapsz majd, hogy a lelked mindig eggyel rugalmasabb lehessen…, s ezzel nyitott(abb) a váltásra, változásra.
Ha felkeltette az érdeklődésed ez a folyamat, kereshetsz itt:

https://barnabeata.com/elerhetoseg/
E-mail: barnabeata242@gmail.com
Vagy facebookon jelölj be és keress messengeren… (Beáta Barna)

+

Mi nem fér bele?

Mi van az égen?

Az van, a Hold Skorpióban tegnap este ráállt a Leszálló Holdcsomópontra, erős T-kvadrát az égen volt ezzel… Szaturnusz is belekeveredve, és szemben az Uránusz-Mars-Felszálló.

Nagy feszkó, erős fordulat, provokáció, baleset, eszkaláció, érzelmi cunami, korlát, amire esetleg nem is számítottunk, ezért sokk, amit figyeljünk, mert teli lehet üzenettel.

Ez a hármas együttállás Bikában 1x van/lesz ez életöltőnkben.

A reflektort helyezzük arra, az adott helyzet mit üzen az önértékelésünk tekintetében, illetve mi az, ami nem fér bele, amit nem érzünk (érzelmileg) biztonságosnak. Ezért egyértelműen nem a miénk. Tapogassuk ki mi ad biztonságot, s a felé tartsunk. 😉

+

A Merkúr jegyet váltott

Szűz jegybe lépett, ahol ő lubickol. Saját jegyében ugyanis…

Szűz Merkúrommal (és Napommal) már most imádom ezt a tranzitot, mert nagyon termékeny időszakot hozhat minden témában, ami merkúri:
• tisztább gondolatok
• tisztázó beszélgetések
• egyértelmű és precíz kommunikáció
• analitikusabb gondolkozás
• hatékonyabb kommunikáció
• problémákra való rátapintás
• megoldások jobban körvonalazódnak
• erős kritikai meglátások
• cél-tudatos beszélgetések
• tisztánlátás
• pragmatikus gondolatok
• adminisztrációs ügyek rendeződhetnek, ha ráfekszünk
• erős gondolatok
• információk kiszűrése
• részletekre való kellő odafigyelés
• penge gondolatok, amit papírra vethetsz….

Akinek a Merkúrja születési képletében Szűzben és jól pozicionált, annak többnyire a kommunikáció, a gondolatai, az íráskészsége, vagy szónoki tulajdonsága az erőssége, s a probléma megoldóképessége kivételes, mert könnyen meglátja a hibát.

A Merkúr ez évben sokat lesz Szűzben, mert még szeptemberben a hátráló időszakban ide visszatér majd …

 • Merkúr Szűzben
+

Különleges bolygóállás Bikában…

Mi van az égen?
Uránusz-Felszálló holdcsomópont együttállás

És akkor most egzakt ez az együttállás.

Ahogy figyelem, két síkon:
a) egyéni szinten
b) kollektív szinten

Nekem ezt üzeni: bárhogy is próbálunk mozdulatlanok maradni és fenntartani a status quo-t, vagy eddigi működéseinket, amihez ragaszkodnánk, rögeszmésen kötődnénk, merthogy azt hisszük a biztonságunknak, hasztalan, … jöhet most lökés, fordulat, meglepetés, olyan hír, helyzet, aminek kapcsán, ha akarunk, ha nem, át kell kapcsolnunk más, új üzemmódba. Ami egyébként az új, nekünk ténylegesen biztonságos talajt hozhatja a lábunk alá.

Ami elsőre még akár fájhat is, begyulladhatunk (holnap a Mars is csatlakozik egzaktan az együttálláshoz), de a fájdalom, vagy kellemetlenség nem hiábavaló, az az infó, az az érzés, az az élmény is része a kalandnak, ami az új, megújult Én-ünk felé visz.

Bővebben itt a videóban:
https://facebook.com/events/s/ha-uranusz-az-gyorsulas-az-val/390788659820250/

Szép napot nektek.
Ma még egy Nap-Jupiter trigon is felettünk… (mindkettő tüzes jegyekben)…
Higgyetek magatokban…, s az útban, amit jártok😉🌙🪐

*Uránusz-Felszálló Holdcsomópont együttállás
*Nap-Jupiter trigon

+

Nap/Merkúr együttállás Rák jegyében (07.16.)

Halmozottan a Rák jegy minőségeivel dolgozhatunk majd a napokban, ami nekem ez:

A magunkra hangolódás, az érzelmi szükségleteink kapcsán jöhetnek olyan “üzenetek”, jelek, amelyekre érdemes odafigyelnünk, a Nap és a Merkúr együttállásban (feszült kapcsolódásban a Plutóval), hozhat olyan élményeket, amelyek rávilágítanak, mi nekünk a jó, s arra, mi lök könnyen ki minket az érzelmi biztonságunkból (ha szükséges ennek kikommunikálása valaki felé, tegyük meg), ennek kitapogatására alkalmas napok előttünk, plusz 1-2 napon belül ….

…. a Vénusz is átlép Rák jegyébe, vágyunk a kapcsolódásra, a kötődésre, arra a puhaságra és védelemre, amit azok az emberek adhatnak meg nekünk, akik a szívünkhöz közel, s, akik az otthon érzetét keltik bennünk. Lojalitás és együttérzés, a “közel” érzete…, versus közöny, izoláció, s a “távol”, távolságtartás, s az utóbbiak jelenléte, mint nehezék az életünkben, jelzi, a távolságtartást a saját érzelmeink terepén is…

Mit mozgatnál át jelen életedben, hogy nagyobb érzelmi biztonságban érezd magad?

Nap/Merkúr együttállás Rák jegyében (07.16.)

Vénusz átlép Rák jegyébe (07.18.)

+

Plutó-Nap szembenállásban….

Szépen pontosul napról napra a Nap-Plutó szembenállás, a Hold már hátrahagyta egy jó kis szaftos Bak Teliholddal a Plutót…

Van dolgunk a hatalommal a napokban…

Feszültség van, ami mind arra visz, hogy…

Nap Rákban (Merkúrral együttállásban), egyre érdekesebb vetületeit éljük meg ebben a hónapban az ÖNGONDOSKODÁS témájának…, a realitásban is, s azzal szembesülhetünk, másként kell gondoskodnunk magunkról mint eddig. Régi működéseinknek kuka, új mindset kell…., új módozatokon kell felelősséget vállalni magunkért.

A Plutó a Bak jegy utolsó fokain hátrál… (27°). Lassan átlép majd Vízöntőbe egy kis időre 2023 tavaszán. Csak egy kis emlékeztető, a Plutó 2008-ban lépett Bakba. Van ez az érdekes ereje ennek a bolygónak, ha jegyet vált, nagy horderejű változások jönnek, amelynek kiváltó oka már egyébként jó ideje velünk, s egy ponton átfordul. Másba. A Vízöntő jegy is erősen szaturnuszi és az egyéni felelősség témája, mint olyan a következő ciklusában is velünk lesz.

A hátráló Plutó Bakban időszakban amiben most vagyunk, ezt a kérdést boncolgathatjuk őszig:

Mely részed, vagy életed mely része nem tartható? Nem maradhat ugyanúgy, mint most?

Ugye ezzel a témával most van dolgunk?😉

+

Az új biztonságunk

Bika Uránusz
2018-2026
Félúton jár Bika jegyében az Uránusz…
Ugye érzékeled, hogy a lenti témákban átalakulóban vagy, és még 3-4 évig itt lesz az Uránusz…, tanulunk…

Az állandóság jegyében, Bikában araszol az Uránusz, a hirtelen változások bolygója, amelynek tanítása részben abban áll, hogy kihúzzon a komfortzónánkból, hogy megújuljunk, most épp úgy, hogy átértékeljünk dolgokat, másként nézzünk az anyagra és pénzre, és másként keressük a talajt a lábunk alatt, mivel odakint egyre kevesebb a stabil, egyre inkább megértjük, hogy belül tudjuk a nekünk kellő stabilitást megteremteni, mégpedig úgy, hogy keresve keressük a szépet, s azt, ami nekünk érték, hagyjuk elhullani, ami már nekünk nem az, csak nekünk értékes emberekkel kapcsolódunk, felismerjük a saját értékeinket is. S használjuk azokat, megmutatjuk a világnak. Ez micsoda erő…, és felszabadulás…

Kezdjük megérteni azt is, hogy mi ad nekünk érzelmi biztonságot leginkább. Meglepő konklúziókra juthatunk, mert esetleg más ad biztonságot most nekünk, most, mint régi működéseinkben.

Ha kivetnek minket a komfortzónánkból, ugyanis, kénytelenek vagyunk átkapcsolni más üzemmódba, felmérni a radarjainkon, hogy akkor most mi van, egyetlen kapaszkodónk az az érzéseink igazsága…

Átalakulóban az anyaggal való kapcsolatunk, másként kell kezelnünk a pénzt, a javainkat, mindazt, amit megteremtünk. Új helyzetek, új kihívások kényszerítenek minket új hozzáállások kialakítására.

Az Új, amibe lépünk, ha levettük a kihívásaink igaz üzenetét, nagyobb stabilitást hozhatnak, biztosabb talajt a lábunk alá.

+

Mai +

Mai gondolat
Tartani a másikban a lelket…

Van, hogy teljesen fennakadok egy-egy szófordulaton, mert annyira sokatmondó és gyönyörű. Pl. ezen: tartani a másikban a lelket. Ki írhatta le ezt először így, pont így?

Merthogy két ember kapcsolódásának ez az egyik kulcsa. Mivel a Férfi és Nő 2 külön világ tud lenni, 2 habitus, 2 lenyomata az életnek, … mint egy lavina, félelmek, kételyek, furcsa beidegződések érhetnek minket a kapcsolatban, amelyektől egyenesen frászt kapunk, mintha nem hozzánk tartozna, … de igen, a miénk, … régi emlékek kapcsolhatnak be, régi csalódások réme riogathat minket.

De, ha mindeközben olyan kapcsolatban vagy, vagy olyan felé tartasz, amelyben a másik figyel a lelked épségére, vagyis tartja benned a lelket (amellett, hogy magában is tartja a lelket, mégpedig Érted, mert szeret és szeretne szeretni), akkor a fentieken átküzdöd magad vagy átsiklasz, Érte.

Aki nem figyel a lelkedre, csak elveszi, elviszi, ami neki kell belőled, azzal egyértelműen nincs dolgod.

+

Mai gondolat


Fény és árnyék, a fényünk és árnyékunk

Mint, ahogy egy portré rajzolása közben az árnyék és fény kezelése adja ki a karaktert, a teret, térbeliséget, s emeli ki a modellt a síkból, úgy az életben is kezelnünk kell az árnyékot, árnyékunkat, és a fényt, fényünket. Értve ez alatt, hogy elfogadni. Ahhoz, hogy megragadjuk az igaz karakterünket, meg kell ragadnunk az árnyékot is, át kell hatolnunk rajta, megérteni, megízlelni, majd, ezzel megérezni egyben mi adja-adhatja nekünk a fényt, mi adja a fényünket. A fény és árnyék konstans játéka az élet. Ez emel minket ki a síkból, ettől lesz emberi. Ettől lesz igaz…

Olykor nehéz szembesülni az árnyékunkkal, értve ez alatt azt, hogy van, amit lehoztunk ide, hogy tanuljunk, és talán már sokadszorra próbáljuk, de mégsem alakul úgy, ahogy szeretnénk, úgy érezzük kevesek vagyunk hozzá. A változáshoz. Ezernyi forgatókönyv pereg le a szemünk előtt, amelyekben nem a lehetőség és a nyitás, hanem a lehetetlen és a bezárkózás a válaszunk.

Az árnyék azért árnyék, mert ténylegesen eljuthatunk olyan lelkiállapotokba, amikor tisztán hisszük, hogy nem vagyunk elegek.

A ‘Nem vagyok elég (jó)’ jórészt gyermekkori élmények hordaléka, ami még mindig részünk, ami velünk maradt, olyan lélekrészünk, amihez még ragaszkodunk, mert megszokott, és komfortos.

Hiszem, hogy csak abban az esetben van esélyünk leválni a múltunkról, a múltról, ha rákapcsolódunk bátran a jelenre, a jelenünkre.

Ha jelen vagyunk, egy idő után lepattannak rólunk a ragaszkodásaink, azok, amelyek nem engednek minket tovább, amelyek leküzdehetetlennek tűnő magas hegyekként magasodtak előttünk.

Egyszerűen azért, mert, aki jelen van, az érez. Aki jelen van, az minden pillanatban beleáll a változásba. Az állandóság neki nem a mozdulatlanság, hanem az állandó elmozdulás, növekedés. Mint, ahogy egy növény, folyamatos transzformációban, ha rásüt a Nap, úgy vagyunk mi is kitalálva.

+

Vénusz Ikrekben

Mi van az égen?
Vénusz Ikrekben – játékosság, mozgékonyság, zsongás

Annyi minden zajlott, el is felejtettem lejegyezni, hogy a Vénusz jegyet váltott, Ikrekbe lépett az elmúlt napokban…

Két mondat csak, ilyenkor szoktunk jellemzően kirajzani😉, jönni-menni, amikor jobban vonz minket mások társasága esetleg, vagy kíváncsiabbak vagyunk, lazábbak, lazább örömök után nézünk, csevegünk…

Én pl elkezdtem a napokban a görkoris szezont itt a tónál. Szuper érzés, nagyon felszabadító, ‘komoly-talan’…, de mentálisan is gyorsul… Sokat írok, rajzolok, olvasok… Sokat beszélek😉

A Vénusz Ikrekben, a játék, a játékosság, a levegő, hogy könnyed örömök után nézünk, hogy sokminden vonz, bevonzhat minket érdeklődöbbek vagyunk. Ha kreativitás, akkor több dolog is pöröghet bennünk szimultán.

Hol is van már a Bak Vénusz ólmos időszaka, amely azért sokunkat megfektethetett tavaly november és ez év március között…, egyrészt, másrészt, megláthattuk tisztábban hol nem tartottuk eddig a határainkat, s ennek nyomán, erősen átstrukturálhattuk azóta mit jelent nekünk egy kapcsolat, amely persze onnan indul ki, hogy magunkkal milyen kapcsolatban vagyunk.

Most itt az ideje annak, hogy érezzük jól magunkat.

Ti merre, vagy hova mozdultok? Mi vonz most benneteket leginkább?

*Vénusz Ikrekben

+

Merkúr-Jupiter kapcsolat

Merkúr-Jupiter szextil

A Nap az Ikrek jegy utolsó fokán (29°), és így áll be ma egzaktan a két bolygó jótékony kapcsolata.

Ezzel egy időben, a Merkúr épp most kiért a hátráló időszakának árnyékából.

Tehát új fokaira ér az Ikrek jegynek, ahol eddig nem járt. Ami belassult elmúlt hetekben, az, most begyorsulhat. Plusz, új terep ez neki, s lehet új történet nekünk, a rendelkezésünkre álló információkkal, új dolgokba kezdhetünk, vagy új módon gondolkozhatunk. Levegő jegyben, ami mozgékonyság, az, hogy kész vagyok váltani, változni, miért ne?

Mint tudjuk, a Jupiter Kosban [= tudom ki vagyok, s hiszek magamban, s azért ki is állok, ezzel járulok hozzá nap mint nap a növekedésemhez], a Merkúr Ikrekben [= éles gondolatok, mentális mozgékonyság, jó meglátások, gyors döntések, lendületes kommunikáció]…

Most, hogy ők együtt, jöhetnek olyan gondolataink, amelyek merészebbek, mint máskor, vagy olyan ötleteink, ez az állás kreatív projektek indítására tökéletes energia, hozhat derűt, jó beszélgetéseket, amelyek többé tesznek minket…

Kiemelem újra a személyes bolygók közül 3 a saját jegyében még mindig:

Vénusz Bikában

Mars Kosban

Merkúr Ikrekben

Épp azt adják, amiben erősek:

Vénusz támogat, hogy értékeld magad.

Mars támogat, hogy küzdj magadért.

Merkúr támogat, hogy ötletelj és légy kíváncsi, új megoldásokra, meglátásokra nyiss.

+

mai +Az életnek van egy ritmusa. Vannak időszakok, amelyek megemelnek minket, s vannak, amelyek földhöz csapnak. Ezek váltakoznak. Utóbbit hívjuk úgy, hogy válság. Az, hogy egy válságra hogyan reagálunk, nagyban függ attól, mennyire vagyunk erősek. Az erő, manapság nem abban áll, hogy erőt fitogtatunk, vagy kemények vagyunk, mint az acél, az erő abban, ha kifinomult technikánk van arra, hogy kitapogassuk, mi nekünk a jó, úgy lépjünk, mindig egyet előre, ezt jellemzően, akkor tudjuk legjobban belőni, a köv. lépést, ha kapcsolódunk az érzéseinkkel. Mint, ahogy egy kötéltáncos, tapogatja ki a lábával a következő pontot a kötélen, s a balanszt, úgy kell erős fókusszal beleállni nekünk is a döntéseinkbe, magunk felé érzékenyen.

Sokszor nem látunk persze tisztán, hogyan is léphetnénk akkor olyat, ami nekünk jó? Veletek is előfordult, hogy nagyon akartatok valamit, és nem kaptátok meg?

Nos, megtörténhet, hogy sokszor olyat akarunk, amit nem is akarunk. Értve ezen azt, hogy a lélek és az egónk megeshet, hogy nincs összhangban. Az egó akarata kisöpri azt, amit a lélek vágyik.

Ezért ne veszítsd el, a kontaktot a lelkeddel, ami igazából mindig veled.

Nemegyszer, amikor visszanézek egy emelkedett pillanatban/megújulva olyanra, amit előzőleg nem kaptam meg, az a konklúzióm, hogy anélkül a láncszem nélkül nem lennék ott, ahol vagyok.

Szükségszerű volt az is. S minden is az.

………………………………………………………………………………………………………

HA SZÍVESEN DOLGOZNÁL VELEM EGY OLYAN FOLYAMATBAN, AHOL NAP MINT NAP APRÓ LÉPÉSEKKEL, DE ANNÁL NAGYOBB FÓKUSSZAL TENNÉL TEVÉKENYEN A VÁLTOZÁSÉRT…

Ha nem vagy tisztában az erősségeiddel és feltérképeznéd velem, hogy innentől azokat felkarolva változtass. Ha nem leled a kapcsolódást magad felé, mert sok volt az elmúlt időszakban a gubanc az életedben. Ha nem leled az erőd, pedig egy ponton még meg volt.

A konzultációk online heti/kéthetente 1x (első körben, 6 alkalom – amiből bármikor kiszállhatsz, ha arra jutsz, nem tudsz vagy nem akarsz változni mégsem, vagy más technika jobban fekszik neked), majd 7. alkalom egy ingyenes ülés, ahol visszanézünk meddig jutottunk, s kávézunk egyet online.

S, ha továbbra is dolgoznál velem azon a ponton is, tartunk tovább…

Csak abban az esetben érdemes jelentkezni, ha minden nap kész vagy tenni a növekedésért, a változásért.

😉Kicsit…, abból lesz a nagy.

HASZNÁLOM A SZÜLETÉSI KÉPLETED A FOLYAMAT SORÁN, S SZÁMOS FELADATOT KAPSZ MAJD, HOGY A LELKED MINDIG EGGYEL RUGALMASABB LEHESSEN…, S EZZEL NYITOTT(ABB) A VÁLTÁSRA, VÁLTOZÁSRA.

Ha felkeltette az érdeklődésed ez a folyamat, kereshetsz itt:

https://barnabeata.com/elerhetoseg/
E-mail: barnabeata242@gmail.com
Vagy facebookon jelölj be és keress messengeren… (Beáta Barna)

#pozitívasztrológia

+

Nap-Szaturnusz trigon

Mi van az égen?
Nap-Szaturnusz trigon

A Merkúr már előre, nem ‘hátra’, a Nap Ikrek jegyében, s szép fényszöggel kapcsolódik a Szaturnuszhoz, amely már hátrál, ezért erős revíziót tarthatunk, mi működik jól az életünkben, s mi nem, mi ad stabilitást, s mi nagyon nem.

A Szaturnusz támogat abban, hogy érezzük, ha lehet, stabilabbnak a talajt a lábunk alatt. Ad tartást, kitartást, ambíciót. A felelősség érzetét valamiért, aminek nekünk fontos. Az elköteleződéseink terén nagyobb elszántságot, s tudatosságot… Mindkét bolygó levegő jegyben, elsősorban a gondolkozásunkat szabhatjuk át, vagy a kommunikációnkat, ezzel hívva elő a változást.

Tartós és stabil struktúrák, hosszú távon is működő ambíciók. A napokban merengjünk kicsit azon, hogy mit ambicionálnánk a közeljövőben, új célok, vagy a régiek újragondolása, tartsuk ezt fókuszban.

Amikor a Nap és a Szaturnusz kapcsolódik, jellemzően, megélhetünk olyat, hogy lelünk egy olyan új működést, struktúrát (Szat. most Vízöntőben, visz az Új felé), amely meglepően megdobhatja az önbizalmunkat, a biztonságérzetünket. A Szaturnusz a karma bolygója.
Amire fókuszálsz, azt kapod.

Nap-Szaturnusz trigon

+

Nyilas Telihold


avagy légy az továbbra is, aki keres, aki kalandvágyó, aki nyitott, de most már azzal a tudással, amit az elmúlt hetekben-hónapokban megszereztél…

A Hold Nyilas jegyben, a Nap Ikrekben szemben vele. A két égitest párbeszéde zajlik, a Hold abba hív, hogy tágítsd a horizontot, ne légy rest új utakat keresni, tágítsd a gondolati sémáidat, vagy döntsd be, törj ki a dobozból, nyiss, másként kissé, hisz az elmúlt 2-3 hónapban sokat tanulhattál magadról. A hátráló Merkúr időszaka és a Nap- és Holdfogyatkozások, amelyek az értékünk, önértékelésünk kapcsán segíthettek sokat, és abban is, hogy mit érzünk már értéktelennek…, ami egyértelműen elhagyható…

A nyitást segíti a Szaturnusz Holdra és Napra vetett szép fényszöge, a Szaturnusz mindig a realitásba húzza le az energiákat. Az Ikrek Nap és a Vízöntő Szaturnusz trigonja a kommunikáció fontosságát hozza az előtérbe. Kiírni, kibeszélni, kiadni magunkból, amit megértettünk a közelmúltban annak tekintetében, hogy hogyan látjuk megújult magunkat, s merre akarunk a továbbiakban tartani.

Múlik a Halak-korszak azon törekvése, hogy mindenki egy massza része legyen, s közeledik az a korszak, amely a Vízöntő jegy minőségeivel rokon, s a felé visz, hogy csodálkozzunk végre rá arra, hogy a sok kaland, tapasztalás, élmény, tanulás során, amit az élet adott, egyedi és megismételhetetlen tényezői lettünk az univerzumnak.

Ezt a Teliholdat a Jupiter uralja, amely nagybolygó még Kosban, a Mars Kosban, a tetterő, a lépek, a teszek a növekedésemért, és szívesen kockáztatok…., ez velünk…

S még az is, mert a Neptun sem akart kimaradni ebből a komplex Teliholdból, egy kvadráttal üti a Napot is, a Holdat is. Okozhat enyhe kavarodást bennünk az, hogy az elmúlt két hónap lassabb ritmusa során (a lassú mindig azért jó, mert alaposan megláthatunk, megérezhetünk, megérthetünk dolgokat, nem rohanunk el mellettük), elindult valami, ami új, de nem tudjuk mibe fut, mivé válik, mit nyerünk vele, mibe lépünk… Köd… Hogy bízzunk csak…

Közben, hátra már nem tudunk csak előre (Kos Mars, Kos Jupiter), velünk valami tapinthatóan, erősebb, szándék, hogy ezt akarom, ezt nem tudom elhagyni, ebbe bele akarok állni, bármi is lesz, szóval bátrabbak vagyunk. Tehát a szorongás ellenére sem állunk meg. Növekedni akarunk.

Feszes, dolgos Teilholdas napok most, tehát, de lényeg továbbra is a nyitás, a lehetőségekre való nyitottság, és a nekünk jó lépések felé való elköteleződés energiája ez.
Izgalmas, kalandos, vagány…

Tegyétek fel magatoknak sokat ezt a kérdést: Ez jó nekem? (és lehetőleg őszintén válaszoljatok rá…). Meglepően, jól alakulhatnak a dolgaink, ha a nekünk jó felé tartunk. A jupiteri energia felettünk azt szeretné átütni rajtunk, hogy nekünk jó legyen…, s azt hogy lássuk meg a nagyobb távlatokat…, karoljuk fel az új filozófiánkat, ami csakis a miénk…

::::::::

A nagylányommal épp beszélgettünk az autóban pár perce arról, hogy ő mindig felvállalta, hogy van saját akarata, és nem megy az árral (ez így van☺️), és hogy ez milyen jó. Megjegyzem Nyilas a kiscsaj.

Ezzel a frappáns mondattal zárta a beszélgetésünket: Én nem akarok mellékszereplő lenni, kérdeztem tőle, mit ért a mellékszereplő alatt? – Azt, aki beolvad a tömegbe, … wow.

Engedélyezte, hogy ide is leírhassam, merthogy, ez a Telihold épp erről szól.

+

A Hold a jegyekben Facebook live MA

link:

https://www.facebook.com/events/2201674166648602/?sfnsn=mo

A Nagy Hármas (The Big Three) a Nap, az Aszcendens és a Hold. Az asztrológiai képletünkben ez a Három sarkalatos elem az, aminek energiáit érdemes először is megértenünk, mert meghatározza alapvető dinamikánkat, és személyiségünket…

ASZCENDENS
Az Aszcendens jegyét érzik rajtad az emberek, ha belépsz, mondjuk egy szobába ismeretlenül, ez az a minőség, ahogy téged érzékel a külvilág, ahogy téged leírnak, amikor még nem ismernek téged…

Akik igazán ismernek téged, azok értik/érzik a Hold jegyed minőségét is benned.

NAP
A Nap jegyének minősége mutatja, hogy érzékeled te magad, s milyen módon haladsz tudatosan abba az irányba, ami téged azzá tesz ‘aki vagy’.

HOLD
A Hold jegyének minősége mutatja, hogyan szeretsz kapni, hogyan működsz érzelmileg, hogyan reagálsz kapcsolódásokban, általában az érzelmi dinamikádat mutatja, ez nagyon személyes, a belső természeted…

Erről fogok beszélni…

+

Merkúr-Plutó trigon


Amit kigondolsz most, vagy kimondasz, annak súlya van, vagy lehet…

Immár harmadszorra, vetnek egymásra trigont, támogató fényszöget, április vége óta (a Merkúr hátrálása miatt).

A Plutó abban nagyon jó, hogy mély nyomokat hagy, ha egy témára rákapcsolódik, mélyre visz, mélységesen átalakíthatja az embert annak tekintetében, hogy mit hisz magáénak (jelen esetben a gondolkozásunkat valamiről, vagy a kommunikációnkat valamivel kapcsolatban írhatja át, hogy mi szeretne már nagyon átfordulni másba bennünk).

S, ahogy tisztul, vagy szenvedéssel, vagy drámával, vagy a tudatosabbak mindenféle dráma nélkül, egyszer csak elhagyunk egy rossz szokást, egy beégett mintázatot, egy régóta hurcolt félelmet. Vagy többet. Új tér nyílik. Új érzéseink kelnek, s új gondolataink. Új módon akarjuk kifejezni magunkat.

Azt tudjuk, hisz van már önmagunkkal kapcsolatban tapasztalatunk, ha valamitől tartunk, de ennek ellenére tartunk tovább a felé, ami hív, egy ponton átfordul.

Használjátok ezeket a napokat arra, hogy nézzetek rá, április vége óta, ami amúgy is egy nagy Napfogyatkozásos teremtő időszak volt, fordulatokkal, izgalommal, mi ért benneteket, s mi érett meg bennetek, amiben továbbtartanátok, másként, mint eddig.

Bár baromi új, és baromi bizonytalan hova fut ki😉…

Júni 13-án a Merkúr átlép Ikrekbe, saját jegyébe, ott felpörög, a trigonja még felettünk lesz a Plutóval. Ne fogjuk vissza magunkat, ha nagyobb sebességre kapcsolnánk a változásban.😉

*Merkúr-Plutó trigon

+

Vénusz-Uránusz együtt

Mi van az égen?
Vénusz-Uránusz együtt(állás)
A Jóakaró Vénuszra rákapcsolódik az asztrológiai jegyek ‘rosszfiúja’, az Uránusz

Negatív hatása lehet:

 • váratlanságok
 • hirtelen fordulatok, amire egyáltalán, de egyáltalán nem számítottál, és amelyek kibillentenek
 • káosz
 • enyhe sokk
 • annak érzete, kicsúszott a lábad alól a talaj 1-2 pillanatra
 • valami idegesítő fejlemény, ami kiveri nálad a biztosítékot

(na de tudjuk, hogy a negatívnak is van pozitív hozadéka, hisz kénytelenek vagyunk megállni, és átgondolni, ez miért történt velünk, az Uránusz úgy tanít, hogy kiperdít a megszokottból, hogy nézzük meg fentről – is azt, amiben vagyunk)

Nálunk a tónál, tegnap-ma óta többször elment az áram, ami nem lett volna baj, mondjuk, ha csak ma, amikor pihi van, de tegnap, amikor ezerrel toltam a munkát, és a wifi elszállt, egyértelműen vészhelyzet volt, és ott lebegett felettem az érzet, mi lesz, ha elszáll megint…

Pozitív hatása lehet:

 • szuper meglepetés(szerű) fejlemény
 • felszabadító érzetek
 • ha szerelemben vagyunk valakivel, új, és a friss élménye
 • izgalom
 • élet-öröm
 • pozitív és reményt keltő fejlemények
 • szikra
 • inspiráció

És kiemelném, a Női követőeimnek, hogy ne sétáljunk el e mellett a bolygóállás mellett csak úgy, MI NŐK.

 • kísérletezzünk bárhogy (vegyünk fel virágos ruhát, ha eddig sose, vagy vegyünk fel dögöset, és provokatívat, ha eddig azt nem)
 • próbáljunk ki valami újat, ami a frissesség érzetét kelti bennünk és jóérzéseket kelt
 • tegyünk most több pírt az arcunkra
 • ami egyedi bennünk, azt emeljük ki, ne rejtsük el
 • írjunk egy kis listát, mi adja nekünk a kényelem és az öröm érzetét, és szépen pipálgassuk a hétvége folyamán, amíg a végére nem érünk
 • találkozzunk barátnőkkel és üssük el haszontalanul az időt egy jeges ital mellett
 • töltsünk időt a természetben, hogy leoldjuk magunkról a laptopok, okostelefonok hétköznapokban megélt kényszerű láncait
 • biztos mindenkinek vannak női példaképei, egy jó kis gyakorlat az, hogy gyűjtsd össze azt a pár ismert Nőt, akit nagyra értékelsz valami miatt, és merengj egy kicsit azon, hogy miért van olyan hatással rád, mit tanulhatnál tőle vagy emelhetnél be a női utadba, a példája okán.

Mert a női útnak is része, az öröm, a derű, az optimizmus, a mosoly, elmúltak azok az idők, amikor egy nőt az tett nővé, hogy milyen hosszú a feladatlistája…

Vénusz Bikában, mindebben fent adhat erőt ez a bolygóállás, hogy ne hezitáljunk és hozzuk le az örömöt, s éljük. S legyünk rugalmasak, és kicsit lázadók, ha kell (ha esetleg a környezetünk másként nem értené meg az igényünket a harmóniánkra, harmóniákra).

…………

20% kedvezmény a Vénusz benned konzultációmra júniusban…🌸

Most, hogy a Vénusz Bikában (június 23-ig), saját jegyében, használjuk, mi Nők…

A szépség és az életöröm, mint olyan, s az abban meglelt bőség, hogy arra legyünk nyitottak, s, hogy ezt önmagunkban is folytonosan megleljük, nagyban hozzájárul egy Nő ‘virágzásához’.

Plusz, az, hogy azt keresd, ami/aki jó neked, s, ami nem, azt engedd. A Vénusz és fényszögei mutatják mit tanulunk ebben a leszületésünkben, hogyan szeretünk szeretni és szeretve lenni, mire vágysz, mi vonz.

A Vénusz jegye mutatja azt is, milyen lehet a kisugárzásod, ha tényleg megéled a női részed.

Részletek és időpontok itt:
https://barnabeata.com/2022/04/18/konzultaciok-2022/

Bejelentkezés itt:
https://barnabeata.com/elerhetoseg/
barnabeata242@gmail.com
Beata Barna messenger

+

Merkúr irányt vált

Mi van az égen?
Merkúr irányt vált, kiér a hátráló mozgásból, de…
bezavar egy
Merkúr-Szaturnusz fényszög

Meg kell említeni, ami most fent, mert bár ma a Merkúr kiér a hátráló mozgásból, két tény még nyomogathat gombokat rajtunk merkúri témákban:
• jelenleg a Merkúr és a Szaturnusz között nehéz fényszög van beélesülve (kvadrát)
• ahogy nekiindul előre a Merkúr holnap, egy napra rá, a Szaturnusz vált irányt, és elkezdi az ez évi hátráló mozgását

Így elmondhatjuk, még, amíg Merkúr át nem ér Ikrek jegyébe júni 13-án, nem hozhatja teljes mértékben a rá jellemző energiákat, ami a pörgés, a mozgékonyság…, Szaturnusz most lefogja…

A szaturnuszi irányváltás nyomaték, azzal, hogy Merkúrt támadja, ez az üzenet talán: legyenek most rendben a gondolataid, ha valami húzna be negatív gondolati sémákba, húzd ki magad belőle.

Fókusz, azon, amiben éppen vagyunk, vagy a következő lépésen, tovább ne gondoljuk, s abba a hibába se essünk, hogy rég volt szorongásaink tartanak minket fogva.

A jelen-létünkben van a kulcs. Az tarthat minket távol a felesleges szorongatottságtól, amit a Szaturnusz könnyedén behozhat a megéléseinkbe, amikor épp irányt vált, és épp támadja a gondolatainkért felelős Merkúrt, ami most Bikában kicsit amúgy is kényelmetlenül érzi magát, szilárd jegy, nehezen mozdulós, makacs…

*Merkúr-Szaturnusz kvadrát

Kép: Pinterest

+

Vénusz benned konzultáció

20% kedvezmény a Vénusz benned konzultációmra júniusban…🌸

Most, hogy a Vénusz Bikában (június 23-ig), saját jegyében, használjuk, mi Nők…

A szépség és az életöröm, mint olyan, s az abban meglelt bőség, hogy arra legyünk nyitottak, s, hogy ezt önmagunkban is folytonosan megleljük, nagyban hozzájárul egy Nő ‘virágzásához’.

Plusz, az, hogy azt keresd, ami/aki jó neked, s, ami nem, azt engedd. A Vénusz és fényszögei mutatják mit tanulunk ebben a leszületésünkben, hogyan szeretünk szeretni és szeretve lenni, mire vágysz, mi vonz.

A Vénusz jegye mutatja azt is, milyen lehet a kisugárzásod, ha tényleg megéled a női részed.

Június 21-én a Vénusz szép fényszöget vet a Plutóra majd. Ami erős, és transzformatív energia.

A Vénusz benned konzultációimat 20% engedménnyel veheted igénybe, amíg a Vénusz ebben a jegyben…

Részletek és időpontok itt:
https://barnabeata.com/2022/04/18/konzultaciok-2022/

Bejelentkezés itt:
https://barnabeata.com/elerhetoseg/
barnabeata242@gmail.com
Beata Barna messenger

+

Ikrek Újhold

Mi van az égen?

Épp most, áll be, Ikrek jegy 9. fokán, a Hold és a Nap egy és ugyanazon a fokon áll. Az együttállásuk, az Újhold. Azért is mondjuk, hogy Új kezdet energiája, mert a Nap, az AKAROM, és a Hold, az ÉRZEM, egyazon jegy minőségeiben… Tehát, nagyobb eséllyel indítunk el valamit, mert esetleg nincs bennünk annyi disszonancia.

De persze, ebben az Újholdban is több van, mint, csak a Nap és Hold kapcsolata.

Az Ikrek jegy a gondolkozásunk, az ötleteink, a mentális folyamataink, az, amit kimondunk, kikommunikálunk, illetve a közvetlen környezetünk, a mozgékonyságunk, akár kint a világban, akár szellemileg, odabent.

Mint tudjuk, most épp hátráló Merkúr időszakban vagyunk, még pár napig, ezért ez az Ikrek Újhold egy kissé lassabb energia most, mint szokott. Általában, ilyenkor jellemző, hogy sokat beszélünk, vagy sokat akarunk kimondani, sokmindent csinálunk egyszerre, vagy párhuzamosan, vagyis nagy a pörgés, sokat gondolkozunk.

A Merkúr, ennek az Újholdnak az uralkodója, most már visszahátrált BIkába, tehát, egy kissé olyan ez, mintha az lenne a levegőben, légyszi, gondold át újra, ami foglalkoztat, ne siesd el, menj vissza az alapvetésekhez, hogy tisztuljon, hogy jó következtetésekre juss.

A születési képletben, ahol most a Nap és Hold, az az életterület lehet fókuszban. Tehát, ahol Ikrek 9 fok van a képletedben….

Mi ad még hozzá ehhez az Újholdhoz, hát, az mindenképpen, hogy a Merkúr és Szaturnusz között van egy nehéz fényszög, visszaránthatnak minket energiában régi, vagy negatív gondolatok, érezhetjük azt, hogy valamire még várakoznunk kell, nem jött el az ideje, és ez türemetlenné tehet minket. Már haladnánk.

Főképp, mert a Mars-Jupiter együttállás Kosban lökne minket előre.

Van most fent ez a fura dinamika, hogy Ikrekben-Kosban bolygók gyorsítanának minket (de, ahogy mondtam a hátráló Merkúr miatt, az sem most teljesen megszokottan gyors), a Bikában levő bolygók-elemek (Vénusz, Uránusz, Felszálló Holdcsomópont) pedig azt üzenik, nézz rá, tuti jó megoldások, vagy konklúziók felé haladsz-e, ami az értékrendednek megfelelő.

Jellemző annak a kettőssége is, hogy igen, túlgondolnánk, de a Merkúr most a Neptunnal és Plutóval szép kapcsolatban, ezzel, ott van annak az érzete, nem is kell itt annyit gondolkozni, zsigerből, érzésből talán bölcsebb, illetve bízzunk, ne akarjuk tudni. Ez is ott…

Pár bolygó saját jegyében jár, s mint tudjuk, ilyenkor teljesen tudják hozni a minőségeket, amit képviselnek: Vénusz Bikában = élet-öröm; Neptun Halakban = megengedés; Szaturnusz Vízöntőben = megújulás, régi működések lebontása; Mars Kosban = akarom, harcolok magamért. Ez azt adhatja most nekünk, hogy egyes dolgok könnyebbnek tűnnek…, van bennük Flow. Persze, ha nem gondoljuk túl:)

Hold-Nap együttállás
Neptun-Merkúr szextl
Plutó-Merkúr trigon
Merkúr-Szaturnusz kvadrát

+

Mai gondolat

Vannak napok, reggelek amikor felkelsz, és azt érzékeled, hogy, amit még tegnap nem tudtál, azt ma már tudod. Visszanézel az előző napra, amikor még nem volt tiszta, s ahogy kortyolod a reggeli kávédat, elmosolyodsz. Tud valamit nagyon az univerzum, gondolod magadban. Egyrészt van humorérzéke (hogy legyen nekünk is), másrészt, nem lineáris, sokszor nem A-ból B, hanem éles kanyarok, plusz, nem úgy támogat, hogy megad minden tudnivalót, hanem úgy, hogy épp nem. Pont azért, hogy érezzük ki mi, a saját tapasztalásainkból, hogy mi nekünk a lényeges…

Jellemzően nem az elme, hanem a szív a legjobb iránytű, a szív fájdalma, vagy a szív öröme, … fedi fel, napról napra kik vagyunk és kivé szeretnénk válni.

BB