+

A Vénusz a napokban, és a kötődéseink, érzelmeink

A napokban a Vénusz kapcsolódott/ kapcsolódik Marshoz, Jupiterhez, Plutóhoz, Szaturnuszhoz, Neptunuszhoz. Mégpedig segítő fényszöggel. Kivételes energetika ez, ha még hozzáadjuk, hogy a Vénusz még mindig nagy erőben saját jegyében Bikában, a vele kapcsolódó bolygók többsége pedig még Bakban. Odafent emlékeztetőket ‘gyártanak’ nekünk arra, hogy felismerjük, mi a Rend, hogy mi a Méltó, hogy mi az Igaz, s mi a Lényeges.

Ma  a Vénusz/Jupiter egzakt szép fényszöge az égen. Kicsit a csoda fényszöge, kicsit a szerelemé, a bennünk lévő hit, és a belső igazságunk, eddig megszerzett tapasztalásokból kinyert bölcsességünk és belátásunk kaphat támaszt ma és a napokban. És az elfogadás leckéinek segítő, előrevivő vetületét láttathatja meg velünk. Finomra hangoltságot hoz a neptuni kapcsolódás, olyat is észrevehetünk, ami máskor elfedve előlünk…

Ma szép idő lesz. Igazán vénuszi. Figyeljük, ahogy a természet minden kinti emberi lecke és nehézség ellenére kibontja magából lassacskán a tavaszt. A színeket. Ez jót tesz majd a léleknek.

Az, hogy a napokban a Vénusz a nagy sorsbolygókkal így kapcsolódik. Lehetőség a változásra, függőségeink lerakására, beégett félelmeink, gátló hiedelmeink meghaladására. Ha felismeréseink lennének. Jegyezzük fel. Ne hagyjuk csak úgy őket elillanni… Megtartás, tartani az irányt, figyelni a kötődéseinkre, akit szeretünk, támogassuk, ha van bennünk még felesleg erőből, optimizmusból… És miért ne lenne?

Mars és Vénusz is részt vesz ebben a napokban tapasztalható vénuszi folyamban… A férfi és a nő… Figyeljük magunkat a napokban a kapcsolódásainkban. Lehet nehézség, lehet kihívás, lehet még több érzelem és kötődés a hozománya, ahogy a Mars érinti a Vénuszt, és a Vénusz a Marsot. Sokan most kivételes közelséget élnek meg a társukkal a karanténban. Tengernyi az idő, kapcsolódni egymással, felvenni a szemkontaktust, kényeztetni egymást, vagy egyáltalán megérteni a másikat. A hétköznapokban, amikor még szaladtunk, s kifolyt kezünk közül az idő, ez nem volt lehetséges. Pont így, ilyen élesen és tisztán…

A Nők…, szeretek kiszólni hozzájuk, ha vénuszi fényszög az égen. A napokban annyi jelét tapasztaltam, hogy mi nők, ha nehézség adódik, elővesszük valami rejtett helyről azt az erőt, amiből végtelen van, ha kell.  Amivel nem csak magunkat, de társunkat, gyermekeinket, a családot is navigálni tudjuk szeretettel, félelmek nélkül. Sőt, bárkit, aki segítségre szorul. Gondoljunk a védett otthonainkból azokra a nőkre, akik még a pénztárakban ülnek, akik gyógyszert adnak ki, akik a gyárakban dolgoznak vagy, akik a kórházakban segítenek a betegeken… Azokra, akik még kijárnak, értünk is…

A holnapi Vénusz/Plútó szép fényszögkapcsolatát (ami még április első napjaiban is velünk ugyancsak) használjuk arra. Hogy ne a félelmeknek adjunk. Hanem azon érzelmeknek, amelyek bennünk az átalakulást segítik. Másokat is ebben támogassunk. Ami fájdalmas, kompromisszumokkal teli megoldások felé vinne, azt vegyük észre… Ez az év az átlényegülés éve. A ‘csak előre, és ne hátra’ éve… Kollektívben is, de egyéni szinten is.

Ki, hol küzd most, ott, … ha esetleges félelmeit tetterőre váltja, teremtésbe csatornázza ez évben, nagy átalakulást élhet meg.

A Vénusz az érzelem is, a vágyaink. Vegyük sorra… Írjuk le. Tegyünk értük, most az otthonunk csendjében. S, ha úgy alakul, a járványnak vége, valósítsuk meg odakint. Adjuk át magunkat annak, ami megmozgat minket, amivel/akivel kapcsolódni vágyunk a jövőben.

A tér leszűkült, a lehetőségek, a régi megszokások ki lettek húzva alólunk. Így kell most tartani az irányt, s tartani másokat🙏. Nehézségben vagyunk. Kapcsolódjunk máshogy, új megoldásokkal. Sok szeretettel…

Szép napot…

 

 

Tavasz

+

Asztrológiai tanácsadás online

20170512181431_IMG_5447

Az ASZTROLÓGIAI TANÁCSADÁSt folytatom online
(skype/messenger/tel.)

Ha szeretnél önismereti munkát végezni az elkövetkező hetekben vagy nehézséget élsz meg, keress bizalommal:
– ingyenes tanácsadás márc.-ápr. (infók lentebb)
– általános képletemzés
– párkapcsolati elemzés
– gyermek születési képlete
– konkrét problémára fókuszáló tanácsadás megegyezés szerint hetente v kéthetente szervezett ‘ülésekkel’

Részletek itt:
http://www.barnabeata.com

Ingyenes tanácsadás:
Sokat gondolkoztam azon, hogyan segíthetnék azoknak az asztrológiával, akiknek a jelen helyzet nehézséget okoz.

Arra jutottam, hogy április végéig esti időpontban, 19h-20h között felajánlok online (skype v. telefon) minden ellenszolgáltatás nélküli 15-20 perces beszélgetést. Ha ismert a pontos születési időpont, azzal, ha nem, anélkül.

Vasárnap a Szaturnusz belépett Vízöntőbe, olyasmi ez, hogy az egész világ bezárkózik, elcsendesül. Mindez a mi érdekünkben történik. Ez főképp azoknak, akik egyedül vannak, vagy azoknak, akiknek a képletük érintett a mostani nehéz állások kapcsán, megterhelő lehet (pl. Plutó-Szaturnusz nehéz fényszög van a képletükben). Április közepéig bizonyosan nagyon tudatosan kell élni a napjainkat. Hogy aztán nyár elejéig minden rendeződhessen, visszarendeződhessen. Egy asztrológus nagy segítséget adhat abban, hogyan értékeljük a dolgokat, eseményeket. Minden kinti eseményben most meg kell látnunk az értéket, a tanítást. Azt gondolom, Magyarország nem lesz célpontja olyan erővel ennek a vírusnak, mint más nyugat-európai országok…

Ezt itt a facebookon osztom meg, általában ismerőseim látják, de, ha ismertek olyat, akinek, tudjátok, most extrém nehéz, nyugodtan osszátok neki.

Úgy gondoltam, hogy messengeren privátban kérném a jelzést, és ott szerveznénk le a pontos időpontot. Hosszú beszélgetést nem tudok ígérni, csepp a tengerben, de talán ez is valami…

+

Csend(élet) – A Szaturnusz Vízöntőbe lépett

Hogyan használd a jelenlegi energiákat jóra, saját fejlődésedre, hogyan használd ki a csendet, a mozdulatlanságot, amiben  most vagyunk…, és hogyan segíts ezzel másokon is…

A Szaturnusz átlépett Vízöntőbe…

A Vízöntő mindig kicsit tovább lát, mint, amit itt a fizikai síkon tapasztal, így egy kicsit halhatatlan is, …. mint a régi görög istenek.

A Vízöntő jegy és a mitológia

ganymedes3316

A görög mitológiában van egy figura, Ganümédész, a trójai király fia. Gyönyörű fiatal férfi, amint egy napon éppen a nyájat terelgette a mezőkön, Zeusz megpillantotta, nagyon lenyűgözte őt a fiú ereje és szépsége, sas formájában lecsapott rá a magasból, elragadta, felvitte őt az istenekhez. Innentől ő lett az istenek pohárnoka, és mellesleg Zeusz szeretője. Ganümédész osztogatta az isteneknek az örök fiatalság vizét. Cserébe örök halhatatlanságot kapott. Zeusz felesége, Héra viszont nehezen viselte ezt a helyzetet, egy idő után Zeusz felküldte a fiút a csillagos égre, ebből lett a Vízöntő csillagkép.

Március 22-én a Szaturnusz jegyváltása megtörtént

Március 22-én a Szaturnusz átlépett a Vízöntő jegyébe (utoljára 1991-1994-ben volt itt). Ebben a jegyben halad most július elejéig, majd akkor visszalép Bakba, hogy majd december közepén végképp Vízöntőbe lépjen el, amelyben aztán 2023 tavaszáig lesz.

Miért érdekes ez? A Szaturnusz 2017 óta a Bak jegyében járt, ami egy földelt, lassú, kemény, stagnáló energia. Olyan kérdésekkel kerülhettünk túlnyomóan szembe, mint:

 • Mi a sorsom?
 • Mi felé tartsak? Mik legyenek a céljaim?
 • Milyen lépéseket kell tennem azokért?
 • Hol korlátozom magam?
 • Hol vannak bennem félelmek, amelyek miatt nem tudok kiteljesedni?
 • Hol nem tartom be a szabályokat?
 • Hol nem vagyok felelősségteljes?

A Bakban járó Szaturnusz jelmondata, a

‘Ki mint vet, úgy arat’

erősen velük volt az elmúlt három évben. S döntően ‘kinti’ célokért küzdöttünk, az volt reflektorfényben, amit odakint mutattunk magunkból. Túlnyomóan egy YANG, férfias energetika, kemény, kitartó munka jellemezte ezt az időszakot.

A fókusz a Szaturnusz jegyváltásával áthelyeződik másra. A Vízöntő jegy levegős jegy, a Bakkal ellentétben. A jegy hangsúlyozza az egyén és a közösség erős kapcsolódását, a humánumot, a másokért tenni akarást, a géniuszt, az új ötleteket és megoldásokat, a jövőt, az innovációt, a merészséget, a ‘forradalmat’.

Azt az érettséget, amit elértünk az elmúlt három évben az erős Bak energiák kapcsán, abba csatornázhatjuk, hogy:

 • Miben vagyok egyedi?
 • Miben vagyok más?
 • Hogyan lehetne ezt az egyediséget végre kibontani magamban, és felvállalni?
 • Tehetségként megélni?
 • Erre építeni egy víziót, amely tükrözi az önvalóm, a belső vágyott utam, amely semmiképpen nem önös érdeken alapul, hanem olyan út, amellyel adni tudok másoknak, utat mutatni?
 • S ezzel a tehetségemmel, hogyan tudom segíteni a közösséget?
 • Hogyan tudok hozzájárulni víziómmal  a hálózatépítéshez, a networkinghez, amit már most is erősen tapasztalok a világban?
 • Milyen új megoldásokat találok, amelyek kisöprik a régi struktúrákat, akár az én életemben, akár közösségi szinten?

A Szaturnusz kicsit olyan, hogy totál objektíven szemünkbe néz, és jelzi, merre az irány… Nem érzelgősködik, csak kiadja a leckét.

Az elmúlt akár két hét kinti eseményei is mennyire szépen mutatják a fenti tendenciákat, megjelentek segítők ezrei online, akik felajánlják saját tehetségüket mások segítésére, a közösség fenntartására (pl. menő séf filléres ételeket készít online), olyan cégek, akik új megoldásokat ajánlanak az elavult struktúrák helyett (pl. nyelviskolák, informatikai cégek besegítenek az iskoláknak), mindezt a köz javára, s azok, akik szorult helyzetükben (s ez is a Szaturnusz, sőt az a Szaturnusz/Plutó együttállás pressziója), online ajánlják fel szolgáltatásaikat, mert nem tudnak személyesen dolgozni már. És sorolhatnánk… Pár nap alatt bekúszott az erősen Vízöntő jegyre jellemző felfelé építkezés, az eddigi leföldelt struktúrák helyett.

Utoljára a Szaturnusz Vízöntőben 1991-1994 között járt.

Érdekes ránézni, hogy te egyéni szinten akkor miben voltál, mert esetleg hasonló energetikát fedezhetsz fel most majd magadban az elkövetkező három évben. Gondoljunk bele, 1993. április végén adták ki a www. forráskódot, ezzel lett ingyenesen elérhető mindenki számára az internet (World Wide Web). Ami, teljesen átformálta a világot.

Amikor, bejelentették, hogy az iskolák távban fognak működni, átsuhant rajtam az a gondolat, hogy szerintem, ha vissza is rendeződünk, akkor is lehet, ez már így marad, már nem mehetünk visszafelé.

Miért?

Mert a Vízöntő jegy, az a JÖVŐ.

Az minden, ami előre(visz), ami innováció, ami forradalmi megoldás, ami megosztása a tudásnak, hiszen a jegy döntően az intellektus jegye. Tudásmegosztás, erőforrások megosztása. Olyan ideák beemelése mind egyéni, mind kollektív szinten, amit régen akár idealistának bélyegezhettünk meg, de most beemeljük a jelenünkbe, jövőnkbe.

Egy szép példa:

1963, a Szaturnusz akkor is Vízöntőben járt: Nelson Mandelát életfogytiglanra ítélik az apartheid elleni küzdelme kapcsán. Eltelik 30 év, a Szaturnusz közben körbejárja az összes jegyet és visszatér Vízöntőbe, 1993-ban Nelson Mandela Nobel Békedíjat kap ugyanezért a tevékenységéért. Az apartheid vége, Dél-Afrikában új Rend alakul…

A Szaturnusz mostani jegyváltását tehát arra használhatjuk egyéni szinten (mert a kollektívben is már zajlik, visszafordíthatatlanul a jövő), hogy felvállaljuk azt, akik vagyunk, az egyediségünket, semmiképpen nem tekintünk visszafelé, csak előre.

Mondhatjátok, miért idealizálom, azt, amiben vagyunk, hiszen nehézségben vagyunk.

Igen Jogos.

Viszont,  azt gondolom, az, amit egyénként beleteszünk a nagy közösbe hatalmas változásokat hozhat, odakint is, és a mi egyéni életutunkban is. Plusz, ha már itt tartunk…

Mert március vége van, erről már írtam korábban, most vagyunk a nehézség epicentrumában…

A Jupiter, Plutó közé szorulva a Mars, majd lassan eléri a Szaturnuszt is, erős küzdelem, harc, gyulladás, félelmek a Mars, rátesz még a nagy sorsbolygók amúgy sem könnyű leckéire, illetve az Uránusz is nehéz fényszögben a Szaturnusszal, ami április elejéig csak élesedik, beaktivizálódott az a  lecke (amiről írtam régebben, hogy lesz, csak akkor még nem tudtuk hogyan), hogy a biztonságod ne az anyagban találd meg, mert az most nincs (ld. régi írásom erről: Uránusz Bikában)

 • Jupiter Bakban: Fogadd el azt, ami van. Légy alázatosabb. Vedd elő a hited, a bölcsességed, és fejlődj tovább az elfogadás leckéiben.
 • Plutó Bakban: Ha félsz, nem gond, de kezeld félelmeidet tudatosan. Ne aktiváld be őket. A Plutó a teremtés is. Csatornázd, ha felmerül félelem azt az energiát valami átalakító, teremtő tevékenységbe.
 • Szaturnusz Vízöntőben: Újulj meg, tarts előre. Ne hátra. S semmiképpen, ne ess abba a hibába, hogy elkap a pánik, hanem az intellektusoddal, higgadtságoddal segítsd, vagy enyhítsd a kinti folyamatokat, közösséget, és a benned levő feszültségeket.
 • Mars együttállásban a nagybolygókkal: ne gyulladj be, amint nyomát érzed, ülj le csendesedj el, tartsd az erőd konstans módon, kitartóan, és cselekvésbe tedd.
 • Uránusz nehéz fényszögben Szaturnusszal: a mostani korlátok, mind a mi érdekünket szolgálják, egy felsőbb Jó érdekében történnek. Plusz, ezt a helyzetet érdemes aktív belső munkával a belső szabadságunk, stabilitásunk vizsgálatára fordítani.

Visszatérnék a görög regéhez, Ganümédész a pohárnok, aki az örök fiatalság vizét osztogatja az isteneknek… Mintha most ezt keresnénk, és ami csodálatos, hogy …

Bár az egész év a Plutó és Szaturnusz együttállásban zajlik, tehát nem lesz könnyű, mert a fejlődést sajtolja ki belőlünk minden egyes nap. Ha akarjuk, ha nem, nem szűnik az, hogy, ahol nem tettünk magunkért, ahol nem mertünk lépni, ahova nem mertünk odanézni, oda most kell. De…

Kivételes energiák vannak, mert azt az erőt, amit magunkban növesztünk (a sok belső munkának köszönhetően), az odakint is rezonálni fog, ezzel segítjük azokat is, akik bajba, nehézségbe kerülnek, tehát, a Vízöntő jegy és a Szaturnusz jóban vannak:

 • felelősségteljesebb
 • higgadtabb
 • újítóbb
 • egyedibb
 • modernebb
 • merészebb
 • humánusabb
 • szolidárisabb

emberekké válhatunk, ha ráfekszünk a hullámokra, ha nem a félelmeknek adunk, hanem magunkból adunk.

Ahogy ez évben változol, ahogy ez évben átadod magad a megújulásnak, az áll majd be 2020 decemberében, amikor a nagy Jótevő, a Jupiter elegánsan odaáll majd a Szaturnusz mellé, és átsegít minket majd a 2021-es évbe, ami, valljuk be, egy másfajta a világ lesz, hiszem, hogy szolidárisabb, emberibb, együtt fogunk dolgozni ‘az örök fiatalság vizének’ felkutatásán, közös megoldásokat keresünk, az internet által teremtett networkinget végre döntően nemes célokra használjuk majd, a gyermekeinknek megteremtjük, ha a fizikai a síkon olykor megterhelő leckékkel is teli, de a jövőt (nem visszafelé rántjuk őket), és tartjuk őket saját megdolgozott erőnkkel és víziónkkal, ahogy épp lehet, a kondícionáltságaink közepette.

És tarjuk egymást, mert a Vízöntő jegy egy higgadt, levegős, intelligens, megtartó minőségű jegy, aki mindig tovább lát, mint, amit itt a fizikai síkon tapasztal, így egy kicsit halhatatlan is, mint a régi görög istenek.

(Épp kinéztem az ablakon, kavarognak a hópelyhek a kertben… A hideg, a lehűlés, a higgadtság (Szaturnusz Vízöntőben analógiája ez is), a hópelyhek tánca az pedig sok jó rezgés, amit mi beletehetünk felelősségteljesen most, A NAGY KÖZÖSBE…, azzal, hogy tartjuk az irányt és ezzel megtartunk másokat…

Szép napot nektek…

Maradjatok otthon… Most így tehetünk legtöbbet a felsőbb Jóért…

Ha tanácsadásra jelentkeznétek: skype-on vállalok konzultációt. Minden kontakt infó a blogomon…

 

+

A Vízöntő-korszak

Sokan úgy vélik nagy asztrológiai korszakváltás küszöbén állunk. Zárul le a Halak-korszak, s nyílik egy új, a Vízöntő. Van a 12 állatövi csillagkép. És a Kos jegy nulla pontja. Amikor eljön a tavaszi napéjegyenlőség (március 21.), az a csillagászati év kezdete. Ez a pont, a tavaszpont viszont nem ugyanott áll soha, mint a megelőző évben. Mindig kicsit odébb, mivel a földtengely elmozdul. Ezt a görög asztronómus, Nicaea-i Hipparchus (i.e. kb. 190–120) fedezte fel. A tavaszpont ezen mozgása végig a csillagjegyeken a Nagy Év (ahogy Platón nevezte).

Precession of the equinox: 26,000 (Great Year), 2150 (Aeon), 4300BC-2150BC (Taurus), 2150BC-1AD (Aries), 1AD-2150AD (Pisces), 2150AD-4300AD (Aquarius), Matthew 28:20, Exodus 32:19, Matthew 24:3, 26,000

A Nagy Év kb. 25800 évet ölel át. A csillagjegyeken fordított sorrendben halad végig a tavaszpont. S egy jegyet kb. 2165 év alatt jár be. “Platón úgy vélte ezek a korszakok, a ‘kozmikus ember’ egy-egy reinkarnációját jelentik, hasonlatosan ahhoz, ahogy a születés és halál váltakozásában az egyén maga is a tudatosodási folyamat különböző stációit járja” (L. Greene: Kapcsolódás).

 

Azóta, hogy a Föld benépesült, 6 világkorszak volt (Oroszlán: i.e. 10000ie. 8000; Rák: i.e. 8000i.e.6000; Ikrek: i.e. 6000ie. 4000; Bika: i.e. 4000i.e. 2000); Kos: i.e. 2000i.sz. kezdete; Halak: i.sz kezdetekb. 2000). Az ábrán a Vernal Equinox (tavaszpont) jelzi, ahol mostanában tartunk, vagyis a Halak- és Vízöntő-korszak között.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy pontosan mikor is lépünk/léptünk be a Vízöntő korszakba, beléptünk-e már, vagy még egy-két, vagy esetleg négy-ötszáz év múlva fogunk. Vannak, akik úgy vélik, hogy az 1930-as években ez megtörtént, vannak, akik 1957. október 4-ét jelölik meg, amikor az oroszok kilőtték a világ első műholdját, vannak számítások, amelyek szerint 2500 körül fogunk, vannak, akik 2012-re datálták (én ezt a felfogást támogatnám). Sokan úgy vélik, ha még nem is léptünk be, ha csak közelítünk hozzá, és kifelé tartunk egy másik jegyből, akkor is érezhető, hogy már erősen jön be az új kor minősége (akár váltást megelőző 500 évben is). S így akár a francia forradalom is már ennek előjele lehetett ennek (szabadság, egyenlőség, testvériség elég erősen Vízöntő üzenetek), s minden, ami utána jött, az ipari forradalom, a technika robbanásszerű fejlődése.

Mintha valaki finoman felélesztette volna az emberiségben a Vízöntőt, a feltalálót, géniuszt, a forradalmárt, a szellemit, az újítót, a humanitáriust, s a jegy minősége fokozatosan kúszna be a világunkba, egy új korszellem van születőben. Kiszorítva a Halak kor 2000 éve tartó hagyományát.

Liz Greene: Kapcsolódás c. könyvében így írja le egyes korok közötti váltásokra jellemző Új érzetét. Ő arra utal, hogy az 1960-70-es években kitört hippi-mozgalom, az 1967-ben létrejött “szerelemtanya” Kaliforniában, már előszele volt a mostani váltásnak.

“…Ami az 1960-70-es években történt, nem újszerű az emberiség történetében. Valami hasonló történhetett a Halak kor hajnalán (i.sz. kezdete), amikor az üldözött és még csak embrionális formában létező új vallást, a kereszténységet néhány tucat elkötelezett hívő őrizte és hagyományozta tovább Róma sötét katakombáiban. Ilyesmi mehetett végbe i. e. 2000 táján, a Kos-korszak kezdetén, amikor a harcos isteneket imádó észak és közép-európai törzsek özönlötték el a mediterráneum nagy matriarchális, földművelő kultúráit. A Bika-korszak elejéről, vagyis az i. e. 4000 körüli időszakról szinte semmilyen emlékünk nincsen, de tudható, hogy ez idő tájt nomád törzsek telepedtek le a Nílus, a Tigris és az Eufrátesz mentén, és létrehozták azokat a nagy folyóvölgyi kultúrákat, amelyeket ma a nyugati civilizáció bölcsőjének tekintünk. Különösen az egyes világkorszakok közötti átmenet időszakában van jelen ez a fajta teljesen újszerű, látnoki ihletettség és vizionáltság.”

Kicsit olyan lesz ez a váltás, mint a mai időjárás talán… Ülök a kerti asztalkámnál, a terebélyes fenyőfa alatt, egy mesebeli hangú madárka énekel a fa tetején. Távolabb esőfelhők, jelezve bármikor beüthet a vihar… Egyébként süt a nap, azzal a júniusi meleggel, ami esős napok után jellemző, azzal a 25 fokossal. Előttem a laptopom, mindenhol ott lehetek virtuálisan egy pillanat alatt, tudok kommunikálni bárkivel egy pillanat leforgása alatt, de ha kedvem tartja, meg van a szabadságom, ahhoz, hogy magamba forduljak. Közben olyan szellő fúj, amely finom is, de erős is. Elég erős ahhoz, hogy kisöpörje a fáradt levegőt a fejünk felől. Friss. Ebben a hangulatban benne van minden, amely majd az új korszakban elénk tárul.  Új távlatok…. Hideg, meleg, váratlanság, haladás, finomság, régi kisöprése, új befogadása, bőrig ázás, majd a napon felmelegedés. Aztán megint vihar. Benne van a szellem. Benne van a láthatatlan ereje. Megborzongat időnként a szél “hidege”. Megborzolja a hajat. Előkerül az intuíció. El kell köszönnünk a rugalmatlanságtól, és be kell fogadni magunkba a “rugalmast”. Mert miért is? Miért is lesz ez más, mint az elmúlt kétezer év? Először nézzük meg az elmúlt kétezer év Halak-korszakának főbb jellegzetességeit röviden.

sea sunset holiday sand

Halak-korszak

Képtalálat a következőre: „age of pisces”

Halak jegy: feladni a saját személyiségünket és feloldódni egy nagyobb egységben. Krisztus születésével köszöntött be a Halak korszaka. A Kos-korszakot követte, amely a nagy birodalmak agresszív terjeszkedésének, a tüzes Kos energiának, több istenbe vetett hitnek, a nagy uralkodók és hadvezérek, és hadseregek kora volt. Jézus és a kereszténység megjelenése, a csodák és látomások, s a vágy a kollektív elragadtatásra (L. Greene) s a Halak jeggyel szemben elhelyezkedő Szűz jegy megtestesítője Szűz Mária szimbóluma a kornak….

Két ellentétes irányba úszó (de egy aranyzsinórral összekötött) hal szimbolizálja a jegyet: kettősség jellemzi, vágy a teljességre, de félelem egyben a személyiség elvesztésétől, egyfajta bizonytalanság hogyan kapcsolódjunk az isteni minőséghez. Ez a feszültség áthatotta a Halak korszakát. Templomok épültek, kolostorok, új vallások születtek, papok tanítottak, viszont akik nem hittek, azokat meghurcolták, akik mást vallottak, mint a bevett, azokat máglyán égették el. Teli volt a kor vallásháborúval. A Halak a legzártabb ház jele, a 12-es házé, jellemzi az elzárkózás, a befelé figyelés, a középkori kolostorok nem véletlenül ebben a korban születtek.

 

A Halak vizes, változó jegy. Jellemzi az intuíció, érzékenység, együttérzés, lelkiség, önfeláldozás, mártíromság. A víz, a Hal a kereszténység egyik legmeghatározóbb szimbóluma. Erős spiritualizmus jellemezte a korszakot mindenképpen, amely aztán a művészetekre és tudományra is hatott, s a reneszánszban csúcsosodott ki a Halak neptuni minősége művészeti alkotásokban, filozófiában, tudományos eredményekben.

Ez a korszak útkeresés, itt lent, hogyan leljük meg magunkban a Fent minőségét, az egy  Istennel való egységet. A keresztény egyház fizikai síkon megteremtette ennek az intézményrendszerét. S közvetítőnek kiáltotta ki magát. A 2000 év alatt sok esetben az egyház ellene ment a jézusi tanításoknak, a feltétel nélküli szeretet és megbocsátás tanítását nem nagyon tudta fizikai síkon megvalósítani.

A kérdések nélküli vak hit, a fanatizmus ugyancsak a Halak jellemzője, ebben is volt részünk az elmúlt 2000 évben.

A Halak  míg azt mondja: Hiszek, a Vízöntő azt mondja: Oké, értem, de kérlek, bizonyítsd tudományos eszközökkel….

Ez lesz az egyik fő különbség a két világkorszak felfogása között.

Vízöntő-korszak

f3912db7067a56d14f2ad7a2f43702fd

A Vízöntő levegő jegy, ebben a korszakban a szellem, az intellektus, az ismeret kerül előtérbe. A TUDÁS HATALOM. Ez a mondás is átlényegül. De igaz lesz. Ez az ismeretre való hajlam viszont már nem olyan lesz, mint a Halak korában, hanem egy magasabb tudatosság szintjén jelenik meg. Itt már a világ és a saját működését akarja megérteni majd az ember teljes mélységében és magasságában.

Egyik posztomban (Vissza a jövőbe) utaltam már arra, vannak jelek, hogy új korszakba léptünk, Norvégiában valahogy ezt már nagyon tisztán a bőrömön éreztem. De a a 2012-től eltelt pár év is számos egyéni élményt is hozott, amely szokatlan, friss, felszabadító, régi normáktól elszakadt. Én úgy érzem áthat már mindent ez az új világrend. Mintha több lenne a levegő, s a felfelé megnyílt volna…

“Az ember a tudomány segítségével feltárja a világot és a pszichológia segítségével önmagát, de mindkét módszerrel azt látja meg, hogy ő és a világ egylényegű.”  – L. Greene a Vízöntő-korszakról (Kapcsolódás)

blue-sky-clouds-dress-247304

Egyenlőség

A Halak-korszak fontos jellemzője volt a piramis struktúra, a patriarchális rendszer. Minden egység, a család, a vallások, az államok élén egy ember állt, egy ‘istenség’. Mindenki tudta, hol a helye, és az egyéni szabadságnak nem sok tér jutott. A Vízöntő korban a piramis leomlik, az egyén sokkal nagyobb hatalomhoz jut önmaga kiteljesítéséhez, és sokkal nagyobb szabadsághoz. És egyre nagyobb egyenlőség fogja jellemezni globális szinten is az emberiséget, mint közösséget.

A géniusz, s a tudomány

A Vízöntő archetípusa maga a géniusz, aki a régi rendet feldúlva újat hoz létre. Új találmányokkal sokkol, s forradalmat kelt. Sokan úgy vélik már az elektromosság megjelenésével beléptünk az új érába. Majd nem sokkal később jött az atommaghasadás, az autó, rádió, TV… Nehéz lenne megszámlálni az elmúlt száz évben hány géniusz állt a tudomány és az emberiség szolgálatába. Napjainkban pedig szinte minden nap bejelentenek valami új és pár évtizede még lehetetlennek tűnő megoldást. Pl. lassan a virtuális valóság olyan szintre lesz emelve, hogy nehéz lesz különbséget tenni a valóság és annak virtuális változata között. A gépek egyre inkább emberiek lesznek, az emberek pedig egyre inkább hasonlatosak a gépekhez. Ez jellemző uránuszi módszer, feje tetejére állítani mindent, hogy abból szülessen meg az Új.

Kommunikáció/networkingadult agreement blur brainstormingA Vízöntő levegő jegy, a kommunikáció, s annak áramlása központi eleme. Akik ráfeküdnek a számítógépes fejlődés egyre erősebb hullámaira, és tanulnak és követik az újat, azok könnyen meg fognak élni ebben az új világban, mivel hozzájutnak majd az információhoz, és a tudás hatalom, ez egyre fokozottabban érvényes lesz, ráadásul egyre nagyobb szabadságban lehet majd dolgozni vagy megosztani a tudást hiszen a világháló, a network már az egész Földet beborítja. A hálózatépítés ugyancsak jellemzője lesz a kornak. A városok újra elkezdenek talán virágozni, mert a hálózatépítés itt sokkal jobban kivitelezhető. De sokan döntenek majd úgy is, hogy nem élnek a városban, mert távolból is tudnak dolgozni, s közelebb maradnának a természethez.

Közösségek/humanitárius tevékenység

A hálózatépítés egyik legnagyobb gyümölcse az lesz, hogy közösségek jönnek létre. S ezek együtt nagyobb ügyekért tudnak majd harcolni, s építeni a Vízöntő jegy oly fontos elemét az egyetemes testvériséget. Mit értünk ez alatt? Láthatjuk, hogy ebben a mi korunkban számos szervezet (akár nemzetek feletti) jön létre, akik harcolnak az emberiség egyes csoportjaiért, vagy egyes ügyekért, gyermekszegénység felszámolása, éhínség, nők jogai, stb… Tehát a közjóért. A Halak-korszakban ennek szinte nyoma sem volt. A munkahelyeken teret fog nyerni a team, a csapat ereje, s háttérbe szorulnak a “despota” vezetők. A jövő vezetői demokratikus döntéshozók lesznek. Teret nyernek a globális mozgalmak a könnyű információáramlásnak köszönhetően.

Lesznek nemzetek, akik előbbre helyezik az egyénnél a közjót. Ld. Norvégia, ahol az olajból származó gigantikus állami pénzalapot elteszik a jövő generációinak, nem élik fel, nem szórják el. Kutatásokba, fejlesztésekbe forgatják, sőt, olyan kutatásokba, amellyel nem csak a norvégokat, de az egész emberiséget segítik. Mindezt tudatosan. Ez is azt támasztja alá, már benne vagyunk…. Norvégia példát mutat. (többet erről itt: Vissza  jövőbe)

Kapcsolódásokclose up of a womanAz emberi kapcsolatok, nemek szerepe és az azokat érintő normák átalakulnak. Száz éve (ha mondjuk beleolvasunk Szabó Magda: Régimódi történet c. regényébe,) az egyén szabadsága, (s legfőképp a nőké) olyan mértékben volt korlátozva, amely lehetetlenné tette pl., hogy egy nő szerelembe essen, vagy munkát vállaljon, a férfiak szerepe is be volt keretezve. A korlátok az elmúlt száz évben fokozatosan leomlottak és omlanak tovább. Ezzel persze a család, a házasság fogalma is más értelmet kapott, a nemek szerepe folyamatosan változik, s ez átalakítja az emberi, főképp férfi-női kapcsolatainkat. Régi dogmák lehullottak, és újfajta kapcsolódások is lassan elfogadottá válnak, a válás nagyon gyakori lett, és egyre gyakoribb lett egyébként, s lesz, véleményem szerint a szerelemből házasodás. Hisz egyre több ember ismeri fel az egyéni szabadságban, s döntésekben rejlő határtalan lehetőségeket.

Érdekes, hogy olyan géniuszok, mint R. M. Rilke 100 évvel ezelőtt megírta (1902-1908 között), hogy északról, a skandináv népektől fog elindulni az a folyamat, amelyben a kapcsolódás a férfi-nő között már ember és ember közötti kapcsolat lesz kölcsönös elfogadásban, egyenlőségben, a másik szabadságának elismerésével.

“Hiszen még csak mostanában jutunk el oda, hogy az egyes embernek a másikhoz való viszonyát előítélet nélkül, semlegesen vizsgáljuk s kísérleteink az ilyen együttélés megteremtésére a múltban példa nélkül állnak.”

“A leány és az asszony új, sajátos kibontakozása közben csak átmenetileg lesz férfias jó- és rossz-szokások utánzója és férfihivatások betöltője. Az ilyen átmenetek bizonytalansága után megmutatkozik majd, hogy a nők csak azért mentek keresztül ezeknek az (olykor nevetséges) álruháknak gyakori változásain, hogy legbensőbb lényük megtisztuljon… A nőnek ez a fájdalmakban és megaláztatásokban kihordozott embersége napvilágra lép majd, ha külső állapotának változásaiban levetkőzte a csak-asszonyiság konvencióit, — és a férfiak, akik ma még nem érzik ennek jöttét, meglepődnek majd és megdöbbennek…. Ez a fejlődés meg fogja változtatni a szerelmi élményt, amely most csupa tévedéssel van tele és mindenestül át fogja alakítani olyan kapcsolattá, amely embertől emberig terjed majd s nem férfitól asszonyig. És ez az emberibb szerelem, (amely végtelenül tapintatosan és finoman, jól és tisztán fog lebonyolódni a kötésben és oldásban egyaránt) hasonlatos lesz ahhoz a szeretethez, amelyben fáradságos munkával előkészítve két magány határolja, óvja és köszönti egymást.” (R. M. Rilke: Levelek egy ifjú költőhöz)

Az új kor már bizonyossággá teszi:  csak két szabad ember tud egymással méltó módon kapcsolódni.

A Vízöntő energia, ha akarjuk, ha nem változást hoz. S nekünk csak egy dolgunk van, hogy elővegyük a rugalmasságunkat, és változzunk vele.

Szabadság/felelősség

A Vízöntő jegy egyik jellegzetessége tehát, hogy nem tűri a korlátokat és támogatja az egyén szabadságát. A lehető legtöbbet kihozni a szabadságunkból, ez az egyik oldal, a másik viszont az, hogy ezzel párhuzamosan, teljes felelősséget kell vállalnunk magunkért, a döntéseinkért. (A Vízöntő jegynek két uralkodó bolygója van: Uránusz: a szabadság bolygója; Szaturnusz: isteni törvények, szabályok bolygója). A szabadságot nem ingyen kapjuk. A szabadság akkor tud kihajtani bennünk, ha személyes felelősséggel párosul. A Vízöntő kor embere felnőtt. Aki, ha szabad, azt önmagának köszönheti, s azt is  magának köszönheti, ha nem. Külső segítség ehhez egyre kevésbé fog érkezni. Hisz a Vízöntő túlnyomóan érzelemmentes jegy. A szellem irányítja, s az intellektus.

A lélekeye-eye-lashes-eyeball-840810Erős lelkiség jellemzi ezt a korszakot is, akár a Halak-kort, viszont ez más (lesz). Erősebb (lesz).

“Most végre megjelenik talán a felnőtt ‘Ember’, aki már birtokában van az önreflexió képességének. Lassan feldereng benne, hogy a saját pszichéje által teremtett valóságban él, és az az egyetlen valóság, amit megismerhet.”  (L. Greene).

Ha lenne jelmondata a Vízöntő kornak, ez lenne: Ismerd  meg önmagad…

Az önismeret által szép harmóniák jelennek meg az életünkben. Ezek a harmóniák aztán felkapnak minket és képessé tesznek a tisztánlátásra és a szeretetre. Megszűnnek a korlátok, kinyílik a tudat, eltűnnek a félelmek, megnyugszik és megnyílik a lélek, az önvalónk navigál, s jelen tudunk lenni a saját életünkben. Annak minden egyes pillanatában. S amikor ez megtörténik ezek a pillanatok kivetülnek a végtelenbe.

Megérkezünk egy felsőbb tudatosságba…, megérkezünk a Vízöntő-korba….

 

+

Ingyenes asztrológiai tanácsadás is, március és áprilisban

ASZTROLÓGIAI TANÁCSADÁS (online ingyenes)
www.barnabeata.com
(jelentkezés e-mailen)

Sokat gondolkoztam azon, hogyan segíthetnék azoknak az asztrológiával, akiknek a jelen helyzet nehézséget okoz.

Arra jutottam, hogy április végéig esti időpontban, 19h-20h között felajánlok online (skype v. telefon) minden ellenszolgáltatás nélküli 15-20 perces beszélgetést. Ha ismert a pontos születési időpont, azzal, ha nem, anélkül.

Vasárnap a Szaturnusz belép Vízöntőbe, olyasmi lesz ez, hogy az egész világ bezárkózik, elcsendesül. Mindez a mi érdekünkben történik. Ez főképp azoknak, akik egyedül vannak, vagy azoknak, akiknek a képletük érintett a mostani nehéz állások kapcsán, megterhelő lehet (pl. Plutó-Szaturnusz nehéz fényszög van a képletükben). Április közepéig bizonyosan nagyon tudatosan kell élni a napjainkat. Hogy aztán nyár elejéig minden rendeződhessen, visszarendeződhessen. Egy asztrológus nagy segítséget adhat abban, hogyan értékeljük a dolgokat, eseményeket. Minden kinti eseményben most meg kell látnunk az értéket, a tanítást. Azt gondolom, Magyarország nem lesz célpontja olyan erővel ennek a vírusnak, mint más nyugat-európai országok…

Ha ismertek olyat, akinek, tudjátok, most extrém nehéz, nyugodtan osszátok neki.

Úgy gondoltam, hogy e-mailen kérném a jelzést, és ott szerveznénk le a pontos időpontot. Hosszú beszélgetést nem tudok ígérni, csepp a tengerben, de talán ez is valami…

e-mail: barnabea224@gmail.com

+

Március 18-19 A Hold és a feminin

Mivel a Hold (a feminint szimbolizáló égitest) a főszereplő ma az égen (megérintve a nagy sorsbolygókat és a Marsot), ezt most nekünk, nőknek…

Erősítsük a kollektívet pozitív gondolatokkal, hogy ezzel segítsük a most nehézséget megélőket is🙏.

A mai nap szakíts ki pár percet magadnak, hunyd le a szemed, s vedd számba (mintha egy színes mezei csokrot válogatnál össze szeretettel), hogy miért vagy hálás az életben. A ‘csokrod’ virágaihoz társíts színeket, illatot, érzést… Tölts kis időt csendes kontemplációban… Ismerd fel, hogy minden eddigi tapasztalásod, nehézséged, örömöd, találkozásod, döntésed szükségszerű volt. S általuk lettél az, aki vagy. A csokrot tedd csinos vázába, s tedd a nappali asztalára, s legyen veled egész nap, gyönyörködj a színeiben…

http://www.barnabeata.com

Ma és holnap…
#Hold-Mars együttállás
#Hold-Jupiter együttállás
#Hold-Plutó együttállás
#Hold-Szaturnusz együttállás
#Hold-Neptun szextil

+

A távol és a közel

Azt ismerjük fel, hogy az egyéni és a kollektív nem szétválasztható. Minden Egy (tőről fakad és oda is fut vissza).

…hogyan tudjuk a kialakult helyzetet (a helyén) kezelni, sőt akár úgy, hogy az a fejlődésünket szolgálja…

Flowers Photo Mother's Day Facebook Post (2)

A napokban sokan megkerestek, hogy mi a véleményem az elmúlt hetek, napok eseményeiről. Ha követtétek a blogomot az elmúlt egy évben, tavaly februártól (illetve, ha tágabban nézzük, jópár évtizede) érlelődő helyzetnek vagyunk most a szemtanúi. Jeleztem a februári előrejelzésben, hogy a február a csend időszaka, a Halak jegy fémjelezte elvonulás pár hetét éltük. A napokban átlép a Nap Kosba, ami egyrészt jelenti, hogy indul az asztrológiai újév, másrészt jelenti azt, hogy itt a tavasz,  harmadrészt azt is jelzi, hogy egy marsikus periódus veszi kezdetét, és el kell búcsúznunk a csendesebb, zártabb Halak energiától.

Laikusként is sokan tudjátok talán, hogy asztrológiai szempontból azért erős ez a március, mert a nagy sorsbolygók (Szaturnusz, Plutó, Jupiter) egyre szorosabb együttállásban vannak/lesznek (most épp) Bakban, illetve melléjük odaáll a napokban a Mars (ami küzdelem, gyulladás, konfliktus), és az Uránusszal nehéz fényszögbe kerülve,  hirtelen, az anyag szintjén is jelentős változásokat generáló folyamatok veszik kezdetüket.

A komfortzónából való kilépésről már bő egy éve sok asztrológus írt. Hogy az feladat. Mind egyéni, mind kollektív szinten. Ebben vagyunk most. Ebbe léptünk bele.

Az elmúlt napokban sokminden átfutott rajtam. Az elmúlt hetekben még a szokott mederben éltünk, bejártam napi szinten a munkahelyemre, a gyerekeket elindítottam reggel az iskolába, jógára jártam, fogadtam az asztrológiai elemzésre jelentkezőket, barátokkal találkoztam. Aztán a megelőzés kapcsán, mára leállt minden. A hétvégén még én is többször leültem, átgondolva az elkövetkező heteket, amik valljuk be, beszűkülnek most arra, hogy rendben tartjuk a dolgainkat itthon, a munkahelyünket tartjuk, a gyerekeinket ellátjuk, és beszerezzük a napi élelmiszert.

A Szaturnusz Bakban analógiájaként, mindent le kell szűkítenünk, mindent nagyobb alázattal kell kezelnünk. A Szaturnusz a fék. A Plutó a válság. A Jupiter a hitrendszerünk, ami most erősen átalakul. És a Jupiter az is, hogy fogadj el mindent, úgy, ahogy van. A Mars analógiásan az immunrendszerünk. Az erőnk. Az Uránusz, ‘aki’ ugyancsak becsatlakozik ebbe az égi játékba, a bennünk levő szabad lélek, az, aki józanul gondolkozva felismeri a folyamatok üzenetét, és, aki nem hagyja, hogy szabadságában korlátozzák. És ez most fontos, hogy ne engedd, hogy  a félelmek korlátok közé szorítsanak. Merthogy kintről más sem lesz, csak korlát. Belül maradjunk szabadok. De vegyük észre, hogy a kinti korlát a mi érdekünkben történik.

Ennek kapcsán, mint minden vasárnap este, elővettem a határidőnaplómat, amely most üresen áll, hisz minden programot lemondtam. Viszont, úgy döntöttem, mégis teleírom, olyannal, amit most tudok…

Pont azért, hogy elfogadva ennek a helyzetnek minden vetületét, a mindennapjainkat úgy éljük az elkövetkező hetekben, hónapokban, hogy az semmi esetre se legyen megterhelő, hanem pont, használjuk azt a részét, amely most megadatik. Három tinédzserrel itthon lenni, úgy, hogy közben erősen dolgoznom kell itthonról, közben figyelni, hogy mindenki fel legyen tankolva vitaminokkal… Kihívás…

Ennek kapcsán az alábbiakat javaslom:

 1. Minden napod tervezd meg. Talán még szigorúbban, mint máskor.
 2.  Ne feszülj rá olyan dolgokra, ami most nincs vagy nem lesz elérhető. Fogadd el az új helyzetet.
 3.  A prioritások megváltoznak: a legfontosabb helyre talán az immunrendszerünk erősítése kerül. Tervezd meg miket főzöl, és, hogy hogyan biztosítod a családodnak a bő folyadékot és vitamint (a gyömbér az egyik marsikus növényünk ami nagy immunerősítő).
 4.  A mentális egészség most nagyon fontos. Feleslegesen ne adj a negatív gondolatoknak. Ha olykor rád is tör a szorongás, vegyél elő egy papírt és jegyezd fel, hogy ebben a helyzetben mi egyébként az áldás. Merthogy számtalant fel tudunk sorolni, ha figyelünk.
 5.  Ne menj minden nap boltba, úgy tervezz, hogy csak pár naponta kelljen.
 6. Tartsd távol magad az idősektől, és úgymond mindenkitől, aki nem a család.
 7. Ez a távolság, hosszú távon, olyan közelséget ad majd, ez a közös felelősségvállalás, amely csodás folyamatokat indít be majd hosszabb távon. Újra figyelni fogunk egymásra.
 8.  Hatalmas energia lesz, ha egymásért megtesszük, hogy otthon maradunk. Mintha fognánk egymás kezét. Ez fog sok erőt adni a bezártság elviseléséhez.
 9.  Ha van balkonod vagy kerted, akkor minél több időt tölts odakint, kapun belül, de ajtón kívül.
 10.  Mivel most lesz sok napsütés, akár a gyerekekkel együtt szervezzetek napfürdőt odakint együtt (D-vitamin)… Akár minden nap…
 11.  Figyelj oda a gyerekeidre, mert sokszor ők sokkal kreatívabbak, mint mi, ha kikerülnek a komfortzónából. Lesd el tőlük az ötleteket… (a 12 éves kislányom aggódva mondta, ha nem lesz kéziedzés, elveszti a kondícióját, menjünk el ebéd előtt kocogni a patakpartra minden nap, a 14 évesem ma reggel fogta és levarázsolta a 4 éve nem használt legós dobozokat a padlásról, hogy akkor most újra belevág…). A gyerekek jók a tudatos jelenlétben.
 12.  Azzal, hogy szűkítünk és elengedünk (merthogy erről is szól ez a mostani helyzet), tér nyílik olyan önismereti munkára, amit az elmúlt évtizedek kintibe fordult energetikája nem engedett meg.
 13.  Légy éber, és józan. Használd az ún. tudatos jelenlétet. Vagyis, ha mosogatsz, figyelj csak arra, ha olvasol, merülj el abban, ha a gyerekeiddel tanulsz, add oda annak magad. Ha a jelenben tudsz maradni, nem lesz az elkövetkező időszak nehéz. Arra fogsz jutni, hogy ami van, az elkerülhetetlen annak érdekében, hogy változzon a világ.
 14.  A híreket egyszer olvasd egy nap, ne többször. Ha te otthon maradsz, és tartod a szeretteidet, az azt jelenti, te felelősen viselkedsz magadért, a családodért, a bővebb közösségért ezzel mindent megteszel. Tehát maradj nyugodt. Mert minden rendben lesz.
 15.  Pár hónap múlva ez lecseng, s addigra, annyit, de annyit fogunk fejlődni. A válságoknak mindig ez is a célja. A fejlődés.

Egyenlőre ezt a 15 pontot szedtem össze

Persze most indul a hétfő az új rutinnal. A gyerekeim alszanak, nekem már feljegyezve az új napirendem, hogy ne csússzak szét. A gyerekeimmel megküzdöttem hétvégén, hogy megértsék, innentől mit nem, és hogyan… Nem volt könnyű… Máshoz szoktak…

Hajnalban, kis munka online, amíg fel nem kelnek a gyerekek, aztán egy kis kert, aztán délelőtt munka, a gyerekek házija, és szimultán főzés, aztán a délutánok aktív munkával, mert szerencsére a cégünk mindent tud adni, ami a távmunkához kell…, délután kert, kert, és kert, mert az gyógyít és áramlásban tart, és az esték, minden estére valami, ami engem is a 3 gyermeket is sínen tart, egy jó film, egy finom süti, egy közös sütés, egy beszélgetés…

Azt ismerjük fel, hogy az egyéni és a kollektív nem szétválasztható. Minden Egy (tőről fakad és oda is fut vissza).

Szép napot nektek.

Tervezzetek (most házon belül), fókuszáljatok a feladataitokra, erősítsétek az immunrendszert, és adjatok a lehető legtöbbet a pozitív gondolatoknak…

Pár naponta a blogomon írok majd, ha olvasnátok tőlem, még…,

…arról, hogyan töltjük mi a napjainkat itthon, hogyan töltjük ki a napokat szeretettel…

….és arról mi van az égen, és az hogyan jelenhet meg analógiásan idelenn…

Illetve, ha esetleg érdekel, hogyan használhatod ezeket a kivételes energiákat, jelentkezz be tanácsadásra. Skype-on vállalok elemzést az elkövetkező időszakban.

Részletek itt a blogomon.  

 

 

 

+

Asztrológiai tanácsadás (skype)

Az elkövetkező hetekben a személyes konzultáció helyett skype-on végzem az asztrológiai tanácsadást. Megértéseteket köszönöm…

Kontakt infó a blogomon itt a blogomon: http://www.barnabeata.com

+

“Válaszd szét a finomat a durvától, a könnyűt a nehéztől, hittel, szenvedéllyel, hogy az Egy varázslatát végrehajtsd…”

Azt gondolom, hogy a legfontosabb most, amit tehetünk egyéni szinten, hogy otthon maradunk. Ezért a tegnapi kormányzati bejelentés nagyon fontos és meghatározó volt szerintem. A világsajtót és kutatási eredményeket, az eddigi statisztikákat olvasva, akár több ezer tünetmentes fertőzött lehet már az országban. Ezért, minél kevesebb a kontakt az emberek között, annál enyhébb lesz nálunk a járvány. Távolságtartásban megvalósuló szolidaritás és felelősségvállalás. Ez kell most.

A járvány másik vetülete, mégpedig az, hogy sokaknak ez a kialakult helyzet nehézségeket fog okozni az elkövetkező hetekben, hónapokban akár egzisztenciálisan is, arra terel minket, hogy legyünk figyelmesek, és segítsük azt, aki elesett vagy kitett helyzetbe került ennek kapcsán.

A mai reggel ezredszerre is elolvastam a Smaragdtábla üzenetét, ugye, érzitek, hogy valami nagyon erős átlényegülés, emelkedés folyamatában vagyunk? És, ha  a szokott mederben lennénk, nem érzékelnénk ilyen erővel az ‘”Egy varázslatát”…

Figyelmünket ennek a pozitív vetületére irányítsuk…

Hermes Trismegistos: Tabula Smaragdina

Való, hazugság nélküli, biztos és igaz. Hogy mindaz, ami van,
az Egy varázslatából született.

Ezért, ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van és ami fent
van, ugyanaz, mint ami lent van.

Ez, amit tudnod kell, hogy az Egy varázslatát beteljesítsd.

Apja a Nap, anyja a Hold, a szél táplálta, a föld hordozta a méhében.

Válaszd szét a finomat a durvától, a könnyűt a nehéztől,
hittel, szenvedéllyel, hogy az Egy varázslatát végrehajtsd.

A földből az égbe száll és az égből a földre vissza.

Az alsó és a felső erőket magába szívja.

Ereje tökéletes lesz, ha a földre visszafordul.

Ez az átvitel varázslata és ennek ez a módja. Ez a Theleszma.

Ez minden erőben az erőnek, az ereje.

Amikor ezt megérted, előled minden sötétség kitér.

Azért hívnak engem Hermész Triszmegisztosznak,
mert a valóság mindhárom területe az enyém.

Amit a nap műveleteiről mondtam, befejeztem.

 

Hamvas Béla, a Smaragdtábla eredetéről és szerzőségéről:
„…A smaragdtábla az őskori (spirituális) hagyomány nagy és jellegzetes műve… Latin nyelven maradt fenn. Egyesek szerint görög szövege is volt, de elveszett… A Tabula smaragdina tizenhárom mondat. Szerzője a szöveg szerint Harmész Triszmegisztosz (Háromszor a legnagyobb Hermész). Hermész nevét a gnosztikusok és az alexandriai iratok jól ismerik. A legvalószínűbb hipotézis, hogy egyiptomi származású ember volt, bár a név nem személynév, hanem úgynevezett beavatási fokozat. Lehet, hogy Thot volt, Thot pedig az egyiptomi leviták magas kasztja, mint iránban a Zarathrusztra, vagy Indiában a risi. Ma úgy mondhatnánk, hogy mester volt. Kora bizonytalan. Vannak, akik a keletkezését az özönvíz után, az első generáció idejére teszik, de nem tudni, hogy a Krisztus előtt 8OOO-ben, vagy a 12OOO-ben történt özönvízre gondolnak-e? Hermész Triszmegisztos Tekintélye igen nagy volt. Felőle még az (keresztény) egyházatyák is különös tisztelettel beszélnek.
Az Alexandriai korból egész sereg, főként dialogizált értekezés maradt fenn. A gyüjtemény általában a Corpus Hermeticum neve alatt ismeretes. Ezek az értekezések – ha töredékesen is – világosan jelzik, hogy valamely Beavatás oktató művei.”

Ha iránymutatásra vágysz, jelentkezz be asztrológiai tanácsadásra, a konzultáció egy ideig most skype-on történik

Az elemzéshez előzetesen kérném a születési adatokat (hely, év, hónap, nap, óra, perc).

Részletekért hívj vagy írj:

E-mail: barnabea224@gmail.com

Tel.: 06 (30) 812-3078

 

Fotothek_df_tg_0006097_Theosophie_^_Alchemie-355x600

 

 

 

 

 

+

A Vízöntő-effektus

“Most végre megjelenik talán a felnőtt ‘Ember’, aki már birtokában van az önreflexió képességének. Lassan feldereng benne, hogy a saját pszichéje által teremtett valóságban él, és az az egyetlen valóság, amit megismerhet.”  (L. Greene).

Csak pár gondolat arról, hogy mennyire erős uránuszi, Vízöntő energetika van most fent, ami analógiában itt lent is megnyilvánul. 

Káoszból Rend, új Rend. Az egyéni helyett a közösségi. A tudatlanság helyett tudatosság. Az önzés helyett az önzetlenség. Az embertelen helyett az emberségesbe való átlépés zajlik. Ha ezt nem tettük meg önszántunkból, most kapunk ehhez segítséget. Ezen dolgozik most az emberiség.

MERKÚR VíZÖNTŐBEN (03.04.-03.16.)

A Merkúrról írtam az előrejelzésemben, hogy most kedden 10-én elkezdte direkt mozgását. Előtte volt egy hátráló időszaka, nagyrészt Halakban, majd március 4-én lépett vissza Vízöntőbe.

A Merkúr tehát most Vízöntőben jár, egészen 16-áig. Az asztrológiai hagyomány a Vízöntő jegyét társítja a hirtelen eseményekkel, a rendkívüli helyzetekkel, a közösséggel, a humánummal, az egyéni érdekeken való túllépéssel a közösség vagy emberiség javára. Felsőbb szinten a Vízöntő energia a felé visz minket, hogy tudatosabbá váljunk. Egyéni szinten, persze, ki hol Vízöntő a képletében, és kinek hol jár most a Merkúr, ott a lecke. (Például:  nekem most a 3-as házamban jár a Merkúr, a kis utazások és a gondolkodásmód házában. Sok múlik azon, hogy hogyan rendezem el gondolati síkon, mentálisan, azt, amit kint tapasztalok, egyrészt; másrészt, én már karanténban vagyok (részben), nem utazgatok (home office-ban vagyok), hirtelen kikerültem a szokásos mederből és a szokatlant élem ezen az életterületemen.

Ez a hét, erre szerettem volna kilyukadni, most kicsit olyan, hogy hirtelen hírek, szokatlan helyzetek találnak ránk, kommunikációban (ez akár online, a virtuális térben is megjelenhet), közlekedésben, át kell kicsit formálnunk az egyéni és közösségi érdekekkel kapcsolatos gondolatainkat és meggyőződéseinket.

16-án a Merkúr Halakba, a Halak jegy elviszi a fókuszt a hirtelenségekről a bizonytalanságok felé. Valószínű fogalmunk sem lesz merre tartunk merkúri témákban majd (gondolkozás, közlekedés, kommunikáció). Nehéz lesz tisztán látni. Egyet biztos hó közepére megértjük, hogy az…

URÁNUSZ BIKÁBAN (2018-2026)

… amit a nyugati világban még annyira nem éreztünk meg, most hatni fog nagyon erősen… Vagyis ez a normál esetben fájdalommentesen felszabadulás és tisztulás felé vivő bolygó energiája most idelent olyan analógiákat indít be, ami megingathatja a megszokott stabilitást, a biztonságot az életünkben.

VÉNUSZ/URÁNUSZ EGYÜTTÁLLÁS (2020.03.08.)

Március 4-én, a Vénusz Bikába lépett, ezzel adva kis földies stabilitást még nekünk, de az Uránusszal való kapcsolódása, a saját jegyében, megint a hirtelen, ideges, destabilizáló tendencia azon az életterületen, ahol a kéz bolygó kapcsolódik a képletünkben…

SZATURNUSZ VíZÖNTŐBE LÉP (2020. 03.22.)

Jövő vasárnap a Szaturnusz (ami ugye karmikus nehezékkel bíró nagybolygó) belép Vízöntőbe. Ami miért nagy dolog?

(1) Utoljára kb 30 éve volt ebben a jegyben. Pontosan 1994-ben…

(2) 2017 decembere óta földies, nehézkes Bakban járt a Szaturnusz. Most ezzel levegős jegybe kerül. Uj üzeneteket hoz az emberiségnek. És más eszközökkel tanít. Ezek a tanítások erősek, hiszen a Szaturnusz a karma bolygója. Az Uránusszal nehéz fényszögbe kerül szinte ezzel egy időben. Hirtelenség jöhet hirtelenség hátán. A Vízöntő szeret feje tetejére állítani dolgokat. Most ez lesz. A nehezék átkerül a földiesről a lelkiség  terepére, az alkalmazkodás, az önzetlenség, a humánum kerül előtérbe.

MARS VíZÖNTŐBE LÉP (2020.03.30.)

A Mars is átlép ebbe a jegybe március legvégén, és március 31-én produkál egy együttállást a Szaturnusszal.

A március vége nem lesz könnyű. Azt érezhetjük majd, hogy minden kifordult a megszokottból, és ez erős félelmeket vagy bizonytalanságot kelthet. A Mars mindig, egy nyomaték, egy agresszió, egy kényszerítés… Ne engedjünk neki, hanem tudatosan maradjunk középen, higgadtan ebben a folyamatban.

Ez a sok Vízöntő energia milyen analógiákkal bír?

 • érzelmek helyett most elő kell venni az intellektust,
 • hogy tiszta fejjel tudjunk tervezni, gondolkozni,
 • a Szaturnusz a korlát, a napokban erre látunk most példát (határok lezárása, iskolák bezárása, stb….), de ez is minket szolgál,
 • az egyéni érdekeket alávetni a közösséginek most érdemes (maradjunk otthon, ha tehetjük…, ne vásároljunk feleslegeset, hogy másnak is jusson, figyeljünk egymásra, és azokra, akik bajban vannak, stb),
 • a Vízöntő jegy egyik fontos eleme az önzetlenség, a segítőkészség, az együttérzés,, használjuk…,
 • a változékonyság és az ebből eredő bizonytalanság a javunkat szolgálja most, ezt érdemes feljebb vinni, megérteni,
 • a világban egy átrendeződés zajlik,
 • amelynek, ha akarjuk, ha nem, részei vagyunk
 • sok destabilizáló tényező jön most tavasszal (teremtsünk egy újfajta stabilitást a mindennapjaikban, alkalmazkodva a kinti körülményekhez), aminek köze sincs a kinthez, csak magunkban teremthetjük meg…

Káoszból Rend, új Rend. Az egyéni helyett a közösségi. A tudatlanság helyett tudatosság. Az önzés helyett az önzetlenség. Az embertelen helyett az emberségesbe való átlépés zajlik. Ha ezt nem tettük meg önszántunkból, most kapunk ehhez segítséget. Ezen dolgozik most az emberiség.

Régi írásom a Vízöntő-korszakról: itt

Tehát Merkúrral Vìzöntőben az egyik szelet az (a sokból), hogy minden kifordul a szokásosból e héten. kommunikáció, közlekedés, gondolkodásmódunk terén.

 

+

Telihold ma este Szűz jegyben

Ma este 6 körül Telihold Szűz jegyben. Talán most erőteljesebb lehet bennünk, hogy az adja a biztonságot, ha rend van körülöttünk… Ez a Szűz jegy erőssége: a rendrakás, a káosz és bizonytalanságok megszüntetése, a tisztánlátás, a praktikum, a precizitás. Az elmúlt hetek hátráló Merkúrja okozhatott galibákat, vagy felesleges köröket az életünkben, vagy lassulást (ezek az időszakok persze soha nem feleslegesek, jót tesznek ezek is nekünk). A Szűz jegyben kiteljesedő Teliholddal ezt kicsit magunk mögött hagyhatjuk, azért is, mert a Merkúr végre holnap elindul. Beindulhatnak a dolgaink, jó, hogy a Szűz energetika hatására, tiszta fejjel vághatunk neki a március további részének. Tisztul, hogy mi az, ami szolgál minket, ami nem. Amit még tudattalanul magunk  mellett tartunk, de nem a miénk, azt azért tesszük, mert támasz. Ne bántsuk ezért magunkat nagyon. De tegyünk magunkért, és tisztogassunk, mert ez évben nem nagyon lehet kikerülni azt, ami bennünk még nincs helyén. Mindig odaáll majd valaki elénk, aki hozza a leckét, amíg szükségünk van rá. Ez a Rendje. Ez az az időszak is, hogy, ha valami nem a várakozásunknak megfelelően alakul, akkor azt fogadjuk el, mindenki nagyon erős folyamatokban van, nagy erők mozognak most körülöttünk, mi csak magunkat figyeljük ebben, és legyünk a lehető legelfogadóbbak.

+

‘Most lehet érinteni’ … – avagy fejtsd meg/fejtsd fel magadban a nőt márciusban is

73dbd8106b89abcdc399dde9563d825e

A Vénusz és az érintések

Ahogy Bikába lépett 3-4 napja a Vénusz, akkor született meg bennem a gondolat, hogy írnom kellene talán kifejezetten nőknek, amikor hónapváltás van, és bár pár nappal elkéstem e hónapban, de mégis megosztanám, mire jutottam március kapcsán. A Vénusznak nem minden nap vannak olyan megerősítő, támogató fényszögei, mint most ebben a hónapban, amikor ráadásul a saját jegyében halad, és … előre (nem hátra). Merthogy ez évben fog hátrálni a Vénusz (tavaly nem tette), és az hozhat kihívásokat későbbiekben tavasszal.

Nap/Neptun együttállás van a hétvégén, kire-hogy hat (Megfinomítja a nap tüzét, elmossa, és ezzel együtt álmodozóbbá tehet minket, de ezzel az is együtt járhat, hogy nem látunk tisztán, mert a Nap a szemünkkel, a látással is összefügg, így, amikor Neptun valamely bolygóval kapcsolódik, akkor akár teljesen kimoshatja belőlünk a tisztánlátás képességét pillanatokra, hogy aztán később döbbenten rájöjjünk, mit értettünk félre, mit nem vettünk észre.) Amint tudjuk, a Neptun mindent felvisz a fizikai síkról bennünk kicsit spirituális szintre.

Ezt csak azért vezettem fel így, mert az írásom címét egy tegnapi ilyen neptuni helyzet adja. Mentem a kertészetbe, mint minden március elején a szokásos adag árvácskáért, teleraktam a kosaram, és mentem a pénztárhoz. A pultnál álló eladó (férfi/Mars) kérdezte: Készpénz vagy kártya? Mondtam: Kártya. Erre ő: (és hányszor halljuk ezt nap mint nap a pénztárnál) Most lehet érinteni… Azon túl, hogy nagyot mosolyogtam, hogy hányféleképpen lehet egy ilyen mondatot értelmezni (merthogy a Nap/Neptun együttállás hatására valószínűleg most ezt a mondatot továbbvittem a fizikai síkról feljebb), rájöttem, hogy milyen szép lenne, ha az írásom címe épp ez lenne. Mert pont erről szerettem volna írni… A Vénusz az érintés is bennünk…, s miről másról szól az élet, ha nem az érintés ezerféle megéléséről.

Az anya és az érintés

Amikor megszületünk, az édesanyánk érintése indít el minket a fizikai világban, nem mindegy mennyi érintést kapunk az első hónapokban, vagy első pár évben, kihathat aztán egész működésünkre az életben. Ha ott nem volt elég, másra sem vágyunk később, mint, hogy legyen több és több az érintésből. Ez az egyik forgatókönyv, vagy épp az ellenkezőjébe esünk át, nem hagyjuk, hogy megérintsenek minket helyzetek, emberek, érzelmek, férfiak, kapcsolódások, és bezárkózunk. Ha volt elég, ha az anya-gyermek kapcsolat a helyén volt, és sok-sok ölelésben volt részünk, akkor könnyebb helytállni is az életben, mert az anyai ölelés biztonsága nem hagy el minket soha.

A csecsemő és a tapintás

Azt hiszem, ahogy olvassátok a sorokat, tisztában vagytok azzal melyik csoportba tartoztok. S, hogy hogyan értékelitek az érintést az életetekben. Mert a Vénusz (a Mérleg jegy uralkodójaként) a bőrünk is. A tapintás (elvontan az értékeink, hogyan értékelsz dolgokat, helyzeteket, mi érint meg téged) a másik olyan cselekvés, amely már születésünk első pillanatában belénk ivódik, gondoljunk bele a csecsemők mindent meg akarnak tapintani, érzékelni vágynak, mindent megmarkolnak, tapasztalni akarnak. Ott még nincs gát, félelem, csak ösztön.

A bőr mint védelem és a kagyló héja

A bőrünk a kapcsolat köztünk és a külvilág között, bizonyos szempontból a védőbástyánk. Ha nem lenne, nem lennénk. Ahogy leszületünk, a bőrünk ruganyos és friss, majd idővel a sok tapasztalás, a sok kapcsolódás révén, az évek során megvastagodik, veszít erejéből, elfárad… Mondhatjuk, egy ember arcán, a bőrén, ott van, kiolvasható összes tapasztalása, rá van írva az arcára, hogyan él(t). Nem véletlen, hogy már ezer évek óta a bőr, mint olyan, fontos a nőknek, figyelnek rá, szépítik, óvják. Ez egy ablak is a világra. A szépítő kenőcseiket az ókorban a nők kagylóhéjban tartották, mindenféle finom gyógynövényeket vittek fel az arcukra, hogy ápolják. Mint a tengeri kagylót a héja, talán úgy óv minket a bőrünk a külvilág hatásaitól.  Minap voltam kozmetikusnál, akinek a módszertana és filozófiája az, hogy a bőr és a lélek kéz a kézben haladnak. Ezt a mondatát felírtam: “Bea, egy sokat adó, teremtő nővé lettél, felhozzuk a bőrödet oda, arra a szintre, ahol, most tartasz…”. Teljesen oda voltam. (Mert igen, az elmúlt években a bőröm, a közvetítőm a bent és a kint között nem kapott figyelmet, több figyelmet kapott a minden és mindenki más).

Mert nem csak nők vagyunk, hanem társak, anyák, testvérek, barátok, és még sorolhatnám…

Mi, nők sokszor esünk abba a hibába, hogy a saját magunkból fakadó erőt, (ami kell az élethez), azt túlzottan átirányítjuk másra, és nekünk a nap végére semmi nem marad. Kifulladunk. Egyszerűen így vagyunk összerakva, sokszor nem tudjuk belőni rendesen az adok-kapok egyensúly fontosságát. Valaki ebben ügyes, … vannak olyan nők, akik ettől szenvednek, és erős leckék után tudnak csak egyensúlyt teremteni a saját maguk felé szórt figyelem és a mások felé szórt figyelem között. A Vénusz, a nő a habokból kibújó Botticelli Vénusz is egy kagylóhéjon balanszírozik… Talán nem véletlen…

A kagyló és a női lélek

És akkor még pár szó Vénuszról, aki kibújik a tenger habjaiból… Mi nők talán úgy vagyunk mások a férfitól legfőképpen, hogy az erőnk nem elsősorban a fizikai erőnkből ered, hanem pont (1) a lélek erejéből, s abból (2), amit a lélek aztán át tud adni a testnek üzenetként. Mindazonáltal fontos, hogy a védelem, amit kagylóhéjunk közvetít rendben legyen, azt pedig a lélek ereje tudja megteremteni. Oda-vissza.

Az érintés és a nő

Mi nők, nagyon érzékenyek vagyunk arra, hogyan érint minket egy helyzet, egy kapcsolódás, ha rosszul érint, a lelkünk halhat bele olykor. Pont az, ami a szépségünket adja. Ezért nagyon figyelmesnek kell lenni az elkövetkező időszakban, ami rosszul érint minket, azt ne söpörjük a szőnyeg alá. Foglalkozzunk vele. Mert az ott pont a nőiségünk fényét tompítja. Oldjuk meg a problémákat mihamarabb, ne húzzuk magunkkal őket. Minél több dolog van az életünkben, ami nem érint minket jól, annál több fényt veszítünk. Annál kevésbé tudjuk élni, azt, amit Botticelli olyan szépen megfestett, Vénuszt, aki kiér a habokból, és akit Flóra, a tavasz istennője vár a parton, hogy elkísérje a tavaszt szimbolizáló örök kertjébe.

bg,f8f8f8-flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8.u3

Vénusz és a szépség

Plusz, mi nők, mivel a Vénusz, az maga a művészet, s a szépség, jó, ha tápláljuk magunkban, vagy magunk körül a szépet. Szépítünk, színezünk, árnyalunk, finomítunk. Ez legyen életünk egy szelete.

A március segítő fényszögei:

Bikában jár a Vénusz – szépítkezz, gyönyörködj, adj az örömöknek

Ha Vénusz saját jegyébe lép, az mindig nagy erő. Épp azon energiák tekintetében, amit az adott bolygó szimbolizál. Április 3-áig Bikában lesz, használjuk ki. Nézzünk rá Botticelli festményére, s teremtsünk hasonló harmóniákat…

Amivel most feltöljük magunkat áprilisig, amit elhatározunk a nőiségünk terén, azt aztán vihetjük magunkkal munícióként egész évben, ami majd jól jön, mert áprilisban a Vénusz megáll és hátrálni kezd, ráadásul Ikrekben, ami nem egy stabilizáló, fix jegy. Most vessük meg ez évre az alapokat anyagiak, párkapcsolat, vonzódásaink, vágyaink, értékrendünk terén… (A Bika Vénuszról itt olvashatsz még kicsit bővebben.)

MÁRCIUS 8 – VÉNUSZ-URÁNUSZ EGYÜTTÁLLÁS – Felszabadulás, újítás, spontenaitás

Ha a Vénusz az Uránusz mellé áll az égen, az azért jó nekünk nőknek, mert:

 • megszállhat minket az újítás, változás szele
 •  becsatornázhatjuk az uránuszi, friss energiákat valami felszabadítót, nekünk flow-t adó tevékenységbe
 • megengedhetünk magunknak nagyobb spontenaitást, mint máskor
 • az élet örömeit a napokban a Bikában levő Vénusszal és Uránusszal kicsit új szemmel láthatjuk meg
 • új szokásokat vezethetünk, amelyeknek egyedüli célja akár az is lehet, hogy magunknak örömet okozzunk
 •  a függőség, kötődés témáiban lehetnek felszabadító gondolataink, amelyek változásra sarkallnak
 • a Vénusz a pénz is, akár új megoldások is születhetnek bennünk az anyagban eddig megjárt utunk kapcsán, hogy ezután máshogy…
 • a férfival kapcsolatos útban is lehet fordulat, vagy új elem, vagy jót tehet most egy spontán randevú, azzal akit szeretsz…

És akkor jöjjenek azok a fényszögek, amelyek ennek a hónapnak a gyöngyszemei… Ezek kicsit a Csoda fényszögei lesznek, ha jól használjuk őket. Mindegy, hogyan fizikáljuk le: szerelemben találjuk meg, kreativitásban, vagy egy pohár finom borban, vagy egy szép vacsorában, egy csokor virágban, egy napfényes fél órában, amit egy padon töltünk a parkban, vagy egy jó könyvvel a nappalinkban, vagy barátainkkal…

VÉNUSZ-NEPTUN SZEXTIL – MÁRCIUS 23.

Minden, amit a női finomságoddal teremtesz, az csodaszép harmóniákat termethet benned a 20-i utáni pár napban. Ha keresnék pár hasonlatot a két bolygó kapcsolódására, ez lenne: filmben: Out of Africa (Távol Afrikától), Rendező: Sydney Pollack, The Piano (Rendező: Jane Campion); Orlando (Rendező: Sally Potter); könyvben: Jane Austen: Sense and Sensibility; Virginia Woolf: Mrs Dalloway, The Lighthouse, Ibsen: Nóra; zenében: Laura Marling, Chopin, Diana Krall.

Pont azt a belső lelki erőt építheted ezzel a fényszöggel, ami aztán ahhoz a sokfajta érintéshez elengedhetetlen, ami a napjainkat kiteszi.

VÉNUSZ-JUPITER, -MARS, -SZATURNUSZ, -PLUTÓ TRIGON –  MÁRCIUS 28 KÖRÜL

Március vége érdekes lesz. Egyrészt a Mars, nagyon közel kerül a nagy sorsbolygókhoz, másrészt a Vénuszra a fenti 4 bolygóval való szép fényszög vetül. Ez csodákat is hozhat. Ha figyelünk. Ha ebben a hónapban azon vagyunk, hogy kibontsuk, hogyan éljük a vénuszi minőségünket, hol érzünk hiányt.

Sokszor teszünk magunk elé, köré korlátokat kishitűen. Közben, csak rajtunk múlik, hogy mit teremtünk, mint nők. A hitünk, a belső igazságunk és annak képviselete, adja azt az erőt, ami aztán odakint akár csodával határos eseményekhez vezethet. Párkapcsolatban, a férfival, az anyagban, érzésekben, érintésben, kapcsolódásban. Érdemes sokat foglalkozni a hó végén a nőiségünkkel, hogyan szeretnénk tovább fűzni, tovább fejlődni abban, hogy megéljük, egyre jobban megéljük, örömmel éljük a női részünket, engedve minden félelmet, ami akaszt, sőt úgy éljük, hogy akár másoknak is példát mutatunk azzal, akik lettünk. Mi nők, nagyon tudjuk segíteni egymást. Karoljunk fel másokat (is).

88303419_233010307742419_6435998507257036800_nSzóval e hónapban merengj kicsit azon, hogy hogyan vagy az ÉRINTÉS tematikájával.

 • Van-e olyasmi, ami konstans módon nehezen vagy rosszul érint téged?
 • Mi érint meg leginkább mostanában, milyen tapasztalásokra vágysz?
 • Mivel tudsz te magad szép áramlást teremteni magadban, ami nagyon megérint téged?
 • A párod érintése helyén van-e benned? Harmonikus-e, amiben vagy, párkapcsolat? Van-e benne elég érintés, és épp olyan, amire vágysz?
 • Elzárkózol -e gyakorta attól, hogy egy helyzet megérintsen? És még folytathatnám…
 • Foglalkozz kicsit a bőröddel, ami véd…

Persze csak épp annyit:), hogy odakint legyen időd arra, hogy a Bikában járó Vénuszt követve, adj sokat az (élet)örömöknek, színesítsd az otthonod, vedd elő a gardróbból a már-már tavaszi ruhákat, ismerkedj velük, mert lassan itt a tavasz, előkerülhetnek a kopogósok is az unalmas csizmák helyett, vegyél egy-két (cserepes) virágot a balkonra, vagy a kertbe, ülj le többet a tükör elé, és nézz rá, amit látsz, az örömmel tölt-e, egyél finomakat, illetve a tavaszi megújulás kapcsán akár tarts léböjtkúrát, mert ép testben ép lélek, és, hát itt a tavasz… Március 19-én Kosba lép a Nap, és akkor az kicsit Mars (férfi), aki nélkül nő nem lehet meg, kicsit a rügyek robbanása, és az asztrológiai újév kezdete. A Bikában járó Vénusz jó stabil és örömteli kezdet a női energiák 2020-as navigálásához.

“MOST LEHET ÉRINTENI” AZOKAT A TÉMÁKAT IS E HÓNAPBAN, AMIT EDDIG NEM ÉRINTETTÉL…, OLYAN VÁGYAIDAT MEGVIZSGÁLNI, AMIT EDDIG NEM HíVTÁL ÉLETRE…

A VÁLTOZTATÁS NEM CSAK ÁLDÁSOS E HETEKBEN, HANEM SZÜKSÉGSZERŰSÉG…

89766098_191954782237535_4555477901683720192_n

 

 

ASZTROLÓGIAI TANÁCSADÁS:

A konzultáció személyesen (helyszín: Gárdony) vagy skype-on keresztül történik.

Az elemzéshez előzetesen kérném a születési adatokat (hely, év, hónap, nap, óra, perc).

Elérhetőség:

E-mail: barnabea224@gmail.com

Tel.: 06 (30) 812-3078

A konzultáció (személyes v. skype – 60 perc) díja:             10.000,-

Szombatonként 9:00 és 17:00 között.

Jógastúdió és Egészségközpont

Cím: 2483 Gárdony, Tompa köz 2.

 

(Barna Beáta: egyéni vállalkozó; nyilvántartartási szám: 54043886)

 

 

 

 

 

+

Márciusi asztrológiai előrejelzés

Hogy hogyan ÉRINT majd minket ez a hónap, az nagyban múlik azon, hogyan kezeljük, amit tapasztalunk odakint, mit szűrünk le adott helyzetekből. A februári csendesség tűnik. A március vége a Kosba lépő Nappal mindig kicsit ilyen, de most kivételes fényszögek és jegyváltások színezik meg a hónapot és az asztrológiai év kezdetét. A Mars és a Vénusz pedig kivételesen aktív szerepet vállal majd ebben.

Egyéni szinten ez az év tökéletes az önfejlesztésre, átlényegülésre, új vállalásokra, sorsváltásokra akár (de mivel a nagy sorsbolygók Bak jegyében lesznek még ez évben (többnyire), és hátráló mozgásban lesznek hónapokig, ezzel terelgetve minket, ezt csak úgy érdemes, hogy figyelmesen, megfontoltan, lassan, átgondoltan cselekedjünk). A nagy átalakulás akár történhet úgy is, hogy csupán egy gondolatodat alakítod át, s az mindent visz. Vagy egy szokásodat. Vagy egy hiedelmedet. Akár egy apró belső változás is most, sokat jelenthet. És minél tudatosabb vagy, annál jobban éled meg ezt az évet.

Miért fontos 2020?

 • Mert azt látjuk majd, hogy semmit (és senkit) nem tudunk megváltoztatni, csak magunkat, és ez jót tesz majd nekünk, mert abbahagyjuk a feszengést olyan miatt, amire nincs hatásunk.
 •  Mert decemberben lesz egy fontos bolygóállás, Jupiter/Szaturnusz együttállás Vízöntőben, és nem mindegy milyen állapotban érkezünk el oda, mert az áll be akkor majd hosszú időre, amit addig teremtünk. 
 •  Mert van/lesz kis káosz, és a káoszból mindig új rend születik.
 • Mert egy Szaturnusz-Plutó együttállással indult 2020, és az velünk lesz egész évben. Válság van, s az mindig kikényszeríti a fejlődést.

Miért fontos a március?

 •  A márciusban Szűzben kiteljesedő Telihold tovább segít nekünk a rendrakásban, ami így tavasszal, évváltáskor mindig jól jön. 
 • A Kos Újhold energetizál minket, s ehhez a Mars március végi kapcsolódásai a nagy sorsbolygókkal méginkább hozzájárulnak.
 •  A Bikába (saját jegyébe) lépő Vénusz végre hoz örömöt, szerelmet, érintést, szépséget, ízeket, színeket. A vágyak, ha hagyjuk, lefizikálódhatnak…
 •  A Merkúr direkt mozgásba vált: beindulhatnak a dolgaink, amik februárban kissé, valljuk be, leálltak.
 • A Szaturnusz belép Vízöntőbe, kapunk kis ízelítőt abból, hogy milyen neki ott…, és milyen lesz nekünk itt lent, decembertől, amikor ténylegesen ott halad tovább majd az elkövetkező években. 
 • A Nap Kosba lépésével indul az asztrológiai újév, s itt a tavasz.

Arról, hogy olyan idők járnak, amikor abba a sarokba is be kell és érdemes nézni, ahova eddig nem mertünk. 

Március 20-a után kicsit megbolydulnak az energiák. A januári egzakt Plutó/Szaturnusz együttállás már benyomhatott pár gombot rajtunk, de csakis azért, hogy lássuk más perspektívából is a dolgokat, az életet. A régi sémákat mintha húznák ki alólunk. Főleg azokat, amelyekre eddig nem akartunk ránézni. Főleg azokat, amikre egyébként már semmi szükségünk.

Arról, hogy szinte lehetetlen leválnunk a kollektívről, mert a “globális elme” része lettünk, s az le nem áll.

A világ bármely pontján történik valami, percek alatt elér hozzánk az információ. Minden nap követhetem, hány fok van az Antarktiszon, hol van erdőtűz, mennyivel kevesebb Kína szén-dioxid kibocsátása a koronavírus miatt, hogy Meghant és Harry-t éppen aznap hogyan hurcolják meg, hogy melyik nap lő ki egy újabb kísérleti rakétát Észak-Korea, hogy Ferenc pápa tüsszög és nem utazhat el a Vatikánból. Leválni szinte lehetetlen erről a folyamról…

Arról, hogy, odakint egyre kaotikusabbnak tűnik minden, és, hogy a Bikában járó Uránusz (ld. régebbi bejegyzésemet a Bika Uránuszról) nevelő hatása már velünk minden nap.

Mi a stabilitás, mi a biztonság, s mi történik velünk, ha azt kihúzzák alólunk? Káosz lesz, és marad; vagy, ha káosz is, az majd egy új (világ)rendbe fordul át? Meg tudjuk-e érteni, s át tudjuk-e ültetni a gyakorlatba, hogy a kevesebb több? El tudjuk-e hagyni az elmúlt évtizedek beidegződéseit, ami azon a tévhiten alapult, hogy végtelen erőforrásaink vannak? Tudunk-e alázattal tekinteni arra, ami körülölel minket már évezredek óta, a Föld, az ökoszisztéma megtartó erejére?  Tudunk-e változtatni?

Azt nem kell hangsúlyozni, hogy globális szinten válság van. A válság után a következő lépés a fejlődés, jó esetben. Bízzunk ebben. És tegyünk bele, mi is: kevesebbet fogyasszunk, kevesebbet akarjunk, lássuk meg az igazat, a fontosat, a lényegest. Feledjük a lényegtelent.

Arról, hogy a Vénusz az (egyik) főszereplője a hónapnak, és érdemes kicsit (ki)nyílni a földi örömökre.

A február azzal zárult, hogy volt egy Halak Újholdunk, ami olyan álmodozós volt, majd múlt héten a Vénusz rákapcsolt és először a Plutóval került fényszög-kapcsolatba, aztán Jupiterrel, majd március 3-án, kedden a Szaturnusszal. Mivel a Vénusz Kosban jár, és az Marssal kapcsolatos történet, a párkapcsolatok, a kapcsolódásaink, vonzódásaink terén érzékelhet(t)ünk, erősebb érzelmeket, drámát, tüzet, leckét. A vágyak, szenvedélyeink, és azzal kapcsolatos félelmeink, korlátaink, felismeréseink teljes fokozatra kapcsolhattak.

A Vénusz a hónap első hetében, március 4-én vált jegyet, Bikába lép. Áldás. Mert saját jegyébe, ez hoz kis stabilitást, ha cask kis időre is. Használjuk ki nagyon, mert, igaz, lesz még saját jegyében a Vénusz későbbiekben ez évben (Mérlegben), de akkor elég nehéz fényszögekkel bír majd, e hónapban a Bika Vénusz behúz pár gyönyörű kapcsolódást (Jupiterrel, Plutóval, Neptunnal). Ezek kicsit a Csoda fényszögei lesznek. Mindegy, hogyan fizikáljuk le: szerelemben találjuk meg, kreativitásban, vagy egy pohár finom borban, vagy egy szép vacsorában, egy csokor virágban, egy napfényes fél órában, amit egy padon töltünk a parkban, vagy egy jó könyvvel a nappalinkban, vagy barátainkkal…  Lényeg, hogy márciusban ennek is adni kell…(A Bika Vénuszról itt olvashatsz még kicsit bővebben.)

Nőknek a Bikában járó Vénusz maga a mennyország. Márciusban szépítkezzünk sokat, barátnőzzünk sokat, hordjunk szép ruhákat, ajándékozzuk meg magunkat, s hagyjuk, hogy a férfi ajándékozzon meg minket. A kényeztetés minden fajtája jó most, ha Nőből vagyunk.

Arról, hogy a Mars a (másik) főszereplője a hónapnak, és, hogy, mintha egyszerre akarnánk nyomni a gázt és a féket, s kicsit ebben elveszhetünk.

A Mars Bakban jár, majd március 30-án Vízöntőbe lép. Bakban erős, Vízöntőben kicsit hirtelen és szeles…És a hónap második felére olyat tesz, amit biztosan megérzünk, mert, ahogy halad előre Bakban, szépen eléri a Jupitert, a Plutót (március 23 után), majd átlép Vízöntőbe, és eléri a Szaturnuszt (március 31), plusz Uránusszal nehéz fényszögbe kerül. Szóval azt kell látni, hogy a Mars, ami kicsit mindig a csata, a küzdelem, a tett, hozzáteszi energiáját ezekhez a bolygókhoz. Erre most azt mondják az asztrológusok, hogy a hónap végén lesz valami erőteljes.

Március végén kaphatunk ezekkel az állásokkal helyzeteket arra vonatkozóan, hogy mi nem működik még az életünkben úgy, ahogy várnánk. Lépnénk tovább, de már nem akarunk régi sémák szerint, ezért mivel az új még nem megy, a régi már nem kell, megrekedve érezhetjük magunkat, ha nem lépünk erőteljeset.

Arról, hogy a Merkúr elindul előre, és jegyet is vált, ha valamit február elején kicsit elaltattunk, nem tudtunk dönteni felőle, azt most vegyük elő, újra nézzük meg.

Február eleje óta a Merkúr hátrál, most Halakban, majd 4-én Vízöntőbe lép, és 10-én elindul direkt mozgásba kezd, 16-án visszakerül Halakba. Még március első napjaiban akaszthat minket ez az állás, elromolhat ez az, otthon a házban, vagy kínlódhatunk adminisztrációval, esetleg akadozhatunk közlekedésben. De március  második fele már úgy halad tovább, hogy nem vissza, hanem előre tartunk… Tegyünk így…

Arról, hogy a Nap Kosba lépésével indul az asztrológiai újév, na meg itt a tavasz…

A Nap 20-án vált a Kos jegyébe. Sokaknak ez a kedvenc pontja az évben. Nem véletlen, ilyenkor indul el minden. A télből kilábalunk…. Ezt az állást még erősíti, hogy a Mars ekkor áll a Jupiter mellé, erős napok lesznek 20 körül.

Arról, hogy lesz egy Szűz Telihold, ami földel és egy Kos Újhold, ami  pont nem, hanem tüzel.

A Telihold március 9-én áll be, Szűz jegyben, földel minket. A rakjunk rendet, jelöljük ki a határokat energetikája. Mivel ekkor a Nap közel lesz a Neptunhoz. Amit a Szűz energetikával rendbe teszünk, az lélekszinten is tud majd erősen harmonizálni minket.

Az Újhold Kosban március 24-én áll be. Drámai megéléseket hozhat, vagy legalábbis olyan szikrát, amit majd tovább fűzhetünk ebben a korántsem unalmas évben a későbbiekben.

A március első fele kellemes lesz. A március vége talán abban lehet érdekes, vagy nehézkes, vagy drámai, hogy a Mars zongorázva a nagy bolygókon, a félelmeinken, korlátainkon, meggyőződéseinken, olyan helyzeteket teremthet, ami oda viszi a reflektorfényt, amit eddig nem vettünk észre vagy nem akartunk észrevenni. 

És ezzel kell majd bíbelődnünk egész évben…

 

 

 

+

Újhold Halakban (02.23.)

ÚJHOLD HALAKBAN

Délután a Nap és Hold együtt áll újra. De a Hold együtt áll most a hátráló Merkúrral is. Az Újhold lendületéből ez visszavesz. Azt érezhetjük, ez nem is baj… Kicsit most minden lassú…
Mintha enyhe ködben lennénk (a Neptun is közel most a Holdhoz), érzetek, vágyak, álmok ‘elúsztathatnak’ minket. Mindezt azért, hogy ízlelgessük az egység élményét pillanatokra. A magunkkal való, magunkban megélt egység élményére gondolok. Hisz úgy tudunk játszmák nélkül kapcsolódni másokkal szabadon, ha bennünk is be tud zárulni a kör, s nem kívülről várjuk a megoldásokat. Kicsit erőtlenebbnek érezhetjük magunkat, mint máskor. Erősebb igénnyel a biztonságra, fogódzóra. De pont ezt nem leljük esetleg. Ami azért jó, mert arra visz, hogy kilépjünk a komfortzónánkból.

Az igazi fogódzó most az, ami akadozik bennünk. Arra legyünk figyelmesek. Ami billeg, azt most nem nagyon tudjuk a szőnyeg alá söpörni a Plutó/Szaturnusz együttállás miatt (ami, ne feledjük velünk lesz egész évben szinte). A lélek jelezhet most erősebben, mint máskor…

Ahogy tegnap este a február végi csendben…,A kandallóban égnek a fahasábok…., az a finom, alig hallható üvegszerű hang, amit a fa kiad, ahogy izzik . Alig hallik, de mégis betölti a nappalit folyamatos dallamával. Egy hangulat…

Kicsit így működünk mi is. Az életünk, a napjaink hangulatok sokasága, amit mi teremtünk…

A mai holdállással az intuíció erősebben bekapcsolhat, mint máskor…

Ehhez társulhat egy-két felismerés a Halak jegy jupiteri érintettsége miatt, ami mégis előre visz.

* Hol szeretnénk nagyobb egységélményt az életünkben?

* Hol szeretnénk több izzást, tapasztalást?
* Hol szükséges életünkben még további gyógyulás?…

Tervezzük meg. S majd március elején kezdjük el a megvalósítását. Addig pihenjünk…

A lélek lassú….

+

Retrográd Merkúr (02.17.-03.10.)

A Merkúr hátrálni kezd (02.17.-03.10.)

A Merkúr ma megkezdi hátráló mozgását. Mégpedig Halak jegyében. Már február 10-e óta lassult…

Gondolataink…
Szó szerint, mintha elúsznánk. Nehezebb a fókusz, a koncentráció. Kicsit lehet ködös, megfoghatatlan, ami zajlik mentálisan. Legjobb, amit tehetünk, tegyük a dolgunkat kint. Egyiket a másik után. Csempésszünk be a pillanatokba kis mindfulness-t jobban, mint máskor. Ha lehet ne hajoljunk vissza a múltba, se ne kutakodjunk a jövőben. Legyünk ott, ahol vagyunk. De, mivel a Halak jegy a 12-es házat uralja, a legzártabb terület, a legbensőbb megéléseink terepe, a pszichénk … Ezért mindeközben jó, ha az elkövetkező két hétben adunk neki, megmerülünk. Magunkban. Ha akad kis időnk.

Ismerjük fel, hogy gondolataink nagyban befolyásolják valóságunkat.

A Merkúr Halakban bizonytalanságot, akár erősebb szorongást is okozhat, gondolataink kaotikussá válhatnak. Legyünk ebben most tudatosak, és irányítsuk őket.

Kommunikációnk:
Egy retrográd Merkúr Halakban okozhat kaotikus helyzeteket, félreértéseket odakint is. Vagy éppen abba futhatunk bele, úgy érezzük, mi nem jól kommunikálunk. Ha már megtörtént. Hagyjuk magunk mögött. S leljük meg a helyzetben rejlő tanítást. Ne engedjünk a negatív gondolatoknak. Ilyenkor olyasmi is történhet, nem jól hallottuk, nem értettük jól, vagy egyszerűen nem értettük.

Közlekedés:
Itt a nem láttuk, nem hallottuk, nem vettük észre, nem indul, vagy nem időben, nem működik leckéi kapcsolhatnak be. Legyünk most megengedőbbek, magunkkal is, másokkal is (MÁV-val, BKV-val, autószerelővel, az akadozó wifivel, stb…).

A Merkúr évente 3-4-szer hátrál. Ilyenkor mindent lassít. Hogy figyeljünk. Jobban. Magunkra.

Március 4-én majd átlép Vízöntőbe a Merkúr. Ott a fókusz áthelyeződik majd a külvilágra.

Március 10-én aztán újra direkt mozgásba vált.

+

Februári asztrológiai előrejelzés

… arról, hogy ez az időszak még mindig arról szól, mit kell elengedned ahhoz, hogy tér nyílhasson annak, ami igazán fontos számodra…

2019 a felkészülés éve volt 2020-ra, amit sokan egyébként a ‘Nagy átalakulás’ évének neveznek. Bár az asztrológiai újév majd csak március végén indul, de már araszolunk a felé, hogy március végén a Mars el fogja érni a Plutót, illetve a Szaturnuszt, valamint lesz egy Jupiter-Plutó egzakt együttállás. Mindkettő égi esemény erős nyomaték. S mivel március végén beáll az év horoszkópja, ezek a fényszögek erős lenyomatot hagynak az ez évi megéléseinken, s egészen 2021 tavaszáig hatnak majd ránk. Illetve, ne feledjük ezt az évet egy Jupiter-Szaturnusz  együttállással zárjuk majd Vízöntőben, amiről későbbiekben majd írok is, mert korszakváltás.

A ‘hatnak ránk’, úgy kell értelmezni, mintha részt vennénk egy buszos utazáson (példa J. Kalo) , és odakint az égen látjuk, hogy az égitestek jönnek-mennek, egy idegenvezető meséli, mi van odafent, csak rajtunk múlik, hogy kinézünk-e az ablakon vagy nem. Az égitestek maguk nem hatnak ránk, hanem, az égitestek analógiái, jelentései, jellemzői, idelent bennünk is ott vannak. Ha nem nézünk ki az ablakon, akkor is velünk az energiák. Bennünk.

Ez évben azért lenne fontos kinézni az ablakon, mert bármilyen lecke jön, tudatossággal, azzal, hogy leszűrjük mi/ki mit tanított nekünk, könnyen magunk mögött hagyhatjuk a leglélekszaggatóbb helyzeteket is. Megfejlődhetjük az addig megfejlődhetetlennek ‘hitt’-et…

A ‘transzmutáció‘ alkímiai fogalom. Átváltozás, átlényegülés, átalakítás. Az asztrológia és az alkímia sokáig kéz a kézben haladtak, sok alkimista egyben asztrológus is volt, és fordítva. Az ókori 4 elem teóriájából kiindulva a középkorban az alkimisták azon dolgoztak, hogy vegyi eljárások útján ‘arany‘-ra leljenek, megleljék a Bölcsek kövét, az ULTIMA MATERIA-t, amelyben benne foglaltatik az EGY, az egész univerzum.

Kicsit ehhez hasonlatos, amiben vagyunk most véleményem szerint, ‘alkímiai’ folyamatok zajlanak, nem más, mint, hogy megleljük az ULTIMA MATERIA-t, csak azt tartsuk meg, ami eddigi tapasztalásainkból, megéléseinkből ‘arany’, vagyis, ami minket szolgál. Átlényegülés zajlik…

Olyan, mintha az ember(iség), mindent elért volna, amit ‘megálmodott’, s közben ennek az ellentéte is igaz, a legrosszabb álmai valósultak meg. Kitágult a tér, s egyidejűleg össze is szűkült. Az emberi elme végtelen lehetőségei mutattak rá arra, hogy végülis mennyire véges, amiben vagyunk.

2020 február

Pár gondolat az előttünk álló hónapról, amely a turbulens január után hozhat kis stabilitást, érdemes kicsit lelassulni, kicsit töltődni, mert a március intenzívebbnek ígérkezik….

Arról, hogy a válság azért jó, mert fejlődésre sarkall

Évet és évtizedet váltottunk az elmúlt hetekben, s ez a hónap is úgy indul, hogy a két nagy sorsbolygó (Plutó és Szaturnusz Bakban) még szorosan együtt áll. Olyan életterületeink, amelyek érintettek, s lelkünk vagy életünk olyan sarkalatos pontjai, sarkai, ahova eddig nem mertünk nézni, oda most kell (talán érezhetjük). Ez ad egyfajta finom nyomást és készültségi állapotot, ha megoldatlanságaink vannak. Ha 2019-ben már haladtunk sokat és átadtuk magunkat a változásnak, akkor nem a nyomást érezzük, hanem inkább a finoman tapintható változást, amely majd lassan átfordul egy megnyugtatóbb stabilitásba. Ezzel az erős állással lehetnek félelmeink, érdemes megnézni, leírni, lejegyezni, mitől félünk, tartunk, s mögé nézni, honnan jönnek a félelmek, a szorongás. Indokolt-e, vagy alaptalan? Ha indokolt, hogyan tudjuk erős tudatossággal azt leküzdeni? 

Arról, hogy, ha tudsz kapcsolódni magaddal, akkor tudsz csak másokkal, s, ahogy magaddal, úgy másokkal…, valamint, arról, hogy a Mars és a Vénusz tüzes jegyekben leckézteti majd egymást pár napig…

A finom Halak Vénusz és a tüzes Nyilas Mars nehéz fényszöge még ott az égen. Ez is velünk a hónap első napjaiban. A Vénusz és a Mars kapcsolódása is mindig a ‘kémiáról’, ‘alkímiáról’ szól, mindegy, hogy van ott kint valaki, s azzal, esetleg párkapcsolatban éljük, vagy mélyen bennünk zajlik a párbeszéd az értékrendünkkel, értékeinkkel, vágyainkkal, illúziókkal kapcsolatban. A vonzódás, a vonzás, a bevonzás, a vágyak és a bennünk rejlő erő vagy akarat játéka, egymásnak feszülése… Mit akarok és mit érzek? Keressük a kapcsolatot magunkkal elsősorban, s annak minőségével leljük meg másokhoz is azt az utat, ami nekünk komfort, ami nekünk szép, ami nekünk balzsam, ami érték…

Ebben segít, hogy február 2-3-án a Halak Vénusz szép fényszöget vet Plutóra-Szaturnuszra. Kap a két nagy tanítónk, abból, ami vénuszi, kis kellem, kis finomság, kis hangulat, hangolódás. Kicsit olyat, ahogy most a madarak hangja már reggelenként kicsit átfesti a kertet. Éppenhogy…

A Vénusz Kosba fog lépni 7-én, pénteken este, ez a finom Halak energetika elfogy, és egy erősebb tüzes jegyben fog a Marssal leckézni a Vénusz. A Vénusz és a Mars, persze a Nő és a Férfi is. A két bolygó tüzes jegyben tüzes témákat hozhat fel, erősebb hajlamot a romantikára is, de a diszkomfortra is akár. A Kos Vénusz a Nőknek azt üzeni, fejezd ki magad, aki vagy, jobban, mint máskor…, erősebben, erőteljesebben…

Arról, hogy a Mars is belép Bakba, s, hogy a stabilitás érzete is lehet felszabadító…

Egy hét ebben telik, majd a Mars  fogja magát és Bakba, földies jegybe lép február 16-án. Egyben, folytatja közeledését a nagy sorsbolygók felé. A rendrakásnak nincs vége, a Mars is be fog segíteni. Ami nincs rendben az életünkben, azt rendezgessük tovább kitartóan. Használjuk ki a Mars direkt mozgását, ebben a lassú, céltudatos jegyben a hónap második felében. Céljainkban a praktikum, a kitartás, az ambíció, a hatékonyság túlsúlyba kerülhet, inkább, mint a hirtelenség, a nagy tervek, az elúszás, az álmodozás….

Ebben segíthet, hogy február 21-én az Uránusszal beáll egy jótékony fényszöge a Marsnak. Furcsa, azt érezhetjük, hogy a stabilitás is lehet felszabadító olykor, s az, ha céljainkért mindig kicsit a realitásnak megfelelően teszünk… Tégláról téglára építkezünk…

Arról, hogy a Telihold azt üzeni, mindig arra tarts, amerre a szíved visz, vinne, de mindezt erős tudatossággal…

A Telihold most Oroszlánban lesz, február 9-én vasárnap, az Oroszlán a szív, a szívünk, ereje… A Hold szép fényszögben lesz a Marssal, ahogy beáll. Légy figyelmes, mit jelez a szíved, s arra tarts. A szívünk a fényünk, s a fényünk a tudatosságunk.

Arról, hogy figyelj a gondolataidra és hogy mit mondasz, mert minden szó és gondolat teremt(het)

A Merkúr Halakba lép február 3-án, és február 17-én hátráló mozgásba kezd. A kommunikációért, gondolatainkért felelős bolygó, ha hátrál, kicsit akaszt, gátol, de azért, hogy vegyünk észre olyat, amely fölött máskor átsiklunk. A Halak jegyében járó Merkúrral érdemes figyelni a tudattalanra, az álmainkra is, az is egyfajta kommunikáció, …. csak ez magunkkal-magunkban zajlik.

Arról, hogy a Halak jegy épp a zártságával nyithatja meg a végtelent

A Nap is Halakba lép február 19-én. Kicsit még befelé fordulás, érdemes szánni időt a feltöltődésre, lassítani, mielőtt berobban a tavasz. Az álmodozós Halak energiát a feltöltődésre fordítani. Otthon lenni, kevesebbet jönni-menni. Lélekben utazni inkább, mint odakint…

Február 23-án Újhold is Halakban áll be. Befelé figyelés, saját gondolatainkba fordulni és vizsgálódni, mert a Hold együtt fog állni a hátráló Merkúrral. Az Újhold lendületéből ez is visszavesz. De majd azt érezzük, ez nem is baj…

Arról, hogy a hónap utolsó napjai is arra visznek minket, hogy csak a felé tartsunk, ami arany…

A Vénusz és Plutó nehéz fényszöge február 28-án áll be. Nagy érzelmek, mélység, és magasság…. Vénusz Kosban, Plutó Bakban vulkanikus energetika… Ez kicsit már készíti a talajt márciusra, amikor majd kicsit kifelé is kell néznünk, tapasztalnunk, a Halak jegy zártságában meglelt februári ‘csendesség’ után….

Átlényegülés, belső figyelem, tégláról-téglára építkezés, készüljünk rá az előttünk álló hónapokra, és pihenjük ki a mögöttünk állókat, ha valami ‘történés’ mégis van odakint, azt pedig a lehető legnagyobb higgadtsággal kezeljük – ez a hónap erről szól…

 

 

 

+

Újhold Vízöntőben

Újhold 01.24.

http://www.barnabeata.com

Az évtized első hónapja teli van transzformatív égi eseményekkel, olyanokkal, amelyeknek földi megfelelőit könnyen fellelhetjük az életünkben idelent. Erős belső és külső változások zajlanak. Aminek ezen a ponton már szinte lehetetlen ‘ellenállni’ a két nagy sorsbolygó erős együttállása miatt, ami egy prés, ami egy nyomás, de mindez azért, hogy hagyjuk a meghaladottat, s térjünk új utakra. Általában azért nem tesszük meg ezt olykor, mert félünk, hogy nem lesz új.

Ez zajlik a kollektívben is, és egyéni szinten is. Ami nem könnyű. Bennünk az érzete annak, ami felé tart a világ, s annak minden felelőssége; s az is, ami felé tartunk Mi egyéni szinten, annak minden felelősségével.

Egyik ilyen esemény lesz a ma beálló Újhold Vízöntőben. Érdemes megvizsgálni az Újhold kapcsán, ami mindig kezdet, új kezdet: a Vízöntő jeggyel analóg szabadság témáját, hol merevedtünk bele egy mintába, pedig könnyen átbillenhetnénk valami újba, valamibe, ami megreformál minket, az egész életünket, a valóságunkat.

A valóság is téma most erősen a Bak energiákkal a háttérben, s a belső folyamataink, érzéseink, megérzéseink a Holddal/Nappal nehéz fényszögben álló Uránusszal még nyomatékosabbá teszik az előttünk álló hónapban az uránuszi témákat. Reform, megújulás, új ötletek, új hozzáállás, szabadságvágy, függetlenségben meglelt öröm, lojalitás önmagunkhoz, annak felismerése, miben vagyunk egyediek, s annak felvállalása.

VÉNUSZ Halakban jár, és a NEPTUN is: kapunk további segítséget ahhoz, hogy ne csak azt vegyük észre, ami az anyagban megvalósul, hanem azt is, amelyet mindeközben a lélek elér…

A lelkünk finomra hangolása zajlik…
Ha lehet, ne álljunk ellen neki.

“Az önismeret a végtelenig tágítható.”
(Daubner B.)

+

Telihold / 01.10.

TELIHOLD/JANUÁR 10.
Fessük át az életet, olyanra, amit vágyunk.

Különleges Teliholdban lesz részünk a mai napon. A Hold saját jegyében, Rákban fog szemben állni a  Bak Nappal, és világítja majd be fényével az éjszakát.
Mivel ma egy Nap/Merkúr együttállás is lesz az égen, még nyomatékosabb és meghatározóbb energiákat közvetít ez a Telihold, gondolati síkon sok felismerés érhet minket, amivel tovább színezhetjük az utat, amit járunk.

Egyrészt, érdemes a mai nap végén kis időt kiszakítani magunknak. Pár gondolatot adni az alábbi témáknak: mit jelent nekünk a család, az otthon, a gyökerek, mi nekünk a biztonság. Mit kellene változtatnunk ahhoz, hogy fenti területeken nagyobb harmóniában legyünk.
Másrészt, egy új ciklus kezdetén állunk, amely a nyáron beálló Rák Újholddal fejeződik be. Ebben a fél évben, tartsunk erős önvizsgálatot (a nagy sorsbolygók nem is hagyják majd, hogy ne ezt tegyük):
mi is nekünk az érzelmi biztonság.
Könnyen olyan felismerésekre juthatunk, hogy, ami eddig (úgy véltük) biztonságot adott (helyzet, kapcsolódás, játszma, stb.), az már nem. Meghaladtuk, változunk, változtatunk. Átfestjük az életet, olyanra, amit vágyunk.

A Nap a tudatosságunk, a Hold az érzelmeink jelölője. Teliholdkor a kettő párbeszéde zajlik. Adjunk nekik a mai Hold fényénél nagyobb teret…, a teremtő gondolat és a bennünk születő érzetek, érzések formálják napjainkat. Ha jól használjuk őket, olyan színekkel lesz teli az élet, ami minket (s ezzel másokat is) harmonizál, ha egyiket, másikat hanyagoljuk, vagy éppen szélsőségekbe esünk, akkor borongós színek keverednek bele, s nehézségeket, vagy szenvedést tapasztalunk. Az érzelmi biztonságunk megteremtése ebben az időszakban a világban tapasztalható válság tükrében még fontosabb…

A mostani Telihold és a  ‘szemben’ a Bakban halmozódó bolygók (Jupiter, Merkúr, Nap, Szaturnusz, Plutó), az elkövetkező napokban, valamint a nagybolygók ez évi fényszögei is azt közvetítik, hogy tartsunk folyamatos önvizsgálatot (hisz a sorsunk belőlünk nő ki (C.G.Jung), és ne tartsunk a változástól. Csak mi tudjuk az életünk vágyott színeit a palettán kikeverni.

82357401_2001359443343205_7161567235448766464_o.jpg

+

Januári asztrológiai előrejelzés

2019

arról, hogy ez a ‘csak tisztán’, ‘csak felelősséggel’, ‘csak az igazat’ és az elengedés éve volt, s ennek még nincs vége

2019 februártól sok támogatás jött a nagy sorsbolygóktól, hogy menjünk mélyre, rakjunk rendet, találjuk meg a fókuszt, lássunk tisztábban, ha lehet engedjük el az addig nekünk “védőhálót” nyújtó helyzeteket, ami nem szolgál már, minden olyat, ami illúzió. A Szaturnusz Bakban saját jegyében, folyamatos közelségben a Bak Plutóval, és a Jupiter nehéz fényszögben kisebb megszakításokkal a Neptunusszal, kitartóan velünk voltak ebben a folyamatban.

Ha  figyeltünk, akkor az elmúlt hónapok nem okozhattak drámát, azt vehettük észre, hogy az élet körülöttünk kicsit átalakul. Lassan, de változtunk. Ha idegenkedtünk kissé a változástól, a régi struktúrák lebontásától, akkor lehetett kisebb-nagyobb dráma, félelem vagy szorongás, és korlát, amibe beleütköztünk. Ha nagyon ellenálltunk a változásnak, akkor akár ki is csaphattak minket egy-egy élethelyzetből, aminek veszteségét, fájdalmát akár még mindig magunkkal hordozhatjuk. 

Van a lélek útja, és van az odakint. A kettő folyamatos párbeszéde zajlik. Az érzeteinket, a helyzeteinket pedig mi magunk teremtjük. 

Az, hogy a Szaturnusz saját jegyében volt végig az elmúlt évben (és még mindig), viszont olyan tartással, erővel ajándékozhatott meg minket, ami nagyon kivételes, és, amely, egyébként velünk lesz egész 2020-ban is.

Klassz év volt ez az építkezésre, a rendszerezésre, a rendrakásra, a kitartásunk tesztelésére,  a szembesülésre és a szembesítésre, az elengedésre. A döntésekre. A csökkentésre. A belső fókuszra. A tisztulásra. Az elköteleződésre. 

2020

arról, hogy ebben az évben változni fogunk

Ez a folyamat nem zárul le az újévvel, sőt markánsan folytatódik, hiszen, egészen decemberig, most már nem csak a Szaturnusz és Plutó lesz majd együtt a Bak jegyében, hanem a Jupiter is, ráadásul többször az évben olyan közelségben lesz a Jupiter a másik kettővel, ami még nagyobb nyomaték lesz ( Jupiter-Plutó együttállás: április 5, június 30, november 12; Szaturnusz-Jupiter együttállás: december 21). VÁLTOZNI FOGUNK.

Klassz év lesz a megújulásra, régi struktúrák lebontására, új minőségek felkarolására.

Modern idők

arról, hogy új idők járnak, és ennek mi részesei vagyunk

Kapcsolódó kép

Sokat beszéltünk a jövőről az elmúlt 30-40 évben, hogy az milyen lesz. Ami érdekes, hogy olyan az érzése van az embernek, mintha a jövő megérkezett volna. Minap a kamasz fiam azzal ébredt, azt álmodta, a Mesterséges Intelligencia átvette az uralmat az emberiség felett. Ez már nem a jövő. Ez már itt van.  Válaszúton az emberiség, hogy mindazzal a tudással, amit felhalmozott, tud-e zsonglőrködni adott helyzetben. Egyre kisebb a mozgástér. Az, hogy mi zajlik épp most pl. Ausztráliában vagy tavaly szerte a világban milyen nehézségekkel kellett szembesülniük embereknek, jelzi, a természet, ami eddig ölelt minket, most már leckéztetőnk, tanítónk. Chaplin  Modern idők futószalagjelenete ugrik be, a csapágyak közé szorult ember.

Nagy időket járunk, olyan folyamatokban vehetünk részt, amely egy új korszakot nyit meg az emberiség történetében, újfajta tudatosságot. Ez izgalmas. Gondoljunk csak bele, ha most azt, amit technológiában elértünk a Földünk megmentésére fordítanánk, milyen más világ lenne.   

És akkor még pár gondolat a hatalomról, mert azt hiszem ez a szó és az ehhez való hozzáállásunk fogja meghatározni az elkövetkező évet és évtizedet.

A hatalom

arról, hogy ennek a  szónak mennyi vetületét megélhetjük majd ebben az évben (is)

A Szaturnusz és Plutó Bakban való együttállása január 12-én lesz pontos. Pár nap. Tavaly februártól zajlik a két bolygó közeledése, lényegében, amit onnantól tapasztaltunk, az most kulminál ebben a hónapban, és egész évben velünk lesz a hatása. Hatalmi átrendeződések a világon, ezt látjuk, eddig nem tapasztalt korlátok/korlátozások, ki hogyan él vissza a hatalmával, hogyan reagál a tömeg a hatalomra, ha jól megnézzük, ettől forrong a világ.

A pénz hatalma

A pénz diktál. A Bikában járó Uránusz szép lassan navigál minket abban, hogy a fizikai síkon megteremtett anyagi biztonságunk, kényelmünk helyett az érzelmi biztonságunkra helyezzük a hangsúlyt. Ez világszinten is feladat, a Halakban járó Neptun, kicsit bezárkózás, kicsit szűkítés és annak felismerése, hogy a kollektív lélek omladozik, pl. ha nem méltó módon használjuk az erőforrásokat, akkor az anyagban is borul minden.

A félelem hatalma

Ahol félelem van, ott nincs egyensúly. Ott nincs szabadság. Akár társadalmi szinten éljük meg, akár egyéni szinten, azt látjuk, hogy a félelem szélsőségeket teremt. A félelem, megfélemlítések eszközével sokak éltek a világtörténelemben.

Ebben az évben a félelmeinkkel kell majd bizonyosan dolgoznunk. Ha elengedjük a félelmet, az energia, amit abból nyerünk TEREMTÉS-be csap át.

A szeretet hatalma

Valahogy a fenti két témát mindig felülírta mégis a szeretet hatalma. Hiszem, hogy az elkövetkező évtizedben a szolidaritás, egymás segítése, az elesettek felé fordított figyelem felértékelődik. Ahogy kint szűkül, úgy tágul odabent.

Az odakint zajló folyamatok mindig kicsit az emberi psziché tükrei is. Elértünk egy pontot, ahol nem mindegy hogyan élünk a hatalmunkkal, egyensúlyt teremtünk vagy egyensúlytalanságot…

A “járatlan út”

arról, hogy mennyivel könnyebb a járt utat taposni sokadszorra, mint rálépni a járatlan útra

81950323_620560278686612_428325526378119168_n

A januári energiákra is jellemző lesz, ahogy volt 2019-ben, hogy próbálnak minket kifordítani a komfortzónánkból, és érdemes ennek nem ellenállni.

 

Sokkal könnyebbnek tűnik ugyanazt az utat járni nap mint nap, és nem letérni a megszokottról. Az is egy biztonság. Most sok támogatást kapunk ahhoz, hogy ne a megszokottban lássuk a biztonságot, hanem abban, hogy folyamatosan fejlődünk, megújulunk, változunk és változtatunk. Rálépünk akár eddig általunk nem járt utakra.

“Rőt fák közé két út vezetett, S csak egyre tehettem lábamat, Sokáig álltam, s míg lehetett, Szemmel követtem az egyiket, Míg el nem tűnt a bozót alatt, S a másik útra tértem… Két út vitt át a fák sűrűjén, S a ritkábban járt lett az enyém, A különbség ebben áll csupán”.   (Robert Frost: The Road not Taken)

2020 január

arról, hogy mi zajlik odafent most

December utolsó napjai nagyon mozgalmasak voltak asztrológiai szempontból. 26-án egy Bak Újholdba, egy ún. gyűrűs napfogyatkozásba futott a karácsony. A Bak jegyében az Újhold tiszta elmével, nagyobb tudatossággal, tisztánlátással gazdagított minket. És olyan meglátásokkal, melyek az újjászületés, a fejlődés iránti fordulat felé navigálhattak minket. A Hold aztán belegabalyodott a Jupiterbe is, majd 27-én a Szaturnuszba, Plutóba. Ha érzékeny területen volt ez a fenti tömörület a képletünkben, akkor elég volt otthon a kanapén ülnünk, hogy minden egy csapásra megváltozzon az életünkben.

A hónap első napjaiban, amire jutottunk, abban továbbsegíthet a január 2-án beállt Merkúr-Jupiter együttállás Bakban. A Merkúr majd 10-én a Nappal fog együttállni. Tisztánlátásban megint csak segít ez…

A folyamat még tovább fokozódik 12-én, amikor a Merkúr eléri a két nagy sorsbolygót, s amikor elérkezünk…

a Plutó-Szaturnusz egzakt együttállásához a Bak jegy 23. fokán. 

A Nap eléri a két bolygót 13-án: Nap/Plutó/Szaturnusz együttállás… (Megláthatunk olyat, amit eddig nem. Ezt ne engedjük, hogy szorongásban éljük meg, hanem legyünk tevékenyek, és csak lássuk be, amit láttunk, építsük be, lépjünk tovább.)

Tágítsuk a napokat, perceket, pillanatokat magunkban azzá a végtelenné, amik vágyunk lenni.

A két sorsbolygó kapcsolódása alábbiakban segíthet ebben a hónapban:

 • belső fókusz
 • erő
 •  nagy kitartás és eltökéltség
 • feladni olyat, amire nincs hatásunk, és menni tovább
 • bátorság
 • kicsit érettség, kicsit kijózanodás, de mindenképpen nagyobb realitásérzék
 • tudatosság
 • nagy lehetőség arra, hogy végre megteremtsük az életünkben, amire igazán vágyunk
 • stabilitás

A Mars átlép Nyilasba január 3-án, ez segíthet abban, hogy a döntően földies energiákat, amelyek körbevesznek most januárban minket, kicsit vigyük feljebb. Tartsuk lent, amit kell, de tágítsunk is… A Nyilas jegy tüze kissé energetizálhat minket.

Merkúr Vízöntőbe lép át 16-án, enyhül kicsit az erős BAK energetika, ami már majdnem egy hónapja sakkban tart minket. S húz a realitások felé. Lesz több levegő.

Telihold január 10-én lesz, a Rák jegyében. Itt a Hold saját jegyében lesz, így kivételes erőket adhat ugyancsak: témái: család, gyökerek, érzelmeink…

Újhold 24-én, Vízöntőben…, ezekben a napokban, 20-án a Nap is Vízöntőbe lép… Megint csak hangsúlyozom a decemberi túlnyomóan minimalista, realista Bak energia után, itt már lesz több levegő. De, valljuk be, a Vízöntőnek is a Szaturnusz az uralkodóbolygója, tehát főképp szaturnuszi leckéket kapunk még ekkor is: felelősségvállalás, tartani az irányt, kitartani abban, amit felvállaltunk.

Nap és Hold a Bikában járó Uránusszal nehéz fényszögben lesz január utolsó hetében. Feszültségeket okozhat bennünk, esetleg szokatlanul robbanékonyak lehetünk.

Ekkor, január utolsó hetében, lesz egy szép Neptun-Vénusz együttállás Halakban, amely segíthet, enyhülést hozhat, a Vénusz itt emelt Halakban, érzelmek, finomság, finomra hangoltság, jót fog tenni nekünk. Ráadásul a Jupiterrel is szép kapcsolódásban lesz a Neptun és Vénusz ezekben a napokban. De tevékeny napok lesznek ekkor is, mert a Vénusz és Neptun viszont a Marssal nehéz fényszöget fog zárni ezzel egy időben. Lehet, lesz sok belső munka (nő/férfi kapcsolódások, érzetek, vonzódások és akarat konfliktusokat kelthetnek bennünk)… Ne vetítsük ki a külvilágra, dolgozzuk meg odabent, és akkor odakint legalább nem kell vele megküzdeni.

Tevékeny hónap, tevékeny hetek előttünk…

Összegezve tehát, 2019 a ‘csak tisztán’, ‘csak felelősséggel’, ‘csak az igazat’ és az elengedés éve volt, s ennek még nincs vége…

Az elengedés tudománya: hagyni. Nem veszni hagyni, hanem tovább haladni. Átlépni, megőrizve tűnni hagyni. Nem felejteni, nem felidézni: semmit se tenni. (JI KING)

 

2020-as energiák

Előadás és beszélgetés a 2020-as energiákról

+

2019 üzenetei, avagy élj szenvedéllyel, ne szenvedéssel

Gondolatok 2019-ről

Asztrológiai szempontból erős év áll mögöttünk. De, ahogy erről  már korábbi írásomban (itt) beszámoltam, pont a nehézsége adta ennek az évnek a szépségét. 

Érdekes lenne tudni, kire hogyan hatott 2019, hiszen annyiféle fontos és meghatározó tanulságot vonhattunk le a kinti eseményekből és a benti megéléseinkből az elmúlt hónapokban.

A nagy sorsbolygók, egyértelmű, azon dolgoztak ezerrel, hogy, ahol nem voltunk hajlandók változni, el- vagy meghajolni, ahol nem akartunk elengedni, ahol görcsösen ragaszkodtunk, ahol fájtunk, ahol kínlódtunk, ahol megszakadtunk, ott tettek ránk még.

Igen, tettek.

Hogy ne csak bámészkodjunk. Hogy értsük meg, hogy más nem oldja meg helyettünk. Hogy minden tettünknek következménye van, és az élet ezen következményeknek a kusza szövedéke. Hogy mi magunk keverjük ki belső és külső utunk színeit, ízeit, érzetét, hangulatát, nem más.

Számomra az év legfontosabb üzenetei az alábbiak voltak:

 1. Amibe odakint botlasz, az mind te vagy. Igy légy figyelmes, milyen események töltik ki a napod, milyen találkozások, milyen leckék, milyen érzetek. Mert az mind-mind te vagy. Ha diszharmonikus, az a te diszharmóniád, ha szép, az a te szépséged, ha zajos, az a te zajod, ha csendes és puha, az a te csended, a te puhaságod. Figyelj…
 2.  Ha a megfelelések szétszednek, ha nincs magadra idő, ha kifulladtál, addig menj, amíg rá nem jössz, miért hagyod, hogy így legyen, milyen szinte alig tapintható mechanizmusok, kötődések, sérülések, múltbeli megélések vezettek oda, hogy csak épp egy dologra nem jut időd: magadra. Minden ide leszületett ember olyan, mint egy kis Naprendszer középpontja. Körülöttünk keringenek azok, akiket szeretünk. Legyen fényed, mindig tápláld. 
 3. Ha félsz, ne vetítsd másra. Ne menj bele játszmába mással. Ne hívd be őt, hogy megúszd a fájdalmat. Éld át. Oldd meg magadban. A nehézség azért jön, hogy fejlődj. Menj bele a félelembe, pörgesd le magadban a drámát. Vagyunk, akik simán le tudnak komplett Shakespeare-drámákat játszani magukban akár másodpercek töredéke alatt. Ez így jó. Ha már meg tudjuk ugrani azt, ne toljuk ki a külvilágba a félelmeinket, akkor már csak egy lépés az, hogy rájöjjünk. hogy….
 4. Sokkal jobb belső tudatossággal fejlődni, mint szenvedéssel. Hagyd el a szenvedést. Tartsd meg a tudatosságot. Ezt úgy legkönnyebb elérni, ha kellő önismerettel egy ponton elfogadod magad. Sőt örömöt lelsz önmagadban. Hátradőlsz, nagy ‘lélegzetet’ veszel és bízol…
 5.  A szenvedést hagyd el, de a szenvedélyt soha ne. Bármibe kezdesz, bármiért lobogsz, bárkit szeretsz, azt csakis szenvedéllyel tedd.

Nektek mi volt ennek az évnek a legfőbb üzenete?

 

 

 

 

Hold-Neptun együttállás

+

Decemberi asztrológiai előrejelzés

Elérkeztünk az évtized utolsó hónapjához, 2019 decemberéhez, illetve az Adventhez, ami a Nyilasban járó Nap analógiáját követve nagyban segít abban, hogy kicsit elforduljunk az elmúlt hónapokra jellemző intenzív, s olykor meglehetősen megterhelő belső és külső munkától, kicsit megálljunk, s amit ennek kapcsán elértünk, magunkévá tettünk: tudást, érzést, hitvallást, értékrendet (hisz ebben az évben annyit változtunk…), azt egy selyemszalaggal átkötve átadjuk másoknak, annak erejével kapcsolódjunk és megtartsunk másokat, a nekünk fontosakat, a gyermekeinket, a szüleinket, a párunkat, a barátainkat, a “ránk-szorulókat”, kicsit tudatosabban, mint tesszük az év más hónapjaiban, hisz közeleg az Ünnep.

Átadás, Kapcsolódás, Megtartás, ezek mind oly fontosak ahhoz, hogy az élet ne csak feladatok és célok halmaza legyen, hanem egy hangulat, amiben bármikor hátradőlhetünk, egy út, amin haladva egyre teljesebbé válhatunk, egy magaslat, amin elégedetten szétnézhetünk, egy mélység, egy meredély, amibe olykor kalandvágyóan belekívánkozhatunk. 

“A mélység maga a tudat, s a tudat a mélység…” (K. Wilber)

 

Fontos év áll mögöttünk, asztrológiai szempontból, mintha összefogtak volna a nagy hatással bíró bolygók odafent, hogy ez évben kicsit a szokásosnál erősebben mélyüljünk, tudatosodjunk, s emelkedjünk, s haladjunk.

A mélységeket, az alászállást az asztrológiában a Plutóval azonosítjuk. A Plutó Bakban jár, a Bak jegyre jellemző szikár, szívós energiával a Plutó ez évben jópár olyan félelmet felhozhatott bennünk, amivel azt gondoltuk esetleg már nincs dolgunk, de az év során kiderült, hogy mennyire igen. Ha félelmek voltak, azokban most mintha senki kintről nem segíthetett volna, azokkal magunkra maradtunk. Azokkal úgy kellett szembenéznünk (ha mertük), hogy senki nem fogta a kezünket. Azt gondolom, pont ez adta az évnek az egyik nagy erejét, s ebből meríthettünk a legtöbbet, hisz saját erőtlenségünkkel, árnyékunkkal dolgoztunk, amiből hiszem csakis erőt, és csakis fényt nyerhetünk.

“Mindent meg lehet fejlődni, de egyet nem, a karmát, azt meg kell szenvednünk…” (Daubner B.)

 

A karma  jelölője a Szaturnusz, ez évben ugyancsak Bakban jár(t), saját jegyében, így erőteljes hatással lehetett ránk azon az életterületen, ahol éppen jár a képletünkben.

Hisz mindannyian lehoztunk egy karmát ez életre, egy kondicionáltságot. Azzal, ha akarunk, ha nem, dolgoznunk kell. A Szaturnusz saját jegyében, hihetetlen nyomatékkal préselte ki belőlünk ez évben a KI MINT VET, ÚGY ARAT leckéjét. Hogy legyünk felelősek saját tetteinkért, tartsuk az irányt, a rendet, legyen tartásunk, és tartsuk meg, amit teremtettünk, ne hárítsunk felelősséget senki másra. Hisz, ami körülvesz minket, az a mi teremtményünk, a mi döntéseink hívták életre azokat. (A Plutó és Szaturnusz ez évi hatásairól itt is olvashatsz)

A Neptun Halakban jár, ugyancsak saját jegyében. Na igen, az a mélység után a magasság… Ha figyelmesek vagyunk, bármi lecke jön az életben, az azért jön, hogy nőjünk tudatosságban, hogy fejlődjünk, hogy ismerjük fel, van a fizikai síkon túl is, hogy érdemes a felé is tartani, hisz a fizikai egy ponton el fog röppenni, és marad a lélek. A Halak Neptun mind egyéni, mind globális szinten abban segít, hogy felismerjük a transzcendenst, az égit, azt, ami nem megfogható, csak érzet, hogy minden tettünkben ott legyen a lelkiség, a varázs, a szeretet.

Olykor úgy érzem, az élet nem szól másról, mint, hogy ízlelgessük, mit is jelent valójában nekünk a szeretet, hogy éltük meg azt mint kisgyermek, hogy értékeltük azt felnőttként,  hogyan formáljuk át magunkban az utunk során. Gondoljunk bele, a napjaink nagy része másról sem szól csak a szeretet leckéiről. A Neptun jelenlegi állása ez évben sok felismerést hozhatott, hogy mi a szeretet, és mi, ami nem az.

Az Uránusz Bikában járt az év nagy részében, és itt is lesz még egy darabig. (Erről itt részletesebben olvashattok.) Vissza az alapokhoz. Ő ezt tanítja most nekünk. Lásd meg, ami a szemed előtt van, ne vágyj többre, másra. Vedd észre a földet a talpad alatt. Költözz kisebb házba, fogyassz kevesebbet, minimalizáld az igényeidet. Az értékmérő nem az, amid van, hanem ami vagy. Egy egyedi, egyszeri teremtménye az univerzumnak. Érdemes volt ez évben tenni azért, hogy némileg felszabaduljunk az anyag fogságából. Mivel az Uránusz a Vízöntő energetikával erősen lázadó és hirtelen, ha nem így teszünk, kifordít bennünket az anyagból egy pillanat alatt…

És, ugyancsak sorsbolygó, és fontos, a Jupiter, amely december 2-án, hétfőn jegyet vált. Ez évben a saját jegyében, Nyilasban nagy segítséget nyújtott ahhoz, hogy számtalan felismerésünk legyen annak tekintetében, hogy mi a mi igazságunk, hitvallásunk, hogy kicsit bölcsebbé váljunk, elfogadóbbá, belátóbbá. Azon az életterületen, ahol halad a képletünkben, a Nyilas jegyben, most, ha hittünk, haladtunk. Sokak, most kezdtek el olyan merőben új tevékenységet, amiben tényleg erősen hisznek. Annyi sok segítő energiát küldött most a Jupiter ehhez. Persze mindenhez a magunkba vetett hit segít hozzá elsősorban, így áldásos volt ezen dolgoznunk.

Tehát ez évben Nyilasban járt a Jupiter, most átlép Bakba. Visszacsatolnék oda, hogy a Plutó is és a Szaturnusz is Bakban jár most. Mégpedig együttállásban (2020. januárban egzakt az együttállás), amit még ebben az életöltőben senki nem tapasztalhatott, vagyis azt, hogy ők ketten Bakban ölelkeznek. A Jupiter is csatlakozik hozzájuk e jegybe. És itt kicsit másképp fog viselkedni. Méginkább teli leszünk szaturnuszi energiával (ami mint jeleztem a ‘ki mint vet, úgy arat’ energetikája), aminek én nem a negatív aspektusait emelném ki, hanem inkább azt, hogy ez nagy lehetőség. A Jupiter ebben a jegyben is a Nagy Szerencse bolygójaként fog operálni, csak nem úgy fog segíteni, hogy határok nélkül ad-ad és emel, és tágít, hanem inkább arra billen el, hogy akkor segít a szintlépésben és tudatosságban, ha teszünk érte.

Azt hiszem olyan pontján állunk az évnek, amikor ténylegesen górcső alá vehetjük, hogy mi az, aminek helye van az életünkben és mi az, aminek nincs. Sokkal reálisabban láthatunk  mostanában ennek kapcsán a fenti sok Bak energiával.

Aminek nincs helye az életünkben azért ne küzdjünk,  inkább nyissuk a teret annak, amivé szeretnénk alakítani az életet. És küzdjünk azokért a célokért, azokért az emberekért, azért a vízióért, amiért a lelkünk igazán lobog.

 

A december a Vénuszt is Bak jegyben találja. A megtartás, a rend, a felelősség kérdése a kapcsolódásaink, értékrendünk, kötődéseink terén is erősen jelen van. A napokban megélhettünk egy Vénusz-Jupiter együttállást, ami lényegében a csoda. Érdemes megnézni, hogy volt-e bármi olyan csillanás az elmúlt héten, amiben ezt megleltétek. A Vénusz december végén, 20-án lép át Vízöntőbe, ami kicsit levegősebb, érdemes valami újat, pezsdítőt, élményt belevinni a vénuszi megéléseinkbe.

December 11-én a Vénusz odaáll a Szaturnusz mellé, majd 13-án a Plutó mellé, mi nekünk a Rend, mi nekünk a valós, az értékrendünk, kötődéseink terén.

A Mars Skorpióban decemberben a saját jegyében erősen vitalizálhat minket. Érdemes kihasználni. Majd csak januárban lép át Nyilasba, tehát ezt a tett-erőt egész hónapban használhatjuk.

A kommunikációért, gondolkozásunkért felelős Merkúr is Skorpióban nyitja a decembert, áldásos mély, és átformáló beszélgetésekben részt venni, tisztázni, tisztogatni gondolatainkat. Dolgozni azon, hogy a téves gondolatok ne vigyenek el minket rossz következtetések felé. Azon, hogy a negatív gondolatokat írjuk át, pozitívra, hisz ez is a mi döntésünk. Hogy egy jelenséget, egy érzést, egy külső eseményt gondolati síkon hogyan kezelünk. Azt gondolom, sokszor a gondolataink fényévnyire vannak a valóságtól, és felesleges szenvedést okozhatunk magunknak, ha gondolataink irányításában nem vagyunk tudatosak. A Merkúr december 9-én lép át Nyilasba majd, a gondolatiságunk tágul, ami jól is jön, az Ünnepi készülődés közben, és az Ünnepek folyamán is.

A Nap Nyilasban most, és december 22-én vált majd át Bakba. Nem véletlen, hogy ilyenkor decemberben beengedünk valami felsőbb szférát is, hiszen a Bak jegy kicsit az is, amit hívhatunk pl. úgy, hogy Isteni Rend, az a Rend, amibe, ha belesimulunk, bárkinek bármit is jelent ez a fenti fogalom, akkor érezzük, hogy nincs bennünk szorongás a ‘Rendetlenség’ miatt. Ez a hónap, és az ünnepek, mivel kapunk pár nap pihenőt is, amikor kiállhatunk a napi sodrásból jó arra is, hogy megnézzük, hogyan állunk mi a ‘Rend-Rendetlenség’ témájával.

Épp 24-én lesz egy szép Nap-Uránusz trigon az égen, ami egy jótékony hatás. Lényegében a felszabadulás, a magunk és mások megtartása, az izgalom, a tudat kinyílása a magas felé…  Majd 27-én egy Nap-Jupiter trigon, ami még jobban nyit és tágít minket, elsősorban hitben, Ön-bizalomban, magunkba vagy céljainkba vetett hitben.

Telihold december 12-én lesz Ikrekben. Figyeljünk a gondolatainkra, ha szétszórtak, szedjük össze őket, és rendszerezzük.  Lássuk meg a mintákat bennük, s bogozzuk ki belőlük a nekünk fontos üzenetet.

December 26-án lesz Újhold, ez dinamizál minket mindig, mint új kezdet, amikor a Nap együtt áll majd  Holddal, mégpedig, most Bakban. Erőt, kitartást nyerhetünk ebből az Újholdból új terveinkhez, az Újévhez, amihez hamarosan elérkezünk.

Szép év volt és küzdelmes. De sokat adó. Remélem egyetértetek. És még nincs vége.

Nekem az jött le ennek az évnek a tanításaiból, hogy senkinek ne akarj megfelelni, csak a saját belső utadnak, hisz egy vagy és megismételhetetlen, amit lehetőleg a lehető legnagyobb precizitással nézz meg, vizsgálj meg, mármint azt, hogy mi is a te utad, minek van ott helye, és minek nincs. Tisztogass, tisztulj, aztán időnként nézz hátra, és éld át annak az örömét, hogy mennyit haladtál. Adj másoknak abból, amit elértél, ne tartogasd csak magadnak. És, a legfontosabb, hogy mindeközben az örömnek mindig legyen helye. Az öröm lehet sokféle…

 

Minap barátnőkkel ebédeltem egy törzshelyen Pesten, és ahogy belibbentem a ‘helyre’, az (egyik) kedvenc pöttyös ruhámban, és felakasztottam a fogasra a kabátom, és megfordultam, arra lettem figyelmes, hogy egy nálamnál kb 20 évvel fiatalabb (amerikai) lány felnéz a laptopjából, és felnevet, és ezt mondja, I love your dress…, és nem szűnik meg nevetni.  Mert imádja a pöttyöset, ahogy én. Persze megköszöntem, és én is nevettem. Nevettünk… Arra gondoltam, hogy milyen merész. Egy idegen… Egy pillanatnyi kapcsolódás. Ennyi… A kapcsolódásnak ezernyi formája van. És ebben a korban az a nehéz, hogy ezernyi formája lett annak, ahogy ettől a kapcsolódástól elzárkózhatunk.

Átadás, kapcsolódás, megtartás…, ebben a hónapban ennek adjunk sokat… 

Ha bejelentkeznél tanácsadásra, részleteket itt találsz.

 

Vénusz-Jupiter együttállás

+

A séta

“A séta az élet legemberibb életütemét fejezi ki.

Aki sétál, nem akar eljutni sehová, mert ha célzattal és úti céllal ered útnak, már nem sétál, csak közlekedik.

A sétáló útközben, minden pillanatban, megérkezett a séta céljához, mely soha nem egy ház vagy fatörzs, vagy szép kilátás, csak éppen ez a levegős és közvetlen érintkezés a világgal.

Egy szobában könyvek és tárgyak vannak körülötted, melyek életed feladataira és kötelességeire figyelmeztetnek, a munkára vagy a hivatásra.

Aki sétál, megszabadult munkájától, egyedül van a világgal, lelkét és testét átadja az ősi elemeknek.
A földön jársz és csillagok alatt sétálhatsz.”
(Márai S.)

 

+

Novemberi asztrológiai előrejelzés

aki most tevékeny, azt érezheti, halad …

… aki most a jelenben tud lenni, az hálával éli a napjait …

… aki most merész, az letesz régóta vitt terheket … 

… aki most mer kapcsolódni, az nincs egyedül …

… aki most ‘átlát’ az anyagon, annak anyagon túli minőségek nyílnak meg …

… aki most őszinte, az nyugodt …

… aki most szembe tud nézni az igazsággal, az felszabadul …

A JUPITER

f42670526f9d312ca312ce70dba793f1

A november talán azért kiemelten érdekes asztrológiai szempontból, mert a Nagy Jótevő, a Jupiter ebben a hónapban még Nyilasban (majd 2030-ban lesz itt újra), hogy aztán december első napjaiban átlépjen a már neki korántsem olyan kedvező Bak jegyébe. Miért említésre méltó ez? Mert minden bolygó legerőteljesebben a saját jegyében tudja képviselni a rá jellemző minőségeket. S a Nyilas Jupiterrel egész évben abban fürödhettünk, hogy azon az életterületen, ahol éppen járt a képletünkben, ott kivételes tágulást, bővülést, növekedést észlelhettünk, ott jóval könnyebben tehettünk szert bölcsességre, ott erős felismeréseink lehettek, s, ha hittünk, meggyőződéseink mellett kitartottunk, megvalósulhattak régen dédelgetett álmaink is. A Nagy Jótevőre jellemző módon ajándékok potyoghattak az ölünkbe, vagy valamiféle emelkedést érezhettünk. S olykor azon kaphattuk magunkat, hogy ezért hálát érzünk.

A hála mindig kicsit öröm, kicsit alázat, kicsit felismerése annak, hogy az élet úgy tud kinyílni teljes fényében számunkra, ha merjük átadni magunkat saját belső igazságunknak, meggyőződéseinknek, ha merünk rálépni saját (csak ránk jellemző) belső utunkra.

(Pár éve egy buddhista szerzetes előadásáról ezt hoztam magammal: ahogy járt-kelt a világban arra jött rá, hogy a hála érzete felülírja a boldogság érzetét, hogy az emberi lét talán legáldottabb, legboldogabb pillanatai azok, amikor valamiért vagy valakiért hálát érzünk a szívünkben.)

Ebben a hónapban a fenti gondolatmenetben szereplő minőségeknek érdemes még adni pár gondolatot, mert még most is ebben az energetikában vagyunk. A Jupiter most segít, emel. Szuszakoljunk be annyi felismerést, igazságot, hitvallást ebbe a hónapba, amennyit csak tudunk. Hogyan? Ha történik velünk bármi, figyeljük meg, forgassuk át magunkban, ne hagyjuk, hogy csak úgy elillanjon, merítsünk minden külső és belső megélésből. S nézzünk utána vissza, hogy mondjuk éppen ebből a merítésből, mi maradt meg nekünk. Azt vigyük magunkkal. Ami, úgy érezzük, nem a miénk, azt engedjük el (amúgy is Skorpió hónap dominánsan a november, az elengedés témája ott lebeg a levegőben).

Novemberben ráadásul, pontosan 24-én vasárnap (de persze hatását már előtte és utána pár nappal is érezhetjük), együtt fog állni a Nagy Szerencse bolygója, a Jupiter, a Vénusszal, amit az asztrológiai hagyomány a Kis Szerencse bolygójának nevez. Ami még ad ennek az állásnak egy további árnyalatot, hogy a  Vénusz (november 1-jétől) a Nyilas jegyében jár majd. Tehát éppen a Jupiter jegyében. Emiatt a hatásuk, a kettőjük összefonódása az égen még erőteljesebb lesz. Érdemes a 24-e körüli napokban figyelni, hogy mi ér minket. Mintha egy ecsettel a két fenti bolygó megszínezné akkor majd a napokat kis kalandvággyal, optimizmussal, idealizmussal, reménnyel, szépséggel, romantikával. November harmadik hete tehát meg lesz festve ezzel a kedvező bolygóállásal.

Ne feledjük, akkor majd már a Nap is Nyilasban jár (november 22-én hagyja el a Skorpió jegyét). A november eleje még halmozottan Skorpiós persze. Bár a Vénusz átlép a hónap első napján Nyilasba, a Merkúr és a Nap még Skorpióban akkor.

A MERKÚR

178d32f1d9ae922b089ab915291c193bA hónap másik fontos hatása, hogy a Merkúr hátráló mozgásban van. Majd november 20-án indul el újra. Egész hónapban a Skorpió jegyében jár. A hátráló Merkúr időszakában szoktak elromlani a háztartási gépek, vagy lefulladni az autók, vagy ilyenkor futhatunk bele olyan papírügyekbe, amelyek lelombozhatnak minket erősen, mert akasztanak, félreértések történhetnek, amelyek  nemritkán felbosszantanak minket.

A Skorpió jegyében a Merkúr erős, nyomatékos, egy pillanat alatt kidobja magából az igazságokat.

Emiatt a hónap során kicsit szenvedélyesebben kommunikálhatunk, mint máskor. Akár szőnyeg alá söpört igazságok, titkok is előkerülhetnek egy-egy konfliktus kapcsán. Érdemes tudatosan hűteni magunkat, hogy csak indokolt esetben kerüljünk vitákba. Némileg felerősödik a Skorpió Merkúr ereje november 11-én, amikor a Skorpió Nappal együtt fog állni. Ez egy hétfő. Induljunk aznap felvértezve munkába:)

A MARS

fcebb2dd530b81b8c3b90bd205e209b2

A Mars is kicsit rátesz erre majd a hónap során. A Plutóval és Szaturnusszal októberben beállt nehéz kapcsolódása azért még ott a levegőben. Robbanékonyság, hirtelenségek, beszorultság érzetei, ha elkaptak minket olykor, az indokolt lehetett az elmúlt időszakban, mert bár a Mérlegben a Mars nem olyan erejű, de a két fenti bolygóval packázva, igenis kihozhatja belőlünk az indulatokat. Érdemes még november elején is, mondjuk kis sportba csatornázni a feszültségeinket, vagy olyanba fogni, amellyel harmonizálunk inkább, mint konfrontálódunk.

Ahol a feszültség feltör, azokat a helyzeteket azért nézzük meg alaposan. Mit üzennek nekünk? Hisz minden kívül megjelenő konfliktus a bennünk rejlőnek a kivetülése.

A Mars a hónap során aztán átlép a saját jegyébe (november 19), Skorpióba, ez egyrészt nagyon klassz ahhoz, hogy előhozzuk magunkból a Marsot, vagyis tegyünk. Már régóta tologatott terveinket végre beteljesítsük, olyan tevékenységbe tegyünk energiát, ami fókuszt kíván, vagy erőfeszítést, vagy kitartást.

Ebbe kicsit beleszólhat az, hogy a Mars november 24-én szembehelyezkedik az Uránusszal. Ez olyan energia, ami kétféleképpen csapódhat le, vagy idegesek leszünk tőle és szétszóródunk, vagy még az elején elkapjuk a lavinát, és a Skorpió Mars erejére támaszkodva fókuszálunk, kitartunk, egyik kitűzött célt pergetjük a másik után. És tartjuk az irányt.

A HOLD

6c24a4c437c8e9ab696ee0ffd7062b4aA Telihold e hónapban Bikában áll be november 12-én. Ebben a jegyben a Hold jól érzi magát, emelt. A Bika jegy a földelés, a stabilitás, a megvalósulás, a munkánk gyümölcse, a belesüppedés abba, amit megteremtettünk. Ez is a hónap egyik áldásos pillanata lesz…

Teliholdkor a Hold ‘szemben áll’ a Nappal, így a Naptól fényt kap. A Nap és a Hold energiája bennünk, ha férfiak vagyunk, ha nők: a tetteink, a tudatosságunk, az erőnk egyrészt, másrészt az érzéseink, érzeteink. Teliholdkor a kettő párbeszéde zajlik. Már az ősi népek is nagy jelentőséget tulajdonítottak a holdfázisoknak. Érdemes ilyenkor kicsit megfürödni a Hold fényében, megnézni mit világít meg a Nap. Olyat is felfedezhetünk ilyenkor, ami máskor rejtve van.

A Telihold Bikában ebben segíthet: elvisz minket az alapokhoz, a ténylegesen fontos, alapvető értékekhez, amin esetleg sokat dolgoztunk, s aminek gyümölcsét már élvezzük. Hogy ezt lássuk meg.

Az Újhold majd november 26-án áll be Nyilasban. A hó vége már, ahogy látjuk tol minket a Nyilas jegy minőségei felé. Ez az Újhold abban  erős, hogy növeli bennünk a kalandvágyat, hogy nagyratörőbb célokat tűzzünk ki, mint máskor, hogy optimistán álljunk hozzá az élet dolgaihoz, lelkesültséget, enyhe lázadást hozhat fel bennünk. Újhold = új kezdet. Ne feledjük, ekkor még a Mars szembehelyezkedve az Uránusszal az égen, érdemes az esetleges feszültségeinket új elképzelésekbe ültetni, ezzel adni magunknak, hogy jó helyre menjen az energia. A Vénusz ekkor már Bakban, már indul a Bak jegy analógiáinak lassú bekúszása a mindennapokba. Olyan célokat érdemes kitűzni, amely lelkesít, de van realitás is bennük.

A NAP

A Nap novemberben 22-ig Skorpióban jár. (Bővebben erről: itt).

19f5001d1fa1109ff6e53c4d73dda2a1

A hónap nagy részében érdemes alábbi kérdésekkel kicsit foglalkozni:

 

Hogyan állsz a változás témájával?; Vannak-e félelmeid? S, ha igen, szembe mersz-e nézni velük?; Hogy állsz az elengedéssel?; S, hogy a ragaszkodással?; Kötöd-e magad olyasmihez, ami már elmúlt, ami már nem szolgál?; Hol kell átalakítani alapjaiban az életed, hogy teljes legyen, és igaz?

Aztán november 22-én a Nap Nyilasba lép. Ez egy kissé felfelé áradóbb, nyíltabb energetika, mint az előző jegy, ami zárt volt, befelé irányuló és szilárd. A Nyilas egy tűz jegy, és változó. Némileg grandiózus. Míg Skorpióban a felé tartottunk inkább, hogy magunkkal kapcsolódjunk, addig a Nyilas jegy a felé visz minket, hogy másokkal vagy egy nálunknál sokkal nagyobb energetikával kapcsolódjunk.

A NEPTUN

c92f94ced50a1633cebc98e8052136c6

A hó végén még van egy fontos esemény: a Neptun direkt mozgásba vált. Június óta hátráló mozgásban volt.

A Jupiterrel beállt nehéz fényszögével karöltve kaphattunk jópár leckét ez évben a hátrálás alatt, hogy hol vagyunk még illúzióban. Hol nem látunk tisztán.

Ha figyelmesek voltunk és nem sepertük a szőnyeg alá a csalódásaink alatt megélt veszteségeket, fájdalmakat, félelmeket, hanem dolgoztunk velük, akkor most tisztábban látunk, és sokkal reálisabban mérhetjük fel a helyzeteinket, kapcsolódásainkat, érzéseinket, s a külső eseményeket.

A Szaturnusz és Neptun szép kapcsolódása  (november 09.) végig november folyamán egyébként állandó segítség  lesz a tisztánlátásban. Ne lepődjünk meg, ha e hónapban szokatlanul reálisak vagyunk olyan témákban, amikben régebben folyamatosan elkentünk dolgokat.

Összegzés

9580c23a408ee6e70762aacb97fe5c4e.jpg

És még pár szó arról, hogy decemberben kicsit elönt minket majd a BAK jegy energetikája. Átlép oda a Jupiter, ott lesz a Vénusz, a Plutó, a Szaturnusz, majd a Nap… Az kicsit hidegebb lesz, mint, ami most van…

Töltekezzünk fel e hónapban a fent említett jótékony hatásokkal. És mindent összevetve, legyünk lehetőleg pozitívak.

Átformáló időket élünk…

Ami persze olykor félelmekkel tölt el minket. De talán épp ez az, ami segíthet minket a felé, hogy ami a szemünk előtt, azt értékeljük. (A Bikában járó Uránusz ez irányú hatásairól itt olvashatsz) Ne várjunk megoldásokat mástól. Csak mi lehetünk saját megoldatlanságaink felfejtői. Vállaljunk felelősséget a tetteinkért, s lehetőleg ne halogassunk. Bárhol félelmeink vannak, vizsgáljuk meg, és lehetőleg engedjük el őket (ha egyedül nem megy, kérjünk terapeutától segítséget). Vízöntő-korszak küszöbén állunk. Úgy vélem, most mindent lehet (erről bővebben itt olvashatsz). Itt elsősorban belső munkára gondolok, s az annak kapcsán belőlünk kinyíló lehetőségről.

Mit értek lehetőség alatt?

… hogy a jelenünkért, a kapcsolódásainkért, minden negatív vagy pozitív tapasztalatunkért, az eddig megtett belső utunkért, a zsákutcákért, a csalódásokért, az örömökért hálásak legyünk.

Merthogy ezek teszik ki azt, akik vagyunk jelenleg.

S mi más van, mint a jelen?

Ha eljönnél elemzésre: bejelentkezésről részleteket itt találsz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+

A Nap Skorpióban, avagy, ha ebben az évben mertél változtatni, akkor az már átjár…

A Nap október 23-án, tegnap Skorpióba lépett. Ez az a hónap, amikor az ég egy napon, egy ponton elkomorul, és mi is kissé más fényben kell, hogy lássuk, érzékeljük a világot. A fény odakint alábbhagy.

Érdemes olykor kicsit ‘meghalni’, mélységeket megtapasztalni, félelmeinken átküzdeni magunkat, hogy az élet egyre mélyebb összefüggéseit megtapasztaljuk.

Ki tudná ezt jobban, ha nem egy Skorpió?

Elmélyülés, kutatás, szívósság, végletesség, lelkiség, szenvedélyesség, merészség, harckészség. A Skorpió egy vizes jegy, és szilárd. Egyrészt a lelkiség és érzékiség, szenvedélyesség mozgatja, másrészt a kitartás és keménység jellemzi. Két uralkodó bolygója a Mars és a Plutó. Aki erősen Skorpió érintettségű, annak ezzel a két bolygóval dolgoznia kell. 

A 12 jegy közül ő a legnagyobb átalakító. Azt tanulja, hogy a dolgok nem halnak meg, csak folyamatosan változnak. Tanulja az elengedést. Azt, hogy anyagi szinten semmi sem az övé. Amint ezekben fejlődik, szellemi síkon hatalmas átalakuláson mehet át, egész életét átformáló belső lelki változásokon. Nem csak önmagát, hanem a környezetét is alapjaiban tudja átformálni. A Skorpió aszcendenssel vagy Napjeggyel rendelkező egyének, ha becsöppennek egy közösségbe például, ott bizonyosan hatnak majd. S életük során nagy sorsfordulókat is megélhetnek, ha jól élik Skorpió énjüket, pusztán azért, mert egy ponton nekimennek a félelmeiknek és mernek fejlődni.

Skorpió érintettségemmel, ha elemzésen jár nálam valaki és ugyancsak e jegyben született, soha nem hagyom ki, amit asztrológia tanárom évekig duruzsolt a fülembe, hogy a Skorpió útja egyedi. Mert egyre azt fogja érezni, hogy olyan magasan és olyan mélyen nem tud érezni senki, mint ő. Emiatt sokáig bánthatja magát, s a külvilágban emiatt sérülések érhetik egyre.  Sőt. Ha továbbmegyünk: azt se fogja senki érezni, amit ő. Bár egy Skorpió ezt várná. Ezerszer is átélheti ennek fájdalmát: hogy elfogadja, más máshogy érez. Ha ez megtörténik, akkor már a fentieket a saját javára fordíthatja. A Skorpió végletessége az egyik tehetsége is, de egyben az egyik legnagyobb nehézsége is.

Ha egy Skorpió jól csatornázza az energiáit a legnagyobb szellemi átalakító lehet. Ha ő mer változni, és meghalni és újjászületni folyamatosan, akkor változásokat indíthat el környezetében is, erre megtaníthat másokat is. Tipikusan jó gyógyítók a Skorpiók, mert könnyedén kézen fogják a klienseiket, és átsegítik őket a félelmeiken. A Skorpiók ismerik a félelmet, és tudják, hogy azok – bár nem könnyen, de – legyőzhetők.

Pár szóban azért beszéljünk a skorpióról, amely analóg ezzel a jeggyel.

Sok leírásban az szerepel róluk, hogy lényegében elpusztítathatlanok. Az egyik legősibb állat, már 320 millió éve éltek egyedei. Extrém körülmények között is megél. Az anyagcseréjét olyan szinten le tudja lassítani, hogy van olyan skorpiófaj, amely egy évig el van táplálkozás nélkül. Abban is kitűnik más fajok közül, hogy sokáig él, vadon 2-10 évig, fogságban akár 25 évig is elél. A skorpiók a túlélés bajnokai. 48 órán keresztül tudnak víz alatt tartózkodni, különleges tüdejük miatt. Száraz területeken is elélnek, a legkeményebb viszonyok között, és elegendő nekik a táplálékból kinyert folyadék. Más rovarok átlagos oxibénbevitelének 1/10-e elegendő számukra. Elpusztíthatatlanok. A csípésükről tudunk, és arról, hogy ultraibolya fényben fluoreszkálnak még akár a többezer éves fossziliáik is. Különleges képességekkel bírnak…, az tény.

Azt tudnunk kell, hogy mindenkiben van Skorpió valahol. A 12 életterületed közül, amelyet a születési képlet mutat, az egyikben Skorpió energiákat képviselsz. Plusz, ahol a Plutó áll a képletedben, ott Skorpiós témákkal dolgozol, ott vannak a legnagyobb félelmeid. Plusz, ha Skorpió jegyében áll valamely bolygód, akkor is foglalkoznod kell ezzel az energetikával. Tehát nem csak a Skorpió aszcendensűek és Napjegyűek érintettek, de persze ők halmozottan.

HA ÉRDEKEL, HOGY HOL ÉLED, MELYIK ÉLETTERÜLETEDEN LEGINKÁBB A SKORPIÓ JEGY ENERGIÁIT, JELENTKEZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉSRE.

Az elkövetkező pár hétben a fenti témák erősebben előkerülhetnek.

 • Hogyan állsz a változás témájával?
 • Vannak-e félelmeid? S, ha igen, szembe mersz-e nézni velük?
 •  Hogy állsz az elengedéssel?
 •  S, hogy a ragaszkodással?
 •  Kötöd-e magad olyasmihez, ami már elmúlt, ami már nem szolgál?
 •  Hol kell átalakítani alapjaiban az életed, hogy teljes legyen, és igaz?

Ha ebben az évben mertél változtatni, akkor az már átjár.

A Szaturnusz és Plutó már ez év februárjától nagy közelségben adták le nekünk a leckéket, fegyelmezettebbek legyünk, de egyben merészebbek, hogy jó, ha nem állunk ellen a változásnak, a Neptun, amely saját jegyében Halakban van, segített nekünk kicsit elszakadni olykor a fizikai síktól, fentről ránézni a dolgokra. A Jupiter saját jegyében, Nyilasban emelhetett minket tudatosságban, bölcsességben.

A Skorpió hónapjában érdemes ezt még kicsit tovább tolni, még azon a határon túl is, amit eddig felvállaltunk… A Jupiter még decemberig saját jegyében, Nyilasban jár, ő sokat segített nekünk ez évben, hogy megtaláljuk és éljük a saját igazságunkat. Használjuk ki az elkövetkező heteket. Változzunk-változtassunk.

Vegyünk példát a Skorpiókról, akik, ha jól élik a Skorpiót magukban, addig mennek, amíg fel nem ismerik, hogy az újjászületéshez, merniük kell olykor kicsit meg is ‘halni’.

 

 

 

 

 

+

Októberi hangulatok: a ‘Tartsd (meg magad), de mindeközben változz’ energiája…

Sokaktól hallottam a héten, hogy kicsit szétestek:), mintha nagyobb nyomás lenne jelen, mint máskor, a mindennapokban, a párkapcsolatban, a munkában, vagy a pénzügyekben az életükben, éppen-kinek melyik életterületén. A havi előrejelzésben már szó volt arról, hogy a gyors mozgású bolygók felváltva szépen rákapcsolódtak-(nak) az ez évben oly domináns Bakban járó Szaturnuszra és Plutóra (szept.-októberben).

A hetet a Napnak a Szaturnuszra vetett negatív kapcsolódása nyitotta. A Nap az egónk, a tudatosságunk. A fényünk. A Szaturnusz a nagy Rendteremtő. Ha valamiben ügyetlenkedünk, a Szaturnusz feladata, hogy rendszabályozzon minket, és visszatereljen az alázat, a Rend, a fegyelem útjára.

Érezhetted, hogy annyi teendő odakint, hogy nem tudsz magadra elegendő figyelmet irányítani. Ez feszültséget okozhatott benned. Hisztit. Vagy levert voltál, vagy kevesebb energiát éreztél magadban, mint máskor. Mintha a kitartásodat tesztelnék. A Nap kínlódik, ha korlát, szűkítés, hideg, a Szaturnusz minimalizmusa eléri. A két energia egymásnak feszülése jelen van most…

A Szaturnusz azt üzeni, hogy tartsd (meg) magad.

A Plutó, már direkt mozgásban, egyre nagyobb elánnal adja hozzá energiáját a fenti szaturnuszi leckékhez. A Nap jövő hét hétfőn eléri azt a pontot, hogy a Plutóval áll majd be negatív fényszög. Igazából, ez is már itt van velünk a héten. Intenzitás, hatalmi harcok, konfliktusok…

Ha erősebbek a félelmeid, mint máskor, ha úgy érzed, alig tudsz lépést tartani lélekben a kinti eseményekkel (amire még rátesz a mostani Merkúr-Uránusz szembenállás: viták, hirtelenség, ), akkor hat rád ez a tranzit. Ha nehezen alszol. Ha jobban megterhel olyasmi, ami máskor szinte alig. Ha úgy érzed, sarokba szorítanak… Ha több kint a konfliktus… Az most nem véletlen…

Érdemes a napokban megfigyelni hol vannak erős félelmeid. Azokat megvizsgálni. És megnézni, van-e olyan köztük, amelyeknek már van erőd nekimenni. Ha, van, tedd meg. Mert most, ha túljutsz egy félelmen, sokkal erősebb átalakulást generálhatsz magadban, mint máskor.

A Plutó azt üzeni, merj változni/változtatni…

(Nap-Szaturnusz kvadrát; Nap-Plutó kvadrát)

www.barnabeata.com (1)

+

Októberi asztrológiai előrejelzés

Szeptember elején sokat bíbelődtünk azzal, hogy rutin, hogy rend, aztán a Mérlegbe lépő Nappal előkerültek az egyensúly, harmónia, kapcsolódásaink kérdései, majd most októberben a dominánsan Mérleg jegy által leuralt hónap eleje szép lassan átsiklik a nehéz, Skorpiósan zártabb energiák felé, ezzel a Skorpió témák felé, elmúlás, fény-árnyék, félelmek, elengedés, belső átalakulás. 

A Plutó október 3-i direkt mozgásba váltását ki kell emelnünk a hónap asztrológiai eseményei közül, illetve a Napról, Vénuszról, Marsról és Merkúrról Szaturnuszra és Plutóra vetődő nehéz és az Uránusz felé hajló feszes fényszögeket, amik egymást váltogatva, hol itt, hol ott nyomhatnak be rajtunk egy-egy gombot; a hónap végén a Merkúr pedig megint hátrálni kezd, ami csavart vihet itt-ott olyan témákba, mint kommunikáció, közlekedés, gondolatiság…

Az őszi napéjegyenlőséggel szeptember végén már egyértelműen megérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor, ha akarjuk, ha nem, foglalkoznunk kell  a fény és árnyék problematikájával. A természet is e felé húz minket, de igazából a sejtjeinkben is ott ez. Ilyenkor csendesednünk kell, elfordulni a kintitől, és magunk felé hajlani, introvertáltabban hozzáállni a dolgokhoz, a kifelé áradást eltenni tavaszra.

Mintha egy lélekrészünket kellene fiókba zárni hónapokra, azt, ami élvezte az enyheséget és a meleget, a napfényt. Sok évvel ezelőtt, amikor nem foglalkoztam még asztrológiával, nem értettem, hogy novemberben miért érzi az ember magát jóval elesettebbnek, mint máskor. Most már értem, hogy a léleknek nem gond, ha ilyenkor bezár, elvonul a fénytől. Mint, ahogy nyáron feltöltekezünk napfénnyel, úgy télen feltöltekezünk azzal a belső erővel, amitől aztán újra cselekvőkké válhatunk, ha újraéled odakint. Persze a modern embernek teljesen bezárni szinte lehetetlen, hiszen nap mint nap kimegyünk a külvilágba. Mindezek mellett is érdemes az őszi időszakot csendes kontemplációban tölteni.

Ez a hónap csendes ugyan nem lesz, de visz minket beljebb, s ez jó.

Erre az évre visszanézve egy szabadulószoba képe ugrott be, amire mostanában sokan befizetnek. A szabadulószoba, ugye, olyan, hogy oda önként megyünk be. Egy játék. Ez az év kicsit ilyen. A nagy sorsbolygók ez év áprilisában megálltak, hátráló mozgásba kezdtek (Jupiter, Szaturnusz, Plutó), majd csupán nyár végén, ősszel váltottak-váltanak direkt mozgásba.

Ilyen minden évben van, mondhatnánk, nem nagy dolog. Igen, csak ez évben a Plutó és Szaturnusz kellő közelségben van ahhoz, hogy a kemény Bakban járva, kicsit erőteljesebben tanítson minket, mint máskor. Érdemes átgondolni, mi történt velünk tavasszal. Milyen leckék jöttek szembe. Leckén értek minden olyan eseményt, konfliktust, ami megviselt minket, ami felismeréseket hozott, ami pillanatokra lebénított minket. Legfőképp ezen témákban: hol korlátoznak engem vagy korlátozom én magam, hol van az életemben manipuláció, kontrollprobléma, hol feszít, hol fáj, mitől félek, hol próbáltam mindig is magam elől is szőnyeg alá söpörni kényelmetlenségeket, hol vagyok merev, hol szakadok bele a megfelelésbe, s ezért nem tudom kellően képviselni magam, hol vagyok képmutató, hol érzek árnyékot magamban, titkot. Érdemes erről egy rövid listát készíteni, s megnézni, hogy akkor, amikor ezekkel szembesültünk, amikor ezekbe, mint egy verembe akkor már ezredszerre beleestünk, tettünk-e ezen feszítő megoldatlanságok feloldása felé lépéseket. Merthogy a hátráló időszakok arra jók, hogy időt kapjunk, hogy gyakoroljunk, hogy az eggyel feljebb lépés előtt kicsit bemelegítsünk.

Csak mi tudjuk kiokoskodni, hogyan tudunk kijutni megoldatlanságaink, korlátaink szabadulószobájából. Rájönni, hogy, hol a lakat… S, ha végre megleltük,  használni azt, és kinyitni végre az ajtót.

Izgalmas év. A Plutó mai (október 3) direktbe váltásával, a bolygó napról napra egyre közelebb lesz a Szaturnuszhoz (egzakt együttállás 2020. január), vagyis egyre nagyobb nyomás lesz rajtunk, hogy az általuk érintett életterületünkön, végre letisztázzunk minél többet. Ha nem tesszük, szokottnál erősebben jönnek majd ugyanazok a konfliktusok, félelmek, ha dolgozunk rajta, fel- (és egyúttal ki-)szabadulunk.

Aki az elmúlt hónapokban sokat tett önismeretbe, mert nekimenni félelmeknek, merte átrágni magát az ismeretlenen, mert belépni új minőségekbe, most, hogy elindultak a fent említett bolygók, egy magasabb szinten folytathatja tovább…, s ezt most érzi is…

A halogatás, mint technika, amit oly sokszor használunk, ha félünk nekimenni egy témának, most nem nagyon tud működni. Löknek rajtunk egyet, ha nem teszünk.

dundanim090400044

A löknek rajtunk egyet, ha nem teszünk, persze globális szinten is értendő. Az elmúlt évtizedekben a természet mindenféle szívbe markoló módon jelzett, hogy hogyan romolhat el itt lent a földi élet. A 90-es években már számos jelentés jött ki, hogy nem lineárisan fog elmúlni, ami most van, hanem kiszámíthatatlan események sora fog teljesen új életkörülményeket teremteni. Mintha senki nem figyelt volna.

Elmúlt azóta 30 év, és csak hellyel-közzel tudtunk tenni. Aztán ebben az évben mindez begyorsult. A két nagy sorsbolygó nem tétlenkedik, láthatjuk. Illetve, amit nem is gondoltunk, nem csak azt kell figyelnünk, ami ennek kapcsán múlik  odakint, hanem, ami ennek folyamatában ér minket pszichésen, főképp úgy, hogy mindent másodpercnyi pontossággal követhetünk az okostelefonjainkon.

Kicsit ez is szabadulószoba, csak itt ott lett volna a lakat, amivel kijövünk belőle már rég, de a skandinávokon kívül nem sokan törték a fejüket, hogy hogyan jussunk ki. Ők ötleteltek, de hát nem sokra mentek vele, hiszen a világ vezetői most próbálják csak összedugni a fejüket, hogy mi legyen a stratégia. Hogyan jussunk ki ebből. Itt, ugye az a nehéz, hogy még nincs lakható másik bolygó kéznél, ide kell még berendezkednünk. Ha nem fizikai síkon nézzük a folyamatokat, akkor az események mind arra vezetnek minket, hogy átértékeljünk, újratervezzünk, átalakuljunk (ld. másik írásom: Bikában járó Uránusz).

A Plutó a jelen Szaturnusz uralta Bak jegyben ebben jó. Nincs szürke, csak fekete és fehér… Segít nekünk átalakulni…

Mivel a hónap Skorpió energiákban fut majd ki, valószínűleg ez a hónap ilyen átalakító globális eseményekben is bővelkedni fog.

Modern 4 Cogs

C. Chaplin: Modern Times

De nézzük, hogy nyitott a hónap: egy Vénusz-Plutó közti nehéz fényszöggel. Itt, ha vannak még, felerősödhetnek a napokban, félelmeink, értékrendünket tekintve, vonzódásaink kapcsán, kapcsolódásaink terén. Belefuthatunk a kontroll témáiba, érdemes magunkat kicsit nagyobb higgadtságra sarkallni, mert most a napokban könnyebben belemegyünk érzelmi vívódásokba.

Október 3-án a fent már említett folyamatokkal karöltve a Plutó újra elindul. És ezen a napon a Merkúr Skorpióba lép. Kvadrátja a Szaturnusszal és Plutóval már nem teljesen egzakt, de még hat. Figyelmesen közlekedjünk, higgadtan kommunikáljunk, ne húzzuk fel magunkat, ha elromlik valami, javítsuk meg, és találjunk vissza a középpontunkba a lehető leghamarabb.

Október 4-én a Mars Szűzből Mérlegbe lép. Az egy levegős történet, de ne feledjük, a Mars itt azért nem tudja százszázalékosan kifejteni hatását. Ha veszítenénk a fókuszból, nehezebben koncentrálunk, ha csapongunk, ha bizonytalankodunk, az most kicsit benne van a pakliban. Majd a hó végén, illetve november elején fog a Mars is kvadráttal kapcsolódni Szaturnuszhoz, Plutóhoz. De már hatása október folyamán itt lesz. Feszes, vulkanikus energiák zavarhatják majd meg az őszi melankólia felé hajló tendenciákat. 

Október 7-én hétfőn a Merkúr pont szemben fog állni az Uránusszal. Az Uránusszal való kapcsolódása is ‘idegességet’ okozhat. Legyünk tudatosak abban, hogy ne ugorjunk minden kinti eseményre. És fokozottan figyeljünk a közlekedésben.

A Nap-Szaturnusz nehéz fényszöge is ezen a napon lesz egzakt, de érezteti hatását egész héten, és még…

A korlátok, a szabály, a rend témái…Mintha valaki fogná a bokánkat. Ne vegyük ezt sértésnek. Használjuk arra, hogyan kerülhetünk mindig és mindig újra a középpontba, bármi ki is billent minket. A Szaturnusz a gerincünk. A tartásunk. Ő csak segíteni akar.

A Vénusz október 8-án lép majd Skorpióba, a Skorpióban a Vénusz enyhén szólva szenvedélyes, a Skorpió jegy fent és lent energiái, a fekete és fehér, a szélsőségek jellemzik, a szerelem, szépség bolygója ebben a jegyben jár majd.

Október 13-án vasárnap (ahogy a Nap már szemben, úgy) lesz egy Vénusz-Uránusz szembenállás az égen. Részben felszabadító, részben feszültséget keltő fényszög. Belefuthatunk olyanba, hogy értékrendünkkel ellentétes energiák jönnek szembe. Nem tudunk kitérni…

Október 13-án Telihold lesz, Kosban. A Telihold mindig hat az intuitív oldalunkra, használjuk. Kicsit mindig megmutatja, hogy, amit akarunk, tennénk, és amit érzünk (valójában), az egybeesik-e. A Hold (érzelmek) és a Nap (akarat) játéka ez.

Október 14-én beáll a Nap-Plutó nehéz fényszöge. Fényünket, napunkat, utunkat keresztezhetik olyan jellegű jelenségek, amelyek esetleg félelmeket okozhatnak. Míg máskor egy konfliktuson simán átsiklunk az októberi energiákkal, ez szinte lehetetlen lesz. A Nap tehát már itt játszik a Plutóval, aztán 23-án majd átlép a Plutó jegyébe, Skorpióba, hogy vigyen minket beljebb-beljebb. 

Október 21-én, hétfőn, lesz egy Vénusz-Neptun trigon az égen, már az előtte levő hétvégét is megszínezheti. Ez a fényszög, olyan, amikor a szépség elnavigál minket kicsit a realitástól, és visz feljebb. Érdemes erre a hétvégére valami emelkedett vénuszi, neptuni programot szervezni. Főképp, mert vasárnap lesz egy Vénusz-Hold trigon is az ége, egy Vénusz-Szaturnusz szextil, és egy Hold-Neptun trigon (A trigon és szextil jótékony fényszögek).

Október 23-án, ahogy említettem a Nap átmegy a Skorpió jegyébe. amint látjuk, a Plutóval egész hónapban elbíbelődhetünk… A Skorpió uralkodó bolygójaként, jelen lesz erősen ebben  a hónapban.

Október 28-án az Újhold Skorpióban köszönt ránk ugyancsak. És aznap a Nap is szembekerül az Uránusszal. Feszes. Megintcsak…

Ahogy fentiekből kitűnik a személyjelölő bolygók egymás után kvadrálják a lassan már szinte teljesen együtt álló Szaturnuszt és Plutót, mindeközben egyikük-másikuk feszes szembenállásba kerül az Uránusszal…

Azt látni kell, hogy teendőnk lesz e hónapban, de, ha nem állunk ellen a változásnak, hanem tudunk rugalmasabban, bevállalósabban és merészebben hozzáállni mindenhez, ami ér minket, akkor annyira meg tud majd emelni minket a bennünk kinyíló változás, hogy fel sem vesszük a fentiekben vázolt transzfomatív energiákat, vagyis, felvesszük, de a saját hasznunkra fordítjuk. Változunk.

 

A gramofon tűje jut eszembe, ahogy karcolta a hanglemezt, lankadatlan, és aztán végülis zene lett belőle, dallam.

 

Ez a fentről jövő energiák üzenete. Minden karcolás rajtunk, minden megélésünk, minden öröm és minden kín fontos az úton, hagyjuk, hogy megtörténjen, s mindig úgy, ahogy a lelkünk diktálja, hogy, a végén összefüggő dallam legyen…

Egy hangulat legyünk, egy szín, egy dal, Egy, egyetlen, és megismételhetetlen…

 

149087e463a0bf009228e88cc8662ea7

 

Asztrológiai tanácsadást vállalok.

A konzultáció személyesen (helyszín: Budapest vagy Gárdony) vagy skype-on keresztül történik.

 1. Éves előrejelzés
 2. Általános személyiségelemzés
 3.  Párkapcsolati elemzés
 4.  Gyermek születési képletének elemzése
 5.  Terápia konkrét problémára fókuszálva integratív hipnoterápia és a születési képlet segítéségével

Az elemzéshez előzetesen kérném a születési adatokat (hely, év, hónap, nap, óra, perc).

Elérhetőség: barnabea224@gmail.com

Tel.: 06 (30) 812-3078

20190910_162508_0000

Read October astrology forecast here In English