Rólam

IMG_0750Az asztrológiával hét-nyolc évvel ezelőtt találkoztam először. Kérdéseim voltak akkor.  Meglehetősen sok…

Kerestem egy világlátást, módszert, amely segíthetne azok megválaszolásában. Ennek hatására kezdtem el asztrológiai tanulmányaimat. Az évek során szép lassan megjöttek a kérdéseimre a válaszok. Persze kérdések mindig lesznek. De talán így szép ez…

Az asztrológia révén jöttem rá arra, hogy kivételes Rend van a világban, s  hálával tölt el, hogy ennek a Rendnek a része lehetek…

••••••

Amikor elkezdtem asztrológiát tanulni, mit sem tudtam arról, hogy a születési ábra, vagyis a bolygók születés időpontjában való elhelyezkedése, hogyan segíthetik az utamat. Eredendően csak a napjegyemet ismertem és sokszor elmélkedtem azon, miért van az, hogy azzal teljesen ellentétes minőségek is jellemeznek engem, mint amit a születési időpontom által jelölt jegy sugallna. Aztán, az első találkozásom leendő tanárommal meggyőzött arról, hogy az asztrológiai képlet jóval több információt tartalmaz, mint azt gondoltam, és szépen rámutat arra, hogy a személyiség mennyire árnyalt. Arra, hogy egy nagy adag adottsággal jövünk világra, s jó pár adottságunkat nem éljük, mert a környezetből eredő hatásoknak köszönhetően, lenyomtuk azokat a tudattalanba. Liz Greene  a Kapcsolódás c. könyvében így fogalmaz: “a születési horoszkóp a lenyomata vagy magja mindannak, amit az ember személyisége tartalmaz a teljes tudatosság és a személyiség teljes érettségének állapotában… Az asztrológia célja tehát, hogy kifejezésre juttassuk az életünkben mindazokat az energiákat, amelyeket a születési képlet szimbolizál.” Egy “útiterv”, ahogy a modern pszichológiai asztrológia fenti képviselője megfogalmazza. Az útiterv egyes pontjainak kivitelezésében pedig egy asztrológus kellő támaszt tud adni és iránymutatást. Greene mandalához hasonlítja a születési képletet, amely az önvalónk megértéséhez és megéléséhez ad mankót.

„Csak lassanként ébredtem tudatára, hogy tulajdonképpen mi is a mandala: formálódás, átalakulás, az örök értelem örök hordozója. Ez pedig a mély-én, a személyiség teljessége, amely, ha minden jól megy harmonikus ”
(Jung)

Amikor az asztrológiai segítő munkának ez a vetülete felfedte magát előttem, akkor elhatároztam, hogy mélyebbre ásom magam ebben az egykor szakrális művészetben. Mert, ahogy Novalis (német romantikus költő) egykor megfogalmazta “a sors és a lélek ugyanannak a dolognak a két különböző elnevezése”. Ha lelkünk hangjaival tisztában vagyunk, akkor tudjuk igazából a sorsunk útját járni.

••••••

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s