Vénusz hátráló mozgásban Skorpióban

A Vénusz a héten hátráló mozgásba kezdett, mindez Skorpióban zajlik október-novemberben (majd november első napjaiban kicsit átlép Mérlegbe harmonizálni, majd vissza Skorpióba december elejéig, majd direkt mozgásba váltva január elejéig végig Skorpióban…).
Lesz Mars-Vénusz kvadrát az égen ez idő alatt, ami marsikus, erős energiákat hozhat még, illetve Uránusz-Vénusz szembenállás, amely jelzi, hogy itt most megint a mi érdekünkben zajlik minden, bármennyire teli a levegő feszültséggel, mert az Uránusz egyre csak azt üzeni szabadulj fel, találd meg lelked szabadságát….
Miért érdemes ezt kiemelni?
Egyrészt, mert, ha egy bolygó hátrál, mindig az általa megvilágított témákat dobja elénk újra, hogy nézzünk rá, tartsunk revíziót. Hol szorít, hol lehetne még teljesebben, harmonikusabban. Másrészt mondják, a Skorpió energiája, alkímiai folyamatokat indít bennünk. Garantált az újjászületés, ha hagyjuk. Szóval számítsunk ebben az időszakban olyan helyzetekre, amelyek tesztelnek minket az alábbi témákban…
A Vénusz természeténél fogva a következő témákat érinti: az anyaggal, pénzzel való viszonyunk, az értékrendünk, mi az érték nekünk, s azt hogyan kezeljük, az érzelmeink, s az érzelmeinkkel átszőtt kapcsolódásaink mibenléte, a szépséggel való kapcsolatunk.
A Skorpió jegy, amiben éppen jár, témái: hatalom, kontroll, elengedés, újjászületés, elmúlás, szexualitás.
Nem nagy dolog, mondhatnánk, hisz minden 18 hónapban a Vénusz elkezd hátrálni. Ami ezt a tranzitot érdekessé teszi, az az, hogy a Vénusz 8 éves ciklusainak köszönhetően, a bolygó Skorpióban legutóbb 8 éve hátrált, majd előtte 16 éve, és így tovább. És a Skorpió plutós energiája nem simogató, inkább mélyre menő, megrendítő. De mindez azért, hogy merjünk nekimenni az újnak.
Azt talán érezzük, hogy akkor tud csak megszületni az új, ha elengedjük a régit. Akkor tudjuk elengedni a régit, ha elhisszük, hogy lesz ‘új’.
Ez az időszak, jó arra, nézzünk rá, mit kéne még elengednünk ezekkel a területekkel kapcsolatban, mi akaszt minket, hol van túlzott kontroll az életünkben, mely miatt nem tudunk nyílni az érzelmekre, van-e, ami gátolja a kapcsolódásainkat, jól kezeljük-e az anyagot, anyagiakat, be tudjuk -e vonzani a bőséget, az az értékrend, amit képviselünk a mindennapjainkban az tényleg miénk-e, tudunk-e szabadon kapcsolódni, szeretni, van-e bármi morzsája bennünk a fájdalomnak a vénuszi témákkal kapcsolatban.
Érdemes ránézni, hogy mi történt 2002 és 2010 októberében-novemberében velünk, milyen témák jöttek fel akkor.
Alábbi évek között születettekre jobban hat ez a tranzit, mert a Vénusz nagybolygókat érint, ahogy hátrál.
1953-1962 között születetteknél a Neptunt érinti a Vénusz majd most is.
1973-1977 között születetteknél az Uránuszt.
1981-1988 között születetteknél a Plutót.
Fontos: a napokban a Mérlegben levő Nappal és a Vénusz fentiekben jelzett erős állásával, az égen levő bolygók fogják a kezünket és segítenek minket tovább a harmónia,  a belső egyensúly felé…

mert akkor tud a harmónia megnyilvánulni odakint, ha megszületik bennünk odabent is.

Ha érdekel, hogyan hathat rád ez a Vénuszi hátráló mozgás, gyere el elemzésre, keress meg üzenetben.

Kép: Loetitia Pillault

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s