Áprilisi asztrológiai előrejelzés 2019

Kezdjük talán ott, hogy menetelünk a Szaturnusz-Plutó egzakt együttállása felé, amely 2020 januárjában fog bekövetkezni. Minden hónappal eggyel közelebb vagyunk hozzá. Mindenkinek azon házában, életterületén hat, ahol éppen araszolnak ők, kéz a kézben. A Bak Szaturnusz, a karma bolygója a saját jegyében azt üzeni már egy ideje, hogy minden tettnek meg van a következménye, ezért légy tudatos, vállald a tetteidért a felelősséget, tartsd be a szabályokat, uralja rend az életed. A Plutó azt üzeni, menj még mélyebbre, tisztulj, nézz szembe a félelmeiddel, de hisz, mondod, már annyit dolgoztál magadon az elmúlt években, tényleg még mindig? És igen, még mindig.

Mielőtt az áprilisi energiákra rátérek, mindenképpen ki szerettem volna térni erre a fenti nyomatékra, mert nyakig benne vagyunk. A két fenti bolygó korlátokat állíthat elénk, hogy felismerjük a korlátainkat, félelmeket kelthet, hogy elengedjük a félelmeinket. A Szaturnusz és Plutó egész áprilisban előre haladnak (tehát aktív gyógyítás/gyógyulás zajlik), április végén aztán hátráló mozgásba kezdenek (akkor meg kell majd állnunk, s ránézni, mennyit haladtunk).

Nem tudok nem elfogult lenni áprilisban, mert imádom a tavaszt. Minden észrevétlenül kibomlik, virágba borul. Kicsit mi is.

Kosban jár a Nap, egészen április 20-ig ebben a tüzes jegyben a fényt adó bolygó. A Természet tudja, hogy ilyenkor eszméletlenül rákapcsolhat, és mindent lehet.  Vegyünk róla példát.

Április 5-én Újhold lesz, ugyancsak Kosban. Tűz, tűz, tűz… Az Újhold mindig kicsit új kezdet, nagy lökést kapunk fentről a tavaszi megújuláshoz. A Kos, ugye, céltudatos. Érdemes az Újhold energiáit arra használni, hogy megfogalmazzuk, az új kezdet nekünk mi? Mi a célunk ez évben? Hová tennénk a fókuszt? A hátráló mozgásba kezdő Nyilasban járó Jupiter (április 10), is ezt kéri majd tőlünk, hogy egy pillanásra álljunk meg. De tényleg csak azért, hogy átgondoljuk, merre tartunk, s összegezzünk, mit értünk eddig el. S ismerjük végre fel: a kevesebb több. Az energiákat ne szórjuk szét a tavaszi szélbe. Legyen fókusz.

A Bikában járó Uránusz is a minimalizmus felé tol minket. S, hogy az anyagban gyűjtögetéssel hagyjunk fel, ha lehet.

Nem kell több.

Inkább arra fordítsuk az energiánkat, hogy tisztuljunk, egyszerűsítsünk, lassuljunk, mélyüljünk. Ha így teszünk, lassacskán annyi minden szorító alól felszabadulhatunk. A felszabadulásban az április 22-i Nap/Uránusz együttállás is segíthet.

Persze-persze, de, egyes bolygók, mondhatjuk, abszolút nem tüzes jegyben járnak, és nem is földiesben. Tény, ott van a Merkúr és a Neptun, amely még mindig együtt áll Halakban április első napjaiban, és okozhat enyhe zsibbadást vagy zavart a mindennapokban, itt-ott. Ld. múlt heti írásom.

Április 10-én már a Vénusz is ott áll a Neptun mellett. Vénusz-Neptun együttállás Halakban, az szép. Maga a szerelem, a romantika, a művészet… Ilyen állásnál könnyen meglátjuk az isteni minőséget mindenben, akár egy fűszálban is, a hajnali kávénkon megcsillanó nap fényében, a szerelmünk egy szavában. Finom energiák. Viszont a Vénusz a hónap során (április 20) átlép Kosba. Az megint csak tűz…

És egyébként a Merkúr is Kosban köt ki (április 17), és előre halad végre a márciusi hátrálás után, amikor, valljuk be, sokminden akadozott.

A bolygók tényleg, de tényleg annyira azon lesznek e hónapban, hogy feltöltsenek minket tűzzel, lelkesedéssel.

A Mars, az a bolygó, amely a születési képletünkben is nagyban meghatározza az energetikánkat, áprilisban Ikrekben lesz. Az Ikrek jön-megy, mozog, le sem ül, kíváncsi, pörög. Ebben a hónapban nem is lehet másképp. Ki tud ilyenkor leülni?

A Telihold (április 19) Mérlegben lesz e hónapban is. Merenghetünk újra azon, mi nekünk a harmónia. Ezzel a sok Kos energiával, viszont merészen teremtsük is ezt meg, így vagy úgy a mindennapokban.

De, ami persze ennek a hónapnak egyik nagy eseménye, hogy április 20-án Bikába lép a Nap. Odakint minden-minden vénuszi szépségben ragyog majd. A Bika jegy az, amikor ‘birtokba’ vehetjük a zöldet, a szépet, a földet. Kicsit hátradőlhetünk. Ösztönből töltekezünk azzal, amit a természet ilyenkor ad (Ez maga a luxus). Tegyük ezt. Ilyenkor észre sem vesszük mennyi kincset raktározunk el magunkban, amire majd emlékezhetünk a téli hónapokban.

Jó hír, hogy a Jupiter-Neptun negatív fényszöge kioldódik a hónap folyamán (április 16). Egy időre (de csak egy időre) letehetjük az állandó, nap mint nap, nekünk szegezett kérdést: nézz rá,  mi az életedben, ami csupán légvár, és mi az, ami nem.

A Nap és Jupiter között pozitív fényszög lesz az égen (április 7-22), a Jupiter (mint a Hit bolygója) mindent tágító, jótékony hatásával még több fényt hoz az áprilisi napokba. Úgy érezhetjük, megsokszorozódott az erőnk, kevesebb bennünk a  kétely, s rendíthetetlenek vagyunk. Talán többet nevetünk majd, s a humorérzékünk sem hagy majd minket cserben. Ez lényegében az életöröm fényszöge.

Én még mindig azt érzem, hogy az adott hónap aktuális bolygóállásai és a két nagy sorsbolygó szűkítő-nevelő hatásai mellett, ami erősen hat, az a Nyilasban járó Jupiter. Hisz saját jegyében van még egészen decemberig.

A növekedés éve ez.

A Jupiter (épp, amilyen életterületeden van, ott) segít.

Ami miatt feszengtünk még a Skorpió Jupiter időszakban tavaly (s erős fájdalmakat éltünk meg, mert nem tudott megszületni bennünk az elfogadás, a megértés, a hála itt-ott), az mintha köddé vált volna. Ez volt a cél. Hogy legyünk hálásak mindenért, hittel teli legyen, bármibe is fogunk, hogy legyünk alázatosabbak, hogy érlelődjünk, váljunk tudatosabbá, bölcsebbé, s végre nyugodjunk meg, hisz…

“…minden úgy lesz, ahogy lennie kell…”

(Mester és Margarita – M. A. Bulgakov)

 

www.barnabeata.com (1).png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s