Notre Dame

Astrotheme_JhDUncH2bW28

A tűzvésznek is van asztrológiai képlete…

Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem a minap megesett tűzvész kapcsán:

A Halak-korszak vége

Véget ér egy asztrológiai világkorszak és éppen araszolunk valami merőben új felé (ld. régebbi posztom: Halak-korszak vége, s a Vízöntő-kor küszöbéről).  A Halak-kor szinte legerősebb szimbóluma volt a Notre Dame. Mintha az elmúlt évszázadok kollektív tudatosságának fizikai megtestesülése lett volna. Minden a ‘szeme’ előtt zajlott. A Halak-kor elgondolkodtató és kényszerű lezárását jelzi számomra ez az esemény. 

A női princípium hangja

A Notre Dame  (Mi Asszonyunk) kicsit a női princípium szimbóluma is. A Hold éppen Szűzben araszolt aznap este. Én hiszem, hogy van egy női kollektív tudatosság is a térben körülöttünk, amely hallatta hangját aznap este.

Az istenivel való kapcsolódásunk

A lángok  azt üzenték, nézzük meg, hogyan akarunk kapcsolódni az isteni minőséggel, MOST, ezen a ponton.  Ugyanúgy, ahogy az elmúlt évszázadokban? Hát persze, hogy nem. A jelenleg Nyilasban járó Jupiter hozza fel a kollektívből a vallással és hittel kapcsolatos kételyeinket, kérdéseinket és szorongásainkat. 

A kibillentség

A tűzvészkor az Aszcendens Mérlegben állt: mintha a kibillent világnak jött volna jelzés, iparkodjunk visszafordítani az energiákat az egyensúlyi állapotba. És végre kapcsolódjunk. De lélektől lélekig.

A kollektív tudatosság

A Kosban álló Nap nehéz fényszögben a tűz pillanatában az ez évben mindent vivő Plutó-Szaturnusz együttállással. A Plutó lerombol, hogy új születhessen, a Szaturnusz megálljt parancsol, rendre int, ha esetleg káosz uralkodna el a világban. A fenti fényszögkapcsolat segít minket, hogy érjünk el egy magasabb tudatosságot.

Építkezzünk, de máshogy

Mintha azt is üzenné ez az esemény, hogy romboljuk le a régit, s építsünk végre újat. Új ‘templomot’. Egy olyat, amit a lelkiség tart össze, nem az anyag.

Mintha a Mi asszonyunk ‘áldozatával’ mind ezekre mutatott volna rá. Mégpedig úgy, hogy földig azért nem égett, hogy adjon kellő hitet és erőt az újjáépítéshez. 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s