Májusi asztrológiai előrejelzés

Ezt a hónapot azért szeretem, mert, amikor indul, a Nap Bikában jár, teljes vénuszi pompa, kizöldül a fű, megduzzadnak a patakok, bárányfelhők pettyezik az eget. Vagy a hűs eső, vagy a nap melege emlékeztet minket arra, hogy bármennyi teendőnk is a hétköznapokban, bármennyire is beszippant a város vagy az iroda, az év ezen szakaszában nem hagyhatjuk ki, hogy leheveredjünk a fűbe és lazítsunk. Hogy üljünk le pár percre a parkban egy padra, halljuk meg a madarak énekét, nyissuk ki a teraszajtót, és ezzel az érzékeinket a világra.

Aztán majd eljön a hónap közepe, és átlép a Nap Ikrekbe, amely a Bika jegy földies, súlyosabb, statikus minősége után behozza a levegőt, a játékot, a mozgást, azt, hogy társaságra vágyunk, hogy jövünk-megyünk, utazunk akár, s hogy nyitottabbak vagyunk egy jó beszélgetésre. Egyszerűen azért, mert ilyenkor a legszebb, ‘leg-kellemmel telibb’ az élet, a nyár kezdete.

Én azt gondolom, hogy ezt a hónapot mindig nagyon ki kell használni, hogy töltekezzünk. Mert nem véletlen, hogy a Bika jegy a stabilitást is szimbolizálja, és az év nagy részére kicsit betámaszthat minket, ha májusban be tudjuk engedni, amit tapasztalunk. A sok szépet.

A Szép: igaz, és az Igaz: szép – sose áhítsatok mást, nincs főbb bölcsesség… (J. Keats)

A Bika jegy földelt energiái túlsúlyban

A Nap, a Hold, az Uránusz, a Merkúr és a Vénusz, mindnek lesz köze a Bika jegyhez e hónapban, így vagy úgy… A fizikai síkhoz való kapcsolódás, a termékenység, az érzékeink, a föld, a kézzel fogható tevékenységek, a szépség, s annak átengedése magunkon.

A hónap azzal indul tehát, hogy a Nap Bikában, a termékenység időszaka; az Uránusz Bikában (és majd még ott 7 évig), ami kicsit lassítja az eseményeket, az energiákat. Azt hiszem ez nem is baj, hiszen ez az év, talán sokan érzik, elég erősen indult. És későbbiekben sem lesz hiány a teendőkben. Egyszerűen a tény, hogy a két nagy sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz a saját jegyében van, mindent felerősít, a pozitív megéléseinket is, és a negatívakat is. ha haladunk, sokat haladunk, ha visszaesünk, nagyot eshetünk.

A Bikában járó Uránusz szép fokozatosan kipréseli belőlünk az elmúlt 40 év fogyasztói rémálmát, a felesleges cicomát, a kép-mutatást, s mutatja az utat az egyértelmű, a földies, a nyilvánvaló, az igaz felé. (Itt és itt is olvashatsz még bővebben a Bikában járó Uránuszról)

Az Újhold is Bikában köszönt ránk (május 4). Újhold idején nagyobb bennünk a vállalkozókedv, a lendület. Az Újhold Nap-Hold együttállás, tehát a bennünk levő akarat és a bennünk levő érzelem ilyenkor nagyobb egyensúlyban van. Ráadásul a Neptunnal is szép fényszöget zár be a Hold. Érdemes tehát e hétvégén tevékenynek lenni, itt lent, bármi spirituális, művészi tevékenység erősen javallott. A Hold közel fog állni az  Uránuszhoz is e napon, érdemes kicsit megrázni magunkat és kicsit merészebbnek lenni, mint máskor. Vasárnap ötödikén ehhez még társul, hogy a Jupiter szemben fog állni a Marssal, ami ugyancsak egy energetizáló hatás, a Kalandorok fényszöge, érdemes kockáztatni, új dolgokba vágni.

Május első hétvégéjén nyissuk ki a csatornáinkat és tervezzünk, alkossunk maradandót…

Már meg sem lepődünk, hogy május 6-án a Merkúr is Bikába lép. A bolygó, amely a kommunikációért, tudásért, közlekedésért felel Kosból végre kilép majd, és nyugodtabb vizekre evez. Aki szenvedélyes típus, az tapasztalhatta, hogy az elmúlt hetek Kos Merkúrral olyanok voltak, mint amikor a kuktában bennreked a gőz, majd hirtelen kicsap. A szenvedélyes konfliktusok és viták időszaka volt sokaknak. Most csitul. Ha érdemben szeretnénk kommunikálni fontos ügyben számunkra fontos személlyel a Bikába lépő Merkúr ad majd higgadtságot, hogy ezennel ne szálljunk el, hanem csak finoman, csak diplomatikusan. Május 21-én aztán átlép Ikrekbe saját jegyébe, ami jót tesz majd nekünk. Könnyebb lesz a közlekedés, kommunikáció, levegős, szabadabb, laza. Szuper időszak az intellektuális eszmecserére is…

A Vénusz majd csak május 15-én lép Bikába, de ő is ott lesz. Ne feledjük a Vénusz még május első napjaiban Kosban, sőt május 2-án Hold-Vénusz egymás mellé farolva, kicsit ellensúlyozza ezt a sok föld energiát, amit a Bika jelleg hordoz. Korbácsolja bennünk a szenvedélyt ez az együttállás. Szenvedélyünk irányulhat valaki, vagy akár a kerti tavunk iránt, vagy egy jó könyv, vagy a Trónok harca 4. epizódja iránt.

Azért valljuk be a Bikában járó Vénusz (saját jegyében) egyenlő a színtiszta szerelemmel. Érdemes a hónap második felében kényeztetni társunkat (ezzel magunkat) ízletes fogásokkal, habos fürdővel, odafigyeléssel, sok-sok öleléssel.

Május második felében ne fogjuk vissza magunkat, élvezzük a tiszta vénuszi energiákat… Essünk szerelembe…

A Csoda fényszöge az égen

Május 9-én csütörtökön legyünk figyelmesek, mert maga a csoda fényszöge lesz az égen: Vénusz Jupiter trigon.  Sőt aznap a Nap, Hold és Neptun is szépen kapcsolódnak. Ha érzünk a levegőben valami különösen finomat, harmonikusat, felemelőt, ne álljunk ellen neki. Álljunk bele:) Vagy vegyünk lottót.

A Mars és az érzelmi biztonság

Ha már a Vénuszt említettük, akkor nézzük a Marsot, hisz a hónapban az is jegyet vált. Mégpedig Rákba lép át, május 16-án a kissé szétszórt Ikrekből, és július 1-ig ebben a jegyben lesz. A Mars az akarat, a tetterő bennünk. Rák jegyben a család, a gondoskodás kerülhet előtérbe, az otthonunk. Feltörhetnek bennünk kérdések azzal kapcsolatban, mi nekünk az érzelmi biztonság? Jellemző lehet, hogy a hangulataink néha olykor elnavigálhatnak minket majd eredeti céljainktól. Jobban, mint máskor. Ez egy érzelmes Mars…

Telihold Skorpióban

A Telihold május 18-án Skorpióban lesz (ebben a jelben a Hold intenzív, szívbemarkoló élményeket hozhat, s intim, bensőséges kapcsolatainkra vethet fényt), s mivel a Holdnak szép fényszögei lesznek Plutóval és Szaturnusszal, bármi változás esetén, a két bolygó erősen át tud lendíteni minket a félelmeinken, esetleges szorongáson…, hogy lépjünk tovább. Ne akadozzunk. És feszengjünk lehetetlen helyzetekben. Gyógyítsuk magunkat bensőséges kapcsolatainkban is.

 A Szaturnusz és Jupiter saját jegyében tovább emel, segít, szembesít, leckéztet

A rendrakás zajlik tovább, a hiedelmeink górcső alá vétetnek. Ami jön, fogadjuk, ami menni akar, engedjük… Hiába akarunk-akarunk, csak az valósul meg, amire már készek vagyunk, ami áldásos. S, hogy mire vagyunk készek? Csak mi magunk tudunk a végére járni. S ahhoz a belső munka, a befelé fordulás, a befelé figyelés elengedhetetlen. Azt is üzeni a két bolygó, hogy hiába várunk kintről megoldásokat, ha mi tétlenek vagyunk. Dolgos, tevékeny hónapok…, olykor meghasalásba forduló élmények, mélységek megélésének, sora ez az év. Viszont, hiszem, hogy a magasságoké is. Mindez azért, hogy tisztuljon, hol tartunk. A Nyilas Jupiter bölcsességgel ajándékoz, a Szaturnusz belső tartást ad.

A három nagy sorsbolygó mind retrográd mozgásban

Az is lassítja ezt a hónapot, hogy a Plutó, Szaturnusz és Jupiter áprilisban hátráló mozgásba kezdett. S most úgy tanít, hogy felteszi ugyanazokat a kérdéseket, amiket már feltett egyszer (vagy többször), és figyeli mi a válaszunk rá. (A hátráló bolygókról itt bővebben olvashatsz).

A hónap második hetében előbb a Szaturnusz, majd a Plutó kerül szép fényszög-kapcsolatba a Bika Nappal. Teremtőerőnk megsokszorozódhat, fegyelmünk, kitartásunk példás lehet.

A Bak Plutó és Szaturnusz továbbra is menetelnek a decemberi együttállás felé. Mintha az egész emberiség most döntés előtt állna. Jobbra vagy balra? Most nem mindegy hogy döntünk. Mert az fog megvalósulni.

A Nap Ikrekbe lép

Május 21-én a Nap Ikrekbe lép. Az Ikrek jön-megy, beszél, kíváncsiskodik… Keresi a tapasztalatokat, így nyílunk mi is meg az év ezen szakaszában, nyár elején. Ezen a napon a Hold és az Uránusz együtt fog állni, még erősebben érezhetjük, hogy valamivel levegősebb, szabadabb lesz a világ.

Legyünk sokat levegőn, tegyük levegőssé a napjainkat, kicsit szabadabbá magunkat, és, ha tehetjük, ne álljunk ellen a változásnak…

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s