A Vízöntő-effektus

“Most végre megjelenik talán a felnőtt ‘Ember’, aki már birtokában van az önreflexió képességének. Lassan feldereng benne, hogy a saját pszichéje által teremtett valóságban él, és az az egyetlen valóság, amit megismerhet.”  (L. Greene).

Csak pár gondolat arról, hogy mennyire erős uránuszi, Vízöntő energetika van most fent, ami analógiában itt lent is megnyilvánul. 

Káoszból Rend, új Rend. Az egyéni helyett a közösségi. A tudatlanság helyett tudatosság. Az önzés helyett az önzetlenség. Az embertelen helyett az emberségesbe való átlépés zajlik. Ha ezt nem tettük meg önszántunkból, most kapunk ehhez segítséget. Ezen dolgozik most az emberiség.

MERKÚR VíZÖNTŐBEN (03.04.-03.16.)

A Merkúrról írtam az előrejelzésemben, hogy most kedden 10-én elkezdte direkt mozgását. Előtte volt egy hátráló időszaka, nagyrészt Halakban, majd március 4-én lépett vissza Vízöntőbe.

A Merkúr tehát most Vízöntőben jár, egészen 16-áig. Az asztrológiai hagyomány a Vízöntő jegyét társítja a hirtelen eseményekkel, a rendkívüli helyzetekkel, a közösséggel, a humánummal, az egyéni érdekeken való túllépéssel a közösség vagy emberiség javára. Felsőbb szinten a Vízöntő energia a felé visz minket, hogy tudatosabbá váljunk. Egyéni szinten, persze, ki hol Vízöntő a képletében, és kinek hol jár most a Merkúr, ott a lecke. (Például:  nekem most a 3-as házamban jár a Merkúr, a kis utazások és a gondolkodásmód házában. Sok múlik azon, hogy hogyan rendezem el gondolati síkon, mentálisan, azt, amit kint tapasztalok, egyrészt; másrészt, én már karanténban vagyok (részben), nem utazgatok (home office-ban vagyok), hirtelen kikerültem a szokásos mederből és a szokatlant élem ezen az életterületemen.

Ez a hét, erre szerettem volna kilyukadni, most kicsit olyan, hogy hirtelen hírek, szokatlan helyzetek találnak ránk, kommunikációban (ez akár online, a virtuális térben is megjelenhet), közlekedésben, át kell kicsit formálnunk az egyéni és közösségi érdekekkel kapcsolatos gondolatainkat és meggyőződéseinket.

16-án a Merkúr Halakba, a Halak jegy elviszi a fókuszt a hirtelenségekről a bizonytalanságok felé. Valószínű fogalmunk sem lesz merre tartunk merkúri témákban majd (gondolkozás, közlekedés, kommunikáció). Nehéz lesz tisztán látni. Egyet biztos hó közepére megértjük, hogy az…

URÁNUSZ BIKÁBAN (2018-2026)

… amit a nyugati világban még annyira nem éreztünk meg, most hatni fog nagyon erősen… Vagyis ez a normál esetben fájdalommentesen felszabadulás és tisztulás felé vivő bolygó energiája most idelent olyan analógiákat indít be, ami megingathatja a megszokott stabilitást, a biztonságot az életünkben.

VÉNUSZ/URÁNUSZ EGYÜTTÁLLÁS (2020.03.08.)

Március 4-én, a Vénusz Bikába lépett, ezzel adva kis földies stabilitást még nekünk, de az Uránusszal való kapcsolódása, a saját jegyében, megint a hirtelen, ideges, destabilizáló tendencia azon az életterületen, ahol a kéz bolygó kapcsolódik a képletünkben…

SZATURNUSZ VíZÖNTŐBE LÉP (2020. 03.22.)

Jövő vasárnap a Szaturnusz (ami ugye karmikus nehezékkel bíró nagybolygó) belép Vízöntőbe. Ami miért nagy dolog?

(1) Utoljára kb 30 éve volt ebben a jegyben. Pontosan 1994-ben…

(2) 2017 decembere óta földies, nehézkes Bakban járt a Szaturnusz. Most ezzel levegős jegybe kerül. Uj üzeneteket hoz az emberiségnek. És más eszközökkel tanít. Ezek a tanítások erősek, hiszen a Szaturnusz a karma bolygója. Az Uránusszal nehéz fényszögbe kerül szinte ezzel egy időben. Hirtelenség jöhet hirtelenség hátán. A Vízöntő szeret feje tetejére állítani dolgokat. Most ez lesz. A nehezék átkerül a földiesről a lelkiség  terepére, az alkalmazkodás, az önzetlenség, a humánum kerül előtérbe.

MARS VíZÖNTŐBE LÉP (2020.03.30.)

A Mars is átlép ebbe a jegybe március legvégén, és március 31-én produkál egy együttállást a Szaturnusszal.

A március vége nem lesz könnyű. Azt érezhetjük majd, hogy minden kifordult a megszokottból, és ez erős félelmeket vagy bizonytalanságot kelthet. A Mars mindig, egy nyomaték, egy agresszió, egy kényszerítés… Ne engedjünk neki, hanem tudatosan maradjunk középen, higgadtan ebben a folyamatban.

Ez a sok Vízöntő energia milyen analógiákkal bír?

  • érzelmek helyett most elő kell venni az intellektust,
  • hogy tiszta fejjel tudjunk tervezni, gondolkozni,
  • a Szaturnusz a korlát, a napokban erre látunk most példát (határok lezárása, iskolák bezárása, stb….), de ez is minket szolgál,
  • az egyéni érdekeket alávetni a közösséginek most érdemes (maradjunk otthon, ha tehetjük…, ne vásároljunk feleslegeset, hogy másnak is jusson, figyeljünk egymásra, és azokra, akik bajban vannak, stb),
  • a Vízöntő jegy egyik fontos eleme az önzetlenség, a segítőkészség, az együttérzés,, használjuk…,
  • a változékonyság és az ebből eredő bizonytalanság a javunkat szolgálja most, ezt érdemes feljebb vinni, megérteni,
  • a világban egy átrendeződés zajlik,
  • amelynek, ha akarjuk, ha nem, részei vagyunk
  • sok destabilizáló tényező jön most tavasszal (teremtsünk egy újfajta stabilitást a mindennapjaikban, alkalmazkodva a kinti körülményekhez), aminek köze sincs a kinthez, csak magunkban teremthetjük meg…

Káoszból Rend, új Rend. Az egyéni helyett a közösségi. A tudatlanság helyett tudatosság. Az önzés helyett az önzetlenség. Az embertelen helyett az emberségesbe való átlépés zajlik. Ha ezt nem tettük meg önszántunkból, most kapunk ehhez segítséget. Ezen dolgozik most az emberiség.

Régi írásom a Vízöntő-korszakról: itt

Tehát Merkúrral Vìzöntőben az egyik szelet az (a sokból), hogy minden kifordul a szokásosból e héten. kommunikáció, közlekedés, gondolkodásmódunk terén.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s