Telihold Rák jegyében (2020.12.30.)

Ha Telihold Rák jegyében, akkor emlékeztetni szeretnélek benneteket, hogy 2020 egy Teliholddal indult ugyanebben a jegyben (01.10.). Amiben más most ez a Telihold végre, hogy mivel a Szaturnusz kilépett Bakból, ezért az a tendencia, miszerint, ha Rákban a Telihold, Szaturnusz által támadott, és korlátozva az ereje, annak vége. Tehát ez a Telihold, most ennek terhét nem cipeli.

A Telihold mindig feszes pontja a hónapnak (29.5 naponta áll be Telihold), amikor a Hold és a Nap szemben áll egymással (180 fokra).

Mindig kicsit az egyensúlytalanságainkra vetülhet ilyenkor fény. Ez okozhat kisebb-nagyobb feszültséget, érzelmi megindultságot vagy érzelmi bizonytalanságot.

Talán egyetértetek, hogy a Rák jegy témáiban, mint gyökerek, család, otthon, az érzelmi biztonságunk, ez az év sok tapasztalattal szolgált. Talán sokak ismerték fel, hogy amit érzelmi biztonságnak hittek, az nem is az, és változtattak. Új helyzetekben kellett helytállnunk, plusz az otthon mint bázis, mint fészek szerepe nagyon felerősödött. Hetekig voltunk négy fal közé zárva. Ami hozott aztán mindent. Jellemzően azt is, amit a BAK-RÁK jegy tengelye mindig hoz mint leckét, hogy tudom-e a kinti céljaimat, a munkámat, a karrieremet harmonizálni a családdal. Helyt tudok-e állni mindkét terepen.

Hogy lelkiséggel teli-e az otthonunk, vagy nem, az központi szerepet kapott ez évben. Ha nem így volt, megszenvedhettük.

Hisz be voltunk zárva. Erre rátett, hogy kint nem sok bizonyosság volt ez évben.

A Hold Rák jegyében nagyon komfortosan érzi magát, talán sokak még szabadságon, és épp abban, hogy kihasználva az év utolsó napjait, töltekezzenek az otthonukban, a családdal.

Milyen kérdéseket tennék fel magamnak a Telihold kapcsán most:

  • Hogy állok a gondoskodással? Itt értve ez alatt, nemcsak azt, hogy másokról, hanem magamról hogyan gondoskodom nap mint nap?
  • Mi nekem ez után a szélsőségekkel teli év után, az érzelmi biztonság? Milyen értékek nyomán haladnék tovább ebben?
  • Képes vagyok-e kötődésre, vagy még mindig menekülök előle? Mert ez is egyfajta biztonság, hogy nincs kapcsolat…, nincs érzelem, nincs elköteleződés, nincs apály/dagály…, csak kiszámíthatóság.
  • Az otthonomba hogyan tudnék több lelkiséget, meleget vinni? Itt értve ez alatt azt, hogy nekem miben kell változnom, hogy az otthoni energiák felfelé íveljenek, ne lefelé, s hogyan tudom a családom minden tagjának biztosítani az érzelmi stabilitást, vagy legalábbis segíteni őket ebben.
  • Ha egyedül élek, hogyan tudom körbevenni magam az otthon melegével, hogy egyébként ez részemmé váljon olyannyira, hogy az lehet a biztonságom egyik legfontosabb pillére?
  • Hogyan tudnám a munkát és az otthont a jövőben harmonizálni, hogy egyik se szenvedjen csorbát a másiktól? S ne legyek állandóan feszült?
  • Tudok-e előre nézni, tartani, vagy mindig hátra nézek, ami hamis reménnyel, vagy nosztalgiával lengheti be a napokat, ezzel könnyen kiveszik a napjaimból a jelen ereje?
  • Hagyom-e, hogy az intuíció vezessen, vagy úgy érzem örökre elveszett a megérzéseim felé vezető út, mert esetleg nehezen találom az utat feléjük?
  • A napjaimat dominánsan pozitív érzések töltik be, vagy sok a negatív érzelem, ami akár a jóllétemre is erősen kihat?
  • A negatív érzéseket mik keltik bennem? Milyen félelmek vannak bennem, amelyek rendre bedöntik az érzelmi biztonságomat?
Ezt a Teliholdat még megtámasztja, hogy az Uránusszal egy szép fényszöget alkot, az Uránusz, mint megszoktuk, mindig a felszabadulás felé visz…

… érzelmi téren, ez a Telihold erőben van, és segíthet, harmonizálni, persze csak akkor, ha merünk változtatni, újítani, újba fogni, tanulni abból, amit a közelmúltban megtapasztaltunk, s feljebb vinni mindazt, amit megértettünk…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ha kérdésed van, ha megakadtál, ha nem látsz tisztán, ha változni vagy változtatni szeretnél, ha nehézségekbe ütköztél és nehezen bogozod ki, ha kutatod vagy gyógyítod a gyökereidet, ha szeretnéd még jobban kibontakoztatni a benned rejlő tehetségeket, ha úgy érzed valamely életterületed lényegében leállt, ha szeretnél aktív önismereti munkát végezni, vagy, ha csupán egy általános elemzést kérnél, ha megismernéd a gyermeked asztrológiai képletét, s ezzel segítenéd őt, ha párkapcsolati problémád van, ha szeretnél tudatosabban élni, ha bármibe botlasz odakint, annak a tanítását szeretnéd jobban kezelni és beépíteni, …. és hiszed, hogy a fejlődés lehetősége bennünk lényegében végtelen, akkor jelentkezz be online konzultációra.

http://www.barnabeata.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s