Kos Újhold (2021.04.12.)

Ki vagy most, és ki már nem vagy egyáltalán?

Az asztrológiai újév első Újholdja, ezzel egy új, egyéves ciklus kezdete, melynek során arra kaphatunk választ (arra alapozva, amit az elmúlt években megdolgoztunk, megértettünk magunkkal kapcsolatban az erős Bak energiák hatására, valamint a tavaly decemberi Jupiter/Szaturnusz együttállás óta az erős Vízöntő energiák hatására), fel merjük-e vállalni azon részeinket, amelyek mindvégig ott voltak velünk, de nem integráltuk, nem karoltuk fel, nem mertünk hinni benne, nem tudtuk behívni az energiamezőnkbe.

Vénusz, Merkúr, Nap, Hold Kosban egymás mellett

Ahol most ezek a bolygók az egyéni képletünkben, ott most van lehetőség, máshogy, másként lépni tovább, másként élni, más megoldásokba fogni, egyáltalán újba fogni. Ezzel épp azt a folyamatot támogatva, amely ezen év témája, hogy vállaljuk fel egyediségünket. Ami minket dinamizál. Önmagunkat. A Kos jegy az Én vagyok. A Kos jegy az Új kezdet. A Kos jegy egy új ciklus kezdetének jelölője. Egy új fejezeté.

A Kos Vénusz, Nap, Hold a Vízöntő Jupiterre vet szép fényszöget

… hiszek az értékeimben, hiszek az értékeim nyomán kibontakozó (akár) csodákban, hiszek az igazságomban, s, ami ennek nyomán nyílik az életemben, hiszek egy újfajta jövőben, ami az Új énemből fakad, és harcolok is érte.

… bízom magamban, és az érzéseimben…

… bármely nehézségben is vagyok most, tudom, hogy az univerzumban Rend van, és az a kapu nyílik felém, ami engem szolgál, és az zárul be, ami már nem…

A Kos Merkúr a Vízöntő Szaturnuszra vet szép fényszöget

… már tisztul, mi miért ért, átlátom, már tudom, mit kell tennem, ahhoz, hogy az Új megérkezzen hozzám…

A február-márciusi jellemzően Halak jegy által uralt hetekben erős belső folyamatokon mehettünk át, erős leckéket élhettünk meg. Talán érezzük, ezek nem voltak hiábavalók. Mintha szép lassan válnának le rólunk olyan részeink, amelyek nem engednek közel minket az autentikus énünkhöz. Az olyan rezgésű élmények, kapcsolódások, emberek, amelyek lehúztak minket energiában, most szinte tolerálhatatlanná váltak, és, talán nagyrészt le is szakadtak rólunk. Ott most tér lett, mint egy új színpad, amelyet most berendezhetünk újra.

Az Ikrek Mars a Vízöntő Jupiterre vet szép fényszöget

… mibe fognék, ami új, új projekt, új ötlet, új megoldás, melyik utat választom? A-t vagy B-t? Ami felé most nyitok, az az út elkezd nyílni előttem…

Az Ikrek Mars energiája gyors, aktív, impulzív, levegős. Mivel a Merkúr, amely uralkodója Kosban, recepcióban vele, most érdemes feljegyezni az ötleteinket újra, és a Kos jegy erős energiáival elvetni a magjait bármely új tervnek, projektnek, amit be szeretnénk emelni az életünkbe.

S mindeközben egy Vénusz/Plutó kapcsolódás az égen

Hogy ne legyen azért olyan könnyed, a Vénusz és a Plutó között épp odafent egy nehéz fényszög most, ami tolhatja még fel azokat a félelmeket, amelynek nyomán keresnénk a régi kapaszkodókat. A Régi Énünk hív vissza. De az Új is ott már. Melyiket választjuk, a régi megszokásainkat, vagy, ami még előttünk ismeretlen bár, de új, motiváló, inspiratív út, mert Új, megküzdött énünkből fakad. Meg tudunk-e küzdeni a félelmeinkkel, amelyek még velünk, s, amelyek akadályként jelennek meg az akaratunk, vágyaink terveink tekintetében?

Amint látjuk számos támogató fényszög fent. A Nap és Hold egymás mellett mindig egymáshoz teszi a magunkba vetett bizalom (Nap), és az ezekhez társuló érzetek (Hold) erejét. A Jupiter és Szaturnusz Vízöntőben kapcsolódva a személyes bolygókkal, hív a jövőbeli énünk felé. S, hogy kimondjuk, ez az enyém, ezért szeretnék küzdeni, ezt már nem engedem el, ezt be akarom emelni az életembe, a napjaimba.

Amikor Újba fogunk, az hoz(hat) új helyzeteket, ismeretleneket, ott feladat lesz erősen az is, hogy bízzunk, minden jól alakul. Ehhez az évhez kell egy erős nyitottság, a növekedésbe vetett hit, senki nem tud helyettünk hinni (Jupiter Vízöntőben), és kell ugyancsak a realitásérzék, s, azt megérteni, hogy a saját utunkért, mi felelünk, senki nem tud értünk felelősséget vállalni (Szaturnusz Vízöntőben). A Szaturnusz és az Uránusz kapcsolódása ez évben szépen navigál majd minket, hogy (be)lássuk, hol korlátozzuk (még) magunkat, s ezzel, hol veszíthetjük el könnyen a szabadságunkat (akár nap mint nap), ezzel az érzelmi biztonságunkat, amire, most nagy szükség van, a kollektívben zajló folyamatok miatt.

Ennek nyomán, amiben vagyunk, nem mindig könnyed, hanem jellemzően erős belső munka. Hisz a sérülékenységünk, erőtlenségünk mutatja az utat az erőnk, az erősségeink, az autentikus énünk felé.

Ez az Újhold azt üzeni, hogy hagyjuk kibomlani, ami nyílna előttünk, Új. Új érzet, új élmény, új megoldás, új értékek, új gondolatok vagy ötletek. A Kos Újhold a merészséget, a kezdeményezést, a tetterőt szimbolizálja… S mindazzal a sok erős kapcsolódással, amit a többi bolygó hozzátesz, kivételes bolygóállás.

Készíts egy listát, és tedd meg az első lépést: Mi felé akarsz tartani a jövőben, mibe akarsz energiát fektetni, mi energetizál téged, miért tudsz lobogni, mi adja neked a szenvedélyesség érzetét…
Ha ezt a listát a képleted segítségével szeretnéd, jelentkezz be tanácsadásra, és írjuk meg együtt…

Elérhetőség – Barna Beáta (barnabeata.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s