Rólam…

Pár szó arról, hogyan találkoztam az asztrológiával, mert talán vannak olyanok köztetek, akik követnek, de még nem ismernek engem.

Elsősorban kiadókban dolgoztam az elmúlt sok évben szerkesztőként főképp, viszont 2012-ben belefutottam egy asztrológusba, Kalmár Ildikóba, akihez aztán mint tanítvány csatlakoztam is kereken, öt évre.

Ildikó sok hitet adott nekem ahhoz, hogy lássam, belássam dolgom van, és mindig is lesz az asztrológiával,

“tisztán látó, tisztán érző, tisztán halló”

– mondta nekem olykor, ha a képletemre nézett. Rájöttem, akárcsak az eredeti szakmám, a szerkesztés, ami nagyrészt javítgatás, és jobbítása a megjelenő publikációknak, az asztrológia is épp erre törekszik, egy klassz technika ahhoz, hogy korrigáljunk olykor, hozzásegítsük a hozzánk fordulókat, hogy ‘mindig eggyel jobb’ legyen az életük/életminőségük és jól használják a belső erőforrásaikat, tanulva az előzetes tapasztataikból.

Egy ponton Kalo Jenő iskolájába is beiratkoztam. Ildikótól egy intuitív, feminin, dinamikus megközelítését ismertem meg az asztrológiai képletelemzésnek, Kalo Jenőtől pedig a mögötte levő majdhogynem 50 év tapasztalataira alapozott nagy gyakorlati tudás volt, amiből meríthettem.

Ezen felül Daubner Bélánál elvégeztem az Integratív hipnoterápia képzést. Egy ponton aztán találkoztam a pozitív pszichológiával, hiszem, hogy

mindenkinek benne van a képletében, s ezzel életútjában a ‘virágzás’ (Flourishing) lehetősége,

s ebben segíteni, kikövezni az utat a felé, egy csokorba szedni az egyén erősségeit, közösen egy folyamatban, és azokat hangsúlyozva növelni a lelki ellenállóképességet, ezzel több pozitivitást csenni a napokba, szép feladat…

2018-ban indítottam a blogomat, s ezzel párhuzamosan lassan elkezdtem asztrológiai konzultációkat is tartani. Ez a mai napig így van, kisebb-nagyobb amplitúdókkal, mivel ez elsősorban hobbi, szenvedély nekem. Erős elhivatottság vezet viszont, hogy mindig legyen falatnyi hely annak, hogy írjak, arról, hogy mi van az égen, vagy, hogy segítsek értelmezni élethelyzeteket, kihívásokat, (akár visszatérő) leckéket a hozzám fordulókkal együttgondolkozva.

Létrehoztam egy facebook-csoportot is (Pozitív asztrológia | Facebook), hogy, aki hozzám hasonlóan hiszi, hogy ami fenn, az éppúgy lenn, azzal gondolkozzunk együtt, akár fejlődjünk együtt…

“Az ég csillaggal teli boltozata valójában nem más, mint nyitott könyv, a kozmikus projekció megnyilvánulása…”

C. G. JUNG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s