Mars-Szaturnusz trigon (09.25.2021.)

Mi van az égen? Mars-Szaturnusz trigon

A mai világban, ha nem fókuszálunk, könnyen szétszóródik a figyelmünk. És az nem hatékony, sem nem mély, úgy csak mintha a felszínt kapargatnánk, komfortos, de erős stresszt is okozhat. Az energiavesztés lényegében garantált.

Fókuszálni arra a dologra, feladatra, emberre, aki épp előtted, vagy arra a helyzetre, amiben épp vagy, azt jelenti, hogy átadod magad a pillanatnak, mersz jelen lenni, beleengeded magad abba az élménybe, mélységesen, amibe csöppentél, vagy figyelsz arra, fókuszálsz arra, akivel épp kapcsolódsz.

A fókusz szó latin eredetű, jelentése: tűz, tűzhely. Az a hely, ahol otthon vagy, az otthon közepe, ahova ez emberek gyűltek, ahova hazaérkeztek. Szép, nem?

A 17. században a tudomány aztán elkezdte használni a focus szót, más módon (pl. Newton), ami abba futott, hogy ma ezt jelenti számunkra főképp: “egy központi pont, a figyelem középpontja, egy tevékenység középpontja”.

A Marsra rákapcsolódik most a Szaturnusz Vízöntőben. Fókuszálj most másként, és gyakorold a jelenlét művészetét. Ez most erősen dinamizálhat ezekben az őszbe átforduló napokban, ami sokaknak, valljuk be kicsit energiavesztés, kicsit talány, hogy hogyan navigáljanak el az elkövetkező hónapok során a tavaszig úgy, hogy minden napra meg legyen a kellő energia.

Használd a benned levő Marsot, hogy legyen erőd, hogy légy erős.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s