Októberi asztrológiai előrejelzés (2021)

Egy kis bevezető, mielőtt belevágok. Szerintem ez az az év, amikor tényleg képtelenség mozdulatlanul maradni, s egy az egyben a régi módon működni. Hogy miért? Mert azt fogjuk érezni, hogy az nem biztonságos, mármint a régi működés. Állandó bizonytalanságot kelt bennünk, ha nem újítunk, ha nem alakítjuk át a működésünket abba, amit felismertünk, nekünk most egyértelműen jobb. Alapvetően a Vízöntő életterületünk, ahol a Szaturnusz halad, az van fókuszban annak tekintetében, hogy átstrukturálás, s főképp azoknak erős, akiknek szilárd jegyekben (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő) áll bolygója, mert a Szaturnusz azokat könnyen ütheti ez évben, s akár kiütheti a megszokott talajt is a lábuk alól.

Arról, hogy ez a hónap alapvetően Mérleg hónap, s 23-án vált majd a Nap át Skorpióba

A Mars és a Merkúr is még Mérlegben. A reflektor fénye most a kapcsolatainkra vetődik, legyen az barátság, szerelem vagy család, hogyan szeretnénk kapcsolódni, hogyan már semmiképpen nem, balanszírozás, mi a jó nekem, s mi a másiknak, témában. A Mérleg jegy bolygója, a Vénusz a szélsőséges Skorpióban, nem épp, harmonikus, és nyugodt energetika, s a Merkúr a hónap első három hetében hátrál, ezzel szoktuk mondani: hátráltat, tehát érezhetjük azt, hogy megakadtunk, vagy feszít, főképp, mert a Merkúrt a Plutó csapdossa egy nehéz fényszöggel még hetekig, ólmosabb gondolataink kelhetnek, mint szokásos, mélyremenőek, amikből nehéz kimászni, vagy olyan párbeszédbe keveredhetünk, ami mélységesen lehúz, vagy épp titkokat hoz a felszínre, vagy olyan eddig számunkra rejtett információ birtokába juthatunk, ami továbbvisz, ha akarjuk, ha nem. Október 2-án, a Merkúr a Jupiterre kapcsolódva erősíti azt bennünk, hogy ne adjuk fel annak keresését, hogy miben rejlik a mi igazságunk, mind benső utunkon, mind a külvilágban képviseljük azt.

Ezt a fentit erősíti az is, hogy 6-án egy Mérleg Újhold nyitja be az októberi energiákat, amely nem lesz mindennapos, mert éppen akkor, a Nap és a Mars épp együtt áll (ez két évente esik meg). Tehát, Nap, Mars, Hold Mérlegben egymásba kapaszkodva. A szokásos Mérleg Újhold olyan lebegős, levegős, ez itt most nem, benne van az irritáció, vagy a feszengés lehetősége, valamiféle lökés, a Mars, ugye Mérlegben szuper-erőtlen, a Nap Mérlegben is, … Mégis, mivel Újhold, s a Plutó épp akkor vált direkt mozgásra, még a hátráló Merkúr ellenére is, mintha akár hozhatna Újat, akkor, ha a régi biztonságunk helyett az Új mellett voksolunk.

A Nap 23-án lép át Skorpióba, ismerjük az év ezen időszakát. Kicsit sötétebb, kicsit ólmosabb energiák. Én kezdem megszeretni. Pedig fiatalon sokat szenvedtem ettől az időszaktól. Az van, hogy ilyenkor tényleg alászállunk. De mikor máskor nem, ha épp akkor, amikor már a Mérleg időszak lejárt, mérlegeltünk annyi mindent, kapcsolódtunk annyi módon, s láttuk magunkat kapcsolódásaink fényében, így jöhet egy pár hét, amely abban telik, hogy kicsit talán jobban bezárunk.

Arról, hogy 4 bolygó is irányt vált a hónapban, s ezzel valami elindul…

Október 6-án a Plutó, október 10-én a Szaturnusz, október 18-án a Jupiter és a Merkúr. Ez nagy dolog, hónapokig hátráló mozgásban a Plutó, Szaturnusz és Jupiter. Azt szoktuk mondani, ebben az időszakban nem kint, hanem odabent bennünk zajlottak a változások, ott volt teendő, s, amikor direktbe váltanak újra ezek a nagyok, akkor, azzal, amit tanultunk, felismertünk, odakintre is kivetül, ami átfordult bennünk. Szóval ki tudja, lehet, ez a hónap hoz most mást…, új lehetőségeket. Azoknak, mindenképpen, akik ez évben mertek kockáztatni, s átrendeztek ezt-azt. Főképp, amikor a Plutó vált, irányt, addigra, nagy eséllyel abszolút letisztul, minek kell mennie, és minek kell maradnia. A Plutó, mint tudjuk szélsőségesen ezt kérdezi: Ki vagy te most? S az lesz, amilyen választ adsz. Ha bízol a magad mélységében, igazában, és kimondod, az lesz, ha nem, vagy más választ adsz, az valósul meg. A Plutót úthengerhez is szoktuk hasonlítani. Ami megy, az tényleg, megy, s nem tér vissza, ami marad, azzal tartunk tovább. A Plutó most a Bak 24 fokon vált irányt, ahol egyébként 2020 februárjában járt, s ide már nem tér vissza. Nézzünk rá, hogy múlt év februárjától mi mindenen mentün keresztül… Hát… erős volt…

Arról, hogy a Vénusz jegyet vált, s ezzel egy kicsit fellélegezhetünk

Baromira kínlódik a Vénusz Skorpióban, mint tudjuk, neki a Mérleg jegy volt a terepe, amit szeptemberben hátrahagyott. Pénzügyek, párkapcsolat, kötődéseink, vonzalmaink, vágyaink tekintetében nem könnyű most. Sokat bíbelődhetünk azzal, hogy hogyan szeressük magunkat. Ez egy nehéz téma. S minden kapcsolódásunkat is ez befolyásolja. Ha a Vénusz Skorpióban, akkor itt is mélyebbre ereszkedés zajlik, mint máskor. S bekapcsolhatnak félelmek.

Október 7-én átlép Nyilasba a Vénusz, s ez azért hoz egy kis optimizmust. Hó közepén a Szaturnusszal kapcsolódik harmonikusan (Vénusz-Szaturnusz szextil – 10.13.), s a Merkúrral (Vénusz-Merkúr szextil – 10.16.), majd hó végén a Jupiterrel (Vénusz-Jupiter szextil – 10.20.). Talán azt érezhetjük majd, hogy könnyebb a kapcsolódás a hónap második felében, könnyebben megértjük, mi kell nekünk ahhoz, hogy szeretve legyünk.

Arról, hogy lesz egy Kos Telihold, ami bemozdíthat ezt-azt

Tehát a Hold Kosban, amely jegyet a Mars uralja, a Mars még hozzátapadva a Naphoz, Mérlegben. nekem az jut eszembe erről, amikor nagyon befelé élek, vagy fordulok, és magamra figyelek, mert erre nagy szükségem van, majd valaki hozzám szól, és ebből se szó, se beszéd, kiránt. Dráma, lehet. Mert az van, lesz, hogy aznap, amikor beáll a Telihold egy Mars-Plutó kvadrát is lesz az égen. Plusz, ne feledjük, a fent említett bolygók (Jupiter, Szaturnusz, Merkúr), és a Plutó is már előre haladnak. Bemozdulnak a dolgok.

Arról, hogy azzal, hogy a Szaturnusz elindul előre, újra közelebb leszünk egy szorosabb Szaturnusz-Uránusz kapcsolódáshoz

Amit már annyiszor említettünk ez évben, tehát erről csak egy mondatban. A Szaturnusz Vízöntőben már direkt mozgásban, az Uránusz Bikában még hátrál. Igy a Szaturnusz az erősebb most, ebben a hónapban majd a váltás után. A Szaturnusz korlát. Az Uránusz Bikában, felszabadít minket az egykor megszokott biztonságainktól, s Újat mutat, azaz mutatja az utat az Új felé. Ahol korlátozzuk magunkat, az feszíthet minket már annyira, hogy lépjünk. Az új biztonságunk felé. Ami, nem könnyű, hisz nem tudjuk mibe lépünk. Egyet biztosan tudunk, hogy miből kell ki. Talán ez ad most elég lökést.

Arról, hogy a Mars jegyet vált október végén, Skorpióba lép, s ez majd erősen meghatározza az év utolsó szakaszát…

A Mars Skorpióban erőben, nekem van egy fiam, akinek Skorpió Marsa van, én csak úgy hívom, a harcos. A Mars saját jegyében mozogva, épp ilyen. Legyőzhetetlen. S azzal, hogy erre a terepre lép, az is vele jár, hogy a Szaturnusz-Uránusz kvadrátot majd beaktiválja, ebből a jegyből kapcsolódik majd velük.

Volt már két olyan pont, amikor, február és júniusban, a Szaturnusz és Uránusz fényszöge beállt, viszont most a Mars is belekeveredik ebbe a játékba. A Mars fog most irányítani, csak másodsorban a Szaturnusz. A november már így fog beütni. Másfajta éberséget kíván majd meg. De arról majd bővebben november elején…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s